Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
General War

#1126 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

GeeTnT wrote:
General War wrote:
GeeTnT wrote: trenutno se bavis najtezim poslom na svijetu...nesto slicno Karkinu, Omaru i ti pokusavas da odbranis neodbranjivo..

Ps... oni su bar puni ko brod, a ti supalj kao zub..
To i jeste problem takvih kao ti, da logikom bas ne baratate niti vas pamcenje nesto sluzi...znaci "bot"... jel stranacki, zaludzenicki ili rodbinski, nije moj problem...
Moje pamcenje kaze da u cca 7000 postova nisi napisao "Bosna i Hercegovina"...
:shock:
Izgleda algoritmi te handre...Ljubav prema BiH ne proizlaze iz ljubavi prema Alji ili SDA pa mozda zato...
Haj, evo 7001 postu napisat cu: Bosna i Hercegovina...zadovoljan? :D

Samo da se korigiram, da ne bude zabune, nemam ljubavi niti prema jednoj politickoj stranci i smatram ih UZP prema BiH da ne bude da sam samo protiv SDA...
Last edited by General War on 15/08/2017 19:56, edited 1 time in total.
House

#1127 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by House »

kmečanje PTPC-a je muzika za moje uši
PM72

#1128 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

ušće wrote:
palermo wrote:
PM72 wrote:Ja nigdje ne pročitah da piše kako je "Alija kriv za rat".Naravno da nije kriv,krivci su u Beogradu i Zagrebu ali im je za ostvarenje ciljeva trebao bilmez poput Alije.Pehlivan koji je vjerovao samo svojim zatvorskim pajtosima a bolio ga ćošak za narod.Sve je bilo bolje od rata i stradanja.Uveo nas u rat ne sa jednim nego dva dušmana.Sad nemamo ni D od države.Da nije stranaca ovo bi se razletilo brže nego 1992.
Ti bogami kao da se niko drugi ne sjeća tog vremena. Neka bolan, pričekaj još tridesetak godina da pomremo mi koji smo to vrijeme živjeli, pa onda rahat prosipaj te ublehe
Svašta sam ovdje pročitao ,a ponajviše nestina i laži ...ovaj gore "Rezervni drot" je jedno milion puta hebo mater Aliji i što direktno što indirektno optužio za početak rata :
Da krenemo redom:
1)Alija je senilni nesposobni dedo koji je držao ključeve rata i svakog drugog političkog zbivanja u BiH
-kako to da pored tolikih sposobnih komunistički školovanih kadrova jedan Nesposobni senilni dedo ima veću moć od njih ,meni se čini da je više bilo bjež guzicom u kraj a mi ćemo kasnije "uletjeti "ovdje jedino izdvajam rah.Nijaza Durakovića koji je i prije Alijinog Alije osjetio i javno rekao šta to preko Drine guši Bosnu .
2)Rezervni drot i još po koji mislilac vele što nije čekao kao Kosovo.
-Naravno glup kao rezervni drot nezna šta je Kosovski narod 40 i kusur godina preživio još dok se za red bar malo znalo koliko je ljudi samo tako pojeo mrak ,pobijeno i raseljeno .
3) Nije Alija ni Nijaz niti bilo ko mogao spriječiti rat Srbi su to odavno planirali (afera Fočatrans sept.1990 god i čuveni Zgonjanin dozvoli da se formira srpsko prevozničko preduzeće u kojem se Bošnjaci nisu smjeli voziti.-PS Rezervni drot bi bio sretan da su Fočanske muslimane tad već poklali jer bi sad bio rahat bez njih ) ) prvi izbori nov.-dec-1990 god. a gdje je Alija bio tada .Mora da je smišljao kao će nosati mošti Lazarrove hebo vas on.

Alija je puno pogrešnih poteza napravio i danas te njegove greške ispaštmo ,a najveća mu je što odmah po stupanju na vlast nije kao Hebeni bravar iz Kumrovca sve političke protivnike pohapsio i usudio rat bi bio čistiji i sad bi svi bili mirniji .Hebo bolan merhamteluk niti bi ga oni nam tad dali niti bi ga sada ponovno imali .

I još nešto nemoj te se zavaravati lijepim riječima "multi-kulti " brigada.-1992 nije pomoglo nikom što se zvao Jovan a bio osunećen nit što je bio Šaban ,a bio kršten nit što nije vjerovao ni u jednog boga ,svi su oni bilo samo obilježena stoka za klanje .Dragi moji "ko nas bre zavadi " zapamtite i prenesite dalje najveće zločine u BiH nisu počinili pripadnici Radikala i Šešeljovi četnici već komšije i drugovi za koje smo bili spremni dati život. oni su tada kao i sad ispod partijske knjižice nosili kamu ...partijsku za pokazati kamu za naplatiti .
Aliju i njegovu fildžan džamahiriju mogu hvaliti samo oni koji bi i sad čuvali ovce po vukojebinama da ga nije "poćeralo".Za normalan,pismen i školovan svijet kome hodže nisu mozak isprale on je jedno od najvećih zala što nas je moglo zadesiti.
tandmand

#1129 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by tandmand »

PM72 wrote:Aliju i njegovu fildžan džamahiriju mogu hvaliti samo oni koji bi i sad čuvali ovce po vukojebinama da ga nije "poćeralo".Za normalan,pismen i školovan svijet kome hodže nisu mozak isprale on je jedno od najvećih zala što nas je moglo zadesiti.
Ta fildžan džamahirija je kao babaroga kojom se plaši kršćanska nejač a niko je nije vidio.
GeeTnT

#1130 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by GeeTnT »

Djenerale....Znaci po "brdjansskoj mitologoji" ako si za BiH, automatki si esdeaovac, mumin, vehabija, stranacki bot......
PM72

#1131 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Može biti ali je vrlo lako odrediti "granice" te njegove džamahirije.Uzmi zastavu s ljiljanima , okači na auto pa kreni dalje od Lapišnice ili Kobiljače.
GeeTnT

#1132 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:Može biti ali je vrlo lako odrediti "granice" te njegove džamahirije.Uzmi zastavu s ljiljanima , okači na auto pa kreni dalje od Lapišnice ili Kobiljače.
...i sta? Najvise sto ti se moze desit jeste da te 'afis stavi u filter.. :mrgreen:
General War

#1133 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

GeeTnT wrote:Djenerale....Znaci po "brdjansskoj mitologoji" ako si za BiH, automatki si esdeaovac, mumin, vehabija, stranacki bot......
Ne znam, ti si sa brda pa odakle ti i takav zakljucak...kad vidim kad ne znas lika iz alan forda, onda sto bih se mi nesto cudili ovdje...za raznorazne prenose :mrgreen:
tandmand

#1134 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by tandmand »

PM72 wrote:Može biti ali je vrlo lako odrediti "granice" te njegove džamahirije.Uzmi zastavu s ljiljanima , okači na auto pa kreni dalje od Lapišnice ili Kobiljače.
Tu granicu je određivala JNA, VRS, HV i HVO ...
General War

#1135 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

tandmand wrote:
Tu granicu je određivala JNA, VRS, HV i HVO ...
I, onda cemu hvaljenje alije?
BISCANIN2

#1136 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.
GeeTnT

#1137 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by GeeTnT »

General War wrote:
GeeTnT wrote:Djenerale....Znaci po "brdjansskoj mitologoji" ako si za BiH, automatki si esdeaovac, mumin, vehabija, stranacki bot......
Ne znam, ti si sa brda pa odakle ti i takav zakljucak...kad vidim kad ne znas lika iz alan forda, onda sto bih se mi nesto cudili ovdje...za raznorazne prenose :mrgreen:
..i brda i doline...ali odrastao na relaciji Miladije-Brcanska Malta kao i ti, samo sto si ti "otisao sa ocem na sluzbeni put", a ja i moj babo ostali kontajuci da niste ludi...al jbg...Otac Grunf zapuca sa 'adzine kose, a sin mu Bob Rock danas puca iz tastature...
General War

#1138 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

GeeTnT wrote:
General War wrote: Ne znam, ti si sa brda pa odakle ti i takav zakljucak...kad vidim kad ne znas lika iz alan forda, onda sto bih se mi nesto cudili ovdje...za raznorazne prenose :mrgreen:
..i brda i doline...ali odrastao na relaciji Miladije-Brcanska Malta kao i ti, samo sto si ti "otisao sa ocem na sluzbeni put", a ja i moj babo ostali kontajuci da niste ludi...al jbg...Otac Grunf zapuca sa 'adzine kose, a sin mu Bob Rock danas puca iz tastature...
:lol: bogami si se bas selio sa zapad prema istoku, pa babo oslobadjao stanova pa valjalo nakon rata vratiti...tsss. sad mi je jasnije odakle ti frustracije. :mrgreen:
GeeTnT

#1139 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by GeeTnT »

..sumnjam da si ti ista skontao...
General War

#1140 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

... A samo su zlatne kasike falile..tsss, valjalo se opet u seljublje vratit.
GeeTnT

#1141 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by GeeTnT »

General War wrote:... A samo su zlatne kasike falile..tsss, valjalo se opet u seljublje vratit.
Znam i takve...iz Seljublja, a i oni su mi drazi nego tvoji koji odose kod Broja 1 (Dabica) na instrukcije...zato i kmecis.
farisovo

#1142 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

BISCANIN2 wrote:Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.

Kako, bolan?
Preuzeo je dužnost predsjednika predsjedništva Republike BiH, a iza sebe ostavio entitetsku BiH.
PM72

#1143 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

BISCANIN2 wrote:Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.
Vaša je sreća pa je imao više aktovki punih miliona...
General War

#1144 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

GeeTnT wrote:
General War wrote:... A samo su zlatne kasike falile..tsss, valjalo se opet u seljublje vratit.
Znam i takve...iz Seljublja, a i oni su mi drazi nego tvoji koji odose kod Broja 1 (Dabica) na instrukcije...zato i kmecis.
Bolje promjeni dovu, ova na kojoj si nesto ti neide...a sta se zalis na dabica kad su ti tvoji u koaliciji sa njim, trebas ti apdejtovat instrukcije otiso si helac :mrgreen:
BISCANIN2

#1145 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

farisovo wrote:

Kako, bolan?
Preuzeo je dužnost predsjednika predsjedništva Republike BiH, a iza sebe ostavio entitetsku BiH.
Vidi pod SANU 86, Karadjordjevo 91, mozda ti bude jasnije, mada nisam bas siguran ali eto. A nebi lose da procitas od pokojnog Holbrooka, pa i od Mire Lazovica, po nesto. Pisali su ljudi samo ti ne citas izgleda.
madner

#1146 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

Vise je valjao Holbruku nego nama, to je tacno.
BHCluster

#1147 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

Sta si ljut sto nisi dobio zlatne kasike, da ti ih nije neko obecao?
Image
BosnaOnlineOrg

#1148 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BosnaOnlineOrg »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote: Zato sto je bila njegova a ne stranacka jer mu dvije fotelje su bile vaznije u Agrokomercu nego Drzava i narod koji mu je dao glas.
ali to obara teoriju da je Fikret Slobin špijun koji je od početka radio na cijepanju BiH, pa mu SDA i Alija ponutili planove da bude na čelu države kad krene agresija
Mala digresija ... I Alija je bio ...rijetko ko je ostao da nije spijun na vlasti i oko vlasti...

Djeco, ne razbacujte se velikim rijecima..
General War

#1149 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

BHCluster wrote:
Sta si ljut sto nisi dobio zlatne kasike, da ti ih nije neko obecao?
Image
Vas dvojica ko Lolek i Bolek :mrgreen:
Dze neci bit ljut, zao mi vas dvojice koliko se borite...samo udri po dovama nikad nije kasno :thumbup: :mrgreen: ...sta bi sa onim drugim snimkom, jesul halalili demonstranti, strah me pogledat.
It_is_a_Leclerc

#1150 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by It_is_a_Leclerc »

Netačno.

Da nije bilo građanki i građana RBiH koji su stali u odbranu svojih domova, koji su na linijama, u bolnicama, u školama i skloništima, ratovali za ovu zemlju Bosne ne bi bilo. Bosne bi svakako bilo i bez Alije Izetbegovića i klanova koji su mu gravitirali, a koji su rat iskoristili da opljačkaju državu i da se na kraju međusobno porokaju.

Alija Izetbegović je u Dejton odnio Republiku, a vratio ovaj državni monstrum, na globalnom nivou neviđen konstrukt koji nije država, nije cjelovita, nije nezavisna, već obični protektorat pod stalnom prijetnjom da se raspadne. I nemojte priče o tome da je neko bio na nešto prisiljen. Netačno ! Već je Izetbegović tražio džamije po Ustikolini i haustore po Dobrinji, umjesto borbe za državu i prava raseljenih i protjeranih.

Uglavnom, ti "utjecajni" su notorni Alijini idolopoklonici, neznalice i sljedbenici jedne fabrikovane polu-istine. Ono što je jasno svima i što će, kako se kritični period raspada ili opstanka ove Alijine dejtonske države u pokušaju bude bližio, biti sve jasnije je da je BiH mala država za kalibar izdajnika kakav je bio Alija Izetbegović.

Neka mu historija sudi.
Post Reply