Pa je li sud u Hagu oslobodio Orića za određena djela koja su mu se stavljala na teret? Jeste! Je li Orić ima proces pred Sudom BiH? Ima! To što se tebi ili nekom ne sviđaju sudske odluke nije argument da je osuđenik kriv već elementarno nepoznavanja prava. Pravo ne poznaje ljutnju kao pravni lijek.VCorp wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne kontam te, Juka ubijen u Belgiji k'o pas, Cacu smaknula ta ista A.BiH u toku rata upravo zbog odmetanja od komande i zločina tako da ta priča baš i nema veze sa Vukom. Naser isto tako treba da odgovara pred sudom kao što odgovara ali ne u Srbiji već u BiH. Sud u Hagu je već rekao svoje mišljenje za jedan dio onoga za šta je optužen i on je po toj osnovi slobodan čovjek. Tu se sva priča završava, Naser ako bude kriv to će mu sud presuditi a ne Dodik ili Patrijarh Irinej.
Brega je otišao još prije rata iz Sarajeva za Pariz tako da i to nema veze sa Vukom ali je interesantno da Bregu spominješ u ovom kontekstu. Brega koliki god da je šupak i smrad kao osoba ipak je ostao dosljedan sebe pa nije srao (toliko) po Sarajevu već je u sred rata platio odlazak boksera iz Sarajeva na takmičenje. To malo ljudi zna ali eto...
Koliko god tebi smetao Ferdinand i Otomani moraš biti svjestan i dopustiti da i drugima smeta Princip, nazivi ulica po hajducima i masovnim ubicama, sveopšta zaluđenost Putinom i Rusijom, glorifikacija krkana Dodika, četničkog pokreta i najprizemnijeg vlahiluka. Jebiga nisu stvari tako crno-bijele kako ti misliš da jesu, pa nisu mi jednom Srbi Banjalučani rekli da im je pun *urac ovih velikih Srba koji su sredinom devedesetih sišli u Banjaluku.
Koga nema bez njega se može, vazda bilo i ostalo.
Ne kontaš zato što nećeš. I u tom namjernom nekontanju podržavaš stvari koje će biti i dalje predmet rasprava i raspirivanja mržnje. Kao što je neko ispod napisao, neće da zna onaj ko neće.
I da je kriv, koji će mu sud presuditi ? Naš ? Ljudi kod nas ubiju nekog, hvale se s tim i hodaju slobodno. E to je naše sudstvo, a on ako je kriv i ne osudi se pored jasnih dokaza samo će sjebati stanje još više i zategnuti ionako odnose preko ćune.
Mržnja i raspirivanje mržnje u BiH je konstantna pojava od 1992. godine. Ja ne znam ko se to konkretno u Sarajevu hvali ubijanjem i ko to hoda slobodno, trebaš biti kokretan. Ne zaboravi da Bošnjaci nisu krili svoje optužene za ratne zločine, nismo ih krili po tekijama i džamijama tako da ti ta priča ne drži vodu.
Zanimljivo, ja mogu razgovarati i o elementarnim česticama i kvantnoj fizici ali eto tebe ne mogu shvatiti. Samo da te pitam koji narod na svijetu daje nazive studentskim domovima po ratnom zločincu da pritom ne čuješ niti jedan glas protiv. To je valjda miroljubivi čin pomirenja, širenja pozitivne energije...VCorp wrote:Nisi shvatio o čemu sam govorio oko Breginog odlaska, razumljivo...
Halo čovječe, iz prkosa prema Srbima i čiste turkofilije mi podižemo spomenike svojim okupatorima i krvnicima. KOJI NAROD NA SVIJETU TO JOŠ RADI ? To je sramota.
[quote="VCorp"Evo, hoću da čujem tvoje mišljenje o Principu, šta je on za tebe i zašto ? Ne šta je Srbima koji ga koriste danas u svojim nacionalšovinističkim kampanjama, već šta je tebi kao Bošnjaku ? [/quote]
Nebitno za ovu temu o Vuku. Ti se rekao da nekima smetaju nazivi ulica...itd. Ok poštujem! ja sam ti odgovorio da moraš dopustiti da i drugima isto tako smetaju neki nazivi ulica po hajducima i masovnim ubicama, Gavrilu...itd. Imaš u Mostaru ulice po ustaškim oficirima...itd. To je recipročno smetanje na kojem treba raditi da bi se uklonilo ali sa ovakvim političkim ganriturama to je nemoguće. Poenta je da to što pišeš o Saraejvu odnosi se na cijelu BiH i naravno to nije opravdanje ali trenutne političke garniture to neće riješiti.
Kao što rekoh to je sveopšta pojava u BiH, nije Sarajevo izuzetak tome. Studentski dom Radovan Karadžić, crkva kod Fate u dvorištu, crkva nad Srebrenicom, pokušaj izgradnje krsta na Zlatištu, izdrakavanje na Putina i Rusiju, rehabilitacija četnika i Draže, vlahiluk...itd. Sve su to pojave koje na žalost imamo u BiH a ne samo u Sarajevu. Ne kažem da je to dobro ali treba sagledati malo širu sliku u tom kontekstu a ne samo kao Vuk neargumentovano osuti po Sarajevu. Zdrava kritika Sarajeva je dobro došla i ja ga kritikujem u smislu adminisracije i upravljanja grada, nekih događaja iz prošlosti ali isto tako mogu da prepoznam i pljuvanje koje prelazi granicu argumentovane rasprave i razmjene mišljenja a jedno od takvih je pomalo i tvoje.VCorp wrote:Isto sve to što si ti nabrojao radi naš narod, od ulice posvećenih ratnim zločincima iz zadnja dva rata, do sveopće turkofilije, svršavanja po Erdoganu, drkanja na Aliju, pravdanja Handžar Divizije, baliluka. Eto vidiš da su crno-bijele, samo što svako zatvara oči na svoje pizdarije, ne prepoznaje ih već upire u druge prstom. I meni je pun *urac ovih naših debila što izigravaju veće Turke od Turaka, što misle da što više mrze Srbe da su veći Bošnjaci.
I eto, pisao sam i o tome kompleksu kao i Vuk i na kraju napišeš '' Koga nema bez njega se može ''' . Pametan je shvatio šta sam imao za reći.