Bambi_na_kofeinu wrote:annoy wrote:
Mediji prikazuju ono što masa želi vidjeti.
Ne bih se složila, to je krilatica loših medija i linije manjeg otpora.
Nekada su mediji koristili moć da oblikuju javno mnijenje, da edukuju i da kritikuju.
Nisu klinci 80-ih gledali Branka Kockicu, Opstanak i čitali Galaksiju jer su željeli to a današnji eto izabrali da gledaju grand paradu, već su u medijima radili ozbiljni i školovani ljudi i znalo se gdje je mjesto žutilu a gdje osmišljenom programu.
Danas jeste internet kao medij promijenio štošta, ali to ne skida odgovornost sa ozbiljnog novinarstva.
Zadnje što sam čula od Massima je obrada Sve je to od lošeg vina prije prekonekoliko godina, zar ima šta novo

Novinarstvo je svakako na niskim granama, s tim se u potpunosti slažem...međutim, i dalje mislim da je TV program jednostavno odraz mentaliteta ljudi i stanja u društvu. Mediji naravno mogu utjecati na oblikovanje mišljenja, pa možda i interesa ljudi, ali ne vjerujem da psihički zdravoj osobi mediji mogu KREIRATI interese. Mogu stavit deset Kim Kardashian i njoj sličnih po cijeli dan na svim TV programima, ja to neću gledat, jer me ne interesira.
Naravno da postoje i oni koji takve stvari gledaju jer je, eto, na TVu i nema ništa drugo, ali vjerujem da su takvi u manjini i da većina gleda jer ih to stvarno zanima...uz svu dostupnu tehnologiju danas zbilja nisi ograničen na jedan televizijski program i više manje svatko može filtrirati sadržaj i gledat samo ono što ga zaista zanima.
A novinari se često ne znaju ni materinjim jezikom služiti, još da oni nekog obrazuju...

shvaćam ja što ti želiš reći samo eto mislim da se danas snima i prikazuje ono što većina želi, a da nije obrnuto