Burkini, Evropa i demokratija
- kritichar
#1126 Re: Burkini, Evropa i demokratija
gđa. Lejla Čolak - Dildo
-
hAZNADAR
#1127 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Devedesetih? Trend?Bodkin wrote:Jos jedan problem. Cijeli svijet posmatrati kroz balkan. Otidji u usa da vidis koliko je osunecenih. Devedesetih je bio trend da sunete cunu iz religijskih razloga. Cuj pogotovo na balkanu...
Nesto se ti previse interesujes za druge cune. Otkud ti inace ta misao u temi o burkiniju.
-
Bodkin
#1128 Re: Burkini, Evropa i demokratija
1. Citaj sve postove ili nemoj uskakatihAZNADAR wrote:Devedesetih? Trend?Bodkin wrote:Jos jedan problem. Cijeli svijet posmatrati kroz balkan. Otidji u usa da vidis koliko je osunecenih. Devedesetih je bio trend da sunete cunu iz religijskih razloga. Cuj pogotovo na balkanu...Koji li je trend bio u bivsoj drzavi?
Nesto se ti previse interesujes za druge cune. Otkud ti inace ta misao u temi o burkiniju.
2. Ne devedesetih kod nas nego u usa
3. Tema o sunecenju naceta davno
-
Hafis
#1129 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Iskreno se nadam da će francuski sud ponovo preispitati ovu svoju odluku 
- FAP mashina
#1130 Re: Burkini, Evropa i demokratija
raoul duke wrote:Volio bi ti to jelda? Skriva se terror u malom muminomHAVANA wrote: o francuzima kad ih opet neko pobije kamionom,mitraljezom....
dzihadista sa klixa
- hrle1976
#1131 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Analiticari i intelektualci, vidim da ste se u sve strane razisli sa vasim pisanjima.
Da pocnemo u dijelovima Italije nemozes biti tako pokriven pa cak i kacigom a ne maramom! U Belgiji vasi isto ovo za pokrivanje. U Svicarskom jednom kantonu su kaze cca. 20.000KM. Van Europe ako imas muda ko sise onda ce neka i pokusati a kaze su samo takve, inace Niger, Chad, Kamerun, Gabon, Congo te u Egiptu je na razmatranje su zabranile to nepriklandno oblacenje. Zaboravi Angolu koja ne priznaje vreju Islam i tamo kao takav nemozes unici.
U Skandinavskim drzava je isto zabranjeno.
Da pocnemo u dijelovima Italije nemozes biti tako pokriven pa cak i kacigom a ne maramom! U Belgiji vasi isto ovo za pokrivanje. U Svicarskom jednom kantonu su kaze cca. 20.000KM. Van Europe ako imas muda ko sise onda ce neka i pokusati a kaze su samo takve, inace Niger, Chad, Kamerun, Gabon, Congo te u Egiptu je na razmatranje su zabranile to nepriklandno oblacenje. Zaboravi Angolu koja ne priznaje vreju Islam i tamo kao takav nemozes unici.
U Skandinavskim drzava je isto zabranjeno.
- Tito_i_Partija
#1132 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Isto k'o sto se i ja nadam da ce hrvatski sud preispitati svoju odluku u vezi Stepinca.Hafis wrote:Iskreno se nadam da će francuski sud ponovo preispitati ovu svoju odluku
- ABH017
#1133 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kak'a bola' flaša???dustaban wrote:Pa eto sam si dao odgovor - postoji bide, postoji pipa, postoji escajg... postoji KULTURA.Hadzi Lojo wrote:Dustabane da ti prenesem da i Jevreji peru dupe, Hindusi i Budisti! A za Nijemce je to uobicajeno, koliko znam oni su bide prvi i napravili!Hadzi Lojo wrote: Bas mu i odgovara naziv dustaban!
Valjda barem noge pere kad ne dira dupe!
I postoji naravno primitivizam i nekultura.
Ali jok, vi samo cekate razlog da nekoga proglasite islamofobom i da ga izvrjedjate. Nedo bog da propitate sami sebe, pogledate oko sebe i shvatite konacno gdje je VAS problem.
A ako cemo o cistoci volio bih da mi neko objasni kako se to bolje ocisti kad se kupas obucena?!
I da ne zaboravim, perem i ja zicugu, imam takvu wc dasku ne bih je nizasto mijenji. Idem ukorak sa vremenom.
Ali za vas je i to peksinluk, jebla vas flasha kraj wc sole i ostali primitivizmi. Nastavite se diviti sebi...
Odakle to ti podatke čupaš?
Ja se sjećam, k'o djete, kod bih kod dede, rahmetli, boravio na selu, da su se koristile flaše u vanjskoj hali (klozetu). Tad je još u upotrebi bio popularni "ćućavac". Ono, doduše, im'o je dedo i vodokotlić (onaj limeni, visoko ugrađeni), i pipu odmah pored "ćućavca", ali je bila i flaša pored, valjda za one, koji još nisu bili navikli na "vodu iz zida". Tariguz onaj roze, u listu, a ne na rolni, kao sad.
Oprostite na off topicu, ali me baci u djetinjstvo, morao sam.
P.S.
Ako si mislio na ljude iz Sarajeva, koji ovih dana uživaju blagodeti redukcije vode u noćnim satima, onda ništa. Ali ne valja se šprdati sa ljudskom nevoljom.
Last edited by ABH017 on 26/08/2016 18:37, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#1134 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ali mislim da je taj zakon iz 1970-80ih, zbog pljacki a i atentata koje je mafija vrsila.hrle1976 wrote:
Da pocnemo u dijelovima Italije nemozes biti tako pokriven pa cak i kacigom a ne maramom!
-
Fudo387
#1135 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ja fakat mislio da si zezao kad si na onoj kosarkaskoj temi napisao kako si prangijo crnce...wtfBodkin wrote:Iz svlacionica direktno. Iz sto raznih clanaka indirektnoinsomnia78 wrote:Sad se postavlja pitanje kako ti to znašBodkin wrote:Jos jedan problem. Cijeli svijet posmatrati kroz balkan. Otidji u usa da vidis koliko je osunecenih. Devedesetih je bio trend da sunete cunu iz religijskih razloga. Cuj pogotovo na balkanu...
Nisi ti jarane dobar.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1136 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kol'ko moraš biti retardiran za onakvu izjavu, još si javna ličnost - novinar. 
Zbog ovakvih je ovo zvanje u totalnom ćorsokaku ionako.
-
Bodkin
#1137 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ti sad kao provalio, sta liFudo387 wrote:
Ja fakat mislio da si zezao kad si na onoj kosarkaskoj temi napisao kako si prangijo crnce...wtf![]()
Nisi ti jarane dobar.
- ABH017
#1138 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Uvijek je bilo ljudi koji misle da znaju.zeina wrote:A ko kaze da ne treba postovati? To sto muslimani smatraju da je Boziji zakon bolji nikako ne znaci da u zemlji u kojoj ne vlada taj zakon ne treba postovati postojeciBodkin wrote:Sud rekao svojezeina wrote: Sud rekao svoje, a ove fasisticke izjave na 40-ak strana nek stoje da nas podsjecaju s kakvim mentalnim sklopovima dijelimo vazduhkako sad vaze i treba postovati ovozemaljske zakone
Na kraju, svojim pisanjem, otklone svaku sumnju i pokažu svima kolike su neznalice.
A htio je samo da tebe "provali". U stvari, provalio sebe. Ko drugome jamu....
-
Hadzi Lojo
#1139 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa eto sam si dao odgovor - postoji bide, postoji pipa, postoji escajg... postoji KULTURA.
Ali jok, vi samo cekate razlog da nekoga proglasite islamofobom i da ga izvrjedjate. Nedo bog da propitate sami sebe, pogledate oko sebe i shvatite konacno gdje je VAS problem.
A ako cemo o cistoci volio bih da mi neko objasni kako se to bolje ocisti kad se kupas obucena?!
Ti si stvarno dustaban i u glavu!
Eto ja imam u vikendici tu wc dasku sa pipom, a u kuci dva bidea, jedan za goste drugi samo za bliznje. Pored toga vise rolne sa papirom, medjutim koristim i flasu recimo kad sam u planinarskom domu sl.
Pa ti nisi vidio uopce kako gospoda Arapi zive, a nisi izgleda ni u sela odakle si sljego!
Ti si stvarno dustaban i u glavu!
Eto ja imam u vikendici tu wc dasku sa pipom, a u kuci dva bidea, jedan za goste drugi samo za bliznje. Pored toga vise rolne sa papirom, medjutim koristim i flasu recimo kad sam u planinarskom domu sl.
Pa ti nisi vidio uopce kako gospoda Arapi zive, a nisi izgleda ni u sela odakle si sljego!
- hrle1976
#1140 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Moze biti ali je 2015 dodano ovo sa ovim marama i sl.AleksoMKD wrote:Ali mislim da je taj zakon iz 1970-80ih, zbog pljacki a i atentata koje je mafija vrsila.hrle1976 wrote:
Da pocnemo u dijelovima Italije nemozes biti tako pokriven pa cak i kacigom a ne maramom!
-
Fudo387
#1141 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ovo su ozbiljne stvari.Bodkin wrote:Ti sad kao provalio, sta liFudo387 wrote:
Ja fakat mislio da si zezao kad si na onoj kosarkaskoj temi napisao kako si prangijo crnce...wtf![]()
Nisi ti jarane dobar.
Vratio si se u domovinu sa nekim kontraverznim iskustvima.
Prije, u Titin vakat, to se odmah hapsilo.
Eno nosare, nek' neda lagat.
- Tito_i_Partija
#1142 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ocigledno ne umiju nasi novinari bit' na ekstremno profesionalnom nivou k'o nas Krste.Velkoski wrote:Kol'ko moraš biti retardiran za onakvu izjavu, još si javna ličnost - novinar.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1143 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Mah, rijetko komentarišem ove stvari, ali ovo je DNO DNA.Tito_i_Partija wrote:Ocigledno ne umiju nasi novinari bit' na ekstremno profesionalnom nivou k'o nas Krste.Velkoski wrote:Kol'ko moraš biti retardiran za onakvu izjavu, još si javna ličnost - novinar.
- MyTao
#1144 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I approvekritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
- FAP mashina
#1145 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
deflorator sa internacionalnim iskustvomFudo387 wrote:
- ABH017
#1146 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Banksy wrote:Svaki običaj koji ne krši zakon zemlje u koju je došao je tek običaj, kao bilo čiji drugi. To što tebi nije simpatičan, nikoga ne zanima.Bodkin wrote:Ljudi se prave ludi. Ja kad odem u dubai, meni je to kulturoloski sok. O s. arabiji da ne govorim. O pustinjama i vukojebinama turske da ne govorim. Sto nije slucaj kad odem u istanbul. I sad bi mene na temi neki licemjeri ubjedjivali da ovi sto dodju u evropu nemaju kulturoski problem nego im netolerantna evropa ne da da ispoljavaju svoje obicaje.
A njihove zemlje koje zive po tim obicajima su dno dna
Primjećujem, tema se od priče o kršenju elemantarnih ljudskih prava pretvorila, po običaju, u kuknjavu za svinjetinom u Sarajevu, šuplju o zabrani alkohola, jadikovku nad predratnim šeherom, itd, uz čiste i otvrene ispade mržnje, i tako svaki put kad su u pitanju slične teme...Fuj.
A zna se i ko su dežurni forumaši zaduženi za takve aktivnosti. U nedostatku argumenata ili educiranosti, ožeži po isprobanom receptu.
Makar spominjao i flašu pored wc šolje.
- jasko_ba
#1147 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nerko, nemoj matere ti. Lejla je za sve vas "novinare" u pokusaju tri koplja iznadVelkoski wrote:Kol'ko moraš biti retardiran za onakvu izjavu, još si javna ličnost - novinar.
-
Bodkin
#1148 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Zar gej danas nije okFudo387 wrote:Ovo su ozbiljne stvari.Bodkin wrote:Ti sad kao provalio, sta liFudo387 wrote:
Nisi ti jarane dobar.
Prije, u Titin vakat, to se odmah hapsilo.
Eno nosare, nek' neda lagat.
Ne brini za mene. Sa crncima basketa, sa crnkinjama mame i tate
Last edited by Bodkin on 26/08/2016 18:50, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1149 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jah, zato je na Klixu
Sent from my D6503 using Tapatalk
Sent from my D6503 using Tapatalk
- ABH017
#1150 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Lejla je samo željela da pokaže kako se ona modernizirala i kako je stid sredine u kojoj živi.
Kompleksi su čudo.
Kompleksi su čudo.