Sirija vol. 2
-
cbrt
#1126 Re: Sirija vol. 2
Evo ih ovde na videu
https://www.youtube.com/watch?v=DcB8Q2J ... e=youtu.be
Ode pick-up sa 23mm topom, jug Alepa
https://www.youtube.com/watch?v=ZjkanI32SqY
Zarobljeni režimski vojnik, Latakija
https://www.youtube.com/watch?v=QjdKUTjxxXo
https://www.youtube.com/watch?v=DcB8Q2J ... e=youtu.be
Ode pick-up sa 23mm topom, jug Alepa
https://www.youtube.com/watch?v=ZjkanI32SqY
Zarobljeni režimski vojnik, Latakija
https://www.youtube.com/watch?v=QjdKUTjxxXo
- Challenger__
#1127 Re: Sirija vol. 2
Jašta je. Doduše, možda je ovaj put bio predoziran sa Whiskyjem, pa je zaboravio. Pomenuće on to drugi put.asurbanipal wrote:Challenger__ wrote:Sve je to na tragu revizonizma BI granica a u korist Izraela. Ništa budaletina nije rekla novo. Majmun bio, majmun ostao.sarajevoxxxx wrote:Fisk je u potpunosti opravdao arapske revolucije ili kako on kaže potrebe za minimum dostojanstva koje im diktatori nisu dali. Nije protiv kao nekad ranije, mislim ono teorija zavjere i sl. A bukvalno zapadu se izrafalao nije ih štedio sekunde. Počeo od sramotnog sporazuma Sajks - Piko pa preko američke intervencije u Iraku 2003. pa do revolucija 2011.
Da li je spomenuo i Feisal - Weizmann dogovor ?
-
sarajevoxxxx
#1128 Re: Sirija vol. 2
Video: Grci pokušavaju potopiti čamac sa sirijskim izbjeglicama
http://www.orient-news.net/ar/news_show ... 9%8A%D9%86
http://www.orient-news.net/ar/news_show ... 9%8A%D9%86
- Maystor
#1129 Re: Sirija vol. 2
Grohotom se smiju. Ma sve im suze idu na očijapin_mutapi wrote:koji šupci ovi rusi
isil im se smije grohotom šprdaju se sa njima
- Challenger__
#1130 Re: Sirija vol. 2
Majstore. Postoji jedan filozofski i naučni termin - Enantidromija. Ovo što USA rade sa terorizmom (istovremena prikrivena podrška uz javnu osuda sa lažnom ili doziranom borbom - placebo) je školski primjer primjenjene političke enantidromije. E, sad šta mene fascinira je da jedan Hollande ide u Vašington da ih pozove na "zajedničku borbu" (sa Rusijom) protiv duha tzv. "IS". Traži pomoć od onih koji stoje iza "kontrolsanog haosa".
Hoću da te pitam ovo, imaš li utisak da su on (Hollande) i slične političke pojave klasični idioti?
Hoću da te pitam ovo, imaš li utisak da su on (Hollande) i slične političke pojave klasični idioti?
Last edited by Challenger__ on 22/11/2015 14:40, edited 3 times in total.
-
RepublikanskaGarda
#1131 Re: Sirija vol. 2
I danas se nastavlja bježanija Prdoganovih plačenika, oslobođen Jabal Ateera na tursko-sirijskoj granici, u silnoj žurbi neki su zaboravili dokumente

Jutros su krščanske milicje ušle u Maheen, trenutno traju ulične borbe sa Bibijevim zombijima

Jutros su krščanske milicje ušle u Maheen, trenutno traju ulične borbe sa Bibijevim zombijima
- Challenger__
#1132 Re: Sirija vol. 2
Mislim, pitanje nije retoričke prirode. Zaista, ne mogu da se otmem utisku da je riječ o notornim političkim idiotima, pa se preispitujem, da možda ne pretjerujem...
-
RepublikanskaGarda
#1133 Re: Sirija vol. 2
Assad će mnogima gledat u leđa, dosta ih je otišlo prije njega a otići će ih još više uključujući ovog francuskog amatera. Krajnje je vrijeme da Europa pocne provoditi svoju vanjsku politiku a prestane vezati zastave sa Amerikom. Zlo mi dođe kad se sjetim da je Hrvatska učestovala u naoružavanju ovih kozojeba po Siriji, da je INA izgubila jedno od najvrijednijih naftnih nalazišta u Siriji, a zbog čega.....vrijeme je da Europa počne misliti svojog glavom, niti Rusija niti Amerika..
-
cbrt
#1134 Re: Sirija vol. 2
Koliko jadan moraš biti, pa postaviti ovakvo pitanje svojem istomišljeniku u nadi i očekivanju kako će te, po ko zna koji put, lupiti rukom virtuelno po leđima, i tako potvrditi sve tvoje bljuvotine...Challenger__ wrote: Hoću da te pitam ovo, imaš li utisak da su on (Hollande) i slične političke pojave klasični idioti?
- Challenger__
#1135 Re: Sirija vol. 2
Pa nisu sa Rusijom, nego su, manje-više uz USA a protiv Rusije. Iz moje perspektive, USA vas (EU) na hladno pretvaraju u novi, krvavi, Bliski istok.RepublikanskaGarda wrote:Assad će mnogima gledat u leđa, dosta ih je otišlo prije njega a otići će ih još više uključujući ovog francuskog amatera. Krajnje je vrijeme da Europa pocne provoditi svoju vanjsku politiku a prestane vezati zastave sa Amerikom. Zlo mi dođe kad se sjetim da je Hrvatska učestovala u naoružavanju ovih kozojeba po Siriji, da je INA izgubila jedno od najvrijednijih naftnih nalazišta u Siriji, a zbog čega.....vrijeme je da Europa počne misliti svojog glavom, niti Rusija niti Amerika..
- DuckZz
#1136 Re: Sirija vol. 2
Vrlo zanimljivo. Reportaža na engleskom jeziku i prijevodom
- arzuhal
#1137 Re: Sirija vol. 2
Prati se Aleksandar Dugin, neka, fino, i ja ga čitamChallenger__ wrote:Majstore. Postoji jedan filozofski i naučni termin - Enantidromija. Ovo što USA rade sa terorizmom (istovremena prikrivena podrška uz javnu osuda sa lažnom ili doziranom borbom - placebo) je školski primjer primjenjene političke enantidromije. E, sad šta mene fascinira je da jedan Hollande ide u Vašington da ih pozove na "zajedničku borbu" (sa Rusijom) protiv duha tzv. "IS". Traži pomoć od onih koji stoje iza "kontrolsanog haosa".
- arzuhal
#1138 Re: Sirija vol. 2
Evropa da misli svojom glavom. Kojom to? Briselskom možda? Berlinskom? Ili je Evropa neka mnogoglava himera?RepublikanskaGarda wrote:...vrijeme je da Europa počne misliti svojog glavom, niti Rusija niti Amerika..
- Challenger__
#1139 Re: Sirija vol. 2
Jungova kategorizacja. Baci mi taj link na p.p.arzuhal wrote:Prati se Aleksandar Dugin, neka, fino, i ja ga čitam
- arzuhal
#1140 Re: Sirija vol. 2
Islam spektaklaChallenger__ wrote:Jungova kategorizacja. Baci link na p.p.arzuhal wrote:Prati se Aleksandar Dugin, neka, fino, i ja ga čitam
Aleksandar Dugin
(...)
Racionalnom analizom dolazimo do zaključka da Vašington, koji istrajno i na svoj način dosledno koristi geopolitičku enantiodromiju (sklonost polarnih pojava da se pretvaraju u svoju suprotnost), i nema pozitivan cilj. Režimi, koji su uz podršku Amerikanaca bili svrgnuti nisu za SAD predstavljali veliku pretnju; oni su, manje ili više, bili skloni da sarađuju sa Vašingtonom. Nije bilo nikakve potrebe da se oni uklanjaju na taj način. Naročito što su, prema mnogim parametrima, Asadova Sirija ili Gadafijeva Libija bliže SAD i Evropi u kulturnom i socijalnom smislu nego ekstremistički salafiti (vehabije).
http://www.frontal.ba/novost/81351/iz-d ... -spektakla
- Challenger__
#1141 Re: Sirija vol. 2
Pročitao. Koji crnjak. Nemam rječi. Nadam se da griješi.
- Kikibombona
#1142 Re: Sirija vol. 2
Dzebhetun Nusra (Al Kaida), sjever Alepa

- DuckZz
#1143 Re: Sirija vol. 2
Sultan Abdul bataljon (BBP partija).
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
-
Kitrona
#1144 Re: Sirija vol. 2
arzuhal wrote:Islam spektaklaChallenger__ wrote:Jungova kategorizacja. Baci link na p.p.arzuhal wrote:Prati se Aleksandar Dugin, neka, fino, i ja ga čitam
Aleksandar Dugin
(...)
Racionalnom analizom dolazimo do zaključka da Vašington, koji istrajno i na svoj način dosledno koristi geopolitičku enantiodromiju (sklonost polarnih pojava da se pretvaraju u svoju suprotnost), i nema pozitivan cilj. Režimi, koji su uz podršku Amerikanaca bili svrgnuti nisu za SAD predstavljali veliku pretnju; oni su, manje ili više, bili skloni da sarađuju sa Vašingtonom. Nije bilo nikakve potrebe da se oni uklanjaju na taj način. Naročito što su, prema mnogim parametrima, Asadova Sirija ili Gadafijeva Libija bliže SAD i Evropi u kulturnom i socijalnom smislu nego ekstremistički salafiti (vehabije).
http://www.frontal.ba/novost/81351/iz-d ... -spektakla
Svugdje se provlaci teza o tome kako su Amerikanci nariktali svrgavanje rezima i to se uzima kao gotova stvar. Sa druge stane citam da je sve pocelo u Tunisu i da je bilo potpuno spontano. Isto tako u Egiptu.
-
zrakomlat
#1145 Re: Sirija vol. 2
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... jem/139570
Svi izgleda sarađuju s isilomSchirra smatra da je riječ o uhodanom poslu koji se odvija preko Irana i Turske.
''Ako putujete u Erbilu, možete vidjeti posrednike koji surađujući s vragom zarađuju novac za poduzetnike. Oni su posao organizirali tako da naftu prodaju u Iran, od kud ide dalje u Tursku'', avodi Schirra.
Njemački stručnjak za Bliski istok, Michael lueders (56) ističe kako je riječ o krijumčarskim poslovima koji se teško mogu organizirati bez suradnje turskih vlasti.
''Mi nemamo pouzdane informacije o tome kako se odvija šverc nafte preko Turske. Ali, možete zamisliti da je riječ o složenim odnosima na sivom tržištu koje kontrolira mafija a u kojem sudjeluju mnogi čija se šutnja plaća novcem'', rekao je lueders.
Češka diplomatkinja i bivša veleposlanica EU-a u Iraku, Jana Hybášková, također je potvrdila ove navode, dodajući da mnoge zemlje EU kupuju naftu od ISIL-a.
- Kikibombona
#1146 Re: Sirija vol. 2
Vidim sad da ovo ipak nije zastava Nusre, iako je veoma slicna (za mene koji ne poznajem arapski)!DuckZz wrote:Sultan Abdul bataljon (BBP partija).
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1147 Re: Sirija vol. 2
jes jes eno ih pobiše sve redom ... ruski blic krig - za pet dana gotovo - 5000 terorista napustilo siriju za tri dana - 200 bombi 300 meta - 108% efikasnost - 3000 isilovaca ubijeno za 10 dana i ostali viceviMaystor wrote:Grohotom se smiju. Ma sve im suze idu na očijapin_mutapi wrote:koji šupci ovi rusi
isil im se smije grohotom šprdaju se sa njima
e ovo je smiješno - kakav šuk i to od obume
Obama pozvao Putina da se priključi Koaliciji protiv IDIL-a
- DuckZz
#1148 Re: Sirija vol. 2
A šta piše na zastavi Jabhat Nusre ?Kikibombona wrote:Vidim sad da ovo ipak nije zastava Nusre, iako je veoma slicna (za mene koji ne poznajem arapski)!DuckZz wrote:Sultan Abdul bataljon (BBP partija).
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
- exliberal-ex
#1149 Re: Sirija vol. 2
Patak jedno pitanje za tebe
slusamo sad kako anonymous napadaju twiter korisnike, kako blokiraju stranice itd, kako se to odnosi na protok informacija sad sa teritorije (neprijateljske
)....
slusamo sad kako anonymous napadaju twiter korisnike, kako blokiraju stranice itd, kako se to odnosi na protok informacija sad sa teritorije (neprijateljske