BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO I milion puta BRAVOMister Yes wrote:Čudan si ti čovjek. Sa jedne strane naglašeno liberalnih shvatanja i stiče se dojam da nemaš svetinje. Ali onda ipak pokazuješ da imaš svetinje. Ok, tvoja svetinja nije Bog niti je mišljenje većine ali jeste država a to je podjednako besmisleno. No dobro, svakakvih nas ima.L u c i f e r wrote: Medjutim.
Sa opstankom Bosne nema zajebancije.
Ako bi Mile krenuo u secesiju, sa apetitom idem u rat.
Ne zbog Bakira, ne zbog ideologije, ne zbog osvete, vec zbog opstanka.
Ne zelim da bjezim iz svoje zemlje i iz svog doma.
Ne zelim da perem sudje nam zapadu dok se ceto baskari u mom, ko sto rekoh.
Necu se pomiriti s tim da nas velikosrpska i cetnicka govna stjerajumu rezervat ili geto niti da nas uniste i istrijebe.
Tako je nastala RS.
Na uzasnom zlocinu.
I kao takva ne zasluzuje da postoji.
Dok postoje Bosnjaci ce se boriti za njeno unistenje.
Po mogucnosti, politickim putem.
Ako RS krene u secesiju, svim sredstvima, u skladu sa zenevskim konvencijama.
RS je nastala u Daytonu dogovorom zaraćenih strana. Prije toga je dogovorena od strane velikih sila uključujući i njenu veličinu (49% BiH). Četnici su radili strašne zločine uključujući i genocid i krivci treba da odgovaraju. Ali RS je volja srpskog naroda da ne budu majorizirani od većinskih Bošnjaka u BiH pri čemu 99% tog naroda nije radilo zločine. Nastala bi i da nije bilo zločina. To je legitimna težnja i moderne multietničke zemlje imaju neki oblik decentralizacije jer to je vrhunac demokratije. Treba da bude taman na cca 50% BiH jer na tolikom dijelu BiH su Srbi prije rata zaista bili većina. RS jeste dobila neke teritorije gdje su Bošnjaci i Hrvati bili većina ali je isto toliko teritorija gdje su Srbi bili većina pripalo Federaciji. Sve u cilju kompaktnosti teritorija koliko toliko. Dakle ne radi se o otimačini već o razmjeni.
Federacija BiH je više nego dovoljna za Bošnjake u smislu životnog prostora. Na teritoriji koju je nakon Daytona kontrolisala Armija BiH prije rata je živjelo više ljudi nego što je bilo Bošnjaka u BiH. A Bošnjaka je sve manje i manje. Potpuno je besmisleno težiti većoj teritoriji kada ti narod nestaje.
Budu li Bošnjaci nastavili živjeti u prošlosti sa jedinom željom da se osvete i da unište RS, od Bošnjaka neće ništa ostati. I ovako nestajemo kao narod. Masovno se odlazi iz BiH i sve je manje rođenih Bošnjaka. Još jedan rat bi nas nepopravljivo uništio jer ne samo da bi ginuli već bi još više ljudi ekspresno napustili zemlju da se nikad ne vrate. Još jedan rat je "the end" za Bošnjake i samo budala to ne vidi.
RS se nikada neće odcjepiti. Nema promjene granica niti bi to svijet dopustio. Glupo je trošiti vrijeme i živce na tu priču. A sve i kad bi se odvojili Bosna bi opstala. Duplo manja ali opet veća nego srednjovjekovna Bosna na primjer. Dnašnje granice BiH su rezultat dogovora velikih sila (Berlinski kongres) gdje niko od naših naroda nije učestvovao. Nisu bogom date i nisu svetinja ni u kojem smislu. NIko tebe u Federaciji ne bi dirao niti bi ti ugrozio opstanak. Niko se ne bi baškario u tvom. Federacija nije rezervat. Niko te ne pokušava istrijebiti. To je sve paranoja izazvana dvadesetogodišnjim djelovanjem medija.
Ipak, koliko god to meni bilo besmisleno, ako nas veliki ipak ponovo nahuškaju da ratujemo, ja neću pobjeći već ću i ja zajedno sa tobom ponovo u rov. Ali samo da branim, nikako da napadam. Budu li me slali u napad ne idem. Pa makar me na licu mjesta streljali. Da napadam nečiji grad ili selo ne pada mi na pamet.
Novi rat
-
dosadnistemnogo
#1126 Re: Novi rat
-
dosadnistemnogo
#1127 Re: Novi rat
buduci da ti je mister yes odgovorio sve, ja cu se zadrzati samo na nekoliko tema.L u c i f e r wrote: Medjutim.
Sa opstankom Bosne nema zajebancije.
Ako bi Mile krenuo u secesiju, sa apetitom idem u rat.
Ne zbog Bakira, ne zbog ideologije, ne zbog osvete, vec zbog opstanka.
Ne zelim da bjezim iz svoje zemlje i iz svog doma.
Ne zelim da perem sudje nam zapadu dok se ceto baskari u mom, ko sto rekoh.
Necu se pomiriti s tim da nas velikosrpska i cetnicka govna stjerajumu rezervat ili geto niti da nas uniste i istrijebe.
Pokusali su to vec jednom, 92-95, kad su bili 100 puta jaci od nas, pa su strahovito dobili po picki.
Uspjeli su jedino kukavicki i zlocinacki poubijati nenaouruzane civile, zarobljene vojnike, starce, djecake, silovati nase sestre, majke, kcerke, djevojcice...
Tako je nastala RS.
Na uzasnom zlocinu.
I kao takva ne zasluzuje da postoji.
Dok postoje Bosnjaci ce se boriti za njeno unistenje.
Po mogucnosti, politickim putem.
Ako RS krene u secesiju, svim sredstvima, u skladu sa zenevskim konvencijama.
O ustroju Bosne se moze i treba razgovarati.
Regionalna i decentralizovana ustrojstva su ok.
Ali jamiti silom i zlocinom, a nadati se dobru, kurca graha.
Isto tako, tolerisati cetnicka postrojavanja, hapsiti ljude zbog isticanja prethodne zastave BiH, bagerima raznositi i sakrivati po sekundarnim grobnicama leseve masakriranih ljudi te i nakon 20 godina negirati pocinjeni genocid, a nadati se dobru, kurca graha.
Ako ja ko salonac, ateist i kozmopolit vako, sta mislis kakvi su tek ostali Bosnjaci.
Nisu to vise oni mlitavi, naivni i mehametli Muslimani kojim su cetnicima lijegali pod noz jer su im vjerovali i jer su mislili da ako oni nikome ne cine zlo da niko nece ni njima zlo uciniti.
Nisu to vise one dobricine koje misle da "za rat treba dvoje" i da rata ne moze biti.
Drasticno su evoluirali od pretrpljenog uzasa.
Od ovaca su postali kurjaci.
Ponavljam svoje rijeci iz prvog posta: ne zelim rat.
Znam kakvo rat sranje, bio sam 4 godine pod granatama, snajperima i u rovu.
Ne zelim kavgu niti propagiram mrznju i osvetu.
Podrzavam politicki dijalog.
Cetnici nemojte da vas djavo navraca.
Niko vas ne dira.
Hajde da zivimo ko ljudi.
Hajse da idemo prema Evropi.
Da unapredjujemo ekonomiju i iskorjenjujemo korupciju.
Ali.
Referendum ponistava Dejton.
Ako dirnete u Bosnu, jebacemo vam majku ko sto nikad niko nije.
O uzrocima rata i nastajanju RS, kao i BiH ne zelim se sa tobom prepirati, jer i BiH je nastala na zlocinu, a ako cemo ici metodom implikacija, RS je dio BiH, ako je RS nastao na zlocinu, znaci da je danasnja BiH nastala na zlocinu. Ali sta je tu cudno, na cemu je nastala Amerika, na sparivanju kantri bojsa sa Indijancima ili sta vec ...
Napisao si "dok postoje Bosnjaci borice se za njeno unistenje", a ja ti sada odgovorno mogu reci, dok postoji i jedan Srbin u BiH borice se za njeno ocuvanje. U normalnim uslovima politickim putem, a ko bude krenuo na RS vojnim ili bilo kakvim drugim putem, odgovorice mu se isto, u to mozes biti siguran jedan kroz jedan.
Sada da ti malo objasnim sitauciju, posto ocigledno nista niste naucili od Srbije i njenih gresaka. Srbi i Hrvati u BiH ne smatraju BiH svojom maticom (ne zemljom, vec sam namjerno napisao maticom). U RS je Srbija na domacem terenu, u hrvatskom dijelu Federacije Hrvatska je na domacem terenu. Ko smatra BiH svojom maticom, odgovor je jednostavan Bosnjaci.
Ali isto tako i Srbi i Hrvati smatraju BiH svojom zemljom, STO I JESTE, kao i Bosnjaci.
Ako hocete SUZIVOT sa Srbima i Hrvatima, to se ne radi na nacin kako ti pises, to se ne radi na nacin kako vi radite, da jaci tlaci (iako niste jaci, a valjda na papiru mislite da jeste, pa si sami dizete ego, na terenu znamo svi kakva je situacija, u zavisnosti gdje koja nacija vecina).
Srbija je pogrijesila sa Kosovom, odstranili su sami Kosovo od Srbije, to isto vi radite sa RS.
Mislim da nikada necete ni shvatiti ono o cemu vam Mister Yes pise, a to je jedini moguci put za suzivot u BIH, i prihvatanja BiH od strane Srba a i Hrvata kao zemlje matice.
-
dosadnistemnogo
#1129 Re: Novi rat
tako i jeste, daj pravce ofanziva, B plana ...Drinski wrote:opet RS dosadna priča...
-
junior3
#1130 Re: Novi rat
Vidim ja samopouzdanje na visokom nivou, uvjereni svi da ce pregaziti RS samo tako.
- Danguba
#1131 Re: Novi rat
imas pravo na misljenje a mi to vec znamo i naravno da se ne slazemo sa tim.dosadnistemnogo wrote: buduci da ti je mister yes odgovorio sve, ja cu se zadrzati samo na nekoliko tema.
O uzrocima rata i nastajanju RS, kao i BiH ne zelim se sa tobom prepirati, jer i BiH je nastala na zlocinu, a ako cemo ici metodom implikacija, RS je dio BiH, ako je RS nastao na zlocinu, znaci da je danasnja BiH nastala na zlocinu. Ali sta je tu cudno, na cemu je nastala Amerika, na sparivanju kantri bojsa sa Indijancima ili sta vec ...
Napisao si "dok postoje Bosnjaci borice se za njeno unistenje", a ja ti sada odgovorno mogu reci, dok postoji i jedan Srbin u BiH borice se za njeno ocuvanje. U normalnim uslovima politickim putem, a ko bude krenuo na RS vojnim ili bilo kakvim drugim putem, odgovorice mu se isto, u to mozes biti siguran jedan kroz jedan.
Sada da ti malo objasnim sitauciju, posto ocigledno nista niste naucili od Srbije i njenih gresaka. Srbi i Hrvati u BiH ne smatraju BiH svojom maticom (ne zemljom, vec sam namjerno napisao maticom). U RS je Srbija na domacem terenu, u hrvatskom dijelu Federacije Hrvatska je na domacem terenu. Ko smatra BiH svojom maticom, odgovor je jednostavan Bosnjaci.
Ali isto tako i Srbi i Hrvati smatraju BiH svojom zemljom, STO I JESTE, kao i Bosnjaci.
Ako hocete SUZIVOT sa Srbima i Hrvatima, to se ne radi na nacin kako ti pises, to se ne radi na nacin kako vi radite, da jaci tlaci (iako niste jaci, a valjda na papiru mislite da jeste, pa si sami dizete ego, na terenu znamo svi kakva je situacija, u zavisnosti gdje koja nacija vecina).
Srbija je pogrijesila sa Kosovom, odstranili su sami Kosovo od Srbije, to isto vi radite sa RS.
Mislim da nikada necete ni shvatiti ono o cemu vam Mister Yes pise, a to je jedini moguci put za suzivot u BIH, i prihvatanja BiH od strane Srba a i Hrvata kao zemlje matice.
manji entitet je nastao na zlocinima i genocidu. protjerivanjem nesrpskog stanovnistva, useljavanjem srba iz hrvatske je izmijenjena slika na terenu. ti se cudis zasto se bosnjaci time protive kada se sve uradilo da se ne vrate na svoja ognjista.
to sto je manji entitet nastao na zlocinima ne znaci da je bih nastala na zlocinima. bih je postojala i prije entiteta i nije nastala od istih nego je svoje postojanje nastavila kroz drugaciju reorganizaciju...
ostaje vam samo nada da ce se neko zamoriti od ponistavanja rezultata zlocina. nema nafake na tudjem...
- Mister Yes
#1132 Re: Novi rat
Zato što se ljudi uljuljkaju i ne filozofiraju kada im je dobro. Kada im nešto iz temelja poremeti sistem vrijednosti (ne nužno smrt drage osobe) onda krenu razmišljati malo dublje.ILVIIR wrote: nije mi jasno zasto je potreban "reset"?
Tako sam ja razmišljao prije 20 godina recimo.ILVIIR wrote: ako nema zivota poslije ovog zemaljskog, onda ce nam biti svima isto, a ako ima, onda si ti definitivno u losijoj poziciji.
Danas se naravno potpuno slažem sa Epikurom koji je rekao: "Smrt nas se ne tiče jer dokle god mi jesmo nema smrti a kad smrt dođe onda nema nas"
Većina ljudi ne može prihvatiti da je smrt kraj i da nakon smrti nema više ništa. Oni bi da su vječni a s obzirom da jasno vide kako tijelo nije viječno onda im je potrebno da vjeruju kako osim tijela posjeduju još nešto što je eto vječno. Ali vječnost duše je apsolutno besmislena ideja jer vječna duša bez razuma nije meni bitna (jer to više nisam ja) a sa razumom bi kad tad poludjela (izgubila razum).
Ili kako sam ja to često objašnjavao, bol je signal koji dio tijela šalje mozgu da je u opasnosti. Ako si u paklu ne može ti biti gore nego što jeste i nema razloga da se taj signal šalje jer nema opasnosti. Samim tim i bol bi ignorisao. Ako bi pak Bog našao način da te svakako boli onda bi od te boli poludio i to više ne bi bilo bitno (vječnost pada u vodu). Ako bi Bog našao način da ne poludiš onda već izlazimo iz okvira razuma i svjesnosti o sebi i ulazimo u polje iluzije a onda svakako to nisam više ja i nije ni bitno. Slično i sa rajem jer bi i tu kad tad poludio od dosade ili ako se ne bi radilo o sistemu svijesti kakav sad imamo onda opet nije ni bitno jer se radi o iluziji ili nečemu nadnaravnom što nije bitno meni naravnom. Ukratko jer nije tema
Nema nijednog afekta (pa ni osjećanja) o kojem se ne bi mogla obrazovati jasna i razgovjetna ideja, a kada se to učini svaki od njih prestaje da bude stanje trpljenja. Zato cilj je svaki afekt shvatiti jasno i razgovjetno.ILVIIR wrote: mozda je upravo to uzrok zasto ti pokusavas emocije da iskljucis totalno, a ja to cak smatram kao nekom prednosti. ja naprimjer ne bih mogao zivjeti na ovom svijetu, da nisam duboko ubjedjen, da ce jednog dana sva ova ogromna nepravda, (pogotov prema onim najslabijim kao djeca, zene itd.), biti ispravljena.
Savlađivanje afekata i oslobađanje od njihove vlasti moguće je samo zbog toga što je razum sposoban da shvati da su „sve stvari nužne, i da su opredjeljene beskrajnom vezom uzroka za postojanje i djelovanje“. Dakle, tek shvatajući stvari kao nužne, čovjek stiče moć nad svojim afektima, i na taj načim manje podnosi i trpi. „Mi ćemo mirnoga duha podnjeti ono što nam se dogodi ako smo svjesni toga da smo izvršili svoju dužnost, a da se moć koju imamo nije mogla dotle pružiti da to izbjegnemo, i da smo dio cijele prirode čijem redu sljedujemo“.
Nema nepravde kada dođeš na moj nivo svijesti. Sve što se desilo tako je moralo biti. Čitav univerzum vidim kao jedno drvo a pojedince kao lišće na tom drvetu. Isto kao što ne žališ za lišćem koje pada isto tako ne žališ ni za pojedincima jer ih vidiš samo kao lišće na drvetu života. A to drvo je prelijepo i baš onakvo kakvo treba biti.
Vjerovao ili ne meni lično rat godi. Kad pogledam cijeli svoj život, sa najvećom nostalgijom se sjećam rata. Tada sam se nekako najbolje osjećao. Bili smo mi i oni. Sve jasno. Osjećaš se bitnim. Osjećaš se muškarcem. Braniteljem. Ovaj posao u kancelariji od 8 do 4, svaki dan isti, poso, kuća, birtija, pogledaš Dnevnik, neki film, zadovoljiš ženu, opereš zube, pišanje pa spavanje. Nekad žena malo zvoca, nisi bacio smeće, nisi usisao, hoćeš ti meni ikad šta pomoći u kući. A u ratu nema struje, nema vode, granate, snajper, rov, pacovi. Ali barem se osjećaš kao muškarac. Sve nekako ima smisla. Ne znam koji je to vrag. Valjda u nama još ima onog primitivnog instinkta lovca i hranitelja.ILVIIR wrote: isto tako ti vjerovatno zamisljas da je moguce zivjeti bez rata, a ja ti kazem da nije. dokazi iz proslosti su definitivno na mojoj strani.
Dakle, kad bih gledao samo ličnu korist i ja bih navijao za rat. Ali onda se sjetim da imam dijete. Ups
Zato ja i razumijem one koji nemaju djecu. Rat je puno puno zanimljiviji nego mir.
-
dosadnistemnogo
#1133 Re: Novi rat
Nije to moje misljenje vec REALNOST, a ti mozes da zivis u realnosti ili u svom svijetu.Danguba wrote: imas pravo na misljenje a mi to vec znamo i naravno da se ne slazemo sa tim.
manji entitet je nastao na zlocinima i genocidu. protjerivanjem nesrpskog stanovnistva, useljavanjem srba iz hrvatske je izmijenjena slika na terenu. ti se cudis zasto se bosnjaci time protive kada se sve uradilo da se ne vrate na svoja ognjista.
to sto je manji entitet nastao na zlocinima ne znaci da je bih nastala na zlocinima. bih je postojala i prije entiteta i nije nastala od istih nego je svoje postojanje nastavila kroz drugaciju reorganizaciju...
ostaje vam samo nada da ce se neko zamoriti od ponistavanja rezultata zlocina. nema nafake na tudjem...
Manji entitet nije jedini primjenio demografsku sliku stanovnista, vec i Federacija, a u manji entitet nisu dosli samo Srbi iz Hrvatske vec i iz Federacije.
Oko ovih gluposti i poseganja u istoriju Mister Yes vam je sve objasnio, dokle cemo ici u rikverc, do drugo svijetskog, prvog, Turaka, Rimljana, Slavena, paganizma ...dok kada se vracamo da ustanovima je li Adam bio prvi covjek koji je nastanio BiH ...glupa prica
Eto u RS svi zlocinci
-
VCorp
#1134 Re: Novi rat
Mogla je i nacistička Njemačka ostati u svojim granicama, ono kad su već sve te ljude pobili i zauzeli teritoriju. Pa vi opravdavajte RS. Srbi meni ne smetaju, rat je završio i Bosna je njihova kuća kao i moja. Ali problem je RS i njegovi temelji. Nisam ratovao, nisam izgubio pola familije i prijatelja da sad kažem kako tu genocidnu tvorevinu prihvatam. Ne prihvatam, nabijem je na onu stvar i one što je opravdavaju i njihovu politiku. Vi koji je prihvatate slobodno majicu BiH pa prosetajte po Doboju i Bijeljini, pršte od ljubavi za Federacijom i nama.
- bach
#1135 Re: Novi rat
Znate kako Srbi kažu
"Ko nas ovo zavadi"

"Ko nas ovo zavadi"
- Thorgerson
#1136 Re: Novi rat
Ptice na grani znaju da su bosnjaci izabrali Komsica. Ja kao bosnjak kazem da to nije ok. Nije, jer isto tako kao sto ne bi zelio da neko glasa za moje predstavnike, ne zelim da i ja nekome namecem.Drinski wrote:@thoergerson
u onoj prijeratnoj BIH ne bi mogla postojati RS, zbog toga je Srbima rat i genocid trebao, a u toj "novoj" građanskoj BIH isto bi tako bilo tako pa se vlast može bez problema formirati. Komsić ti je los primjer, a smatram i da u tome nema nista lose, jer se u PRBIH ne biraju predstavnici nego pripadnici naroda.
Iskoristena je ta rupa i zato od tada pa do danas HDZ se uzdigao kao nikad i hrvati su jedinstveniji nego ikad. Bosnjaci nisu. Pogledaj evo vlast federacije? Kod njih se zna HDZ, ostali copili po koji glas, ali bez obzira u saboru svom su svi slozni. Sta je s nama, pa niko se ziv ne moze. SDA, SDP, DF, SBB...niko ni s kim...i ti bi nama dao da vodimo drzavu...kantonom ne znamo upravljat.
-
razonoda
#1137 Re: Novi rat
Ako dirnete u Bosnu, jebacemo vam majku ko sto nikad niko nije.
-------------
I OVI SU GOVORILI KAO TI-
Demobilisani borci iz Kaknja,
Ćazim Bajrić i Namir Pipo, koji su 26 dana protestvovali pred tom zgradom, polili su se sa tri litre benzina i pokušali se spaliti, sve zbog nemara VLASTI koja im, i pored toliko njihovih vapaja, nije pružila nikakvu pomoć.
-
Drinski
#1138 Re: Novi rat
ja uopće nisam uvjeren da postoje nize vrijedni i manje vrijedni narodi. naravno, postoje oni zreliji manje ili vise.Thorgerson wrote:Ptice na grani znaju da su bosnjaci izabrali Komsica. Ja kao bosnjak kazem da to nije ok. Nije, jer isto tako kao sto ne bi zelio da neko glasa za moje predstavnike, ne zelim da i ja nekome namecem.Drinski wrote:@thoergerson
u onoj prijeratnoj BIH ne bi mogla postojati RS, zbog toga je Srbima rat i genocid trebao, a u toj "novoj" građanskoj BIH isto bi tako bilo tako pa se vlast može bez problema formirati. Komsić ti je los primjer, a smatram i da u tome nema nista lose, jer se u PRBIH ne biraju predstavnici nego pripadnici naroda.
Iskoristena je ta rupa i zato od tada pa do danas HDZ se uzdigao kao nikad i hrvati su jedinstveniji nego ikad. Bosnjaci nisu. Pogledaj evo vlast federacije? Kod njih se zna HDZ, ostali copili po koji glas, ali bez obzira u saboru svom su svi slozni. Sta je s nama, pa niko se ziv ne moze. SDA, SDP, DF, SBB...niko ni s kim...i ti bi nama dao da vodimo drzavu...kantonom ne znamo upravljat.
Sto se tice homogenosti Hrvata, to nema veze sa tim, jer mi od rata imamo fakticki treci entitet.
-
Drinski
#1139 Re: Novi rat
opet si dosao da provociras?dosadnistemnogo wrote:tako i jeste, daj pravce ofanziva, B plana ...Drinski wrote:opet RS dosadna priča...
- Mister Yes
#1140 Re: Novi rat
Ma super sam ja ali hajde ti pokušaj svojima objašnjavati ovako kako ja objašnjavam svojima? Kontaš? Nikakve koristi od tebe ovdje drugar. Samo ćeš dizati tenzije. Hajde ti umiruj svoje a ja ću svoje. Jel može?dosadnistemnogo wrote:Mister Yes vam je sve objasnio...
- Qler
#1141 Re: Novi rat
Nije bitno je li to Bakir, Lagumdzija, lepi Hare, Dodik, ili bilo ko... Ja nemam namjeru da ginem za tudje interese. A ovdje se samo zato ratuje. Znas onu, idemo u rat da se bijete, neki cemo da se vratimo, a neki cete da poginete... E taj film ja vise ne gledam. Necu da budem svabo, necu da statiram u kukuruzima, necu da moje dijete ne zna sta je eurokrem, mileram i slicno... Iskreno, dok nisam dobio dijete i razmisljao sam da bih i ostao i sve to... Ali sada, nema te drzave koja je preca od mog djeteta...155_mm wrote:prehladjen si!Qler wrote:Kad bi namirisao rat, ono male tragove, ne bi me ni vidjeli na grani kako bi proletio... ja sam prosao jedan, ne zelim da moje dijete prolazi drugi za Bakira i ostalu stoku politicku.. Eto im njihova djeca pa neka nosaju puske i ginu... Od mene nece dobiti pomoc. A i poucen iskustvom, kad se zavrsi rat, vratim svoje, dobijem dobar posao, i sebi i djetetu, njemacku penzijui boli me tuki..
ne samo ti nego i ovi ostali sto nece da ratuju zato sto je bakir pobijedio na zadnjim izborima.
A za ove patriote iz Holandije i drugih BH pokrajina u EU... Jedan je meni tako rekao ako bog da opet cemo zaratiti, reko super, meni daj kljuceve od stana u Svedskoj da ti ga pricuvam a ti bujrum, sve sa zenom i petero djece... E kaze jebi ga ne mogu ja imam u swe obaveza posao pa skola pa ovo pa ono... Mrs u PM svi vi koji prizeljkujete rat, pogotovo koji niste: 1. Ovdje bili 2. Toliko mladi otisli odavde da ne znate sta je rat...
Sumnjam da ima iko normalan da je bio ovdje u ratu, prezivio ga, i bilo da je ovdje ili u dijaspori i sanja o novom ratu. Najgore su prosli borci koji su prezivili rat a nije im nista biko. Danas ih niko ne jebe ni 2%... A rado bi da ti isti ratuju opet za njih...
- Ali Kemal
#1142 Re: Novi rat
Imam jednu prijateljicu na Fejsu, koja zivi u Australiji i gledam je kako svaki dan lajka nesto uglavnom sa Bosnjaci.net ali i slicne teme sa drugih portala, ali bukvalno svaki dan je neka godisnjica, nesto o cetnicima iz ovog ili onog rata, Dodik
i slicno.
Pomislim kakav je to njen zivot kada svaki dan cita takve teme, uzasan poremecaj licnosti, deformacija percepcije stvarnosti i realnosti, zivis u sredjenoj drzavi, a u glavi haos. Takodje znam da nije nikoga izgubila u ratu, nego tako propaganda je uradila svoje i umjesto svojom glavom razmisljas kako ti namecu raznorazni propagandni centri.
Raja je izlozena generalno strahovitoj negativnoj propagandi, kao i 1991, bez cega ne bi nikada ni doslo do rata, tako da je novi rat generalno moguc, ali zaista kakvog sada smisla ima napadati mjesta gdje su ljudi prodali svoja imanja i preselili se svoj tor i tu ne zivi vise narod koji se napada da to zauzme.
Pored toga stanovi su svi odplaceni i u privatnom vlasnistvu, nema ni govora da bi neko mogao da pomisli da ce da "uzme" sebi stan ili da se useli u tudju kucu, kao sto se radilo u proslom ratu.
Ginuti za tako apstraktne ciljeve je odlika zestokog nedostatka inteligencije, nista drugo.
Pomislim kakav je to njen zivot kada svaki dan cita takve teme, uzasan poremecaj licnosti, deformacija percepcije stvarnosti i realnosti, zivis u sredjenoj drzavi, a u glavi haos. Takodje znam da nije nikoga izgubila u ratu, nego tako propaganda je uradila svoje i umjesto svojom glavom razmisljas kako ti namecu raznorazni propagandni centri.
Raja je izlozena generalno strahovitoj negativnoj propagandi, kao i 1991, bez cega ne bi nikada ni doslo do rata, tako da je novi rat generalno moguc, ali zaista kakvog sada smisla ima napadati mjesta gdje su ljudi prodali svoja imanja i preselili se svoj tor i tu ne zivi vise narod koji se napada da to zauzme.
Pored toga stanovi su svi odplaceni i u privatnom vlasnistvu, nema ni govora da bi neko mogao da pomisli da ce da "uzme" sebi stan ili da se useli u tudju kucu, kao sto se radilo u proslom ratu.
Ginuti za tako apstraktne ciljeve je odlika zestokog nedostatka inteligencije, nista drugo.
-
razonoda
#1143 Re: Novi rat
U stvarnom zivotu situacija je :
u BiH ima oboljelih od PTSP-a. Prema znanstvenim procjenama, poslijeratne štete zbog oštećenja mentalnog zdravlja stanovništva u Bosne i Hercegovine ogledaju se u 1,750.000 osoba koje imaju neki sa stresom povezani psihički poremećaj. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO),
---
PTSP u BiH ima više od 10 posto stanovništva, odnosno oko 400.000 ljudi. Najugroženija kategorija su demobilizirani borci, a posebno ratni invalidi, gdje se procjenjuje da trećina ove populacije – negdje oko 170.000 demobiliziranih boraca u Bosni i Hercegovini boluje od nekog simptoma PTSP-a.
--
Upozoravam (i to) javno na problem PTSP-a u BiH predstavnike državnih struktura koji se ne OSVRCU na probleme svojih najzaslužnijih građana – demobiliziranih boraca.
Samo ''razmisljajte ''o RATU.
u BiH ima oboljelih od PTSP-a. Prema znanstvenim procjenama, poslijeratne štete zbog oštećenja mentalnog zdravlja stanovništva u Bosne i Hercegovine ogledaju se u 1,750.000 osoba koje imaju neki sa stresom povezani psihički poremećaj. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO),
---
PTSP u BiH ima više od 10 posto stanovništva, odnosno oko 400.000 ljudi. Najugroženija kategorija su demobilizirani borci, a posebno ratni invalidi, gdje se procjenjuje da trećina ove populacije – negdje oko 170.000 demobiliziranih boraca u Bosni i Hercegovini boluje od nekog simptoma PTSP-a.
--
Upozoravam (i to) javno na problem PTSP-a u BiH predstavnike državnih struktura koji se ne OSVRCU na probleme svojih najzaslužnijih građana – demobiliziranih boraca.
Samo ''razmisljajte ''o RATU.
-
emmir1
#1144 Re: Novi rat
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/573803/Je ... Makedoniji
Ova kao da je Dodika pitala šta da napiše.
Ne bi me iznenadilo da Rusija pokuša destabilizirati situaciju
- volta dzontra
#1145 Re: Novi rat
Ima li u BiH zakonski regulirana opca mobilizacija??? Cisto onako u realnim okvirima razmisljam da mozda medjusobno odratuju ova dva puka OS BIH a da se ostali nemjesaju. 10 godina leze po vojarnama pa nek zarade platu
-
Moenx
#1148 Re: Novi rat
@Lucifer svaka cast i sjajan tekst Zaista vidi se da klerofasisticki cetnicki pokret imas u malom dzepu
@MisterYes ti svoju pricu temeljis na nizu neosnovanih pretpostavki
Lucifer mozda ima uzak krug svetinja ali nema neke perverzne i nakazne svetinje kao sto je recimo svetost velikosrpske ideje i drzave i tako dalje
Opet podjele zasnovane na popisu iz 91 suzasnovane na tom popisu i neutemeljene su jer recimo nije istaknuto nigdje na toj 2d karti da ima nesto naseljeno -- i zasto bi BiH bila zemlja obecanja i snova za Srbe i njihov sovinizam -- ako je nesto nenaseljeno ne mora znaciti da je srpsko ne kontam kako glavonje iz velikosrpske kuhinje to zele sebi imati koji su to argumenti
A evo i jos jedan detalj iz tog popisa hajde da uzmemo na koliko procenata teritorije znaci kda bi se pravili krug od jedno 5 km radijusa su prisutni bili Bosnjaci ne po brojnosti nego po zivljenju bar kao ostaci proslih genocida pa bi i to bio pokazatelj da Bosnjaka ima i u Trebinju ali i u B Noviom
I tako dalje dakle postoji vise nacina da se sagleda koliko je cega cije i sta je zajdenicko u BiH
Dakle to je neproduktivno razmisljanje cak vise za Srbe nego za Bosnjake Ponavljam BiH nije obecana zemlja za velikosrpske fantazije nego je svojevrsna grobnica iste
dosadnistemnogo ti ako se tako prihvacas za neke stavove i argumente MisterYesa to se sve moze macku o rep objesiti i bezveze je
@MisterYes ti svoju pricu temeljis na nizu neosnovanih pretpostavki
Lucifer mozda ima uzak krug svetinja ali nema neke perverzne i nakazne svetinje kao sto je recimo svetost velikosrpske ideje i drzave i tako dalje
Opet podjele zasnovane na popisu iz 91 suzasnovane na tom popisu i neutemeljene su jer recimo nije istaknuto nigdje na toj 2d karti da ima nesto naseljeno -- i zasto bi BiH bila zemlja obecanja i snova za Srbe i njihov sovinizam -- ako je nesto nenaseljeno ne mora znaciti da je srpsko ne kontam kako glavonje iz velikosrpske kuhinje to zele sebi imati koji su to argumenti
A evo i jos jedan detalj iz tog popisa hajde da uzmemo na koliko procenata teritorije znaci kda bi se pravili krug od jedno 5 km radijusa su prisutni bili Bosnjaci ne po brojnosti nego po zivljenju bar kao ostaci proslih genocida pa bi i to bio pokazatelj da Bosnjaka ima i u Trebinju ali i u B Noviom
I tako dalje dakle postoji vise nacina da se sagleda koliko je cega cije i sta je zajdenicko u BiH
Dakle to je neproduktivno razmisljanje cak vise za Srbe nego za Bosnjake Ponavljam BiH nije obecana zemlja za velikosrpske fantazije nego je svojevrsna grobnica iste
dosadnistemnogo ti ako se tako prihvacas za neke stavove i argumente MisterYesa to se sve moze macku o rep objesiti i bezveze je
- U-zap
#1149 Re: Novi rat
Djeste generali, sta ima danas novo na frontu?
- Danguba
#1150 Re: Novi rat
pa ona ti je clanica njihovog anusa...emmir1 wrote:http://www.blic.rs/Vesti/Svet/573803/Je ... Makedoniji
valja platu odraditi ili ovako ili u krevetu.
Last edited by Danguba on 08/07/2015 16:29, edited 1 time in total.