10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

InaravnoDzej

#1126 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by InaravnoDzej »

DonEmir wrote:
SkyLimit wrote:Kad smo vec kod toga, ne sjecam se kad sam vidio da su dvojica igraca dobila zute kartone zbog odugovlacenja kod iste situacije. Prvo je Sunjic trebao da ispuca loptu pa je dobio zuti, onda je lopti prisao Begovic pa i on docekao zuti karton.
Smijesan sudija iz Primere... kme kme kme lige.
Vole zuti dati nego hljeba..

Kako kaze Spahic zaprijetio mu je da ce dobiti zuti karton za sljedeci start zato ga je Mesha zamjenio.. :thumbup:

COC COC COC :thumbup: Papke :oops:

Dosadan si više sa Safetom. Kako sam sebi do sada nisi dosadio ? Pa jbt svaki post ga spomeneš. I koje si to ti eminentne klubove vodio pa si veći stručnjak od Safeta ?
shake69

#1127 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by shake69 »

Drago mi zbog borbenosti i htijenja, ali igra je bila preskromna i bezidejna pa nas Velsani nisu ni spominjali u izjavama opijeni prvim direktnim plasmanom na EP.
Begovic dobar i pouzdan, ne daj Boze sta bi bilo od nas da nije kao macka uhvatio onu loptu u 44 minuti, Mujdza vrlo los da su fakat ga Velsani pritiskali cim dobije loptu jer su vidjeli u njemu uvijek dobru lovinu. Zuka solidan u odbrani a naprijed potrosio nekoliko lopti. Falio je Seo prodorima i brzinom. Hadzic tanak, cini mi se da Grahovac ne bi nista losije odigrao u prvom nastupu, Sejo borben, ali spor i tek se tu vidio nedostatak Muhameda. Visca-nula bodova, Lulic rastrcan kao uvijek i borben, ali nekako slampav s previs eizgubljenih lopti. Vedad pokazao da je igrac peterca a ne 'sidras' na 20 m. Spahic i Sunjic solidni, iako je drugi pokazao sporo kretanje, Pjanic solidan, ali nikako brzine i elegancije koju ima u Romi. Kako god, pobjeda najbitnija, ostalo manje vazno, a u Kipru jednako strpljivo i nema zime za bar 0:2 ili 1:3. Likovi nemaju ni priblizne igrace kao Bale, Ramsey i Allen. Prava bitka ce biti u barazu.
Idemo! :bih:

p..s
Ovoj dvojici -trojici ovdje koji nas muce s Papetom i besmislenom, zaboravljenom pricom, treba fakat zabraniti pristup!
Last edited by shake69 on 11/10/2015 10:33, edited 1 time in total.
teta marica druga

#1128 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by teta marica druga »

jeza u ledja wrote:
Crvena Tifoza wrote:I onda se ovdje pitaju kako to da teme pred utakmice skupe samo neke bijedne četiri stranice. Jbt život dobili Vels i odma je došao DonEmir neumorivi troller da trola temu. Ne da ogadi temu nego ogadi forum sa svojim komentarima.

Upravo tako. Ja procitah zadnjih 10ak stranica i toliko me izpizdilo par ljudi koji...ja ne znam sta je s tim ljudima uopste i kako da ih opisem?? Otvorili temu o jebenom Susicu i tamo vec nabili bruku stranica sa pricom o istom. Ovaj lik iznad, ja fakat ne znam jel u redu s njim sve, covjek doslovce na svaki svoj post stavlja istu frazu "papke" ili nesto slicno, i ako nekad zaboravi vrati se da edituje. I to tako GODINAMA. Ili ovih par samo sto rade pisu o njemu da bi ga branili, otvorili onu temu o Evianu da ga tamo prate....Pa je li s vama sve u redu ljudi???
Izpizdi covjek citajuci totalno, izpizdi.
Ima drugih koji napisu nesto na tu temu, istresu se na Papeta ili sta ja znam i onda hajmo dalje, o Mesi i buducim utakmicama. Ali ovih 4-5 ljudi, pa to je tako 5 godina. Bolest jebote.
I ne da se covjeku citati temu u kojoj ce neki psiho na svaki jebeni, SVAKI JEBENI POST, a pise ih 50ak dnevno, koliko vec, kad su utakmice u toku, stavljati jedne te iste provincijske doskocice, opet i opet i opet po stotinu puta.
Kakav motiv mozes uopste imati za to? Fakat ne razumijem. Da sjednes i izucavas.

Kontao sam stace sa odlaskom Susica, ali i dalje isto. Koji vam je vise kurac?
Ma samo ga treba ignorisati pošto smo utvrdili da je to jedan te isti bolesnik. Neki forumaši su došli do zaključka da mu je Pape karao ženu pa je iz tog razloga kivan na njega. Ja sam se složio sa tim forumašima.
Sanjarko

#1129 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Sanjarko »

Frankyee wrote:I nas je ponovo pogledala sreca pa Izrael gubi kod kuce. Nekako sam znao da ce neki novi igrac da sijevne i da ce Vedo da postige pogodak. Mislio sam to bi mogao biti Hodzic ali je eto Duric to pokazao.

ALi nikako mi nije jasno na koji nacin je to Begovic uspio da pokupi onu loptu iz nogu igraca na kraju prvog poluvremena. Sta se tamo desilo nista mi nije jasno i moram to pogledati na nekom snimku? Da li je neko vidio ono cudo :shock: :shock: :shock: :shock: Lopta je vec prosla Begovica on se okrenuo unazad i uhvatio je.

Znaci Begovic je po meni covjek odluke uz Durica i Ibisevica.

Moram negdje pogledati kvalitetan snimak na streamu
Da smo tad primili gol cisto sumnjam da bi dobili utakmicu.
Samo bi psihicki klonuli da smo tad primili gol.
Tu se utakmica dobila a kod golova prelomila.
Tomos

#1130 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Tomos »

samo se pobjeda piše sreća pa smo pobjedili nit se zna ko šta igra kod baždarevića nit koju poziciju nit taktike, niti formacije isto muhe bez glave lijetaju, razočarao me kao trener pojma on nema, i onaj ibišević veze nema sa životom jebo ga on.
Sanjarko

#1131 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Sanjarko »

shake69 wrote:Drago mi zbog borbenosti i htijenja, ali igra je bila preskromna i bezidejna pa nas Velsani nisu ni spominjali u izjavama opijeni prvim direktnim plasmanom na EP.
Begovic dobar i pouzdan, ne daj Boze sta bi bilo od nas da nije kao macka uhvatio onu loptu u 44 minuti, Mujdza vrlo los da su fakat ga Velsani pritiskali cim dobije loptu jer su vidjeli u njemu uvijek dobru lovinu. Zuka solidan u odbrani a naprijed potrosio nekoliko lopti. Falio je Seo prodorima i brzinom. Hadzic tanak, cini mi se da Grahovac ne bi nista losije odigrao u prvom nastupu, Sejo borben, ali spor i tek se tu vidio nedostatak Muhameda. Visca-nula bodova, Lulic rastrcan kao uvijek i borben, ali nekako slampav s previs eizgubljenih lopti. Vedad pokazao da je igrac peterca a ne 'sidras' na 20 m. Spahic i Sunjic solidni, iako je drugi pokazao sporo kretanje, Pjanic solidan, ali nikako brzine i elegancije koju ima u Romi. Kako god, pobjeda najbitnija, ostalo manje vazno, a u Kipru jednako strpljivo i nema zime za bar 0:2 ili 1:3. Likovi nemaju ni priblizne igrace kao Bale, Ramsey i Allen. Prava bitka ce biti u barazu.

p..s
Ovoj dvojici -trojici ovdje koji nas muce s Papetom i besmislenom, zaboravljenom pricom, treba fakat zabraniti pristup!
Pjanic se u Repki dosad nije bas dobro pokazao a u Romi jest.
Po meni je solidan igrac ali nije vrhunski ko Begovic ili Dzeko.
hashishar_3rd

#1132 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hashishar_3rd »

shake69 wrote:Drago mi zbog borbenosti i htijenja, ali igra je bila preskromna i bezidejna pa nas Velsani nisu ni spominjali u izjavama opijeni prvim direktnim plasmanom na EP.

p..s

Sve dok se igraju utakmice kvalifikacija koje je Papke usrao to ima direktnu vezu sa Papketom, naravno neki to ne mogu shvatiti...
stranac2

#1133 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by stranac2 »

Taktički jedna od najbolje odrađenih tekmi u historiji BH fudbala. Ne sjećam se da smo sa lošijim timom pobijedili imalo jačeg protovnika nego sad Velsa. Svak čast Mehmdu koji je spremio utakmicu 100% ispravno. Taktički , kalkulantskom i dosadnom igrom čekao je momenat i ubacio đzokera.

Đurić veliki dobitak strašno momak odigrao , bukvalno duela nije izgubio ... On , Zukanović i meni veliko iznenađenje Cocalić veoma solidne partije. Pape nas je kasapio malo žešće u vezi Cocalića i Zukanovića .. Meni jedna od dražih pobjeda .. . još nešto , odjednom dobišmo jaku konkurenciju u odbrani ... i manje postajemo ovisni o Spahiću što mi je veoma drago ..

Generalno puno negativnosti na forumu i osjećaj da našem narodu nikada nije dobro čak ni kada pobjeđujemo ...
Idemedosumom

#1134 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Idemedosumom »

Eto nek je strašni Wales (8. na rang listi) imao 25 stopostotnih šansi. Ljudi forsirali friško oporavljenog Balea svih 90 minuta, jer jedino preko njeg i mogu zaprijetiti, pa na kraju šipak.
SAID5

#1135 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by SAID5 »

mi smo odgirali lose, i da je welsu trebo bod ili sta vec za direktan plasman, sve bi bilo drugačije.

Na svu sreću, nije :D
Logovan

#1136 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Logovan »

leškarenje wrote:
Idemedosumom wrote:Eto nek je strašni Wales (8. na rang listi) imao 25 stopostotnih šansi. Ljudi forsirali friško oporavljenog Balea svih 90 minuta, jer jedino preko njeg i mogu zaprijetiti, pa na kraju šipak.
Nisam ni rekao da su oni imali,ali mi nismo imali poluprilike,akcije nismo odigrali jbt.
Ma nismo prišli šesnaestercu ni dva puta. :-) Jedna od gorih odigranih utakmica.
Idemedosumom

#1137 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Idemedosumom »

Mi odavno nismo odigrali neke dobre akcije, nije to samo ova utakmica. Ali kada se u obzir uzmu izostanci Džeke i Bešića, katastrofalna forma Mujdže i Lulića, kao i činjenica da još nikako nismo uspjeli pronaći zamjenu za Misketa---------> dakle, nemaš sredine, nemaš krila...

Onda se može reći da smo dobro odigrali, taktički nadigrali.
ganjeta

#1138 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ganjeta »

Sinoćnu partiju šaha, Meša je krunisao matom na kraju. Odlično vodio cijelu tekmu, protivnika zatvorio, cijelo vrijeme se tražio siguran pas bez imalo rizika, zato je lopta i vraćana Asmiru u dosta slučajeva u prvom. U drugom je to Cocalić :thumbup: odlično radio prema naprijed i nije bilo vraćanja Asmiru.

Jalovi posjed lopte je bio zbog toga, što Vedo ni jednu loptu nije primio, i onda sačekao da se priključe krila i neko iz veznog reda. Tu se zapravo vidi kolika je Džeko klasa.

Igra za oko nije bila Bog zna šta, ali je taktički bila savršena, i hvala Bogu sa sretnim završetkom za nas.
Mirza007

#1139 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Mirza007 »

Priliku Velsa iz 45. minute je skinuo Mujdza sa gol linije a odbijenu loptu je pokupio Begovic. Ramsey Sunjica okrenuo na maramici a Zukanovic je imao loptu na nozi I moral je izbaciti van prije nego je dosla do Robsona.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1140 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote:cocalic ovako dobro igra ima par godina, tako da je bezze reci da smo sad nasli zamjenu za spahica. djuric fantastican, majstorski 1 go, sve lopte spustio, trcao, borio se i jos asistencija. ko zna sta bi bilo da je igrao u izraelu (koji je btw dobio samo maltu i nas na svom terenu :-) ), ali bolje sto nije, jer je papke napokon odleprsao. koliko nas je covjek unazadio to je neopisivo. braco gumena glava bi nas bolje vodio. zali Boze 5 godina nase najbolje generacije :( . uostalom ko ga j.... mesa do sada jako dobar, mada bi mogao biti malo hrabriji. izbaciti germaniju iz reprezentacije i dati nekim novim igracima priliku.
Ma koju Germaniju covjece o cemu vise pricate....jedan jedini igrac je iz Germanije Hadzic.....okanite se vise Germanije jer ovaj igrac Germanije je odigrao 10x do sada korektnije u utakmicama u kojima je igrao nego Kolasinac kojem samo pojedinci sto ne popuse.
Frankyee

#1141 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Frankyee »

Realno Vels je imao vise prilika nego nas tim ali nakraju se pisu bodovi. Ovako je igrala Grcka i redovno uzimala utakmice a da nikom nije jasno bilo na koji nacin. A mi smo bili bez Dzeke, Kolasinca i Besica.

Mnogo su neki nasi igraci grijesili ali svih 11 igraca je po meni pokazalo da igraju 100% mogucnosti pa cak i Pjanic je definitivno pokazao veliku zelju i veliki rad na terenunapokon. Nemoze se zamjeriti ni njima a ni selektoru na trudu ulozenom. Mesa je radio da ekipa ima glavu i rep a koliko su igraci odigrali je druga stvar. Koliko smo pokazali kvalitete u nekim trenucima je drugo pitanje ali Vels je jace plasirana ekipa na FIFI koja nije izgubila utakmicu odavno.

Ovi sto pisu protiv Ibisevica neka jos jednom pogledaju kako je Vedo odigrao fantasticno ako uzmes u obzir da je bio usamljen i okruzen sa najjacom odbranom kvalifikacija. Nije ovo bila neka suplja odbrana ver strasno jak i organizovan protivnik. Tek kada je dosao Duric onda se vidjelo da se ima mjesta u napadu. Uzti u obzir da Vels nije pukao no od Belgije a svi znamo kakve igrace ima Belgija. Govoriti kako Vedo nije primio lopte je smijesno treba vidjeti kvalitete protivnika i kvalitete nabacenih lopti. Vedo se i vracao cesto.

Sredina je opet razocarala jer ocekujemo vise. Ali mozda su nasa ocekivanja nerealna posto Vels ima boljeg igraca sredine. Imali smo prazninu ispred Mujdze a cesto i na lijevoj strani. Sa 5 igraca u sredini to se treba bolje pokriti ali niti su Lulic niti Visca bili jaki u defanzivi sinoc.

Begovic je GIGANT .
hrasno38

#1142 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
Mirza007 wrote:Priliku Velsa iz 45. minute je skinuo Mujdza sa gol linije a odbijenu loptu je pokupio Begovic. Ramsey Sunjica okrenuo na maramici a Zukanovic je imao loptu na nozi I moral je izbaciti van prije nego je dosla do Robsona.
Ma i ona dva puta kad ga prebacise je Begovic bio na petercu ,sreca pa nijedna nije usla....

Cuj savrsena taktika :lol: raja pocela zvizdati taktickoj zamisli "igraj do centra" pa je vrati i onda ponovi sve :D nikad goru utakmicu nismo odigrali.Ovaj dio se ne odnosi na tvoj post iako sam ga citiro :thumbup:
Nikad nismo ni bili u ovolikim igrackim problemima i sa manje igraca koji igraju u prvih 11 svojih timova!!!
VCorp

#1143 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by VCorp »

Djuric je pokazao da ima kvaliteta, vjerovao sam u njega iako sam imao želju i da vidim Armina šta on ima za pokazati. Vedo po meni nije neki veliki igrač ali je kralj 16erca, ono je bio fakat gol na instinkt kako je utrcao izmedju Otočana. Definitivno su se opravdali Zuka i Cocalic, sigurno za njih ima mjesta u ovoj reprezentaciji. Za razliku od Safeta, Meša svoj posao radi na jednom višem nivou.
Idemedosumom

#1144 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Idemedosumom »

Mirza007 wrote:Priliku Velsa iz 45. minute je skinuo Mujdza sa gol linije a odbijenu loptu je pokupio Begovic. Ramsey Sunjica okrenuo na maramici a Zukanovic je imao loptu na nozi I moral je izbaciti van prije nego je dosla do Robsona.
Nešto je svirano u tom napadu Wales-a. faul u napadu, ako se ne varam. Ako ćeš to računat u priliku onda :roll:
It_is_a_Leclerc

#1145 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Da je Pjanić pogodio onaj penal protiv Kipra, u utorak bismo igrali za direktan plasman. :oops:
Droog

#1146 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Droog »

Image

:D :izet:
Idemedosumom

#1147 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Idemedosumom »

It_is_a_Leclerc wrote:Da je Pjanić pogodio onaj penal protiv Kipra, u utorak bismo igrali za direktan plasman. :oops:
Mora da se zezaš :D
hrasno38

#1148 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

VCorp wrote:Djuric je pokazao da ima kvaliteta, vjerovao sam u njega iako sam imao želju i da vidim Armina šta on ima za pokazati. Vedo po meni nije neki veliki igrač ali je kralj 16erca, ono je bio fakat gol na instinkt kako je utrcao izmedju Otočana. Definitivno su se opravdali Zuka i Cocalic, sigurno za njih ima mjesta u ovoj reprezentaciji. Za razliku od Safeta, Meša svoj posao radi na jednom višem nivou.
Pa dobro Armin Hodiz tek dolazi 20 mu je godina a Djuricu 25 tako da sam siguran da ce Armin vrlo brzo dobiti svoju sansu. Nadam se za sljedece kvalifikacije i mali Kerim Memija jer odavno nisam vidio onakvog beka. Nas najveci problem ce biti novi Miske ili ako zatreba zamjena za Pjanica u slucaju neke povrede. Po do sad vidjenom iza ove dvojce sasvim sigurno je Tin koji ima odlicnu tehniku a i pregled igre i vjerovatno Vrancic kojeg jos nismo posteno gledali.
hrasno38

#1149 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Da je Pjanić pogodio onaj penal protiv Kipra, u utorak bismo igrali za direktan plasman. :oops:
Da su babi muda znas sta bi bila :)
kamen spoticanja

#1150 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by kamen spoticanja »

ganjeta wrote:Sinoćnu partiju šaha, Meša je krunisao matom na kraju. Odlično vodio cijelu tekmu, protivnika zatvorio, cijelo vrijeme se tražio siguran pas bez imalo rizika, zato je lopta i vraćana Asmiru u dosta slučajeva u prvom. U drugom je to Cocalić :thumbup: odlično radio prema naprijed i nije bilo vraćanja Asmiru.

Jalovi posjed lopte je bio zbog toga, što Vedo ni jednu loptu nije primio, i onda sačekao da se priključe krila i neko iz veznog reda. Tu se zapravo vidi kolika je Džeko klasa.

Igra za oko nije bila Bog zna šta, ali je taktički bila savršena, i hvala Bogu sa sretnim završetkom za nas.
Upravo :thumbup:
odavno na bilinom nije igrala ekipa s onako sjajno poslozenim redovima...kako ljudi igraju blokove i s kakvom disciplinom
jedino kljuc koji mi imamo za takve brave sjedio je na klupi rasturenog koljena...btw dzeko je nevjerovatan igrac...sinoc je to bilo kristalno jasno
kad je milan usao nesto se desilo s ekipom...nekakva energija ponijela je ekipu pa su se i dvije frljoke nasle gdje im je mjesto
dakle mesha zna posao
Locked