Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Korisničkoime

#1126 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

General_Jackson wrote:
Korisničkoime wrote: Momak ako ne možeš da skontaš jednostavna post i iz njega shvatiš da neko izjednačava Bošnjake i homoseksualce onda jbg.pamet ti nije jača strana ili si zlonamjeran tj.praviš se glup. Treće nema.
Čuj pederu, hahahahah, jah eto sad si mi vala rekao.
Moj komentar je bio na odbijanje da se usluži homoseksualac, to što si se ti nakačio na taj kometar to ti valjda znaš.
Koji nesuvisli argumenat, koja je razlika ako nekoga smatraš manje vrijednim jer je drugačiji od tebe po naciji, vjeri, rasi, seksualnoj orijentaciji, političkom opredjeljenju, boji kose, izgledu nosa. Ne izjednačava se seksualna orijentacija sa rasama, vjerom, nacijama nego se sve navedeno koristi radi uspostavljanja razlike najčešće tipa manje vrijedan - više vrijedan. Meni kao i mnogima drugima zasnivanje mišljenja i stava da je neko manje vrijedan jer je po bilo kojoj od navedenih osnaova drugačiji od mene ne ide u glavu.
Šta ću ja, ti ili neko reći shvatati za normalno nije uopšte bitno. Normalno je subjektivan pojam. Ti shvataj za normalno šta god hoćeš, samo tvoje shvatanje ili moje shvatanje normalnog ne može biti osnov za sticanje i uživanje nečijih prava. Nismo ti i ja toliko bitni pa da naše shvatanje normalnog bude zvijezda vodilja pri odlučivanju o nečijim pravima i obavezama.
Nakardna jeste ali drugog boljeg oblika vladanja nemamo barem ja i još nekih par milijardi ljudi ne zna za bolji, možda nas ti sve prosvijetliš, alternativa su gospoda navedena na kraju tvog posta.
Demokratija i jeste nakaradna jer mnogi shvataju da je sve dozvoljeno. Ne, nije. Svaki oblik vladanja ima pravi sitem koji ograničava prava svojih građana i sankcioniše određena ponašanja, svako društvo ima sistem vrijednosti koji ograničava njihove članove u određenom ponašanju. Ja želim da je sitem vrijednosti u mojem društvu BH društvu takav da ograničava likovima kao što si ti da druge ljude smatraju manje vrijednim samo zato što su drugačiji.
Bravo iz svakog tvog posta isijava napredna inteligencija, ne znam što se smiješ? ne vidim razloga za toliki nivo bezobrazluka i bahatosti u tvojim postovima, osim ako nisi direktno pogođen temom, a jesi sigurno, u protivnom normalna heteroseksualna osoba ne bi imala potrebu da se toliko pjeni, braneći ovakve stavove. Kažeš zvijezda vodilja, upravo čija je onda meritorna da odluči šta je normalno? meni se čini da svakakve ljudske "veličine" danas imaju pravo da postavljaju standarde normalnog. Ja želim samo da likovima kao što si ti u svijetu u kojem ja živim ne bude dozvoljeno da određuju šta je normalno a šta nije, no nažalost izgleda da je upravo suprotno! Ne ide tebi ništa u glavu, to je očito, upravo ta gospoda sa kraja posta koju ti navodiš su jako blizu ponovnog rođenja i upravo će im vaša bolesna propaganda u tome puno pomoći. Inače svijet je otišao u qrac kada čovjek danas ima dva izbora, degradiranu ljevicu, manipulisanu od gay lobija i sa druge strane ekstremnu desnicu, kler i razne oblike neofašizma. Kada već spominjemo tvoju demokratiju, da te pitam, pošto se deklarišeš kao Musliman, kako komentarišeš novi zakon u Holandiji? Nešto ne vidim da u toj naprednoj i demokratskoj EU narod sam odlučuje, obično bude parlament taj i taj donio odluku... a nigdje referenduma, ako ti misliš da se većina ljudi na zapadu slaže sa tobom, onda se moj g-dine pederu ( nadam se da te to ne vrijeđa, to smo apsolvirali, peder nije uvreda, ako jeste samo reci i ja tebe neću vrijeđati kao što vi vrijeđate nas, ispravit ću post) grdno varaš i da ja ću te prosvijetliti, živio sam u mnogo boljem društvu, možda si i ti? ko zna?
Smijem se jer je tvoj pokušaj uvrede na nivou osnovne škole. Ako ćemo biti iskreni prvi si ti počeo sa bezobrazlukom jbg.znam ja da ti nisi toliko glup pa da nisi mogao da shvatiš onaj post nego se pravih mangup kao ja izjednačavam Bošnjake i homoseksualce, jbg šta očekuješ kakav će odgovor biti. Ne volim kada mi neko okreće riječi u ustima, izvitoperi nešto što sam rekao u nešto što nema veze sa izrečenim. Mislim da je to sasvim razumljivo.

Pogođen temom i nisam u toj mjeri mada mi smeta gledanje tih ljudi na način kao što većina čini ne iz razloga što i sam pripadam toj grupi što bi za tebe i sličnim bilo puno lakše shvatiti nego zato što sam ja svoju mladost proveo u kiši i blatu rovova jer se neki debil sjetio kako sam ja kao Bošnjak i musliman manje vrijedan i manje dostojan života pa onda našao poveću grupu debilnih istomišljenika da tu svoju zamisao sprovede u djelo. Sada sam osjetljiv kada neko gleda na jednu grupu ljudi kao manje vrijedne kao manje dostojne jer su samo po nekom osnovu različiti i drugačiji od njih samih.

Ponovit ću ti polaziš od pogrešne pretpostavke a to je pojam normalno. Normalno je subjektivan pojam konkretno nešto što meni nije normalno tebi jeste nešto što je nama dvojici normalno nekome trećem nije. Ne možemo na pojmu normalno za mene za tebe za jednu grupu uspostavljati ili uskraćivati prava jednog dva ili grupe ljudi ili pak utvrđivati sankcionisanje ponašanja. Postoji sistem vrijednosti koji je jednim dijelom normiran tj postoje pisane norme koje određuju šta je dopušteno a šta nije, ko ima kakva prava i zašto. U tom sistemu vrijednosti po meni treba da bude ako ne na prvom mjestu onda sasvim visoko da ako je neko po nekom osnovu drugačiji od mene ne znači da je manje vrijedan i da treba da ima manje prava od mene ukoliko osnov njegove različitosti ne nanosi štetu nikome drugome (ovo zbog "argumenata" pedofilije i sličnog). Znači neko je homić drugačiji je od mene po osnovu seksualne orijentacije a pri tome s time nikome ne šteti onda ni ja ni neko drugi ne može mu uskraćivati nešto na što ja imam pravo kao npr.brak.
Ja ne želim da odlučujem šta je normalno, ne mogu, niko to ne može jer za svakoga je normalno drugačije definisan pojam ali ja mogu da se zalažem za sistem vrijednosti koji neće oštetiti nikoga ko je drugačiji od mene a da on sam ne nanosi nikome štetu.
Ne znam na koji zakon misliš i iskreno mi imamo toliko posla u svom vlastitom dvorištu da ne gledam u tuđa.
Peder za mene je patetičan pokušaj uvrede na nivou osnovca i ni izbliza ne bih dao ni tom pokušaju kao ni osobi koja ga je uputila značaj tako što bi se osjećao uvrijeđenim mada smijem i mogu reći da je taj izraz pogrešno primjenjen kada je moja osoba u pitanju.
Međutim kad smo već kod pitanje što ti toliko pjeniš na likove.
harač

#1127 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

General_Jackson wrote:
VCorp wrote:Ako vi nećete prihvatiti homiće i dati im prava mogu li se i ja pobuniti jer kao nereligiozna osoba neću da dio poreza od mojih para ide za vjerske institucije koje su vam oprale mozgove ?
Za tvoju informaciju ja sam ateista a tebi su razne nevladine organizacije i LGBT propaganda isprali mozak! i ja neću da dio mojih para od poreza ide na LGBT organizacije.
dokaz da i među ateistima ima crnih ovaca :D može ipak bit da si ona komunistička varijanta
VCorp

#1128 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by VCorp »

StupskaBitanga wrote:
VCorp wrote:Ako vi nećete prihvatiti homiće i dati im prava mogu li se i ja pobuniti jer kao nereligiozna osoba neću da dio poreza od mojih para ide za vjerske institucije koje su vam oprale mozgove ?
a kako ti doživljavaš onakve bilborde na Otoci koji su finansirani iz opštinskog budžeta?
Koje bilborde ? Nisam ti ja pitar i nemam pojma o čemu se radi.
VCorp

#1129 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by VCorp »

S4mpion wrote:
I pored ovoga se očekuje neka tolerancija?

Pobornici LGBT prava moraju mnogo poraditi na svojoj toleranciji.

Šta vi vjernici imate pričati o toleranciji ? Ako iko ima pravo da se pokrije preko glave onda ste to vi. Nemam tolerancije prema vama nikako i neću da je imam. Svaki put kad se dešavaju pizdarije u ime vjere, kao i sad sa ISiS onda znate vikati nije to pravi islam, nije to pravo kršćanstvo a ljudi koji su zadojeni idejama plasiranih iz raznih religija kolju i ubijaju. Kao što bi ovdje većina prvo zbog religije pobila homoseksualce i onda se meni nađete tu držati prodike o toleranciji.

Za razliku od LGBT populacije vjera je nama donijela same pizdarije u životu. Draže bi mi bilo da imam sina homića nego hodžu ili popa.
VCorp

#1130 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by VCorp »

General_Jackson wrote:
Za tvoju informaciju ja sam ateista a tebi su razne nevladine organizacije i LGBT propaganda isprali mozak! i ja neću da dio mojih para od poreza ide na LGBT organizacije.
Ja hoću da keš ide za razvijanje države a za LGBT populaciju me baš zaboli. Nisu mi ništa uradili nikad tako da me ne zanimaju, to što se oni seksaju na drugi način u svoja četiri zida nije moja briga kao ni njihova šta ja radim sa svojom ženom.

P.S. Nevladine organizacije su poslije SDA, SNSD -a i HDZ -a najveći paraziti budžeta BiH.
harač

#1131 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

VCorp wrote:
S4mpion wrote:
I pored ovoga se očekuje neka tolerancija?

Pobornici LGBT prava moraju mnogo poraditi na svojoj toleranciji.

Šta vi vjernici imate pričati o toleranciji ? Ako iko ima pravo da se pokrije preko glave onda ste to vi. Nemam tolerancije prema vama nikako i neću da je imam. Svaki put kad se dešavaju pizdarije u ime vjere, kao i sad sa ISiS onda znate vikati nije to pravi islam, nije to pravo kršćanstvo a ljudi koji su zadojeni idejama plasiranih iz raznih religija kolju i ubijaju. Kao što bi ovdje većina prvo zbog religije pobila homoseksualce i onda se meni nađete tu držati prodike o toleranciji.

Za razliku od LGBT populacije vjera je nama donijela same pizdarije u životu. Draže bi mi bilo da imam sina homića nego hodžu ili popa.
:thumbup:

inače, poslije irske teheran na aparatima :D
Towelie

#1132 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Towelie »

razonoda wrote:
Towelie wrote:Najgore je kad se dva pedera u javnosti drze za ruke ili nedaj Boze ljube se. :-) Zamislite kako je jadnim prolaznicima koji moraju to da gledaju pa penzionerima i trudnicama. Oni sad zele da organizuju paradu ponosa a treba da je nazovu parada srama ali oni su narod koji nezna.
:? Zasto pomenu --penzionere i trudnice--- njima nesto posebno tesko pada to ili ?
Zamisli situacije penzioner seta parkom i na klupi pored njega dva homo homo sapiensa razmenjuju telesne tecnosti. I strefi coveka slog. ili trudnica pobaci gluho bilo.
suspect_zero

#1133 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by suspect_zero »

ovo još nije zaključano :? :-) :-)
Idemedosumom

#1134 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

Ovdje se ateljisti okupljaju samo da bi kontrirali vjernicima, baš ih briga za prava pedera :lol:
zateznistub

#1135 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

VCorp wrote:

Iako sebe ne smatram vjernikom, mislim da vjernike ne treba mješati sa homo parovima. Pravi vjernik ti sigurno neće nanijeti nikakvo zlo.

A ovo što si odvalio kako bi vise volio sina homića nego popa ili hodžu može reći samo neko ko nema svoje potomstvo!
S4mpion

#1136 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Za sve vas koji se pitate zašto se pripadnici izuzetno agresivne LGBT populacije ne uklapaju u društvo:
VCorp wrote:

harač

#1137 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

Towelie wrote:
razonoda wrote:
Towelie wrote:Najgore je kad se dva pedera u javnosti drze za ruke ili nedaj Boze ljube se. :-) Zamislite kako je jadnim prolaznicima koji moraju to da gledaju pa penzionerima i trudnicama. Oni sad zele da organizuju paradu ponosa a treba da je nazovu parada srama ali oni su narod koji nezna.
:? Zasto pomenu --penzionere i trudnice--- njima nesto posebno tesko pada to ili ?
Zamisli situacije penzioner seta parkom i na klupi pored njega dva homo homo sapiensa razmenjuju telesne tecnosti. I strefi coveka slog. ili trudnica pobaci gluho bilo.
il izgubi abdest tobe jarabbi :D
Idemedosumom wrote:Ovdje se ateljisti okupljaju samo da bi kontrirali vjernicima, baš ih briga za prava pedera :lol:
preko pedera do konačne pobjede :D ali istina je da sve veće prihvatanje ovoga znači samo poraz religije. to je vidljivo i u irskoj: čitava se crkva digla, veći katolici od pape, kampanje, hutbe, citiranje starih zavjera i gluposti, i klap izgubiše u svim izbornim krugovima, osim onog jednog ruralnog i to za per procenata :-)
harač

#1138 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

S4mpion wrote:Za sve vas koji se pitate zašto se pripadnici izuzetno agresivne LGBT populacije ne uklapaju u društvo:
broj terorističkih napada koje su u BiH počinili islamisti v. broj terorističkih napada u BiH koje su počinili pederi :wink:

[p.s. zašto u BiH, u svijetu?]
S4mpion

#1139 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

harač wrote: broj terorističkih napada koje su u BiH počinili islamisti v. broj terorističkih napada u BiH koje su počinili pederi :wink:

Čisto sumnjam da napisano ima veze s temom, ali ako si već odlučio da se pozoveš na to, pobrini se da to ne bude šuplja.

Iznesi tvrdnje crno na bijelo, šuplju mogu slušat svugdje.
zateznistub

#1140 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

harač wrote:
S4mpion wrote:Za sve vas koji se pitate zašto se pripadnici izuzetno agresivne LGBT populacije ne uklapaju u društvo:
broj terorističkih napada koje su u BiH počinili islamisti v. broj terorističkih napada u BiH koje su počinili pederi :wink:

Jbt, meni su zbog mnogo manjih gluposti zakljucali temu...

cu' teroristi, i to islamski vs pederi...

sta sve ovdje co'ek nece procitati
harač

#1141 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

S4mpion wrote:
harač wrote: broj terorističkih napada koje su u BiH počinili islamisti v. broj terorističkih napada u BiH koje su počinili pederi :wink:

Čisto sumnjam da napisano ima veze s temom, ali ako si već odlučio da se pozoveš na to, pobrini se da to ne bude šuplja.

Iznesi tvrdnje crno na bijelo, šuplju mogu slušat svugdje.
pričaš o "izuzetno agresivnim" pripadnicima LGBT populacije. od terorizma čisto da ima išta agresivnije, i tu, barem u BiH, monopol ne drže pederi, već islamisti. i ovo kao treba dokazivati? :D
Mis mekinjas

#1142 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mis mekinjas »

Stroj-2 wrote:Homoseksualci nemaju mjesta u Bosni, jer smo mi normalni tradicionalno odgojeni i sve je više ljudi vjerski nastrojeno od rata, i biće još više. Nije da ja tako hoću, nego je činjenica.... Imate brate holandiju, španiju i koja već zemlja priznaje gej brakove i usvajanje djece, izganjajte sebi tamo nekako i idite odavde zbog sebe, zbog mene i meni sličnih a i moje djece, jer fakat vam nije mjesto među nama.... I jedno pitanje, kako ste vi nastali ??? od koga ??? :bih:
Ti si zasluzio da te Bog nagradi djetetom homoseksulcem. :D

Btw, sta bi bilo da vam stvarno jednog dana dodje dijete i kaze da je homoseksualac????
I da zeli da usvoji sa partnerom ili partnericom dijete???
S4mpion

#1143 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

harač wrote:...
Šuplja je mnogo jeftina.
harač

#1144 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

S4mpion wrote:
Šuplja je mnogo jeftina.
:D providan si. ubuduće pažljivije koristi pridjeve, da se ne bi provaljivao
S4mpion

#1145 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Stvarno nemam namjeru ubjeđivat se s tobom oko fantomskih činjenica o terorizmu i homoseksualnosti. Pozdrav. :kakoste:
harač

#1146 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

S4mpion wrote:
Stvarno nemam namjeru ubjeđivat se s tobom oko fantomskih činjenica o terorizmu i homoseksualnosti. Pozdrav. :kakoste:
ti si izuzetno - pasivno - agresivan :D vozdra
VCorp

#1147 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by VCorp »

zateznistub wrote:
VCorp wrote:

Iako sebe ne smatram vjernikom, mislim da vjernike ne treba mješati sa homo parovima. Pravi vjernik ti sigurno neće nanijeti nikakvo zlo.

A ovo što si odvalio kako bi vise volio sina homića nego popa ili hodžu može reći samo neko ko nema svoje potomstvo!

Kako neće ? Jesu li pape ikone katolika pa nema kakvog zla nisu nanijele svijetu kroz historiju ? Znači svaki put kad neki ateist napravi nešto loše onda je to zato jer ne vjeruje u boga i po defaultu je loš ali kada sranje prave vjernici onda se odjednom raspravlja o pravim i nepravim vjernicima. Čekaj malo, ako papa nije pravi vjernik ko je onda ? :-)

Već sam pisao tu negdje da imam dva sina, neka su meni oni zdravi i sretni u životu a ostalo je na njima.

Evo i tebi jedno pitanje. Ako ti ne pašu tako homoseksualci da li bi ti onda svog rođenog sina ukoliko bude gay ubio, ili bi ga se odrekao, nešto treće .... ? I ako bi od ove prve dvije stvari uradio, kakav si ti otac ? Svaka budala može napraviti dijete, treba biti otac i imati djecu pa ćeš vidjeti kako bi prestao srati o takvim stvarima i ti i mnogi.
KIseljak12

#1148 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by KIseljak12 »

Towelie wrote:
razonoda wrote:
A zamisli dodje trudnica na izlozbu slika, a tamo je doceka rulja s dvaes deka mozga, pitarcici, bradonje koje letvama preko ledja komuniciraju sa zenama i pobaci od stresa?
Heteroseksualac sam, odvratno mi je kad vidim u javnosti kako plaze jedni po drugima, bili hetero, homo ili xyz. Za sve ima vrijeme i mjesto.
VCorp

#1149 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by VCorp »

VCorp wrote:

Koje društvo ? Oronulo u korupciji, zaostalo i konzervativno? Pa ja se svim silama trudim da moja familija skupa sa mnom ne bude uklopljena u ovo društvo i ovaj način života. :lol:

Sine moj, kako bude BiH napredovala tako će i prava raznih manjina, od etničkih do seksualnih a sviđalo se tebi to ili nekom drugom koji je nazadan i konzervativan zakon neće biti briga. Izvrijeđajte, poserite se i radite homićima šta hoćete ali u dogledno vrijeme za sve što uradite kome i uvrijedite ga ići ćete u zatvor i dobijat ćete po džepu.

Vi jeste zaostali jer većina govori šta imaju paradirati itd .... ? Paradiraju da pokažu da su diskriminisani, paradiraju zato što ih konzerve ovdje nazivaju pederčinama, šupak meraklijama, što ih prebijaju, što su odbačeni u društvu. Bore se za svoja prava za razliku od onih koji su veći pederi od njih, dok ih jebu političari i smiju im se u facu oni sjede kod kuće ili mole roditelje marku za kafu.

Ko je tu veći pederi, e to je pravo pitanje ...
S4mpion

#1150 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

VCorp wrote:
Koje društvo ? Oronulo u korupciji, zaostalo i konzervativno? Pa ja se svim silama trudim da moja familija skupa sa mnom ne bude uklopljena u ovo društvo i ovaj način života. :lol:

Sine moj, kako bude BiH napredovala tako će i prava raznih manjina, od etničkih do seksualnih a sviđalo se tebi to ili nekom drugom koji je nazadan i konzervativan zakon neće biti briga. Izvrijeđajte, poserite se i radite homićima šta hoćete ali u dogledno vrijeme za sve što uradite kome i uvrijedite ga ići ćete u zatvor i dobijat ćete po džepu.

Vi jeste zaostali jer većina govori šta imaju paradirati itd .... ? Paradiraju da pokažu da su diskriminisani, paradiraju zato što ih konzerve ovdje nazivaju pederčinama, šupak meraklijama, što ih prebijaju, što su odbačeni u društvu. Bore se za svoja prava za razliku od onih koji su veći pederi od njih, dok ih jebu političari i smiju im se u facu oni sjede kod kuće ili mole roditelje marku za kafu.

Ko je tu veći pederi, e to je pravo pitanje ...
S4mpion wrote:U javnosti se jako često iznose tvrdnje kako učesnike gay parada na ulici premlate samo zato što su drugačiji. Međutim, ta tvrdnja je često rezultat manipulacije. Nikad se ne spomene činjenica da ti ljudi hodaju ulicom i svoje neistomišljenike konstantno nazivaju nazadnim, zatucanim, latentnim homoseksualcima i sl.

Kada vrijeđate ljude na taj način i ne tolerišete one koji se ne slažu s vama, ne možete baš očekivati toleranciju o kojoj pričate.
Post Reply