Nova agresija na BIH?

Post Reply
Roccohljup

#1126 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Roccohljup »

General War wrote:
Black swan wrote:
Maraschino wrote: Pruzanje otpora do zuba naoruzanim vojnicima potpomognutim ljudstvom i sredstvima JNA u tom vremenu kada su ovi protjerani, bilo je besmisleno.

osim u slučaju posavine gdje su se hrvati trebali boriti do zadnjeg protiv milijun srba i banjolučkog korpusa JNA koji je bio jedan od jačih
zapravo protiv čitave armijske oblasti

prodo tuđman :lol:
A kako se u hercegovini odbranise?
ma njih nije niko ni napadao....svima su trebali za sverca :D :D :D
junior3

#1127 Re: Nova agresija na BIH?

Post by junior3 »

Roccohljup wrote:
horkesh wrote:Pročitah da je veteranima i njihovom podmlatku nabavljeno 900 novih uniformi. Je li to tačno, ima li iko informaciju više?
Jakako....pocetnici juniori se spremaju......

Alo momak ne kleveći, ne spremam se ja ni za šta. :D
Maraschino

#1128 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

junior3 wrote: Alo momak ne kleveći, ne spremam se ja ni za šta. :D
ti si vec senior :D
megaman4

#1130 Re: Nova agresija na BIH?

Post by megaman4 »

Pitam se da li je Bakir obavijesten o ruskim aktivnostima u BiH?
swanfilter

#1131 Re: Nova agresija na BIH?

Post by swanfilter »

Boga mi, meni do rata nije. Ovaj zadnji predevero jer sam za puske za promil premlad bio. Ipak, kada pogledam da oni tamo nit za promil se nisu promijenili, da bi isto rado ponovili mojoj materi i sestri, ne mogu samo tako reci, Bakire, ko te j..., ja odoh u Njemacku. Jer, priznacete, nije tako ni jednostavno. A jesam tako mislio tamo negdje od 2005 god., i dalje. Al, ovi tamo su sve gori i gori, a ja da budem ovca kao generacija mojih roditelja, ne pristajem ...

Iskreno se nadam da do sranja nece doci jer bi to bio bloodbath, da bi ovaj zadnji rat mala maca bio. Oruzje je danas mnogo razornije, clash of civilizations/religions samo sto je poceo. Pa onda da Ujguri, Ceceni, Turkmeni i ostala mraka cuju kako u srcu Evrope kjafiri ponovo kolju bracu ... Kakava bre Sirija, hrli za Bosnu ... To bi stvarno horor bio ... Zato, uprkos nasem zaostalom razmisljanju, nadam se da je ovdje ostalo jos toliko pameti da premostimo situaciju moguceg rata ...
megaman4

#1132 Re: Nova agresija na BIH?

Post by megaman4 »

swanfilter wrote:Boga mi, meni do rata nije. Ovaj zadnji predevero jer sam za puske za promil premlad bio. Ipak, kada pogledam da oni tamo nit za promil se nisu promijenili, da bi isto rado ponovili mojoj materi i sestri, ne mogu samo tako reci, Bakire, ko te j..., ja odoh u Njemacku. Jer, priznacete, nije tako ni jednostavno. A jesam tako mislio tamo negdje od 2005 god., i dalje. Al, ovi tamo su sve gori i gori, a ja da budem ovca kao generacija mojih roditelja, ne pristajem ...

Iskreno se nadam da do sranja nece doci jer bi to bio bloodbath, da bi ovaj zadnji rat mala maca bio. Oruzje je danas mnogo razornije, clash of civilizations/religions samo sto je poceo. Pa onda da Ujguri, Ceceni, Turkmeni i ostala mraka cuju kako u srcu Evrope kjafiri ponovo kolju bracu ... Kakava bre Sirija, hrli za Bosnu ... To bi stvarno horor bio ... Zato, uprkos nasem zaostalom razmisljanju, nadam se da je ovdje ostalo jos toliko pameti da premostimo situaciju moguceg rata ...
Mene je više strah šutnje Bošnjačke politike ali i licemjerstvo međunarodne zajednice koja olako prelazi preko ruskih igara oko BiH.

Jedino jos nadu polazem u Ameriku, jer je Evropa okrenula leđa BiH po ko zna koji put.
swanfilter

#1133 Re: Nova agresija na BIH?

Post by swanfilter »

Nije Evropa okrenula leđa, evropska politika je jednostavno nesposobna, previse nacionalna i nacionalizirana. Oni se između sebe bore kada je u pitanju njihov zajednicki cilj, EU. Sta to mi od njih da ocekujemo kada smo mi sami u pitanju? Nista.

Da, sreca nasa pa USA ce uvijek da bude ruski rival i tu je nasa sansa da opstanemo kao narod i da zadrzimo ovu drzavu kao nasu avliju. Kako i u koliko mjeri, vidjecemo.

Ovi nasi levati ... Na njih se nije moglo racunati nit zadnji rat, situaciju danas da ne spominjem ...
ettakoto

#1135 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Šušnica i ljudi poput njega bi i rodjenu majku zavadili s mužem. A u slučaju belaja bili hiljadama kilometara daleko od njega.

Naravno da je ruski uticaj danas veći jer je Rusija daleko jača nego što je bila devedesetih u posttranzicijskom periodu. Ali ovi epovi o nekakvim formacijama, grupisanjima i napadima su ono baš science fiction. :lol:
LBVIEW

#1136 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

ettakoto wrote:Šušnica i ljudi poput njega bi i rodjenu majku zavadili s mužem. A u slučaju belaja bili hiljadama kilometara daleko od njega.

Naravno da je ruski uticaj danas veći jer je Rusija daleko jača nego što je bila devedesetih u posttranzicijskom periodu. Ali ovi epovi o nekakvim formacijama, grupisanjima i napadima su ono baš science fiction. :lol:
Ma ja, Susnica zavadja, a oni nabildani majmuni iz SerBske casti :D dolaze nam s maslinovim grancicama u zvaljama. Kad vec lazes, radi to inventivno k'o sto vam je porucio caca nacije.
. :mrgreen:
Last edited by LBVIEW on 29/01/2018 11:31, edited 1 time in total.
ettakoto

#1137 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

A Srbska čast baš ima izgrađen ugled u očima Srba. :lol:

Nemojte da se zajeeee...
swanfilter

#1138 Re: Nova agresija na BIH?

Post by swanfilter »

ettakoto wrote:A Srbska čast baš ima izgrađen ugled u očima Srba. :lol:

Nemojte da se zajeeee...
Kao i razno razne dobrovoljacke garde. Isti ti Srbi bi sutra ponovo na kolone tenkova cvijece bacali. Ima ona narodna, znam te pusko kad si pistolj bila ...
ettakoto

#1139 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Šta da ti kažem nego da fulaš ili da ne poznaješ materiju...
swanfilter

#1140 Re: Nova agresija na BIH?

Post by swanfilter »

Aha ...
decembar2017

#1141 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

swanfilter wrote:
ettakoto wrote:A Srbska čast baš ima izgrađen ugled u očima Srba. :lol:

Nemojte da se zajeeee...
Kao i razno razne dobrovoljacke garde. Isti ti Srbi bi sutra ponovo na kolone tenkova cvijece bacali. Ima ona narodna, znam te pusko kad si pistolj bila ...
:thumbup:

Ispada po forumskim bosancima, demokratama, anti-nacionalistima da se srbska cast , arkanovci, beli orlovi i koje kakve bande organizovali sami, na svoju ruku nabavili oruzje iz drzavnih magacina, uniforme isto tako, objekte za vjezbanje po kasarnama i vojnim/policijskim poligonima, na svoju ruku imaju politicku, ekonomsku, medijalnu podrsku od samog vrha pa se zato ne treba da brinemo. Sve sami " dobrovoljci " i "humanitarci " :-)
ettakoto

#1142 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

swanfilter wrote:Aha ...
Ko prizna, pola mu se prašta. :izet:
PM72

#1143 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Iz iskustva znam da od nabildanih,istetoviranih i izbrijanih nema ni borca ni ratnika.To su kokošari.Jaki u čoporu a jedna kašikara je dovoljna da ih rastjera.Prema tome,ne dižite tenzije i nemojte im pridavati značaj.
Hadzi Lojo

#1144 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hadzi Lojo »

Ne dizu se tu tenzije, znamo kako su se 92 zajebavali a mi kao za rat trebaju dvoje i ostale zajebancije.
Rat nije nikad prestao, zato za domovinu BiH trebamo da budemo uvijek spremni.
decembar2017

#1145 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:Iz iskustva znam da od nabildanih,istetoviranih i izbrijanih nema ni borca ni ratnika.To su kokošari.Jaki u čoporu a jedna kašikara je dovoljna da ih rastjera.Prema tome,ne dižite tenzije i nemojte im pridavati značaj.

Onda se nisi borio protiv nabildanih, izbrijanih i istetoviranih koji su znali sta rade. Neprijatelja nikada ne treba da se podcjenjuje jer je bilo i te kako desavanja gdje su se jedinice koje se obicno prozivaju kao "kokosarske " i samo za ubijanje civila pokazale kao ozbiljan protivnik.
PM72

#1146 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:Ne dizu se tu tenzije, znamo kako su se 92 zajebavali a mi kao za rat trebaju dvoje i ostale zajebancije.
:lol:
govori u svoje ime ...
PM72

#1147 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

decembar2017 wrote:
PM72 wrote:Iz iskustva znam da od nabildanih,istetoviranih i izbrijanih nema ni borca ni ratnika.To su kokošari.Jaki u čoporu a jedna kašikara je dovoljna da ih rastjera.Prema tome,ne dižite tenzije i nemojte im pridavati značaj.

Onda se nisi borio protiv nabildanih, izbrijanih i istetoviranih koji su znali sta rade. Neprijatelja nikada ne treba da se podcjenjuje jer je bilo i te kako desavanja gdje su se jedinice koje se obicno prozivaju kao "kokosarske " i samo za ubijanje civila pokazale kao ozbiljan protivnik.
primjer?
Hadzi Lojo

#1148 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hadzi Lojo »

PM72 wrote:
Hadzi Lojo wrote:Ne dizu se tu tenzije, znamo kako su se 92 zajebavali a mi kao za rat trebaju dvoje i ostale zajebancije.
:lol:
govori u svoje ime ...
Srecom forumske diskusije se nikada ne shvacaju ozbiljno a pogotovo tvoji komentari!
muha_sa

#1149 Re: Nova agresija na BIH?

Post by muha_sa »

PM72 wrote:
decembar2017 wrote:

primjer?
bitka kod 11 plavih :lol:
decembar2017

#1150 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
decembar2017 wrote:

primjer?
Kragujevac, Treskavica kada su pripadnici iz 1 Korpusa naletili na "Skorpione" i po njihovim svjedocenjima ovi su znali vojnicki sta rade.

Isto tako i iz 5 Korpusa vojnici sto su ih sreli a i abdicevci svjedoce da nisu bili samo za sminkanje.

A svi smo vidjeli one snimke gdje ubijaju zarobljenike i kako su izgledali upravo tako kako si ih opisao.
Post Reply