Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KB9

#1126 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

heat wrote:svaka setnja, sa vlastitim psom se pretvori u traumu i odbijanje hejbet napada od ulicara po nasem gradu. :roll:
u ovim uslovima kakvi su trenutno u nasoj drzavi po pitanju pasa lutalica nemoguce je imat svog psa kojeg redovno setas, mozes samo imat roba koji je osudjen na stan il eventualno dvoriste kako imas dok lutalice u coporima uzivaju

sve zbog ovih nakaradnih ljubitelja pasa koji izvlace licnu korist preko donacija
Dr. Kuca

#1127 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Dr. Kuca »

Samo ih opalit po djepu, par milja kazna ako ne platis murije malo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1128 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “poziv na nasilje.” -14 dana-
» samo pozitiva
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1129 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by -LIBERO- »

Samo bez uvreda, i poziva na nasilje...
sizifinho

#1130 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

Sanel Alispahic wrote:
sizifinho wrote:vjesalicini komentari po obicaju puni otrova

shvatam da su vam trn u oku ta skupina ljudi koja opstruira vase ciljeve, ali nacin na koji vi pisete o njima - to je horor. Isto kao da sve najgore sto ste iz kuce ponijeli istresete ovdje. Postoji li ikakvog postovanja, ako nista prema sebi.
to je strasno, kako ovaj covjek ne vidi to sta je sve dolazilo od tih ludjaka prvo pretukli su radnike koji samo rade svoj posao, drugo vrijedjali su, prijetili (a ti ko tu nesto sa foruma izdvajas) sve one koji im ne odgovaraju. trece nije niko nista iz kuca ponio pa istresa ovdje nego samo cita sta ti dzukeljupci pisu o djeci kad god neko bude ujedeno... pa onda normalni ljudi kad vide reaguju, kakve se gadosti prosipaju o zrtvi...

tako je, bore se za ideje, a drugi su za to da nema pasa na ulicama od kojih postoji opasnost od ujeda ujeda, infekcija, itd. nije to ideja kako je nazivas nego norma koja se provodi u svim drzavama.
o čemu ti pričaš?
Gdje sam ja napisao ili pokazao da branim te ljude, pa da ti sad meni tu referat praviš? Znam ja šta su oni radili, šta su sposobni uraditi i ne branim ih već pravim observaciju:
- oni su napravili već drugi protest dok opozicija nije ni jedan

[quote="="Sanel Alispahic"]
sizifinho wrote: Cuj dilDOGovke, i to pet puta napise, svaki put naglasi to DOG (valjda ponosna na to)... svasta.
pa znas li sta oni (dogloversi) pisu po svojim stranicama? zagovaraju ubojstvo nevine djece samo zato jer eto treba psa braniti. to nisi vidio?[/quote]
Čekaj, jesi li mi upravo relativizirao činjenicu da samo zato što su oni neodgojeni, neobrazovani šljam i tako pričaju - opravdano je da i vi tako pričate?
Da, jesi.

I ponovo si tu pokušao nešto zaključiti tipa da ja nemam pojma šta oni pišu po svojim fejsbucima, što je notorna pogreška i samim time laž. Hoćeš li da budeš ozbiljan sagovornik? Nemoj lagat na osnov svojih pretpostavki.
Znam itekako kakve gluposti pišu, bio sam u grupama član jer sam htio biti na raspolaganju ako treba pomoći kome. Vidio sam šta se piše, svađao sam se i eventualno otišao, tako da molim te nemoj idući put pretpostavljati nešto ni opravdavati manjak kulture u jednom taboru samo zato što je drugi tabor isto tako bez kulture.
U suprotnom vas ništa ne razdvaja osim različitih ideja.
Sanel Alispahic wrote:
sizifinho wrote: Vi prosipate otrov po temi i nekim ljudima koji imaju svoje ciljeve i mozda i svoju agendu. Pravite se pametni.
Vjesalica pise kako smrdi i izgleda kao propalica.
slusaj sta god vjesalica napisala, to je u svrhu civilizacije bez pasa, ujeda i govana na ulici, i ima puno pravo, a ovi aktivisti se bore za sasvim nesto drugo za grad prepun opasnih prljavih pasa.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma šta bolan u svrhu civilizacije bez pasa, nemoj lupetat ko maksim po diviziji.
a) vješalica je tu već dugo dugo vremena, piše ovdje od početka na taj način "u svrhu civilizacije bez pasa na ulici" - i šta sad? Je li se išta promijenilo? Ja ne vidim da jeste.
Molim te, udovolji mi i odgovori mi na pitanje: "Šta je to vješalicin osakaćen vokabular i želja za smišljanjem zajedljivo-pogurljivih nadimaka, učinilo da pomogne cilju civilizacije bez pasa?"
Živo me zanima odgovor.
b) pogledaj malo druge teme, na svakoj temi gdje se vješalica javi priča se apsolutno negativnim jezikom punim prezira prema suparničkoj strani i uvijek uz nadimke i podsmijavanje. Je li i tamo zagovara nekakvu bolju civilizaciju?
Jadna mi je civilizacija u kojoj su aktivisti mentaliteta kakvog je vješalica pokazala na forumu, jer pojam civilizacija nikako ne ide s njenim ponašanjem.
Boriti se za civilizaciju bez poštovanja, kulture i nekakvog standarda je issto kao i boriti se za mir oružjem.
huxley

#1131 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by huxley »

My 5 cents:

- Svaka cast za inicijativu sklanjanja lutalica sa ulica;
- Iako sve mirise na predizbornu predstavu, ovaj lik se doima puno pragmaticnije od svog napusenog i senilnog prethodnika;
- Dok se ista stvar ne uradi i u drugim opstinama (dakle na drzavnom nivou), ovo je samo privremena solucija;
- Eutanazija je jedino rjesenje. Hipi komuna koja prica o 'a autima koja vozaju politicari', krsenju zakona (koji ne neodrziv) je nazalost ili a) skupina interesdzija, ala ona turalic, koja zivi od svega ovoga ili b) klici i klinceze kojim je sve ovo in i c) istinski zaludjeni likovi, kojih je malo;
- Nije rjesenje iz jednostavnog razloga sto 10,000+ pasa, samo u Sarajevu, sa 100 KM po su, kosta 1,000,000 KM mjesecno - a ovo su konzervativne cifre (navodno ih je preko 14,000, a ako je vjerovati cukoljupcima, treba im 157 KM mjesecno. Na stranu sto tih azila jednostavno nema, a pomije ne udomljavaju ni cukoljupci, a kamoli obican svijet;
- Cudno je da se dogstrust ne javlja, inace do sada vec pokrenu svoju PR masineriju. Ili nemaju love da plate klixu i slicnim (radiosarajevu ne moraju ni placati, tamo im ona rudan zavrsi dzabe), ili se nesto promijenilo. Moguce je da nemaju podrsku ovog ambasadora - onaj prijasnji klipan je u parlamentu scene pravio kada su izmjene zakona bile na usvajanju.

I na kraju, ovo bi trebalo iskoristiti da se promijeni zakon na drzavnom nivou. Draft vec postoji, treba samo pisati nekome normalnom (adrese su na parlament.ba) iz drzavnog parlamenta da se ovo ponovo stavi na dnevni red. Ako ima neko zainteresovan da pogura, neka se javi na pp, a ja mogu pomoci.
sizifinho

#1132 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

Sanel Alispahic wrote:neko kome je napadacki pas drazi od zrtve-covjeka, ko kaze dijete je izprovociralo nesto, taj nema sta vise raditi, prica je zavrsena.
sad već pričaš nepovezano

1. - ako si me citirao, udostoji se pa repliciraj. Ž
2. - nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavio
3. - bojim se da te nisam shvatio - da li je ovaj posljednji komentar bio upućen meni ili si govorio za njih?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1133 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

samo da kisa negrune... propasce demonstracije... imal kakvih tendi uzet pa razapet po platou skupstine... meni samo nije jasno sta ce tamo, kifla je u kantonu
The BEN10

#1134 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by The BEN10 »

huxley wrote:I na kraju, ovo bi trebalo iskoristiti da se promijeni zakon na drzavnom nivou. Draft vec postoji, treba samo pisati nekome normalnom (adrese su na parlament.ba) iz drzavnog parlamenta da se ovo ponovo stavi na dnevni red. Ako ima neko zainteresovan da pogura, neka se javi na pp, a ja mogu pomoci.
Šta je predviđeno draftom novog zakona?
huxley

#1135 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by huxley »

The BEN10 wrote:
huxley wrote:I na kraju, ovo bi trebalo iskoristiti da se promijeni zakon na drzavnom nivou. Draft vec postoji, treba samo pisati nekome normalnom (adrese su na parlament.ba) iz drzavnog parlamenta da se ovo ponovo stavi na dnevni red. Ako ima neko zainteresovan da pogura, neka se javi na pp, a ja mogu pomoci.
Šta je predviđeno draftom novog zakona?
Nema novog zakona, samo izmjene postojeceg. Eutanazija, kao i u vecini normalnih drzava.
Innovation

#1136 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

pici wrote:samo da kisa negrune... propasce demonstracije... imal kakvih tendi uzet pa razapet po platou skupstine... meni samo nije jasno sta ce tamo, kifla je u kantonu
Cccc,

https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=57EE29E4

:roll:
Nanananana

#1138 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Jes' ih puno doslo. :lol:
racionalista

#1139 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by racionalista »

Na "mrežama" najavljuju dolazak u stotinama i hiljadama, a na kraju ih se skupi 20-tak. Mislim da je ovo i realno stanje njihove svijesti i toga koliko su zainteresovani. Lahko je iza računara aminovati, kleti nadležne i sažaljevati se nad tužnom sudbinom. Ublehari obični i to je to.
uglavnomja

#1140 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

odokativno plus 10% ima ih cca 25 komaTa :D
pici

#1141 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

e jebiga malo nas je al nas ima :thumbup:
Sehro

#1142 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Sehro »

pici wrote:

e jebiga malo nas je al nas ima :thumbup:
"Masovne" demonstracije :D, osramotiše se, bolje da nisu ni izlazili :-)
Innovation

#1143 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

Na protestima se pojavila i građanka Sarajeva sa Alipašinog polja koja želi da se psi lutalice uklone sa ulica na bilo koji način.

"Ljudi su preći nego psi. Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad. Mene i unuka pas je napao na Ilidži i na Alipašinom polju, a prilikom toga dijete sam podigla kako bi pas ujeo mene, a ne njega", rekla je građanka.
:thumbup: :thumbup: :kiss:
arzuhal

#1144 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by arzuhal »

Mojne ko da pipne ove KRALJEVE (Žučo & Mrki)! :mrgreen:

Image
pici

#1145 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

slaba izlaznost donatori i udruzenja na godisnjem :( vidimo se u septembru
l33t

#1146 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by l33t »

hahah sramota :D sad neki od ovih trollova sto se javljaju na temi nema sta da prica. eto koliko vas je 20
i da svaki naredni troll koji napise nesto koji si ti papane na ovim slikama? ima li te ? nema sigurno
arzuhal

#1147 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by arzuhal »

Innovation wrote:
Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad.", rekla je građanka.
:thumbup: :thumbup: :kiss:
Image
O'zone
Globalni moderator

#1148 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by O'zone »

Oplakah na grešku novinara :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Hoćemo da znamo gdje se psi odvode. Znamo da KJKP Rad i Lokum hvataju životinje, odvode ih u veterinarske stanice, a zatim iz tih stanica određen broj pasa završava u pretrpanom azilu Prača. Također, pojedinim psima se gubi svaki trag", kazala je Hukara.
Image

Skup šintora iz LOKUMA :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /160725043
O'zone
Globalni moderator

#1149 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by O'zone »

Ima još :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na protestima se pojavila i građanka Sarajeva sa Alipašinog polja koja želi da se psi lutalice uklone sa ulica na bilo koji način.

"Ljudi su preći nego psi. Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad. Mene i unuka pas je napao na Ilidži i na Alipašinom polju, a prilikom toga dijete sam podigla kako bi pas ujeo mene, a ne njega", rekla je građanka.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The BEN10

#1150 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:Ima još :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Post Reply