Što je dokaz posvećenosti. Dobijamo besplatne psihoanalize naših virtualnih likova, potpunu koncentraciju na to kad, šta i gdje smo napisali, znaju da žive od građana ove zemlje. Tako i treba, svaka častAntiKrist wrote:Sikiraju se pa moraju tipkat i nakon ne(radnog) vremena
ZAKON O RADU - II poluvrijeme
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1126 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
- AntiKrist
#1127 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Sreca ja banovan vise puta,pa me nemogu upratitKatarinaKosaca wrote:Što je dokaz posvećenosti. Dobijamo besplatne psihoanalize naših virtualnih likova, potpunu koncentraciju na to kad, šta i gdje smo napisali, znaju da žive od građana ove zemlje. Tako i treba, svaka častAntiKrist wrote:Sikiraju se pa moraju tipkat i nakon ne(radnog) vremena
- KatarinaKosaca
#1128 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nisu se na cijeloj temi ni pokušali potruditi da nešto objasne da nešto bar malo rade, ili da su bili najbolji na natječaju kad su dobili posao. Sav forumski rad budžetlija na temi je bio puka analiza, izmišljotina ili jeftino podjebavanje neistomišljenika, odnosno onih koji su ih samo podsjetili od koga i čega dobivaju plaću. To sve govori.AntiKrist wrote:Sreca ja banovan vise puta,pa me nemogu upratitinace nista ne krijem
- AntiKrist
#1129 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Sljedeca top tema ,na proljece: Privatizacija javnih preduzeca 
-
colt
#1130 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Kad budem imao vremena, nađem post. Trenutno me handri poslodavac. On već pojačao primjenu ZORKatarinaKosaca wrote:ako nemaš vremena, onda nemoj tvrditi. Rekla sam da sam sama sebi poslodavac i da nemam uposlenih, ako te već zanima. Bilans stanja i uspjeha moje djelatnosti ti skeniram, kad budem "imala vremena"colt wrote:Ne izmišljam. Nemam vremena da ti tražim postove . .![]()
@cherry... da, izađe Triglav, pa onda priglavke, izgleda se tako kaže, nisam znala, i hvala. To nije slovna greška, nego zaista nisam znala...
-
Novak20
#1131 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Čovjek bi vam nešto i objasnio vezano za ZOR ali ne može dok imate pri(d)glavke na nogama.KatarinaKosaca wrote:Nisu se na cijeloj temi ni pokušali potruditi da nešto objasne da nešto bar malo rade, ili da su bili najbolji na natječaju kad su dobili posao. Sav forumski rad budžetlija na temi je bio puka analiza, izmišljotina ili jeftino podjebavanje neistomišljenika, odnosno onih koji su ih samo podsjetili od koga i čega dobivaju plaću. To sve govori.AntiKrist wrote:Sreca ja banovan vise puta,pa me nemogu upratitinace nista ne krijem
- dobojlija81
#1132 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ebale vas priglavke po ovakvoj vrucini
- Cherry-Cherry
#1133 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Treba čuvati jajnike.
Žensko se s nogu čuva 
- KatarinaKosaca
#1134 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ništa ti nećeš ni naći ni postati, jer jednostavno LAŽEŠ. Ja nisam mogla, bilde, napisati da me "handri poslodavac", kad sam sama sebi psolodavac. A i dok nisam bila, dok sam radila kod poslodavca, nije me "handrio" nego sam jako voljela svoj posao i sama sam znala koliko trebam raditi i gdje i kad trebam biti. Pošto je to postalo inkompatibilno sa ulogom majke, postala sam sama sebi poslodavac. Nigdje na forumu pod mojim nikom, ništa drugačje ne može pisati, dakle, LAŽEŠ. Ako nije istina, demantiraj, inače ostaješ smrdljivi lažov koji podmeće kukavičija jaja u masi, gužvi i sa podlim osmijehom.colt wrote:KatarinaKosaca wrote:ako nemaš vremena, onda nemoj tvrditi. Rekla sam da sam sama sebi poslodavac i da nemam uposlenih, ako te već zanima. Bilans stanja i uspjeha moje djelatnosti ti skeniram, kad budem "imala vremena"colt wrote:Ne izmišljam. Nemam vremena da ti tražim postove . .![]()
Kad budem imao vremena, nađem post. Trenutno me handri poslodavac. On već pojačao primjenu ZORKaže ovako će izgledati sledeći ZOR
Evo, @cherry me barem naučila nešto (sasvim ozbiljno kažem) ispravila jednu sistematsku grešku, ti viriš iza ćoška, da u gomili uletiš i kao podjebeš nešto, pa drugima šutiš, pa opet meni podmetneš. E, sad ćemo te priupitati za taj post from time to time, ono kad budeš imao vremena...
-
sumirprimus
#1135 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ja bi na redovnu jutarnju dozu kmecanja.
Kmee kmee
Kmee kmee
-
Latte
#1136 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
A ZOR kao da ima samo jednu stavku pa se kao ima razloga za veselje
-
rioss
#1137 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ova zadnja stranica foruma je ista ko i zakon o radu 
-
sumirprimus
#1138 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Zor kao zornjak.dodje dok si jos u bunilu....
- Bloo
- Globalna šefica
#1139 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
teške priče na sabahu
- don vito
#1140 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
moja ti Kato
ok sto nisi znala za priglavke, i meni se desavalo da neke rijeci godinama pogresno pisem i izgovaram
al sto sto si dopustila da tresnjica pametnica nekoga ispravlja na ovom forumu, to ti necu halaliti

ok sto nisi znala za priglavke, i meni se desavalo da neke rijeci godinama pogresno pisem i izgovaram
al sto sto si dopustila da tresnjica pametnica nekoga ispravlja na ovom forumu, to ti necu halaliti
- KatarinaKosaca
#1141 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
don vito wrote:moja ti Kato
Neka bar nekako zaradi plaću.. nije loše. I ne može čovjek biti jednako dobar i u jeziku i u matematicu. Vidiš, u jeziku je bolja...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1142 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
sabahajrulah moje belo roblje... vidim gazdarica punom parom po sHalterusHama... pljati porez Kato porez... sad cemo akobogda inshallah 20% na dobit da vrnemo da nebi gazde cvjetale su pHorsHeima po titovoj

- KatarinaKosaca
#1143 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
O đe si Pici, već sam se zabrinula za tebe.... vidim hvala Bogu dobro si, malo je lakše, jelda? Vrijeme liječi sve
Neću da platim porez, rekla sam ti, ja i italijanska mafija ne plaćamo poreze
Tuži me...
Neću da platim porez, rekla sam ti, ja i italijanska mafija ne plaćamo poreze
- pici
#1144 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
kako bona nije laksHe... treba ucit od hrvata i srba u /BiH...
ima kato 20% da te olesHe sad pa sad...ili ode stan/kuca... vikendica u kijevu itd
ČOVIĆ: "Popraviti" Zakon o radu
Objavljeno Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2015 13:20
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da je nova parlamentarna većina u Federaciji BiH /FBiH/ nestabilna, a da vlast provodi manjinska vlada.
Čović je za "Dnevni avaz" rekao da ga je o tome informirao i lider SDA Bakir Izetbegović koji smatra da je parlamentarna većina u Federaciji "dosta tijesna" i da zahtijeva mnogo energije da bi bila funkcionalna.
Prema njegovim riječima, rad federalnih institucija otežavaju i tehnički problemi u vidu i dalje nazočnosti potpredsjednika Federacije BiH i tri ministra iz reda Demokratske fronte koji nisu smijenjeni, nakon što su se koaliciji osim HDZ-a i SDA priključili i Stranka za BiH, BPS i A-SDA.
"Očekujem da će nova većina zaživjeti tek krajem kolovoza, jer je sada vrijeme godišnjih odmora", rekao je Čović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH.
On ističe da nije i neće odustati ni od daljih razgovora i konzultacija sa liderom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem.
Čović je dodao da bi do kraja godine trebalo napraviti izmjene Izbornog zakona u BiH, a što prije bi trebalo "popraviti" Zakon o radu, s ciljem zaštite radnika i njihovih prava. (Izvor: Srna)
Poslodavci RS-a: 'Ne tražimo isti Zakon o radu kao u FBiH'
sindikati iz RS-a, pak, kažu da ako se usvoji Zakon o radu, Vlada RS mora dati ostavku
28
pregleda
Poslodavci RS-a: 'Ne tražimo isti Zakon o radu kao u FBiH'
Foto:
Autor:
Ana Buntić - Ćavar
I dok je u FBiH procedura oko novog Zakona o radu podigla dosta prašine i digla na noge sindikate, u RS-u se izgleda situacija tek zahuktava. Naime, u izjavi za RTV BN, potpredsjednik Unije udruženja poslodavaca RS Saša Trivić kazao je kako ne traže isti Zakon o radu kao u FBiH. - Smatramo da se može kroz pregovore i sadašnji prijedlog, odnosno radni materijal koji je Vlada prije godinu dana dala socijalnim partnerima na razmatranje, dovesti u fazu da bude značajno bolje nego što je to u Federaciji, kazao je Trivić.
Dobri i loši poslodavci
Dodao je kako ne traže povećanje broja radnih sati kroz tjedan od sadašnjih 40 sati, već žele liberalnije odlučivanje koliko tko ima plaću, da možemo nagraditi više onoga radnika koji više radi, a da onaj koji lošije radi može imati manju plaću. Iz Unije traže da se Zakonom regulira kako radnik ulazi i izlazi iz radnog odnosa, te da svatko snosi odgovornost za svoj dio posla. "Znamo da postoje i dobri i loši poslodavci, kao i radnici, ali mi ćemo nastojati zakonskim rješenjima spriječiti i jedne i druge da negativno utječu na poslovnu klimu i na razvoj gospodarstva RS-a", kazao je Trivić. Između ostalog, spomenuo je i krizu iz 2008. te kako su poslodavcima ukinute subvencije za novo zapošljavanje i povećani porezi i doprinosi na 66 posto. - Jedini koji i danas plaćaju cijenu ove krize su poslodavci, mi smo iznijeli taj teret i tražimo smanjenje doprinosa i poreza jer smatramo da je to iznos sredstava iz kojih treba stvoriti nova radna mjesta, kazao je Trivić. S druge strane, za isti medij oglasila se i predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić koja je kazala kako sindikat ne može sjediti skrštenih ruku. - Posljednju rečenicu koju sam izgovorila pred oko 5000 radnika, članova sindikata na prosvjedima "Ako drugi put dođemo, to će biti konačni obračun", kazala je Mišić.
- KatarinaKosaca
#1145 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
pici wrote:kako bona nije laksHe... treba ucit od hrvata i srba u /BiH...ima kato 20% da te olesHe sad pa sad...ili ode stan/kuca... vikendica u kijevu itd
Ma, lako ćemo za mene, nego ti smaraš, dan šesti. Ne znam ni spavaš li uopće
A kad vas čovjek sluša o "poslodavcima-robovlasnicima" poršeima, reklo bi se da smo bogatiji od Švice, jebo te, samo ako si gazda, odmah si bogat i robovlasnik i imaš najmanje poršea
Fakat, treba vam neko suptilno i sa puno obzira priopćiti da je Tito umro.
- pici
#1146 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
KatarinaKosaca wrote:pici wrote:kako bona nije laksHe... treba ucit od hrvata i srba u /BiH...ima kato 20% da te olesHe sad pa sad...ili ode stan/kuca... vikendica u kijevu itd
Ma, lako ćemo za mene, nego ti smaraš, dan šesti. Ne znam ni spavaš li uopćeIKmečiš, kukaš, valjda sve od brige za mene..
A kad vas čovjek sluša o "poslodavcima-robovlasnicima" poršeima, reklo bi se da smo bogatiji od Švice, jebo te, samo ako si gazda, odmah si bogat i robovlasnik i imaš najmanje poršea![]()
![]()
![]()
sad ce dragance i dodi da vrnu 20% na dobit kazu nije uspjelo prije sedam godina da privuku strane investicije... porez kato plati porez... nema djabe ni u stare babe
- KatarinaKosaca
#1147 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Znaš kako si me prepaopici wrote:KatarinaKosaca wrote:pici wrote:kako bona nije laksHe... treba ucit od hrvata i srba u /BiH...ima kato 20% da te olesHe sad pa sad...ili ode stan/kuca... vikendica u kijevu itd
Ma, lako ćemo za mene, nego ti smaraš, dan šesti. Ne znam ni spavaš li uopćeIKmečiš, kukaš, valjda sve od brige za mene..
A kad vas čovjek sluša o "poslodavcima-robovlasnicima" poršeima, reklo bi se da smo bogatiji od Švice, jebo te, samo ako si gazda, odmah si bogat i robovlasnik i imaš najmanje poršea![]()
![]()
![]()
sad ce dragance i dodi da vrnu 20% na dobit kazu nije uspjelo prije sedam godina da privuku strane investicije... porez kato plati porez... nema djabe ni u stare babe
- pici
#1148 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
sHo si gazdovala gazdovala si...
morat cete titovom se samoreklamirat sendvic rekljamicama

kupi jedam imasH dva... popust kod gazdarice kate navali narode

kupi jedam imasH dva... popust kod gazdarice kate navali narode
- KatarinaKosaca
#1149 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
I vi nekom pričate o ljubomori, zavisti, podjeli društva???

A ništa nečasno nema u reklamiranju sendviča... najbolje su mi budžetlije koja kao uvredu kažu "pijačarko" (šta je nečasno u prodaji na pijaci????), ili reklamirećeš sendviče..šta je tu nečasno i loše?
Nečasno je paratizirati na tuđoj grbači dok ništa ne radiš, to je uvreda, a prodavati sendviče i reklamirati, najnormalnija stvar i pošten posao.
A ništa nečasno nema u reklamiranju sendviča... najbolje su mi budžetlije koja kao uvredu kažu "pijačarko" (šta je nečasno u prodaji na pijaci????), ili reklamirećeš sendviče..šta je tu nečasno i loše?
Nečasno je paratizirati na tuđoj grbači dok ništa ne radiš, to je uvreda, a prodavati sendviče i reklamirati, najnormalnija stvar i pošten posao.
- pici
#1150 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
a porezKatarinaKosaca wrote:I vi nekom pričate o ljubomori, zavisti, podjeli društva???![]()
![]()
![]()