Ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann pozdravlja usvajanje Zakona o akcizama
Ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann izjavila je danas (15.12.) povodom usvajanja Zakona o akcizama:
„Pozdravljam činjenicu da je noćas većina u Parlamentu BiH glasala za Zakon o akcizama. Ovo je važan korak na putu ka kontinuiranom finansiranju infrastrukturnih projekata, otvaranju radnih mjesta i time u interesu građana Bosne i Hercegovine. Budućnost BiH grade oni koji su sposobni vidjeti dalje od uskopolitičkih interesa i koji donose teške odluke.
Zbog toga smo s velikim interesom u proteklim mjesecima aktivno pratili žive političke debate o tekstu zakona i izjasnili se za usvajanje ovog zakona. Zahvaljujem se specijalnom predstavniku Evropske unije Wigemarku, koji se i u ime država članica Evropske unije neumorno zalagao za usvajanje ovog zakona, koji predstavlja važan doprinos za ekonomski razvoj ove zemlje i time i za što brže približavanje evropskom putu.“
AKCIZE: Ko izda - pizda
- horkesh
#1126 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Evo se i Nijemci oglasiše:
- General War
#1127 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
...Daj fudo ne zajebaji...vidi iz izvora od 2015 godine koliko se uzme na gorivo:Fudo387 wrote:Ljudi, vama trebaju ceste, bolnice, skole, i pun klinac stvari. Ako je ovo korak da se nesto napravi, jbg, super. Neke generacije moraju podnijeti zrtvu da bi sljedecim bilo lakse i bolje. E sad, ako ce extra namete spickat na reprezentacije, nije dobro.
Tacno je da nam treba svega...al stoka pojede a ne zna mjeru."Trenutno, za litar nekog goriva građani BiH plaćaju 17 posto PDV-a. Osim PDV-a, za svaki litar kupljenog goriva građani izdvoje i 0,15 KM za putarinu, odnosno 0,30 KM (dizel) ili 0,35 KM (benzin) na ime akciza, te 0,10 KM za izgradnju autoputeva.
...Pojednostavimo. Ako na nekoj benzinskoj crpki naspete 10 litara dizela po cijeni od 2 KM po litru, u državni proračun ukupno uplatite 9 KM.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/vlasti- ... vo-1023944 - www.vecernji.ba
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/vlasti- ... vo-1023944 - http://www.vecernji.ba
Last edited by General War on 15/12/2017 13:39, edited 1 time in total.
- commendatore
- commendatore
#1129 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
ove orgijske cestitke oligarhiji koju su prije 7-10 dana optuzivali za nacionalizam i ko zna sta sve jos pokazuje svo licemjerje medjunarodne zajednice.... sad im je odjednom vladajuca oligarhija predmet pohvala.....
izgleda da ce se od ovih para finansirat vanjski dug BIH jer drugacije mi nema logike ovoliko hvalospjeva jbt....
volio bih ako ima neko strucniji da mi objasni ove cestitke - jebo te odjednom smo drzava za pohvalu - iako smo juce bili propali ko kauc?????
izgleda da ce se od ovih para finansirat vanjski dug BIH jer drugacije mi nema logike ovoliko hvalospjeva jbt....
volio bih ako ima neko strucniji da mi objasni ove cestitke - jebo te odjednom smo drzava za pohvalu - iako smo juce bili propali ko kauc?????
Last edited by commendatore on 15/12/2017 13:42, edited 1 time in total.
- General War
#1130 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
horkesh wrote:Evo se i Nijemci oglasiše:
Ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann pozdravlja usvajanje Zakona o akcizama
Ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann izjavila je danas (15.12.) povodom usvajanja Zakona o akcizama:
„Pozdravljam činjenicu da je noćas većina u Parlamentu BiH glasala za Zakon o akcizama. Ovo je važan korak na putu ka kontinuiranom finansiranju infrastrukturnih projekata, otvaranju radnih mjesta i time u interesu građana Bosne i Hercegovine. Budućnost BiH grade oni koji su sposobni vidjeti dalje od uskopolitičkih interesa i koji donose teške odluke.
Zbog toga smo s velikim interesom u proteklim mjesecima aktivno pratili žive političke debate o tekstu zakona i izjasnili se za usvajanje ovog zakona. Zahvaljujem se specijalnom predstavniku Evropske unije Wigemarku, koji se i u ime država članica Evropske unije neumorno zalagao za usvajanje ovog zakona, koji predstavlja važan doprinos za ekonomski razvoj ove zemlje i time i za što brže približavanje evropskom putu.“

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1131 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pored ovakve desnice ljevicu aposlutno nista ne treba da spasava!Seyfo wrote:Ali upravo se stvorio novi materijal za predizbornu !!! Zna se ko je bio protiv, ko za...ako ovo ne spasi tzv.ljevicu...
-
Fudo387
#1132 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Nema od toga nista, jedino sto mozes je vrsiti pritisak da se taj novac trosi transparentno, a ne na gluposti i rast guzica ionakocommendatore wrote:jebi ga osnovo bi ja al bi meni glavna deviza bila 24/365 rad sudova u smjenama, nacionalizacija banaka, nacionalizacija nelegalno stecene imovine, i prisilan rad na izgradnji infrastrukture za sve koji su profitirali od narodne nesreceFudo387 wrote:Dobro, razumijem i nepovjerenje prema lokalnim supcima, zato sam se na kraju i ogradio sa "ako".commendatore wrote:pa pricas o svemu ko ćoro koji nema pojma šta se dešava jebo te....
koje ba bolnice skole i ceste su izgradili a da je cistog racuna da nece od bubrega odbijat narodu?
nista nisu napravili - sebi jesu - privatne univerzitete privatne vrtice privatne bolnice privatne skole - sebi apsolutno jesu.... imaju neogranicen priliv sredstava (vidi pod zahtjev o raspravi o novim placama) i ti pricas o boljitku za obicnog covjeka....
i kazes "ako ce spickat" - jebo te led opet - pa šta misliš šta rade trenutno?????![]()
Ja samo velim da ti sve ono nabrojano treba i da nema drugog nacina da to sebi napravis sem poreza.
Jbg, osnuj stranku, angazuj se, nesta...djaba meni govoris da sam corav.
guzlatim guzonjama.
Kako ces to, nemam pojma, da znam ne bih se jebavo po amerikama uzduz i poprijeko.
- ElRe
#1133 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
zippoo87 wrote:prva stvar,ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovo opravdavaju...ponavljajuci uglas da nam treba infrastruktura
treba...ali je li sada trebam pola plate koju zaradim (i nemam je ) dati za puteve i politicare sponzorirati
ovo je cisti kriminal...u nacionalistickim centralama se ovaj danasnji potez slavi kao i pobjeda na izborima,jer je ovo jednim dijelom i pobjeda na izborima,dosle svjeze pare za kampanju i podmicivanje i kupovanje "papaka"
druga stvar,i ovo malo autoputa sto imamo je preskupo za obicnog covjeka...pa ja kada idem u Sarajevo,mene to kosta 12 KM,sto je 50% cijene goriva (plin) koji platim...kada nije lose vrijeme,snijeg i tako,idem preko Karaule
autoput kada god sam isao po njemu je prazan,po koje auto prodje...znaci zarada od autoputa je minimalna i nebitna
ovi autopotevi se prave a niko nema pojma sto se prave...izgleda imaju samo kreditori,plasiraju nam sredstva koja njima ne trebaju a nama zivot poskupljuju ali to njih ne treba da brine...oni to gledaju sa druge strane a ovi nasi mesetari su gamad nevidjena
trece...treba li svima ponaosob ponavljati koliko su para ukrali od dosadasnjih akciza i nameta a gdje su putevi i autoputevi ?
vidi li ih io svojim ocima,ili vise vjerujete Fadilu,koji kaze putevi su tu,ali se ne vide
a evo,nisam ni znao da su na plin digli putarinu na 25 kf...znaci jedina zemlja na svijetu koja oporezuje na ovoliki nacin cista goriva...njima je bitnosamo da naplate sebi u budzet a trovanje i njih samih je nebitno
debili
- horkesh
#1134 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Ja ću ponoviti još jednom, povećanje akcize samo po sebi, pa i lančana poskupljenja, sama po sebi nisu problem.
Problem je što je ta akciza sada samo garant međunarodnim kreditorima na osnovu koje će naše drage vlasti podići stotine miliona KM kredita, a koje će onda potrošiti kako su i navikli, a za koje nikome, pa ni tim kreditorima, ne moraju odgovarati.
U normalnim državama odgovarali bi i narodu i sudovima već odavno, ali štaš.
Te kredite ćemo također mi vraćati preko stotina drugih nameta. Dio Reformske agende bio je i poresko rasterećenje privrednika, ali jok, to čeka neka bolja vremena, najvažnije je da se budžeti pune.
Ovo što neko spominje bolnice, škole i tome slično je smiješno. Napravit će oni u idućih pet godina par desetaka kilometara autoputa, u to se debelo ugraditi, ukrasti koji centimetar asfalta tu i tamo - i svima njima dobro.
Problem je što je ta akciza sada samo garant međunarodnim kreditorima na osnovu koje će naše drage vlasti podići stotine miliona KM kredita, a koje će onda potrošiti kako su i navikli, a za koje nikome, pa ni tim kreditorima, ne moraju odgovarati.
U normalnim državama odgovarali bi i narodu i sudovima već odavno, ali štaš.
Te kredite ćemo također mi vraćati preko stotina drugih nameta. Dio Reformske agende bio je i poresko rasterećenje privrednika, ali jok, to čeka neka bolja vremena, najvažnije je da se budžeti pune.
Ovo što neko spominje bolnice, škole i tome slično je smiješno. Napravit će oni u idućih pet godina par desetaka kilometara autoputa, u to se debelo ugraditi, ukrasti koji centimetar asfalta tu i tamo - i svima njima dobro.
- commendatore
#1135 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
najgore je sto ko telad gledamo da se iza brda nesto valja, cujemo, osjetimo - al ne vidimo....
- General War
#1136 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Ama cujes, vidis...pa ni nekriju...al sta da radis..jer ocito nije doslo do grla...commendatore wrote:najgore je sto ko telad gledamo da se iza brda nesto valja, cujemo, osjetimo - al ne vidimo....
-
Seyfo
#1137 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Gdje piše ovo za 25 kf na plin?
- General War
#1138 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Diana Zelenika: Akcize donose mnogo benefita, možda nam dođe i IKEA
HAHAHAHA

Komentar:
j4z4v4c
prije 13 minuta
+121
Dabogda ti IKEA od iverice sanduk napravila, pu sugo
HAHAHAHA

Komentar:
j4z4v4c
prije 13 minuta
+121
- dulekrele
#1139 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
ne branim zeleniku ali jedan od glavnih razloga zasto nemamo ikeu je zbog losih puteva tj. nedostatka auto puteva.bingov buraz wrote:Kaze Cruela de Vil alias Diana Zelenika sad ce nam i Ikea doci
jupiiiii
- commendatore
#1140 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
šta ce boli nju kurcina - ona je nedje vidjela da ima svasta u ikei pa ima sta potrosit - to sto ce narod glabat kartone iz ikee je drugi par rukava....General War wrote:Diana Zelenika: Akcize donose mnogo benefita, možda nam dođe i IKEA
HAHAHAHA
Komentar:
j4z4v4c
prije 13 minuta
+121
- General War
#1141 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
dulekrele wrote:ne branim zeleniku ali jedan od glavnih razloga zasto nemamo ikeu je zbog losih puteva tj. nedostatka auto puteva.bingov buraz wrote:Kaze Cruela de Vil alias Diana Zelenika sad ce nam i Ikea doci
jupiiiii
-
The 51st State
#1142 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
propascemo bez ikee.
- commendatore
#1143 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
to samo pokazuje koliko narod smatraju megaidiotima kad spominju pravljenje djece akcizama i IKEu
- bingov buraz
#1144 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Ma šta jedan od?dulekrele wrote:ne branim zeleniku ali jedan od glavnih razloga zasto nemamo ikeu je zbog losih puteva tj. nedostatka auto puteva.bingov buraz wrote:Kaze Cruela de Vil alias Diana Zelenika sad ce nam i Ikea doci
jupiiiii
Glavni!
Jebo Ikeu.
- bingov buraz
#1145 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
U medjuvremenu Kim Jong Un ispalio dvije rakete u Juzno Kinesko More usred odusevljenja usvajanjem seta akciza.
-
Seyfo
#1146 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
U narednih 5 godina očekujmo BABY BOOM i Ikea filijalu u svakom Bingo centru.
-
Fudo387
#1147 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Bez ikee neces, bez dobre infrastrukture tesko da ces uhvatiti prikljucak za ostatkom Evrope.The 51st State wrote:propascemo bez ikee.
-
statixx
#1148 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pripremite se za IKEA-u i povecanje nataliteta...

-
handžar88
#1149 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale
.. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
- Acid25
#1150 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
statixx wrote:Pripremite se za IKEA-u i povecanje nataliteta...