Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
todd_smith

#1126 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

bunk wrote:Jos me drzi...dva dana i 3. epizoda got nakon i jos me ne pusta..
3000..
Onaj zvuk na kraju nakon odjave,metalni zvuk ,mora nesto znacit.
Metalni zvuk je preuzet iz prvog Iron Mana gdje on pravi svoj prvi prototip u onoj pecini. To je samo neka vrsta "homage" nista vise.

Spiderman Far From Home je zvanicno zadnji film ove faze, sto bi znacilo da ce end credits scena tu valjda biti uvertira za novu fazu.
kakavdanakneiskustvu

#1127 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kucaj na google Thanos, pa onda klikni na rukavicu desno
Bullet Tooth Tony

#1128 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bullet Tooth Tony »

Jedan od dosadnijih Marvelovih filmova.. Ikad.. :-)
MarlboroGold

#1129 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Jeste dosadan onima kojima je stalo samo do krkanluka što se borbi tiče :D
KB9

#1130 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

Averus wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi prate ovu franšizu kroz 20 filmova, a onda im se moraju objašnjavati jednostavne stvari kao što je razlog Thorovog "stanja" u ovom filmu, razlog Tonyjevih postupaka, Hulkova uloga itd.

Jbt onda gledajte teletabise :oops:
ja ne mogu da vjerujem kolko ti seres jer se nekom ne svidja ono sto se tebi svidja

tebi placljivi bog koji ima ptsp i koji se obloko na zemlji ima smisla, ok, meni nema, sta sad?

doslovno su se posrali po liku, doduse i po hulku su al znatno manje

kraj
MarlboroGold

#1131 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Image

još ono kad mu reče I can do this all day long i Yeah i know :D
todd_smith

#1132 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

KB9 wrote:
Averus wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi prate ovu franšizu kroz 20 filmova, a onda im se moraju objašnjavati jednostavne stvari kao što je razlog Thorovog "stanja" u ovom filmu, razlog Tonyjevih postupaka, Hulkova uloga itd.

Jbt onda gledajte teletabise :oops:
ja ne mogu da vjerujem kolko ti seres jer se nekom ne svidja ono sto se tebi svidja

tebi placljivi bog koji ima ptsp i koji se obloko na zemlji ima smisla, ok, meni nema, sta sad?

doslovno su se posrali po liku, doduse i po hulku su al znatno manje

kraj
oksimoron :lol:
KB9

#1133 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

ne zaobilazi sve napisano i kontekst razgovora, nema veze sto ga ne kontas
banjaluka078

#1134 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by banjaluka078 »

Po čemu je Kapetan Amerika toliko bitan i bolji od ostalih junaka, pa da vitla Mjölnirom?!
arzuhal

#1135 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by arzuhal »

banjaluka078 wrote:Po čemu je Kapetan Amerika toliko bitan i bolji od ostalih junaka, pa da vitla Mjölnirom?!
Po mom osobnom shvatanju, isključivo zato što je - Amerika. I tu ne treba više nikakav posebno logičan argument :mrgreen:

Yes we can

Let's make America great again

Itd.
arzuhal

#1136 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by arzuhal »

Bullet Tooth Tony wrote:Jedan od dosadnijih Marvelovih filmova.. Ikad.. :-)
Ko god mi odsad kaže da su Thor 2 ili Iron Man 3 loši filmovi, opalit ću ga Mjolnirom... :mrgreen:
banjaluka078

#1137 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by banjaluka078 »

arzuhal wrote: Po mom osobnom shvatanju, isključivo zato što je - Amerika. I tu ne treba više nikakav posebno logičan argument :mrgreen:

Yes we can

Itd.
To sam i ja pomislila. Baš bez veze.
bunk

#1138 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

banjaluka078 wrote:Po čemu je Kapetan Amerika toliko bitan i bolji od ostalih junaka, pa da vitla Mjölnirom?!
Ona njegova zrtva kad se avionom spustio u led da bi spasio milione ljudi.
I inace njegova prica od pocetka je vodila ka tome.
Mada i Tony zasluzuje isto. Znao je on konacni ishod od trenutka kad je dr.Strange mijenjao kamen za njegov zivot.
Jos nisam prihvatio kraj filma.
BHCluster

#1139 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by BHCluster »

arzuhal wrote:
Po mom osobnom shvatanju, isključivo zato što je - Amerika. I tu ne treba više nikakav posebno logičan argument :mrgreen:

Yes we can

Itd.
Pa u prvom filmu Captain America imate odgovor, a u ovom Endgame dobili smo i "America's ass"
todd_smith

#1140 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

banjaluka078 wrote:
arzuhal wrote: Po mom osobnom shvatanju, isključivo zato što je - Amerika. I tu ne treba više nikakav posebno logičan argument :mrgreen:

Yes we can

Itd.
To sam i ja pomislila. Baš bez veze.
jer je tako u stripovima..
Company85

#1141 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Company85 »

Image

:mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#1143 Re: Marvel Cinematic Universe

arzuhal wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Jedan od dosadnijih Marvelovih filmova.. Ikad.. :-)
Ko god mi odsad kaže da su Thor 2 ili Iron Man 3 loši filmovi, opalit ću ga Mjolnirom... :mrgreen:

SPOILER ALERT´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ SPOILER ALERT

Par scena za zaborav ....

razgovor o cizburgerima sa kcerkom Iron Mana.... sta ces da jedes .... cizburger ..... stari ti je volio cizburger .... dobit ces puno cizburgera ...i to je to :lol: :lol: :lol: wtf :lol: Kontam sad ce neki hologram iron mana sa kecapom , kad to je to :lol:

Ona dzenaza ... nisu se mogli posafat u dva reda , nego kamera od svakog lika do svakog ... i ono reakcija ...aha i ti si dosao , aha i ti , aha i ti ... jos fali dzeko sa pastetom .... :-) :-) :-)

Ona feministicka scena kad konta kako ce proci kroz Tanosovu vojsku .... kao, mi cemo joj pomoci , 5 zena se stvori niotkud aaaa fuj :lol: :lol:

Ili na pocetku ... dozvoli molim te , Thanos navadio krompira pravi kalju :lol: :lol: kao pobio frajer milion svjetova pa se povukao u Focu da zivi ko penzioner ... ima bostan frajer :lol: :lol: :lol:

Zaboravih kapetana ameriku ... lik i u penziji obucen kao Joe Biden , kontas sad ce pocet lobirat za naftnu industriju ... molim te lijepo, preda stit, citaj poziciju, crnom predsjedniku :lol: :lol:
todd_smith

#1144 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Vidi se da niko ne prati stripove...

Scena za zenama je jer u stripu postoji nesto sto se zove A Force tj zene Avengersi

Falcon je dobio stit...jer je on Cpt America u stripivima nakon sto Steve izgubi super soldier serum

Sahrana je uradjena tako jer je scena kada SpiderMan pogine u stripovima

Isto kao sto je npr u spiderman filmu tony imao presicu spremnu za petera jer je u stripovima Spiderman prvi heroj koji izadje u javnost sa svojim identitetom tj citava prica oko Civil Wara itd itd

Ljudi ovo su vam vec price koje postoje, ne izmisljaju Russo braca toplu vodu. Likovi bukvalno prate stripove sa par manjih adaptacija jer nemaju sve likove za koraititi tipa Xmen Fantastic Four itd itd

Ovdje citas...”ova ce biti lezbejka...forsiraju zene...ma propaganda...cuj ovaj drzi cekic...e otkud mi da taj dobije stit”

Wtf :lol:
Bullet Tooth Tony

#1145 Re: Marvel Cinematic Universe

Ja prvi ne citam... Pratio sam serijal.. Znaci i stripovi (prema kojima je napravljen ovaj trosatni filmovi) su dosadni...koliko vec njih :mrgreen:

Bas me interesuje kako ide konverzacija u stripovima kada oni sjede na klupi i on mu predaje stit.. Moram naci...

A iskreno ja budala dajem pare za filomove ovog tipa.. Ali kontam, haj pregledao sam ove sve prije, cak mi je prosli bio bas zanimljiv i dobar... Kontam 3 sata, gledaj sta ljudi ga gleda, ma mora da je puno bolji od proslog.. Kad sipak.. Bolji fanovima koji citaju stripove i imaju prasnjave figurice po policama, vriste i plqcu..

Jos im nestalo kokica, samo bile one sa secerom... Zivot u kazni :D
arzuhal

#1146 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by arzuhal »

Pa jest pošteno: ako ne pratiš nikakvu priču u stripovima, nemoj poslije kukati kako ti film, koji samo prati nikakvost stripa, nije dobar.
bunk

#1147 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Kad smo kod stripova,jel Tony Stark ziv u stripu i uopce kakav je razvoj dogadjaja?
Sta je sa kapetanom? Jel i u stripu zavrsio karijeru?
todd_smith

#1148 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

bunk wrote:Kad smo kod stripova,jel Tony Stark ziv u stripu i uopce kakav je razvoj dogadjaja?
ima par varijacija

orginalna koliko znam ide da je steve ostario tj izgubio serum kroz bitke sa Zolom (onaj naucnik sto je u Winter Soldier filmu bio u kompjuteru) i Zemom (lik koji je odlican zlikovac i skroz unisten u Civil Waru kakav je zapravo mogao da bude)

Helem, ostario skontao da ne moze dalje da se bori, Falconu predao stit, ovaj postao novi Cpt America i danas je Cpt America. A Steve je preuzeo Shield kao novi direktor umjesto Furija.

Ima i Secret Wars prica iz stripova gdje je Steve zapravo citavo vrijeme bio Hydrin dupli agent (zato u Endgameu kada su u liftu Cpt America kaze Hail Hydra zbog ove scene iz stripa:

Image
AmirBaa

#1149 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by AmirBaa »

todd_smith wrote:
bunk wrote:Kad smo kod stripova,jel Tony Stark ziv u stripu i uopce kakav je razvoj dogadjaja?
ima par varijacija

orginalna koliko znam ide da je steve ostario tj izgubio serum kroz bitke sa Zolom (onaj naucnik sto je u Winter Soldier filmu bio u kompjuteru) i Zemom (lik koji je odlican zlikovac i skroz unisten u Civil Waru kakav je zapravo mogao da bude)

Helem, ostario skontao da ne moze dalje da se bori, Falconu predao stit, ovaj postao novi Cpt America i danas je Cpt America. A Steve je preuzeo Shield kao novi direktor umjesto Furija.

Ima i Secret Wars prica iz stripova gdje je Steve zapravo citavo vrijeme bio Hydrin dupli agent (zato u Endgameu kada su u liftu Cpt America kaze Hail Hydra zbog ove scene iz stripa:

Image
Na kraju Civil War stripa (koji je meni najbolji strip ikad, jako puno dijelova ima ali je prica fantasticna) Steve Rogersa ubiju taman kad se preda vlastima, tj krene na suđenje, bude bas sjebada :D
todd_smith

#1150 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Sada kada imaju prava za Xmen, mozda eventualno i pokrenu nesto tipa Civil War 2 gdje su X-men vs Avengers

Ali sumnjam, mislim da ce nastaviti u slicnom izdanju kao Infinity Saga, samo je pitanje ko ce biti sljedeci glavni zlikovac vjerovatno Kang ili Galactus, mada bih ja najvise volio da to bude Dr Doom
Post Reply