Zene nakon 25

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
S4mpion

#1126 Re: Zene nakon 25

Post by S4mpion »

Poruka je jedna:

"Mi smo bolji izbor." :pusi:

Ispravka*

"Mi smo jedini dobar izbor." :pusi2:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1127 Re: Zene nakon 25

Post by Velkoski »

Gabrielo wrote:
Secer_033 wrote:I dalje, ne pljujem i nisam ljubimorna, samo zalim ove naivne cure koje upadnu u vasu mrezu, sve dok ne dodju tobe.
Zasto mislis da su naivne i da upadaju u mrezu? Ne vjerujes u ljubav? :zoka:
Шаулићу, да ли си то ти?
Gabrielo

#1128 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

Velkoski wrote:
Gabrielo wrote:
Secer_033 wrote:I dalje, ne pljujem i nisam ljubimorna, samo zalim ove naivne cure koje upadnu u vasu mrezu, sve dok ne dodju tobe.
Шаулићу, да ли си то ти?
Biraj jednu. :oops:
McMoy

#1129 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

S4mpion wrote:Poruka je jedna:

"Mi smo bolji izbor." :pusi:

Ispravka*

"Mi smo jedini dobar izbor." :pusi2:
:thumbup:

"Kupujmo domaće!"

Image

:lol: :lol:
Secer_033

#1130 Re: Zene nakon 25

Post by Secer_033 »

Gabrielo wrote:
Ljubav? Slabo koja djevojka u tim godinama zna sta je ljubav. Ja jos uvijek vjerujem u ljubav, samo partnera koji ce kao sto Freamon rece, biti uz mene i u dobru i u zlu, nisam nasla a kriteriji mi nisu visoki. Sve sto mi muskarac moze ponuditi mogu sama sebi osposobiti. Meni, i ne samo meni nego svim zenama treba muskarac koji ce biti uz nas i kad budemo bolesne i nezaposlene a takvih muskaraca je sve manje, to barem morate priznati, da je medju vama jako malo onih koji su svaki teski trenutak uz svoju zenu i koji ne pomisle na neku drugu kad stvari u kuci malo otezaju.
McMoy

#1131 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Pa fino napisalo nekoliko forumaša dosad, ne traži ni većina muškaraca misice i osamnaestogodišnjakinje već
normalnu djevojku-ženu s kojom će gradti budućnost, dijeliti dobro i loše, a ne nekoga s kim će svaki dan
"mjeriti čiji je veći".

Shemale.
Gabrielo

#1132 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

Secer_033 wrote:
Gabrielo wrote:
Ljubav? Slabo koja djevojka u tim godinama zna sta je ljubav. Ja jos uvijek vjerujem u ljubav, samo partnera koji ce kao sto Freamon rece, biti uz mene i u dobru i u zlu, nisam nasla a kriteriji mi nisu visoki. Sve sto mi muskarac moze ponuditi mogu sama sebi osposobiti. Meni, i ne samo meni nego svim zenama treba muskarac koji ce biti uz nas i kad budemo bolesne i nezaposlene a takvih muskaraca je sve manje, to barem morate priznati, da je medju vama jako malo onih koji su svaki teski trenutak uz svoju zenu i koji ne pomisle na neku drugu kad stvari u kuci malo otezaju.
Pa bas u tim godinama i vjeruju u ljubav. Manje su proracunate nego kad ostare.
Ne znam koji su ti kriteriji. Ako nisu visoki sigurno si mogla pronaci pristojnog muskarca. Nema ih previse ali se mogu pronaci.
Arii

#1133 Re: Zene nakon 25

Post by Arii »

Freamon Lester wrote:
Nemoj tako. Nema jaceg modnog kriticara od Bosanca u braku. :lol: Nisam jednom slusao kukanje kako im zene vade zivce jer se dugo spremaju. A iz takve ljubomore se javljaju i progovaraju licni kompleksi. A kad krenu kompleksi onda krene i psihicka tortura. A budale nisu ni svjesne da su takve zene onda najlabilnije. :lol:
Haha, ja mislim da se slicno desava kad zena prrimjeti svog coeka koji je odmjerio neku drugu, avajjj tragedija!
Ne znam jel dozvoljeno to napisati, budale, puno ih je. Ljudi koji imaju ograniceno ili minimalno znanje uglavnom se nadju u ovakvim I slicnim komicnim situacijama. Znanje, razumjevanje, empatija, racionalnost, su sposobnosti koje jedan kvalitetan musko-zenski odnos zahtjeva....pored seksualne privlacnosti, al sta se moze...
McMoy

#1134 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Last edited by McMoy on 11/06/2015 01:26, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#1135 Re: Zene nakon 25

Post by Freamon Lester »

Arii wrote:
Freamon Lester wrote:
Nemoj tako. Nema jaceg modnog kriticara od Bosanca u braku. :lol: Nisam jednom slusao kukanje kako im zene vade zivce jer se dugo spremaju. A iz takve ljubomore se javljaju i progovaraju licni kompleksi. A kad krenu kompleksi onda krene i psihicka tortura. A budale nisu ni svjesne da su takve zene onda najlabilnije. :lol:
Haha, ja mislim da se slicno desava kad zena prrimjeti svog coeka koji je odmjerio neku drugu, avajjj tragedija!
Ne znam jel dozvoljeno to napisati, budale, puno ih je. Ljudi koji imaju ograniceno ili minimalno znanje uglavnom se nadju u ovakvim I slicnim komicnim situacijama. Znanje, razumjevanje, empatija, racionalnost, su sposobnosti koje jedan kvalitetan musko-zenski odnos zahtjeva....pored seksualne privlacnosti, al sta se moze...
Problem je sto inicijalna privlacnost ne traje dugo. Jako brzo (u odnosu na zivot i brak) leptirici u stomaku prodju, a nakon toga nastaju problemi. Javljaju se prve nervoze i svadje, a onda i kompleksi krenu da rade. Pa normalno je da ti je zena privlacna i da je odmjeri pokoji mudonja. Ali problem je muskosti jer ako je mudonja napadan i dosadan onda je problem reagovati jer strah radi svoje pa lakse zenu prebiti nego drugog muskarca. :izet:

Ali problem je sto muskarac misli da ako zenu jednom osvoji onda je to za citav zivot i obrnuto. Prije ili kasnije se naravno i seksualni zivot pocinje biti monoton. Tad nastaju problemi. :izet: A bez sposobnosti da se ucini zivot zanimljivim bojim se da je kolicina novca u krevetu apsolutno beskorisna. :izet: Osim naravno ako se novcem ne placaju usluge u krevetu. :D
Freamon Lester

#1136 Re: Zene nakon 25

Post by Freamon Lester »

I da zavrsim za veceas. Sto se tice velikih sisa ista je stvar i sa velikom muskoscu. Ako nema hemije i jedno i drugo je beskorisno, cak sta vise smeta. :D
nightvision

#1137 Re: Zene nakon 25

Post by nightvision »

Freamon Lester wrote: Takvo ponasanje se upravo nosi samo iz kuce. Imas samo jednu majku i jednog oca. A tvoj individualni karakter zavisi upravo od njihovog medjusobnog odnosa i nacina na koji te odgajaju. Ako ti sjedis za stolom gdje je majka konobar normalno je ocekivati da ces to traziti i od svoje zene... Ako u svojoj porodici imas nasilje kao nacin rjesavanja problema logicno je da ces i ti na taj nacin pokusati "razgovarati" sa suprugom ili djevojkom.

Ti ocigledno svoje komplekse lijecis na nacin da svako odbijanje zene pripisujes tome da nisi ekonomski povoljan... :-) Dugo ce tebi trebati da naucis o tome da zene ne traze ekonomski povoljnog vec pouzdanog muskarca. Muskarca koji ce biti uz njih kad je najteze. Postoje zivotne situacije u kojima ma koliko novca imas to nista ne znaci. Muskarca koji ce biti uz njih i kad su zdrave i kad su bolesne. I koji razumije kad im je tesko. Osobu koja ce ne daj Boze biti uz njih ako ne budu mogli brinuti o sebi ili jos gore o djeci.
Dje si intelektualac, nisam te prepoznao. Znam da sam potrefio/pogodio/pretpostavio srz problema kada nadripsiholozi pocnu postavljati dijagnoze, te iskompleksiran, te isfrustriran, te nedojeban... Da si bar malo bolje razradio pricu znao bi da nemaju sva djeca roditelje na koje ce se ugledati pa opet ne samaraju bracnog partnera. Tako da... Stoji sve sto sam rekao ranije. Ma cuj, samo ti nastavi, mozda ti se i posreci. Samo nemoj pretjerati s patetikom. :lol:
McMoy

#1138 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Je li ova/j @Freamon Lester muško ili žensko? :?
Arii

#1139 Re: Zene nakon 25

Post by Arii »

Freamon Lester wrote: Problem je sto inicijalna privlacnost ne traje dugo. Jako brzo (u odnosu na zivot i brak) leptirici u stomaku prodju, a nakon toga nastaju problemi. Javljaju se prve nervoze i svadje, a onda i kompleksi krenu da rade. Pa normalno je da ti je zena privlacna i da je odmjeri pokoji mudonja. Ali problem je muskosti jer ako je mudonja napadan i dosadan onda je problem reagovati jer strah radi svoje pa lakse zenu prebiti nego drugog muskarca. :izet:
Ali problem je sto muskarac misli da ako zenu jednom osvoji onda je to za citav zivot i obrnuto. Prije ili kasnije se naravno i seksualni zivot pocinje biti monoton. Tad nastaju problemi. :izet: A bez sposobnosti da se ucini zivot zanimljivim bojim se da je kolicina novca u krevetu apsolutno beskorisna. :izet: Osim naravno ako se novcem ne
placaju usluge u krevetu. :D
A netko je citao neko poucno psihoanaliticno stivo slozenih odnosa muskarac-zena :), ili prenosi informacije iz prve ruke-iz iskustva. Kako god, pises o stvarima od kojih brakovi pucaju haha. Medjutim I to treba razumjeti na nacin I uz objasnjenjr da je nekim ljudima vise razvijena intelektualna-racionalna strana, a kod nekih emotivna. Idealna situacija je da su obje ljudske prirode visoko I podjednako razvijene. Balkanci su poznati kao narod s naglasenijim.emotivnim.karakterom. Opravdano po meni, cesto umjesto ovog, upotrijebe termin "primitivan" narod, jer je I ta emotivna sferra karaktera nisko po razvijenosti. Iliti uglavnom I najcesce koristimo samo one emocije koje su svojstvene I zivotinjama....

Iz navedenog proizilazi puno toga...nenormalnog uglavnom. Jer ako znas I razumijes ljudsku prirodu, naucis zivjeti u skadu sa svojim i.potrebama partnera, zivot jos.moze biti pravo uzivanje :D
Freamon Lester

#1140 Re: Zene nakon 25

Post by Freamon Lester »

nightvision wrote:
Freamon Lester wrote: Takvo ponasanje se upravo nosi samo iz kuce. Imas samo jednu majku i jednog oca. A tvoj individualni karakter zavisi upravo od njihovog medjusobnog odnosa i nacina na koji te odgajaju. Ako ti sjedis za stolom gdje je majka konobar normalno je ocekivati da ces to traziti i od svoje zene... Ako u svojoj porodici imas nasilje kao nacin rjesavanja problema logicno je da ces i ti na taj nacin pokusati "razgovarati" sa suprugom ili djevojkom.

Ti ocigledno svoje komplekse lijecis na nacin da svako odbijanje zene pripisujes tome da nisi ekonomski povoljan... :-) Dugo ce tebi trebati da naucis o tome da zene ne traze ekonomski povoljnog vec pouzdanog muskarca. Muskarca koji ce biti uz njih kad je najteze. Postoje zivotne situacije u kojima ma koliko novca imas to nista ne znaci. Muskarca koji ce biti uz njih i kad su zdrave i kad su bolesne. I koji razumije kad im je tesko. Osobu koja ce ne daj Boze biti uz njih ako ne budu mogli brinuti o sebi ili jos gore o djeci.
Dje si intelektualac, nisam te prepoznao. Znam da sam potrefio/pogodio/pretpostavio srz problema kada nadripsiholozi pocnu postavljati dijagnoze, te iskompleksiran, te isfrustriran, te nedojeban... Da si bar malo bolje razradio pricu znao bi da nemaju sva djeca roditelje na koje ce se ugledati pa opet ne samaraju bracnog partnera. Tako da... Stoji sve sto sam rekao ranije. Ma cuj, samo ti nastavi, mozda ti se i posreci. Samo nemoj pretjerati s patetikom. :lol:
Dirnula te prica o kompleksima pa ides djonom? :izet: Samo tako nastavi, a dosao si do teorija zavjere. Jos malo pa paranoja. :lol: Ja ne znam u kojem ti svijetu zivs i kakve maste imas da se ovdje neko jebe preko privatnih poruka. :lol: Opasne su to fantazije. :lol:

I ja bi sad trebao nastaviti diskusiju ovdje i reci da je nakon razgovora sa zenom saj u ocima bitniji od velikih sisa. Kome? Cemu? Balkancu pokusati objasniti neke stvari. :(
Freamon Lester

#1141 Re: Zene nakon 25

Post by Freamon Lester »

Arii wrote:
Freamon Lester wrote: Problem je sto inicijalna privlacnost ne traje dugo. Jako brzo (u odnosu na zivot i brak) leptirici u stomaku prodju, a nakon toga nastaju problemi. Javljaju se prve nervoze i svadje, a onda i kompleksi krenu da rade. Pa normalno je da ti je zena privlacna i da je odmjeri pokoji mudonja. Ali problem je muskosti jer ako je mudonja napadan i dosadan onda je problem reagovati jer strah radi svoje pa lakse zenu prebiti nego drugog muskarca. :izet:
Ali problem je sto muskarac misli da ako zenu jednom osvoji onda je to za citav zivot i obrnuto. Prije ili kasnije se naravno i seksualni zivot pocinje biti monoton. Tad nastaju problemi. :izet: A bez sposobnosti da se ucini zivot zanimljivim bojim se da je kolicina novca u krevetu apsolutno beskorisna. :izet: Osim naravno ako se novcem ne
placaju usluge u krevetu. :D
A netko je citao neko poucno psihoanaliticno stivo slozenih odnosa muskarac-zena :), ili prenosi informacije iz prve ruke-iz iskustva. Kako god, pises o stvarima od kojih brakovi pucaju haha. Medjutim I to treba razumjeti na nacin I uz objasnjenjr da je nekim ljudima vise razvijena intelektualna-racionalna strana, a kod nekih emotivna. Idealna situacija je da su obje ljudske prirode visoko I podjednako razvijene. Balkanci su poznati kao narod s naglasenijim.emotivnim.karakterom. Opravdano po meni, cesto umjesto ovog, upotrijebe termin "primitivan" narod, jer je I ta emotivna sferra karaktera nisko po razvijenosti. Iliti uglavnom I najcesce koristimo samo one emocije koje su svojstvene I zivotinjama....

Iz navedenog proizilazi puno toga...nenormalnog uglavnom. Jer ako znas I razumijes ljudsku prirodu, naucis zivjeti u skadu sa svojim i.potrebama partnera, zivot jos.moze biti pravo uzivanje :D
Uglavnom licna iskustva mene i okoline. Poticem iz porodice gdje je generacijama saka odlucivala ko je "glava" kuce. Srecom otac je takvu praksu prekinuo, a mene se malo drugacije odgajalo.

Kao sto si rekla emotivan smo narod. Ali jako lose znamo svoje emocije pokazati, a i kad pokazujemo onda uglavnom ispoljimo negativnu svoju stranu. One prave emocije ostanu potisnute sto uzrokuje jos veci belaj.

A kako ocekivati da neko osvoji zenu kad je vjerovatno ispusio u nastupu kod svojih vrsnjakinja u tinejdzerskom dobu. Odbijanje ostavlja dubok trag, a pozicija u drustvu se mijenja sa godinama. Normalno je da muskarac od 25-30 godina izgleda privlacno djevojci od 18. Ali interesi i motivi stupanja u takvu vezu nisu isti. Pozicija moci koju muskarci pokusavaju iskoristiti u tom uzrastu je za posebnu analizu.

A zamisli samo problema kada neko ko je 10-15 godina stariji stupi u brak sa nekom od 18-20. On 50, a ona u najboljim godinama.. :izet: Svaku noc u krevetu sa penzionerom, a niti on nije u stanju da seksualno pruzi bilo sta jer ga jebe isijas. :lol:
McMoy

#1142 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Freamon Lester wrote: Uglavnom licna iskustva mene i okoline. Poticem iz porodice gdje je generacijama saka odlucivala ko je "glava" kuce. Srecom otac je takvu praksu prekinuo, a mene se malo drugacije odgajalo.

Kao sto si rekla emotivan smo narod. Ali jako lose znamo svoje emocije pokazati, a i kad pokazujemo onda uglavnom ispoljimo negativnu svoju stranu. One prave emocije ostanu potisnute sto uzrokuje jos veci belaj.

A kako ocekivati da neko osvoji zenu kad je vjerovatno ispusio u nastupu kod svojih vrsnjakinja u tinejdzerskom dobu. Odbijanje ostavlja dubok trag, a pozicija u drustvu se mijenja sa godinama. Normalno je da muskarac od 25-30 godina izgleda privlacno djevojci od 18. Ali interesi i motivi stupanja u takvu vezu nisu isti. Pozicija moci koju muskarci pokusavaju iskoristiti u tom uzrastu je za posebnu analizu.
A zamisli samo problema kada neko ko je 10-15 godina stariji stupi u brak sa nekom od 18-20. On 50, a ona u najboljim godinama.. :izet: Svaku noc u krevetu sa penzionerom, a niti on nije u stanju da seksualno pruzi bilo sta jer ga jebe isijas. :lol:

Čovjek se nauživao nekih 10-15 godina kad je još tijesna bila.
A nakon 10+ godina taman da je zlatna više nije interesantna.

Trebalo bi da si bar čuo za pojavu da se muž i žena "srode" nakon višegodišnjeg braka.
mobsterc

#1143 Re: Zene nakon 25

Post by mobsterc »

Dugo ce tebi trebati da naucis o tome da zene ne traze ekonomski povoljnog vec pouzdanog muskarca. Muskarca koji ce biti uz njih kad je najteze. Postoje zivotne situacije u kojima ma koliko novca imas to nista ne znaci. Muskarca koji ce biti uz njih i kad su zdrave i kad su bolesne. I koji razumije kad im je tesko. Osobu koja ce ne daj Boze biti uz njih ako ne budu mogli brinuti o sebi ili jos gore o djeci.
Iako nije upuceno meni, uradio bih repliku :D jer je ovo bs...
Ja ne znam gdje ti zivis, ali nekih 70-80% zena sa kojima sam dovoljno blizak da znam te detalje, je odjebalo tog 'pouzdanog' jer nije 'ambiciozan', zivi sa mamom i brine se o njoj, nema stabilan posao (nego nesto raducka pa nekad ima nekad nema para) i sl. A sama ta izjava ti je kontradiktorna, ako nije ekonomski povoljan to automatski znaci da nije pouzdan. U sta da se uzda? U ljubav njegovu? Kada rodi dijete, hoce li njegova ljubav kupovati pelene? :lol: Pogotovo ako je ona samostalna i ima primanja. Ne tvrdim da su zene sponzoruse, nego ako je dovoljno inteligentna da se skoluje i zaposli, nema razloga da se privije uz nekog uhljupa samo zato sto je dobar ko hljeb.

Ne bih ti pozelio nista ruzno, ali ne bi bilo lose da iskusis besparicu i nezaposlenost pa da vidis koliko ces ih samostalnih pokupiti na ljubav, ma koliko im se uvlacio u dupe. Ali ce se desiti suprotno, tj. ona ima primanja - on nema, no zato je tretira kao govno, tu ce mazohistkinja (solidan procenat)ostati i uvijek pronaci opravdanje za takvo njegovo ponasanje, dati svoje zadnje pare njemu za kladionicu i slicne nebuloze.

Dalje, zena koja je prosjek (ili ispod) odnosno iz nekog drugog razloga nije imala iskustva i muskaraca u zivotu; ili je sebe uzdigla i postavila standarde visoko - ce forsirati pricu o ljubavi, bratsvu i jedinstvu, dok ih smrt ne rastavi itd. isto kao sto to rade muskarci slicnih karakteristika. Kao sto kazu, ljubav je izmislila fukara da bi mogla guzit.
Jer kako vrijeme prolazi, ona spusta kriterije i cesto se desi situacija da se zadovolji nekim mrvicama, umjesto da je na pocetku spustila loptu i fokusirala se na odredjenu ciljnu grupu. Nazalost, manjini se potrefi da ubodu nesto kvalitetno pukim slucajem (kako zenama tako i muskarcima).
Svako bi zelio nekog 'normalnog' i ko ispunjave te neke kriterije koje ta osoba smatra za normalno ponasanje jednog muskarca/zene. I svako zeli da ga onaj drugi ucinim sretnim i nasmijanim, s tim sto zene vise cijene humor jer su muskarci navikli da se medjusobno zabavljaju pa nedostatak humora kod zene lakse prevazilaze.
Razuman covjek zna nema nista bez kompromisa, niko nije savrsen, i ma koliko se suprotnosti privlacile, najvise sanse za opstanak imaju uprao slicni. I opet se sve svede na indvidualizam jedne osobe, sta ona vise cijeni i cemu stremi, da li je to seks, adrenalin, avantura, porodica/djeca , razne kombinacije itd.

Da spomenem i to samaranje, odrastanje u takvom okruzenju u podjednakom broju slucajeva ima i kontra efekat, u smislu da ce taj neko biti susta suprotnost njegovog roditelja jer je stvorena odbojnost prema odredjenoj vrsti ponasanja... tako da se ne moze reci da je 'normalno da muskarac ocekuje da mu zena bude sluzavka jer mu je mama to bila njegovom ocu'.

Glavni razlog 'ljubomore' starijih cura je taj sto se cijena 3.14cke strmoglavila i jedan od vrlo bitnih aduta je izgubljen. Relativno uspjesan i inteligentan muskarac, osim ako ne zeli porodicu, logicno da ce ici linijom manjeg otpora i zadovoljavati svoje potrebe gdje mu je lakse (a jos je veca sansa da je npr zgodnija).
Procentualno je to vjerovatno veci broj kod mladje populacije, ali nije pravilo. To u nezgodan polozaj stavlja 'udavace' (ilitiga ove 25+) gdje im je izbor suzen na muskarce inferiornije od njih samih slicnih godina i ove dosta starije sto su prosli svega pa bi kao da se smire. Logicno je da se javlja frustracija radi toga. A meni je vrijeme da se zaustavim, presiroka je tema, i neplanirano mi oduze previse vremena jer nisam neki forumas, ali kada se zakotrljalo da ne brisem post pa neka ostane :D :run:
sadie_forever

#1144 Re: Zene nakon 25

Post by sadie_forever »

Ramzess Veliki wrote:
sadie_forever wrote:Ono sto sam ja zapazila je sljedece...zene danas mogu da biraju 2 puta ...ili ce im prednost imati bracni zivot,ili karijera(ne znaci da ne mogu imati oboje,ali sta izaberu ,tu ce im ici najbolje ..i tu ce biti uspjesnije od ostalih)Previse je razvoda,jer danas je vise zena izabralo karijeru.Idealno je neka sredina
... ili su izabrale da se taslače. Mislim da je to razlog za najviše razvoda. Niko neće raskinuti brak i sjebati djeci mladost jer je druga strana ganjala karijeru.
Nece ali indirektno

Evo primjer

1.Muz dodje kuci,tu je zena uspjela doci ranije s posla,spremila rucak,i sredila sebe.On zadovoljan i sretan

2.Muz dodje kuci,zene jos nema,ostala ekstra na poslu da nesto zavrsi,on mora izvaditi sendvic neki i nesto na brzinu,dok dodje ona sva umorna,i krivo joj sto nije napravio jelo,pospremio malo...na sex i ne pomislja :D

e koji muz ce vjerovatnije prevariti? ili zena ili on osjecaju da nije to to,i da zele bolje
Freamon Lester

#1145 Re: Zene nakon 25

Post by Freamon Lester »

McMoy wrote: Čovjek se nauživao nekih 10-15 godina kad je još tijesna bila.
A nakon 10+ godina taman da je zlatna više nije interesantna.

Trebalo bi da si bar čuo za pojavu da se muž i žena "srode" nakon višegodišnjeg braka.
Odrasti. Ziv i zdrav bio.
mobsterc wrote: Ne bih ti pozelio nista ruzno, ....(da ne kvotam cijeli post)
Pod pouzdan se misle nesto drugo. Pouzdan u smislu da nece ona umrjeti od gladi skupa sa njim ako 10 dana ne bude mogla ustait iz kreveta.
I kad ostanes bez posla pitanje je da li ces se pokriti dekom po glavi ko pickica i stenjati zbog toga ili ces se zadati u trazenje istog. I dati sve od sebe da ga nadjes, a utjehu, podrsku i motiv naci u zeni i porodici.

Pod udavacom smatras zene od 25 godina? Pa fino i cestito zensko zavrsava fakultet sa 22-23-24... A posto je fakultet nekadasnja srednja skola moraju se ljudi naviknuti da se granica dobro pomakla. I btw. taj izraz udavaca je totalno nebulozan. Jer nekada kada je zena bila bez skole i mogucnosti zaradjivanja ona je bila "teret" svojoj porodici. Usta vise bukvalno. I zbog toga se trazila "prilika" za udavanje. Pa ako "prestari" jadna nam majka.

Situacija se promjenila. Zene su postale finansijski nezavisne. Sama se skrbi za sebe i sama odlucuje o svojoj sudbini. Nema niko da upravlja sa njenim zivotom, a upravo je to jedan od razloga zbog cega se muskarci "groze" samostalnih zena. Manjak mogucnosti manipulacije. Jer ako gospodja dipl. ing ili gospodja advokat izgubi posao lako ce naci novi.

Kazes visoki standardi koje su si postavili. Muskarac ako je zaljubljen u zenu on ce dostici sve standarde. :izet:

Zene imaju svoje mane, ali imamo ih i mi. Kad prodje utjecaj leptirica u sotmaku onda daska od wc solje brakove razara. :D

I skrati ziv i zdrav bio. :D :-D
Freamon Lester

#1146 Re: Zene nakon 25

Post by Freamon Lester »

sadie_forever wrote:
Ramzess Veliki wrote:
sadie_forever wrote:Ono sto sam ja zapazila je sljedece...zene danas mogu da biraju 2 puta ...ili ce im prednost imati bracni zivot,ili karijera(ne znaci da ne mogu imati oboje,ali sta izaberu ,tu ce im ici najbolje ..i tu ce biti uspjesnije od ostalih)Previse je razvoda,jer danas je vise zena izabralo karijeru.Idealno je neka sredina
... ili su izabrale da se taslače. Mislim da je to razlog za najviše razvoda. Niko neće raskinuti brak i sjebati djeci mladost jer je druga strana ganjala karijeru.
Nece ali indirektno

Evo primjer

1.Muz dodje kuci,tu je zena uspjela doci ranije s posla,spremila rucak,i sredila sebe.On zadovoljan i sretan

2.Muz dodje kuci,zene jos nema,ostala ekstra na poslu da nesto zavrsi,on mora izvaditi sendvic neki i nesto na brzinu,dok dodje ona sva umorna,i krivo joj sto nije napravio jelo,pospremio malo...na sex i ne pomislja :D

e koji muz ce vjerovatnije prevariti? ili zena ili on osjecaju da nije to to,i da zele bolje
A da muz malo guzicu mrdne i nauci nesto skuhati?
mobsterc

#1147 Re: Zene nakon 25

Post by mobsterc »

To sto su zene postale nezavisne ne znaci da su postale glupe, valjda naprotiv, i cinjenica je da ce malo koja odabrati nekog dosta nize rangiranog jer je 'prepoznala' da on nece dozvoliti da umre dok je bolesna. :-)
Isto tako, pomjeranje dobne granice udavanja nije bez posljedica, sto je zena starija trudnoca nosi vece rizike, vecina je toga svjesna i zele to sto prije da rijese... i ponovo sam okruzen bas takvima, 25-26-27 koje su zavrsile fakultete, pocele da rade i sada traze da se udaju (dakle udavace).
Opet ti kazem, ti sudis po sebi a stvar je vrlo indvidiualna. Tebi zena visoko kotira kao jedan dio svrhe zivota, neko nema potrebu da mu je porodica sve, neko se mozda zeni radi okoline/roditelja/.., 'rucka', potomstva, sebicnosti (da ga ko ima pripaziti u bolesti). Mozes ti sada reci onda ne treba da se zeni, ali to ne pije vode jer ni blizu nije tacna tvrdnja koju si izjavio da 'sve zene traze...to i to' Neke zele bas jednu od navedenih stvari + karijera recimo.
Muskarac je po prirodi dominantniji i ne treba se praviti lud te pricati kako se ne osjeca bolje kada on doprinosi vise i biva oslonac zeni(i to je opet stvar individue, krajnosti su majmun i peder, ali govorimo o nekoj vecini).
Ako neki nece da odabere neku bolje situiranu, ti to mozes nazvati strahom, ali s druge strane zasto bi sebi uskratio nesto zbog cega se osjeca dobro? Paralela bi se mogla povuci sa fizickim izgledom jer neka koja se bolje snasla u zivotu moze muskarcu da bude 'ruznija' a ne nuzno da se on boji i ne moze da se bori s tim. Postavlja se pitanje zasto bi se borio i patio kada moze da uziva na drugom mjestu. Tebi mozda to nesto predstavlja i ti si po tome specifican, ali to nikako ne znaci da si 'ispravan' niti da odgovaras vecini zena.
franceska

#1148 Re: Zene nakon 25

Post by franceska »

Freamon Lester, jedini glas razuma na ovoj temi(sa muške strane). Svaka ti čast na zrelom i nepovršnom razmišljanju.
Cijenim muškarce čije razmišljanje seže bar malo izvan si** i guz***.

Nadam se da si našao ženu koja te cijeni upravo takvog kakav jesi. Ukoliko nisi, želim ti da što prije nađeš nekoga ko te zaslužuje i s kim ćeš biti sretan.

Zahvaljujem ti što si u par postova uspio bar donekle vratiti vjeru da ipak, u moru površnih besposličara, ipak ima i normalnih muškaraca :kiss:
nightvision

#1149 Re: Zene nakon 25

Post by nightvision »

Freamon Lester wrote: Dirnula te prica o kompleksima pa ides djonom? :izet: Samo tako nastavi, a dosao si do teorija zavjere. Jos malo pa paranoja. :lol: Ja ne znam u kojem ti svijetu zivs i kakve maste imas da se ovdje neko jebe preko privatnih poruka. :lol: Opasne su to fantazije. :lol:

I ja bi sad trebao nastaviti diskusiju ovdje i reci da je nakon razgovora sa zenom saj u ocima bitniji od velikih sisa. Kome? Cemu? Balkancu pokusati objasniti neke stvari. :(
Ja u klin, ti u plocu. Jesi, dirnuo si me, taman negdje dole medju nogama, tu me je i zaboljelo. :lol:
Hajde doktore jos koju pametnu da cujem, mozda mi do kraja dana das dijagnozu i za alergiju na polen. :pisnuo:

Kako si samo patetican, nevjerovatno. :facepalm:
berenice

#1150 Re: Zene nakon 25

Post by berenice »

supercali wrote:
berenice wrote:
supercali wrote:Bato da ti kazem nesto ne vole ti zene bas ni te papucare tako da dzaba se uvlacis :)
??
Greska, pardon.
Post Reply