WC je tu negdje iza coska a ovo bi trebao dokazati.pemanapemani wrote:Nisam mislio da ću nekad to doživjeti, samo pojedini Bošnjaci imaju stavove kao četnici 1991.
U mom naselju su prije agresije na BiH veliku većinu činili Srbi, cca. 80%.
Januar 1992., dječak od nekih 6-7 godina šeta ulicom, kao što je šetao od rođenja. Njegova materešina urla za njim da bježi iz ulice jer će ga ustaše zaklati.![]()
Rezime propagande - u ljeto 1992., 40 ljudi koji nisu bili Srbi ubijeno za jedan dan, a ostali protjerani.
Na navedeno me podsjeća priča pojedinaca o "ubačenim elementima" među Bošnjake, koji bi, da ih je samo malo više, bili gori od svojih "sunarodnjaka" na područjima na kojima su oni većina.
Zbog takve priče su 1992. pobijeni ljudi u Prijedoru, Ključu, Sanskom Mostu, Višegradu, Zvorniku..., a kulminiralo je sa genocidom u Srebrenici.
Mislim, mene boli kur.c, ne idem nigdje. 1996., poslije reintegracije, rekao sam sebi da će me sljedeći put protiv moje volje jedino u mrtvačkom sanduku iznijeti iz kuće.
Fazon je u tome što takva priča smeta mnogim probosanski nastrojenim ljudima koji nisu Bošnjaci, a posebno onima koji su se borili za BiH, a koji će je na kraju napustiti.
Bosnjaka je BILO a i sada IMA u mnogim mjestima gdje su vecina pa ne pocinise ono sto su djikani i ujke cinile.