Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
purgatorio

#1126 Re: Xiaomi mobiteli

Post by purgatorio »

Stvarno ne razumijem kako neki ljudi imaju bolesnu potrebu da blate bilo šta, posebno na ovoj temi ili temi kineski mobiteli.
radiša

#1127 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

purgatorio wrote:Stvarno ne razumijem kako neki ljudi imaju bolesnu potrebu da blate bilo šta, posebno na ovoj temi ili temi kineski mobiteli.
Blatice se uvjiek sve dok satro znalci,balavurdija pise gluposti i stvari koje nisu tacne.Imaju djecije igraone za takve stvari a na forumu ocekujem ozbiljniju pricu a ne balavce koji ce hvalit ono za sta su dali pare umjesto uzine, da jedu stekajuci...
Last edited by radiša on 03/01/2017 17:21, edited 1 time in total.
Dzevy

#1128 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

radiša wrote:
Dzevy wrote:Jasno je sve k'o dan :)
kad budes imao konstruktivan primjer, gdje ces demantovati nesto sto sam naveo javi se, a do tad pusti se dilejine price.
Hajd zdravo :izet: :izet:
Lakse pobjec nego dokazat ili barem pokusat dokazat nesto sto sam znas da nije tacno.Mani me dileje pa ti si isti ko on jer trunis gluposti.
Upravo ti pojasnih da si poredio fotoaparat od 600KM kome je prvenstvena i jedina namjena pravljenje fotografija, ocekivati da takvo nesto dobijes u prosjecnom pa i u flagship smartphoneu kome nije jedina namjena pravljenje fotografija je vise nego prese*avanje.
Napisi telefon koji koristis pa da vidimo na sta si bacio pare, tj kakve slike tvoje cudo pravi kao neki SLR ili bolje, te kakav hardware pruza u cijeni koju si platio.? Kao sto vec rekoh trolas beze pa nema svrhe dalje diskutovati s' tobom.
Imas pozdrav od Mr. dip. ing. Komunikacijskih Tehnologija (neznalice). :-) :-)
radiša

#1129 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Eto vidis ja napisah aparat od 200km ti spominjes 600.Ne znas ni sta pisem a nesto pricas,to je dokaz da pises na pamet.A te titule mi nisu bitne,danas moze svako doci do titule ko ima para...
Dzevy

#1130 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

radiša wrote:Eto vidis ja napisah aparat od 200km ti sponjises 600.Ne znas ni sta pisem a nesto pricas,to je dokaz da pises na pamet.A te titule mi nisu bitne,danas moze svako doci do titule ko ima para...
Ne hvataj se za gresku citanja, ali pojasnit cu opet, 1/3 cijene uređaja ne odlazi na kameru ma koliko on skup/jeftin bio, tako da je bespotrebno polemisati o bilo kakvom poređenju sa fotoaparatima.

Dakle koristis sta.?

Privatni fakulteti me uopste ne zanimaju niti ih bilo koja vazna institucija ne priznaje kao relevantne, svaka cast pojedinim.
Svako moze biti "Znalac" kao i ti citajuci portale i slicne stvari jedini uslov je pristup internetu.
radiša

#1131 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Koristim iphone 6 mada pored njega imam jos 3 telefona ali to je sasvim nebitno,bitno je da pricas o stvarima koje su nekom bitne a ti ih stavljas u nebitne da odbranis uređaj,takav uređaj je za mene smece i ne vrijedi te pare.Poređenje za 600 maraka sam pravio cisto da dadnem do znanja onima koji ne znaju za sta daju 600 maraka kad uzmu telefon,kontaju da su uzeli nesto dobro a u stvari su se zajebali jer su za te pare mogli uzet 3 stvari koje bi im bile korisnije nego telefon od 600 maraka.I onda dodje mudrac poput tebe koji se pravi znalac i kaze da to nije tacno.
Dzevy

#1132 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

radiša wrote:Koristim iphone 6 mada pored njega imam jos 3 telefona ali to je sasvim nebitno,bitno je da pricas o stvarima koje su nekom bitne a ti ih stavljas u nebitne da odbranis uređaj,takav uređaj je za mene smece i ne vrijedi te pare.Poređenje za 600 maraka sam pravio cisto da dadnem do znanja onima koji ne znaju za sta daju 600 maraka kad uzmu telefon,kontaju da su uzeli nesto dobro a u stvari su se zajebali jer su za te pare mogli uzet 3 stvari koje bi im bile korisnije nego telefon od 600 maraka.I onda dodje mudrac poput tebe koji se pravi znalac i kaze da to nije tacno.
Rece neko ko je platio mobitel cca1000KM, pritom 60% cijene uređaja je platio ime i reklamu, a drugih 40% ili i manje sam Hardware i Software.
Živio ti meni i svako dobro, ne treba ti iphone da bi pola dana proveo pricajuci na njemu. Tako da za odnos uloženo dobiveno xiaomi je i vise nego odlican. Enjoy
AhmetShabo

#1133 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

razumijem da apple muze ljude po americi i ostatku zapada, ali ovdje u Bosni kad neko kupi taj brand, jasno ti je odmah o cemu se radi.. I onda takav dodje i pise , nije meni do marke ili do ovog ili onog, i pocne da blati ako nesto kupi uredjaj druge marke...
radiša

#1134 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Platio jer imam para mogu se zajebavat pa me ne interesuje cijena,zato pisem iz druge perspektive zbog onih sto nemaju pare i kontaju da ce za nekih 500-600 maraka rijesit svoje probleme sa xiaomijem,citajuci ovu temu.E pa nece,samo ce se zajebat a da su razmisljali prosli bi bolje.
AhmetShabo

#1135 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

radiša wrote:Platio jer imam para mogu se zajebavat pa me ne interesuje cijena,zato pisem iz druge perspektive zbog onih sto nemaju pare i kontaju da ce za nekih 500-600 maraka rijesit svoje probleme sa xiaomijem,citajuci ovu temu.E pa nece,samo ce se zajebat a da su razmisljali prosli bi bolje.
de kad imas toliko para uzivaj u njima, nemoj piskarati po forumu i gubit svoje dragocjeno vrijeme. Uzivaj u logo-u jabuke i ostavi ljude koji gledaju da sto bolje prodju za sto manje para na miru.
Image
purgatorio

#1136 Re: Xiaomi mobiteli

Post by purgatorio »

radiša wrote:Platio jer imam para mogu se zajebavat pa me ne interesuje cijena,zato pisem iz druge perspektive zbog onih sto nemaju pare i kontaju da ce za nekih 500-600 maraka rijesit svoje probleme sa xiaomijem,citajuci ovu temu.E pa nece,samo ce se zajebat a da su razmisljali prosli bi bolje.
Odnos cijena i performansi je kod Xiaomija trenutno usudii bih se reći najbolji u svijetu mobitela. I za 500 KM se može kupiti Xiaomi mi5, koji iPhone možeš nov uzet za te pare, a pun je net reviewa tog modela tako da pogledaj o čemu se radi.

I to što imaš para pa se možeš zajebavati ne znači da mi koji kupujemo Xiaomi nemamo. već da ih ne bacamo.
radiša

#1137 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Nije stvar u logu jabuke stvar je u tome kolko ste zadojeni xiaomijem odmah ko ga nema u njemu vidite neprijatelja,bolesno.Ja nidje nisam hvalio iphon kolko i kako vi hvalite ove xiaomije i navlacite ljude da ga kupuju a ja evo kazem tim ljudima da ne bacaju pare nego da dobro razmisle jer na internetu ima vise lozionicara i prodavaca smeca koji ce im svasta napricat nebi li ih navukli na tanak led.
valjuga

#1138 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Xiaomi je vrh :thumbup:

:lol:
Dzevy

#1139 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Konstruktivan odgovor nema sta, opravdava placanje tolike cijene iPhonea :thumbup: :thumbup: . Stvarno ne mogu da te razumijem msm i ne zelim, nebitno za ovu temu uopste. Kad vec imas dovoljno para, pa sto ne bi i jedan travnicki uz cevape zavrsio pa da mozes osim web clanaka navesti i titulu kao relevantnu stvar u konverzaciji sa nekim na forumu. Imam dovoljno para da mogu kupiti taj iphone ali imam i dovoljno pameti da ne zelim platiti nesto vise nego sto vrijedi, ne zelim bogatiti Apple da vrijednost kompanije prelazi vrijednost pojedinih drzava. Kinezi su u tolikoj mjeri napredovali da jednostavno za par godina ce pregaziti brendirane proizvođace tj isti ce biti prinuđeni da spuste cijene, osim ako ne bude jos takvih kao ti (a ima vas) koji ce toliko platiti statusni simbol u drustvu (i tako ispasti budala). :zoka: :zoka: :zoka:
radiša

#1140 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

isti kurac ko oukiteli i ostala sranja,hvale ih uzmaju pare za laznu reklamu a telefon je kurac obicni.poserem vam se u xiaomi a nisam dileja :D
Last edited by radiša on 03/01/2017 17:56, edited 1 time in total.
radiša

#1141 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

ja apple nisam ni poredio nego zadojeni pitaju sta nosam,nosam sto milja u dzepu misevi a xiaomi necu nikad,sta je? :lol: :lol: :lol:
exampLe.

#1142 Re: Xiaomi mobiteli

Post by exampLe. »

Sad ispadne Xiaomi bolji od Applea i Samsunga, svakakvih levata na ovom forumu. :lol:
radiša

#1143 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

exampLe. wrote:Sad ispadne Xiaomi bolji od Applea i Samsunga, svakakvih levata na ovom forumu. :lol:
I jos se hvale sto su levati :lol:
irac300

#1144 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

radiša wrote:Platio jer imam para .
U jebem ti sunce žarko, šta sve neću pročitat. Ovaj je definitivno gori od dileje. Isto oni Romi u Rumuniji, što im je bitno da naprave veću kuću od komšije.
radiša

#1145 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

azrailxxl wrote:
radiša wrote:ja apple nisam ni poredio nego zadojeni pitaju sta nosam,nosam sto milja u dzepu misevi a xiaomi necu nikad,sta je? :lol: :lol: :lol:
izgubio si se ti
koji je to telefon bolji od MI5 a za 4 stoje
nisam se izgubio ja sam sasvim sabran,taj telefon ne vrijedi 4 stoje a konkurenciju necu da navodim jer odmah ovi xiaomijem zadojeni kazu,aha vidis on je nas neprijatelj jer prica protiv naseg telefona :lol:
AhmetShabo

#1146 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

ja dosao kod rodjaka u austriju i vadim svoj krs UMI ZEro, kad mali od rodjaka odmah pita, Jel to u tebe AJFON.
Da neko ne skonta pogresno, ne hvlim umi da lici na iphone, vec zelim reci da su im djeca zadojena markom na startu kao i oni sami svi na zapadu.
I takve, bas takve ljude, apple i ostali muzu kao krave muzare.

Evo , meni je xiaomi crko, nigdje ga ne hvlim, niti idem na teme o samsungu ili iphone-u da ih blatim.
Cisto me zanima kakav osjecaj zadovoljstva imaju ljudi koji imaju para, seru na japanskim wc skoljkama od par hiljada dolara i vjerovatno voze neki bijesni bmw, dok komentarisu na ovoj temi o jebenom xiaomi telefonu.
zar je moguce da im xiaomi nabija kompleks??
radiša

#1147 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

AhmetShabo wrote:ja dosao kod rodjaka u austriju i vadim svoj krs UMI ZEro, kad mali od rodjaka odmah pita, Jel to u tebe AJFON.
Da neko ne skonta pogresno, ne hvlim umi da lici na iphone, vec zelim reci da su im djeca zadojena markom na startu kao i oni sami svi na zapadu.
I takve, bas takve ljude, apple i ostali muzu kao krave muzare.

Evo , meni je xiaomi crko, nigdje ga ne hvlim, niti idem na teme o samsungu ili iphone-u da ih blatim.
Cisto me zanima kakav osjecaj zadovoljstva imaju ljudi koji imaju para, seru na japanskim wc skoljkama od par hiljada dolara i vjerovatno voze neki bijesni bmw, dok komentarisu na ovoj temi o jebenom xiaomi telefonu.
zar je moguce da im xiaomi nabija kompleks??
Ne nabija xiaomi komplex nego komplex onih sto hoce da nahvale te telefone da su bolji od drugih.Nadji post da hvalim samsunga,iphon ili bilo koji drugi aparat reci cu ok pljuvac sam svega sto nije nabrojano.Isto tako o ovoj marki ovde svi pisu sve najbolje a takav nije ni iphon,svaki ima svoju manu samo je pitanje dana kad ce se otkrit.
zlo zlo

#1148 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

nego da je šaomi bolji od applea, ti telefoni definitivno ničim ne opravdavaju svoju cijenu. Šaomi za iste pare daje puno više, a često i za puno manje pare.
Dzevy

#1149 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Raja davno rekoh trola lik, iGnore ga.
Kroz upoznavanje elokventnijih osoba, ma koliko bogati bili i koliko novca u dzepu nosili nikad nece imati slicne ispade iDileji.
Ocito nemas marke u dzepu pa ako imas taj iphone vjerovatno aktiviras mobilni internet za markicu u telecomu, ili si neka seljacina koja se nekako domogla malo love pa pokupila svu pamet svijeta, pa potreba za nosenjem jabuke u dzepu i "100kKM" da bi dobio bolji status u drustvu stvarno je odraz mjesta rođenja.

Nego raja, ko koristi neki Xiaomi moze li provjeriti kako funkcionise mikrofon na slusalicama, da li je to problem samo za RN3pro ili i drugi imaju istu felu.?
zlo zlo

#1150 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

treba mi bt slušalica doći za koji dan, nadam se barem.
Post Reply