Smijem se jer je tvoj pokušaj uvrede na nivou osnovne škole. Ako ćemo biti iskreni prvi si ti počeo sa bezobrazlukom jbg.znam ja da ti nisi toliko glup pa da nisi mogao da shvatiš onaj post nego se pravih mangup kao ja izjednačavam Bošnjake i homoseksualce, jbg šta očekuješ kakav će odgovor biti. Ne volim kada mi neko okreće riječi u ustima, izvitoperi nešto što sam rekao u nešto što nema veze sa izrečenim. Mislim da je to sasvim razumljivo.General_Jackson wrote:Bravo iz svakog tvog posta isijava napredna inteligencija, ne znam što se smiješ? ne vidim razloga za toliki nivo bezobrazluka i bahatosti u tvojim postovima, osim ako nisi direktno pogođen temom, a jesi sigurno, u protivnom normalna heteroseksualna osoba ne bi imala potrebu da se toliko pjeni, braneći ovakve stavove. Kažeš zvijezda vodilja, upravo čija je onda meritorna da odluči šta je normalno? meni se čini da svakakve ljudske "veličine" danas imaju pravo da postavljaju standarde normalnog. Ja želim samo da likovima kao što si ti u svijetu u kojem ja živim ne bude dozvoljeno da određuju šta je normalno a šta nije, no nažalost izgleda da je upravo suprotno! Ne ide tebi ništa u glavu, to je očito, upravo ta gospoda sa kraja posta koju ti navodiš su jako blizu ponovnog rođenja i upravo će im vaša bolesna propaganda u tome puno pomoći. Inače svijet je otišao u qrac kada čovjek danas ima dva izbora, degradiranu ljevicu, manipulisanu od gay lobija i sa druge strane ekstremnu desnicu, kler i razne oblike neofašizma. Kada već spominjemo tvoju demokratiju, da te pitam, pošto se deklarišeš kao Musliman, kako komentarišeš novi zakon u Holandiji? Nešto ne vidim da u toj naprednoj i demokratskoj EU narod sam odlučuje, obično bude parlament taj i taj donio odluku... a nigdje referenduma, ako ti misliš da se većina ljudi na zapadu slaže sa tobom, onda se moj g-dine pederu ( nadam se da te to ne vrijeđa, to smo apsolvirali, peder nije uvreda, ako jeste samo reci i ja tebe neću vrijeđati kao što vi vrijeđate nas, ispravit ću post) grdno varaš i da ja ću te prosvijetliti, živio sam u mnogo boljem društvu, možda si i ti? ko zna?Korisničkoime wrote: Momak ako ne možeš da skontaš jednostavna post i iz njega shvatiš da neko izjednačava Bošnjake i homoseksualce onda jbg.pamet ti nije jača strana ili si zlonamjeran tj.praviš se glup. Treće nema.
Čuj pederu, hahahahah, jah eto sad si mi vala rekao.
Moj komentar je bio na odbijanje da se usluži homoseksualac, to što si se ti nakačio na taj kometar to ti valjda znaš.
Koji nesuvisli argumenat, koja je razlika ako nekoga smatraš manje vrijednim jer je drugačiji od tebe po naciji, vjeri, rasi, seksualnoj orijentaciji, političkom opredjeljenju, boji kose, izgledu nosa. Ne izjednačava se seksualna orijentacija sa rasama, vjerom, nacijama nego se sve navedeno koristi radi uspostavljanja razlike najčešće tipa manje vrijedan - više vrijedan. Meni kao i mnogima drugima zasnivanje mišljenja i stava da je neko manje vrijedan jer je po bilo kojoj od navedenih osnaova drugačiji od mene ne ide u glavu.
Šta ću ja, ti ili neko reći shvatati za normalno nije uopšte bitno. Normalno je subjektivan pojam. Ti shvataj za normalno šta god hoćeš, samo tvoje shvatanje ili moje shvatanje normalnog ne može biti osnov za sticanje i uživanje nečijih prava. Nismo ti i ja toliko bitni pa da naše shvatanje normalnog bude zvijezda vodilja pri odlučivanju o nečijim pravima i obavezama.
Nakardna jeste ali drugog boljeg oblika vladanja nemamo barem ja i još nekih par milijardi ljudi ne zna za bolji, možda nas ti sve prosvijetliš, alternativa su gospoda navedena na kraju tvog posta.
Demokratija i jeste nakaradna jer mnogi shvataju da je sve dozvoljeno. Ne, nije. Svaki oblik vladanja ima pravi sitem koji ograničava prava svojih građana i sankcioniše određena ponašanja, svako društvo ima sistem vrijednosti koji ograničava njihove članove u određenom ponašanju. Ja želim da je sitem vrijednosti u mojem društvu BH društvu takav da ograničava likovima kao što si ti da druge ljude smatraju manje vrijednim samo zato što su drugačiji.
Pogođen temom i nisam u toj mjeri mada mi smeta gledanje tih ljudi na način kao što većina čini ne iz razloga što i sam pripadam toj grupi što bi za tebe i sličnim bilo puno lakše shvatiti nego zato što sam ja svoju mladost proveo u kiši i blatu rovova jer se neki debil sjetio kako sam ja kao Bošnjak i musliman manje vrijedan i manje dostojan života pa onda našao poveću grupu debilnih istomišljenika da tu svoju zamisao sprovede u djelo. Sada sam osjetljiv kada neko gleda na jednu grupu ljudi kao manje vrijedne kao manje dostojne jer su samo po nekom osnovu različiti i drugačiji od njih samih.
Ponovit ću ti polaziš od pogrešne pretpostavke a to je pojam normalno. Normalno je subjektivan pojam konkretno nešto što meni nije normalno tebi jeste nešto što je nama dvojici normalno nekome trećem nije. Ne možemo na pojmu normalno za mene za tebe za jednu grupu uspostavljati ili uskraćivati prava jednog dva ili grupe ljudi ili pak utvrđivati sankcionisanje ponašanja. Postoji sistem vrijednosti koji je jednim dijelom normiran tj postoje pisane norme koje određuju šta je dopušteno a šta nije, ko ima kakva prava i zašto. U tom sistemu vrijednosti po meni treba da bude ako ne na prvom mjestu onda sasvim visoko da ako je neko po nekom osnovu drugačiji od mene ne znači da je manje vrijedan i da treba da ima manje prava od mene ukoliko osnov njegove različitosti ne nanosi štetu nikome drugome (ovo zbog "argumenata" pedofilije i sličnog). Znači neko je homić drugačiji je od mene po osnovu seksualne orijentacije a pri tome s time nikome ne šteti onda ni ja ni neko drugi ne može mu uskraćivati nešto na što ja imam pravo kao npr.brak.
Ja ne želim da odlučujem šta je normalno, ne mogu, niko to ne može jer za svakoga je normalno drugačije definisan pojam ali ja mogu da se zalažem za sistem vrijednosti koji neće oštetiti nikoga ko je drugačiji od mene a da on sam ne nanosi nikome štetu.
Ne znam na koji zakon misliš i iskreno mi imamo toliko posla u svom vlastitom dvorištu da ne gledam u tuđa.
Peder za mene je patetičan pokušaj uvrede na nivou osnovca i ni izbliza ne bih dao ni tom pokušaju kao ni osobi koja ga je uputila značaj tako što bi se osjećao uvrijeđenim mada smijem i mogu reći da je taj izraz pogrešno primjenjen kada je moja osoba u pitanju.
Međutim kad smo već kod pitanje što ti toliko pjeniš na likove.