Ma pusti bona, njima nece bit nista, oni su zdravi ko drijen. Imaju dobru genetikupiupiu wrote:Samo ti pametuj...Russki wrote:Vjerujem da je sve to od cigara nastalo. I rakovi, i leukemije i sl.
Od HOBP najčešće obolevaju pušači ili bivši pušači, osobe koje žive u kućama sa mnogo gasova (sagorevanje u pećima za zagrevanje prostorija) ili one koje su radile na mestima gde je bilo puno prašine i dima. Većina bolesnika sa HOBP ima preko 40 godina, ali mogu oboleti i mlađi ljudi...
https://www.ipb-ild.edu.rs/sr/za-pacije ... pluca-hobp
Sto ste pusili pusili ste
- triconja
#1126 Re: Sto ste pusili pusili ste
-
Fudo387
#1127 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa ovdje su to probali.seln wrote:Rjesenje je jednostavno: segregacija. Lokali za pusace i nepusace.piupiu wrote:I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.seln wrote:Ali jebeno mrzim kad mi seru u ceif.
Odvratno je i kad onako čist, mirisan, okupan udješ u kafe i izadješ smrdeći k'o srednjovjekovna kuga. Ili sjediš s grupom, oko tebe likovi otpuhuju u tebe, tebi oči suze od dima, očni nervi k'o dimljeni pršut, oči crvene, bolne, otečene... a oni ono kao - ś'a se, ba, ti foliraš.
Samodestruktivnost je slatka otkad je svijeta i vijeka, ali kad svjesno ubijaš i druge, kad im škodiš sa onom tipičnom balkanskom samopravičnošću... ne znam. Puno se ovdje umire od pušenja.
Ali, sad ces vidjeti kad nepusaci ciknu "ti bi meni odredjivao gdje cu ici".
Mnogima se ne radi o zdravlju, vec jednostavno brane "cistu vjeru", slicno vehabijama.
Kako god: zabranite u svim lokalima, nema problema. Ne idem i problem rijesen.
Niko vise nece umrijeti od raka.
Svaka kafana u kojoj se pusilo morala po zakonu napraviti dio za nepusace. Ljudi sprzili bruku para na neka zajebana stakla, moralo dihtovati k’o da pusimo cijanid a ne duhan, da sta ne bi proslo u te prostorije.
I sta se desava, taj dio vazda prazan, dosadno im tamo i eto ih medju ove sto se truju. Na kraju, sve ukidaj, nemre niko pusit!
Koji supci!
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1128 Re: Sto ste pusili pusili ste
Bata, ovo više ne pali ni na filmovima_BataZiv_0809 wrote:
Eto ti nacina za muvanje djevojaka. Trazis upaljac, pripalis jok ako nema, ponudis cigarom ofo ono...nakon toga malo supljak s kim si.tu dje cete dalje i ide to
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1129 Re: Sto ste pusili pusili ste
Normalno da pali.Jimmy McNulty wrote:Bata, ovo više ne pali ni na filmovima_BataZiv_0809 wrote:
Eto ti nacina za muvanje djevojaka. Trazis upaljac, pripalis jok ako nema, ponudis cigarom ofo ono...nakon toga malo supljak s kim si.tu dje cete dalje i ide to
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1130 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa dobro, kome pali - pali mu sve._BataZiv_0809 wrote:
Normalno da pali.
Kome ne pali - ne pali mu ništa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1131 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ko ne pokusa njemu ni ne pali. Sinoc je bilo robe mogo si birat kojoj ces pripalitJimmy McNulty wrote:Pa dobro, kome pali - pali mu sve._BataZiv_0809 wrote:
Normalno da pali.
-
Fudo387
#1132 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa jesi li ista, pripalio?_BataZiv_0809 wrote:Ko ne pokusa njemu ni ne pali. Sinoc je bilo robe mogo si birat kojoj ces pripalitJimmy McNulty wrote:Pa dobro, kome pali - pali mu sve._BataZiv_0809 wrote:
Normalno da pali.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1133 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ako je iko na ovom svijetu pokušao ja sam pokušao._BataZiv_0809 wrote:
Ko ne pokusa njemu ni ne pali. Sinoc je bilo robe mogo si birat kojoj ces pripalit
Nemoj mi molim te ništa o pokušavanju govoriti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1134 Re: Sto ste pusili pusili ste
Dobro je biloFudo387 wrote:
Pa jesi li ista, pripalio?
- piupiu
#1135 Re: Sto ste pusili pusili ste
Bato, đe to ti pripaljuješ?

-
Fudo387
#1136 Re: Sto ste pusili pusili ste
Oho,piupiu wrote:Bato, đe to ti pripaljuješ?![]()
Pratim.
Subara duzan si mi pice.
- ultima_palabra
#1137 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa nemaju sta ukidati kad vise niko tamo ni ne pusiFudo387 wrote: Pa ovdje su to probali.
Svaka kafana u kojoj se pusilo morala po zakonu napraviti dio za nepusace. Ljudi sprzili bruku para na neka zajebana stakla, moralo dihtovati k’o da pusimo cijanid a ne duhan, da sta ne bi proslo u te prostorije.
I sta se desava, taj dio vazda prazan, dosadno im tamo i eto ih medju ove sto se truju. Na kraju, sve ukidaj, nemre niko pusit!
Koji supci!
-
R A V E N
#1138 Re: Sto ste pusili pusili ste
Čovjek bez snage volje je kao solarna elektrana po noći.
- seln
#1139 Re: Sto ste pusili pusili ste
Vaik sam znao da je USA kurac od drzave.ultima_palabra wrote:Pa nemaju sta ukidati kad vise niko tamo ni ne pusiFudo387 wrote: Pa ovdje su to probali.
Koji supci!Odnosno puse redneck states i pokoji emigrant prve generacije
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1140 Re: Sto ste pusili pusili ste
jebo cojka koji ne pusi
-
moonca
#1141 Re: Sto ste pusili pusili ste
seln wrote:Vaik sam znao da je USA kurac od drzave.ultima_palabra wrote:Pa nemaju sta ukidati kad vise niko tamo ni ne pusiFudo387 wrote: Pa ovdje su to probali.
Koji supci!Odnosno puse redneck states i pokoji emigrant prve generacije
U barovima je dozvoljeno pusenje, ali ne gdje se sluzi hrana-restorani.Tako ako imas bar i restoran jedan do drugog -
Ili Starbucks ne dozvoljava vise pusenje ali ako pusac samo sa druge strane ograde zapusi nista mu ne mogu .
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1142 Re: Sto ste pusili pusili ste
Mada nešto kontam, ako se i pušenje zabrani neće bit loše ono izać' napolje pa zapalit jednu, vazda će bit neke raje, možda tako i upoznaš nekog 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1143 Re: Sto ste pusili pusili ste
That's my boyJimmy McNulty wrote:Mada nešto kontam, ako se i pušenje zabrani neće bit loše ono izać' napolje pa zapalit jednu, vazda će bit neke raje, možda tako i upoznaš nekog
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1144 Re: Sto ste pusili pusili ste
Dobro, drugi će upoznavat. Ja neću
Previše sam ja povučen i sjeban za to
Dakle, vraćamo se na početak: ako zabrane pušenje definitivno se povlačim iz javnog života 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1145 Re: Sto ste pusili pusili ste
Jimmy McNulty wrote:Dobro, drugi će upoznavat. Ja nećuPreviše sam ja povučen i sjeban za to
Dakle, vraćamo se na početak: ako zabrane pušenje definitivno se povlačim iz javnog života

- triconja
#1146 Re: Sto ste pusili pusili ste
Daj ba vise i to drkanje, da je toliko dobro niko se ne bi zenio_BataZiv_0809 wrote:Jimmy McNulty wrote:Dobro, drugi će upoznavat. Ja nećuPreviše sam ja povučen i sjeban za to
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1147 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ne citas, vodje samo kaze da mora ostati opustentriconja wrote: Daj ba vise i to drkanje, da je toliko dobro niko se ne bi zenio
- triconja
#1148 Re: Sto ste pusili pusili ste
Jes garant, a nedje oko tog trenutka kae da ga hrdne nekolko puta na dan_BataZiv_0809 wrote:Ne citas, vodje samo kaze da mora ostati opustentriconja wrote: Daj ba vise i to drkanje, da je toliko dobro niko se ne bi zenio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1149 Re: Sto ste pusili pusili ste
Prvo pita Lea drka li ontriconja wrote: Jes garant, a nedje oko tog trenutka kae da ga hrdne nekolko puta na dan

- triconja
#1150 Re: Sto ste pusili pusili ste
Koliko si puta pregledo film?_BataZiv_0809 wrote:Prvo pita Lea drka li ontriconja wrote: Jes garant, a nedje oko tog trenutka kae da ga hrdne nekolko puta na dan![]()