trambusek88 wrote:Mislim da su godinu prije širokih štopki uvedeni plastični branici.
Danas
Kakav prizor...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
trambusek88 wrote:Mislim da su godinu prije širokih štopki uvedeni plastični branici.
Danas
Nisam bas 100% siguran da ih nije bilo... Uski stop je bila cesta pojava, dio toga se moglo pripisati da su ljudi umjeto kromiranih montirali plasticne branike, ali ne vjerujem da je uvijek to slucaj.konektovan wrote: Nije.
Ovo je original.![]()

Nisam pitao dzaba, previse sam ih vidjao i svi su imali slicnu opremu da bi bila slucajnost i naknadno montirani. S obzirom da su svi TAS-ovi Golfovi prakticno imali osnovnu opremu ima logike da su do kraja bili sa metalnim branicima530i wrote:Koliko znam iz fabrike nisu izlazili takvi, sad je li to neka opcija bila koju su odrađivali dileri prije isporuke novog vozila ili slično, moguće. I ovdje kod nas je to najpopularnija stvar bila, skinuti hromirane branike i staviti plastične...do unazad koju godinu
Edit:
Evo gledam na švapskoj wikipediji za modelsku 1979. godinu išli plastični branici. Premda znam iz prve ruke za Golfa JL iz TAS-a, kupljenog u aprilu 1980. koji je imao sve od starog tipa, uključujući i hromirane branike.

Nisam 100% siguran ali mislim da su "duboki" branici zavisili od opreme, a ne samo od godista, bile su te neke Karman i Carat varijante530i wrote:To je to, pretpostavljam da se podudara za izlaskom Cabrioleta koji je uvijek i imao plastične branike, prvo te male, a onda tzv. duboke...a sve vrijeme i male štopke.
He he,trambusek88 wrote:Mislim da su godinu prije širokih štopki uvedeni plastični branici.
Danas
I ja sam ga tu vidjao.tempuser wrote:Mislim da je crveni ustekan ispod jedne strehe u prolazu iza Meeting pointa.
Sa Obale je Ivicin, a ovaj na slici gore se parkira na Kovačima.tempuser wrote:Ja sam nekad davni za potrebe filma iznajmio crvenog spaceka, ako se dobro sjecam vlasnik se zvao Ivica, nekih 50-ak god, mrsav, svjetlije malo duze kose, brkovi i mislim da je bio vozac po zanimanju, ali ne znam da li je ovaj crveni sa Obale njegov.
Ima ih na OLX-u par veoma dobro ofarbanih, ali su preko 20 kKM.Ned071 wrote:Jel se meni cini il je zeleni lose ofarban?
Vjerovatno si u pravu.Me_again wrote:Sa Obale je Ivicin, a ovaj na slici gore se parkira na Kovačima.tempuser wrote:Ja sam nekad davni za potrebe filma iznajmio crvenog spaceka, ako se dobro sjecam vlasnik se zvao Ivica, nekih 50-ak god, mrsav, svjetlije malo duze kose, brkovi i mislim da je bio vozac po zanimanju, ali ne znam da li je ovaj crveni sa Obale njegov.
Dva su crvena u Sa. I ima jedan wanna be Charlston, bordo sa crnim detaljima.
Jedan moj komšija je imao ovakvog poslije rata, samo zelenog... Dotjerala mu kćer iz njemačke, bio sa nekih stvarnih 70-ak hiljada na satu (neka direktorica koja je imala službeno vozilo, imala ga u priv. vlasništvu pa gotovo nije ni vozala).trambusek88 wrote:
Ma jednostavno auto, haman ko bicikl - mi preselili haman sav namjestaj sa njim, osim regala.milojicabrzi wrote:Heh, legendarni Spaček i Dyane, sa njihovim bokser motorima i karakterističnim, pomalo piskavim zvukom![]()
Imao je jedan moj komšija prije rata, bio zadovoljan i stalno ga hvalio, kako malo troši, oni su bili mašine od nekih 700-800 cm3 koliko se sjećam, sa nekih 25-30 KSheh
Imali su Francuzi petlju, kad su sa ovim konkurirali bubama, golfovima i mečkama
tempuser wrote:Na Otoci, ul ZF kod skole, je neki deda odmah poslije rata uvezao Jettu Mk1, vjerovatno jedna od zadnjih godina proizvodnje, neka bola oprema,vjerovatno GL met. zelena, siva ljepljena lajsna po dnu vrata (kao GTI), kolor stakla, maglenke, felge 14", zadnji nasloni sa integrisanim naslonima za glavu, stanje kao nova. Deda je i dan danas vozi, a stanje i dan danas ispod cekica.