Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#1126 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VCorp wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne kontam te, Juka ubijen u Belgiji k'o pas, Cacu smaknula ta ista A.BiH u toku rata upravo zbog odmetanja od komande i zločina tako da ta priča baš i nema veze sa Vukom. Naser isto tako treba da odgovara pred sudom kao što odgovara ali ne u Srbiji već u BiH. Sud u Hagu je već rekao svoje mišljenje za jedan dio onoga za šta je optužen i on je po toj osnovi slobodan čovjek. Tu se sva priča završava, Naser ako bude kriv to će mu sud presuditi a ne Dodik ili Patrijarh Irinej.

Brega je otišao još prije rata iz Sarajeva za Pariz tako da i to nema veze sa Vukom ali je interesantno da Bregu spominješ u ovom kontekstu. Brega koliki god da je šupak i smrad kao osoba ipak je ostao dosljedan sebe pa nije srao (toliko) po Sarajevu već je u sred rata platio odlazak boksera iz Sarajeva na takmičenje. To malo ljudi zna ali eto...

Koliko god tebi smetao Ferdinand i Otomani moraš biti svjestan i dopustiti da i drugima smeta Princip, nazivi ulica po hajducima i masovnim ubicama, sveopšta zaluđenost Putinom i Rusijom, glorifikacija krkana Dodika, četničkog pokreta i najprizemnijeg vlahiluka. Jebiga nisu stvari tako crno-bijele kako ti misliš da jesu, pa nisu mi jednom Srbi Banjalučani rekli da im je pun *urac ovih velikih Srba koji su sredinom devedesetih sišli u Banjaluku.

Koga nema bez njega se može, vazda bilo i ostalo.

Ne kontaš zato što nećeš. I u tom namjernom nekontanju podržavaš stvari koje će biti i dalje predmet rasprava i raspirivanja mržnje. Kao što je neko ispod napisao, neće da zna onaj ko neće.

I da je kriv, koji će mu sud presuditi ? Naš ? Ljudi kod nas ubiju nekog, hvale se s tim i hodaju slobodno. E to je naše sudstvo, a on ako je kriv i ne osudi se pored jasnih dokaza samo će sjebati stanje još više i zategnuti ionako odnose preko ćune.
Pa je li sud u Hagu oslobodio Orića za određena djela koja su mu se stavljala na teret? Jeste! Je li Orić ima proces pred Sudom BiH? Ima! To što se tebi ili nekom ne sviđaju sudske odluke nije argument da je osuđenik kriv već elementarno nepoznavanja prava. Pravo ne poznaje ljutnju kao pravni lijek.
Mržnja i raspirivanje mržnje u BiH je konstantna pojava od 1992. godine. Ja ne znam ko se to konkretno u Sarajevu hvali ubijanjem i ko to hoda slobodno, trebaš biti kokretan. Ne zaboravi da Bošnjaci nisu krili svoje optužene za ratne zločine, nismo ih krili po tekijama i džamijama tako da ti ta priča ne drži vodu.

VCorp wrote:Nisi shvatio o čemu sam govorio oko Breginog odlaska, razumljivo...

Halo čovječe, iz prkosa prema Srbima i čiste turkofilije mi podižemo spomenike svojim okupatorima i krvnicima. KOJI NAROD NA SVIJETU TO JOŠ RADI ? To je sramota.
Zanimljivo, ja mogu razgovarati i o elementarnim česticama i kvantnoj fizici ali eto tebe ne mogu shvatiti. Samo da te pitam koji narod na svijetu daje nazive studentskim domovima po ratnom zločincu da pritom ne čuješ niti jedan glas protiv. To je valjda miroljubivi čin pomirenja, širenja pozitivne energije... :oops:

[quote="VCorp"Evo, hoću da čujem tvoje mišljenje o Principu, šta je on za tebe i zašto ? Ne šta je Srbima koji ga koriste danas u svojim nacionalšovinističkim kampanjama, već šta je tebi kao Bošnjaku ? [/quote]

Nebitno za ovu temu o Vuku. Ti se rekao da nekima smetaju nazivi ulica...itd. Ok poštujem! ja sam ti odgovorio da moraš dopustiti da i drugima isto tako smetaju neki nazivi ulica po hajducima i masovnim ubicama, Gavrilu...itd. Imaš u Mostaru ulice po ustaškim oficirima...itd. To je recipročno smetanje na kojem treba raditi da bi se uklonilo ali sa ovakvim političkim ganriturama to je nemoguće. Poenta je da to što pišeš o Saraejvu odnosi se na cijelu BiH i naravno to nije opravdanje ali trenutne političke garniture to neće riješiti.
VCorp wrote:Isto sve to što si ti nabrojao radi naš narod, od ulice posvećenih ratnim zločincima iz zadnja dva rata, do sveopće turkofilije, svršavanja po Erdoganu, drkanja na Aliju, pravdanja Handžar Divizije, baliluka. Eto vidiš da su crno-bijele, samo što svako zatvara oči na svoje pizdarije, ne prepoznaje ih već upire u druge prstom. I meni je pun *urac ovih naših debila što izigravaju veće Turke od Turaka, što misle da što više mrze Srbe da su veći Bošnjaci.

I eto, pisao sam i o tome kompleksu kao i Vuk i na kraju napišeš '' Koga nema bez njega se može ''' . Pametan je shvatio šta sam imao za reći.
Kao što rekoh to je sveopšta pojava u BiH, nije Sarajevo izuzetak tome. Studentski dom Radovan Karadžić, crkva kod Fate u dvorištu, crkva nad Srebrenicom, pokušaj izgradnje krsta na Zlatištu, izdrakavanje na Putina i Rusiju, rehabilitacija četnika i Draže, vlahiluk...itd. Sve su to pojave koje na žalost imamo u BiH a ne samo u Sarajevu. Ne kažem da je to dobro ali treba sagledati malo širu sliku u tom kontekstu a ne samo kao Vuk neargumentovano osuti po Sarajevu. Zdrava kritika Sarajeva je dobro došla i ja ga kritikujem u smislu adminisracije i upravljanja grada, nekih događaja iz prošlosti ali isto tako mogu da prepoznam i pljuvanje koje prelazi granicu argumentovane rasprave i razmjene mišljenja a jedno od takvih je pomalo i tvoje.
Paul F.

#1127 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Paul F. »

Fakat je maloumna ta priča o multietčnisnosti RSa. Nije im uspio projekt pa su oni fini zbog toga.
Drvosjeca iz Dejcica

#1128 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tomahawk11 wrote:
Stari_Jarac wrote:Ma tu je u pitanju bila neka muljaža, pa kada nije prošla frajer konstruisao ovakvu priču. U pravu je @Tomahawk ni u domaćim pekarama koje slabo plaćaju raja neće da radi, svako malo vidiš natpise na pekarama "tražimo radnicu" i sl.
Naravno. Natpisi na pekarama, a zasto? Pa radi se od zvijezde do zvijezde za minimalac. U pekaru ne mozes uci po ovim vrucinama, gori sve :-) sad zamisliti kako je unutra gdje se radi oko peci :skoljka: i onda dobijes neku crkavicu.
A naravno da ce za Vogoscu imati smisla prica o nacionalizmu, jer imas vecinski sastav stanovnistva porijeklom iz RS, pogotovo Srebrenice.
Ali, garantujem da je nudio iole normalnu platu, ne bi nikom bio problem sto je firma iz BL, a kontakt osoba Petar :-)
Ja sam godinama radio u firmi koja je zapošljavala i danas zapošljava ljude iz Kiseljaka, Trebinja i I. Sarajeva. Naravno najviše je bilo osoba iz Sarajeva ali nikad nismo imali tih nekih problema. Dobar dio tih ljudi i danas radi u toj firmi, jedan momak čak kupio i stan u Sarajevu. Svaka priča ima i drugi kraj tako da ja ne vjerujem niti u jednu na prvu. Generalno svako ima pravo da radi tamo gdje želi...eto ja sam dao otkaz prije više od 3 godine a direktori bili Bošnjaci. Bošnjak a neće da radi za Bošnjake. :mrgreen: Da mi je rođena mater direktor ako mi tu nije dobro neću raditi za tu firmu i to je jedini princip kojim se vodim. Isto tako ovi ljudi u Vogošći mogu i legitimno je reći da neće da rade za tu firmu jer je iz RS-a. Sasvim legalno i legitimno isto kao i kada ljudi iz RS-a ne žele da kupuju kod firmi iz F.BiH. Jebiga ne znam šta se ljudi čude, pa nismo se kiflama gađali 4 godine. :oops:
Bodkin

#1129 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Glupa i prenapuhana prica. Naravno da je glavni razlog mala plata. Nece ljudi da rade ni u pekarama koje drze Albanci/Sandzaklije.
Daj ti platu da nije minimalac, pa da vidimo ko ce reci necu raditi jer si iz BL :-)
Ai rade za iste pare u drugim firmama. Tako da je bolje reci radili bi ali da platis premiju na nacionalizam i zahvalis se dodiku na tome :)
Dobro, ta ima mjesta. Ako je raditi za minimalac, prije ce odabrati ove.
Ali, radim u firmi u kojoj rade Bosnjaci, Srbi, Hrvati. Mislis da nekog boli briga gdje je sjediste firme? Naravno, nije u pitanju minimalac.
Mislim da bi znao da je "srpska" firma ali dobro mozda i grijesim. To je jedna od onih stvari koje te ne zanimaju dok ne dodjes u situaciju da te mora zanimati ako me razumijes.
Bodkin

#1130 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Stari_Jarac wrote:Ma tu je u pitanju bila neka muljaža, pa kada nije prošla frajer konstruisao ovakvu priču. U pravu je @Tomahawk ni u domaćim pekarama koje slabo plaćaju raja neće da radi, svako malo vidiš natpise na pekarama "tražimo radnicu" i sl.
Naravno. Natpisi na pekarama, a zasto? Pa radi se od zvijezde do zvijezde za minimalac. U pekaru ne mozes uci po ovim vrucinama, gori sve :-) sad zamisliti kako je unutra gdje se radi oko peci :skoljka: i onda dobijes neku crkavicu.
A naravno da ce za Vogoscu imati smisla prica o nacionalizmu, jer imas vecinski sastav stanovnistva porijeklom iz RS, pogotovo Srebrenice.
Ali, garantujem da je nudio iole normalnu platu, ne bi nikom bio problem sto je firma iz BL, a kontakt osoba Petar :-)
Ja sam godinama radio u firmi koja je zapošljavala i danas zapošljava ljude iz Kiseljaka, Trebinja i I. Sarajeva. Naravno najviše je bilo osoba iz Sarajeva ali nikad nismo imali tih nekih problema. Dobar dio tih ljudi i danas radi u toj firmi, jedan momak čak kupio i stan u Sarajevu. Svaka priča ima i drugi kraj tako da ja ne vjerujem niti u jednu na prvu. Generalno svako ima pravo da radi tamo gdje želi...eto ja sam dao otkaz prije više od 3 godine a direktori bili Bošnjaci. Bošnjak a neće da radi za Bošnjake. :mrgreen: Da mi je rođena mater direktor ako mi tu nije dobro neću raditi za tu firmu i to je jedini princip kojim se vodim. Isto tako ovi ljudi u Vogošći mogu i legitimno je reći da neće da rade za tu firmu jer je iz RS-a. Sasvim legalno i legitimno isto kao i kada ljudi iz RS-a ne žele da kupuju kod firmi iz F.BiH. Jebiga ne znam šta se ljudi čude, pa nismo se kiflama gađali 4 godine. :oops:
Tako nekako samo sto nije isto raditi za direktora firme iz njemacke i raditi za "sr/hr/bo" firmu
Tomahawk11
Globalni moderator

#1131 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ma ne cudim se, jasno da bude i toga, ali ne toliko koliko se pumpa u medijima. Recimo da je moguce da nece da radi neko kome je stradalo familije tokom rata i sl.
Ljudi iz Foce, Rogatice, Visegrada, Cajnica rade u Gorazdu. I jos im godra sto imaju gdje raditi. Ne kazu da im je mrsko sto je u Federaciji.
Biznis je biznis, a to sta se desavalo na ovim prostorima je nesto drugo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1132 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Mislim da bi znao da je "srpska" firma ali dobro mozda i grijesim. To je jedna od onih stvari koje te ne zanimaju dok ne dodjes u situaciju da te mora zanimati ako me razumijes.
Znas koga najvise zanima je li firma srpska, hrvatska ili bosanska? Sirotinju.
Bodkin

#1133 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Znas koga najvise zanima je li firma srpska, hrvatska ili bosanska? Sirotinju.
Mislim da zanima svakoga kome je to bitno al ajd. Kako sam rekao, u ekonomskim knjigama bi to nazvali premijom na nacionalizam za bl firme u fbih. Kome se trebaju obratiti znamo svi
Banksy

#1134 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Banksy »

edit: Mah, nemam živaca...
Last edited by Banksy on 29/07/2016 10:29, edited 1 time in total.
artime

#1135 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by artime »

VCorp wrote:
artime wrote:Jedno pitanje, zasto svako konmrzi sarajevo a pod time podrazumijevam mlade, dakle mahom studente, ostaju ovdje i rade i zapocnu svoj zivot ovdje? Nevezano za tekst. Ljudi ne budite zatucani i ne mrzite gradove. Imenujete sta vam tacno smeta? Ja ne mrzim Banja Luku, Mostar, Trebinje, Siroki itd. Hajte dodjite sebi...

Gdje su ti silni poslovi u Sarajevu koji privlače mlade da ostanu, rade i žive svoj životu Sarajevu ? :lol: 70 hiljada ljudi se lani iselilo iz BiH, mahom mladih prijatelju. Nemojte pričati smijurije.
Jah... Eto ja ih licno poznajem, sta cemo sad? Godinama nisam o ovome razmisljala, ali u zadnje vrijeme je sve cesce i nije mi jasno. Ljudi koji izvan Sarajeva dodju ovdje i snadju se, puna im usta mrznje na isti grad. Hajd kontam na nesto posebno, ali ono da generalizujes i da svedes sve pod isti kos ne ide nikako.

A ovdje ne govorim o iseljavanju razumije se. to je drugi par cipela.
Škobo Habu

#1136 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Škobo Habu »

asker wrote:
Ti si totalno loncice pobrko a rijec fasizam obezvrijedio potpuno. U skoli smo ucili da kad cujemo fasizam da nam se koza najezi. A sta je tebi fasizam u Bosnjaka? Sto ovi u Vogosci nece da rade za evo dokazanog cetnika? Sta je to fasisticko kod Bosnjaka?

Za RS i multietnicnost si rekao bih mnogo bezobrazan. Jebes popis frajeru. Predstavljas se borcem Armije, imas dovoljno godina. Jel znas pod kakvim uslovima su se Bosnjaci vracali u RS? Jel znas to? Bosnjacka sirotinja po cijenu i da glavom plate se vracala na svoja imanja, dok su drugi poslije Dejtona mrtve iskopavali iz Sarajeva i prebacivali u genocidnu tvorevinu.

Ta relativizacija ce nas skupo kostat. Ko nas sve brani, i ko nam sve "otvara oci" dobro i postojimo.
I ja sam se uvjerio zadnjim njegovim upisom kako je čovjek totalno pogubljen po pitanju argumentacije. Ispada da svako ko se drzne napisati nešto na temu posljednjih generalizatorskih tekstova Vuka Bačanovića, ispada branitelj "bošnjačkog fašizma" i njegov proklamator.
Da je dotični pažljivije čit'o moje postove, mogao bih se uvjeriti da ja nigdje nisam tvrdio da Vuk nije bio u pravu sa svojom kritikom bošnjačkog nacionalizma, kojim se godinama bavio u raznim medijima, sve dok je to bilo činjenično relevantno, no uzeti za zdravo za gotovo, pogotovo ovaj posljednji tekst, kao mjeru činjeničnog stanja može samo neko ko nije pratio Vukovo pisanje od prvih tekstova u "Danima" do ovig posljednjeg.
Meni je Vuk vazda bio o.k kao historičar, kao neo-marksista - potpuni demagog. Napisao je dosta dobrih tekstova u kojima je dekonstruisao do srži ovdašnje nacionalističke mitove i njihove političke agende.
Jednom prilikom, dobro se sjećam, na njegovom je profilu započela rasprava oko onog naziva škole u Goraždu, koje je dobila po Huseinu ef. Đozi, a koji je obavljao dužnost imama u 13. SS Diviziji "Handžar". Ja sam mu tada upravo naveo primjer da su komunisti amnestirali Đozu i da je kasnije bio jedan od Titovih ličnih prevodilaca kada je ovaj išao na turneje po arapskom i islamskom svijetu. Bio je njegov prvi saradnik. Sa druge strane, upravo su komunisti izgradili mit o pobuni "handžaraca" u Francuskoj, i od te pobune napravili vlastiti ideološki igrokaz o tome kako su je inicirale komunističke ćelije među pripadnicima "Handžara", mada postoji više verzija uzroka same pobune. Tu sam se sa njim razilazio po pitanju tog parcijalnog pogleda po pitanju "Handžara", koji je bezmalo bio kvislinška SS formacija, ali od čijih je pripadnika kasnije '44. godine formirana i 17. Istočno-bosanska muslimanska narodno-oslobodilačka brigada, koja je među prvim ušla u oslobođeno Sarajevo. Jednostavno, stvari nisu crno - bijele, već su konstantno komplikovene.
Ono što je iznenađujuće za Vuka jeste upravo to da on nasuprot današnjeg Sarajeva, za koje tvrdi da je provincija, kasaba, moderni ejalet AKP-a ili umobolnica, jeste činjenica da to potkrepljuje riječima jednog dokazanog srpskog ideologa i tipičnog šoviniste, Emira Kusturice, u čijem Andrićgradu možemo sresti pripadnike Četničkog-ravnogorskog pokreta kako se duhovno uzdižu obilazeći tamošnje znamenitosti na putu za Draževinu.
E, to je već moralna pozicija Vuka Bačanovića kojom je dosegnuo dno. I to govori više o njemu, nego o Sarajevu.
Kad smo kod famozne multietničnosti RS, to je najobičnija floskula. Sjetimo se samo '96. godine kada su prve bošnjačke porodice krenule prema svojim domovima koliko je palo mrtvih glava. Prvo Zvornik, zatim Vlasenica i Bratunac, ubistvo Bošnjaka na entiteskoj granici u blizini Kalesije, Prijedor...današnja "multietničnost" RS nije rezultat dobre volje tadašnjih političkih struktura koje su povrtak dočekale objeručke, naprotiv riječ je bilo samo volji povratnika da se vrate na svoje po svaku cijenu, a to što je većina sarajevski Srba krenula u egzodus biblijskih razmjera kako bi ostvarila ideju o vlastitoj srpskoj zemlji, nije uopšte krivica današnjih građana Sarajeva.
Zna se šta je tamna strana ratnog Sarajeva, a to su pljačke, ubistva, prvatni logori za Srbe, Kazani i slični zločini, i to ne treba negirati.
VCorp

#1137 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

asker wrote:
VCorp wrote: Znači da ti opet o babama i žabama, eto to znači. Dobro je od koga je, Britanaca koji su porobili i pobili pola svijeta, podijelili četnicima ordenje i slavili ih kao heroje. Cameronova savjetnica u to vrijeme je bila naša Bošnjakinja, naši su 100 % lobirali za to. A UK ako misli pomoći neka nam vize ukine.
Fašizam budi fašizam, to je pravilo. Kod nas se stalno ponavlja genocidan narod, genocidan narod i normalno da će se Srbi osjećati prozvanim pa će i kod njih isto biti poturice, poturice i to samo kruži unedogled. Naš fašizam je bolje maskiran od njihovog, bez nekih vizuelnih obilježja poput šajkača sa kokardama ali to ne znači da ne postoji. Nije fašizam samo kad govoriš da ćeš onog tamo zaklati.

Sve to riječi dolaze do nas od njihovih vođa koji su umiješani u rat devedesetih, oni s tim više brane svoje guzice i prave veću štetu Srbima nego što to Srbi shvataju, a isto će nas koštati politika starijeg Izetbegovića koju i dalje slijepo pratimo. Nije na istom nivou, nije ista politika Bošnjaka prema Srbima ali da ima elemente fašizma i šovinizma koji su umjereni prema Srbima, ima. Ko hoće to vidi. I to samo izaziva kontraefekt pa se zato vrtimo ukrug brate moj, kako ne vidiš to ?

Pa RS jest više multietnička od Sarajeva, to govore podaci popisa stanovništva. I u toni postova tu, niko se nije sjetio da je SARAJEVO GRAD, a RS ENTITET od preko milion ljudi.

Sarajevo mora biti urbana sredina, bez malograđanstva, grad nas svih. I to nije. Prije je bilo. Eto, to mora biti. A isti grad ne može biti nikako, to je jasno ali ako ti misliš da treba ostati ovakvo onda ga ja pišam kao moj glavni grad. Pa bolje Jajcu dati da bude glavni grad, manje će nas sramotiti.

Ni to ne znaš. Sjedište entiteta RS je Istočno Sarajevo, Mostar je obični grad u Federaciji BiH jer treći entitet ne postoji.

Eto, Sarajevo je na nivou Beograda. Da se više ne raspravljamo, ustvari dogodine će biti za Beograd velegrad. Jesi čuo šta si htio ? Sad odi ispričaj svima da sam potvrdio tvoju priču, kakav BG mosa rajvoSa ...
Ti si totalno loncice pobrko a rijec fasizam obezvrijedio potpuno. U skoli smo ucili da kad cujemo fasizam da nam se koza najezi. A sta je tebi fasizam u Bosnjaka? Sto ovi u Vogosci nece da rade za evo dokazanog cetnika? Sta je to fasisticko kod Bosnjaka?

Za RS i multietnicnost si rekao bih mnogo bezobrazan. Jebes popis frajeru. Predstavljas se borcem Armije, imas dovoljno godina. Jel znas pod kakvim uslovima su se Bosnjaci vracali u RS? Jel znas to? Bosnjacka sirotinja po cijenu i da glavom plate se vracala na svoja imanja, dok su drugi poslije Dejtona mrtve iskopavali iz Sarajeva i prebacivali u genocidnu tvorevinu.

Ta relativizacija ce nas skupo kostat. Ko nas sve brani, i ko nam sve "otvara oci" dobro i postojimo.

Fašizam u Bošnjaka mi je pokušaj pravdavanja Handžar Divizije, nazivanja svih Srba četnicima, Hrvata ustašama, upotreba termina poput đikan, škutor, sranje po indentitetu bosanskih Srba i Hrvata nazivajući ih Bošnjacima različitih vjeroispovijesti ( vidiš li u tome istu nepravdu kao prema nama kada nas nazivaju poturčenim Srbima i hrvatskim cvijećem), govorenje da su ''svi oni isti'', uvjeravanje od malog da ne trebamo sa njima živjeti, prijetnje Srbima i Hrvatima novim ratom, revanšom i traktorijadom preko Drine itd ... Možda ti ne vidiš u tome fašizam ali ja vidim, kao što vidim da će se to svima opet odbiti od glavu jer bez obzira na to što znam ko je žrtva a ko agresor znam isto tako da ginu svi od metka.

I ja se naježim kad čujem za Mudzahedine i našu djecu nafuranu na Handžare, eto sad smo doživjeli da imamo i onaj svoj neonacistički pokret a ti i dalje ne vidiš radikalizaciju i sve veće desničarenje Bošnjaka. Vidiš li šta se radi u Izraelu, šta Židovi rade Palestincima ? Kakvi su Židovi postali poslije genocida ? Naravno, ignorisat ćemo to sa još deset stranica laganja sebi kako kod nas ne postoji fašizam i šovinizam nacionalnog karaktera a stanje govori drugačije.

Ko radi u Vogosci za dokazanog četnika ? Sine, četnici, barem pravi u vojnom smislu ne postoje od 45 godine. Ovo je sve nafurana balavurdija skupa sa preživjelim četničkim okotom koja drži do tradicije sramote svog naroda. Ako su pravi četnici živi danas, koliko ih je zapravo i koliko godina imaju ? Nemoj pričati gluposti. Mi olako nazivamo Srbe četnicima a ne znamo ni šta je to.

Možeš li ti taj tekst o Vogošći prihvatiti kao plaćenu predizbornu kampanju ? Meni više liči na to. Čuj neće Bošnje da rade za pare zato što je firma iz Banja Luke ? Ako neće zbog toga onda su desničarska govna kao i oni koji podržavaju Dodikovu politiku a fašizam je desno. A s druge strane ako neće da se lome zbog male plate, onda je to sasvim uredu i normalno.

Rekao sam da je više multietnička zbog rezultata popisa, o implementaciji prava Bošnjaka, Hrvata i ostalih konstitutivnih nisam govorio jer znam da se dešava godišnje na stotine napada na povratnike, i naši mediji to slabo prenose a njihovi nikako. To je druga priča. A već sam rekao da je glupo porediti jedan grad i jedan entitet na bazi tih rezultata, to je kao da ja kažem da je Katalonija multietničkija od Zagreba, jedno pokrajina a drugo grad.

Otvaram oči svom narodu zato što neću danas-sutra da mi imamo svoje Karadžiće, Mladiće i Miloševiće. Neću da se mi pamtimo za 20 - 30 godina kao ovi iz manjeg entiteta nastalog na genocidu i etničkom ciscenju, da budemo upisani u historiju kao koljači, krvnici. Bolje da se ponosimo sportašima, piscima, naučnicima nego ubicama i kriminalcima.
VCorp

#1138 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

mirza_15 wrote:
VCorp wrote:
Govorio sam o stanju danas momak, rat je završio 1995 godine. Ne trebaš ti meni pričati šta su oni radili nama, skupljao sam dijelove svojih prijatelja lopatom.

Trebamo se izvinjavati za zločine, kao što se i oni nama trebaju, što više imaju moralnu i etičku obavezu. Za mene nije upitno ko je agresor a ko je žrtva. Caco i Juka su riješeni zbog drugih stvari, nema potrebe da se lažemo da su ih ubili zbog njihovih zločina i kriminala.

Možda nije Naser Orić kriv, možda jeste ali oni Srbi koji su ubijani u Podrinju nisu ubijali sami sebe kao što nisu ni sami sebi naši Srebreničani pucali u potiljke. Je li to jasno i logično ?

Ko priča viceve o Muji i Sulji ? Mi smo po popisu najnepismenija država u regiji, dakle nema potrebe za vicevima. Dodaj na to da nam je glavna stranka SDA, i da za nju pored svega u zadnjih 20 godina i dalje Bošnje većinski glasaju i tu je sve jasno. To je realnost, kamo sreće da je vic.

Ti dokazujes da si i Mujo i Suljo s tobom pričom koja nema veze ni sa čim, '' mi krivi za genocid i opsadu Sarajeva ''. Ko je to rekao, gdje ? Patetično.

Više puta sam osuđivan tu kad sam pisao da im se ne trebamo dodvoravati već govoriti onako kako jest i tačka. A za početak trebamo prvo svoje dvorište očistit, a onda kad to sredimo trebamo jebati četnicima i ustašama mater, ja ću prvi, ali normalne Srbe i Hrvate moramo pustiti na miru.
Otkud znas da recimo Caco nije uklonjen bas zbog ubijanja srba? Ne mora tu uopste da bude neki univezalni ljudski razlog za to. Jednostavno nam nije bilo u interesu da se to desava. U interesu nam je bilo da se prikazemo kao strana koja ne radi takve stvari. Caco se oteo kontroli i njegovo ponasanje je prijetilo da kompromituje takvu politiku jer je vec uzelo maha. Zbog toga je morao biti sklonjen. Nije zbog toga ubijen, ali je mozda zbog toga sklonjen. Njegovim saborcima se sudilo i presudilo. Nisu dobili velike kazne, ali treba ukazati na spremnost da se takvi postupci priznaju i procesuiraju. Smoci snage da se 93. obracunas sa jednom svojom jedinicom (niko nije mogao predvidjeti eventualne posljedice toga), u trenutku kada ti treba svaka puska i resurs prema neprijatelju je vrijedno divljenja a ne pljuvanja. Dani ili Slobodna Bosna su pisali o njegovim zlocinima. Ali tebi je sve to malo i ti bi da se mi jos i izvinjavamo. Znas li sta su saveznici uradili sa Dresdenom? Znas li sta se desavalo u Berlinu kada su saveznicke trupe ulazile u njega? Je li se iko izvinjavao zbog toga? Trazi li iko danas da se neko izvine zbog toga? Hebi ga desava se sranje u drzavi. Gdje god su cetnici masovni su pokolji civila. Pljuste granate po Sarajevu. Ginu civili svakodnevno. Pusku u Sarajevu drzi ko god hoce. I treba ti svaka puska. I u takvoj atmosferi se dese sranja. Takva sranja se desavaju u svim ratovima, ali Sarajevu se treba pokloniti jer toga nije bilo vise, a za to direktno treba zahvaliti tadasnjem rukovodstvu koje nije vodilo politiku progona i koje je postavilo policiju ispred vjerskih objekata kako isti ne bi bili osteceni. Napravili su razna sranja ali nisu vodili politiku ubistava i progona drugih i drugacijih. I ti sada seres o nekom fasizmu i kako mi trebamo ovo ili ono?! Dobro ti je covjek rekao. Obezvrjedjujes rijec fasizam pokusavajuci da se uvuces u pakas drugima misleci da ce te oni tako konacno priznati i zavoljeti. Slicno onim klipovima gdje mi slavimo pobjedu Hrvatske. Kaci Hana po facebook-u, mi se nesto upinjemo da dokazemo kako za Hrvatsku navijamo vise nego sami Hrvati, vise nego za Bosnu. Relativiziras stvari i potpadas pod uticaj Galijasevicevsko-Lazanjske velikosrpske propagande.

Ja sam rat proveo u Sarajevu, isao u srednju skolu, javljao se svake godine u prostorije ministarstva pri opcini gdje sam zivio i bio regrutovan prije nego ce rat prestati. Otac mi je bio na linijama od Stupa preko Igmana, Treskavice i Nisica. Bezveze mi sto ovo moram da navodim, ali eto ti upotrjebi kao neki argument u raspravi.
Caco je uklonjen zbog kriminala i odmetništva, ti se laži koliko hoćeš prijatelju ali to ne mijenja činjenicu da je tamanio i pljačkao tvoje sugrađane Srbe. I sam kažeš da njegova bagra nije dobila velike kazne, e pa u tome ja vidim problem. Trebali su dobiti adekvatne kazne pa se o tome ne bi pričalo, i mi smo nezadovoljni kad vidimo srpske ratne zločince koji nema šta nisu radili nama pa dobiju malene kazne. I priča o tome ne prestaje. Evo prvi ja nisam zadovoljan sto Karadzic dobi 40 godina a presuđeno mu za genocid, i desetine drugih stvari za koje bi prikladna kazna bila samo smrtna. Razumiješ li šta govorim sad ? Razumiješ li šta je pravda ?

Već sam rekao da i naša politika ima doze fašizma u sebi, ali mi nismo u ratu vodili politiku progona i klanja civila, mi smo žrtve a VRS su agresori. To je jasno kao dan. Ali ne mijenja činjenicu da naši zločinci trebaju odgovarati, i ne poništava naše ratne zločine.

Kome se to ja uvlačam u pakaš ? Tu na forumu nema pet Srba, ako i ima ne kontaktiraju na ovim temama s nama ili dobace par komentara prije nego završe u Banovićima. Ne znam kome govoriš da navija za Hrvatsku, osim Bosne za mene ne postoji niko više što se tiče toga ali ne moram da mrzim Hrvate i Hrvatsku da bih bio pravi Bosanac, odnosno Bošnjak. Jednostavno me za njih nije briga.

Pored svega izrečenog dosad, ti misliš da meni Galijašević može podvaliti svoje gluposti ? Evo jutro sam pročitao na indexu, lik tvrdi da u BiH postoje 64 kampa za teroriste, i preko 100 hiljada potencijalnih napadača :lol: :lol: :lol: :lol: Stručnjak :kiss:

Evo ti argument. 17 godina u vrijeme 92 godine, sa ocem i stricem se prijavio u Armiju BiH, prošao borbe sa autonomašima, Legijinim vikendašima, i pizdurinama iz VRS -a, učestvovao u oslobađanju Sane i Ključa, bio spreman i za kafu u Banja Luci kako smo se tad zajebavali. Izgubio dosta, ne živim više u BiH ali ne mrzim nikoga.
wewa

#1139 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by wewa »

VCorp, zadovoljstvo te citati.
VCorp

#1140 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

Bodkin wrote:
Ne znam jesam te pomijesao sa nekim ali sam totalno drugi utisak stekao iz tvojih postove prije. Sta ti je internet :-D ali ovi postovi ti pogadjaju sustinu.
Davno sam ja pisao da je bosnjacki nacionalizam i sovinizam podmukliji i manje otvoren. I manjinje da se razumijemo ali je onako..latentan. I to govorim kao nebosnjak koji zivi u vecinski bosnjackom gradu

Mada je i sarajevo refleksija odnosa u drzavi
Nisi, taj sam. Znaš da smo mi sa Sjevera nagli i u afektu svašta govorimo i radimo, nemoj zamjeriti ako sam te šta uvrijedio. Vjerovatno si čitao stvari kad popizdim na wannabe čede, ujke i ove naše malograđane, i svašta nešto. Izvinjavam se, takav sam. Ali kad sam smiren i ne nervira me niko više - manje sam normalna osoba sa normalnim stavovima.

Ne boj se stari, ima nas koji vide šta se dešava, meni je žao samo što obična raja, normalni Srbi i Hrvati moraju ispaštati ne samo zbog wannabe četnika i ustaša već i zbog naših hardcore balija, i niko sebi neće da prizna da je govno kad se ponaša kao takvo. Evo vidiš da čim sam upozorio na naše desničarenje da su odmah skočili na mene, do kraja dana će već biti teorije da sam salonac, da imam lažni profil sa Ravne Gore :mrgreen:

Možda ljudi u BiH moraju da se uklope u obrazce istog mišljenja, ali ja ne moram i imam pravo na svoj stav. I pisat ću ono šta mislim da je ispravno, ovaj izdajnik ima vojnu knjižicu da začepi gubicu onima koji ga tako opisuju. Eto vam vaš Ćelo, Juka i Caco, to su vama heroji a ja ne moram biti nikome ali mi svoj balinluk nametati nećete.
VCorp

#1141 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa je li sud u Hagu oslobodio Orića za određena djela koja su mu se stavljala na teret? Jeste! Je li Orić ima proces pred Sudom BiH? Ima! To što se tebi ili nekom ne sviđaju sudske odluke nije argument da je osuđenik kriv već elementarno nepoznavanja prava. Pravo ne poznaje ljutnju kao pravni lijek.
Mržnja i raspirivanje mržnje u BiH je konstantna pojava od 1992. godine. Ja ne znam ko se to konkretno u Sarajevu hvali ubijanjem i ko to hoda slobodno, trebaš biti kokretan. Ne zaboravi da Bošnjaci nisu krili svoje optužene za ratne zločine, nismo ih krili po tekijama i džamijama tako da ti ta priča ne drži vodu.

VCorp wrote:Nisi shvatio o čemu sam govorio oko Breginog odlaska, razumljivo...

Halo čovječe, iz prkosa prema Srbima i čiste turkofilije mi podižemo spomenike svojim okupatorima i krvnicima. KOJI NAROD NA SVIJETU TO JOŠ RADI ? To je sramota.
Zanimljivo, ja mogu razgovarati i o elementarnim česticama i kvantnoj fizici ali eto tebe ne mogu shvatiti. Samo da te pitam koji narod na svijetu daje nazive studentskim domovima po ratnom zločincu da pritom ne čuješ niti jedan glas protiv. To je valjda miroljubivi čin pomirenja, širenja pozitivne energije... :oops:

[quote="VCorp"Evo, hoću da čujem tvoje mišljenje o Principu, šta je on za tebe i zašto ? Ne šta je Srbima koji ga koriste danas u svojim nacionalšovinističkim kampanjama, već šta je tebi kao Bošnjaku ?
Nebitno za ovu temu o Vuku. Ti se rekao da nekima smetaju nazivi ulica...itd. Ok poštujem! ja sam ti odgovorio da moraš dopustiti da i drugima isto tako smetaju neki nazivi ulica po hajducima i masovnim ubicama, Gavrilu...itd. Imaš u Mostaru ulice po ustaškim oficirima...itd. To je recipročno smetanje na kojem treba raditi da bi se uklonilo ali sa ovakvim političkim ganriturama to je nemoguće. Poenta je da to što pišeš o Saraejvu odnosi se na cijelu BiH i naravno to nije opravdanje ali trenutne političke garniture to neće riješiti.
VCorp wrote:Isto sve to što si ti nabrojao radi naš narod, od ulice posvećenih ratnim zločincima iz zadnja dva rata, do sveopće turkofilije, svršavanja po Erdoganu, drkanja na Aliju, pravdanja Handžar Divizije, baliluka. Eto vidiš da su crno-bijele, samo što svako zatvara oči na svoje pizdarije, ne prepoznaje ih već upire u druge prstom. I meni je pun *urac ovih naših debila što izigravaju veće Turke od Turaka, što misle da što više mrze Srbe da su veći Bošnjaci.

I eto, pisao sam i o tome kompleksu kao i Vuk i na kraju napišeš '' Koga nema bez njega se može ''' . Pametan je shvatio šta sam imao za reći.
Kao što rekoh to je sveopšta pojava u BiH, nije Sarajevo izuzetak tome. Studentski dom Radovan Karadžić, crkva kod Fate u dvorištu, crkva nad Srebrenicom, pokušaj izgradnje krsta na Zlatištu, izdrakavanje na Putina i Rusiju, rehabilitacija četnika i Draže, vlahiluk...itd. Sve su to pojave koje na žalost imamo u BiH a ne samo u Sarajevu. Ne kažem da je to dobro ali treba sagledati malo širu sliku u tom kontekstu a ne samo kao Vuk neargumentovano osuti po Sarajevu. Zdrava kritika Sarajeva je dobro došla i ja ga kritikujem u smislu adminisracije i upravljanja grada, nekih događaja iz prošlosti ali isto tako mogu da prepoznam i pljuvanje koje prelazi granicu argumentovane rasprave i razmjene mišljenja a jedno od takvih je pomalo i tvoje.[/quote]

Isti taj Haag je oslobodio Gotovinu u čijoj Oluji je popaljeno 30 hiljada objekata Srbima u ztv. SAO Krajini. Bez obzira na borbe sa Hrvatima i rat, je li tebi to normalno ? Je li trebalo protjerati toliko hiljada ljudi, kao da su oni htjeli svi Veliku Srbiju i klanje Hrvata ? Možeš li ti da prihvatiš da je većina protjeranih ljudi bila u obliku žena, djece i staraca a ne boraca ? Usput su i ubijani. Isti Haag je oslobodio Glavaša, jučer Vrhovni sud u Hrvatskoj a ubijao je Srbe i mučio ih. Gdje ti tu vidiš pravdu ? Majku mu jebem, svi bi mir i prosperitet a niko ne bi ni na sekundu pogledao tuđu muku, stavio sebi prst na čelo i zapitao se malo '' hej pa i to su ljudi, je li to ok šta se njima radi ''. U čemu je razlika između njih i naših protjeranih ? Kakav god bio Haag, moramo ga prihvatiti i njegove odluke ali ja u njemu nisam vidio pravdu ni za nas ( presude Karadzicu, Šešelju, Krajišniku itd ...), pa je ne vidim ni za ostale.

Kad si se već dotakao Orića, reci mi jednu stvar. Ko je pobio Srbe u Kravici i Zalazju ? Sami sebe ? Zločin u Kravici je čak i opjevan u pjesmi '' Ko u Kravicu na Božić pođe, nije Naser Karađorđe '' . Da li je on branio Srebrenicu i ima zasluge za to ? Jeste. Da li je ubijao srpske civile ? Lično mislim da jeste. Da li je genocid napravljen iz osvete za to ? Nije. Jer genocid je sistematičan, imao je vojnu i logističku podršku, planski je etnički očišćen grad. Ne treba nama Naser uopće kao heroj, jer Srebrenica nije odbranjena već je u njoj počinjen genocid. Boli me neka stvar za tim poslijeratnim kriminalcem.

U pravu si, nismo krili svoje zločince. Ali ih nismo ni adekvatno kažnjavali za počinjena nedjela. Zato i slušamo od Srba prodike. I trebamo, jer takav odnos do njihovih žrtava ne doprinosi pomirenju. Možda će tebi to biti boom, ali nije skoro pet hiljada srpskih civila broj već su ljudi od krvi i mesa, nečija braća, rodbina, očevi i te ljude to svaki dan boli kao i mene što bole moj stric, dajidza, stricevici itd ...

Nije ti ni to tačno za Karadžića. Dosta srpskih novinara je reagovalo na to, moji prijatelji Srbi su psovali Dodika i sve to predamnom kad smo vidjeli na TV -u. Ja sam sa Srbima svakodnevno, imam i rodbine Srbe i doživljavam ih kao svoje jer su to normalni ljudi kakve imaš i kod nas, nema razlike ni u čemu.

Pa mi kritkujemo zbog svega toga što si naveo RS, prvi ja svakodnevno, jedva čekam da ne postoji ali onda prihvati i ti lijepo da nije ni naše maslo za ramazana.
VjecitiStudent

#1142 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

Sve lijepo i uglavnom tačno, no kakve to sad uopće veze ima sa VB i njegovom naglo priraslom multietničkom republikom u srcu?
VCorp

#1143 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

artime wrote:
VCorp wrote:
artime wrote:Jedno pitanje, zasto svako konmrzi sarajevo a pod time podrazumijevam mlade, dakle mahom studente, ostaju ovdje i rade i zapocnu svoj zivot ovdje? Nevezano za tekst. Ljudi ne budite zatucani i ne mrzite gradove. Imenujete sta vam tacno smeta? Ja ne mrzim Banja Luku, Mostar, Trebinje, Siroki itd. Hajte dodjite sebi...

Gdje su ti silni poslovi u Sarajevu koji privlače mlade da ostanu, rade i žive svoj životu Sarajevu ? :lol: 70 hiljada ljudi se lani iselilo iz BiH, mahom mladih prijatelju. Nemojte pričati smijurije.
Jah... Eto ja ih licno poznajem, sta cemo sad? Godinama nisam o ovome razmisljala, ali u zadnje vrijeme je sve cesce i nije mi jasno. Ljudi koji izvan Sarajeva dodju ovdje i snadju se, puna im usta mrznje na isti grad. Hajd kontam na nesto posebno, ali ono da generalizujes i da svedes sve pod isti kos ne ide nikako.

A ovdje ne govorim o iseljavanju razumije se. to je drugi par cipela.
Hoćeš reći da je Sarajevo perspektivno, a s druge strane većina ljudi se slaže tu da je daleko od svog starog šarma i da je postalo kasaba ?
Znam i ja dosta onih koji su se snašli u Sarajevu, većinom ih šefovi guze kao što su mogli i kod nas, ali eto veći grad pa im je zanimljiviji život nego tu u USK pa žive u Sarajevo da se ne dosađuju u našim još manjim i gorim kasabama, iako im financijski dođe skoro na isto a odvojeni su od svojih familija i rodbine. Moji drugovi koji su studirali u Sarajevu kažu da im se dole ne vraća, i to većina kaže, njihova djeca koja sad studiraju kažu da su se pokajala isto tako i da se tamo neće vraćati. Ako su oni potrošili svoj novac, trud i znoj za tih par godina života i studija u Sarajevu imaju pravo i da ga kritikuju, sviđalo se to tebi ili ne. Dosta ljudi govori u negativnom kontekstu o tom gradu, lokalpatriote se ubiše dokazati suprotno a niko nije stao da se zamisli i da kaže HEJ MOŽDA IMA ISTINE U TOME?! Priče o zaposlenju i Sarajevo možeš prodavati u Ilijašu, za mlade i perspektivne ljude Sarajevo ne nudi ništa što ne nude daleko manji gradovi. Reći ću ti evo samo u sportskom smislu, Split koji je manji od Sarajeva ima više olimpijskih medalja od Bosne i Hercegovine. Dalje nemamo mi šta pričati ...
VCorp

#1144 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

VjecitiStudent wrote:Sve lijepo i uglavnom tačno, no kakve to sad uopće veze ima sa VB i njegovom naglo priraslom multietničkom republikom u srcu?
Najprije da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su mi poslali poruke podrške u inbox, iznenadio me vaš broj i hvala vam još jednom. Oni su shvatili šta sam htio reći, ti eto očito nisi nažalost i to me tišti ali s druge strane kada dobiješ od srca dobrih ljudi poruke kakve sam dobio u zadnjih sat vremena znam da ima budućnosti za BiH i to me raduje.

P.S. Hvala i balijanderima na prijetećim i vulgarnim porukama, nadam se da će vam SDA pobijediti u septembru da vam se najebu mile majke duplo više nego u zadnjih 20 godina, pa krivite Srbe i Hrvate za to što vaša djeca nemaju posla ili paštete za namazati. Pusa balonje :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1145 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Sloboda izbora. Kome se ne svidja u Sarajevu, nek ide tamo gdje mu se svidja. Niko nije svezan.
I ok, razumijem ovo sto VCorp govori. Ima ljudi koji sebe tu ne vide i vracaju se u svoj kraj ili idu vani.
Ali, oni koji ostanu, a seru - e oni mi nisu jasni nikako. Jbg, zivis tu, ali seres non stop Sarajevo vako, Sarajevo nako.
Pa pokupis se i u bijeli svijet.
Nije sjajno, naravno da nije. Ima puno toga sto bi moglo biti bolje. Ima puno toga na cemu se ima raditi. Ima puno toga na cemu se ne radi, a trebalo bi.
VCorp

#1147 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

Tomahawk11 wrote:Sloboda izbora. Kome se ne svidja u Sarajevu, nek ide tamo gdje mu se svidja. Niko nije svezan.
I ok, razumijem ovo sto VCorp govori. Ima ljudi koji sebe tu ne vide i vracaju se u svoj kraj ili idu vani.
Ali, oni koji ostanu, a seru - e oni mi nisu jasni nikako. Jbg, zivis tu, ali seres non stop Sarajevo vako, Sarajevo nako.
Pa pokupis se i u bijeli svijet.
Nije sjajno, naravno da nije. Ima puno toga sto bi moglo biti bolje. Ima puno toga na cemu se ima raditi. Ima puno toga na cemu se ne radi, a trebalo bi.
Ili ostaneš, kritikuješ pa se svi trude da isprave pogreške. E to je ispravno, a najlakše je govoriti samo idite, idite. I šta na kraju ostane ? E Sarajevo ovakvo kakvo je. Zar ne brate ?
Dozer

#1148 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Dozer »

Otprilike... I sad ga valja opet emancipovati...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1149 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

VCorp wrote:
Ili ostaneš, kritikuješ pa se svi trude da isprave pogreške. E to je ispravno, a najlakše je govoriti samo idite, idite. I šta na kraju ostane ? E Sarajevo ovakvo kakvo je. Zar ne brate ?
Da se ne lazemo, niko to ne radi. Niko ne radi nista konkretno. Sva kritika se svela na drustvene mreze (forume, fb i slicno). Oni sto rade - nemaju kad, oni sto ne rade - isto nemaju kad, valja s kafe na kafu. Jbg, odes sad, u po bijela dana, garantujem da su baste pune mlade raje. I tematika kako je tesko, kako nema posla, jebo ovo sve....umjesto te kafe, kad je vec tako, pred institucije i traziti konkretne poteze vlasti, a ne mudrovati, slazes li se?!
Dakle, konstruktivna kritika - svakako, mlacenje prazne slame - ne.
Ne govorim ja nikom idi zato sto ja tako hocu ili ne zelim nekog tu. Nego, ako se vec ne vidis tu, onda ides tamo gdje se vidis. To mi je nekako logicno.
A evo i ovaj prethodni opis inertnosti pokazuje zasto je to tako. Lakse je mudrovati nego konkretizovati stvari.
I znas sta je najgore? Takvo stanje odgovara ovima sto su na vlasti. Ljudi koji mudruju uprazno. Ljepota. I onda ovce hajmo na glasanje i nove 4 godine zaborava :izet:
VjecitiStudent

#1150 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

VCorp, iskreno, jesi li ti uopće pročitao nekoliko zadnjih uradaka - intervjua i FB napisa lika o kojem je ova tema?
Locked