Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1126 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

Stanje uredno, situacija pod kontrolom, mjere dale rezultate

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavl ... /180711047
muha_sa

#1128 Re: Crna hronika BH cesta

Post by muha_sa »

kolko mu treba do Kaknja :-) vidjeh ga u Rajlovcu u pola 4
O'zone
Globalni moderator

#1129 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

Da se vratimo temi....
Optimist

#1130 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

Na fb grupi crna hronika BiH stoji post vezan za Ejubovica. Citam komentare i ne mogu da vjerujem da ima pojedinaca koji ga brane i koji pravdaju njegov postupak. Citirat cu par komentara, iako mi se gade:

"...nije tu samo on kriv.nije on mogao znati sta ce se desiti.da nije pogrijesio jes.ali svakom se moze desiti.i iskusnim vozacima pogotovo djetetu.kakvi to. roditelji pustaju. maljoljetne cure da se vozaju a da oni nemaju pojma gdje su..."

"...Vi komentarisete kao da je on namjerno to uradio a ne vidite na slici da je i on samo jedno djete..."

"...To je sudbina sigurna sam da bi i on volio da je i on snjima umro neg da je osto ziv jadan on da je znao sta ce biti on nebi nikad sjeo u to auto to je sudbina ... pa sta ako ima 20 g pa ima dobro auto niko nikom nije kriv sto neko ima auto od 100.000 a neko od 2.000 Žalost
NEDAJ BOŽE NIKOME !..."

https://www.facebook.com/CrnaHronikaBiH ... =3&theater
O'zone
Globalni moderator

#1131 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1132 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

Optimist wrote: Citam komentare i ne mogu da vjerujem da ima pojedinaca koji ga brane i koji pravdaju njegov postupak.
treba napisat izdrzi bruda uz tebe smo :lol:
Optimist

#1133 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

I otvoriti racun za donacije za novi X5.

Bez zajebancije, tacno mi muka nakon sto sam procitao ove komentare. :(
bitanga_sa_otesa

#1134 Re: Crna hronika BH cesta

Optimist wrote:I otvoriti racun za donacije za novi X5.

Bez zajebancije, tacno mi muka nakon sto sam procitao ove komentare. :(
vjeruj ja to nista ne citam odavno...ne pada mi na pamet ni da klikam,zamisljam vec one neke papke sto ih hizo ismijava :run:
Throttle

#1135 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Pa to samo pokazuje kakvi su i oni, dok opravdavaju takve slučajeve. Debilizam na sve strane. Nije bio dijete kad je stisnuo gas, kad je vozio neregistrovano auto, kad je vozikao cure. A sad kad treba odgovarat za postupke onda je dijete
Fuj
bitanga_sa_otesa

#1136 Re: Crna hronika BH cesta

kolicina debila,glupih i bahatih ljudi u sarajevu i okolici je prestrasna...
drug_profi

#1137 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Zato je demokratija izuzetno opasna stvar za nazadna drustva kao sto je nase.
Sodom1

#1138 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sodom1 »

tempuser wrote:Dzaba prica, za anarhiju na cestama je krivo nepostojanje drzave i sve odatle krece.
Da ima drzave bilo bi neke proizvodnje i nekih poreza da se pravi i popravlja infrastruktura, sstem drutv. vrijednosti bi bio kako treba, postovali bi se zakoni (koji teoretski nisu toliko losi), ne bi bil teh. neispravih vozila, ne bi bilo ovoliko nesakncionisanih prekrsaja, auto skole bi ucile kandidate da voze, sudstvo bi radilo kako treba itd itd...
Evo i kod ovog debila sa X5, vozac je prica za sebe, ali na AP imas opremu za skeniranje tablica, tebi nereg. auto sa dvije razlicite tablice bez problema prodje od A do B. Propust drzave. Da stvar bude jos gora, na snimku na ulasku na AP se vidi da je vozac vezan, suvozacica nije, cijeli udes je snimljen nadzornim kamerama. Sta je njhova svrha, ako nije preventiva????? Vjestak dovodi u pitanje dovoljnu duzinu izlivne trake na petlji, ako sam dobro upratio, na izlivnoj traci na mjestu udara ogranicenje je 120 kmh, jer je znak ogranicenja 80 kmh pogresno postavljen tek u dubinu odvojka prema Sarajevu. Neko je ispred drzave tehnicki primio takav objekat.
Drzava je unistila sistem vrijednosti. Divljanje na cestama vise nije stecena osobina, nego urodjena osobina koja nosi iz kuce. Kakav otac moras biti da dozvolis da tvoje dijete sjedne u nereg. auto sa divljim tablicama???? Naravno postoji mogcnost da je tablice stavio mali debil, ali cisto sumnjam da je to uradio bez znanja oca. Ako je ovo napravio sa 20 god, da nije napravio udes, sta se od njega iz takvog okruzenja moglo ocekivati kad bude imao30 god. Nista dobro! Mozes ocekivati "novinara" koji ce bez ikakve odgovornosti i obzira na posljedeice brze bolje napisati senzacionalisticku vijest da je kazaljka brzinmjera na X5 bila zakucana na 220 kmh, a iz pouzdanih izvora znam da je zatecena na 0 kmh.
Nista se nece promjeniti dok imamo ovakvu vlast u drzavi.
Zovnuti Svabe , da okupiraju , platit im :D
tempuser

#1139 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

Sodom1 wrote:
tempuser wrote:Dzaba prica, za anarhiju na cestama je krivo nepostojanje drzave i sve odatle krece.
Da ima drzave bilo bi neke proizvodnje i nekih poreza da se pravi i popravlja infrastruktura, sstem drutv. vrijednosti bi bio kako treba, postovali bi se zakoni (koji teoretski nisu toliko losi), ne bi bil teh. neispravih vozila, ne bi bilo ovoliko nesakncionisanih prekrsaja, auto skole bi ucile kandidate da voze, sudstvo bi radilo kako treba itd itd...
Evo i kod ovog debila sa X5, vozac je prica za sebe, ali na AP imas opremu za skeniranje tablica, tebi nereg. auto sa dvije razlicite tablice bez problema prodje od A do B. Propust drzave. Da stvar bude jos gora, na snimku na ulasku na AP se vidi da je vozac vezan, suvozacica nije, cijeli udes je snimljen nadzornim kamerama. Sta je njhova svrha, ako nije preventiva????? Vjestak dovodi u pitanje dovoljnu duzinu izlivne trake na petlji, ako sam dobro upratio, na izlivnoj traci na mjestu udara ogranicenje je 120 kmh, jer je znak ogranicenja 80 kmh pogresno postavljen tek u dubinu odvojka prema Sarajevu. Neko je ispred drzave tehnicki primio takav objekat.
Drzava je unistila sistem vrijednosti. Divljanje na cestama vise nije stecena osobina, nego urodjena osobina koja nosi iz kuce. Kakav otac moras biti da dozvolis da tvoje dijete sjedne u nereg. auto sa divljim tablicama???? Naravno postoji mogcnost da je tablice stavio mali debil, ali cisto sumnjam da je to uradio bez znanja oca. Ako je ovo napravio sa 20 god, da nije napravio udes, sta se od njega iz takvog okruzenja moglo ocekivati kad bude imao30 god. Nista dobro! Mozes ocekivati "novinara" koji ce bez ikakve odgovornosti i obzira na posljedeice brze bolje napisati senzacionalisticku vijest da je kazaljka brzinmjera na X5 bila zakucana na 220 kmh, a iz pouzdanih izvora znam da je zatecena na 0 kmh.
Nista se nece promjeniti dok imamo ovakvu vlast u drzavi.
Zovnuti Svabe , da okupiraju , platit im :D
Objaviti Svabama rat i odma' kapitulirat!
Sodom1

#1140 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sodom1 »

Ja sam nekad ucio kao nema niko pravo da potpise kapitulaciu :lol:
hopi

#1141 Re: Crna hronika BH cesta

Post by hopi »

Eno objavljen je snimak one nesreće.
Stvarno ne znam sta je onaj htio, kakav je to potez bio, ko da i nije htio skrenuti.
Ci-Nick

#1142 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ci-Nick »

Neiskustvo, neznanje,... ako se kasno sjetiš da trebaš sići sa autoputa onda produžiš dalje, posebno na mokroj cesti.
U svakom slučaju nije to ni blizu spominjanih preko 200 kmh.
commendatore

#1143 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

ima ovdje puno km na sat 150+ 100%

jebo je otac i kamere ko da su od krompira a ne skup videonadzor
Haris.ba

#1144 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Haris.ba »

Sodom1 wrote:Ja sam nekad ucio kao nema niko pravo da potpise kapitulaciu :lol:
Pa niko i nema pravo dok je ne potpise. :D

Helem. Od nas bi i Svabe odustale. Ko Napoleon. Da nihe zaobisao Bosnu, gore bi nastradao nego u Rusiji.
Dope_Man

#1145 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Dope_Man »

commendatore wrote:

Koliko ja vidim neko snima mobitelom snimak pusten na ekranu pa je jos losiji. A inace ove za nadzor snimaju u ocajnoj rezoluciji zbog ustede prostora jer se sa kvalitetnim snimkom brzo potrose terabajti i terabajti prostora.
hopi

#1146 Re: Crna hronika BH cesta

Post by hopi »

Gledam evo par puta već snimak, isto ko da je kasno Skontao izlaz I onda htio svintat ono po 90 stepeni.
Optimist

#1147 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

hopi wrote:Gledam evo par puta već snimak, isto ko da je kasno Skontao izlaz I onda htio svintat ono po 90 stepeni.
I to pri brzini od 150 na mokrom kolovozu...
commendatore

#1148 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

hopi wrote:Gledam evo par puta već snimak, isto ko da je kasno Skontao izlaz I onda htio svintat ono po 90 stepeni.
moron eto sta .... izgleda toliko lose da mi se ucinilo da mu je otkinuta lafeta
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1149 Re: Crna hronika BH cesta

Post by liaar »

I biće da je to. Pa i da nije bilo kiše, isto bi se završilo, nemoguće je izvesti ovo što je pokušao, ni na suhom ni na mokrom.
xoklix

#1150 Re: Crna hronika BH cesta

Post by xoklix »

Dope_Man wrote:
commendatore wrote:

Koliko ja vidim neko snima mobitelom snimak pusten na ekranu pa je jos losiji. A inace ove za nadzor snimaju u ocajnoj rezoluciji zbog ustede prostora jer se sa kvalitetnim snimkom brzo potrose terabajti i terabajti prostora.
Moglo se i to riješiti.
Snimke starije od 48 sati podesiti na automatsku kompresiju.
U slučaju nesreće i sl. imaš fore 48 sati da ih skineš na HDD u visokoj rezoluciji.
Post Reply