Ja izmisljam da neko ko potura salonsku propagandu tvrdi da nije salonacAli Kemal wrote: Znači ponovo izmišljaš
Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
-
malimbi
#1126 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
- Danguba
#1127 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Ne moze co'ek napraviti koliko vas ima.
- Ali Kemal
#1128 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kada neko ne može da da bilo kakav smislen odgovor, onda se skreće priča na neki lični nivo, kao što to sada upravo radiš.malimbi wrote:Ja izmisljam da neko ko potura salonsku propagandu tvrdi da nije salonacAli Kemal wrote: Znači ponovo izmišljašDa je samo tako , ne bi se sada salonac toliko trudio da nas uvjeri u svoju propagandu a sve upakovano u " prava pojedinaca u ime demokratije" i davanja " dokaza" u vidu hrvatske vikipedije
Tvrdio si da Dodik ne dozvoljava ljudima da se vrate u svoje kuće, te te pitam da odgovoriš, konkretno, kako to Dodik može neko Mitru da zabrani da se vrati u svoju kuću u Vozići, na što nemaš nikakav odgovor, jer to nije tačno i sam znaš da izmišljaš, tako da svi postovi poslije mog pitanja kako, konkretno su samo spinovanje i pokušaj da se izvučeš, te onda prelazak na neki lični nivo, salonac i slično.
Dakle kako to Dodik može da zabrani povratak u Vozuću
Jasno je da Dodik može da postavlja prepreka za povratak negdje u RS, ali u Federaciju, to je već lupanje, malo žešće.
- Danguba
#1129 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Lupas bez veze. Sve vlasti u manjem entitetu od Dabica do Dodole stimulisu ostanak a o povratku nikada ni rijeci.
Jedino ih huskaju da tuze veci entitet radi ratne stete.
Sada nastavi. Mislim da ti je onaj ciko gore zavrsio instrument.
Jedino ih huskaju da tuze veci entitet radi ratne stete.
Sada nastavi. Mislim da ti je onaj ciko gore zavrsio instrument.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1130 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Većina Srba se nije vratila zbog par razloga:
jebene propagande koja se štancala iz Genocidne i Srbije
Srbi koji su ostali u Sarajevu su nazivani Alijinim privatnim Srbima i izdajnicima, zanemariti naslov, pogledati od 00.52
Teško je ostati kada te većina tvog naroda, bilo pod uticajem ideologije, hegemonizma, propagande, medija ili neupućenosti zove Alijim privatnim Srbinom i izdajnikom, a još ti je glava u torbi zbog rata oko tebe, gladan i žedan. Većina je utekla, masa u bijeli svijet ili Srbiju, a to je bio plan da bi se dvadeset godina poslije pričalo kako se najmanje Srba vratilo, kako je ovdje bio građanski rat, ko nas bre zavadi, a teritorija etnički očiščena. Bošnjaci protjerani i poklani, vjerski objekti srušeni, a Alijini privatni Srbi otjerani, planiranom, medijskom hajkom.
Ovi drugi se nisu vratili, niti će se vratiti, jer su znali šta im se komšijama dešavalo, a oni nijemo gledali, zatvarali oči, pravili se blesavi. Bošnjaci nemaju problem da se vrate ( ako imaju gdje ) kada znaju da su čista obraza.
Zato ima Srba koji pišu na ovom forumu ( ne smeta mi, neka pišu, demokratija ) ubjeđuju se u nešto, a duboko u sebi znaju istinu. Genocid se desio. Planirani.Hladnokrvni. Većina je to znalai prstom nije mrdnula da nešto uradi povodom toga.
Treba spomenuti da su skoro svi zločini počinjeni od strane Bošnjaka procesuirani i o njima su svjedočili ili pisali upravo Bošnjaci. Od Kazana, Vozuće ( intervju koji je Ali Kemal postavio je izjava Bošnjaka, novinar Bošnjak ) do Grabovice. I neka je tako bilo i treba tako da bude.
Kada podvučeš crtu, duboko u sebi znaš šta se dešavalo, svi znaju. Valja leći, mirno zaspati, čiste savjesti. Masa "komšija" nema to zadovoljstvo. Istini za volju i ne trebaju da ga imaju.
jebene propagande koja se štancala iz Genocidne i Srbije
Srbi koji su ostali u Sarajevu su nazivani Alijinim privatnim Srbima i izdajnicima, zanemariti naslov, pogledati od 00.52
Teško je ostati kada te većina tvog naroda, bilo pod uticajem ideologije, hegemonizma, propagande, medija ili neupućenosti zove Alijim privatnim Srbinom i izdajnikom, a još ti je glava u torbi zbog rata oko tebe, gladan i žedan. Većina je utekla, masa u bijeli svijet ili Srbiju, a to je bio plan da bi se dvadeset godina poslije pričalo kako se najmanje Srba vratilo, kako je ovdje bio građanski rat, ko nas bre zavadi, a teritorija etnički očiščena. Bošnjaci protjerani i poklani, vjerski objekti srušeni, a Alijini privatni Srbi otjerani, planiranom, medijskom hajkom.
Ovi drugi se nisu vratili, niti će se vratiti, jer su znali šta im se komšijama dešavalo, a oni nijemo gledali, zatvarali oči, pravili se blesavi. Bošnjaci nemaju problem da se vrate ( ako imaju gdje ) kada znaju da su čista obraza.
Zato ima Srba koji pišu na ovom forumu ( ne smeta mi, neka pišu, demokratija ) ubjeđuju se u nešto, a duboko u sebi znaju istinu. Genocid se desio. Planirani.Hladnokrvni. Većina je to znalai prstom nije mrdnula da nešto uradi povodom toga.
Treba spomenuti da su skoro svi zločini počinjeni od strane Bošnjaka procesuirani i o njima su svjedočili ili pisali upravo Bošnjaci. Od Kazana, Vozuće ( intervju koji je Ali Kemal postavio je izjava Bošnjaka, novinar Bošnjak ) do Grabovice. I neka je tako bilo i treba tako da bude.
Kada podvučeš crtu, duboko u sebi znaš šta se dešavalo, svi znaju. Valja leći, mirno zaspati, čiste savjesti. Masa "komšija" nema to zadovoljstvo. Istini za volju i ne trebaju da ga imaju.
- Arteta
#1131 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kravica?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
.
Zlocini pri povlacenju jedinica JNA iz Sarajeva i Tuzle?
- Arteta
#1132 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Nije li i ovaj Mahmuljin sto je nedavno uhapsen zbog drugih stvari bio komandant odreda El Mudzahid?
Ko je odgovarao za ubistvo srpskog svata u Sarajevu?
- GeeTnT
#1133 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
..dodjes lijepo u Sarajevo i pitas: "ko je ubio srpskog svata"..ha ya, a ne ovako na daljinski sa mackovog brda.
..u Zenici zaustavi par prolaznika i pitaj o generalu Mahmuljinu...
Sto ste postali pi*ke, pa se toliko bojite...
-
PM72
#1134 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Malibu,Pitam te o struji za TV i video na kojima si vise gledao filmove o Rambu nego sto si proveo na liniji cim si izvalio onako nesto za Faletice
Šta sam to izvalio za Faletiće?
- Arteta
#1135 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne razumijem sta hoes reci ovime?GeeTnT wrote:..dodjes lijepo u Sarajevo i pitas: "ko je ubio srpskog svata"..ha ya, a ne ovako na daljinski sa mackovog brda.
Da se u polovici FBIH gdje su Bosnjaci vecina ne smije ni pitati o zlocinima jer ce gradjani stati uz njih?
- cvrčak_na_hedonizmu
#1136 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
JNA je naoružala Srbe, kopala rovove, čim su izašli iz Sarajeva okrenuli su topove i tenkove koji su razvalili Sarajevo, JNA je bila agresorska vojska u BiH.Arteta wrote:Kravica?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
.
Hladno preskačeš ono što ti ne odgovara, bez ikakve emocije, to sam opazio i na temi o Izraelu/Palestincima, relativizuješ priču, izjednačavaš strane ( to jedino i možeš da uradiš ), bez empatije, vrlo hladan, vidi se da te apsolutno ne zanima koliko je ljudi pobijeno, poklano, protjerano.
Imaš vrlo jasne karakteristike ljudi sa prihopatskim osobinama i(li) osobama koje su zadojene mržnjom. Sila je jaka kod tebe. Provjeri podrum jel hermetički zatvoren, da ti neko ne pobjegne, gluho bilo.
Još jednom, zaista mi nije jasno šta radiš ovdje ( ne smeta mi, samo se pitam ) i koja je svrha tvog pisanja. Možda otvoriš nekome oči, tražiš srodnu dušu, sam sebi nešto dokazuješ, trebal kakva pomoć u socijalizaciji, vježbanje društvenih vještina, samo reci, stojim na usluzi, nije frka. Treba pomoći unesrećenim i onima koji trebaju pomoć taman najveći dušmani bili.
- Arteta
#1137 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Jesi to odustao od price kako su Bosnjaci vecinom kaznili svoje zlocince pa sad pokusavas se prebaciti na neke druge teme?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
JNA je naoružala Srbe, kopala rovove, čim su izašli iz Sarajeva okrenuli su topove i tenkove koji su razvalili Sarajevo, JNA je bila agresorska vojska u BiH.
Hladno preskačeš ono što ti ne odgovara, bez ikakve emocije, to sam opazio i na temi o Izraelu/Palestincima, relativizuješ priču, izjednačavaš strane ( to jedino i možeš da uradiš ), bez empatije, vrlo hladan, vidi se da te apsolutno ne zanima koliko je ljudi pobijeno, poklano, protjerano.
Imaš vrlo jasne karakteristike ljudi sa prihopatskim osobinama i(li) osobama koje su zadoje mržnjom. Sila je jaka kod tebe. Provjeri podrum jel hermetički zatvoren, da ti neko ne pobjegne, gluho bilo.
Još jednom, zaista mi nije jasno šta radiš ovdje ( ne smeta mi, samo se pitam ) i koja je svrha tvog pisanja. Možda otvoriš nekome oči, tražiš srodnu dušu, trebal kakva pomoć u socijalizaciji, vježbanje društvenih vještina, samo reci, stojim na usluzi, nije frka. Treba pomoći unesrećenim i onima koji trebaju pomoć.
Zaboli te neka stvar zasto sam ja na forumu, isto kao sto mene zaboli neka stvar zasto si ti na forumu.
- asurbanipal
#1138 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Danguba wrote:
Ne moze co'ek napraviti koliko vas ima.
Guslar Bajro Voloder iz Podveležja kod Mostara
Halid Begić, Brgule kod Vareša
Među svojim precima sam imao vrsnih guslara. Inače, to je odlika Hercegovine.
- Arteta
#1139 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Brgule je selo u kome zive izbjeglice iz Podrinja, to znaci da nije samo odlika Hercegovine. 
- Šunj
#1140 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
jao_situacije wrote:ne pada mi napamet da bacam pare na glupostiXXS wrote:Pa poslusaj covjeka i skokni do knjizare.jao_situacije wrote: baš treće ?
http://www.ekupi.ba/Alija-Izetbegovic-j ... 87789.aspx
a čovjek te demantirao dole da ima i u knjižarama
upsić![]()
ja sam sretan zdrav i zadovoljan, a nisam ni u sda ni u famaliji

Trenutno citam "Mein Kampf" od Adolfa Htlera. Knjiga je prva liga!
Poslije cu da procitam knjigu od Alije Izetbegovica.
Last edited by Šunj on 27/01/2016 20:24, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1141 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Meni je zanimljivo, osim određenih tema, gledati ljude i njihove psihologije, a jako puno se može kazati o ljudima čitajući šta pišu, anonimno, jer tada pišu bez straha, sramote, oslobođeni bilo kakve javne ili zakonske osude, potpuno sigurni u svojom komfor zoni govoreći ono što zaista misle.Arteta wrote:Jesi to odustao od price kako su Bosnjaci vecinom kaznili svoje zlocince pa sad pokusavas se prebaciti na neke druge teme?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
JNA je naoružala Srbe, kopala rovove, čim su izašli iz Sarajeva okrenuli su topove i tenkove koji su razvalili Sarajevo, JNA je bila agresorska vojska u BiH.
Imaš vrlo jasne karakteristike ljudi sa prihopatskim osobinama i(li) osobama koje su zadoje mržnjom. Sila je jaka kod tebe. Provjeri podrum jel hermetički zatvoren, da ti neko ne pobjegne, gluho bilo.
Još jednom, zaista mi nije jasno šta radiš ovdje ( ne smeta mi, samo se pitam ) i koja je svrha tvog pisanja. Možda otvoriš nekome oči, tražiš srodnu dušu, trebal kakva pomoć u socijalizaciji, vježbanje društvenih vještina, samo reci, stojim na usluzi, nije frka. Treba pomoći unesrećenim i onima koji trebaju pomoć.
Zaboli te neka stvar zasto sam ja na forumu, isto kao sto mene zaboli neka stvar zasto si ti na forumu.
Ti upadaš u oči, imaš vrlo zanimljive karakteristike. Da sam na tvom mjestu bio bih zabrinut.
Brojiš zločine ko da su bombone, oni poklali deset, ovi jedan, tri eksera, dva udarca.
- asurbanipal
#1142 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Arteta wrote:Brgule je selo u kome zive izbjeglice iz Podrinja, to znaci da nije samo odlika Hercegovine.
Pa dobro. I Podrinje, barem jedan dio kao što su dijelovi Polimlja, Rudog i Čajniča te gornjeg Podrinja, preko Foče do Kalinovika bili su nekada u sastavu Stare Hercegovine. Starom Hercegovinom se nazivaju oblasti koje se smatraju izvornom Hercegovinom.
- Arteta
#1143 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Nigdje veze, to je vasa spika, Srbi su gori od nas jer je njihova vojska ubila vise ljudi od nase vojske.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Brojiš zločine ko da su bombone, oni poklali deset, ovi jedan, tri eksera, dva udarca.
Dok s druge strane ja zlocine svodim na pojedince koji nisu procesuirani.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1144 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Primjetio sam to na temi o Izraelu, veoma si dosljedan.Arteta wrote:Nigdje veze, to je vasa spika, Srbi su gori od nas jer je njihova vojska ubila vise ljudi od nase vojske.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ne znam koga lažeš, mene sigurno ne lažeš, al si zanimljiv za proučavanja i par dnevnih doza haldola
-
BISCANIN2
#1145 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Da se nadovežem jeli i lav procesiuranKravica?
Zlocini pri povlacenju jedinica JNA iz Sarajeva i Tuzle
Eno ga istrument gotov, guslanje.
Aljo šta učini pa protjera onoliku nejač.
https://www.youtube.com/watch?v=qvrea7OMUus
Aljo, CRNI ALJO, ŠTO OVO :http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... Gxnm0jUhIw
Guslači na guslanje.
- Danguba
#1146 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Nema tu mjesta mitomaniji. Presude raznih sudova govore sve.Arteta wrote:Nigdje veze, to je vasa spika, Srbi su gori od nas jer je njihova vojska ubila vise ljudi od nase vojske.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
ovo boldirano, slazem se. manji entitet pretvoriti u zatvor iz koga treba izvesti ''nekolicinu'' casnih a ostalo neka ostane tamo.
- Gojeni H
#1147 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Arteta wrote:Nije li i ovaj Mahmuljin sto je nedavno uhapsen zbog drugih stvari bio komandant odreda El Mudzahid?
- Gojeni H
#1148 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Arteta wrote:Kravica?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
.
-
malimbi
#1149 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Sam si stavio svoje licno misljenje da je akcija Armije na Vozucu bila zbog protjerivanja srpskih civila a sada ti smeta licno misljenjeAli Kemal wrote: Kada neko ne može da da bilo kakav smislen odgovor, onda se skreće priča na neki lični nivo, kao što to sada upravo radiš.
Tvrdio si da Dodik ne dozvoljava ljudima da se vrate u svoje kuće, te te pitam da odgovoriš, konkretno, kako to Dodik može neko Mitru da zabrani da se vrati u svoju kuću u Vozići, na što nemaš nikakav odgovor, jer to nije tačno i sam znaš da izmišljaš, tako da svi postovi poslije mog pitanja kako, konkretno su samo spinovanje i pokušaj da se izvučeš, te onda prelazak na neki lični nivo, salonac i slično.
Dakle kako to Dodik može da zabrani povratak u Vozuću![]()
Jasno je da Dodik može da postavlja prepreka za povratak negdje u RS, ali u Federaciju, to je već lupanje, malo žešće.
Dodik i slicni njemu su ih otjerali pa im sada citavo vrijeme tvrdi da im je samo genocidna stvorevina domovina a ne Bosna i Hercegovina pa gdje si ti vidio tu da im on pomaze i podrzava da se vrate ?
Zar nisi cuo da je jedan od ciljeva cetnicke masinerije bio i ostalo " odvajanje od ostalih naroda " ili si to vozd nije rekao ?
- zateznistub
#1150 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Klasično provociranje da bi joj/mu se čovjek nagovorio i dobio ban...ništa drugo...čuj zločini pri povlačenju armije...pogotovo iz Sa, pa jbt spada li guranje onog stojadina u te zločine?Gojeni H wrote:Arteta wrote:Kravica?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
.
![]()