Pa lazes eto sta. Prvo kazes da mijesas, pa ne mijesas je ko biva znas vrlo dobro, pa opet sad mijesas. Pa odluci se vec jednom, Allaha ti. Kad te neko pita kojim jezikom govoris, sta im odgovoris?tututuuuu wrote:jesam, pa? ali ne kazem sad hiljada a sutra tisuca. a ti govoris 100% bosanskim? Ti si siguran da svaka rijec koju ti kazes je bosanska i da ti nista ne mijesas? ne znam sta bih uopce rekao na ovakve gluposti. Sad ja ako govorim tisuca trebao bih govoriti i, ne znam, rajcica? JA ne znam o cemu ti pricas (mada sumnjam da i ti znas). Ljudi u recimo Zagrebu uredno govore hiljada, flasa a opet govore tko, kruh, papar, rajcica, glazba... U Dalmaciji govore boca, tisuca... pa kazu pomidor, kapula, muzika... ja ako kazem tisuca a za 1. mjesec januar... Nije mi stvarno jasno u cemu je konkretno problem?Point. wrote:Sta ne mijesas, jesi li na prosloj stranici napisao da mijesas mjesece i tisuca npr. A bi li ti smetalo da kazu Boga mi, umjesto Allaha mi? Ili Gospe mi? I kako nazivas jezik kojim pricas?tututuuuu wrote:
Ja ne mijesam, znam vrlo dobro... Ali ako sam naucio da govorim "kruh" ne znaci da sad trebam govoriti i "rajcica", ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko itd... Ne govore ni u samoj RH na kraju krajeva. Ne kazem sad kruh a sutra hljeb... A sto se tice dijakritickih znakova, to nije uopce rijec o mijesanju, vec o najobicnoj nepismenosti, kao sto je i Allahanje za zvake i sl. gdje rijec o najobicnijem manjku vokabilara i odgoja. Meni bi cak bilo logicno da vjernika vise smeta ta prostitucija bozjeg imena za sve i svasta, pa i za jednu zvaku.
I da, meni takve osobe djeluju manje inteligentne.
Meni manje izgledaju inteligentni ljudi koji misle da preko puta Starog Mosta zive ljudi tamnije puti nego neko ko kaze Allaha mi ili kaze ćarapa.
ja sam govorio za nepismenost i ne znam kakve veze ima sto neko kaze tisuca a kaze decembar umjesto prosinac npr...
Govoris o nepismenosti, ali mjesas rijeci iz dva jezika, znaci ne pricas ni jedan korektno. Zar nije veca nepismenost i zatucanost kad Ante kaze, tamo sa druge strane Neretve zive ljudi tamnije puti i nikad nisam bio tamo? To je veci problem nego kad neko naruci jebeni cevap sa mekim ili tvrdim c.