BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

nightvision

#1126 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

krakatoa wrote:Ma operater to nudi pa ko nasjedne nasjedne. Ali ako nalete na nekoga ko zna tematiku, mogu mahati usima. RAK je izričit i tu je kraj priče. Sada si me malo zaintrigirao sa tim fantomskim ugovorom na Halo pa ću poslije Dana državnosti prenijeti jedan svoj prepaid broj u Halo, potpisaću taj tzv. Ugovor i nakon tri mjeseca podnijeti zahtjev za vraćanje na telekom pa ćemo vidjeti kakve će ublehe bacati :D
Nemoj na halo, ni kriv ni duzan. :mrgreen: Ovde se prica konkretno vrtila oko eroneta i ponude bonus saobracaja za zadrzavanje broja unutar mreze, mada moze biti bilo koji drugi operater. Ipak konkretno na eronetu prilikom prenosa broja meni su rekli da sam obavezan drzati broj na mrezi sest mjeseci. Ne znam doduse kakve su informacije davali nekome drugom ali ako ipak jeste samo tri mjeseca to je svakako jos povoljnije za krajnjeg korisnika.
krakatoa

#1127 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

nightvision wrote:
krakatoa wrote:Ma operater to nudi pa ko nasjedne nasjedne. Ali ako nalete na nekoga ko zna tematiku, mogu mahati usima. RAK je izričit i tu je kraj priče. Sada si me malo zaintrigirao sa tim fantomskim ugovorom na Halo pa ću poslije Dana državnosti prenijeti jedan svoj prepaid broj u Halo, potpisaću taj tzv. Ugovor i nakon tri mjeseca podnijeti zahtjev za vraćanje na telekom pa ćemo vidjeti kakve će ublehe bacati :D
Nemoj na halo, ni kriv ni duzan. :mrgreen: Ovde se prica konkretno vrtila oko eroneta i ponude bonus saobracaja za zadrzavanje broja unutar mreze, mada moze biti bilo koji drugi operater. Ipak konkretno na eronetu prilikom prenosa broja meni su rekli da sam obavezan drzati broj na mrezi sest mjeseci. Ne znam doduse kakve su informacije davali nekome drugom ali ako ipak jeste samo tri mjeseca to je svakako jos povoljnije za krajnjeg korisnika.
Nisam upratio bio. Halo-eronet isti ti je na kraju. Prelazim na eronet testno samo zbog toga. Ako cemo iskreno, eronet je poznat po hodanju na ivici zakona. Sjetimo se varanja penzionera sa ugovorima i mobitelima po carsiji pa sigurno i ovjde nesta slicno rade. Nije im to strano.
Grof

#1128 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Grof »

Ma o čemu vi ovdje bulaznite? Kakvi crni ugovori na prepaidu? Ono čega se svaki operater mora pridržavati jest da da vremenski period između dva prijenosa broja mora biti 6 mjeseci!
Ko god je imao priliku čitati Pravilo o prenosivosti brojeva koje je izdao RAK, zna o čemu govorim.

Npr. prenio si broj 1.1.2015. kod jednog operatera. Ponovnu promjenu operatera mogao si tek zatražiti 1.7.2015. To je odluka regulatora i kraj priče.
krakatoa

#1129 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Grof wrote:Ma o čemu vi ovdje bulaznite? Kakvi crni ugovori na prepaidu? Ono čega se svaki operater mora pridržavati jest da da vremenski period između dva prijenosa broja mora biti 6 mjeseci!
Ko god je imao priliku čitati Pravilo o prenosivosti brojeva koje je izdao RAK, zna o čemu govorim.

Npr. prenio si broj 1.1.2015. kod jednog operatera. Ponovnu promjenu operatera mogao si tek zatražiti 1.7.2015. To je odluka regulatora i kraj priče.
Upravo to i pišem. Ali Eronet opet traži prepaid ugovor. Tako ovdje kažu.
getriba

#1130 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

krakatoa wrote:
Grof wrote:Ma o čemu vi ovdje bulaznite? Kakvi crni ugovori na prepaidu? Ono čega se svaki operater mora pridržavati jest da da vremenski period između dva prijenosa broja mora biti 6 mjeseci!

Upravo to i pišem. Ali Eronet opet traži prepaid ugovor. Tako ovdje kažu.
Kakav ugovor na prepaid-u :-) Član porodice prebacio broj sa ULTRA na hej savršenu...nikakav ugovor...samo dobio novu SIM karticu i puni koliko hoćeš i kad hoćeš.
Nakon 6 mjeseci stiče pravo na ponovni prijenos broja. Kraj priče
pepeljara

#1132 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Ovaj mtel nikad nece da se opameti i napravi ponudu da bude konkurentan eronetu i telecomu titami :D
Maharadza

#1133 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

pepeljara wrote:Ovaj mtel nikad nece da se opameti i napravi ponudu da bude konkurentan eronetu i telecomu titami :D
Pa nisu ludi, ne talasaj i održavaj "status quo" među torovima i svima super, pogotovu njima! :oops:
ja sam amoniman

#1134 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

kartel banda kao eno i u naftnoj industriji
svi banditi na svim pumpama u 5 feninga razlike
tako i ova govna iz telekom sektora
pepeljara

#1135 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

normala :D zato kupovat gdje je jeftinije, pa to bilo kod kineza :D
Maharadza

#1136 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

ja sam amoniman wrote:kartel banda kao eno i u naftnoj industriji
svi banditi na svim pumpama u 5 feninga razlike
tako i ova govna iz telekom sektora
Pa kada već funkcioniše na političkoj razini, zašto ne prenijeti taj "model torova" i na sve ostalo pod kontrolom vladajuće elite (sa svake strane)?! deri ovce! :evil:
avaks

#1137 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Samo se čeka dan kada će neki iole ozbiljan stranac ući na tržište pa ponuditi nešto konkretno :mrgreen:
A vjerovatno je zakon takav da i ne može, da se ne daj Bože ne ugrozi vitalni nacionalni interes...
Čekamo Telemach vala, ako je LoL mogao punuditi nešto (računam to kao pomak) valjda i Telemach uradi to kao virtuelni operater pa malo pomame napravi jbg
probook

#1138 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

Za mene kao korisnika moj mix 40 paketa je ova ponuda dobra... Precu na ovaj paket i za iste pare imati 100 min vise, osam puta vise interneta i cetiri puta vise poruka. Pozive prema Srb ne racunam jer mi to ne treba.
avaks

#1139 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ako već trošiš dobro dođe mada, po meni, to je sve na kapaljku... Da popolove cijene (ipak je pretplata) bilo bi ekstra, ovako je to još skupo.
Dok god na savršenoj bez ugovora za 10KM (sa PDV) imam 80 minuta prema svima, 150sms i 200MB interneta ovo je sve krađa...
Dobar potez je sa flat (odnosno 1000) SMS prema svima, da još stave flat (1000 minuta) u mreži a ove minute (bonusi) prema ostalim mrežama onda bi se i ove cijene isplatile...
Evo šta ista firma nudi u Srbiji (odnosno gdje ima konkurenciju):
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/tarife/postpejd

Znači za 11,2KM dobiješ 300 minuta prema svim mrežama, 3000 minuta u mreži, 400SMS i 2GB interneta a ovdje ti to naplati 45KM (i manje po meni, bitniji su mi minuti poziva od neograničenih SMS a sasvim je dovoljno 2GB neta ko koristi wifi kod kuće i na poslu) :run:
Sanjarko

#1140 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
dileja wrote:
Ja također koristim tu karticu i ona je isključivo data

Ja je koristim u mobitelu a preko hotspota mogu da djelim internet i za laptop kad mi treba tako da ti USB stick modem i ne treba
Hvala na odgovoru.
Ali kod mene je mtel internet preko USB stika na Laptopu 23.70km mjesecno 8GB preplata samo net.
Imam stari mobitel pa me zanima da li bi mogao nekako koristiti i taj internet sa stika na mob.
Laik sam pa ne znam jel data kartica ne znam sta je hotspot itd.
Zanima me bi li nekako mogao koristiti taj mtel internet i na Laptopu i na mobu
novom kojeg planiram brzo uzeti.
Da li bi na dual sim mobu mogao iskoristiti karticu iz USB stika samo da surfam netom.
Ili da prebacim broj u Haloo 5+5km prepaid 5km meni za razgovor i vise nego dovoljno
a i 1GB neta na mobu bi mi bili i vise nego dovoljno jer vecinom surfam na laptopu i uzivo sa ljudima
razgovaram.
Pa ja tebi pričam da je i kod mene ista stvar. Imam i ja USB stik i i mogu tu sim stavit i koristiti u laptopu ali ovako je praktičnije
Dakle moze to sto pitas i najbolje ti je uzet mobitel sa dual sim

Koristiš u mobitelu non stop I data sim i govornu sim a kad ti treba na laptopu napraviš hotspot ako ne znas sta je nauci
Za početak ubaci taj sim u mobitel pa pitaj dalje pomoći ću ti

Ovako to izgleda sa dual sim
Bhmobile je ta data sim a izimobile je govorna sim

Image
Hvala na odgovoru cim kupim mobitel dualni
kontaktirati cu te za ostalo.
Ako moze prijedlog kakav mob do 100km da uzmem
polovan a dobar.
Modovi sorry za off topic.
http://www.gigabytecm.com/en/goodsconte ... 341&type=0
http://www.gigabytecm.com/support/eng/E ... nce_UM.pdf

Evo ovakav bi mogao kupiti imam za to priliku 149 km nov,
24 mjeseca garancija da li može bilo šta od navedenog.

Navodno po specifikacijama ima Hotspot,Tethering,Dual SIM

GPRS\EDGE\3G\HSPA\4G is in progress.SIM1 supports
GPRS\EDGE\3G\HSPA\4G networks.SIM2 supports
GPRS\EDGE networks
HSPA+ 21Mbps

Hvala svim forumašima unaprijed na odgovorima.
ja sam amoniman

#1141 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

od koga garanciju ?
sve sto kupis sa tih sajtova zaboravi na bilo kakve garancije
plus tu ces vjerovatno morat platit carinu
ako imas koga u Njemačkoj nek ti naruči na ebay.de ovaj mobitel i donese http://m.ebay.de/itm/5-0-Zoll-OUKITEL-U ... nav=SEARCH
za iste pare imat ces 10 puta bolji mobitel

OUKITEL U2
5,0 " display qHD / RAM 1 GB - ROM 8 GB

http://www.devicespecifications.com/en/model/37063594
http://cellcute.com/product/oukitel-u2/

evo 2 review

http://www.racunalo.com/oukitel-u2-vrlo ... ekbuyingu/
http://www.xiaomitoday.com/oukitel-u2-r ... -than-100/

Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Sanjarko

#1142 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

ja sam amoniman wrote:od koga garanciju ?
Ma u Domod-u u TC-u.

Ne znam da li rođu da zahmetim i ne znam kad če tačno iz Švabije doči.
ja sam amoniman

#1143 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

pa postavi onda taj link
što si postavio na gigabytecm
Sanjarko

#1144 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

ja sam amoniman wrote:pa postavi onda taj link
što si postavio na gigabytecm
Ma zbog razgovora mene i dileje.
Zanima me da li na njemu i laptopu preko hotspota mogu imati internet,
na oba uređaja.

Po specifikacijama valjda mogu, laik sam što se tehnike tiče pa pitam.
Da li sa mtel net 8 GB karticom iz USB stika mogu imati net na oba uređaja
na ovom Gsmart mobitelu i Laptopu.

Pozz i Hvala na odgovoru.
ja sam amoniman

#1145 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

ma nema veze na tok rasprave, trebao si postavit link koji pokazuje tu cijenu koju navodiš
svi moderni smartphoni imaju opciju pravljenja hotspota, ne brini vezano za to
Sanjarko

#1146 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

ja sam amoniman wrote:ma nema veze na tok rasprave, trebao si postavit link koji pokazuje tu cijenu koju navodiš
svi moderni smartphoni imaju opciju pravljenja hotspota, ne brini vezano za to
149 KM keš a 14 KM na 12 rata preko kartice.
Sestra ga dobila na poklon pa me nagovara da ga uzmem.
Jer imam krš od mobitela.
Sanjarko

#1148 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

ja sam amoniman wrote:daj link bolan gdje je ta ponuda
Pa nemam link kupila ga u tržnom centru navodno ima i bolji od tog za 169 km.
Sanjarko

#1149 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
ja sam amoniman wrote:daj link bolan gdje je ta ponuda
Pa nemam link kupila ga u tržnom centru navodno ima i bolji od tog za 169 km.
https://domod.ba/pretraga?keywords=Esse ... egory_id=0
ja sam amoniman

#1150 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

bježi ti od tog, 512 MB RAM nije dovoljno nizasta, prevaziđeno, internet ce ti štekat
minimalno trazi mobitel sa 1 GB RAM i 4 jezgreni chipset da bi iole mogao normalno da koristiš internet a vidim da na to ciljas putem hotspota
Post Reply