Bome, nisam optimista ni oko mostova nakon što sam svojim očima vidio stanje na gradilištu... Prvi most s južne strane ne obećava, niti sam primjetio da se na njemu izvode radovi. Na drugom mostu tek 3-4 radnika i dizalica (nisam vidio šta tačno rade).So What! wrote:Nema šta, prilog je totalni promašaj, što se tiče informacija, ali eto nije loš za pregled stanja na terenu.Alfons Kauders wrote: Novinarka. U kadru stoji tabla na kojoj piše da je rok februar 2019, a ona kaže da je mart, da izgleda da se manje kasni. Dakle pet mjeseci... Plus kraljica kaže da će se putovanje skratiti za 30 minuta, a cijela dionica kilometar i kusur.
Ako su mostovi najzahtjevniji, a oni su pred kraj, manje više, zašto toliko vremena treba da završe ni meni nije jasno.
Privremeni priključak s južne strane više nema asfalta. Raspao se prije dva mjeseca i očito su odlučili da više i ne asfaltiraju dok ne bude gotovo. Nije mi struka i ne znam da li preostale radove na mostovima mogu završiti za četiri mjeseca. Mislim, teoretski sigurno mogu, ali ako ne ubrzaju tempo, ovo će se otvoriti za lokalne izbore sljedeće godine.
Dodatni problem je južni prilaz novoj trasi, od prethodno rekonstruirane trase s dva tunela kod Podpaklenika, gdje počinje uspon kraj ex-motela Montana. Habajući sloj se doslovno ogulio nakon zime. Tu se radi o manje od kilometar postojeće ceste i nikako mi ne ide u glavu da barem to nisu u stanju dovesti u red. To bi valjda trebalo biti redovno održavanje?
Prilaz sa sjevera nije u nešto boljem stanju, ali eto barem nije između dvije nove dionice, pa ne ostavlja tako katastrofalan dojam. Po meni, potencijalno ozbiljniji problem ostaje na dionici od raskrsnice u Kladnju prema Stuparima. Na nekoliko lokacija opet ima problema s klizištima i istočna traka tone. Džaba su asfaltirali prije par godina. Na 2-3 mjesta bukvalno izgleda tako da se zapitam da li ću proći ili sa sjelinom otići 100 metara nizbrdo... Ako bude jakih kiša, neka hvala.