Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
Yug

#1126 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Yug »

SPLIT-DANI PONOSA I SLAVE

Image

\’Znam\’, rekla je žena, \’da smo svi stali na kiši, kisnuli smo, a nitko se nije micao. I znam da su zvona zvonila neprestano, isto kao da je Uskrs… Još nije bilo svanulo, a čula sam razgovore i dozivanja na ulici. – Ajdemo! – Utekli su Nijemci! – Nikoga nema u gradu!
Kad smo došli na Rivu, učinilo mi se da sanjam. Ajme, koji pusti narod! Otkad toliko svijeta nisam vidjela? Nije mi išlo u glavu da je Split tako velik. Samo je bilo malo mladosti. A onda s partizanima došla je i mladost. Oni su prolazili, marširali su, a mi smo plakali. Žene, matere, sestre, puno njih oko mene otkidale su se od špalira i padale oko vrata sinu, mužu, bratu…

… Padala je prava jesenja kišica, oblaci kao da su se vukli nad samim krovovima grada. Nakon obavljenog posla (prihvaćanja predaje domobranskog garnizona) požurio sam prema Solinskoj cesti (Žrtava fašizma danas Domovinskog rata). Još dan nije svanuo … Stigao sam do stare zgrade NOO-a Split kad sam čuo pjesmu iz pravca današnjeg Pravnog fakulteta: 'Život, mladost, ne žalimo mi…', zastao sam i ugledao jednu četu partizana koja je sva pokisla ulazila u grad. Tog momenta su se rastvorile škure stare težačke kuće i na prozoru se pojavila najprije glava jedne starije žene… Zaplakala je i na sav glas zavikala: 'Našiiii!'.
Yug

#1127 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Yug »

Uldrih wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Uldrih wrote:Tito je uništio cijele generacije Hrvata u Sloveniji i diljem križnog puta, cijelu jednu mladost je jednonogi bravar uništio plus je odvojio Vojvodinu, Boku i u BiH.
A u Posavini je stvorio situaciju da Hrvati nigdje nemaju većinu plus je Srbima ostavio JNA(na tlu Srbije).
Bravar je najveći antihrvat u povijesti
Križnog čega? Kurca graha križnog :mrgreen: Pozlatila se Titi svaka!
Ratko Mladić je titoist, ako veličaš Križni put veličaš i Srebrenicu.
Križni put je nekoliko stotina puta veća Srebrenica sa ženama i djecom
Nisu srebrenicani ubijali zene i djecu i nabijali na bajonete,pravili logore zato sto se neko drugacije zove.KAKO TE NIJE SRAMOTA POREDITI USTASETINE I NACISTE SA SREBRENICANIMA
Sanjarko

#1128 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

Alfons Kauders wrote:
Uldrih wrote: Vi Crveni kmeri ste Boga molili da nas osude za Oluju i trgovali ste državnim tajnama a ovdje ste otvarali tužiteljstvu državne tajne o pripadnicima HVO-a jer ste kmeri izdajnički
Otkud komunjarama Bog?
Sto zar komunjara ne mere bit vjernik. :?
Sanjarko

#1129 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

Coect wrote:Bravaru bi se popiša na grob prvom prilikom
I ja na sve vaše križne puteve, još se pride poserem. :mrgreen: Jebo te još malo od tih križnih puteva nećeš moći prolaziti koliko ih ima, ovaj križni, onaj križni. Gori ste nego ISIL, svako malo križ, gospa, svetac, kurac, palac...kršćanski talibanat. :oops:
Pa kriz, mjesto gdje se krizaju.
Samo nikako da spojim to krizanje i krstenje.
Kriz krstenje, a ne krizanje. :?
ronnie

#1130 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ronnie »

I ja na sve vaše križne puteve, još se pride poserem. :mrgreen: Jebo te još malo od tih križnih puteva nećeš moći prolaziti koliko ih ima, ovaj križni, onaj križni. Gori ste nego ISIL, svako malo križ, gospa, svetac, kurac, palac...kršćanski talibanat. :oops:
A koji si ku.ac neki kroatofob ili šta? :-)
Sanjarko

#1131 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Pa kriz, mjesto gdje se krizaju.
Samo nikako da spojim to krizanje i krstenje.
Kriz krstenje, a ne krizanje. :?
Jos raspelo ne znam gdje se ono izgubi. :?
Hamolj

#1132 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

ronnie wrote:
A koji si ku.ac neki kroatofob ili šta? :-)
Jesu križevi isključivo rezervisani za Kroate ?
Hamolj

#1133 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Oj lika piše sam sa sobom. :lol:
ronnie

#1134 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ronnie »

Uldrih wrote:Drvosječa veliča ISIL ali mu smeta križ, ok razumljivo je zašto mu smeta križ i zašto voli Arape
ne vjerujem, mislim da preferira krst nad križem, ali još više voli petokraku :roll:
spreca

#1135 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Coect wrote:
Uldrih wrote:Ustaše su izbjegle iz NDH a vi ste masakrirali Domobrane i njihove obitelji a za vrijeme rata ste izbjegavali sukobe sa Ustašama osim što ste sa ravnogorcima palili Foču i istočne krajeve NDH u WW2.
Jedni i drugi ste banditi koljački a ponavljam ti nisu Ustaše započele WW2 nego vi komunisti kada ste podijelili Baltik i Poljsku s nacistima i pritom pobili desetine tisuća Poljaka.
Razlika između Tita i Staljina je u tome što su njemu za masakre trebali mjeseci a vi ste u 2 dana odradili kao on u 3 mjeseca i tako ste nastavili i nastavili diljem Jugoslavije.

Niste vi njih ubijali jer ste se svetili nego jer ste se borili za vlast, isto tako ste u SSSR-u prije WW2 pobili više ljudi nego Hitler(20 miliona u čistkama).
Šteta što smo 91 bili u situaciji kakvoj smo bili i nismo završili s vama. Vi nemate ništa s nama Hrvatima, neki od vas jesu Hrvati ali su to kvislinzi i izdajnici.
Bošnje su narod za kramp i lopatu .'Ta ćeš njima objašnjavat povijesne činjenice.To je isto kao da majmunu objašnjavaš poincareovu hipotezu
aj ti kenjca potimari i nista ne barci obatalices
Drvosjeca iz Dejcica

#1136 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Uldrih wrote:
Uldrih wrote:Tito je uništio cijele generacije Hrvata u Sloveniji i diljem križnog puta, cijelu jednu mladost je jednonogi bravar uništio plus je odvojio Vojvodinu, Boku i u BiH.
A u Posavini je stvorio situaciju da Hrvati nigdje nemaju većinu plus je Srbima ostavio JNA(na tlu Srbije).
Bravar je najveći antihrvat u povijesti
Križnog čega? Kurca graha križnog :mrgreen: Pozlatila se Titi svaka!
Ratko Mladić je titoist, ako veličaš Križni put veličaš i Srebrenicu.
Križni put je nekoliko stotina puta veća Srebrenica sa ženama i djecom
To onaj isti put kojim je hodila Dinarska četnička divizija po sred Zagreba. Ratko Mladić je četnik, isti onaj ideološki četnik koji je zajedno sa crnokošuljašima prodefilovao Zagrebom i Hrvatskom bježeći od partizana i Tita. :oops: Upravo je NDH i ostavština Tuđmana ta ideologija Ratka Mladića samo ideološki na drugoj strani...nabijem ih obojicu na ovo obrezano spolovilo. :oops:
spreca

#1137 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Hamolj wrote:Oj lika piše sam sa sobom. :lol:
sve su to stari forumasi ali sad su se za nova registrovali jer pod starim nemogu prodavati maglu
Hamolj

#1138 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

'afiz nije imao podršku pa napravio sebi klonove. :D
Hamolj

#1139 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

spreca wrote:
sve su to stari forumasi ali sad su se za nova registrovali jer pod starim nemogu prodavati maglu
Ma vidi datum registracije, na isti dan. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1140 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Uldrih wrote:Drvosječa veliča ISIL ali mu smeta križ, ok razumljivo je zašto mu smeta križ i zašto voli Arape
Ne kolega, ja sam više puta konstatovao da kršćanski talibanak isti obrazac kao ISIL samo na suprotnim ideološkim stranama. Matrica te ideologije pretočene u križeve, Vatikan, križne puteve je ideologija smrti i zla koja je izrodila NDH, crnokošuljaše...potpuno isti obrazac kao ISIL. :oops:
spreca

#1141 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Hamolj wrote:
spreca wrote:
Ma vidi datum registracije, na isti dan. :D
oni imaju veze u redakciji :mrgreen:
Yug

#1142 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Yug »

hrabre ustasetine,gledaj mu face one majmunske :oops:

Image
Hamolj

#1143 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

spreca wrote: oni imaju veze u redakciji :mrgreen:
Veza će im srediti da zajedno na isti dan i napuste forum. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1144 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Coect wrote:
Uldrih wrote:Ustaše su izbjegle iz NDH a vi ste masakrirali Domobrane i njihove obitelji a za vrijeme rata ste izbjegavali sukobe sa Ustašama osim što ste sa ravnogorcima palili Foču i istočne krajeve NDH u WW2.
Jedni i drugi ste banditi koljački a ponavljam ti nisu Ustaše započele WW2 nego vi komunisti kada ste podijelili Baltik i Poljsku s nacistima i pritom pobili desetine tisuća Poljaka.
Razlika između Tita i Staljina je u tome što su njemu za masakre trebali mjeseci a vi ste u 2 dana odradili kao on u 3 mjeseca i tako ste nastavili i nastavili diljem Jugoslavije.

Niste vi njih ubijali jer ste se svetili nego jer ste se borili za vlast, isto tako ste u SSSR-u prije WW2 pobili više ljudi nego Hitler(20 miliona u čistkama).
Šteta što smo 91 bili u situaciji kakvoj smo bili i nismo završili s vama. Vi nemate ništa s nama Hrvatima, neki od vas jesu Hrvati ali su to kvislinzi i izdajnici.
Bošnje su narod za kramp i lopatu .'Ta ćeš njima objašnjavat povijesne činjenice.To je isto kao da majmunu objašnjavaš poincareovu hipotezu
Pa sada Hrvati su poznati kao dobri konjušari pa su valjda zato uvijek kroz istoriju bili đahkad Ugarski đahkad Austrijski konjušari. :roll: :mrgreen:
Hamolj

#1145 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Javlja se Yug, sad pustiti Srbe i Hrvate da se dogovore ko je gori ustaše, četnici ili partizani. :D
spreca

#1146 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Hamolj wrote:
spreca wrote: oni imaju veze u redakciji :mrgreen:
Veza će im srediti da zajedno na isti dan i napuste forum. :lol:
ja vec odavno cekam kad ce tehnicka pauza da se malo pomete ova krtozh :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#1147 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Uldrih wrote:Drvosječo OK, ovo je zadnja tema oko ovoga pa se vraćamo na sankcije Hrvatskoj od strane Sarajeva 1992 zbog presijecanja Koridora 1992.

Jedini četnici na Bleiburgu su četnici sa Ljevča Polja nakon sukoba Ustaša i četnika u kojem je sudjelovalo preko 55 000 ljudi i kada su Ustaše pregazile četnike vojvode Đurišića koji je palio istočnom Bosnom i kasnije mu sudile(skrivao je se ispod kola).
Dio četnika koji je se odrekao Beograda, Draže i Srbije i koji su se osjećali kao Crnogorci su jedini bili na Bleibugu, nikakvi Đujićevi simpatizu ISIL-a i ne spominji mi više taj omaleni obrezani kurac
U istu su tikvu puhali četnici i ustaše a te falsifikate ostavi za ove što im se ukazuju križni putevi na svakom kozijoj stazi. :-?
Vrijedi ponoviti istorijsko gradivo... :oops:
U skladu sa prijašnjom suradnjom pod nadzorom i na inzistiranje Nijemaca Pavelić je u prosincu 1944., nakon Kninske operacije, odobrio Dinarskoj četničkoj diviziji neometan prolaz kroz teritorij koji su nadzirale vlasti NDH pri njezinom povlačenju u Sloveniji. Poglavnik je poslao zapovijed svim podčinjenim službama u sigurnosnom aparatu. Ova zapovijed je temeljena na sporazumu između hrvatske i njemačke vlade kojim se omogućava prolazak «četničke skupine popa Đujića, ukupne jakosti oko 6.000 ljudi iz područja južno Bihaća i južne Like, prema sjeveru u Njemačku. Vjerojatni smjerovi pokreta: Bihać-Bos. Novi-Kostajnica-Novska-DugoSelo-Zagreb-Granica, odnosno Gospić-Ogulin-Karlovac-Zagreb-Zaprešić-Granica».

Ostatak zapovijedi je glasio: «Da sve naše oružane postrojbe na označenim smjerovima bezuvjetno nesmetano propuste ovu četničku skupinu u svom prolazu. Tko se ogriješi ovoj zapovijedi stavit će se pred Ratni sud shodno okružnici Glavnog stana Poglavnika br. 124/taj. od 13. 12 .1944. Da četničku skupinu popa Đujića u pokretu prema sjeveru do njemačke granice prati popratna postrojba hrvatskih oružanih snaga, koja se u sporazumu s njemačkim zapovjedništvima ima brinuti za uredan i nesmetan prolaz skupine».(25)
:roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1148 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» slavonskilola

trajni
Locked