Zahiragić opet jaše

Post Reply
strong69

#1126 Re: Zahiragić opet jaše

Post by strong69 »

Ukinuti studentsku polikliniku je sasvim u redu. To studentima ne smeta.
dječak sa šibicama

#1127 Re: Zahiragić opet jaše

Post by dječak sa šibicama »

strong69 wrote:Ukinuti studentsku polikliniku je sasvim u redu. To studentima ne smeta.
Hodzin zapis je vise nego dovoljna medecina.
strong69

#1128 Re: Zahiragić opet jaše

Post by strong69 »

dječak sa šibicama wrote:
strong69 wrote:Ukinuti studentsku polikliniku je sasvim u redu. To studentima ne smeta.
Hodzin zapis je vise nego dovoljna medecina.
Neka im Sebija da uputnice za hodzu. Valjda nece dugo cekati.
skupljac_zeljeza

#1129 Re: Zahiragić opet jaše

Post by skupljac_zeljeza »

Za dva sata blizu hiljadu lajkova na samo jednoj stranici za ovu Odluku...

Image
TheMule

#1130 Re: Zahiragić opet jaše

Post by TheMule »

Ne vidim u cemu je problem. Sat i petnest minuta nije problem uopste. Druge religije dobivaju citav dan (nedjelju) vec decenijama. Da su pitali da dobiju svaki namaz svaki dan, to bi vec bilo nesto drugo, ali ovo je obicna odluka donesena procedurom da se udovolji nekom zahtjevu vecine studenata.

Sta mene brine jeste mentalni sklop ovih forumasa koji ne znaju sta znaci sekularizam, demokratija, a sta teokratija, rasizam i fasizam, vec zele da jedna manjina vlada vecinom, i sto je najgore, ta manjina ima neku ideologiju koja se ne smije kritikovati, preispitati, i koja ne moze udovoljiti drugim gradjanima, pa cak kad i vecina tih gradjana ima logican zahtjev. Strasno.
artime

#1131 Re: Zahiragić opet jaše

Post by artime »

Konačno se i ovo završilo... hajmo sada da vidimo ima li nesto konkretno za studente osim putovanja...
mg

#1132 Re: Zahiragić opet jaše

Post by mg »

insomnia78 wrote:Sve je to postojalo u periodu od 45-90 pa sta bi?
Ako ti moram rezimirati, fulio si i temu i sagovornika.

Želja zapada za demontažom svega što nije njima na volju je tolika, da bi se socijalizam svakako ugasio. Sasvim drugi par cipela je SANU i latentni fašizam Dobrice i ekipe, koji su uz pomoć zapada iznjedrili balkanskog kasapina. Alternativa je kod sviju postojala, ali...

U kakvom stanju je današnje društvo možeš zaključiti ako na google ukucaš riječ fašizam, pa analiziraš osnovna obilježja istog. Desnica, elitizam, nacionalizam, hijararhija, protivljenje modernizmu...a što su sve obilježija političke scene BiH.

Moja topla preporuka je da pročitaš Malcomovu kratku povjest Bosne, ustav SFRJ, prije i post 74, uputiš se u politička kretanja koja nisu bila mainstrem '80 i '90 tih...ovako za moj pojam imaš jako limitirana shvatanja koja proizilaze iz nedovoljne inormiranosti o temi o kojoj se govori.

Lijep pozdrav iz domovine... :P
mistek

#1133 Re: Zahiragić opet jaše

Post by mistek »

Samo se dežurne komunjare i ateisti upale.

Kome normalnom bi smetala ovakva odluka? Apsolutno nema negativne efekte, radi se o sat vremena sedmično koje će se izorganizovati na drugi način. S druge strane, dobar dio studenata na UNSA će imati koristi od ove odluke, a velika većina podržava istu.
S druge strane, evo završio sam ekonomiju i apsolutno svaki profesor je poštovao potrebu da se klanja džuma i u skladu s tim prilagođavao ispit ili predavanje. Mahom, to su i profesori nemuslimani kojim je to najnormalnije, ali samo je ovdje neka pljuvačina i iščuđavanje

I dok optužujete druge, pogledajte sebe. Onemogućili bi ljudima ovakve stvari samo iz lične sujete, vlastitog nevjerovanja i glupiranja. Garantujem da ne postoji katolik ili pravoslavac u Sarajevu kojem ovakva odluka smeta. Imao dodira sa desetinama ovakvih studenata i svi imaju normalnije stavove od ovih vampira ovdje.

Treba provesti anketu i o mesdžidima na fakultetima gdje nema džamije u krugu od 200 metara, čisto da vam više vri krv i da vas što prije požuri na odlazak odavde. Samo vas čekaju, svuda u svijetu.
strong69

#1134 Re: Zahiragić opet jaše

Post by strong69 »

TheMule wrote:Ne vidim u cemu je problem. Sat i petnest minuta nije problem uopste. Druge religije dobivaju citav dan (nedjelju) vec decenijama. Da su pitali da dobiju svaki namaz svaki dan, to bi vec bilo nesto drugo, ali ovo je obicna odluka donesena procedurom da se udovolji nekom zahtjevu vecine studenata.

Sta mene brine jeste mentalni sklop ovih forumasa koji ne znaju sta znaci sekularizam, demokratija, a sta teokratija, rasizam i fasizam, vec zele da jedna manjina vlada vecinom, i sto je najgore, ta manjina ima neku ideologiju koja se ne smije kritikovati, preispitati, i koja ne moze udovoljiti drugim gradjanima, pa cak kad i vecina tih gradjana ima logican zahtjev. Strasno.
Strasno je to sto se ovi studenti ne bore ni za sta drugo. Ostace bez poliklinike, uslovi zivota u domovima su katastrofalni, saradnja sa privrednim subjektima ne postoji, nedostatak prakse evidentan godinama, nemogucnost obavljanja prakse...

A moram ti reci da je smijesno ovo sto si napisao za druge religije i da dobijaju decenijama cijeli dan (nedjelju). Pa sta mi hocemo? Da petak bude neradni dan umjesto nedjelje? Pa neka njima taj sat i petnaest minuta.
statixx

#1135 Re: Zahiragić opet jaše

Post by statixx »

Vece su ti sanse u zivotu ako si clan SDA i ides redovno na dzumu, nego ako imas desetke.

Uostalom, obaveze prema partiji se moraju izvrsavati... :D
Acid25

#1136 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Acid25 »

mistek wrote:Treba provesti anketu i o mesdžidima na fakultetima gdje nema džamije u krugu od 200 metara, čisto da vam više vri krv i da vas što prije požuri na odlazak odavde. Samo vas čekaju, svuda u svijetu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TheMule

#1137 Re: Zahiragić opet jaše

Post by TheMule »

strong69 wrote:
TheMule wrote:Ne vidim u cemu je problem. Sat i petnest minuta nije problem uopste. Druge religije dobivaju citav dan (nedjelju) vec decenijama. Da su pitali da dobiju svaki namaz svaki dan, to bi vec bilo nesto drugo, ali ovo je obicna odluka donesena procedurom da se udovolji nekom zahtjevu vecine studenata.

Strasno je to sto se ovi studenti ne bore ni za sta drugo. Ostace bez poliklinike, uslovi zivota u domovima su katastrofalni, saradnja sa privrednim subjektima ne postoji, nedostatak prakse evidentan godinama, nemogucnost obavljanja prakse...

A moram ti reci da je smijesno ovo sto si napisao za druge religije i da dobijaju decenijama cijeli dan (nedjelju). Pa sta mi hocemo? Da petak bude neradni dan umjesto nedjelje? Pa neka njima taj sat i petnaest minuta.
Nije vazno da li se bore ili ne za druge stvari, stvari koje su mnogo komplikovanije. Jedan potpis moze rijesiti ovaj njihov zahtjev, ali milioni su potrebni za renoviranje domova, nije to isto. Ovaj "problem" kao i ostali problemi, se moraju gledati pojedinacno.

A ovo za nedjelju, niko ne trazi neradni da kao petak, vec da se postoje tradicija svih ljudi. Nedjelja, petak, Bozic, Bajram, nova godina, itd, to su dijelovi kulture i moraju se postovati. Ako ti se ne svidja, onda demokratija nije za tebe.

Na Zapadu, fakulteti su uvijek bilo mjesto sirokih svjetonazora, a ne mjesto gdje se ucenici tjeraju na neku vrstu ideologije.
strong69

#1138 Re: Zahiragić opet jaše

Post by strong69 »

Ja imam drugaciji pogled na neophodne predispozicije i uslove u kojima bi studenti trebalo da zive, uce i rade kako bi sutra imali posao dostojan covjeka a bez obzira na vjeru, boju koze, naciju, gender ili seksualnu orijentaciju. Ne podrzavam nijedan vid diskriminacije i postujem sve i drugacije.

Smatram da u ovim uslovima u kojima se danas obrazuju i nacin na koji to rade ne vodi nicemu dobrom. Ne smeta mi da imaju svoje vrijeme za vjerske potrebe ali mi smeta sto drugi problemi nisu predmet rasprave i ne rijesavaju se niti se o tome razmislja. Postujem tvoje misljenje ali moje je drugacije, vise je materijalne i egzistencijalne prirode pa te pozdravljam i odjavljujem se.
kolegione

#1139 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše

Post by kolegione »

strong69 wrote:Ja imam drugaciji pogled na neophodne predispozicije i uslove u kojima bi studenti trebalo da zive, uce i rade kako bi sutra imali posao dostojan covjeka a bez obzira na vjeru, boju koze, naciju, gender ili seksualnu orijentaciju. Ne podrzavam nijedan vid diskriminacije i postujem sve i drugacije.

Smatram da u ovim uslovima u kojima se danas obrazuju i nacin na koji to rade ne vodi nicemu dobrom. Ne smeta mi da imaju svoje vrijeme za vjerske potrebe ali mi smeta sto drugi problemi nisu predmet rasprave i ne rijesavaju se niti se o tome razmislja. Postujem tvoje misljenje ali moje je drugacije, vise je materijalne i egzistencijalne prirode pa te pozdravljam i odjavljujem se.
[emoji106] [emoji106] [emoji106]
aratet

#1140 Re: Zahiragić opet jaše

Post by aratet »

Ovim potezom je Haris Zahiragic postao najveci genije Bosnjackog naroda nakon Mustafe Busuladzica.
Novak20

#1141 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Novak20 »

Sjedište Rektorata i zamjena nadstrešnice. Niko, ništa. Ima li UNSA ili SPUS kakav stav povodom ove rugobe od 40.000 KM u režiji akademskih građana glavnog grada. Nije ni čudo što usvajaju svakakve prijedloge. Našli se izgleda na istoj talasnoj dužini. :D

Image

Image
jasko_ba

#1142 Re: Zahiragić opet jaše

Post by jasko_ba »

Sretno Sarajlije u narednom periodu, stranka je vec odabrala. :roll: :lol: Ubjedljivo najveci debili ove godine, brat mu je posebna prica, za psihijatrijskog posmatranja
Image
insomnia78

#1143 Re: Zahiragić opet jaše

Post by insomnia78 »

Brat mu je jos gori
It_is_a_Leclerc

#1144 Re: Zahiragić opet jaše

Post by It_is_a_Leclerc »

mistek wrote:Samo se dežurne komunjare i ateisti upale.

Kome normalnom bi smetala ovakva odluka? Apsolutno nema negativne efekte, radi se o sat vremena sedmično koje će se izorganizovati na drugi način. S druge strane, dobar dio studenata na UNSA će imati koristi od ove odluke, a velika većina podržava istu.
S druge strane, evo završio sam ekonomiju i apsolutno svaki profesor je poštovao potrebu da se klanja džuma i u skladu s tim prilagođavao ispit ili predavanje. Mahom, to su i profesori nemuslimani kojim je to najnormalnije, ali samo je ovdje neka pljuvačina i iščuđavanje

I dok optužujete druge, pogledajte sebe. Onemogućili bi ljudima ovakve stvari samo iz lične sujete, vlastitog nevjerovanja i glupiranja. Garantujem da ne postoji katolik ili pravoslavac u Sarajevu kojem ovakva odluka smeta. Imao dodira sa desetinama ovakvih studenata i svi imaju normalnije stavove od ovih vampira ovdje.

Treba provesti anketu i o mesdžidima na fakultetima gdje nema džamije u krugu od 200 metara, čisto da vam više vri krv i da vas što prije požuri na odlazak odavde. Samo vas čekaju, svuda u svijetu.
Kako vi volite ovaj termin - komunjare, ateisti... To su ti termini koje su krajem 90-tih ispaljivale špicaste hodžice sa mindera kontaminirajući javni prostor i realitet još jednom u nizu podjela. Kakve komunjare ? Dajte molim vas, komunistička partija ne postoji decenijama, živućih komunista je sve manje, mladi ljudi ne znaju ni da je samoupravljanje jedna riječ, zajednička dobra i sl. ne postoji više ni u teoriji teorije, a vi nas prepadate nekakvim komunjarama koje kao nekom brane da ide u džamiju.
I da.. Nisam ateist, ali je ateizam savršeno jasno pravo i odabir individue. Koristite termin ateist gotovo u pežorativnom smislu, smatrajući se intelektualno ili na bilo koji način superiornijim, zaista je tužno i žalosno.
elk

#1145 Re: Zahiragić opet jaše

Post by elk »

Zivjela gradjanska bih bosnjaka i muslimana! :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1146 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Truba »

na etf regularno bili ispiti na uskrs i nedjeljom
aratet

#1147 Re: Zahiragić opet jaše

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Brat mu je jos gori
I danas me čudi i rastužuje, kao i svaki put kada vidim da moji Bošnjaci napišu RIP, odnosno rest in peace, želeći da ovaj peder koji je bio misionar zla i prljavštine, i slični njemu počivaju u miru.
Imam neku potrebu da ih obavijestim da tu, osim ako nije preselio kao musliman, a koliko znam da nije, NEMA POČIVANJA U MIRU!!
Truba

#1148 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Truba »

ludjaci korak do al kaide, za sada je sve verbalno

sve dok se te dogme bukvalno shvacaju nema napretka
bersK

#1149 Re: Zahiragić opet jaše

Post by bersK »

Nikolaj Čaušeskueoeoeoeov režim je trajao 32 godine. Braćo Bosanci, bez ikakvih separacija, izdržite još 7 godina! Biće valjda nešto :D
Truba

#1150 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Truba »

ovdje je problem sto je moc podijelkjena na desetak ili stotinu ljudi

na koga da narod udari?
Post Reply