BHF_Manijak wrote:cyprus wrote:
Zahvaljujući dobro odigranim prijateljskim utakmicama i valjda predprvenstvenoj euforiji, situacija se jeste smirila netom pred početak prvenstva... Ostalo znamo, i uglavnom se slažemo... Ali kažem, valja pogledati i malo unazad... Dio kritika Safet svakako jeste zaslužio (posebno ovih od Nigerije, pa sve poslije toga), ali dobar dio je također bio neutemeljen, ili utemeljen na glupostima i marginalnim stvarima, odnosno kritika samo da bi se sralo, pametovalo i ništa drugo...
Mogu govirit u svoje ime. Sralo se uvijek, to stoji, i srat ce se, taman da nas Guardiola vodi,
ali treba znati filtrirati kritiku, odnosno uvidjeti koje se stvari s pravom kritikuju.
Tino je recimo na perfidan nacin poveden u Brazil, a Hadzic je tu samo kolateralna steta. Nije ni Safet glup, koliko ostavlja utisak da jeste. Obojica su u isto vrijeme uletila u repki i debilno bi bilo sad jednog povesti, a drugog ne, providno, pa onda hajmo obojicu, a realno nijedan ni drugi se nisu trebali naci na letu za Brazil. Ne jer neposjeduju kvalitet, ako cemo mak na konac tjerati, vec sto se pojavili odjednom u reprezentaciji i nakon 2 mjeseca i 30 minuta odigranih eto ih na Svjetskom.
Safet da je pametan bio, da ga ego nije drm'o, mog'o je ko heroj otici nakon SP. Nesto sto je Magath recimo uradio nakon osvajanja titule sa Wolfsburgom. Znao je da je to maksimum i svaki naredni rezultat moze samo gori biti, zato pokupi se dok si na vrhu, da ti ne jebu majku bezze. Safet da je u tom pravcu razmislj'o, sad bi na konju bio. Ovako ce mu, pored plasmana na SP, uvijek nabijati na nos Kipar i Izrael, kao krah, a Bosnjak uvijek one losije ti strane pamti i istice. Jebi ga kad smo prokleti.
Pa jebiga, ja sam svoj forumski vijek na ovim temama upravo posvetio filtriranju kritika
Ovako, stoji da Tino i Hadžić nisu trebali ići u Brazil... Ne stoji da nisu trebali dobiti priliku nikako...
Stoji da je protiv Nigerije katastrofalno postavljena taktika... Ne stoji da je trebao ići poslije SP... Zašto bi išao nakon najvećeg uspjeha ove reprezentacije u historiji? Ne stoji ni to da bi bio zapamćen ko heroj... Isto bi bilo, manje-više...
Najveća Papetova nebuloza je ipak utakmica protiv Izraela... Tada je otkaz postao sasvim logična i praktično jedina moguća opcija... Međutim, ne stoji da su Kipar i Izrael glavna zaostavština njegovog perioda... Šta god da je zasrao, ono po čemu ga treba prvenstveno pamtiti jeste činjenica da je uradio ono što niko drugi do sada nije... Po meni sasvim dovoljno da ga zapamtim u pozitivnom svjetlu...
Sad će neko doć i reć: vi'š šta je luzerski mentalitet u bošnje, zadovoljava se mrvicama i nek ne puca
Ipak, ono što najviše ne razumijem su stalne potrebe za nekakvim promjenama... Taman ko da kad jedan selektor ode, tamo u redu se guraju Conte, Guardiola i Mourinho da im se ukaže prilika, a ne neki Amari, Mehe i Faruci...
Da ne bude zabune - u ovoj situaciji razumijem... Meša je praktično imao dva ciklusa da nešto napravi... Nije to ni bilo tako grozno (reprezentacija nas je zadnjih 6-7 godina razmazila, zaboravili smo mi kako to izgledaju istinski grozne partije sa naše strane), ali nije ostvario ono što je bio primarni cilj... Hvala lijepo i doviđenja... Ali bacati blato po čovjeku i praviti od njeg najvećeg glupana na dunjaluku, nema zaista nikakvog smisla... I veća imena od Meše su pravili veće zajebe sa jačim ekipama...
Ali govorim generalno - nakon svake loše utakmice, daj smjenu... Daj novog da i njemu jebemo mater... Ne znam, ne razumijem to...