"Mi smo bolji izbor."
Ispravka*
"Mi smo jedini dobar izbor."
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Шаулићу, да ли си то ти?Gabrielo wrote:Zasto mislis da su naivne i da upadaju u mrezu? Ne vjerujes u ljubav?Secer_033 wrote:I dalje, ne pljujem i nisam ljubimorna, samo zalim ove naivne cure koje upadnu u vasu mrezu, sve dok ne dodju tobe.
Biraj jednu.Velkoski wrote:Шаулићу, да ли си то ти?Gabrielo wrote:Zasto mislis da su naivne i da upadaju u mrezu? Ne vjerujes u ljubav?Secer_033 wrote:I dalje, ne pljujem i nisam ljubimorna, samo zalim ove naivne cure koje upadnu u vasu mrezu, sve dok ne dodju tobe.
S4mpion wrote:Poruka je jedna:
"Mi smo bolji izbor."
Ispravka*
"Mi smo jedini dobar izbor."
Ljubav? Slabo koja djevojka u tim godinama zna sta je ljubav. Ja jos uvijek vjerujem u ljubav, samo partnera koji ce kao sto Freamon rece, biti uz mene i u dobru i u zlu, nisam nasla a kriteriji mi nisu visoki. Sve sto mi muskarac moze ponuditi mogu sama sebi osposobiti. Meni, i ne samo meni nego svim zenama treba muskarac koji ce biti uz nas i kad budemo bolesne i nezaposlene a takvih muskaraca je sve manje, to barem morate priznati, da je medju vama jako malo onih koji su svaki teski trenutak uz svoju zenu i koji ne pomisle na neku drugu kad stvari u kuci malo otezaju.Gabrielo wrote:Zasto mislis da su naivne i da upadaju u mrezu? Ne vjerujes u ljubav?Secer_033 wrote:I dalje, ne pljujem i nisam ljubimorna, samo zalim ove naivne cure koje upadnu u vasu mrezu, sve dok ne dodju tobe.
Pa bas u tim godinama i vjeruju u ljubav. Manje su proracunate nego kad ostare.Secer_033 wrote:Ljubav? Slabo koja djevojka u tim godinama zna sta je ljubav. Ja jos uvijek vjerujem u ljubav, samo partnera koji ce kao sto Freamon rece, biti uz mene i u dobru i u zlu, nisam nasla a kriteriji mi nisu visoki. Sve sto mi muskarac moze ponuditi mogu sama sebi osposobiti. Meni, i ne samo meni nego svim zenama treba muskarac koji ce biti uz nas i kad budemo bolesne i nezaposlene a takvih muskaraca je sve manje, to barem morate priznati, da je medju vama jako malo onih koji su svaki teski trenutak uz svoju zenu i koji ne pomisle na neku drugu kad stvari u kuci malo otezaju.Gabrielo wrote:Zasto mislis da su naivne i da upadaju u mrezu? Ne vjerujes u ljubav?Secer_033 wrote:I dalje, ne pljujem i nisam ljubimorna, samo zalim ove naivne cure koje upadnu u vasu mrezu, sve dok ne dodju tobe.
Haha, ja mislim da se slicno desava kad zena prrimjeti svog coeka koji je odmjerio neku drugu, avajjj tragedija!Freamon Lester wrote:
Nemoj tako. Nema jaceg modnog kriticara od Bosanca u braku.Nisam jednom slusao kukanje kako im zene vade zivce jer se dugo spremaju. A iz takve ljubomore se javljaju i progovaraju licni kompleksi. A kad krenu kompleksi onda krene i psihicka tortura. A budale nisu ni svjesne da su takve zene onda najlabilnije.
Problem je sto inicijalna privlacnost ne traje dugo. Jako brzo (u odnosu na zivot i brak) leptirici u stomaku prodju, a nakon toga nastaju problemi. Javljaju se prve nervoze i svadje, a onda i kompleksi krenu da rade. Pa normalno je da ti je zena privlacna i da je odmjeri pokoji mudonja. Ali problem je muskosti jer ako je mudonja napadan i dosadan onda je problem reagovati jer strah radi svoje pa lakse zenu prebiti nego drugog muskarca.Arii wrote:Haha, ja mislim da se slicno desava kad zena prrimjeti svog coeka koji je odmjerio neku drugu, avajjj tragedija!Freamon Lester wrote:
Nemoj tako. Nema jaceg modnog kriticara od Bosanca u braku.Nisam jednom slusao kukanje kako im zene vade zivce jer se dugo spremaju. A iz takve ljubomore se javljaju i progovaraju licni kompleksi. A kad krenu kompleksi onda krene i psihicka tortura. A budale nisu ni svjesne da su takve zene onda najlabilnije.
Ne znam jel dozvoljeno to napisati, budale, puno ih je. Ljudi koji imaju ograniceno ili minimalno znanje uglavnom se nadju u ovakvim I slicnim komicnim situacijama. Znanje, razumjevanje, empatija, racionalnost, su sposobnosti koje jedan kvalitetan musko-zenski odnos zahtjeva....pored seksualne privlacnosti, al sta se moze...
Dje si intelektualac, nisam te prepoznao. Znam da sam potrefio/pogodio/pretpostavio srz problema kada nadripsiholozi pocnu postavljati dijagnoze, te iskompleksiran, te isfrustriran, te nedojeban... Da si bar malo bolje razradio pricu znao bi da nemaju sva djeca roditelje na koje ce se ugledati pa opet ne samaraju bracnog partnera. Tako da... Stoji sve sto sam rekao ranije. Ma cuj, samo ti nastavi, mozda ti se i posreci. Samo nemoj pretjerati s patetikom.Freamon Lester wrote: Takvo ponasanje se upravo nosi samo iz kuce. Imas samo jednu majku i jednog oca. A tvoj individualni karakter zavisi upravo od njihovog medjusobnog odnosa i nacina na koji te odgajaju. Ako ti sjedis za stolom gdje je majka konobar normalno je ocekivati da ces to traziti i od svoje zene... Ako u svojoj porodici imas nasilje kao nacin rjesavanja problema logicno je da ces i ti na taj nacin pokusati "razgovarati" sa suprugom ili djevojkom.
Ti ocigledno svoje komplekse lijecis na nacin da svako odbijanje zene pripisujes tome da nisi ekonomski povoljan...Dugo ce tebi trebati da naucis o tome da zene ne traze ekonomski povoljnog vec pouzdanog muskarca. Muskarca koji ce biti uz njih kad je najteze. Postoje zivotne situacije u kojima ma koliko novca imas to nista ne znaci. Muskarca koji ce biti uz njih i kad su zdrave i kad su bolesne. I koji razumije kad im je tesko. Osobu koja ce ne daj Boze biti uz njih ako ne budu mogli brinuti o sebi ili jos gore o djeci.
A netko je citao neko poucno psihoanaliticno stivo slozenih odnosa muskarac-zenaFreamon Lester wrote: Problem je sto inicijalna privlacnost ne traje dugo. Jako brzo (u odnosu na zivot i brak) leptirici u stomaku prodju, a nakon toga nastaju problemi. Javljaju se prve nervoze i svadje, a onda i kompleksi krenu da rade. Pa normalno je da ti je zena privlacna i da je odmjeri pokoji mudonja. Ali problem je muskosti jer ako je mudonja napadan i dosadan onda je problem reagovati jer strah radi svoje pa lakse zenu prebiti nego drugog muskarca.![]()
Ali problem je sto muskarac misli da ako zenu jednom osvoji onda je to za citav zivot i obrnuto. Prije ili kasnije se naravno i seksualni zivot pocinje biti monoton. Tad nastaju problemi.A bez sposobnosti da se ucini zivot zanimljivim bojim se da je kolicina novca u krevetu apsolutno beskorisna.
Osim naravno ako se novcem ne
placaju usluge u krevetu.
Dirnula te prica o kompleksima pa ides djonom?nightvision wrote:Dje si intelektualac, nisam te prepoznao. Znam da sam potrefio/pogodio/pretpostavio srz problema kada nadripsiholozi pocnu postavljati dijagnoze, te iskompleksiran, te isfrustriran, te nedojeban... Da si bar malo bolje razradio pricu znao bi da nemaju sva djeca roditelje na koje ce se ugledati pa opet ne samaraju bracnog partnera. Tako da... Stoji sve sto sam rekao ranije. Ma cuj, samo ti nastavi, mozda ti se i posreci. Samo nemoj pretjerati s patetikom.Freamon Lester wrote: Takvo ponasanje se upravo nosi samo iz kuce. Imas samo jednu majku i jednog oca. A tvoj individualni karakter zavisi upravo od njihovog medjusobnog odnosa i nacina na koji te odgajaju. Ako ti sjedis za stolom gdje je majka konobar normalno je ocekivati da ces to traziti i od svoje zene... Ako u svojoj porodici imas nasilje kao nacin rjesavanja problema logicno je da ces i ti na taj nacin pokusati "razgovarati" sa suprugom ili djevojkom.
Ti ocigledno svoje komplekse lijecis na nacin da svako odbijanje zene pripisujes tome da nisi ekonomski povoljan...Dugo ce tebi trebati da naucis o tome da zene ne traze ekonomski povoljnog vec pouzdanog muskarca. Muskarca koji ce biti uz njih kad je najteze. Postoje zivotne situacije u kojima ma koliko novca imas to nista ne znaci. Muskarca koji ce biti uz njih i kad su zdrave i kad su bolesne. I koji razumije kad im je tesko. Osobu koja ce ne daj Boze biti uz njih ako ne budu mogli brinuti o sebi ili jos gore o djeci.
Uglavnom licna iskustva mene i okoline. Poticem iz porodice gdje je generacijama saka odlucivala ko je "glava" kuce. Srecom otac je takvu praksu prekinuo, a mene se malo drugacije odgajalo.Arii wrote:A netko je citao neko poucno psihoanaliticno stivo slozenih odnosa muskarac-zenaFreamon Lester wrote: Problem je sto inicijalna privlacnost ne traje dugo. Jako brzo (u odnosu na zivot i brak) leptirici u stomaku prodju, a nakon toga nastaju problemi. Javljaju se prve nervoze i svadje, a onda i kompleksi krenu da rade. Pa normalno je da ti je zena privlacna i da je odmjeri pokoji mudonja. Ali problem je muskosti jer ako je mudonja napadan i dosadan onda je problem reagovati jer strah radi svoje pa lakse zenu prebiti nego drugog muskarca.![]()
Ali problem je sto muskarac misli da ako zenu jednom osvoji onda je to za citav zivot i obrnuto. Prije ili kasnije se naravno i seksualni zivot pocinje biti monoton. Tad nastaju problemi.A bez sposobnosti da se ucini zivot zanimljivim bojim se da je kolicina novca u krevetu apsolutno beskorisna.
Osim naravno ako se novcem ne
placaju usluge u krevetu., ili prenosi informacije iz prve ruke-iz iskustva. Kako god, pises o stvarima od kojih brakovi pucaju haha. Medjutim I to treba razumjeti na nacin I uz objasnjenjr da je nekim ljudima vise razvijena intelektualna-racionalna strana, a kod nekih emotivna. Idealna situacija je da su obje ljudske prirode visoko I podjednako razvijene. Balkanci su poznati kao narod s naglasenijim.emotivnim.karakterom. Opravdano po meni, cesto umjesto ovog, upotrijebe termin "primitivan" narod, jer je I ta emotivna sferra karaktera nisko po razvijenosti. Iliti uglavnom I najcesce koristimo samo one emocije koje su svojstvene I zivotinjama....
Iz navedenog proizilazi puno toga...nenormalnog uglavnom. Jer ako znas I razumijes ljudsku prirodu, naucis zivjeti u skadu sa svojim i.potrebama partnera, zivot jos.moze biti pravo uzivanje
Freamon Lester wrote: Uglavnom licna iskustva mene i okoline. Poticem iz porodice gdje je generacijama saka odlucivala ko je "glava" kuce. Srecom otac je takvu praksu prekinuo, a mene se malo drugacije odgajalo.
Kao sto si rekla emotivan smo narod. Ali jako lose znamo svoje emocije pokazati, a i kad pokazujemo onda uglavnom ispoljimo negativnu svoju stranu. One prave emocije ostanu potisnute sto uzrokuje jos veci belaj.
A kako ocekivati da neko osvoji zenu kad je vjerovatno ispusio u nastupu kod svojih vrsnjakinja u tinejdzerskom dobu. Odbijanje ostavlja dubok trag, a pozicija u drustvu se mijenja sa godinama. Normalno je da muskarac od 25-30 godina izgleda privlacno djevojci od 18. Ali interesi i motivi stupanja u takvu vezu nisu isti. Pozicija moci koju muskarci pokusavaju iskoristiti u tom uzrastu je za posebnu analizu.
A zamisli samo problema kada neko ko je 10-15 godina stariji stupi u brak sa nekom od 18-20. On 50, a ona u najboljim godinama..Svaku noc u krevetu sa penzionerom, a niti on nije u stanju da seksualno pruzi bilo sta jer ga jebe isijas.
Iako nije upuceno meni, uradio bih replikuDugo ce tebi trebati da naucis o tome da zene ne traze ekonomski povoljnog vec pouzdanog muskarca. Muskarca koji ce biti uz njih kad je najteze. Postoje zivotne situacije u kojima ma koliko novca imas to nista ne znaci. Muskarca koji ce biti uz njih i kad su zdrave i kad su bolesne. I koji razumije kad im je tesko. Osobu koja ce ne daj Boze biti uz njih ako ne budu mogli brinuti o sebi ili jos gore o djeci.
Nece ali indirektnoRamzess Veliki wrote:... ili su izabrale da se taslače. Mislim da je to razlog za najviše razvoda. Niko neće raskinuti brak i sjebati djeci mladost jer je druga strana ganjala karijeru.sadie_forever wrote:Ono sto sam ja zapazila je sljedece...zene danas mogu da biraju 2 puta ...ili ce im prednost imati bracni zivot,ili karijera(ne znaci da ne mogu imati oboje,ali sta izaberu ,tu ce im ici najbolje ..i tu ce biti uspjesnije od ostalih)Previse je razvoda,jer danas je vise zena izabralo karijeru.Idealno je neka sredina
Odrasti. Ziv i zdrav bio.McMoy wrote: Čovjek se nauživao nekih 10-15 godina kad je još tijesna bila.
A nakon 10+ godina taman da je zlatna više nije interesantna.
Trebalo bi da si bar čuo za pojavu da se muž i žena "srode" nakon višegodišnjeg braka.
Pod pouzdan se misle nesto drugo. Pouzdan u smislu da nece ona umrjeti od gladi skupa sa njim ako 10 dana ne bude mogla ustait iz kreveta.mobsterc wrote: Ne bih ti pozelio nista ruzno, ....(da ne kvotam cijeli post)
A da muz malo guzicu mrdne i nauci nesto skuhati?sadie_forever wrote:Nece ali indirektnoRamzess Veliki wrote:... ili su izabrale da se taslače. Mislim da je to razlog za najviše razvoda. Niko neće raskinuti brak i sjebati djeci mladost jer je druga strana ganjala karijeru.sadie_forever wrote:Ono sto sam ja zapazila je sljedece...zene danas mogu da biraju 2 puta ...ili ce im prednost imati bracni zivot,ili karijera(ne znaci da ne mogu imati oboje,ali sta izaberu ,tu ce im ici najbolje ..i tu ce biti uspjesnije od ostalih)Previse je razvoda,jer danas je vise zena izabralo karijeru.Idealno je neka sredina
Evo primjer
1.Muz dodje kuci,tu je zena uspjela doci ranije s posla,spremila rucak,i sredila sebe.On zadovoljan i sretan
2.Muz dodje kuci,zene jos nema,ostala ekstra na poslu da nesto zavrsi,on mora izvaditi sendvic neki i nesto na brzinu,dok dodje ona sva umorna,i krivo joj sto nije napravio jelo,pospremio malo...na sex i ne pomislja
e koji muz ce vjerovatnije prevariti? ili zena ili on osjecaju da nije to to,i da zele bolje
Ja u klin, ti u plocu. Jesi, dirnuo si me, taman negdje dole medju nogama, tu me je i zaboljelo.Freamon Lester wrote: Dirnula te prica o kompleksima pa ides djonom?Samo tako nastavi, a dosao si do teorija zavjere. Jos malo pa paranoja.
Ja ne znam u kojem ti svijetu zivs i kakve maste imas da se ovdje neko jebe preko privatnih poruka.
Opasne su to fantazije.
![]()
I ja bi sad trebao nastaviti diskusiju ovdje i reci da je nakon razgovora sa zenom saj u ocima bitniji od velikih sisa. Kome? Cemu? Balkancu pokusati objasniti neke stvari.
Greska, pardon.supercali wrote:??berenice wrote:supercali wrote:Bato da ti kazem nesto ne vole ti zene bas ni te papucare tako da dzaba se uvlacis