Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Danguba

#1126 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

pemanapemani wrote:Nisam mislio da ću nekad to doživjeti, samo pojedini Bošnjaci imaju stavove kao četnici 1991.

U mom naselju su prije agresije na BiH veliku većinu činili Srbi, cca. 80%.
Januar 1992., dječak od nekih 6-7 godina šeta ulicom, kao što je šetao od rođenja. Njegova materešina urla za njim da bježi iz ulice jer će ga ustaše zaklati. :-)
Rezime propagande - u ljeto 1992., 40 ljudi koji nisu bili Srbi ubijeno za jedan dan, a ostali protjerani.

Na navedeno me podsjeća priča pojedinaca o "ubačenim elementima" među Bošnjake, koji bi, da ih je samo malo više, bili gori od svojih "sunarodnjaka" na područjima na kojima su oni većina.

Zbog takve priče su 1992. pobijeni ljudi u Prijedoru, Ključu, Sanskom Mostu, Višegradu, Zvorniku..., a kulminiralo je sa genocidom u Srebrenici.

Mislim, mene boli kur.c, ne idem nigdje. 1996., poslije reintegracije, rekao sam sebi da će me sljedeći put protiv moje volje jedino u mrtvačkom sanduku iznijeti iz kuće.
Fazon je u tome što takva priča smeta mnogim probosanski nastrojenim ljudima koji nisu Bošnjaci, a posebno onima koji su se borili za BiH, a koji će je na kraju napustiti.
WC je tu negdje iza coska a ovo bi trebao dokazati.
Bosnjaka je BILO a i sada IMA u mnogim mjestima gdje su vecina pa ne pocinise ono sto su djikani i ujke cinile.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1127 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by _BataZiv_0809 »

Kad god neko napise "dzamahirija" za teokratski uredjenu drzavu, jedan mali pingvin podlegne :( :-)
sinuhe

#1128 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sinuhe »

Nisam upratio kakav je danas Čović? Dobar ili loš.
shake69

#1129 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Jasno je da barabe ne mogu promijeniti odluku jer kakva bi to bila agencija gdje rade strucnjaci kojoj politika kaze, e, ti podaci nam ne pasu, hajte vi ovako.
Mene zanima jesu li kladionicari iz Hercegovine odahnuli s ovim, odnosno da li ce SDA odustati od pripremljenog zakona o oporezovanju dobiti od kladjenja ispod 100 KM, kako se govori, zbog navodne trgovine SDA s HDZ? Zna li to neko? Hvala
palermo

#1130 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

Danguba wrote:
pemanapemani wrote:Nisam mislio da ću nekad to doživjeti, samo pojedini Bošnjaci imaju stavove kao četnici 1991.

Januar 1992., dječak od nekih 6-7 godina šeta ulicom, kao što je šetao od rođenja. Njegova materešina urla za njim da bježi iz ulice jer će ga ustaše zaklati. :-)
Rezime propagande - u ljeto 1992., 40 ljudi koji nisu bili Srbi ubijeno za jedan dan, a ostali protjerani.

Na navedeno me podsjeća priča pojedinaca o "ubačenim elementima" među Bošnjake, koji bi, da ih je samo malo više, bili gori od svojih "sunarodnjaka" na područjima na kojima su oni većina.

Zbog takve priče su 1992. pobijeni ljudi u Prijedoru, Ključu, Sanskom Mostu, Višegradu, Zvorniku..., a kulminiralo je sa genocidom u Srebrenici.

Mislim, mene boli kur.c, ne idem nigdje. 1996., poslije reintegracije, rekao sam sebi da će me sljedeći put protiv moje volje jedino u mrtvačkom sanduku iznijeti iz kuće.
Fazon je u tome što takva priča smeta mnogim probosanski nastrojenim ljudima koji nisu Bošnjaci, a posebno onima koji su se borili za BiH, a koji će je na kraju napustiti.
Bosnjaka je BILO a i sada IMA u mnogim mjestima gdje su vecina pa ne pocinise ono sto su djikani i ujke cinile.
Vala druže, ne vidim razlog za ovakav tvoj odgovor.I u pravu je pemanapemani kada govori o osjećajima probosansko orijentiranih ljudi a kojji nisu Bošnjaci.

Ideja da su Bošnjaci operisano od nacionalizma, šovinizma, da po defaulutu ne mogu činiti zločine je na prilično klimavim nogama. Ako mi budemo svakome čije nam se riječi ne sviđaju govorili sikter, bojim se da put kojim idemo nije najispravniji.

By the way, da hoće doći taj 1 Juli da se objave rezultati i da vika i cika oko ovog pitanje polako se počne stišavati.
Danguba

#1131 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

sinuhe wrote:Nisam upratio kakav je danas Čović? Dobar ili loš.
Zavisi sa kim je duze razgovarao, sa B.Lukom ili Zagrebom. :D
pemanapemani

#1132 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pemanapemani »

Danguba wrote:

U tome i jeste fazon. Odnosno, danas nakon svega, pojedinci filuju Bošnjake propagandom da je jedino rješenje ako se oni počnu ponašati kao veliki dio Srba i malo manji dio Hrvata.
Druga stvar, nemam šta dokazivati i nedokazivati, jer ovo nije naučna teorija. Izrekao sam samo svoje mišljenje za tekstove koje pojedinci pišu na forumu.

Spominjanje ćenife i ostale folove, jebi ga, prosipaj četničkoj i ustaškoj emigraciji u zemlji u kojoj živiš, a to, čini mi se, definitivno nije BiH.

@palermo - hvala na razumijevanju. :bih:
Danguba

#1133 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

palermo wrote: Vala druže, ne vidim razlog za ovakav tvoj odgovor.I u pravu je pemanapemani kada govori o osjećajima probosansko orijentiranih ljudi a kojji nisu Bošnjaci.

Ideja da su Bošnjaci operisano od nacionalizma, šovinizma, da po defaulutu ne mogu činiti zločine je na prilično klimavim nogama. Ako mi budemo svakome čije nam se riječi ne sviđaju govorili sikter, bojim se da put kojim idemo nije najispravniji.

By the way, da hoće doći taj 1 Juli da se objave rezultati i da vika i cika oko ovog pitanje polako se počne stišavati.
Mi se mozemo razlikovati o sto brzem pristupu EU, NATO-u, sto kvalitetnijem usvajanju mehanizma koordinacije, kvalitetnom popisu...ali ja kao covjek pa sve drugo ne prihvatam kocenje svega toga. Razlika je ogromna.

Nismo isti i mislim da nikada necemo biti. Jos uvijek znamo prepoznati razlike u misljenju za dobrobit ove zemlje i ''misljenje'' radi misljenja a sve raditi da ne dodje do dogovora i na stetu drzave.

Bosnjak/Bosanac i kada kaze ''sikter'', zna kome je to namijenjeno. Sigurno nije onome ko ima drugacije misljenje za dobrobit ove zemlje.
BAK-eV

#1134 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BAK-eV »

exliberal-ex wrote: Niko nekaze da se nemoze vjerski obiljezavat nesto ali ako to vjersko pocne ici zajedno sa politickim e tu je onda problem...i svi ti svetci i svi popovi, fratri, hodje sto se pojavljuju kad se nesto otvara, kad treba o politici govorit...nije im tu mjesto i tacka.
Ovo je obicna laz!

Bosnjaci nikada na otvaranju javnih institucija nisu pozvali imame niti su imami ikada bili na nekavim otvaranjima ureda, parlamenata, cesta, mostova ....

To iskljucvo rade Srbi i Hrvati i stidite se, sto ovdje lazi prosipate.
hizo ramidovic

#1135 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hizo ramidovic »

Господин Драган Човић је, као и господин Милорад Додик, увек добар, весео и насмешен човек, демократа, хуманиста, пацифиста и прави домољуб који као такав не одговара исламистима из муслиманског Сарајева, који неће да схвате да је тзв. БиХ неодржива земља и да се њена подела треба што пре договорити како би сви народи коначно почели да живе у миру и слободи. Поделу требају договорити легитимни представници Срба и Хрвата у тзв. БиХ а тзв. муслимани ће морати да прихвате тај договор.
madner

#1136 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

VCorp wrote:

P.S. Neka se prepolovi ali mi ćemo biti većina i imati svoju državu, imam dva sina i treći je na putu, ova su se prva dva odselila sa mnom prije desetak godina ali bosanski govore savršeno, svakih par mjeseci smo u Bosni i koliko god živjeli u EU i oni i ja znamo gdje nam je kuća a tako će biti uzgojen i treći. Pomažemo svi široj familiji i ko je god u nevolji u Bosni, mogu ja živjeti u Njemačkoj još 100 godina ali druge zemlje osim Bosne nemam jer sam tamo svoj na svome, kad otvorim pivu pokraj Une zamiriše mi sloboda i ja sam se zakleo svom ocu i mami da ću se vratiti čim djeci pomognem da se snađu. Sad ne mogu ali nema dana da ne mislim na rodnu grudu.

Nije me sramota priznati da nekad dok sam sam sjećanja naviru, odem iz stana u neku obližnju šumicu i isplačem se jer sam zbog djece morao jednostavno otići i ostaviti svoje roditelje, rodbinu, prijatelje i to što sam bez njih proveo dosta vremena me najviše boli bez obzira što imam odličan život jer para mi ne može kupiti ono za čim srce pati. I ovo pišem suznih očiju, ali svaki put kad se sjetim da će doći dan kad ću spakovati stvari i vratiti se u svoju čaršiju slijedi i blagi osmijeh jer znam da će mi tad srce i duša ako je imam naći svoj mir. Ti možeš meni reći da sam pobjegao, ja ti neću zamjeriti jer to je tvoje mišljenje ali ti nikad nećeš znati kakvu ljudi bol i prazninu imaju u srcu Bosanci jer su morali otići vani dok ja tvoju razumijem jer sam živio u BiH preko deset godina poslije rata.

Imaj malo vjere u svoj narod brate, kad djeci sredimo obrazovanje i normalnu državu bit će velikih promjena i znaj da nas ima na desetke hiljada koji ne zaboravljamo ko smo i odakle smo i da ćemo pomoći u tome koliko možemo.
Ti se mozda i vratis, za 30 godina, tvoji 1%. Ali za 30 godina ce ti unuci biti tu, tvojih ovdje vise nece biti a unuci ce imati Njemacke pasose i BiH ce biti Novi Zeland za njih.

Tako da mi necemo, ti bio na popisu ili ne, neces nista promjeniti. I nema ljutnje, prva obaveza je familija. Samo se bezveze samozavaravas i lozis ljude koji su ovdje.
ILVIIR

#1137 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

:D :thumbup:
on ponekad i u jednom danu bude oboje :D
mit12

#1138 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mit12 »

Svi treba da se ugledamo na Tuzlu

Image
Njima popis nije važan.
VCorp

#1139 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VCorp »

mit12 wrote:Svi treba da se ugledamo na Tuzlu

Image
Njima popis nije važan.
Treba ove degenerike prijaviti policiji za uništavanje imovine svih građana. A ovo nije ništa čudno za Tuzlake, što oni mogu polizati guzicu Srbima to ne može ni Kusturica.
General War

#1140 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

VCorp wrote:
mit12 wrote:Svi treba da se ugledamo na Tuzlu

Image
Njima popis nije važan.
Treba ove degenerike prijaviti policiji za uništavanje imovine svih građana. A ovo nije ništa čudno za Tuzlake, što oni mogu polizati guzicu Srbima to ne može ni Kusturica.
:?
A koji si ti racQ?
sportman1

#1141 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sportman1 »

Ako Hrvata ima 560.000 jasno je da rezultati nemaju veze sa stvarnoscu.
Patriotska_Liga

#1142 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Patriotska_Liga »

Znači ako sam dobro razumio urbano je išarati latinični naziv grada. E jest lijepo bit seljo brđanin :D
General War

#1143 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Patriotska_Liga wrote:Znači ako sam dobro razumio urbano je išarati latinični naziv grada. E jest lijepo bit seljo brđanin :D
Ne, urbano je...ne korisititi foto shop :D radi fasistickih pobuda

Image

Image
Patriotska_Liga

#1144 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Ih. Ja mislio ovo pravi graDŽani ljeviĆari srboljubi, kad ono ćorak.
General War

#1145 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Patriotska_Liga wrote:Ih. Ja mislio ovo pravi graDŽani ljeviĆari srboljubi, kad ono ćorak.
Kako vas je hodja nabrijo po sVjeckijem dzematima...puni ste coraka :D
Patriotska_Liga

#1146 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Ja sam na brdu, nisam nikad vidio ŠveCku. Zna i naš hoĐa nabrijat.
General War

#1147 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Patriotska_Liga wrote:Ja sam na brdu, nisam nikad vidio ŠveCku. Zna i naš hoĐa nabrijat.
Pa snidji malo...na kafu.

Image
Patriotska_Liga

#1148 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Čekam obaranje ginisovog rekorda u priređivanju najvećeg iftara. Kad se skorutamo zbrda ima da ljeviĆari, graDŽani i titofili skakću od muke :lol:
General War

#1149 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Patriotska_Liga wrote:Čekam obaranje ginisovog rekorda u priređivanju najvećeg iftara. Kad se skorutamo zbrda ima da ljeviĆari, graDŽani i titofili skakću od muke :lol:
Ih, onda mi tebe moramo trpit dvaput a ti nas cijelu godinu :D

Cija je muka teza?
Patriotska_Liga

#1150 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

General War wrote: Ih, onda mi tebe moramo trpit dvaput a ti nas cijelu godinu :D

Cija je muka teza?
Ko vas dura? Na mom brdu sve Bošnjak/islam/bosanski, titofili ne zalaze :D

A ja se skorutam svako malo i u Tuzlu i u Sarajevo, širim brDŽansku propagandu, progresivnu nacionalističku ideju :D

i DŽe je tu muka?
Locked