Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1126 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

Grean wrote:Samo jedno ime moze dovesti mir u reprezentaciju, mir tipa i da zavrsimo gdje smo zavrsili ovaj put a da velika vecina prihvati da je to odraz kvalitete a ne neznanje selektora.

Znaci ni Kek, ni Prosinecki, ni Kodro, ni Murinjo, ni Guardiola jer za svakog od njih mi bi i dalje govorili da je do selektora.

Odrijesiti kesu, dovesti Halilhodzica i kad padnemo (ako padnemo) prihvatit cemo da smo mi u stvari qurac od ekipe i da nam nema spasa. Samo on ima tako siroko povjerenje.
Aha, propustit će svjetsko samo kako bi postao meta za javno uriniranje kod nas :D

Nego, još jednom moram reći, mislim da neko veliko trenersko ime uopšte nije neophodno za neki uspjeh... Treneri nivoa Sušića i Baždarevića su sasvim OK za reprezentaciju našeg nivoa... To je vjerovatno najveći mit kod nas što se tiče fudbala... Pa pogledajte ko vodi druge selekcije...
Fudo387

#1127 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

Grean wrote:Samo jedno ime moze dovesti mir u reprezentaciju, mir tipa i da zavrsimo gdje smo zavrsili ovaj put a da velika vecina prihvati da je to odraz kvalitete a ne neznanje selektora.

Znaci ni Kek, ni Prosinecki, ni Kodro, ni Murinjo, ni Guardiola jer za svakog od njih mi bi i dalje govorili da je do selektora.

Odrijesiti kesu, dovesti Halilhodzica i kad padnemo (ako padnemo) prihvatit cemo da smo mi u stvari qurac od ekipe i da nam nema spasa. Samo on ima tako siroko povjerenje.
Mi smo njegov Alzir za vrijeme Safeta, raznijeli.
Nakon utakmice je govorio kako Safet ima bolje igrace, sto je i istina. Bas kao sto je tvrdio i onaj portugalac kad smo se zajebavali na SP sa Iranom.
Ali, ne lezi vraze, malo macku zavezana vreca, daj mijenjaj sve i dobijes hashimagu medju oci, odnosno Mesu.
Mesa nas je totalno pokopao, tesko da se iscupamo.
Mozda nesto napravimo ako se posla prihvati Bilic i sl likovi, ovi nasi kurajberi tipa Amar Gile sampion, pisi odmah propalo.
Grean

#1128 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Fudo387 wrote:

Nakon utakmice je govorio kako Safet ima bolje igrace, sto je i istina. Bas kao sto je tvrdio i onaj portugalac kad smo se zajebavali na SP sa Iranom.
Ali, ne lezi vraze, malo macku zavezana vreca, daj mijenjaj sve i dobijes hashimagu medju oci, odnosno Mesu.
Mozda nesto napravimo ako se posla prihvati Bilic i sl likovi, ovi nasi kurajberi tipa Amar Gile sampion, pisi odmah propalo.
Raznio mu je i Mesa Japan i to sa premijerligasima :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1129 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Fudo387 wrote:

Isti taj Alzir prosao tezu grupu na SP nego sto je nasa bila i u nokaut fazi se dobro popitase sa buducim svjetskim prvacima.
BarbaDue

#1130 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Fudo387 wrote:...ovi nasi kurajberi tipa Amar Gile sampion, pisi odmah propalo.
Sviđa mi se ovo... :mrgreen:
Fudo387

#1131 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

mali_milojica wrote:
Fudo387 wrote:

Isti taj Alzir prosao tezu grupu na SP nego sto je nasa bila i u nokaut fazi se dobro popitase sa buducim svjetskim prvacima.
Pa pomarisali smo se i mi momacki sa finalistima, i sve je bilo dobro dok su slusali Safeta, cim su poceli zajebavat i igraci i novinari ode sve u pm. Ja sam potpuno uvjeren da je Safet ostao i da se nije onoliko sralo, da bi mi igrali i na EP i sad na SP.
Ne mozes ti jarane kad hiljadu supaka viri iz coska i samo ceka prvu priliku da potpetlja.
Daaajjjjj naaaammm Meesuuuuu, znaaaaaa on...eto nam sad qrac svima.
BHF_Manijak

#1132 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Sta se sralo? Sto smo popusili od Kipra na domacem i sto nas je satr'o Izrael 3:0, gdje smo otputovali bez ijednog napadaca, jer kao ruzno bi bilo neku zamjenu zvati, uvrijedio bi se Ibisevic. :lol: :oops:
cyprus

#1133 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Sta se sralo? Sto smo popusili od Kipra na domacem i sto nas je satr'o Izrael 3:0, gdje smo otputovali bez ijednog napadaca, jer kao ruzno bi bilo neku zamjenu zvati, uvrijedio bi se Ibisevic. :lol: :oops:
Srat se počelo puno prije toga...
commendatore

#1134 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by commendatore »

mozete vi srat sad koliko hocete - ali zapisite dan kad samo bili top 20-30-40 repka.... mi nemamo te ljudske resurse da ponovimo istu stvar....

talenat i kada imamo - zavrsi vani ili ga jednostavno boli kurac pa sebi uzme za pravo da bude kurcevit - pa maše navijacima u fazonu "šta je šta ocete".......

cao...
Bosanski_kralj

#1135 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:
BHF_Manijak wrote:Sta se sralo? Sto smo popusili od Kipra na domacem i sto nas je satr'o Izrael 3:0, gdje smo otputovali bez ijednog napadaca, jer kao ruzno bi bilo neku zamjenu zvati, uvrijedio bi se Ibisevic. :lol: :oops:
A opet srati se trebalo početi i puno prije toga.

Eno Pjanić izjavuljuje da treba dovesti selektora koji će nam omogućiti da igramo kao prije Brazila.
Edin H.

#1136 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Pa pomarisali smo se i mi momacki sa finalistima, i sve je bilo dobro dok su slusali Safeta, cim su poceli zajebavat i igraci i novinari ode sve u pm. Ja sam potpuno uvjeren da je Safet ostao i da se nije onoliko sralo, da bi mi igrali i na EP i sad na SP.
Ne mozes ti jarane kad hiljadu supaka viri iz coska i samo ceka prvu priliku da potpetlja.
Daaajjjjj naaaammm Meesuuuuu, znaaaaaa on...eto nam sad qrac svima.
Image
Fudo387

#1137 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

Evo i laznog fanatikosa, samo si jos ti falio.
bersK

#1138 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bersK »

Image

Ljubitelji dopingovanog hobita i kriminalnog separatističkog kluba će imati sad razlog više da pljuju Mešu. Joj Meša ja'na ti majka za ovo. I tebi Đeko heheheheh
BHF_Manijak

#1139 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:
Kad konkertno? Sranja, bar s igracima, su pocela od prijateljske s Egiptom, kad je Mido revolveras uletio. Smirilo se sve pred SP, dobra forma, odlicno odradjene prijateljske, utakmica protiv Argentine i onda nicim izazvan usere sve protiv Nigerije. Od postavke do izjava da su ga Nigerijci iznenadili brzinom.

Sve nakon toga jednostavno akumuliralo je negativnu energiju i prsnulo je nakon Kipra i Izraela.

Izjave su uvijek problematicne bile i to mu se uvijek nabijalo na nos, kao sto i Bazdarevic valja gluposti, a nigdje pokrica na terenu.
cyprus

#1140 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote:
Kad konkertno? Sranja, bar s igracima, su pocela od prijateljske s Egiptom, kad je Mido revolveras uletio. Smirilo se sve pred SP, dobra forma, odlicno odradjene prijateljske, utakmica protiv Argentine i onda nicim izazvan usere sve protiv Nigerije. Od postavke do izjava da su ga Nigerijci iznenadili brzinom.

Sve nakon toga jednostavno akumuliralo je negativnu energiju i prsnulo je nakon Kipra i Izraela.

Izjave su uvijek problematicne bile i to mu se uvijek nabijalo na nos, kao sto i Bazdarevic valja gluposti, a nigdje pokrica na terenu.
Sralo se manje-više svo vrijeme (ko što se vazda i sere), samo kad bi se pobjedilo ili odigralo dobro, onda bi se sve stišavalo, ali nikad nije trajalo dugo... I to je šablon primijenjen na sve žive selektore koji su nas do sada vodili, i koji će nas u budućnosti voditi... S tim što je u Safetovom slučaju, valjda obrnuto proporcionalno ostvarenom uspjehu, količina govana i pljuvačke bila i veća nego inače... Ove sad kritike na račun Meše su milovanje u odnosu na ono što je Pape dobivao na svoj račun...

A početak gigantskih sranja pred svjetsko prvenstvo je započeo ne dugo nakon utakmice sa Litvanijom... Kad smo sve fino proslavili i skontali da to nije naše prirodno stanje, brzo smo se potrudili da se čim prije vratimo u jad i mizeriju... Ti spominješ samo utakmicu sa Egiptom, ali ja ću te podsjetit da nije bio samo Egipat, nego i prijateljska sa Argentinom prije toga, te da je skoro čitavih šest mjeseci prije prvenstva bujala negativna atmosfera, prvenstveno uperena prema Safetu... Događaji u utakmici sa Egiptom su samo nus-produkt te atmosfere...

Zahvaljujući dobro odigranim prijateljskim utakmicama i valjda predprvenstvenoj euforiji, situacija se jeste smirila netom pred početak prvenstva... Ostalo znamo, i uglavnom se slažemo... Ali kažem, valja pogledati i malo unazad... Dio kritika Safet svakako jeste zaslužio (posebno ovih od Nigerije, pa sve poslije toga), ali dobar dio je također bio neutemeljen, ili utemeljen na glupostima i marginalnim stvarima, odnosno kritika samo da bi se sralo, pametovalo i ništa drugo...
Point.

#1141 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote:

Bas tako. Samo sto bih ja rekao da su sranja polako pocela sa ubacivanjem Tina i Anela na let za Rio. Odjednom su uletili, bez da su i bili aktuelni u kvalifikacijama a najvise su zivcirale upravo nerazumne Papetove izjave i mazanje ljudima ociju da je Tino tu kao def vezni. A Zahirovic i Ibricic su bili izbaceni sa spiska za Brazil iako su uredno odradili kvalifikacije. Tu je sve pocelo tinjati.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1142 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Point. wrote:
BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote:

Bas tako. Samo sto bih ja rekao da su sranja polako pocela sa ubacivanjem Tina i Anela na let za Rio. Odjednom su uletili, bez da su i bili aktuelni u kvalifikacijama a najvise su zivcirale upravo nerazumne Papetove izjave i mazanje ljudima ociju da je Tino tu kao def vezni. A Zahirovic i Ibricic su bili izbaceni sa spiska za Brazil iako su uredno odradili kvalifikacije. Tu je sve pocelo tinjati.
Da ne spominjemo kako je Zukanovic otpao s leta u Brazil.
Edin H.

#1143 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Point. wrote: Bas tako. Samo sto bih ja rekao da su sranja polako pocela sa ubacivanjem Tina i Anela na let za Rio. Odjednom su uletili, bez da su i bili aktuelni u kvalifikacijama a najvise su zivcirale upravo nerazumne Papetove izjave i mazanje ljudima ociju da je Tino tu kao def vezni. A Zahirovic i Ibricic su bili izbaceni sa spiska za Brazil iako su uredno odradili kvalifikacije. Tu je sve pocelo tinjati.
Zuka je bio zrtveni jarac, a koliko se sjecam Ibricic je pozvan kao ustupak Dzeki, premda nije odigrao niti jednu utakmicu.

Pape se kockao sa Tinom, promijenio tim koji je odlicno odigrao protiv Argentine da bi ga ugurao. Nadao se valjda da ce mali eksplodirati, ali kocka se rijetko isplati.
BHF_Manijak

#1144 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote: Zahvaljujući dobro odigranim prijateljskim utakmicama i valjda predprvenstvenoj euforiji, situacija se jeste smirila netom pred početak prvenstva... Ostalo znamo, i uglavnom se slažemo... Ali kažem, valja pogledati i malo unazad... Dio kritika Safet svakako jeste zaslužio (posebno ovih od Nigerije, pa sve poslije toga), ali dobar dio je također bio neutemeljen, ili utemeljen na glupostima i marginalnim stvarima, odnosno kritika samo da bi se sralo, pametovalo i ništa drugo...
Mogu govirit u svoje ime. Sralo se uvijek, to stoji, i srat ce se, taman da nas Guardiola vodi, ali treba znati filtrirati kritiku, odnosno uvidjeti koje se stvari s pravom kritikuju.
Tino je recimo na perfidan nacin poveden u Brazil, a Hadzic je tu samo kolateralna steta. Nije ni Safet glup, koliko ostavlja utisak da jeste. Obojica su u isto vrijeme uletila u repki i debilno bi bilo sad jednog povesti, a drugog ne, providno, pa onda hajmo obojicu, a realno nijedan ni drugi se nisu trebali naci na letu za Brazil. Ne jer neposjeduju kvalitet, ako cemo mak na konac tjerati, vec sto se pojavili odjednom u reprezentaciji i nakon 2 mjeseca i 30 minuta odigranih eto ih na Svjetskom.

Safet da je pametan bio, da ga ego nije drm'o, mog'o je ko heroj otici nakon SP. Nesto sto je Magath recimo uradio nakon osvajanja titule sa Wolfsburgom. Znao je da je to maksimum i svaki naredni rezultat moze samo gori biti, zato pokupi se dok si na vrhu, da ti ne jebu majku bezze. Safet da je u tom pravcu razmislj'o, sad bi na konju bio. Ovako ce mu, pored plasmana na SP, uvijek nabijati na nos Kipar i Izrael, kao krah, a Bosnjak uvijek one losije ti strane pamti i istice. Jebi ga kad smo prokleti.
luckylaka

#1145 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Sve ovo ponovljeno stotinu puta al kad nema sta hajmo ispocetka.Valjda vam dosadno ili se nista novo ne dogadja .Safet je bivsi,vjerovatno i Mesha hajmo dalje.Ko je sledecxi da mu jebemo znanje prije nego startuje.
cyprus

#1146 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote: Zahvaljujući dobro odigranim prijateljskim utakmicama i valjda predprvenstvenoj euforiji, situacija se jeste smirila netom pred početak prvenstva... Ostalo znamo, i uglavnom se slažemo... Ali kažem, valja pogledati i malo unazad... Dio kritika Safet svakako jeste zaslužio (posebno ovih od Nigerije, pa sve poslije toga), ali dobar dio je također bio neutemeljen, ili utemeljen na glupostima i marginalnim stvarima, odnosno kritika samo da bi se sralo, pametovalo i ništa drugo...
Mogu govirit u svoje ime. Sralo se uvijek, to stoji, i srat ce se, taman da nas Guardiola vodi, ali treba znati filtrirati kritiku, odnosno uvidjeti koje se stvari s pravom kritikuju.
Tino je recimo na perfidan nacin poveden u Brazil, a Hadzic je tu samo kolateralna steta. Nije ni Safet glup, koliko ostavlja utisak da jeste. Obojica su u isto vrijeme uletila u repki i debilno bi bilo sad jednog povesti, a drugog ne, providno, pa onda hajmo obojicu, a realno nijedan ni drugi se nisu trebali naci na letu za Brazil. Ne jer neposjeduju kvalitet, ako cemo mak na konac tjerati, vec sto se pojavili odjednom u reprezentaciji i nakon 2 mjeseca i 30 minuta odigranih eto ih na Svjetskom.

Safet da je pametan bio, da ga ego nije drm'o, mog'o je ko heroj otici nakon SP. Nesto sto je Magath recimo uradio nakon osvajanja titule sa Wolfsburgom. Znao je da je to maksimum i svaki naredni rezultat moze samo gori biti, zato pokupi se dok si na vrhu, da ti ne jebu majku bezze. Safet da je u tom pravcu razmislj'o, sad bi na konju bio. Ovako ce mu, pored plasmana na SP, uvijek nabijati na nos Kipar i Izrael, kao krah, a Bosnjak uvijek one losije ti strane pamti i istice. Jebi ga kad smo prokleti.
Pa jebiga, ja sam svoj forumski vijek na ovim temama upravo posvetio filtriranju kritika :-D

Ovako, stoji da Tino i Hadžić nisu trebali ići u Brazil... Ne stoji da nisu trebali dobiti priliku nikako...
Stoji da je protiv Nigerije katastrofalno postavljena taktika... Ne stoji da je trebao ići poslije SP... Zašto bi išao nakon najvećeg uspjeha ove reprezentacije u historiji? Ne stoji ni to da bi bio zapamćen ko heroj... Isto bi bilo, manje-više...
Najveća Papetova nebuloza je ipak utakmica protiv Izraela... Tada je otkaz postao sasvim logična i praktično jedina moguća opcija... Međutim, ne stoji da su Kipar i Izrael glavna zaostavština njegovog perioda... Šta god da je zasrao, ono po čemu ga treba prvenstveno pamtiti jeste činjenica da je uradio ono što niko drugi do sada nije... Po meni sasvim dovoljno da ga zapamtim u pozitivnom svjetlu...

Sad će neko doć i reć: vi'š šta je luzerski mentalitet u bošnje, zadovoljava se mrvicama i nek ne puca :oops:

Ipak, ono što najviše ne razumijem su stalne potrebe za nekakvim promjenama... Taman ko da kad jedan selektor ode, tamo u redu se guraju Conte, Guardiola i Mourinho da im se ukaže prilika, a ne neki Amari, Mehe i Faruci...

Da ne bude zabune - u ovoj situaciji razumijem... Meša je praktično imao dva ciklusa da nešto napravi... Nije to ni bilo tako grozno (reprezentacija nas je zadnjih 6-7 godina razmazila, zaboravili smo mi kako to izgledaju istinski grozne partije sa naše strane), ali nije ostvario ono što je bio primarni cilj... Hvala lijepo i doviđenja... Ali bacati blato po čovjeku i praviti od njeg najvećeg glupana na dunjaluku, nema zaista nikakvog smisla... I veća imena od Meše su pravili veće zajebe sa jačim ekipama...

Ali govorim generalno - nakon svake loše utakmice, daj smjenu... Daj novog da i njemu jebemo mater... Ne znam, ne razumijem to...
BHF_Manijak

#1147 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Raja bi i progutala kikseve i poraze, neplasmane i ostalo, ali bezobrazluk tesko. A ovaj je upravo to - bezobrazan i drzak.
Odnosi se na izjave o ostanku, jaaako malo samkritike, nekakvim smijesnim alibijima o nezalaganju, manjku srece i slicno... Te kao ti svi faktori su uzrok sto nismo uspjeli, pa daj da nastavi projekat tj. da ostane.

Uzasno bezobrazno. Nije rijec o jednoj utakmici, pa da mozemo govoriti o sreci ili nesreci...
Dr. Kuca

#1148 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dr. Kuca »

BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote:

Ma i prije se govorilo da ga treba otjerat a covjek te odveo direktno na SP. Da se stalo iza Papeta kad je reko dzeki da ne mora doci protiv slovaka danas bi bilo sve drugacije. Ali jebiga.
markomilanov

#1149 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Zašto Savez ne izadje sa imenima u javnost,ovako samo se nagadja.
A zašto smo zaboravili Željka Buača,valjda je nešto naučio od Klopa.
vryzas

#1150 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vryzas »

Image

8)
Locked