Ako bogda u slučaju toga ide autonomija od vehabijsko - arapskog Sarajevabdzs wrote:Ako bogda do godine da dođe bar pola miliona Arapa i to sve u SarajvoChallenger__ wrote:Ako Tuzla ne preuzme inicijativu, ovo što se danas zove "Sarajevo" će nas odvesti put sirijskog scenarija.
_____.
Nego, nisu loše ni one Filipinke što im čuvaju djecu.... mogla bi se i jedna filipinska četvrt napravit za njih negdje u Starom gradu
Arapi u BiH, dobro ili lose?
- SkyLimit
#1126 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
megaman4
#1127 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Arapi se neće nikada prilagoditi našem mentalitetu.Ludzak wrote:Kao što u svemu ima dobro i loše, tako i investitora ima loših i dobrih. Dobri investitori su investitori koji ulažu, a da od tih investicija narod ima koristi. A loše investicije su te koji investiraju, a narod od toga ne vidi nikakvu korist, već koristi od toga imaju samo tajkuni.
Arapi ne investiraju u Bosni zato što vole Bosnu, već zato što vide plodno tlo (vjerovatno zbog loše politike unutar države) za raseljavanje. Ne bi me uopšte čudilo da za jedno 5 godina počnu stvarat arapski entitet u Bosni.
I još nešto... Kada mi odemo u Njemačku, Austriju ili bilo koju zemlju, mi pokušavamo da se prilagodimo njihovom mentalitetu i njihovom stilu života. A kada je riječ u Bosni onda mi ne želimo da se drugi prilagođavaju nama već se mi prilagođavamo njima. Prvo mi ne poštujemo ovu državu, prvo mi, pa sve ostali.
Ne bi me čudilo da u skorije vrijeme gradovi kao što su Tuzla, Zenica i dr. zatraže zaštitu od onoga što se radi od Sarajeva koje sve manje liči na grad a sve više liči na divlju gradnju. Urbana slika Ilidže je uništena.
- vivaldi
#1128 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ma prica sa arapima ima dva segmenta. ako pricamo o ekonomskom, onda si u poptunosti u pravu. treba uzimati lovu od koga god se moze. Nije bas da otvaraju fabrike, ali sigurno da manji broj gradjevinara, kojekakvih posrednika i ponesto turistickih radnika ima od arapa finu pinku.Alfons Kauders wrote:Tako i treba - samo gledati sve kroz pare, ko normalan svijet.Rijeka_snova wrote:Dok je turista Arapa, moje kolege i ja ćemo biti zaposleni, osigurani i van biroa.
BujrumKlepajte dok ima!
Ne sjecam se da su se po Evropi plaho bunili kada su im kojekakvi ruski i arapski tajkuni kupovali zgrade, fudbalske klubove i otoke? To je samo haman problem kod nas... I to je problem samo u jednom dijelu "kod nas"... Nije naime problem kada Rusi kupuju zemlju oko Trebinja, ili sitnice poput rafinerije, naftne industrije, banaka. Nije problem ni kad hiljade Poljaka i Italijana dodju u Medjugorje i kada se mole, ali kada se Arap moli u Hercegovini, onda ga treba naprskati suzavcem i prebiti.
Nasem poganom i kolektivno retardiranom narodu jednostavno ne mozes objasniti da ni turisti, ni investitori nemaju pravo glasa na izborima...
druga stvar, kao forumas mislim da ce se oni za 2,3, 5 ili 10 godina pokupit odjednom odavde i rasprodat sve. ali to je moje misljenje kao obicnog gradjanina.
ali da sam politicar, ne bi sebi dopustio luksuz da tako razmisljam jer se mora naravno postaviti pitanje otkud oni ovdje odjednom? treba naravno napravit i razliku izmedju arapskog kapitala i arapa, a to je ono sto nas izdvaja od drugih lokacija - mi smo do sada dobili vise arapa nego arapskog kapitala.
tu je onda i nasa etnicka fragilnost. za sada mozda ne dobijaju drzavljanstva, ali jebiga prave trzne centre i hotele u najstrozijem centru i zabranjuju alkohol i svinjetinu, a oko toga nema javne rasprave. sad rekose i da se u ono naselje sto su napravii kod tarcina ne moze uci kada oni borave u bosni. malo pomalo, ali oni polako namecu pravila.
- bdzs
#1129 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jebiga jarane, idi ti sada dje hočeš, zemlja koju si zamjenio oko Sarajeva sada vrijedi 40 puta više. I ja bi sebi muda pojeo da sam na tvom mjestu.SkyLimit wrote:Ako bogda u slučaju toga ide autonomija od vehabijsko - arapskog Sarajevabdzs wrote:Ako bogda do godine da dođe bar pola miliona Arapa i to sve u SarajvoChallenger__ wrote:Ako Tuzla ne preuzme inicijativu, ovo što se danas zove "Sarajevo" će nas odvesti put sirijskog scenarija.
_____.
Nego, nisu loše ni one Filipinke što im čuvaju djecu.... mogla bi se i jedna filipinska četvrt napravit za njih negdje u Starom gradu
Da li su Arapi dobro ili loše, treba pitati sarajevske trgovce i taksiste, a ne Tuzlake ili pogotovo ne forumsku putinčad i hercegovačke talibane.
- Point.
#1130 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tuziti za izdaju drzave svakog ko je prodao i cenat zemlje Arapima. A od Sarajeva se laganini pravi arapski grad gdje vise nigdje neces moci popiti pivu da ti Arap ne visi za vratom. E jebo takav grad.
-
Fudo387
#1131 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Point. wrote:Tuziti za izdaju drzave svakog ko je prodao i cenat zemlje Arapima. A od Sarajeva se laganini pravi arapski grad gdje vise nigdje neces moci popiti pivu da ti Arap ne visi za vratom. E jebo takav grad.
- SkyLimit
#1132 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Čuj ja zamjenio zemlju oko Sarajevabdzs wrote: Jebiga jarane, idi ti sada dje hočeš, zemlja koju si zamjenio oko Sarajeva sada vrijedi 40 puta više. I ja bi sebi muda pojeo da sam na tvom mjestu.
Da li su Arapi dobro ili loše, treba pitati sarajevske trgovce i taksiste, a ne Tuzlake ili pogotovo ne forumsku putinčad i hercegovačke talibane.
Ja nemam ništa protiv da vi Sandžaklije, Istočnjaci i ostalo pučanstvo Sarajeva primite i 10 miliona Arapa, ali svakako je i pravo nas ostatka države da poduzmemo mjere da se to ne raširi i na naše krajeve.
Sarajevo sve više postaje Arapi - Centar - Vehabije - SDA - Turci, meni sve otuđenije i dalje, uz to crpi novac iz ostalih kantona, dakle i kulturološki, i ekonomski i politički ne mogu se poistovjetiti sa njime. Nekad je Selim Bešlagić govorio da kad bi od Sarajeva ostao i samo jedan kamen on bi ga poštivao kao glavni grad i ja sam se tako slagao sa time, a danas je Sarajevo sa svakim novim (arapskim) naseljem sve manje i manje moj glavni grad.
Last edited by SkyLimit on 25/10/2016 00:46, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#1133 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kažem ja - naši očevi branili, ostavljali krv i dijelove tijela da nam sačuvaju svaki pedalj države, a sad neki polupismeni SDA-ovski minder političari, zelenaši i islamisti to krčme i rasprodaju bliskoistočnim smutljivcima i silovateljima...Point. wrote:Tuziti za izdaju drzave svakog ko je prodao i cenat zemlje Arapima. A od Sarajeva se laganini pravi arapski grad gdje vise nigdje neces moci popiti pivu da ti Arap ne visi za vratom. E jebo takav grad.
Strašno.
- Point.
#1134 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ja krivim naord. Da opet SDA bude na vlasti a narod glasa a sutra ce kajati kad se Arapi izmedju krenu rokati u sred Carsije jer je ovaj sija/sunni ovaj klanja vako a onaj onako. Vrhunac ce biti kada budu proganjali djevojke sto hodaju nacifrane, a vec se desavalo sa ovim nasim domacim budaletinama. Al Sarajevu i njegovim gradjanima na cast.It_is_a_Leclerc wrote:Kažem ja - naši očevi branili, ostavljali krv i dijelove tijela da nam sačuvaju svaki pedalj države, a sad neki polupismeni SDA-ovski minder političari, zelenaši i islamisti to krčme i rasprodaju bliskoistočnim smutljivcima i silovateljima...Point. wrote:Tuziti za izdaju drzave svakog ko je prodao i cenat zemlje Arapima. A od Sarajeva se laganini pravi arapski grad gdje vise nigdje neces moci popiti pivu da ti Arap ne visi za vratom. E jebo takav grad.
Strašno.
- It_is_a_Leclerc
#1135 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Point. wrote:Ja krivim naord. Da opet SDA bude na vlasti a narod glasa a sutra ce kajati kad se Arapi izmedju krenu rokati u sred Carsije jer je ovaj sija/sunni ovaj klanja vako a onaj onako. Vrhunac ce biti kada budu proganjali djevojke sto hodaju nacifrane, a vec se desavalo sa ovim nasim domacim budaletinama. Al Sarajevu i njegovim gradjanima na cast.It_is_a_Leclerc wrote:Kažem ja - naši očevi branili, ostavljali krv i dijelove tijela da nam sačuvaju svaki pedalj države, a sad neki polupismeni SDA-ovski minder političari, zelenaši i islamisti to krčme i rasprodaju bliskoistočnim smutljivcima i silovateljima...Point. wrote:Tuziti za izdaju drzave svakog ko je prodao i cenat zemlje Arapima. A od Sarajeva se laganini pravi arapski grad gdje vise nigdje neces moci popiti pivu da ti Arap ne visi za vratom. E jebo takav grad.
Strašno.
Ili još gore, kad sjede ondje ispred BBI-a i snimaju djevojke i djevojčice u suknjama, gamad pogana.
-
crazy_diamond
#1136 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Gledo sam emisiju kod duske i sta reci,jasmin imamovic, muhamed filipovic,nista,suplja obicna, prvi put u zivotu da cujem kako lafi taj memic, mislio sam da je odron zesci na osnovu forumskih prica koji ga ajd kontam bolje poznaju, ali pored toga sto zaista ima nesto seljobersko u sebi, ispade najrealniji debatant u emisiji, realno je objasnio stvari tip i ne znam sta je problem
Vidim ubismo se pricomo ilidzi i vodozastitnoj zoni,kako se tu nista ne bi trebalo graditi niti drzava ili opcina nikome prodavati, pogotovo ne arapima, a frajer fino objasni da je to davno, za komunistickog vakta jos davano ljudima, drzava privatnim licima davala i dozvoljavala da tu grade i imaju posjed oko vrela bosne i u blizini,dakle u titinom vaktu, sad kad neko svoju privatnu imovinu prodaje arapu ja ne znam sta vi ocekujete od nekog tamo nacelnika, jasno je da svako svoju privatnu imovinu moze prodati kome hoce,posto hoce i u skladu s propisima, propisi su takvi kakvi su i nacelnik neke opcine te propise ne donosi, digla se frka da je sve nelegalno, a haman da je legalno cim ljudi kupuju i prolazi kroz knjige, firme koje se osnivaju,jesul legalne ili ne, ne odlucuje nacelnik, nije on taj kadija, oni koji odlucuju tako su to postavili da je sve za sad izgleda legalno i to je to
A opet ako gledamo stvarnu sustinu, mene nikad prestati iznenadjivati stepen gluposti i zatucanosti naseg javnog mnijenja, koliko smo samo zaostali u pm, cak i oni koji se smatraju intelektualcima, koliko to treba sile da se bosnji utjera pameti u glavu da se okani suplje i demagogije, a okrene se konkretnom poslu, zaradjivanju i logici, cak i kad se nesto na tacni nudi kao ovaj arapski novac, treba to sprijeciti i dalje onda palamuditi kako smo siromasni,nezaposleni itd
Palamudjenje je sve, pa i ovo pozivanje na emocije ratne, momci branili i ginuli a sad se prodaje arapima, pa sta, ljudi su ginuli za domovinu koja ce prije svega biti prosperitetna za zivot, ako ce prosperitet donijeti pametno klofanje arapa sta je problem, manite se vise boraca i mijesanja krusaka i jabuka, ginulo se za goli opstanak i slobodu, kad se kako tako uspjelo to ostvariti zahvaljujuci najboljim sinovima ove zemlje, sta sad treba, da bosnjo sjedi i gladi muda, palamudi o svjetskim zavjerama, tajnim planovima migracija, da rastjeruje turiste koje svi cijene i ugoscuju, jer eto ko biva mi smo prezivjeli rat,prirodno smo najpametniji i nasa zemlja je najljepsa na svijetu i sad komotno mozemo kulirati,birati sta cemo raditi, koga cemo ugostiti,kome sta prodati itd
Nasa je glupost nemjerljiva, niko ni jedan jedini argument stvarni protiv ovog arapskog interesa nije iznio,sve sama palamudjenja,suplja,iracionalni strahovi, svjetske zavjere koje naravno bez nas ne mogu proci jerbo mi smo uvijek najbitniji na zemaljskoj kugli
A realno, arapi i njihov novac laganini se na tacni nudi, moze ga biti i vise ako bude pameti, moze ga biti i manje ako se nastavi s glupostima, a mogla bi se pipa i skroz zavrnuti, e onda nam nece tesko padati da gledamo arpaske turiste kako se setkaju, pogano nam ije uzimati ih lopatom, al cemo zato gledati lijepe njemacke ostarjele smezurane guzice staracke dok ih peremo, jer druge alternative nema,ili cemo biti mudri na svojoj zemlji, ili cemo biti guzicari, jer bolje nismo ni zasluzili
Svi smo fol za turizam, a ne znamo ni sta je turizam, i cudno sto sad neki arap kupi nesto da ima ovdje za odmora, to je svjetska zavjera, ili sto prave naselja,budala vidi da to i jesu turisticka naselja, al i to problem sad i zavjera, napravljeno naselje na oseniku, naravno ko i svakom ozbiljnijem hotelu i odmaralistu pristup zabranjen bez rezervacije, al bosnji to problem, sta bi bosnjo, da uzme salame nakoso i piva pa u sred odmaralista zasjedne, da podhebava ljude koji su platili da se tu odmore,
Sta mene ko prosjecnog dobronamjernog bosanca zaboli sto postoji to naselje,i sto ja u njega ne mogu uci, kao kulturan covjek ne mogu uci ni u jednu bosansku avliju ako nisam pozvan, al realno kad skontam, velike je pare neko donio sa strane,platio nasim ljudima da to izgrade,onda ce neko nas tu i raditi i imati platu, onda ce na osnovu toga tu dolaziti arapi turisti,trosit ce po bossni,ubirat ce se porez, i logika kaze da je bogdom i sto takvih naselja da se napravi, i da bosnje sto manje tu ulaze i trose, a sto vise arapa da dolazi i trosi
Prica o naseljavanju arapa je totalno glupa, ljeti se kmecalo ne moze se proci od njih, sad cim je zahladnilo i ljudima istekli godisnji odmori, ne mozes naletiti ni na jednog, i sta je to no najnormalniji turizam, ko ce se bolan ovdje naseliti,od cega ce zivjeti, cim ce placati hranu,struju,vodu i sluge ako dole sve napusti i dodje ovdje zivjeti, ovi zabrinuti nasi gradjani i intelektualci palamude do bola, pokusavaju ispasti pametni i domoljubni, a najosnovnija pravila logike i zivota ne znaju
Vidim ubismo se pricomo ilidzi i vodozastitnoj zoni,kako se tu nista ne bi trebalo graditi niti drzava ili opcina nikome prodavati, pogotovo ne arapima, a frajer fino objasni da je to davno, za komunistickog vakta jos davano ljudima, drzava privatnim licima davala i dozvoljavala da tu grade i imaju posjed oko vrela bosne i u blizini,dakle u titinom vaktu, sad kad neko svoju privatnu imovinu prodaje arapu ja ne znam sta vi ocekujete od nekog tamo nacelnika, jasno je da svako svoju privatnu imovinu moze prodati kome hoce,posto hoce i u skladu s propisima, propisi su takvi kakvi su i nacelnik neke opcine te propise ne donosi, digla se frka da je sve nelegalno, a haman da je legalno cim ljudi kupuju i prolazi kroz knjige, firme koje se osnivaju,jesul legalne ili ne, ne odlucuje nacelnik, nije on taj kadija, oni koji odlucuju tako su to postavili da je sve za sad izgleda legalno i to je to
A opet ako gledamo stvarnu sustinu, mene nikad prestati iznenadjivati stepen gluposti i zatucanosti naseg javnog mnijenja, koliko smo samo zaostali u pm, cak i oni koji se smatraju intelektualcima, koliko to treba sile da se bosnji utjera pameti u glavu da se okani suplje i demagogije, a okrene se konkretnom poslu, zaradjivanju i logici, cak i kad se nesto na tacni nudi kao ovaj arapski novac, treba to sprijeciti i dalje onda palamuditi kako smo siromasni,nezaposleni itd
Palamudjenje je sve, pa i ovo pozivanje na emocije ratne, momci branili i ginuli a sad se prodaje arapima, pa sta, ljudi su ginuli za domovinu koja ce prije svega biti prosperitetna za zivot, ako ce prosperitet donijeti pametno klofanje arapa sta je problem, manite se vise boraca i mijesanja krusaka i jabuka, ginulo se za goli opstanak i slobodu, kad se kako tako uspjelo to ostvariti zahvaljujuci najboljim sinovima ove zemlje, sta sad treba, da bosnjo sjedi i gladi muda, palamudi o svjetskim zavjerama, tajnim planovima migracija, da rastjeruje turiste koje svi cijene i ugoscuju, jer eto ko biva mi smo prezivjeli rat,prirodno smo najpametniji i nasa zemlja je najljepsa na svijetu i sad komotno mozemo kulirati,birati sta cemo raditi, koga cemo ugostiti,kome sta prodati itd
Nasa je glupost nemjerljiva, niko ni jedan jedini argument stvarni protiv ovog arapskog interesa nije iznio,sve sama palamudjenja,suplja,iracionalni strahovi, svjetske zavjere koje naravno bez nas ne mogu proci jerbo mi smo uvijek najbitniji na zemaljskoj kugli
A realno, arapi i njihov novac laganini se na tacni nudi, moze ga biti i vise ako bude pameti, moze ga biti i manje ako se nastavi s glupostima, a mogla bi se pipa i skroz zavrnuti, e onda nam nece tesko padati da gledamo arpaske turiste kako se setkaju, pogano nam ije uzimati ih lopatom, al cemo zato gledati lijepe njemacke ostarjele smezurane guzice staracke dok ih peremo, jer druge alternative nema,ili cemo biti mudri na svojoj zemlji, ili cemo biti guzicari, jer bolje nismo ni zasluzili
Svi smo fol za turizam, a ne znamo ni sta je turizam, i cudno sto sad neki arap kupi nesto da ima ovdje za odmora, to je svjetska zavjera, ili sto prave naselja,budala vidi da to i jesu turisticka naselja, al i to problem sad i zavjera, napravljeno naselje na oseniku, naravno ko i svakom ozbiljnijem hotelu i odmaralistu pristup zabranjen bez rezervacije, al bosnji to problem, sta bi bosnjo, da uzme salame nakoso i piva pa u sred odmaralista zasjedne, da podhebava ljude koji su platili da se tu odmore,
Sta mene ko prosjecnog dobronamjernog bosanca zaboli sto postoji to naselje,i sto ja u njega ne mogu uci, kao kulturan covjek ne mogu uci ni u jednu bosansku avliju ako nisam pozvan, al realno kad skontam, velike je pare neko donio sa strane,platio nasim ljudima da to izgrade,onda ce neko nas tu i raditi i imati platu, onda ce na osnovu toga tu dolaziti arapi turisti,trosit ce po bossni,ubirat ce se porez, i logika kaze da je bogdom i sto takvih naselja da se napravi, i da bosnje sto manje tu ulaze i trose, a sto vise arapa da dolazi i trosi
Prica o naseljavanju arapa je totalno glupa, ljeti se kmecalo ne moze se proci od njih, sad cim je zahladnilo i ljudima istekli godisnji odmori, ne mozes naletiti ni na jednog, i sta je to no najnormalniji turizam, ko ce se bolan ovdje naseliti,od cega ce zivjeti, cim ce placati hranu,struju,vodu i sluge ako dole sve napusti i dodje ovdje zivjeti, ovi zabrinuti nasi gradjani i intelektualci palamude do bola, pokusavaju ispasti pametni i domoljubni, a najosnovnija pravila logike i zivota ne znaju
- SkyLimit
#1137 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Turisti, turisti, turisti....koji ***** turisti kupuju zemlju i grade cijela naselja???????????????????????????????????? Ja sam znao za one turiste što dođu, budu desetak dana, kupe suvenire i vrate se odakle su i došli.
- SkyLimit
#1138 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
No pasaran!!!

- Point.
#1139 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ima nesto sto se zove sopstveno dostojanstvo. Cuj turisti, o kakvim ti turistima pricas Boziji covjece, ljudi kupuju i grade svoja naselja i vec pocinju zabranjivati domacem zivlju da prilaze naseljima. Nabijem ja takve kvazi turiste na qurac. Sta pametno moze donijeti Arap, osim otvaranja x broj dzamija u koje niko ne ide i medresa da djeci ispiraju mozak? Cuj pametno klofanje Arapa. Jedini koji ce biti klofani je domaci zivalj.crazy_diamond wrote:Gledo sam emisiju kod duske i sta reci,jasmin imamovic, muhamed filipovic,nista,suplja obicna, prvi put u zivotu da cujem kako lafi taj memic, mislio sam da je odron zesci na osnovu forumskih prica koji ga ajd kontam bolje poznaju, ali pored toga sto zaista ima nesto seljobersko u sebi, ispade najrealniji debatant u emisiji, realno je objasnio stvari tip i ne znam sta je problem
-
crazy_diamond
#1140 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne znam momci,trebate se edukovati sta je turizam,kako to fercera,onda malo realno sagledati bh prilike i sve ce vam se jasno kazati kako nikakve opasnosti od ovih arapa nema, a korist je vec sad velika, a uz malo mudrosti moze biti i veca
Ne znam ja treba li to objasnjavati i crtati, u arapskom svijetu kod njihove srednje klase vlada veliki interes za bih, to nije interes naseljavanja jer bilo bi idiotski napustiti odlicno placene poslove dole i naseliti se u bosni, jer srednja klasa nema para za to, imaju para da dolaze na nekoliko dana, ili mozda na mjesec, a neki i da kupe neku nekretninu, i to je plafon.superbogatim arapima nismo zanimljivi, srednjoj klasi pasemo zbog lijepe ljetne klime,sigurnosti i jeftinoce, s masovnim interesom dolazi se do situacije da mi nemamo kapaciteta za masovniji turizam, onda tu ulijecu arapski investitori,grade te kapacitete u vidu tih naselja,dole to reklamiraju i onda investicije vracaju od rentanja itd. Cist biznis,nikakva zavjera, i jedan lijep dio tog kolaca ostaje i nama,ukratko to je sva prica, to ko ne konta nek palamudi o ugrezonosti,zavjerama i sl
Ne znam ja treba li to objasnjavati i crtati, u arapskom svijetu kod njihove srednje klase vlada veliki interes za bih, to nije interes naseljavanja jer bilo bi idiotski napustiti odlicno placene poslove dole i naseliti se u bosni, jer srednja klasa nema para za to, imaju para da dolaze na nekoliko dana, ili mozda na mjesec, a neki i da kupe neku nekretninu, i to je plafon.superbogatim arapima nismo zanimljivi, srednjoj klasi pasemo zbog lijepe ljetne klime,sigurnosti i jeftinoce, s masovnim interesom dolazi se do situacije da mi nemamo kapaciteta za masovniji turizam, onda tu ulijecu arapski investitori,grade te kapacitete u vidu tih naselja,dole to reklamiraju i onda investicije vracaju od rentanja itd. Cist biznis,nikakva zavjera, i jedan lijep dio tog kolaca ostaje i nama,ukratko to je sva prica, to ko ne konta nek palamudi o ugrezonosti,zavjerama i sl
- mayab
#1141 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sta bi rekli na vijest da se u ovoj godini očekuje barem 50000 gostiju iz Indije u Hercegovini (Čitluk, Medjugorje....), a sljedećih godina još i više!!?
Prije deset dana slusao na radiju ( BHR1)dok sam putovao autom...
Prije deset dana slusao na radiju ( BHR1)dok sam putovao autom...
-
saale
#1142 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Prica o naseljavanju arapa je totalno glupa, ljeti se kmecalo ne moze se proci od njih, sad cim je zahladnilo i ljudima istekli godisnji odmori, ne mozes naletiti ni na jednog, i sta je to no najnormalniji turizam, ko ce se bolan ovdje naseliti,od cega ce zivjeti, cim ce placati hranu,struju,vodu i sluge ako dole sve napusti i dodje ovdje zivjeti, ovi zabrinuti nasi gradjani i intelektualci palamude do bola, pokusavaju ispasti pametni i domoljubni, a najosnovnija pravila logike i zivota ne znaju[/quote]
Tako je care..Ja isto sinoc kontam da smo mi kao narod ali i mediji ALASELAMET!
ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU,NEMA SE STA JESTI,PLATA 400 KM,,AL ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU JEBEM TI SELJAKA BOGOVOG DODJE MI DA SE ISELIM ODAVDE!
Prica o naseljavanju arapa je totalno glupa, ljeti se kmecalo ne moze se proci od njih, sad cim je zahladnilo i ljudima istekli godisnji odmori, ne mozes naletiti ni na jednog, i sta je to no najnormalniji turizam, ko ce se bolan ovdje naseliti,od cega ce zivjeti, cim ce placati hranu,struju,vodu i sluge ako dole sve napusti i dodje ovdje zivjeti, ovi zabrinuti nasi gradjani i intelektualci palamude do bola, pokusavaju ispasti pametni i domoljubni, a najosnovnija pravila logike i zivota ne znaju[/quote]
Tako je care..Ja isto sinoc kontam da smo mi kao narod ali i mediji ALASELAMET!
ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU,NEMA SE STA JESTI,PLATA 400 KM,,AL ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU JEBEM TI SELJAKA BOGOVOG DODJE MI DA SE ISELIM ODAVDE!
-
saale
#1143 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tako je care..Ja isto sinoc kontam da smo mi kao narod ali i mediji ALASELAMET!Palamudjenje je sve, pa i ovo pozivanje na emocije ratne, momci branili i ginuli a sad se prodaje arapima, pa sta, ljudi su ginuli za domovinu koja ce prije svega biti prosperitetna za zivot, ako ce prosperitet donijeti pametno klofanje arapa sta je problem, manite se vise boraca i mijesanja krusaka i jabuka, ginulo se za goli opstanak i slobodu, kad se kako tako uspjelo to ostvariti zahvaljujuci najboljim sinovima ove zemlje, sta sad treba, da bosnjo sjedi i gladi muda, palamudi o svjetskim zavjerama, tajnim planovima migracija, da rastjeruje turiste koje svi cijene i ugoscuju, jer eto ko biva mi smo prezivjeli rat,prirodno smo najpametniji i nasa zemlja je najljepsa na svijetu i sad komotno mozemo kulirati,birati sta cemo raditi, koga cemo ugostiti,kome sta prodati itd
ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU,NEMA SE STA JESTI,PLATA 400 KM,,AL ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU JEBEM TI SELJAKA BOGOVOG DODJE MI DA SE ISELIM ODAVDE![/quote]
-
saale
#1144 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tako je care..Ja isto sinoc kontam da smo mi kao narod ali i mediji ALASELAMET!saale wrote:Palamudjenje je sve, pa i ovo pozivanje na emocije ratne, momci branili i ginuli a sad se prodaje arapima, pa sta, ljudi su ginuli za domovinu koja ce prije svega biti prosperitetna za zivot, ako ce prosperitet donijeti pametno klofanje arapa sta je problem, manite se vise boraca i mijesanja krusaka i jabuka, ginulo se za goli opstanak i slobodu, kad se kako tako uspjelo to ostvariti zahvaljujuci najboljim sinovima ove zemlje, sta sad treba, da bosnjo sjedi i gladi muda, palamudi o svjetskim zavjerama, tajnim planovima migracija, da rastjeruje turiste koje svi cijene i ugoscuju, jer eto ko biva mi smo prezivjeli rat,prirodno smo najpametniji i nasa zemlja je najljepsa na svijetu i sad komotno mozemo kulirati,birati sta cemo raditi, koga cemo ugostiti,kome sta prodati itd
ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU,NEMA SE STA JESTI,PLATA 400 KM,,AL ARAPI NAM POKUPOVASE ZEMLJU JEBEM TI SELJAKA BOGOVOG DODJE MI fkt DA SE ISELIM ODAVDE!
- Alfons Kauders
#1145 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tom logikom moj stari i ja nismo turisti u Damaciji... Vec sta?SkyLimit wrote:Turisti, turisti, turisti....koji ***** turisti kupuju zemlju i grade cijela naselja???????????????????????????????????? Ja sam znao za one turiste što dođu, budu desetak dana, kupe suvenire i vrate se odakle su i došli.
(Usput, u selu svaka druga kuca u vlasnistvu nekog iz BiH, pa eto, da vidimo jesmo li kolonizatori ili turisti)
- agent_zero
#1146 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sramota od sinoćnje emisije, a Duška je već duže vremena totalno razočarenje.
Dovela tri ublehaša, od kojih su dva notorna kriminalca da brbljaju i laprdaju ništarije i bezvezarije totalno van teme i sve je to dopuštala.
Duška, ako ne znaš voditi emisiju i odabrati goste, odjebi s pozicije urednika.
Dovela tri ublehaša, od kojih su dva notorna kriminalca da brbljaju i laprdaju ništarije i bezvezarije totalno van teme i sve je to dopuštala.
Duška, ako ne znaš voditi emisiju i odabrati goste, odjebi s pozicije urednika.
- Alfons Kauders
#1147 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
I ja sam se iznenadio. Jeste, lik je sirovina - ali to ne znaci da nema pravo. S druge strane, Sarajevo je neki dan izabralo sest nacelnika iz iste politicke opcije, sto znaci da vecina gradjana nema problema s njom.crazy_diamond wrote:Gledo sam emisiju kod duske i sta reci,jasmin imamovic, muhamed filipovic,nista,suplja obicna, prvi put u zivotu da cujem kako lafi taj memic, mislio sam da je odron zesci na osnovu forumskih prica koji ga ajd kontam bolje poznaju, ali pored toga sto zaista ima nesto seljobersko u sebi, ispade najrealniji debatant u emisiji, realno je objasnio stvari tip i ne znam sta je problem
Memic je fino objasnio sljedece stvari:
- Nasi novinari su idioti (Urlaju Memic prodao Vrelo Bosne, a lik prodao 520m2 zemljiste, i to po odluci OV-a).
- Nase institucije su za kurac (jer covjek je 100% u pravu kada kaze da on nema nista s tim firmama - to su domaca pravna lica, i kada bi opstina bez ikakvog razloga pocela diskriminirati, onda bi imali pravo da ih tuze, i dobili bi).
- Opstina ne moze reci da je neka firma koja je uredno registrovana, ima kancelariju, racun i sve dozvole, "fiktivna" - jer je u ocima zakona obicna firma.
- Opstina nije nadlezna za kontrolu tih stvari, kao ni za provjeru identiteta stranaca koji ulaze u BiH.
- Dodao je da ipak ima bliske odnose sa ambasadama tih zemalja, i da zajedno provjeravaju "background" turista i ljudi koji osnivaju te firme (a to nije posao opstine!)
- Kanton je davno izglasao zakon po kome je trebao otkupiti privatnu zemlju u tom pojasu, nekoliko hiljada kvadrata - nije uradio nista, ljudi poceli prodavati Arapima.
Ne volim lika, ne volim mu stranku, al jebiga sta reci kada covjek ima pravo?
- Haris.ba
#1148 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Bio nedavno u Tuzli. I ljudi mrtvi ozbiljni. Pitaju šta radi onaj Memić, prodade Vrelo Bosne. Džaba objasniti šta je i kako je to. Već je taj narativ ušao u uho naroda.
I ostaće da je Memić prodao Vrelo Bosne.
A Duška je posebna priča. Trebao je u emisiji biti Duraković i Hafizović. Iz Službe za strance lik. Jedan sociolog, te jedan psiholog. Pa i predstavnik neke firme koja je napravila naselje oko Sarajeva.
P.S.
Za one koji ne razumiju što je Memić spominjao da je išao u crkvu da se organizira da prodaju općini, na Vrelu Bosne su uglavnom starosjedioci Srbi.
A Duška je posebna priča. Trebao je u emisiji biti Duraković i Hafizović. Iz Službe za strance lik. Jedan sociolog, te jedan psiholog. Pa i predstavnik neke firme koja je napravila naselje oko Sarajeva.
P.S.
Za one koji ne razumiju što je Memić spominjao da je išao u crkvu da se organizira da prodaju općini, na Vrelu Bosne su uglavnom starosjedioci Srbi.
- Alfons Kauders
#1149 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa eto, Imamovic je po Tuzli pricao slicne stvari, kako ce Arapi sve pokupovati i kako ce nas Bakir zaviti u crno (jer inace, Arapi bas obozavaju vikendice s pogledom na termoelektranu od 800MW)...Haris.ba wrote:Bio nedavno u Tuzli. I ljudi mrtvi ozbiljni. Pitaju šta radi onaj Memić, prodade Vrelo Bosne. Džaba objasniti šta je i kako je to. Već je taj narativ ušao u uho naroda.
Novinari isto - i dalje ponavljaju da je gospodin prodao Vrelo Bosne ko da mu je babovina...
Cak se i Lejla Colak uhvatila te price u oprostajnom pismu.
Zaista ne znam zasto ljudi okolisaju. Mene su ovdje banovali par puta radi iznosenja licnih stavova o Arapima (pa sad skontajte kakvi su)... I ja ih sad ovdje trebam braniti od nasih idiota i medijskih nehljeba poput Colak? Nema problema, rado cu, mada ne volim Arape i to ne krijem, niti moram izmisljati razloge da opravdam svoje stavove.
Ovi drugi moraju, radi funkcija i svega, pa moraju traziti "izgovore" za svoju ksenofobiju i sovinizam... Kupuje se Vrelo Bosne, dolaze "silovatelji" (maloprije kolega na temi), masovno se dijele drzavljanstva itd. Nista od navedenog nije istina niti je ikad mogla biti istina. To je samo izgovor za ljude koji mrze Arape, a stid ih priznati.
Posto meni takvi izgovori ne trebaju, tja, ja mogu reci sta god hocu - svi vec znaju da ne volim Arape, ali ja ne moram traziti izgovore i lagati. Ne volim tu kulturu i cao, smatram da je nekompatibilna s nasom. A ovi politicki korektni neka nastave izmisljati opravdanje za svoju ksenofobiju.
Ja sam se sa svojom davno pomirio.
- Styling
#1150 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kod Memica je kao i birvaktile kod Brankovica "sve po zakonu" ali i ptice na grani znaju da je u pitanju mutljaga.Alfons Kauders wrote:Pa eto, Imamovic je po Tuzli pricao slicne stvari, kako ce Arapi sve pokupovati i kako ce nas Bakir zaviti u crno (jer inace, Arapi bas obozavaju vikendice s pogledom na termoelektranu od 800MW)...Haris.ba wrote:Bio nedavno u Tuzli. I ljudi mrtvi ozbiljni. Pitaju šta radi onaj Memić, prodade Vrelo Bosne. Džaba objasniti šta je i kako je to. Već je taj narativ ušao u uho naroda.
Novinari isto - i dalje ponavljaju da je gospodin prodao Vrelo Bosne ko da mu je babovina...
Cak se i Lejla Colak uhvatila te price u oprostajnom pismu.Nece da zivi u Bosni jer je Memic prodo Vrelo Bosne Arapima
![]()
Zaista ne znam zasto ljudi okolisaju. Mene su ovdje banovali par puta radi iznosenja licnih stavova o Arapima (pa sad skontajte kakvi su)... I ja ih sad ovdje trebam braniti od nasih idiota i medijskih nehljeba poput Colak? Nema problema, rado cu, mada ne volim Arape i to ne krijem, niti moram izmisljati razloge da opravdam svoje stavove.
Ovi drugi moraju, radi funkcija i svega, pa moraju traziti "izgovore" za svoju ksenofobiju i sovinizam... Kupuje se Vrelo Bosne, dolaze "silovatelji" (maloprije kolega na temi), masovno se dijele drzavljanstva itd. Nista od navedenog nije istina niti je ikad mogla biti istina. To je samo izgovor za ljude koji mrze Arape, a stid ih priznati.
Posto meni takvi izgovori ne trebaju, tja, ja mogu reci sta god hocu - svi vec znaju da ne volim Arape, ali ja ne moram traziti izgovore i lagati. Ne volim tu kulturu i cao, smatram da je nekompatibilna s nasom. A ovi politicki korektni neka nastave izmisljati opravdanje za svoju ksenofobiju.
Ja sam se sa svojom davno pomirio.
Zasto provjeravas background fizickih lica sa kojima poslujes u njihovoj ambasadi ako je kupac zemlje pravno lice? Ako su registrovali firmu i ti kazes da nije tvoje da ulazis u zakonitost onda ih nema ssta provjeravati. Ali, ako imas imalo sumnje u njihove namjere onda im ne prodajes zemlju nego alarmiras drzavne organe da se njima pozabave i sve ispitaju. U ovakvim prevarantskim lancima svi prebacuju odgovornost jedni na druge i niko nije kriv. Na kraju ce deblji kraj izvuci notari koji su samo "po zakonu" registrovali firme sa 2000KM pocetnog kapitala.
Imamovic je u pravu po pitanju reciprociteta. Mi u arapskim zemljama ne mozemo ni primirisati nekim pravima a da ne govorim o kupovini zemlje, drzavljansvu itd. Kod njih jos uvijek vlada plemenski mentalitet. Ali zato kod nas mogu sta hoce. I "sve po zakonu".