Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
Point.

#1126 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Point. »

tututuuuu wrote:
Point. wrote:
tututuuuu wrote:
Ja ne mijesam, znam vrlo dobro... Ali ako sam naucio da govorim "kruh" ne znaci da sad trebam govoriti i "rajcica", ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko itd... Ne govore ni u samoj RH na kraju krajeva. Ne kazem sad kruh a sutra hljeb... A sto se tice dijakritickih znakova, to nije uopce rijec o mijesanju, vec o najobicnoj nepismenosti, kao sto je i Allahanje za zvake i sl. gdje rijec o najobicnijem manjku vokabilara i odgoja. Meni bi cak bilo logicno da vjernika vise smeta ta prostitucija bozjeg imena za sve i svasta, pa i za jednu zvaku.

I da, meni takve osobe djeluju manje inteligentne.
Sta ne mijesas, jesi li na prosloj stranici napisao da mijesas mjesece i tisuca npr. A bi li ti smetalo da kazu Boga mi, umjesto Allaha mi? Ili Gospe mi? I kako nazivas jezik kojim pricas?
Meni manje izgledaju inteligentni ljudi koji misle da preko puta Starog Mosta zive ljudi tamnije puti nego neko ko kaze Allaha mi ili kaze ćarapa.
jesam, pa? ali ne kazem sad hiljada a sutra tisuca. a ti govoris 100% bosanskim? Ti si siguran da svaka rijec koju ti kazes je bosanska i da ti nista ne mijesas? ne znam sta bih uopce rekao na ovakve gluposti. Sad ja ako govorim tisuca trebao bih govoriti i, ne znam, rajcica? JA ne znam o cemu ti pricas (mada sumnjam da i ti znas). Ljudi u recimo Zagrebu uredno govore hiljada, flasa a opet govore tko, kruh, papar, rajcica, glazba... U Dalmaciji govore boca, tisuca... pa kazu pomidor, kapula, muzika... ja ako kazem tisuca a za 1. mjesec januar... Nije mi stvarno jasno u cemu je konkretno problem?

ja sam govorio za nepismenost i ne znam kakve veze ima sto neko kaze tisuca a kaze decembar umjesto prosinac npr...
Pa lazes eto sta. Prvo kazes da mijesas, pa ne mijesas je ko biva znas vrlo dobro, pa opet sad mijesas. Pa odluci se vec jednom, Allaha ti. Kad te neko pita kojim jezikom govoris, sta im odgovoris?

Govoris o nepismenosti, ali mjesas rijeci iz dva jezika, znaci ne pricas ni jedan korektno. Zar nije veca nepismenost i zatucanost kad Ante kaze, tamo sa druge strane Neretve zive ljudi tamnije puti i nikad nisam bio tamo? To je veci problem nego kad neko naruci jebeni cevap sa mekim ili tvrdim c.
Last edited by Point. on 12/12/2016 00:13, edited 1 time in total.
Point.

#1127 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Point. »

Connaisseur Karlin wrote:
Vizionar 1985 wrote:
tema je iskljucivo otroena sa pitanjem postavljenjim Bosanjacima,a oni nisu jeidni stanovnici doticne drzave,jer ne moze jedna etnicka grupa iskljucivo rijesti problem unutar drzave
Pa ko kaze da moze.
Druge etnicke grupe nisu zainteresirane za rjesavanje problema, zele se odcjepiti. ;-)
Pa kako plannirate rijesiti probleme?
Redarstvenom akcijom po potrebi, kao sto je Hrvtaska rijesila srpsko pitanje. Postoji granica do koje i srbi i hrvati mogu biti bezobrazni.
animals

#1128 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

Point. wrote: Redarstvenom akcijom po potrebi, kao sto je Hrvtaska rijesila srpsko pitanje. Postoji granica do koje i srbi i hrvati mogu biti bezobrazni.
Ti si stvarno dvorska luda ovog foruma :-)
cuj redarstvenom akcijom..
idi na pisanje, pa na spavanje :-)
Point.

#1129 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Point. »

animals wrote:
Point. wrote: Redarstvenom akcijom po potrebi, kao sto je Hrvtaska rijesila srpsko pitanje. Postoji granica do koje i srbi i hrvati mogu biti bezobrazni.
Hajde bolan beclija, idi slusaj sinfoniju i diskutuj Mozarta i recept za strudle, pusti nas odrasle da se zajebavamo. Ne budes li se ponasao, redarstvenu akciju cemo prosiriti i na siri dio danasnje Austrije.
Edin H.

#1130 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Edin H. »

Point. wrote:
animals wrote:
Hajde bolan beclija, idi slusaj sinfoniju i diskutuj Mozarta i recept za strudle, pusti nas odrasle da se zajebavamo. Ne budes li se ponasao, redarstvenu akciju cemo prosiriti i na siri dio danasnje Austrije.
Prvo da mi munjevitom vojnom akcijom povratimo Sutorinu. :izet:
Point.

#1131 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Point. »

Polako, doce i Sutorina na red. :izet:
deer_hunter

#1132 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by deer_hunter »

Sta preispitati, odmah po kratkom postupku spakovati alat, mjesalicu na prikolicu i pravac Bosna. Pa nek ustase same sebi grade apartmane po Dalmaciji, bosnjacka lopata vise nece tamo nakon ovih izjava si.sulje
Sanjarko

#1133 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Lug wrote:
tututuuuu wrote:I da, meni takve osobe djeluju manje inteligentne.
podlozne kriminalu.. :D
Djeca mu iz primjera. :-)
A ono Jesus, Isusa, Gospe, Kriste, Christ +- Mi nista.
Problem ovo a ovo nije problem.
A djeca mu u primjeru, ono djeca od par godina vrh intaligencije. :-)
Sanjarko

#1134 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

tututuuuu wrote: jesam, pa? ali ne kazem sad hiljada a sutra tisuca. a ti govoris 100% bosanskim? Ti si siguran da svaka rijec koju ti kazes je bosanska i da ti nista ne mijesas? ne znam sta bih uopce rekao na ovakve gluposti. Sad ja ako govorim tisuca trebao bih govoriti i, ne znam, rajcica? JA ne znam o cemu ti pricas (mada sumnjam da i ti znas). Ljudi u recimo Zagrebu uredno govore hiljada, flasa a opet govore tko, kruh, papar, rajcica, glazba... U Dalmaciji govore boca, tisuca... pa kazu pomidor, kapula, muzika... ja ako kazem tisuca a za 1. mjesec januar... Nije mi stvarno jasno u cemu je konkretno problem?

ja sam govorio za nepismenost i ne znam kakve veze ima sto neko kaze tisuca a kaze decembar umjesto prosinac npr...
Tisuca Ceska rijec il Ruska porijeklom, uopste nije Hrvatska, mjeseci kalendara isto uzeti od Ceha sto Hrvati se dice da je njihov, dok ova druga verzija je Vatikanska i Latinska citaj Rimljanska verzija.

I ne kontam nist, problem kako ko govori prica itd. za nismo demokratija pa onda demokratski pustite ljude na miru da govore pricaju itd. kako hoce i da u miru popuju pivu ak hoce.
Hamolj

#1135 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

Vizionar 1985 wrote:
tututuuuu wrote: jesam, pa? ali ne kazem sad hiljada a sutra tisuca. a ti govoris 100% bosanskim? Ti si siguran da svaka rijec koju ti kazes je bosanska i da ti nista ne mijesas? ne znam sta bih uopce rekao na ovakve gluposti. Sad ja ako govorim tisuca trebao bih govoriti i, ne znam, rajcica? JA ne znam o cemu ti pricas (mada sumnjam da i ti znas). Ljudi u recimo Zagrebu uredno govore hiljada, flasa a opet govore tko, kruh, papar, rajcica, glazba... U Dalmaciji govore boca, tisuca... pa kazu pomidor, kapula, muzika... ja ako kazem tisuca a za 1. mjesec januar... Nije mi stvarno jasno u cemu je konkretno problem?

Tisuca Ceska rijec il Ruska porijeklom, uopste nije Hrvatska, mjeseci kalendara isto uzeti od Ceha sto Hrvati se dice da je njihov, dok ova druga verzija je Vatikanska i Latinska citaj Rimljanska verzija.

I ne kontam nist, problem kako ko govori prica itd. za nismo demokratija pa onda demokratski pustite ljude na miru da govore pricaju itd. kako hoce i da u miru popuju pivu ak hoce.
Nije nista od toga hrvatska rijec nego je slavenska, kao sto si rekao vecina tih rijeci je uzeta iz ceskog i slovackog. Hrvatske rijeci su debilizmi poput zrakomlat.
Sanjarko

#1136 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

odustali ste prerano,a niste ni dovoljno pokusali, svaki drugi izgovor je nezreo i nerealan
:lol:

Pa sta trebamo, zapocet prvi rat iako nismo mozda u nasoj historiji nikad prvi rat zapoceli.
Cuj nismo dovoljno pokusali, nas vise od njih a njih vise po institucijama zaposleno i pljackaju nas na razne nacine, od kladionica pa nadalje.

Oni bi jedva cekali da mi prvi rat zapocnemo da nas sve mogu poklat i procerat u aziju il na drugi svijet.

PS. Iako zavise od nas.
Evo ovi ercegovci [Hrvati] da nema nas ne Hrvata ne ercegovaca bi skapali od gladi.
I tu ne mislim samo na Boshnjake, Bosance nego i na Strance, ukazala se Gospa [citaj izmislili ukazanje] [mozda, muguce, vjerovatno] i biznis od tog napravili, gule naivne Strance Krscane.

Znaci i svoje gule.

PPS. ni Srbi nisu nista bolji. Ovaj raspad u Srbiji je upravo zbog rata u Bosni kojeg su vodili i svega do sada sta rade.

A raspadaju se demografski itd.

+PS. Nismo ni mi u boljoj situaciji. I u goroj smo. Ko Nativni Amerkanci smo ugrozeni, mozda cak i vise od Njiha jer su oni barem zasticeni, i imaju koliko toliko svoje zemlje gdje odlucuju sta ce sa njom.

Edit:

+PPS. Ne znam kad mi nestanemo na koga ce se onda naklatit il ce se pocet glodzat medzusobno. Imaju odlike parazita.

Znam Ja to najbolje jer sam i sam Ja Parazit.
Last edited by Sanjarko on 12/12/2016 09:32, edited 1 time in total.
Sanjarko

#1137 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Hamolj wrote: Nije nista od toga hrvatska rijec nego je slavenska, kao sto si rekao vecina tih rijeci je uzeta iz ceskog i slovackog. Hrvatske rijeci su debilizmi poput zrakomlat.
Ma pitanje jesul i Slavenske. Rusi se mit o nasem Slavenskom porijeklu polako. Guralo taj mit radi Majcice Rusije i njenih pretenzija na Osmanlijske teritorije.
Bio je i Ilirski pokret davno al ga zatrase.

Ilirsko porijeklo nas se ovdje polako otkriva.
Sanjarko

#1138 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Point. wrote: Govoris o nepismenosti, ali mjesas rijeci iz dva jezika, znaci ne pricas ni jedan korektno.
Nemoj tak sve je to jedan jezik Bosanski. Moze i BHS jezik.
Ispravno je i jedno i drugo i trece. ;-)
Connaisseur Karlin

#1139 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Connaisseur Karlin »

Vizionar 1985 wrote:
odustali ste prerano,a niste ni dovoljno pokusali, svaki drugi izgovor je nezreo i nerealan

Pa sta trebamo, zapocet prvi rat iako nismo mozda u nasoj historiji nikad prvi rat zapoceli.
Cuj nismo dovoljno pokusali, nas vise od njih a njih vise po institucijama zaposleno i pljackaju nas na razne nacine, od kladionica pa nadalje.
Pa.ovim dijelom si sve rekao,ali to su posljedice interne neorganiziranosti Bosanjaka u BiH,a kradu svi iz istih institucija! Plani prigram kod Bosanjaka nije nikad doslovno isplaniran sa konkretnim ciljevima,a vecina Boanjaka su razocarano losim radom Bosnjackih prestavnika u vladi. Period poslije rata je bio najbolji za promjene,a uraditi danas,je znatno teze. :)
Moenx

#1140 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Moenx »

Ovdje svi govore kako je hrvatska diplomacija zakazala , kada je predsjednica iste dala izjave takve kakve je dala
Vjerovatno je i ova tema u vezi toga
Ali gledajte opasnost od onoga sto ona spominje postoji pa makar mala
Znam mi Bosnjaci cemo uvijek reci ne mi smo civilizirani , ali ipak postoji
I koga bi ti i takvi likovi prvog udarili
Pa najvjerovatnije Bosnjake -- bilo bi im lakse naciniti takvo sto u mnogo vidova
I izbio bi unutrasnji sukob, sukob koji bi bio jako dubok i razoran
I tada bi mi Bosnjaci vjerovatno reagovali i to bi jos vise pojacalo taj sukob
A ovako ukoliko ulogu kritike preuzima neko sa strane kao recimo hrvatska predsjednica Bosnjaci se mogu praviti dvostruko ili visestruko naivni
Bosnjaci bi tada kao ko biva ugrozeni porasli u ocima terorista, dok bi ujedno i ona druga strana tj svijet mogao u Bosnjacima uvidjeti civilizirano drustvo
Dakle krajnji rezultat ove, ustvari , igre je vise nego povoljan preciznije optimalan
Sanjarko

#1141 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Pa.ovim dijelom si sve rekao,ali to su posljedice interne neorganiziranosti Bosanjaka u BiH,a kradu svi iz istih institucija! Plani prigram kod Bosanjaka nije nikad doslovno isplaniran sa konkretnim ciljevima,a vecina Boanjaka su razocarano losim radom Bosnjackih prestavnika u vladi. Period poslije rata je bio najbolji za promjene,a uraditi danas,je znatno teze. :)

Prosipas se.
Kak bi iko sa dejtonskim sporazumom ista ucinio, sa sporazumom koji je ludzacka kosulja i okov.
Kak bi iko i ko bi sa RS-om i Herceg Bosnom, i sa Srbima i Hrvatima separatistima [ne odnosi se na sve nego samo na separatiste iz ta dva naroda] ista ucinio.

:zoka:
Sanjarko

#1142 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Moenx wrote: Ali gledajte opasnost od onoga sto ona spominje postoji pa makar mala
Znam mi Bosnjaci cemo uvijek reci ne mi smo civilizirani , ali ipak postoji
Ista ko i bilo gdje i od bilo koga, ne samo od Muslimana terorista nego i od nekih drugih ne Muslimana terorista.

Ovo sad terorizam samo na Muslimane i Ljude Muslimanskog porijekla se odnosi, a ne na pravu stvar sta je Terorizam, a Terorizam je od Rijeci Teror=Strah sto znaci da sve od Rata pa nadalje je Teroristicko Djelo, u ovim slucajevima nedjelo.
Connaisseur Karlin

#1143 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Vizionar 1985 wrote:

Prosipas se.
Kak bi iko sa dejtonskim sporazumom ista ucinio, sa sporazumom koji je ludzacka kosulja i okov.
Kak bi iko i ko bi sa RS-om i Herceg Bosnom, i sa Srbima i Hrvatima separatistima [ne odnosi se na sve nego samo na separatiste iz ta dva naroda] ista ucinio.

:zoka:
A, vi ste sebe uvjerili da se daytonski sporazum ne moze primjeniti :-) tocije receno,vi ste sebe uvjerili da ne mozete nista uraditi,i naravno,sto god se u buducosti desi protiv interesa BiH Bosanjaka ce biti necija krivica,ali ne i bosanjacka krivica; ponasate se prilicno nezrelo,a ni rat vas nije opametio,na zalost!
Sanjarko

#1144 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote: A, vi ste sebe uvjerili da se daytonski sporazum ne moze primjeniti :-) tocije receno,vi ste sebe uvjerili da ne mozete nista uraditi,i naravno,sto god se u buducosti desi protiv interesa BiH Bosanjaka ce biti necija krivica,ali ne i bosanjacka krivica; ponasate se prilicno nezrelo,a ni rat vas nije opametio,na zalost!

Sad smo iz za rat mi krivi, i nije nas opametio.
Pa ne primjenjuje se odavno i krsi, sta trebamo zapucat i zarati radi toga pa da govore Islamski teroristi, teroristi itd.

Ah pa tim nas vec caste, i sa onim poturice, prodali veru za veceru itd.

Cekamo, polako. Sve ce doci na svoje.
Connaisseur Karlin

#1145 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: A, vi ste sebe uvjerili da se daytonski sporazum ne moze primjeniti :-) tocije receno,vi ste sebe uvjerili da ne mozete nista uraditi,i naravno,sto god se u buducosti desi protiv interesa BiH Bosanjaka ce biti necija krivica,ali ne i bosanjacka krivica; ponasate se prilicno nezrelo,a ni rat vas nije opametio,na zalost!

Pa ne primjenjuje se odavno i krsi, sta trebamo zapucat i zarati radi toga pa da govore Islamski teroristi, teroristi itd.

gdje si to procitao u mom postu :-) :roll:
Sanjarko

#1146 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:

:-)

Po ovome mi ispadosmo krivi i za rat jer nas nije opametio, pa ak ubuduce izbije neki novi rat mi cemo bit krivi za njega. :) ;-)
Connaisseur Karlin

#1147 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: :lol:

:-)

Po ovome mi ispadosmo krivi i za rat jer nas nije opametio, pa ak ubuduce izbije neki novi rat mi cemo bit krivi za njega. :) ;-)
ovo je nonsense :-) poslije rata ste imali priliku ,a niste je iskoristili :)
BHCluster

#1148 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by BHCluster »

Vizionar 1985 wrote:
Zamisli o kakvoj se osobi radi kad ne zna znacenje onoga sta je napisala.
Moenx

#1149 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Moenx »

Sve je manje nade za bilo kakav dogovor
Kolinda

#1150 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Kolinda »

Kad bi svi u ovoj državi bili za napredak iste ne bi trebalo previše vremena da se stvari postave na svoje mjesto .
Kada pojedine strane ne bi tražile više nego im pripada u državi TRI konstitutivna i ravnopravna naroda problemi bi brzo izčezli .
Bošnjacima odgovornost za Bošnjake ,Hrvatima za Hrvate i Srbima za Srbe , te svima zajedno za državu u kojoj obitavaju .
Pojedinci ne razumiju da ako jedan narod bira svoje predstavnike ti isti predstavnici gube asa u rukavu da im je uvijek kriv netko drugi ili treći . U tom trenutku konačno potpuno dolazi do izražaja stvarni politički pluralizam.
Anti će moći biti samo kriv Jure , Husi Haso a Miloradu Rašo ...nema više nas ovi drugi i treči tlače ...
Bošnjačka politička elita je napravila veliku grešku koristeći rupe u ustavu i tako 8 godina nabijajući rogove Hrvatima. Hrvatska politička elita je gledajući osobne interese premlako reagirala a Srpska strana uporno gura neke sukobe samo čuvajući svoje političke vođe.
Post Reply