Uhapšen Naser Orić!
-
razonoda
#1126 Re: Uhapšen Naser Orić!
AVAZ --kaze da je -sletio, nema slika HEROJA. 
- Banksy
#1127 Re: Uhapšen Naser Orić!
Da te potpišem još jednom.It_is_a_Leclerc wrote:
Vučić nije dobro došao u Srebrenicu. Niko iz Vlade Srbije nije dobro došao u Srebrenicu. Treba uskratiti i gostoprimstvo delegaciji Vlade RS.
Nama dolazi pet predsjednika, 14 ministara vanjskih poslova, evropski povjerenici...Negatori genocida, njegovi promotori i slavitelji jednostavno nisu dobro došli.
Inače, ne znam otkud ta servilnost i opsjednutost bosanskog, posebno bošnjačkog naroda Vučićem i njegovim navodnim preobraćenjem iz vuka u jagnje. One koji poštuju sebe, poštuju i drugi. Nije čudo da nama briše pod ko god stigne. Sve je to zasluženo.
(Jako mi se sviđa ton koji je ovih dana V. Pusić koristila oko Vulina i Vučića, to je put i tako se razgovara).
- McMoy
#1129 Re: Uhapšen Naser Orić!
SaraFina wrote:McMoy wrote:SaraFina wrote:Ja protiv Munire lično nemam ništa i duboka sućut njoj kao zeni i majci i njenim zrtvama.
Medjutim ona meni lično nije osoba koja bi se trebala medijski eksponirati...
Neka nastavi obnašati funkcije koje jeo do sada u udruzenju a za medijsko eksponiranje udruzenja postaviti elokventnu i obrazovanu osobu...
Mozda neku kćerku, sestru i sl od drugih mnogobrojnih zrtava
Najbolje bi bilo da tebe postave.
Ja sa Srebrenicom nemam nikakve osobne povezanosti ( nisam ni dijete, ni sestra ni bilo ko od blize rodbine stradalih )
Ali imam pravo reći svakako ono što mislim.
Uz duzno poštovanje zena nije za javnu promociju...
Kao što sam i pretpostavljao.
Najlakše je pametovati po forumu, naslađivati se tuđoj muci i/ili biti ljuomoran.
Svi bi da budu Munira Subašić, ali da im niko živ ne strada.
- ljevoruki
#1130 Re: Uhapšen Naser Orić!
Banksy wrote:Da te potpišem još jednom.It_is_a_Leclerc wrote:
Vučić nije dobro došao u Srebrenicu. Niko iz Vlade Srbije nije dobro došao u Srebrenicu. Treba uskratiti i gostoprimstvo delegaciji Vlade RS.
Nama dolazi pet predsjednika, 14 ministara vanjskih poslova, evropski povjerenici...Negatori genocida, njegovi promotori i slavitelji jednostavno nisu dobro došli.
Inače, ne znam otkud ta servilnost i opsjednutost bosanskog, posebno bošnjačkog naroda Vučićem i njegovim navodnim preobraćenjem iz vuka u jagnje. One koji poštuju sebe, poštuju i drugi. Nije čudo da nama briše pod ko god stigne. Sve je to zasluženo.
(Jako mi se sviđa ton koji je ovih dana V. Pusić koristila oko Vulina i Vučića, to je put i tako se razgovara).
+1
-
dezurni_ucenik
#1131 Re: Uhapšen Naser Orić!

Ko je insan insan je. Ko nije, koga jebe.
-
archi_a
#1132 Re: Uhapšen Naser Orić!
Još samo da organizacioni odbor u Potočarima smogne snage i donese zakon.... Ko od javnih ličnosti javno ne može izreći da se u Srebrenici desio genocid (ono što je proglašeno i u svijetu da se desilo) jednostavno nije dobrodošao u Potočare, odnosno ne može i neće biti primljen po protokolu. Može doći privatno, jer mi ne branimo nikome da dođe ali neće biti primljen, niti tretiran kao gost naroda Srebrenice. Nadam se da imaju toliko snage.
Last edited by archi_a on 26/06/2015 16:35, edited 1 time in total.
- Adriatic
#1133 Re: Uhapšen Naser Orić!
Iker C wrote:Gospodar života i smrti u ratnoj Srebrenici. Da se nije desio 11. juli vjerovatno bi služio dugogodišnju kaznu zatvora. Poslije rata ima mnoštvo sumnjivih poslova iza sebe. "Patriote" nemoj te mi replicirati jer je ovo moje mišljenje i vaši napadi neće promjeniti ništa. A što se tiče ove afere Srbija je zadnja zemlja na svijetu koja bi mu trebala suditi sa aspekta pravde.
- General War
#1134 Re: Uhapšen Naser Orić!
...Sve zavisi koje, nije poslusao da ide na deblokadu srebrenice prema II korpusu kad ga je krenulo, vec na drugu stranu.madner wrote:Supak od oficira, slusa komande.
-
razonoda
#1135 Re: Uhapšen Naser Orić!
CijenjeniIt_is_a_Leclerc wrote:Ali fascinantno je kako Vučić i njegova četnolika stvorenja mogu slagati u sekundi. Jučer na press konferenciji čovjek kaže da su ratnom sudiji u Srebrenici - Slobodanu Iliću "iskopane oči prije nego je zaklan". To je nevjerovatna izmišljotina. Istina je da je Ilić pronađen zaklan, i da se sumnja da su krivi pripadnici ARBiH, ali nigdje ne stoji da su bilo kome iskopane oči. To su jeziva, monstruozna poigravanja sa tim jadnim čovjekom.
TEAR DOWN THIS WALL!
- sinuhe
#1136 Re: Uhapšen Naser Orić!
Zasto se brani sutnjom u istrazi koja traje sest godina? Ko od toga uopste ima koristi, kako vidim Oric nema. Malo je falilo da zavrsi u Srbiji.
- Arteta
#1137 Re: Uhapšen Naser Orić!
Iker C wrote:Gospodar života i smrti u ratnoj Srebrenici. Da se nije desio 11. juli vjerovatno bi služio dugogodišnju kaznu zatvora. Poslije rata ima mnoštvo sumnjivih poslova iza sebe. "Patriote" nemoj te mi replicirati jer je ovo moje mišljenje i vaši napadi neće promjeniti ništa. A što se tiče ove afere Srbija je zadnja zemlja na svijetu koja bi mu trebala suditi sa aspekta pravde.
- madesa
#1138 Re: Uhapšen Naser Orić!
- SpecialOffer
#1139 Re: Uhapšen Naser Orić!
Evo javljaju su ga pustili na slobodu.
- relativno84
#1140 Re: Uhapšen Naser Orić!
Papci na aparatima, Naser na slobodi

-
L u c i f e r
- bh.tornjak
#1142 Re: Uhapšen Naser Orić!
to pitanje mozes postaviti vojnom i politickom vodstvi onih iz s. krajine........oni si svoj narod gazili......doslovno gazili u bjezanijicalculator wrote: Kakav to komadant, kakav to čovjek, "po naređenju" odlazi od svog naroda, od nejači, žena i bespomoćne djece, da "napada s druge strane"
- red evil
#1143 Re: Uhapšen Naser Orić!
Srbi na aparatima. Pljuska za pljuskom 
- FAP mashina
#1144 Re: Uhapšen Naser Orić!
- bh.tornjak
#1145 Re: Uhapšen Naser Orić!
trcicu trceci wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1008723
i kaze: poceo sastanak vlada dviju drzava, zavrsen citat.
Hoce li neko upozoriti Srbiju da se ne mijesa u ustav BiH i da ovakve bitne stvari kao medijske podvale trebaju prestati.
krvnik ubrzano ostri nozeve.....hoce li Bosnjo sam zavrnuti kragnu i leci na panj....ili ce uzeti stvar u svoje ruke.....do njega je
- McMoy
#1146 Re: Uhapšen Naser Orić!
Genocidašima NIKAD ne vjerovati.
Mislim da je i zadnjem zaluđenom otimisti glede odnosa sa Srbijom i njihovih "dobrih namera" jasno da
nisu i neće odustati od matrice svojih zločina.
Jedan od najvažnijih razloga za to je što nisu dobili odgovarajuću lekciju od NATO pakta '99 godine.
Njemačka jeste '45-e, pa 50 godina okupacije, pa poslije par decenija vaganje svakog poteza i izjave.
Mislim da je i zadnjem zaluđenom otimisti glede odnosa sa Srbijom i njihovih "dobrih namera" jasno da
nisu i neće odustati od matrice svojih zločina.
Jedan od najvažnijih razloga za to je što nisu dobili odgovarajuću lekciju od NATO pakta '99 godine.
Njemačka jeste '45-e, pa 50 godina okupacije, pa poslije par decenija vaganje svakog poteza i izjave.
- MuaDib
#1147 Re: Uhapšen Naser Orić!
Za ovaj cirkus zvani slučaj Orić je isključivo kriva država BiH i apsolutna pravna nesigurnost koju generišu nekompetentni stranački pijuni na ključnim sudskim pozicijama. Srbija po običaju uz pomoć struktura iz RS koristi te slabosti, i pravi ove pravne tirade s ciljem stalnog traženja opravdanja za srpske zločine. Orić je Srbiji, a posebno RS potreban iz prostog razloga da se udruženi zločinački poduhvat koji je za posljedicu imao zločin genocida, posmatra kao osvetnički pohod. I da se kroz to abolira odgovornost Srbije.
Analizirajući reakciju Vučića, nameće se samo jedan zaključak, a to je da je cilj ovog hapšenja dio strategije i taktitke srbijanskog vodstva da izbjegne odlazak u Srebrenicu 11. jula. Prvo jer su personalno i bili dio ekstremne nacionalističke propagande, koja je poticala na zločine, a drugo jer valja pred cijelim svijetom doživjati razmjere zločina i ponizno prznati odgovornost i suodogovornost za zločin. A za bivše radikale to je malo previše, posebno sada kad imaju Šešelja za vratom. Ostaje da vidimo sada kako će se međunarodni faktor postaviti u narednim danima.
Što se tiće ovog novog ili obnovljenog procesa protiv Orića, Tužilaštvo i Sud BiH moraju da pokažu najviši stepen profesionalizma. I ovaj proces privedu kraju po najvišim pravnim normama i standardima. Ako postoje neupitni dokazi za ratne zločine, neka bude osuđen za iste, ako ne neka bude oslobođen.
Ali mora se jednom staviti tačka na i, te izreči valjan sudski epilog u vezi ratnog puta Orića, koji će biti obavezujući pravni lijek za ovakve i slične potjernice. A na državi je da pored toga napravi pravni tim, koji će pratiti raspisivanje ovakvih i sličnih potjernica, te pravovremeno reagovati na ove politički motivisane igre s pravdom.
Analizirajući reakciju Vučića, nameće se samo jedan zaključak, a to je da je cilj ovog hapšenja dio strategije i taktitke srbijanskog vodstva da izbjegne odlazak u Srebrenicu 11. jula. Prvo jer su personalno i bili dio ekstremne nacionalističke propagande, koja je poticala na zločine, a drugo jer valja pred cijelim svijetom doživjati razmjere zločina i ponizno prznati odgovornost i suodogovornost za zločin. A za bivše radikale to je malo previše, posebno sada kad imaju Šešelja za vratom. Ostaje da vidimo sada kako će se međunarodni faktor postaviti u narednim danima.
Što se tiće ovog novog ili obnovljenog procesa protiv Orića, Tužilaštvo i Sud BiH moraju da pokažu najviši stepen profesionalizma. I ovaj proces privedu kraju po najvišim pravnim normama i standardima. Ako postoje neupitni dokazi za ratne zločine, neka bude osuđen za iste, ako ne neka bude oslobođen.
Ali mora se jednom staviti tačka na i, te izreči valjan sudski epilog u vezi ratnog puta Orića, koji će biti obavezujući pravni lijek za ovakve i slične potjernice. A na državi je da pored toga napravi pravni tim, koji će pratiti raspisivanje ovakvih i sličnih potjernica, te pravovremeno reagovati na ove politički motivisane igre s pravdom.
- bh.tornjak
#1148 Re: Uhapšen Naser Orić!
Komadante....legendo....mudonjo.......imo si i imas muda ko` kanistere.......za razliku od ovih tvojih bezmudih pljuvaca....ULTRAK wrote:Dobro dosao komadante!
- forest gump
#1149 Re: Uhapšen Naser Orić!
Salonski četalji sa klixa na aparatima.
Dobro došao komandante!
Dobro došao komandante!
- Ludzak
#1150 Re: Uhapšen Naser Orić!
hahaha malo ba razmislite prije nego počinjete pisati svakakve komentare.
Ovo hapšenje nije ništa drugo nego politički namještena stvar. Što od strane Vučića, što od strane Bakira da sakuplja političke poenčiće na fazonu 'Ja sam oslobodio Nasera', 'Ja sam ovo, ja sam ono... '
Ovo hapšenje nije ništa drugo nego politički namještena stvar. Što od strane Vučića, što od strane Bakira da sakuplja političke poenčiće na fazonu 'Ja sam oslobodio Nasera', 'Ja sam ovo, ja sam ono... '