REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
harač

#1126 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by harač »

hrasno38 wrote:
Prema Statutu Međunarodnog suda pravde, zahtjev za reviziju može se podnijeti najkasnije u roku od šest mjeseci po saznanju za opisanu činjenicu, ali se, nakon isteka roka od deset godina od dana donošenja presude, zahtjev više nikada ne može podnijeti.

Za obje činjenice, nastupila je zastara.
pokusavam zamisliti izgovore bosnjacke mafije nakon sto se osramotimo ponovo... buduci da je narod genetski glup mozda i prodje: "mrze nas cafiri i sl."
Volim Pivu

#1127 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

GeeTnT wrote:
Volim Pivu wrote:što prije ova banana država koju MMF finansira 20 godina bankrotira biće bolje po sve nas.
Zbog drzave ili zbog mmf-a?
ma jok složne ruke kuću grade, nije zbog države ni mmf već zarad budućnosti.
Volim Pivu

#1128 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

ali dok god ima čergara i banke daju kredite na 20 godina nema od mokrih snova ništa :(
KENJAC

#1129 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Obi Wan Bosnian wrote:
KENJAC wrote:Neovisno o ovu temu, pade mi na pamet, nako, jedno hippteticno pitanje. Naime , evo o cemu se radi. Recimo, hippteticki, sutra Donaldu padne na pamet da prizna Republiku S. Naravno, Bosnjaci ne prihvate to objerucke i nastane fajt !
Moze li Republika S tuzit sutra Republiku F za agresiju ?
Ako samo Donald prizna RS onda naravno da nije agresija Federacije na RS. Ali ako osim Donalda prizna i EU i Rusija e onda jeste agresija.

Republiku BiH su aprilu 92-ge priznale ne samo zapadne zemlje već i Rusija te je dobila svoju zastavu ispred UN-a i od 92-ge bila međunarodno priznata zemlja i član UN-a.

Ako RS postane član UN-a a Federacija je napadne onda je to agresija na RS. Ali nešto sumnjam da će RS postati član UN-a.
E, dobro. Dakle , meni je iz ove tvoje price jasno da u svezi agresije ili ne odlucuje to sto ce reci USA, CCCP, UN i UE .
Ako je tako, sta je onda ucinjeno na tome da bi se kredibilitet Bosne ( u daljnjem tekstu napadnute strane) uvecao u ocima navedebih subjekata.
Ili, prevedeno na jednostavniji jezik : Da li je kredibilitet Bosne ( dakle Bosnjaka) u Svijetu na visoj razini od onog koji je bio prije pet godina ?
bh.tornjak

#1130 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

jbt.....izlaze ko gliste ....i mnoze se.... i mnoze se.... :D
kakonako

#1131 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by kakonako »

Ima u "Slobodnoj Bosni" dobar autorski tekst prof.Durakovica,ako njega uopste ko slusa!
hAZNADAR

#1132 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Obi Wan Bosnian wrote:
KENJAC wrote:Neovisno o ovu temu, pade mi na pamet, nako, jedno hippteticno pitanje. Naime , evo o cemu se radi. Recimo, hippteticki, sutra Donaldu padne na pamet da prizna Republiku S. Naravno, Bosnjaci ne prihvate to objerucke i nastane fajt !
Moze li Republika S tuzit sutra Republiku F za agresiju ?
Ako samo Donald prizna RS onda naravno da nije agresija Federacije na RS. Ali ako osim Donalda prizna i EU i Rusija e onda jeste agresija.

Republiku BiH su aprilu 92-ge priznale ne samo zapadne zemlje već i Rusija te je dobila svoju zastavu ispred UN-a i od 92-ge bila međunarodno priznata zemlja i član UN-a.

Ako RS postane član UN-a a Federacija je napadne onda je to agresija na RS. Ali nešto sumnjam da će RS postati član UN-a.
Revizija tuzbe dok traje ima svoju tezinu i svoj odjek. Srski lobi je dosta jak vani, mnogo jaci nego bosnjacki koji postoji tek odnedavno - srski postoji vise decenija, organizovani su, zaposleni u sferama do kojih mi jos nismo dosli i svjedok sam gdje se treca generacija rodjena vani koja i nezna srpski - itekako kad treba zalaza sa svoju stvar.

Ukoliko je na znazi revizija tuzbe i sropska politika ponovo pod lupom optuzbe za genocid - teze bi gurali svoju stvar. To je kao da trazis posao u poreskoj ili policiji a trenutno ti se sudi za kradju.

Mi neznamo kako ce se ponasati Trump, Putin je vec tu, i svjetska desnica koja jaca.
Zlu netrebalo - treba da je u toku revizija.

Takodjer ako srpski lobi uspije dobiti nesto - neka ostane na oslobadjajucoj presudi tuzbe. Ako mi moradnemo sta izgubiti - neka ostane na tuzbi. Bolje da izgubimo goluba na grani nego vrabca u ruci.

Svaki narod u svijetu, ama svaki iole ponosan narod u svijetu ma koliko bio jak ili mali - bi se u ovakvoj situaciji u kojoj se Bosnjaci nalaze - borili svim mogucim sredstvima. Upotrijebili sve moguce i nemoguce adute. A mi spekulisemo koliko je pametno uraditi jedan skroz legalan cin.
U ovoj temi kao i mnogim drugim nije vise u pitanju sta uraditi - vec jeli nam stalo.
Mnogi razmisljaju samo u okviru svoje mahale i ne vide interes dalje.
hAZNADAR

#1133 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Kada vec kacimo genocid u Srebrenici - umro je jedan od genija zla - Ljubisa Beara. Srpski Himler.

Procitajte molim vas samo komentare ispod vijesti, komentare na vijest.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pr ... ara/412439

Pogotovo ovi sto nebi talasali i pogorsali odnose sa Srbima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1134 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

hAZNADAR wrote:Kada vec kacimo genocid u Srebrenici - umro je jedan od genija zla - Ljubisa Beara. Srpski Himler.

Pa vrati se specijalac pa pogorsavaj a nemoj mi srati sa 1000km daljine. Vrati se i najebi se majke i Dodiku i Covicu onako izravno u facu.....imas moju podrsku 100%.......ali nemoj preskociti ni Bakira.......ali sto bi ti to radio kad imaju druge budale koje ce to raditi a ti ce vikati "tooooooo" iza svoje tastature!!!
Volim Pivu

#1135 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

hrasno38 wrote:
hAZNADAR wrote:Kada vec kacimo genocid u Srebrenici - umro je jedan od genija zla - Ljubisa Beara. Srpski Himler.

Pa vrati se specijalac pa pogorsavaj a nemoj mi srati sa 1000km daljine. Vrati se i najebi se majke i Dodiku i Covicu onako izravno u facu.....imas moju podrsku 100%.......ali nemoj preskociti ni Bakira.......ali sto bi ti to radio kad imaju druge budale koje ce to raditi a ti ce vikati "tooooooo" iza svoje tastature!!!
pusti čojeka nije mu lako živ se izjede evo vesela vijest, dođe đavo po svoje u bh telekom http://www.bljesak.info/rubrika/busines ... era/186449
hAZNADAR

#1136 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

hrasno38 wrote:
hAZNADAR wrote:
arzuhal wrote:Sinoć gledam tzv. dnevnik tzv. javnog servisa Radio-televizije tzv. Republike Srpske i, u udarnim minutama, navode i oni izjavu onog nakog Jonathana Morre-ta, američkog multi-praktik i multi-tasking čovjeka za BiH...

I Srbi ne bi bili Srbi da veoma raskošno i ašćare ne uzmu lizat ono što sami istovare, pa im je sad odjednom veoma stalo do mišljenja i stavova "trećerazrednih činovnika MZ-a koji uzmaju dobru paru zbog situacije u BiH" i koji bi, inače, trebalo da odu iz BiH i koji, inače, provode samo MUSLIMANSKO-bošnjačku politiku...

Već sam i sam čuo šta je Moore imao da izjavi, već sam Moore, tokom dana, nataknuo na neku stvar i njega i njegovo mišljenje i stav i MZ i strinu mu, ali mi vijesti o Moore-ovoj izjavi nije tako bila jasnija k'o ovaj put, kada su je prenosili na, ašćare, četničkom dnevniku (ne srpskom, četničkom) i kada su likovali zbog nje.

U pravu su.

Pa da ponovim svoj stav i još ga malo obogatim: Međunarodna zajednica (ovaj put to ne uključuje samo Zapad, samo USA i EU, nego i Rusiju, dakle Amerika, Njemačka i Rusija) ne gleda blagonaklono na najavu revizije tužbe, naprotiv: MZ ŽELI da ne dođe do revizije i to je jasno poručila bošnjačkom narodu i medijima (ne poručuju Bakiru, Nikšiću, Radončiću, Reufu, nego nama, da ne bude zabune, da se ne za**bemo u procjeni) preko svog inače namazanog beskrvnog i bešćutnog diplomate nemuštog jezika - Jonathana Moorea.

Kada takav insan skoči pa izjavi što je izjavio, to je najbolji primjer za Mehanizam koordinacije u BiH i kako Zapad i Rusija mogu da govore jednim jezikom prema BiH.

Imamo dvije stvari: potpuna i temeljito pokazana dosadašnja bezvoljnost bošnjačke strane da rade (ikako, a kamoli) temeljito i predano na prikupljanju dokaza te pokretanju revizije tužbe još i ranije
i
temeljitu i predanu namjeru MZ da ne dopuste reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Bošnjačka strana, i zvanična vlast i politika i narod, čine po pitanju revizije tužbe (i inače prava na zadovljenje pravde po pitanju genocida) isto što inače radi srpska strana po pitanju Kosova: prave se budale i viču "Kosovo je Srbija!".
Kada je Hrvatska počela da koči Srbiju na putu otvaranja poglavlja, Berlin je opalio Zagreb po njušci i oćer'o ga u kućicu jer je prioritet Berlina da Srbiju pripitomi, da je priveže za malo koče s kratkim lancem kako bi naučila da nema više Kosova. Zato im otvaraju poglavlja, zato odavno polahko kuhaju srpski narod i medije, dok sami ne viknu da nema više Kosova i da je sve šuplja šo im pričaju političari i Crkva (što mnogi srpski intelektualci odavno govore, al' haj...).
Iz istog razloga ni Washington, ni Berlin, ni Brisel neće dozvoliti nama reviziju jer ne žele nastavak nestabilnosti na Balkanu, ne žele Srbiju dodatno da ljute i provociraju, najvažnije im je sad Kosovo da riješe, a za BiH smatraju da je dovoljno (možda ne sasvim pravedno, ali..) dobila i prvom presudom Suda. Još kad na to dodamo naš raskošno iskazani baliluk u dosadašnjem radu na reviziji, ja ne sumnjam da, eventualno pokretanje tužbe (za koju se unaprijed zna da je propala stvar), može biti samo Bakirov "referendum" kojim nastavlja praviti frku jer je njemu dobro a kako bi se učvrstila vlast, Dodiku dao prostora za nove manevre i sl.

Dakle, sad me samo zanima da li će Bakir opet spasiti Dodika, politički ga revitalizirati nakon američkog nokauta i izvući ga iz trenutne muke, ili ne. Smrdi mi da hoće. Volio bih da ne mogne to uradit.
Bakira je jadnog i cemernog samo ovo zapalo dok mu traje mandat. A njegovi nastupi su populisticki - znaci nije on izmislio potrebu za revizijom vec je to volja vecine probosanski orjentisanih.
To sto bi evt izvadio Dodika iz govana - ne mijenja nista. Ne vidim nikakve koristi od sankicja Dodiku osim male diusevne zadovoljstine. Pa Karlos je bio smijenio predsjednika, Esdaun cijeli RS establisment pa sta bi - nesto bolje? Sa sankcionisam Dodikom ili ne imas isto sranje.

MZ naravno da ne zeli ali ne zato sto ce biti rat, zato sto ce biti tenzije,.. vec zato sto im je posao laksi dok neko trpi samare i suti.
U stvarnoti vec imas tenzije, vec imas krizu,.. jer ovo sto se desava Bosnjacima od strane srpske politike se nikome ne desava. Lako je Hrvatsku spustiti na zemlju i bilo koju drugi zemlju, narod,.. koji stoje daleko bolje i imaju mnogo vise izgubiti.
Bosnjaci su zbijeni u getu, dio rasut po svijetu, pola drzave defakto okupiranu, sprovode se nelagalni referendumi mimo volje MZ, parade, hapse generali, i jedino ovdje u Evropi brani pravo na jezik koje ne samo da je mimo naseg zakona vec i svih medjunarodnih konvencija.
Sila nelegalnih stvari se sprovodi pred nosom MZ koja ne moze na to nista,... i mi se trebamo sad prepasti i zabrinuti zato sto imamo pravo na skroz legalan proces? Pa ista MZ bi najsretnija bila kada bi Bosnjaci pristali na etnicku podjelu zemlje po ovim sada granicama i kada bi ukinuli tuzbe i presude svim zlocincima.

Interesuje me iskreno, eto laik sam i pitam,.. sta ce se to desiti ako se revizija pokrene? Jedan kaze pucace sa brda, drugi kaze silovace mu zenu, treci kaze MZ ce nas ukinuti i ograditi zidom, cetvrti kaze smak svijeta zbog odlaska nekih iz vijeca ministara,...

Eto volio bih cuti misljenja - sta ce se to desiti gore i strasnije od vremena prve tuzbe.

.bit ce da ce Srbija po vec ko zna koji put trijumfovati i na pravnim pitanjima protiv BiH.....bit ce naravno i krize unutar drzave koja ionako postoji ali ce se jos vise zaostriti......bit ce da cemo mi ovdje koji zivimo po ko zna koji put sve zajebancije osjetiti na svojim ledjima a vas ce napolju boliti kurac tamo negdje do ljeta kada cete doci i uzivati u rodnoj grudi mjesec dana troseci svoj novac. Jedino i samo jedino ko ce profitirati iz podizanja optiznice je Bakir jer ce kao eto pokazati da ima muda da ponovo pokrene proces za koji zna da ce izgubiti a i za sta ga iskreno boli racku jer njemu i SDA su samo bitne fotelje i aposlutno nista vise jer da je nije tako jucer bi bio u Potocarima na otvaranju stalne postavke muzeja "Srebrenički genocid - neuspjeh međunarodne zajednice". Ali boli ga kurac za Srebrenicu kao sto je bolio i njegovog babu kada ju je prodavao.
To sto ce reci Srbija ili bilo ko mene licno zaboli kurac i rekao sam da ima fajde ja bih donirao vlastiti novac da pomognem optuznicu a ovako to ce biti samo jos jedna blamaza zemlje koju ionako niko ne jebe ni 2%.
Srbija je vec dobila spor, koja razlika ako se to potvrdi? Mislim sta, drama neka,..?
Sta je prouzrokovalo zadnje krize poput zabrane jezika, referenduma, nepostivanje Suda, hapsenja generala, paradu,... mozda bosnjacko talasanje?
Ako stvarno mislis da krize koje proizvodi srpska politika u BiH zavise od bosnjackog ponasanja - ti sutra postavi granicnu rampu na brdu koje gledas sa balkona, priznaj im drzavu i mirna Bosna - samo tako ces se osloboditi kriza.
Nece ti pomoci zatvaranje u cahuru u Sarajevu koje predstavljas kao privilegij da odlucujes o sudbini drzave. To netalasanje i cahurenje u seheru nije nikada pomoglo niti ce ikada - Srbi rade svoj maksimum i koriste sve sto mogu bez obzira koliko ti talasao ili ne. Nista njihovo ponasanje nije drugacije ni dok traje tuzba ni dok ne traje.
A ocigledno je da si samo nabrijan na Bakira, dijasporu,.. to ti je jedina briga i jedino na sta si fokusiran. U tom slucaju se radije prebaci na diskusije o Sarajevu jer je ocigledno da dalje od toga niti vidis niti te interesuje.
hAZNADAR

#1137 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

hrasno38 wrote:

I mislis da ce moje prisustvo u Banjaluci nesto promijeniti? Sta mislis zasto ne zivim u Banjaluci? Postujem sve koji zive u BiH ali zalim slucaj - dokle god imam drzavljanstvo imam bar pravo da pisem na forumu. Eto necu ti glasati za Bakira na lokalnim izborima jer necu sam uzivati u toj vlasti - ali cu svoje misljenje reci gdje god mogu i dok sam ziv. Ti ces mi to zabraniti? Nisi ti kompetentan da diskutujes o drzavi samo zato sto zivis u Sarajevu jer je ocigledno da te samo cahura u Sarajevu interesuje. Suti, pravi se nevidljiv, zatvori u svoju smrdljivu cahuru u Hrasnom i misli da ce ti to pomoci. Eto bice Srbi blazi prema vama zato sto ih necete provocirati - jest ko i prosle godine.
Bakira birate vi koji zivite dole - a buduci da si u svemu ovome samo nabrijan na njega i dijasporu - koji q trazis na ovoj temi o drzavi. Eno tema o opcinskim vlastima, dijaspori pa opleti,.. tamo pokazuj koliko si bolestan od mrznje.

Hebote - govorim o Ljubisi Beari i ideologiji koja slavi njegov lik i djelo a on mi o bakiru i dijaspori. :roll:
Last edited by hAZNADAR on 10/02/2017 18:17, edited 1 time in total.
GeeTnT

#1138 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

hrasno38 wrote:

Kako god bilo dovoljno si star da shvatis da se kacis sa ljudima koji nemaju nikakve veze sa trenutnim stanjem u drzavi zbog koje si isfrustriran. Jasno je da si ti dijete asfalta i da te je ulica dovoljno obrazovala da mislis da si "neko", medjutim ta su vremena prosla. Opanak ti kroji sudbinu i umjesto da se bunis i pokazes na ulici da si "faca", ti pljujes preko grane...pa ok, znam da ima i onih koji ovde "razvaljuju" seljake sve dok ne krenu na posao....onda ide "face off"
hAZNADAR

#1139 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Volim Pivu wrote:
hrasno38 wrote:

pusti čojeka nije mu lako živ se izjede evo vesela vijest, dođe đavo po svoje u bh telekom http://www.bljesak.info/rubrika/busines ... era/186449
OK, znaci dijaspora je vece zlo od ideologije koja slavi lik i djelo LJubise Beare. Samo tako mogu da razumijem vase komantare na moj post.
aldinjo

#1140 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by aldinjo »

hAZNADAR wrote:
hrasno8 wrote:
hAZNADAR wrote:Kada vec kacimo genocid u Srebrenici - umro je jedan od genija zla - Ljubisa Bea. Srpski Himler.

I mislis da ce moje prisustvo u Banjaluci nesto promijeniti? Sta mislis zasto ne zivim u Banjaluci? Postujem sve koji zive u BiH ali zalim slucaj - dokle god imam drzavljanstvo imam bar pravo da pisem na forumu. Eto necu ti glasati za Bakira na lokalnim izborima jer necu sam uzivati u toj vlasti - ali cu svoje misljenje reci gdje god mogu i dok sam ziv. Ti ces mi to zabraniti? Nisi ti kompetentan da diskutujes o drzavi samo zato sto zivis u Sarajevu jer je ocigledno da te samo cahura u Sarajevu interesuje. Suti, pravi se nevidljiv, zatvori u svoju smrdljivu cahuru u Hrasnom i misli da ce ti to pomoci. Eto bice Srbi blazi prema vama zato sto ih necete provocirati - jest ko i prosle godine.
Bakira birate vi koji zivite dole - a buduci da si u svemu ovome samo nabrijan na njega i dijasporu - koji q trazis na ovoj temi o drzavi. Eno tema o opcinskim vlastima, dijaspori pa opleti,.. tamo pokazuj koliko si bolestan od mrznje.
Taj iz Hrasnog "pljuje" ovdje na forumu po bosnjacima-muslimanima vec godinama a posebno po bosnjackim intelektualcima. A pogodi koje je nacionalnosti?
kakonako

#1141 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by kakonako »

Ja mislim da je drug Hrasno po nacionalnosti Zeljovac,kakav sam i sam.
Volim Pivu

#1142 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

aldinjo wrote: Taj iz Hrasnog "pljuje" ovdje na forumu po bosnjacima-muslimanima vec godinama a posebno po bosnjackim intelektualcima. A pogodi koje je nacionalnosti?
reci him, kaži hin
Volim Pivu

#1143 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

hAZNADAR wrote:
OK, znaci dijaspora je vece zlo od ideologije koja slavi lik i djelo LJubise Beare. Samo tako mogu da razumijem vase komantare na moj post.
samo ti žuljaj kost i ništa nemoj progovarat :thumbup:

Image
aldinjo

#1144 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by aldinjo »

Volim Pivu wrote:
hAZNADAR wrote:
samo ti žuljaj kost i ništa nemoj progovarat :thumbup:

Image
Ti se klonirao pa mislis da si zanimljiv sa ovim glupostima!?
Volim Pivu

#1145 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

wow rat klonova i klocova, ali da sam stavio ime kera HANS ispala bi mu kost, ovako zijo kad speluješ kost ne ispada a ono HA-ANS ode koska :lol:
Point.

#1146 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Point. »

hrasno38 wrote: Ne kenjaj i ne interpretiraj moje reci kako ti kurcu cejf. Ja sam pitao gdje su te silne pare kad je ovako kako je....gdje se one vide. :? Tolike milijarde i tolike patrote van BiH a kada treba skupiti jebenih 300.000 za bolesno dijete ma nema sansi....nego se pojavi odnekle neki Edin Dzeko ili covjek dobra srca pa nadomiri koliko treba. Ali zato milajrede milijardi se vrte u BiH!!!!
Haj vise ne prdi i ti, sta hoces koji kurac? Koji je tvoj problem? Kukas isto da ti dijaspora kriva za sve tvoje probleme. Sta lupas za bolesni djecu lazljivce isfrustrirani pa nema dana da se po FB ne skupljaju pare za bolesnu djecu, paketice, drva za skolu, obnovu ovog obnovu onog i to su uvijek akcije od ljudi iz dijaspore i stalo se daje. I onda dodjes ti, kompleksasu jedan neizivljeni i kakis bez veze. Srami se! Gdje su pare? Pitaj politicare koji dobijaju izbore iz godine u godinu na prazne rijeci. I naravno da ce dijaspora davati pare i svojima da nece mozda tebi i takvima kao ti, kojo ce prvom prilikom kad se ne ogrebe za 50 maraka srati po dijaspori. Fuj!
emi_eft

#1147 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
Nisi baš najbolje uhvatio, moj post je izraz očaja...Ja bih volio tužbom ogulit kožu s leđa Srbiji, pogotovo kad čujem pretnje iz RS-a kako će oni ovo ili ono...U tom trenu bih najradije isključio dugme na kojem piše "ratio".
Čak i protivljenje cijele MZ da se ne ide u reviziju me ne bi omelo u podršci da je bh. strana dosad sve uradila da pripreme jednu tako važnu stvar kakva je revizija tužbe.

Ali nama se prečesto u historiji ponavljaju stvari, po nekom obrascu: kreneš u nezavisnost dok ti zavratom puše stođavo, a ti organizuješ PL u samo nekim dijelovima BiH, uvjeren da je pravda i istina na tvojoj strani ("Cijeli svijet vidi ko je u pravu!"), pa nas pokolju k'o budale...I dobijemo čast da nam je "država opstala", BiH nastavlja svoj državno-pravni kontinuitet i sl.

Tako i ovo...
Dakle, protiv si. Sasvim legitiman stav.

Ja sam za pokretanje tužbe, kakve god šanse bile, mislim da postoji naša obaveza pred idućim generacijama da ponovno porenemo tužbu. Ne vjerujem da ovaj narod i ova država ima šansu ukoliko će njen temelj biti frustriranost i razočaranost. A nisu porazi ono što te čini frustriranim, nego osjećaj da nisi uradio sve što si mogao. Porazi i pobjede su sastavni dio života. Ali kad sami sebi priznaš da si jado, teško da tu ima budućnosti...
NARAVNO da treba uraditi sve sto se MOZE- ali ne treba uraditi BILO STA. Sto je arzuhal gore rekao - uvijek krenemo grlom u jagode, i sto ti jos neko ogdovori - za buduce generacije bi bilo jos gore duola potvrda da je SRebrenica jedino izlozena genocidu i da se Srbija samo treba izviniti sto nije sprijecila,

Ne shvataju ljudi da se ovdje ne radi o samoj TUZBI, ve za sta konkretno nekog optuzujes.

To je kao da odes na sud i kazes tuce me komsija, ali necu njega da optuzim, jer ne mogu, ali hocu da optuzim njegovog oca. On mu je kupio toljagu, on mu je dao sredstva, on ga je odgojio. I ne samo da hocu da ga tuzim za batine, vec hocu da tuzim njegovog oca za POKUSAJ UBISTVA.

U ovom je kvaka. Genocid je upravo ovo - pokusaj ubistva jednog citavog naroda, sto je tesko, pa skoro i nemoguce dokazati osim u ekstremnim slucajevima tipa Srebrenice.Ako hocemo da uradimo nesto kako bismo bili sigurni da smo uradili sve je da pokrenemo proces protiv Srbije sa korektnom kvalifikacijom zlocina, kao npr zlocin protiv covjecnosti, ratni zlocin, nesto sto je lakse dokazivo u BiH i sl.

Vjerujem da bi MZ uradila sve da Srbiju oslobodi jer sad je poenta da se uvedu u EU i ovo im ne treba. Za to nas naravno ne treba bolit klinac, to je njihov problem. Ono sto mi treba da uradimo je da zahebemo reviziju i pokrenemo novu tuzbu sa pametnijo klasifikacijom zlocina koji bi osigurao dobitak i bio imun na pritiske iz MZ kojih ce biti sigurno
bh.tornjak

#1148 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

hAZNADAR wrote:

ja tebi napisao....garant nisi vidio:

kolega @hAZNADAR,
nesto kontam.....u pravu su ovi antidijasporasi....
koji quraz se neko ima mijesat u njihove stvari.....njima je dobro.....
meni ( govorim za sebe) kako bude....
jutros usto,upalio ono malo skalaverije s 224 KS pod haubom....ocistio cetiri cenife...vratio se u svoja cetiri zida (86 m²)...istusiro se (cudim se otkud voda :D a ima i struje... :D )....vikend poceo...kontam da skoknem malo do Cehe ili Slovace (jbg....nema se a tamo jeftino) u neki Wellness hotel sa hanumom preko vikenda i za ovaj dan zaljubljenih (valjda bude jos popusta)...pa se to sve sastavi :wink:

ne znam kako je kod tebe jarane, al kod mene jad i bijeda....

ps.
neki dan sam bio u muzeju automobila i vidio sam Golfa dvojku :wink:
emi_eft

#1149 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
Nisi baš najbolje uhvatio, moj post je izraz očaja...Ja bih volio tužbom ogulit kožu s leđa Srbiji, pogotovo kad čujem pretnje iz RS-a kako će oni ovo ili ono...U tom trenu bih najradije isključio dugme na kojem piše "ratio".
Čak i protivljenje cijele MZ da se ne ide u reviziju me ne bi omelo u podršci da je bh. strana dosad sve uradila da pripreme jednu tako važnu stvar kakva je revizija tužbe.

Ali nama se prečesto u historiji ponavljaju stvari, po nekom obrascu: kreneš u nezavisnost dok ti zavratom puše stođavo, a ti organizuješ PL u samo nekim dijelovima BiH, uvjeren da je pravda i istina na tvojoj strani ("Cijeli svijet vidi ko je u pravu!"), pa nas pokolju k'o budale...I dobijemo čast da nam je "država opstala", BiH nastavlja svoj državno-pravni kontinuitet i sl.

Tako i ovo...
Dakle, protiv si. Sasvim legitiman stav.

Ja sam za pokretanje tužbe, kakve god šanse bile, mislim da postoji naša obaveza pred idućim generacijama da ponovno porenemo tužbu. Ne vjerujem da ovaj narod i ova država ima šansu ukoliko će njen temelj biti frustriranost i razočaranost. A nisu porazi ono što te čini frustriranim, nego osjećaj da nisi uradio sve što si mogao. Porazi i pobjede su sastavni dio života. Ali kad sami sebi priznaš da si jado, teško da tu ima budućnosti...
Volim Pivu

#1150 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

narod više nema da plaća osnovne režije a prehranit se mjesec dana je umjetnost, pazite ponavljam računi za struju su novi vid harača od strane SDA.
Post Reply