Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post Reply
ILVIIR

#1126 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: iako kaze da je bosnjak, ja mislim da tu ima sigurno neke mjesavine, mozda mjesani brak, mozda zena hrvatica/srpkinja/bosanka/dzedaj.
Bingo. :D Na popisu se izjasnila kao Džedaj. Inače ima naše ime ;-)
ILVIIR wrote:jedino jos sto me cudi, da niko nije skontao da ovaj anti_naci klon od onog reisa.
I još jedan pogodak. To je toliko očigledno ali slabiji analitičari misle da sam ja :lol:

Ti zaista vrhunski zapažaš. To sam ti već rekao ;-)
pa kod tebe mi ovo "nase" nije jasno. ko zna, mozda ste i oboje iz mjesanih brakova ili samo jedno. nije toliko ustvari ni bitno.

pa procitao sam ovu temu skoro u cugu, tako da se dalo primjetiti da je anti_naci se registrovao dok je reis baniran. a sto se tice nacina kako pisu obojica, to je 1 kroz 1 identicno.
anti_naci

#1127 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

anti_naci wrote:Npr. povrsina ovih opcina Kupres, Prozor, Mostar, Stolac, Neum, Ravno, koje bi se relativno lako mogle demografski preuzeti sa populacijom brojnosti jednih Hadzica je:
- 3063.8km2, ili
- 3063.8/51192 = ~6% BiH, ili
- 3063.8/26110 = ~12% FBiH

Moje misljenje, kakav god strateski cilj mi izaberemo, ovo treba uraditi - gdje maltene 1-1.5% ukupnog bosnjackog/bosanskog korpusa u BiH stabilizira 6% teritorije BiH.

Financijska konstrukcija, kada bi recimo uzeli da je 20.000KM/per povratnik-naseljenik potrebno za necije stabilno situiranje na nekom novom teritoriju (10.000 izgradnja stana i potrepstina, i 10.000 izgradnja radnog mjesta i potrepstina), dakle 80.000KM/4-clana obitelj, to bi znacilo da za stabilno demografsko naseljavanje nekih 25.000 Bosnjaka je potrebno 500 miliona KM. Ako uzmemo rok od 10 godina za realizaciju tog projekta, to bi znacilo 50 miliona KM po godini. Kad se to podijeli na cirka 2 miliona bosnjaka, to dodje 25KM po godini, ili 2KM mjesecno.

Dakle, da smo mi Bosnjaci jevreji, 2KM mjesecno kroz 10 godina je cijena ovladavanja i na lokalnom nivou sa 6% BiH, stabiliziranja HNK, i ucvrscivanja vlasti u FBiH - bez puske/bez cizme/bez ikakvog opterecenja.

Druga opservacija jeste ta da nad FBiH Bosnjaci mogu vladati bez Hrvata (kako je pokazao "slucaj Komsic" i taj politicki period), jos uvijek nekim izbornim izinjeringom, koji se jos dodatno moze i stabilizirati, dok Hrvati ne mogu vladati sa FBiH. To u konacnici znaci da npr. u FBiH Bosnjaci mogu vladati i sa EP BiH i zaposjedati svojim utjecajem i EP HZHB. Odnosno, ako bi Bosnjacka politika koristila EP BiH kao hipoteku za tih gore potrebnih 500 miliona KM, osim tih troskova postoji mogucnost i sticanja nove vrijednosti, nad EP HZHB, kroz potpuno ovladavanje sa FBiH. Pa bi se u tom kontekstu, i ta novosteknuta EP HZHB mogla iskoristiti za pokrivanje tih troskova. Hrvatska politika pak u ekvivalentnom ali suprotnog smjera djelovanju ne bi mogla ovladati sa FBiH, pa u tom smislu finansiranje njihovih demografskih trendova sa njihovih 500 miliona bi bio siguran gubitak. Oni ne mogu ostvariti tim dodatnu vrijednost kontrole FBiH, pa posljedicno tomu i plijena EP BiH.

Trzisna vrijednost EP HZHB je nekih 1,3 milijarde KM, a gorisnji profit oko 50 miliona KM. Dakle rijec je o samo jednoj jedinoj kompaniji...

Demografska politika, u okviru opcije 4., zato je strateski bitno da bude fokusirana na FBiH, jer sa time se postize nekoliko ciljeva:
- zaposljavanje vlastite populacije
- iskljucivanje protivnika hrvatske/HDZ politike i to na lokalnom-opcinskom, srednjem-kantonalno/entitetskom, pa posljedicno i na drzavnom nivou\
- osim troskova, rezultati tog djelovanja donose i ovladavanje novim resursima

Iz tog razloga demografsku strategiju je primarno potrebno fokusirati na FBiH, a ne na RS, jer strateski se demografskim napadima moze postici samo prva gornja crtica, dok ostale dvije izostaju u slucaju RS.
Last edited by anti_naci on 18/06/2015 18:51, edited 2 times in total.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#1128 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by emillio estevez »

anti_naci wrote:
anti_naci wrote:Npr. povrsina ovih opcina Kupres, Prozor, Mostar, Stolac, Neum, Ravno, koje bi se relativno lako mogle demografski preuzeti sa populacijom brojnosti jednih Hadzica je:
- 3063.8km2, ili
- 3063.8/51192 = ~6% BiH, ili
- 3063.8/26110 = ~12% FBiH

Moje misljenje, kakav god strateski cilj mi izaberemo, ovo treba uraditi - gdje maltene 1-1.5% ukupnog bosnjackog/bosanskog korpusa u BiH stabilizira 6% teritorije BiH.

Financijska konstrukcija, kada bi recimo uzeli da je 20.000KM/per povratnik-naseljenik potrebno za necije stabilno situiranje na nekom novom teritoriju (10.000 izgradnja stana i potrepstina, i 10.000 izgradnja radnog mjesta i potrepstina), dakle 80.000KM/4-clana obitelj, to bi znacilo da za stabilno demografsko naseljavanje nekih 25.000 Bosnjaka je potrebno 500 miliona KM. Ako uzmemo rok od 10 godina za realizaciju tog projekta, to bi znacilo 50 miliona KM po godini. Kad se to podijeli na cirka 2 miliona bosnjaka, to dodje 25KM po godini, ili 2KM mjesecno.

Dakle, da smo mi Bosnjaci jevreji, 2KM mjesecno kroz 10 godina je cijena ovladavanja i na lokalnom nivou sa 6% BiH, stabiliziranja HNK, i ucvrscivanja vlasti u FBiH - bez puske/bez cizme/bez ikakvog opterecenja.

Druga opservacija jeste ta da nad FBiH Bosnjaci mogu vladati bez Hrvata (kako je pokazao "slucaj Komsic" i taj politicki period), jos uvijek nekim izbornim izinjeringom, koji se jos dodatno moze i stabilizirati, dok Hrvati ne mogu vladati sa FBiH. To u konacnici znaci da npr. u FBiH Bosnjaci mogu vladati i sa EP BiH i zaposjedati svojim utjecajem i EP HZHB. Odnosno, ako bi Bosnjacka politika koristila EP BiH kao hipoteku za tih gore potrebnih 500 miliona KM, osim tih troskova postoji mogucnost i sticanja nove vrijednosti, nad EP HZHB, kroz potpuno ovladavanje sa FBiH. Pa bi se u tom kontekstu, i ta novosteknuta EP HZHB mogla iskoristiti za pokrivanje tih troskova. Hrvatska politika pak u ekvivalentnom ali suprotnog smjera djelovanju ne bi mogla ovladati sa FBiH, pa u tom smislu finansiranje njihovih demografskih trendova sa njihovih 500 miliona bi bio siguran gubitak. Oni ne mogu ostvariti tim dodatnu vrijednost kontrole FBiH, pa posljedicno tomu i plijena EP BiH.

Demografska politika, u okviru opcije 4., zato je strateski bitno da bude fokusirana na FBiH, jer sa time se postize nekoliko ciljeva:
- zaposljavanje vlastite populacije
- iskljucivanje protivnika hrvatske/HDZ politike i to na lokalnom-opcinskom, srednjem-kantonalno/entitetskom, pa posljedicno i na drzavnom nivou\
- osim troskova, rezultati tog djelovanja donose i ovladavanje novim resursima

Iz tog razloga demografsku strategiju je primarno potrebno fokusirati na FBiH, a ne na RS, jer strateski se demografskim napadima moze postici samo prva gornja crtica, dok ostale dvije izostaju.
Masala
Sve od reda bih patrioti
anti_naci

#1129 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

I da, mojtene trollat!

Neki ocigledno nisu u stanju napisati duze od jedne recenice na zadatu temu ili uopce bilo kakvu temu. Ja mislim da se to naziva trollanje, ne?! :skoljka:

Npr. evo sta kaze nauka:
Top Definition
trolling

Being a prick on the internet because you can. Typically unleashing one or more cynical or sarcastic remarks on an innocent by-stander, because it's the internet and, hey, you can.

Guy: "I just found the coolest ninja pencil in existence."
Other Guy: "I just found the most retarded thread in existence."
anti_naci

#1130 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

@emilio estevaz
Masala
Sve od reda bih patrioti
@mudrac2
debele ne primaju u planinsku diviziju. jedino da te zakačimo za kamion, a u povlačenju odozgo samo zakotrljat.
@ILVIIIR
jedino jos sto me cudi, da niko nije skontao da ovaj anti_naci klon od onog reisa. pa covjek pise na isti nacin kao reis, jedino je ideje malo zakamuflirao. mislim da bi bio red da moderacija i njega banira....
@gospodja profiterka
Za koju god strategiju se odlučite, ja ću vam dostavljati metke i konzerve. Uspješna je samo ona strategija koja dovede do moga naprasnog bogaćenja na tuđoj muci.
@dozer
4. Nonsense.
a) Wet dreams
b) Deen-divizija ce se pobrinuti za sve
@madner
Deen Divizion neka se sam snadje, ko ih jebe. :D

Ove ruskinje ce traziti kile i kile oraha.
@sumirprimus
sport se zabranjuje dok se ne izbije na liniju dolina mandarina,vinska cesta,vinska brda,zivogosce!
anti_naci

#1131 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

@General war
Strategija je s obzirom na stratege trenutno zaglavila u Image poziciji
@chisum
Zakuhalo se... I sve je lijepo i krasno, ali vecih kokuza, a vlaznijih snova bez ikakvg pokrca - dugo nisam vidio.
@JThomas
e) lijekovi mogu pomoći
@Drinski
MY je jedini pravi troll ovdje.
@Opetja033
Mislim da bi bio zanimljiv i pojedinim zdravstvenim i medicinskim institucijama, nema zbora.
@Gojeni H
Jel' nema boba ili 'nako nisi dobar?
...iiiii tako dalje i tako dalje...te naposljetku i:

@Chmoljo
jes rodilo ovo cvijeće...
:oops:

Dakle, vecina opusa, sve jednorecenicni upisi koji veze s temom nemaju - znaci 100% upisa nema paragrafa teksta, vec samo jednorecenicno trolanje. I to sve nikovi po 3/4/5000 postova pa do 40.000 postova. NO KAKVA MODERACIJA, TAKVI I DISKUTANTI, PA SHODNO TOMU I TAKVO ZBORILISTE! :oops: :D :run:
gospodja profiterka

#1132 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by gospodja profiterka »

Halo zborilište, klon si banovanog forumaša što te automatski diskvalificira. Dok se moderacija ne vrati s pauze, iznesi smeće i usisaj. A onda - razligu.
anti_naci

#1133 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

gospodja profiterka wrote:Halo zborilište, klon si banovanog forumaša što te automatski diskvalificira. Dok se moderacija ne vrati s pauze, iznesi smeće i usisaj. A onda - razligu.

Nadam se da ce moderacija uvidjeti svoju pogresku, svakome se moze desiti, zar ne?

A dotada, predlazem da napisete neku svoju opservaciju na zadatu temu, umjesto jednorecenicnog trolanja... Dajte nam svoj doprinos! :thumbup:
gospodja profiterka

#1134 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

anti_naci wrote:
gospodja profiterka wrote:Halo zborilište, klon si banovanog forumaša što te automatski diskvalificira. Dok se moderacija ne vrati s pauze, iznesi smeće i usisaj. A onda - razligu.

Nadam se da ce moderacija uvidjeti svoju pogresku, svakome se moze desiti, zar ne?

A dotada, predlazem da napisete neku svoju opservaciju na zadatu temu, umjesto jednorecenicnog trolanja... Dajte nam svoj doprinos! :thumbup:
Opori.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#1135 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by emillio estevez »

anti_naci wrote:

Ono kad.

http://terme-jezercica.hr/posebne-ponude
ILVIIR

#1136 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by ILVIIR »

anti_naci wrote:

covjece jesi li ti svjestan koliko si izvrijedjao kolektivno bosnjacki narod na ovom forumu pod nikom reisa?
tesko je to sakriti kad se pretvaras da si nesto sto ocigledno mrzis iz dubine duse.
samo ne kontam sto i dalje ne krijes te svoje kroatizme?

ali evo, ocigleno ovim boldanim priznajes da si klon baniranog reisa. a onda jos i moderaciju vrijedjas. nek ti (ni)je sa srecom...
anti_naci

#1137 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by anti_naci »

Uostalom, temu je zapoceo diskutant @nikad_vise, pa je on ustvari i najbolja adresa kojoj se moze obratiti i pitati ga ko mu minira temu, ovi koji napisu par stranica teksta po postu, ne nuzno podrzavajuci njegove stvave - neki imaju i drugacije stavove - ali sve te razlicitosti su u cilju nekih, ako nista novih spoznaja, jel... Ili pak ovi koji DDOS-aju sa svojim jednorecenicnim trollanjem...

Ako @nikad_vise bude rekao da @anti_naci ne treba da pise na ovoj temi, ja cu se sam iskljuciti ne sa teme vec sa zborilista :oops: i obrisati sifru. Ako pak kaze da ovi koji ulijecu sa jednorecenicnim trolanjem ne treba da pisu na ovoj temi, onda ce ovi gore pobrojani likovi ili napisati neki svoj tekst i opservaciju na temi ili otici trolati na druge teme - a prvi jednorecenicni post na ovoj temi ce nas moderator @chmoljo automatski trajno banirati.

Jel moRe ovaj dogovor? :razz:

A sad iftar, pa ako bude moguce, napisem poslije stogoT i za ovo sto sam ostao duzan:

b) kako represivno u potpunosti moci kontrolirati RS, da li bi za to bila dovoljna SIPA/OS/pomoc recimo HV/NATO
gospodja profiterka

#1138 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Ne, dogovor je da se klončina banuje. To je jednostavnije i brže.
Gojeni H

#1139 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Gojeni H »

Chisum wrote:Evo opet je pocelo... i ova ce se tema sjargati kao i mnoge slicne, a posto su vec krenule i gusle, a ovdje se pseudoistorija najbolje prodaje, onda cu ponoviti, kao sto ovaj Mister Yes rece, ono do cega sam dosao misleci "svojom glavom".... cista empirija, nema plastike.

Dakle, da u kratkim crtama ilustrujemo dosadasnja dostignuca na polju izucavanja za identitet vazne nam proslosti...

- Srbi, naravno, narod stariji i od samog pojma narod, rodoslovom mnogo blizi trepljarima, jestivim gljivama i cudnovatom kljunaru nego ostatku covjecanstva od kojeg su mnogo, mnogo stariji... Narod kojem je najveci heroj covjek koji nikada nije ni postojao - i u tome ne vidi nikakav problem...

- Hrvati, staro iransko pleme, cijim odlaskom iz jugozapadne Azije pocinje stagnacija, a kasnije i propast stare perzijske civilizacije.... Istoricari uspjesno dokazali da hrvatski reprezentativac Dario Srna nije Bosnjak, jer samo ime upucuje na kralja Darija, sina Histaspovog, za kojeg Herodot jasno navodi da se radi o Hrvatu iz okoline Shiraza...

- I konacno - Bosnjaci, Goti islamske vjeroispovjesti koji su taj svoj islam vjesto skrivali i cuvali od inkvizicije, koristeci sifrovani naziv "Crkva bosanska", slaveci bajrame cesto u underground klubovima ili po skrivenim lokacijama o kojima bi slavljenici saznavali tek na koji sat prije partije (kasnije ce rejveri preuzeti ovaj fazon), vjesto eskivirajuci bozicne i uskrsnje proslave izvlaceci se na foru "nesto me handri stomak danas, ne mogu van, al' nikako..."
Nije fer zapostavljati one koji se izjasnjavaju kao Bosanci.
Mister Yes

#1140 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: pa kod tebe mi ovo "nase" nije jasno. ko zna, mozda ste i oboje iz mjesanih brakova ili samo jedno. nije toliko ustvari ni bitno.
:-D Ama nema ti večeg turčina od mene po mom imenu, imenima mojih roditelja, imenu moje supruge i njenih roditelja.

Moj stari je bio član Saveza Komunista i veliki brkati ateista. A sjećam se da je na popisu 91-e rekao da je "Musliman ateista" :oops:

Majka je pak bila vjernik i klanjala je redovno. Ona me je dok sam još bio dijete naučila bismilu, elham, kulhualahu itd. Naravno, krišom da stari ne vidi :lol: Sa te majčine strane kurban se klao svake godine a i danas ga daidža kolje.

I rahmetli brat je bio veliki vjernik i teško mu je padalo što ja nisam. Jednom, kad smo igrali basketa, dogovorili smo se da ako ja pobjedim idemo na pivu a ako on pobjedi vodi me u džamiju. I tako sam ja otišao u džamiju prvi put nakon ranog djetinjstva (deda me je vodio na Bajram namaz kad sam bio dijete).

Uglavnom, nakon bratove smrti, i ja sam praktično umro. Bio je mlađi od mene. Volio sam ga više nego sebe. Pao sam u tešku depresiju. Alkohol do te mjere da se probudim sutradan posljepodne u svojoj povraćotini. No dobro, odlučio sam se trgnuti i tražiti odgovore. Počeo sam čitati knjige. Religijske, filozofske,..mnogo, mnogo knjiga..trajala je ta potraga nekoliko godina...sve dok odgovore nisam našao, sredio se, zasnovao porodicu itd.

Helem, toliko sam ja siguran u te odgovore koje sam pronašao da za mene nema više ni zrno sumnje da monoteistički Bog ne postoji. Sjećam se jednom na poslu, kolega reće "ne postoje ateisti. Ja još nisam sreo čovjeka koji je spreman poželiti da mu dijete umre ako Bog postoji". Naravno, ja nisam čekao ni sekunde i odmah sam izgovorio sljedeće "dabogda meni sutra kćerka umrla ako postoji monoteistički Bog" (a tad mi je kćerka bila pravo mala). On, a i svi drugi u kancelariji, su bili šokirani. Kasnije ću i sam vidjeti koliko je to teško za izgovorit nekim mojim prijateljima koji su tvrdili da su ateisti. Pravih ateista (koji su to spremni izgovoriti) je zaista jako jako malo.

Dakle, za mene su svete knjige definitivno izmišljotine ljudi i ne mogu se identifikovati sa bošnjaštvom ako je suština bošnjaštva islam. A koliko god sam se trudio nisam mogao naći ništa drugo što razlikuje Bošnjake od Hrvata ili Srba recimo. Možeš li shvatiti koliko je to nekome poput mene besmisleno? Neko ko je preživio sve što sam ja preživio (na primjer, vraćao rahmetli bratu jezik u usta kad mu ispadne svakih par minuta) i ko za sebe smatra da je odavno mrtav, stvari gleda iz drugačije perspektive. Meni su ljudi većinom smiješni u svojoj gluposti i prizemnosti. Zato neki misle da sam troll ovdje jer moj odnos prema primitivizmu i ne može biti nikakav drugačiji nego da ga ismijavam. Pri tome su mi najdraži ovi što misle da su iznad nacionalizma i primitivizma (prepoznat će se) :lol:
General War

#1141 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by General War »

Dozer wrote:Eeeee, moj anti-naci...

Lijepo si ti tu strategiju razradio, ali si u njoj zaboravio navesti par osnovnih elemenata, a radi njih ta strategija je nista vise od isprazne budalastine. Bez uvrede.

1. Koridor prema Sandzaku - za njega ne postoji ni najmanja moguca volja kod Bosnjackih vodja. Razlog: Sarajevo je jos 1991. obecana zemlja sandzaklijama, tako da nekakav koridor tu apsolutno nije potreban, niti o tome bilo ko razmislja. Projekat naseljavanja novih gradjana Sarajeva, naravno muslimana, poceo je jos 1991, a sprovodi se i danas. Kao sto je poznato, novo olimpijsko naselje je Ilidza. Svi u trenerkama, i niko ne prica bosanski :D. Ostatak grada se postepeno aneksira u Ilidzu...

2. Demografsko "osvajanje" RS-a - Naravno, i ovdje ti je sve skoro identicno kao i ovo gore, tj. razlozi su isti. Nikome u bosnjackom vladajucem establismentu na pamet ne pada da na bilo koji nacin osvaja RS. Razlog: Njima je ovako savrseno dobro (vlastodrscima) jer imaju nepresusan izvor tenzije i etno-vjerskog preseravanja. A, kao sto svi znamo (znamo li ?!), to je matrix na kojem oni vladaju vec skoro 25 godina. Da nije tako, bosnjacka politika bi odavno radila na tome da se svi vrate na svoje. Ali, osim deklarativnih naprdjivanja, tu zaista nije postojala nikakva realna aktivnost. Naprotiv, sjetimo se samo Suljagica i akcije "1. mart". Koliko je bosnjackih prvaka to javno podrzalo...? ;)

3. Bosnjacka BiH je - besmislica. To bi, u skladu s danasnjim etno-vjerskim defaultnim kategorizacijama znacilo - muslimanska BiH. Od toga nema nista. I ne treba ni da bude.

Jedino ispravno i funkcionalno rjesenje za BiH = Gradjanska BiH.
To podrazumijeva promjene Ustava, a s tim i ukidanje institucije konstitutivnih naroda, stavljanje individualnih prava iznad kolektivnih, masakriranje nivoa vlasti (ukidanje kantona na prvom mjestu, a zatim i blentiteta), a zatim rapidno jacanje ekonomije.

Sve ostalo, a bez da se uradi ovo, nije nista vise od nastavka agonije.
Tako je :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1142 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Chmoljo »

anti_naci wrote:

trololo

Banned user for reason “zabranjeno kloniranje”
» anti_naci

:per:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1143 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by _BataZiv_0809 »

jeKo antinaci u originalu :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1144 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote:jeKo antinaci u originalu :?
moraš ti sve znat maHalac...e ne saznade :P
Leo_alfa

#1145 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Leo_alfa »

nikad_vise wrote:Licno smatram da bi smo se trebali okrenuti saveznistvu sa Albanijom i snazno raditi na destabilizaciji Srbije.
Pored nekih stvari s kojima se slazem, ali i pored nekih nebuloznih u uvodnom postu samo ovo mogu izdvojiti kao interesantno zbog cega pocinjem pisati na ovoj temi. Tako da me ovdje prvo interesuje zbog cega smatras da bi BiH trebala raditi na destabilizaciji Srbije? Koji su joj interesi za tako nesto?
nikad_vise

#1146 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by nikad_vise »

Leo_alfa wrote:
nikad_vise wrote:Licno smatram da bi smo se trebali okrenuti saveznistvu sa Albanijom i snazno raditi na destabilizaciji Srbije.
Pored nekih stvari s kojima se slazem, ali i pored nekih nebuloznih u uvodnom postu samo ovo mogu izdvojiti kao interesantno zbog cega pocinjem pisati na ovoj temi. Tako da me ovdje prvo interesuje zbog cega smatras da bi BiH trebala raditi na destabilizaciji Srbije? Koji su joj interesi za tako nesto?
Interes Bosnjaka je stabilna i prosperitetna BiH.A BiH nikad nece takva postati dok god Srbi imaju i jedan adut da je drze svojim taocem.Jedini nacin da se Bosnjaci otrgnu iz ralja Srbije je taj da i Bosnjaci na neki nacin mogu zadati udarac Srbiji.Ravnopravno partnerstvo postoji samo izmedu priblizno jakih interesnih sfera.Posto su Albanci no.1 na Balkanu mislim da je za Bosnjake bolja opcija da se okrenu boljoj suradnji sa Albancima koji su za razliku od Srba puno pozitivniji prema Bosnjacima i dijele dobrim dijelom sudbinu Bosnjaka kada su Srbi u pitanju.Albanci su pod direktnom sapom Amera i njihov istrument za discipliniranje Srba na Balkanu.Osim tog zajednickog saveznika,Bosnjaci i Albanci takođe imaju i Tursku kao jos jednog zajednickog saveznika.

Ne vidim po kojoj se logici u BiH godinama pogrdno pise o Albancima,naziva ih se svakakvihm imenima,nema nikakve narocite saradnje između BiH vlasti i vlasti Albanije.Prije nekoliko godina je otvorena ambasada a potom i zatvorena jako brzo.Misljenje Srbije i Srba o Bosnjacima i Albancima najbolje govori to da ih moraju siliti na rezolucije o genocidu sto je jos veci poraz te fasisticke tvorevine da nisu uspjeli za 20 godina naci covjeka koji ce prihvatiti odgovornost i izvinuti se za sva zvjerstva.Drzava koja za neprijatelje ima sve narode u svojoj okolini i koja negira genocide,koja negira druge nacije,koja rehabilituje fasisticke generale nije drzava sa kojom treba lijepo.Takvi poznaju samo jezik sile.Ja licno nisam za opciju nekih vojnih nemira i intervencija,ali neka se Bosnjaci i Albanci na jugu Srbije lijepo utale pa kad ovi drmaju po Kosovu ili RS,neka i oni drmaju po Sandzaku i Presevskoj dolini.

Onda kad Srbija bude stjerana uz zid,tad ce Srbija da pocne da uvazava i sa postovanjem tretira ostale u okruzenju.
nikad_vise

#1147 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by nikad_vise »

Gledam malo ta sela po Teslicu i njihove izborne rezultate pro-bosanskih/bosnjackih stranaka iz 2012.:
- Kamenica, 564/621, 91%
- Rajseva, 132/146, 90%
- Stijenjak, 167/291, 57%
- Osivica, 93/348, 27%
- Donji Ruzevic, 557/671, 83%
- Gornji Rankovic, 157/161, 98%
- Gornji Teslic, 274/661, 41%
- Barici, 158/430, 37%
- Gomjenica, 236/422, 56%

Jedno pitanje, da li ovi glasaci ovdje prikazani i zive u ovim selima, ili samo dolaze glasati prilikom izbora (obzirom da si ti iz Teslica pa bi trebao znati)?
To su pretezno povratnici koji tu zive.Imam i danas mnogo familije u Teslicu,i cesto idem tamo.Jako velik broj je starije populacije,dok su mnogi protjerani svoje utociste pronasli zirom zapada al najvecim dijelom po Austriji i Sloveniji(posebno Jasenice).Sto se tice glasanja,ne znam sad tacno za koga ko glasa i koja je struktura tih glasova.Zadnji put kad sam ih pitao prije par godina glasali su za Harisa u ono vrijeme "100% BIH".Za nacelnika su podrzavali SNSD-ovog kandidata jer im je kao bio bolji neg tadasnji SDS-ovac.
b) kako represivno u potpunosti moci kontrolirati RS, da li bi za to bila dovoljna SIPA/OS/pomoc recimo HV/NATO
Ne treba nista represivno raditi jer Bosnjaci nemaju fasisticku ideologiju kao Srbi.Bosnjaci hoce da imaju svoju maticu koja ce stititi njihove interese kao recimo sad kad je u pitanju slucaj Oric.Kao da boli nekog RS-ovca za Oricem,sutra bi ga objesili na trgu.I to govori da ova drzava nije u stanju da stiti interese Bosnjackog naroda.RS ne treba kontrolirati ni na jedan represivni nacin.RS treba oslabiti na dijelovima i ispresjecati,treba BiH ekonomski ojacati,treba napraviti jednu veliku kampanju povratka Bosnjaka iz cijelog svijeta u BiH,treba stimulisati domace snage i natalitet.Meni nije u cilju da se istrijebe Srbi ili Hrvati nego da se istrijebi ta ideologija koja proklamuje razbijanje BiH i koja na svaki moguci nacin slabi uticaj Bosnjaka u BiH i svijetu.
General War

#1148 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by General War »

nikad_vise wrote:
Leo_alfa wrote:
Interes Bosnjaka je stabilna i prosperitetna BiH.A BiH nikad nece takva postati dok god Srbi imaju i jedan adut da je drze svojim taocem.Jedini nacin da se Bosnjaci otrgnu iz ralja Srbije je taj da i Bosnjaci na neki nacin mogu zadati udarac Srbiji.Ravnopravno partnerstvo postoji samo izmedu priblizno jakih interesnih sfera.Posto su Albanci no.1 na Balkanu mislim da je za Bosnjake bolja opcija da se okrenu boljoj suradnji sa Albancima koji su za razliku od Srba puno pozitivniji prema Bosnjacima i dijele dobrim dijelom sudbinu Bosnjaka kada su Srbi u pitanju.Albanci su pod direktnom sapom Amera i njihov istrument za discipliniranje Srba na Balkanu.Osim tog zajednickog saveznika,Bosnjaci i Albanci takođe imaju i Tursku kao jos jednog zajednickog saveznika.

Ne vidim po kojoj se logici u BiH godinama pogrdno pise o Albancima,naziva ih se svakakvihm imenima,nema nikakve narocite saradnje između BiH vlasti i vlasti Albanije.Prije nekoliko godina je otvorena ambasada a potom i zatvorena jako brzo.Misljenje Srbije i Srba o Bosnjacima i Albancima najbolje govori to da ih moraju siliti na rezolucije o genocidu sto je jos veci poraz te fasisticke tvorevine da nisu uspjeli za 20 godina naci covjeka koji ce prihvatiti odgovornost i izvinuti se za sva zvjerstva.Drzava koja za neprijatelje ima sve narode u svojoj okolini i koja negira genocide,koja negira druge nacije,koja rehabilituje fasisticke generale nije drzava sa kojom treba lijepo.Takvi poznaju samo jezik sile.Ja licno nisam za opciju nekih vojnih nemira i intervencija,ali neka se Bosnjaci i Albanci na jugu Srbije lijepo utale pa kad ovi drmaju po Kosovu ili RS,neka i oni drmaju po Sandzaku i Presevskoj dolini.

Onda kad Srbija bude stjerana uz zid,tad ce Srbija da pocne da uvazava i sa postovanjem tretira ostale u okruzenju.
:-) :-) ...hoooj jebo te, koji politicki autista-avanturista...pa i xsenofob...jer toliko se natandarit sa postovima samo za problem Srba i Srbije ne ide na dobro...
Last edited by General War on 19/06/2015 00:43, edited 1 time in total.
Leo_alfa

#1149 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Leo_alfa »

nikad_vise wrote:
Leo_alfa wrote:

Nisi za vojne nemire, ali...
Takva filozofija vodi jedino u nova krvoprolica. Moje pitanje je fokusirano na dio u kojem pises o destabilizaciji Srbije, Albaniju spominjes u istoj recenici pa se taj dio podkrada u ovoj prici. Ne vidim nista lose u jacanju veza izmedju BiH i bilo koje druge drzave s kojom se moze ostvariti obostrana korist, a koja pri tome drzi do ljudskih prava kako ih opisuju UN.
Fokusirati se na urusavanju sistema druge drzave sa opravdanjem kako "im treba zadati udarac" jer "poznaju samo jezik sile" iskreno djeluje vise nego primitivno.
Lug

#1150 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Lug »

odoh se raniti.. :D
Post Reply