Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Lug

#1126 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

PeppermintSA wrote:Ovaj Lug je gigant :lol: :lol: :lol

Dončić je za Musu ono što je Đoković za Džumhura.
ti si onaj sto je tako govorio i pljuvao Nurkica, a nas nekolicina branili.. :izet:
Bosanski_kralj

#1127 Re: Džanan Musa

Post by Bosanski_kralj »

Zbilja šta se dešava sad sa Musom? Nema nikakvih izvještaja u našim medijima?
normala brate

#1128 Re: Džanan Musa

Post by normala brate »

Bosanski_kralj wrote:Zbilja šta se dešava sad sa Musom? Nema nikakvih izvještaja u našim medijima?
Oporavlja se.
Logovan

#1129 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

PeppermintSA wrote: Dončić je za Musu ono što je Đoković za Džumhura.
Da, i šta s tim? Čemu poređenje kad se ne mogu porediti? Jeste dosta bolji, ali to ne znači da je Musa loš.
Nadzorna_ploca

#1130 Re: Džanan Musa

Post by Nadzorna_ploca »

Pa Musa je dokaz da novinari kreiraju svijest, misljenje, potrebu i sve ostalo. Dijete trenira, radi vjerovatno sve sto je radio do sad i eto kao sad nestao sa scene. Klosari mrtvi.
MensurM

#1132 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Košarkaš Brooklyn Netsa, koji je prekomandovan u Razvojnu ligu kako bi se dodatno kalio, ubacio je večeras čak 26 poena te uhvatio šest skokova i zabilježio isto toliko asistencija.

Bravo, bosanski Jordane
MaksprotivMarksa

#1133 Re: Džanan Musa

Post by MaksprotivMarksa »

Bilo bi korektno da ga vrate u roster, barem na dvije tri utakmice, rijetko se ovako olako timovi odricu igraca iz prve runde drafta, on je odigrao 10 NBA minuta :( nadam se da nece provesti svoj staz preko okena u razvojnoj ligi, ako ti bude tako nece ga nigdje biti i moze se nadati samo nekom prosjecnom Eurocup timu.
MensurM

#1134 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

MaksprotivMarksa wrote:Bilo bi korektno da ga vrate u roster, barem na dvije tri utakmice, rijetko se ovako olako timovi odricu igraca iz prve runde drafta, on je odigrao 10 NBA minuta :( nadam se da nece provesti svoj staz preko okena u razvojnoj ligi, ako ti bude tako nece ga nigdje biti i moze se nadati samo nekom prosjecnom Eurocup timu.
A frajer kojeg su izabrali u drugoj rundi razvaljuje...
karanana

#1135 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

igro je sinoc 5-6 minuta u garbage timeu. haj i to je nesto
Diwan

#1136 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Ne treba preskakati razrede i ne slijediti prirodni put evolucije. Negdje se može napraviti iskorak, pa da čovjek završi dva razreda za jednu godinu itd, ali izuzeci nisu i ne čine pravila. Nurk ima sreće što je centar, Luka što je talenat samo takav, ali mali Musa iz hrvatske lige sa slabašnim tijelom nije mogao slijediti te primjere. Snovi su jedno i za ostvarenje treba biti strpljiv a ne da pogineš bez ispaljenog metka. Pitanje je koliko je uporan i spreman da čeka, ali može naći sebi mjesto u tom okruženju, kakvo takvo. Ne vidim ga za neke veće domete. On je mislio da može dominirati u NBA kao što je dominirao protiv vršnjaka na EP.
spree

#1137 Re: Džanan Musa

Post by spree »

Cuj mislio dominirati. Jel' ti to rek'o? Nek' je otisao, nek je probao. Uzeo je finu lovu. Izabran u prvoj rundi, sto je fino dostignuce. Vidio Ameriku. Solidno igrao u g ligi. Sigurno da je dosta toga naucio. Jos uvijek je mlad i ima nade da ce nesto uraditi, ali realno jos uvijek on nije ni blizu kvaliteta koji treba za nba. Vrsnjake je dominirao fizikalijama, ali ne moze u nba tako bajo moj. Šut i samo šut, a on to nema :( . Onaj kurcic iz druge runde drafta onoliko igra, a njega ni na mapi. Dakle trener daje priliku svima koji imaju dovoljno kvalitete. Nema sta izgubiti, nek trenira i igra g ligu, svakako uvijek moze u nekog euroligasa.
tuzlak1212

#1138 Re: Džanan Musa

Post by tuzlak1212 »

Nije G liga sramota ni u kojem pogledu :pusi2:
spree

#1139 Re: Džanan Musa

Post by spree »

6 trica, 30 poena, 11 skokova i 6 asistencija :thumbup: :bih:
Diwan

#1140 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

[quote="spree"]Cuj mislio dominirati. Jel' ti to rek'o? Nek' je otisao, nek je probao. Uzeo je finu lovu. Izabran u prvoj rundi, sto je fino dostignuce. Vidio Ameriku. Solidno igrao u g ligi. Sigurno da je dosta toga naucio. Jos uvijek je mlad i ima nade da ce nesto uraditi, ali realno jos uvijek on nije ni blizu kvaliteta koji treba za nba. Vrsnjake je dominirao fizikalijama, ali ne moze u nba tako bajo moj. Šut i samo šut, a on to nema :( . Onaj kurcic iz druge runde drafta onoliko igra, a njega ni na mapi. Dakle trener daje priliku svima koji imaju dovoljno kvalitete. Nema sta izgubiti, nek trenira i igra g ligu, svakako uvijek moze u nekog euroligasa.[/quote]

Stvar je sabiranja i matematike. Poznata je njegova izjava da želi biti najbolji u NBA. Da to nije mislio, ne bi ni izjavljivao. Što u prevodu znači da je mislio da može izdominirati tu ligu. Valjda je aterirao do sada.
normala brate

#1141 Re: Džanan Musa

Post by normala brate »

Diwan wrote:[quote="spree"]Cuj mislio dominirati. Jel' ti to rek'o? Nek' je otisao, nek je probao. Uzeo je finu lovu. Izabran u prvoj rundi, sto je fino dostignuce. Vidio Ameriku. Solidno igrao u g ligi. Sigurno da je dosta toga naucio. Jos uvijek je mlad i ima nade da ce nesto uraditi, ali realno jos uvijek on nije ni blizu kvaliteta koji treba za nba. Vrsnjake je dominirao fizikalijama, ali ne moze u nba tako bajo moj. Šut i samo šut, a on to nema :( . Onaj kurcic iz druge runde drafta onoliko igra, a njega ni na mapi. Dakle trener daje priliku svima koji imaju dovoljno kvalitete. Nema sta izgubiti, nek trenira i igra g ligu, svakako uvijek moze u nekog euroligasa.
Stvar je sabiranja i matematike. Poznata je njegova izjava da želi biti najbolji u NBA. Da to nije mislio, ne bi ni izjavljivao. Što u prevodu znači da je mislio da može izdominirati tu ligu. Valjda je aterirao do sada.[/quote]

A predpostavljam da si ti to uzeo kao cim dođe bice kao Lebron ili si ipak bio malkice pametniji i pomislio da je on to mislio do neke njegove 22-23?
Diwan

#1142 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

normala brate wrote:
Diwan wrote:[quote="spree"]Cuj mislio dominirati. Jel' ti to rek'o? Nek' je otisao, nek je probao. Uzeo je finu lovu. Izabran u prvoj rundi, sto je fino dostignuce. Vidio Ameriku. Solidno igrao u g ligi. Sigurno da je dosta toga naucio. Jos uvijek je mlad i ima nade da ce nesto uraditi, ali realno jos uvijek on nije ni blizu kvaliteta koji treba za nba. Vrsnjake je dominirao fizikalijama, ali ne moze u nba tako bajo moj. Šut i samo šut, a on to nema :( . Onaj kurcic iz druge runde drafta onoliko igra, a njega ni na mapi. Dakle trener daje priliku svima koji imaju dovoljno kvalitete. Nema sta izgubiti, nek trenira i igra g ligu, svakako uvijek moze u nekog euroligasa.
Stvar je sabiranja i matematike. Poznata je njegova izjava da želi biti najbolji u NBA. Da to nije mislio, ne bi ni izjavljivao. Što u prevodu znači da je mislio da može izdominirati tu ligu. Valjda je aterirao do sada.
A predpostavljam da si ti to uzeo kao cim dođe bice kao Lebron ili si ipak bio malkice pametniji i pomislio da je on to mislio do neke njegove 22-23?[/quote]

Pa on može dominirati jedino u igricama, a ne mogu mu pomoći ni dvije decenije da provede tamo.
normala brate

#1143 Re: Džanan Musa

Post by normala brate »

Pesimistican si mi mnogo osjecaj se budi u meni da si pravi luzer u životu, a možda i griješim..

Dobro izbriši ovo gore što sam napisao..

Misliš li da ne može biti neko poput Bogdanovica do 26?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1144 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

spree wrote:6 trica, 30 poena, 11 skokova i 6 asistencija :thumbup: :bih:
Treba G ligu ubaciti u fantasy :D
spree

#1145 Re: Džanan Musa

Post by spree »

Tomahawk11 wrote:
spree wrote:6 trica, 30 poena, 11 skokova i 6 asistencija :thumbup: :bih:
Treba G ligu ubaciti u fantasy :D
Nemoj sad dok mi dobro ide :D
MensurM

#1146 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

normala brate wrote:Pesimistican si mi mnogo osjecaj se budi u meni da si pravi luzer u životu, a možda i griješim..

Nema šanse da bude poput Bogdanovića, tj. prva/druga napadačka opcija play-off ekipe.
normala brate

#1147 Re: Džanan Musa

Post by normala brate »

MensurM wrote:
normala brate wrote:Pesimistican si mi mnogo osjecaj se budi u meni da si pravi luzer u životu, a možda i griješim..

Nema šanse da bude poput Bogdanovića, tj. prva/druga napadačka opcija play-off ekipe.

Itekako ima, ima on fore još 5 godina da to postane.

Što se tice znanja u istim godinama su tu negdje, sad je samo pitanje koliko ce raditi.
MensurM

#1148 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Džanan Musa: Igramo odlično tokom cijele sezone i sada to želimo naplatiti!

https://sportsport.ba/kosarka/dzanan-mu ... iti/312974
Lug

#1149 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

Musa :thumbup: :thumbup:
karanana

#1150 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

Ubise ovi musu i musine
Post Reply