Blagodarim na istiniMagarece_godine wrote:"Ne valja Dino, ne valja korida, ne valjaju utakmice, a vasa mjesta u pozorištu prazna!"
Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- BOGUS
#1126 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
-
bull21
#1127 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Pa i pozorište nam je za qrac. Uzurpirao, kao i sve drugo, jedan čovjek i on radi šta hoće. Mislim da smo Šekspira zadnji put vidjeli prije sigurno 2-3 godine, ako i tada i to u režiji stranca - naši ne daj Bože. Valjda im je ispod časti jednom godišnje uraditi kakvu kvalitetniju postavku od Šekspira. Vrhunac našeg teatra je Ja, mahaluša.BOGUS wrote:Blagodarim na istiniMagarece_godine wrote:"Ne valja Dino, ne valja korida, ne valjaju utakmice, a vasa mjesta u pozorištu prazna!"
-
Gabrielo
#1128 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ko dolazi od poznatih na SFF?
-
leo karan
#1129 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Gledam samo blockbustere inače, a na SSF-u pogledam samo jedan film u prosjeku. Nemam vremena od cuganja i ganjanja treba.dezurni_ucenik wrote:leo karan wrote:Sad kad klix počne najavljivati SFF, pljuvaci ce se odmah presaltati, a Merlina ce zaboravit.
A onda ide hrakacina, mjesec danas. Bit ce ovo dugo ljeto
A ti si inace veliki filmofil, pa ti smeta kad neko hejta SFF![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1130 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Moj omiljeni glumacGabrielo wrote:Ko dolazi od poznatih na SFF?
zatim reditelj Michel Hazanavicius,Brillante Mendoza , itd, postao je SFF ozbiljna stvar. Kao što je i Sarajevo postalo zaista ozbiljna turistička destinacija, grad vrvi, čuju se svi jezici svijeta, valjda, sve boje kože,,, fakat trebamo potencirati taj turizam. Zato me i taxista od katedrale do buća potoka htio voziti preko bistrika
Ipak, ako je i Dino Merlin i njegov koncert doprinijeo tome da kako se napisalo nije bilo slobodne sobe u gradu, hvala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1131 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Najjaci post na temiOligarh wrote:KatarinaKosaca wrote:
Ti, si, valjda jedini koji ga lično poznaje. Ja, znam neke ljude koji ga znaju i jesu rekli da je dinar efendija. Ali, svi smo mi ljudi sa vrlinama i manama, čak i "Romanijac" i udes i zapisnik... ima štofa za priču
Ipak, čini mi se, da ovdje nisu pljuvali po Dini Merlinu ljudi sa memli strane, nego oni kojima smaeta pjesma "alija" (a ti bar znaš ko me je napisana), ili oni koji su se kao seoske mlade ponašali dizući nos u fazonu ko si ti da me pitaš gdje sam bio kad je bilo najtežeili oni koji su jednostavno ljubomorni.
Jednako kao što si ti odrastao sa Dinom i ja sam sa jednom "legendom", idolom i znam da je monstruozan škrtac, a baš je na ovoj temi prikazan kao pojam ljudskosti. Naravno, neću spominjati ime čovjeka iza nika, posebice što nije na mojim porezima...
Nije, Kato, samo ovo dinar-efendija pitanje. Nije ni u tome sva stvar što je neko ili nije dinar efendija. Ovakvi smo ili onakvi, to smo mi i takvi smo. Ali ima ona jedna crta kod njega, koja mene odbija da mu poklonim pijetet koji možda on i zaslužuje, mnogo više od onog zbog čeag neki pljuju po njemu. To je ona njegova "prilagodljivost" situaciji. Njegovo koketiranje sa svim što je aktuelno moćno, a da se de zamjeri drugima. I to je mantranje sa ovoj pjesmi u rahmetli Alijima, i jednom i drugom... Mada mislim da je ona i jeste posvećana onom starijem (moj vrlo subjektivan sud). A vidi nešto, Dino jeste naš i kao takav je paradigma za dosta stvari koje se vrte oko nas. Meni je ta njegova "prilagodljivost" ga i svela u ravan jednog Thompsona u glavama nekih ljudi. "Bosnom behar probeharao" bi se pjevao uvijek i svuda, bio on onakav ili onakav. Sa ili bez njegove izjave sa koncerta u Njemačkoj 1993. da će njegov Hamza biti jedino general ArBiH. Ja sam neko kome je sudbina u ratu namjenila dosta ratovanja, nije me štedila. Ta njegova crta u pjesmi, a gdje si bio ti kad je bilo najteže mi je jasno rekla o njemu da čovjek ili pjeva sam sebi iz nekog stida (što nije bio tu gdje jeste) ili čovjek nema stida pa bi takve stihove mogao preko usta prevaliti dok ga samog nije bilo sa nama ostalim po ćukama. Nije bio, ok... Ni prvi ni jedini... Ali nemoj, majka mu stara, pjevati o tome, ne trljaj rane ničim izazvan, a poslije 5, 10. 15, 20 godina si paradigma patriotizma ili čega već. To je ono što je mene "ohladilo" od njega, mada ga i danas poštujem ko čovjeka, komšiju, više zbog toga šta je bio nekad dok mu je Enver bubnjao i ko mi je ispjevao najljepše pjesme mojih ekskurzija, nego ono čega je on predstavnik ili neke njegove umjetničke veličine. Ne znam da li si me skontala, ali mnoge njegove mi pjesme ostavljaju bljutav ukus u ustima. Nekad je pametnije i ušutit ili odmahnuti rukom i kazati "ne, nije to dobro što nam se svima desilo" kao što je Romanijac odradio.
Svaka cast druze, narocito za boldano. Mislim svako elementarno upucen zna da se ispalio vrlo brzo, ljudi ga vidjali od Svedske do Njemacke, ali eto nekima je cilj braniti nebranjivo.
Merlinu svaka cast za stare pjesme, negdje zakljucno sa albumom Sredinom. Za filozofiranje bez realne podloge, za kamelonsko prilagodjavanje svemu vladajuce, kao i za ovo sto si ti istakao, vjecni palac dole.
-
Nokija
#1132 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Prije par godina je bio na Zetri konzert Zdravka Colica. Valjda je prodaja karata lose isla pa su na dan konzerta u Merkatoru uz omeksivac za ves dijelili karte. To mi je bilo pravo tuzno, jer je covjek nekad bio zvijezda i u ta doba smo se svi sisali na lokice. Al valjda je to pokazatelj da se od stare slave ne zivi i da je muzika ozbiljan biznis. E sad Dino Merlin kolko je god slab pjevac toliko je dobar biznismen. Vjerovatno jedan od najuspjesnijh trenutno na ovim prostorima u muzickom smislu. Uz to, sad kao sijedi dedo na prvi pogled i ne izgleda lose. Svakako bolje nego u cvijetu mladosti. Uz to je jedan od najbolje obucenih likova na estradi.
Diviti se njegovom liku i djelu zato sto je u ratu bio u SA je naravno tipicno forumski
Diviti se njegovom liku i djelu zato sto je u ratu bio u SA je naravno tipicno forumski
- malamirha
#1133 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
jasno mi je da ovi sa mihrivoda ne mrdaju dupetom, nazalost doslje pokupovase stanove i kuce u najljepsim dijelovima grada i donesose rurane navike samo njima prihvatljive. vratise nas u pedesete godine proslog vijeka.velikibrnjo wrote:ja kad vidim mirhice sta pises, skontam da su ti ruralci i sandzaklije daleko bolji od sarajevaca koji se kunu u pogled sa mihrivoda a glavom u plafon svog dnevnog boravka od 2x2m udarajumalamirha wrote:kad pogledam ko dolazi od izvodjca u budvu,beograd,zagreb......dodje mi da placem.idem na koncerte,plaltim zestoko. samo jednoma da odrzi koncert neko dobar......
znam da toga biti nece.dovoljni su nam ovi nizerazredni narodnjaci.ovaj grad naselise rularci i sandzaklije,kad to spojis ....dobijes sarajevo.
ono malo sto nas osta nije dovoljno za bilo sta. davimo se u glibu primitivizma.cevljanovici su ovo!!!!!!!!!!!!!!
-
Gabrielo
#1134 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
KatarinaKosaca wrote:Moj omiljeni glumacGabrielo wrote:Ko dolazi od poznatih na SFF?Benicio del Torro...
zatim reditelj Michel Hazanavicius,Brillante Mendoza , itd, postao je SFF ozbiljna stvar. Kao što je i Sarajevo postalo zaista ozbiljna turistička destinacija, grad vrvi, čuju se svi jezici svijeta, valjda, sve boje kože,,, fakat trebamo potencirati taj turizam. Zato me i taxista od katedrale do buća potoka htio voziti preko bistrika![]()
Ipak, ako je i Dino Merlin i njegov koncert doprinijeo tome da kako se napisalo nije bilo slobodne sobe u gradu, hvala
- Adriatic
#1135 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nokija wrote:Prije par godina je bio na Zetri konzert Zdravka Colica. Valjda je prodaja karata lose isla pa su na dan konzerta u Merkatoru uz omeksivac za ves dijelili karte. To mi je bilo pravo tuzno, jer je covjek nekad bio zvijezda i u ta doba smo se svi sisali na lokice. Al valjda je to pokazatelj da se od stare slave ne zivi i da je muzika ozbiljan biznis. E sad Dino Merlin kolko je god slab pjevac toliko je dobar biznismen. Vjerovatno jedan od najuspjesnijh trenutno na ovim prostorima u muzickom smislu. Uz to, sad kao sijedi dedo na prvi pogled i ne izgleda lose. Svakako bolje nego u cvijetu mladosti. Uz to je jedan od najbolje obucenih likova na estradi.
-
detroit-mercy
#1136 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nemas kurac ljudi da to organizuju, prvi bi ti Faruk Drina organizovao taj koncert kad bi bio siguran da ce dobro "proci" na njemu. Problem je publika i sta danas publika u BiH voli i slusa. Cuj AC/DCBetter Man wrote:To bi bilo pravo. Laže onaj ko kaže da npr AC/DC ne bi mogli napuniti Koševo. Pa ne bi tu ljudi bili samo iz BiH, već iz cijele Evrope. Pa U2 je je svirao 2 noći zaredom na Maksimiru i bilo je 120 hiljada ljudi ukupno na oba koncerta. Jer vi mislite da su tu bili samo ljudi iz Hrvatske,a ne iz cijele Evrope. Problem je što mi nemamo ljude spremne da ulože i organizuju takav sepktakl, već se bave seoskim zabavama poput Faruka Drine. Ono sinoć je obično narodno veselje jednog polunarodnjačkog pjevača i ništa više.dale cooper wrote:Jebo Merlina. Da je meni da se kod nas počnu održavati koncerti kvalitetnih, eminetnih muzičara, da imamo
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
I svi zadovoljni.
- zateznistub
#1137 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nokija wrote:Prije par godina je bio na Zetri konzert Zdravka Colica. Valjda je prodaja karata lose isla pa su na dan konzerta u Merkatoru uz omeksivac za ves dijelili karte. To mi je bilo pravo tuzno, jer je covjek nekad bio zvijezda i u ta doba smo se svi sisali na lokice. Al valjda je to pokazatelj da se od stare slave ne zivi i da je muzika ozbiljan biznis. E sad Dino Merlin kolko je god slab pjevac toliko je dobar biznismen. Vjerovatno jedan od najuspjesnijh trenutno na ovim prostorima u muzickom smislu. Uz to, sad kao sijedi dedo na prvi pogled i ne izgleda lose. Svakako bolje nego u cvijetu mladosti. Uz to je jedan od najbolje obucenih likova na estradi.
- supercali
#1138 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
nije problem sto je otisaoNot My Idea wrote:Milion ljudi je otislo iz Bosne, dobar dio se nikad nije vratio al se Dini ne moze oprostit, sile nema![]()
problem je sto on kao javna licnost pjeva o tome kao nda je citavo vrijeme bio na prvoj liniji i prigovara tom milionu gdje si bio ti
to je razlika izmedju tih milion koji su otisli i njega
licno ostalo me ne zanima u vezi njega tako da me boli neka stvar hoce li skupiti 100 ljudi na koncertu ili milion ne obracam paznju na njega i to je to
-
Nokija
- It_is_a_Leclerc
#1140 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hejtere i dalje ne bi trebalo skidati sa aparata na koje su uključeni u subotu oko 21:00h. Vidim da još pjene. 
- JThomas
#1141 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
od toga da je andrića otjeralo sarajevo dođosmo i do toga da zdravko čolić više nije zvijezda...hej, jebeni zdravko čolić.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1142 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
"Halo pisac, napise li se sta" 
- JThomas
#1143 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
lijepo zvuči, ali čovjek je u sarajevu samo išao u gimnaziju.
- vjesticanametli
#1144 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
bog te cuoNaslovnica wrote:Samo da malo trolujem temu, ja se i dalje nadam da će U2 nastupiti na Koševu na 20-tu godišnjicu njihovog nezaboravnog koncerta u Sarajevu, tj. 23 Septembra 2017.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1145 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Živio je dvije godine i u Zenici, gdje je jedna od najljepših ulica novog dijela grada nosila njegovo ime. Za to "halo pisac" znam da je "urbana legenda". Vise legenda, nego urbana.
-
bumerangss
#1146 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
47 stranica o Dini Merlinu!
bla bla bla... pa ne znam sta se vise ima reci? 
- Thorgerson
#1147 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ko i kuda ce doci? Upale navigator ovdje im crna rupa.malamirha wrote:Better Man wrote:To bi bilo pravo. Laže onaj ko kaže da npr AC/DC ne bi mogli napuniti Koševo. Pa ne bi tu ljudi bili samo iz BiH, već iz cijele Evrope. Pa U2 je je svirao 2 noći zaredom na Maksimiru i bilo je 120 hiljada ljudi ukupno na oba koncerta. Jer vi mislite da su tu bili samo ljudi iz Hrvatske,a ne iz cijele Evrope. Problem je što mi nemamo ljude spremne da ulože i organizuju takav sepktakl, već se bave seoskim zabavama poput Faruka Drine. Ono sinoć je obično narodno veselje jednog polunarodnjačkog pjevača i ništa više.dale cooper wrote:Jebo Merlina. Da je meni da se kod nas počnu održavati koncerti kvalitetnih, eminetnih muzičara, da imamo
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
I svi zadovoljni.
Zagreb je uvezan sa Evropom, Slovenija, Austrija, Italija, Madjarska, Srbija, iz svih ovih zemalja brze mozes doci u Zagreb nego iz Sarajeva.
Tako da nije to bas laz. Mozda neka polu-istina.
Cinjenica je da npr. samo Sarajevo sa okolnim gradovima nema dovoljno publike da napuni AC DC npr. Jednostavno nema. Narocito jer karte za taj koncert ne bi bile sigurno 10 ili 15 KM.
Eventualno Zetra bi se mozda mogla odraditi, ali opet...karte bi bile paprene za nas. Ja u raji spomenem da sam dao za kartu koncert 95 KM. Gledaju me, tipa nisi normalan, koji ti je... Mislim nisam uopste neki rasipnik, ali za neke stvari koje cu pamtiti citav zivot mi nije tesko dati novac.
Svako ko nije bio vani i vidio spektakl kakav prave svjetske zvijezde, ne moze pricati o 'spektaklu koji je napravio Merlin'. Merlin i pored tolike zarade ne ulaze previse u svoje nastupe. Dakle, ovo je minimalizam. Ono sto se mora imati. Ja na kakvim koncertima sam bio, pa nije bi bilo zao nijednog feninga. To su sleperi i sleperi opreme, stotine i stotine ljudi koji rade na tome, pa ti vidis konkretno da onih 95 KM jos ispadne i malo... Znam, zvuci glupo dati stoju za tamo nekoga sto pjeva, ali kazem opet, vidis barem nesto, vidis tu produkciju i silu koja to sve pokrece...
Bio na Merlinu jednom i reko nikad vise. Ozvucenje nikakvo, nikakva komunikacija sa publikom, ofucane fraze i sto je najgore kasnio lik ja mislim jebenih sat i nesto. Halo ba?
Izdvojicu samo neke koncerte na kojima sam bio od ovih bas velikana i niko nije zakasnio ni jebene minute, mozda neki 5-10 minuta MAX - tipa Iron Maidena, AC DC, Roger Watersa, Metallica...a meni neki carsijaner kasni sat i nesto i konta on faca neka...ma idi se u q.
- Banksy
#1148 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Muzički nula, kao čovjek dupla nula,
tipičan proizvod vremena, i muzički i fenomenološki slika i prilika društva i vremena u kojem živimo,
ne poznajem nikog, ni starog ni mladog ni srednjih godina, ni u bližem ni u daljem okruženju, a da je bio na koncertu, hvala bogu.
tipičan proizvod vremena, i muzički i fenomenološki slika i prilika društva i vremena u kojem živimo,
ne poznajem nikog, ni starog ni mladog ni srednjih godina, ni u bližem ni u daljem okruženju, a da je bio na koncertu, hvala bogu.
-
Nokija
#1149 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Colic je legenda bivse YU. Ali nije vise zvijezda kakva je bio prije rata. Ali to i nije moja poenta. Kao sto rekoh, kupis omeksivac dobijes kartu. Tuzno.JThomas wrote:od toga da je andrića otjeralo sarajevo dođosmo i do toga da zdravko čolić više nije zvijezda...hej, jebeni zdravko čolić.
- zateznistub
#1150 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
joj blago i tebi i tim tvojima, koje se muke spasiste...Banksy wrote:Muzički nula, kao čovjek dupla nula,