Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DiA 2005

#1126 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DiA 2005 »

Ne kontam Kim Kardashian i sta je u zivotu uradila da bi dobila toliki medijski prostor.
Isto tako ne kontam kako i zasto odjednom ima toliko tih starleta, a jos manje kontam mozak novinara koji lete za njima, slikaju ih, intervjuisu i sl. Po cemu su to one zaboga toliko interesantne ? Tijelo od silikona i pileci mozak.

Ne kontam cemu svojevremena pomama za djelima Paola Koelja. Radi toga nikad nisam procitala Alhemicara, i ne vjerujem da cu...

Za nargile ste vec rekli. Sta li ce u nasim kaficima biti popularno kada to isfura...

Takodjer ne kontam one ogromne nausnice sa resama koje danas svaka druga cura nosi :D
bull21

#1127 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bull21 »

DiA 2005 wrote:Ne kontam cemu svojevremena pomama za djelima Paola Koelja. Radi toga nikad nisam procitala Alhemicara, i ne vjerujem da cu...

Za nargile ste vec rekli. Sta li ce u nasim kaficima biti popularno kada to isfura...
Koeljo je užasan. Alkemičar je... neopisivo loš.

Nargile su smješne. Sad je u modi (vani) "vaporising" kakovećsetozove. Samo čekam da i to dođe.
zambaklija

#1128 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zambaklija »

ja kontam da niš ne kontam,haman sam baška,van svih rezona i konvencija,nevoljem ići kud svi turci idu a Mujo sam,svi znaju ko ša čini i to a jopet ga biraju,niš ne kontam,nekontam ljutnju pojedinih i grupacija kada se koristi rič balija a taj ili ti isti koriste riči vlahurdija,četnik,ustaša i to,niš ne kontam...ne kontam da čojek mere lokati vas heftu i petkom otići npr.na jumu,nekontam ništa,apsolutno ništa...i to me dovodi do ludila... :run:
annoy

#1129 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

DiA 2005 wrote:Ne kontam Kim Kardashian i sta je u zivotu uradila da bi dobila toliki medijski prostor.
Isto tako ne kontam kako i zasto odjednom ima toliko tih starleta, a jos manje kontam mozak novinara koji lete za njima, slikaju ih, intervjuisu i sl. Po cemu su to one zaboga toliko interesantne ? Tijelo od silikona i pileci mozak.
Mediji prikazuju ono što masa želi vidjeti. Možemo se mi zgražati nad Kim koliko god želimo, većina ljudi će radije pogledat njezin reality show nego neku kulturno-obrazovnu emisiju. Da ona nije nikome zanimljiva ne bi bila toliko medijski prisutna, veće je pitanje zašto su narodu takve kreature uopće interesantne...vjerojatno ljudi žele vidjeti njezin način života...bogata je, lijepa, ne mora ništa raditi, oblači se u dizajnersku odjeću, to je nešto na šta svršava prosječna kućanica
vivak

#1130 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vivak »

Zene sto pate za bivsim :-)
Muskarce sto pate za zenama :-)
Kad ne kontaju da se sve vrati i bez licne osvete i to kad bude najsladje i da samo treba malo sacakat i gledat :mrgreen: :izet:
1941.

#1131 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by 1941. »

Jednoobrazan izgled > 90% djevojaka, s naglaskom na ispeglanu duzu kosu, farmerke i duboke cizme. Nije da je muski dio nesto kreativniji, ali ipak :?
ultima_palabra

#1132 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Ne kontam iznenadnu popularnost Massima Savića... jbg led frajer pjeva 30 godina, i sad se odjednom svi sjetili da ga slušaju :-)
kakavdanakneiskustvu

#1133 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

ultima_palabra wrote:Ne kontam iznenadnu popularnost Massima Savića... jbg led frajer pjeva 30 godina, i sad se odjednom svi sjetili da ga slušaju :-)

ja ga slusao i prije 25 godina
Bambi_na_kofeinu

#1134 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

annoy wrote: Mediji prikazuju ono što masa želi vidjeti.
Ne bih se složila, to je krilatica loših medija i linije manjeg otpora.
Nekada su mediji koristili moć da oblikuju javno mnijenje, da edukuju i da kritikuju.
Nisu klinci 80-ih gledali Branka Kockicu, Opstanak i čitali Galaksiju jer su željeli to a današnji eto izabrali da gledaju grand paradu, već su u medijima radili ozbiljni i školovani ljudi i znalo se gdje je mjesto žutilu a gdje osmišljenom programu.
Danas jeste internet kao medij promijenio štošta, ali to ne skida odgovornost sa ozbiljnog novinarstva.

Zadnje što sam čula od Massima je obrada Sve je to od lošeg vina prije prekonekoliko godina, zar ima šta novo :D
Lakat Jebić

#1135 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Lakat Jebić »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ultima_palabra wrote:Ne kontam iznenadnu popularnost Massima Savića... jbg led frajer pjeva 30 godina, i sad se odjednom svi sjetili da ga slušaju :-)

ja se nadam da necu ni za 25 :D
Matzan

#1136 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Matzan »

vivak wrote:Zene sto pate za bivsim :-)
Kad ne kontaju da se sve vrati i bez licne osvete i to kad bude najsladje i da samo treba malo sacakat i gledat :mrgreen: :izet:
:thumbup: :thumbup:

Vrijedi ponoviti.
newlevel

#1137 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by newlevel »

Ne kontam sto je u buhtlama malo krema..
Ljakan

#1138 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ljakan »

stede klosari :D

ne kontam sto bakir glumi mangupa kad nije.
alijagoro

#1139 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alijagoro »

insomnia78 wrote:Kako mi se ove, pojedine, tako ofirno nabacuju iako sam sa zenom i malom :D
Hajde ba,sta se bunis ili je to taktika da se jos vise one nabacuju :mrgreen:
Last edited by alijagoro on 09/03/2015 00:54, edited 1 time in total.
insomnia78

#1140 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Ma ne na forumu :lol:
Logovan

#1141 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Ne kontam sam sebe u nekim situacijama.
alijagoro

#1142 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alijagoro »

insomnia78 wrote:Ma ne na forumu :lol:
E jbg :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#1143 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Lakat Jebić wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ja se nadam da necu ni za 25 :D
:thumbup:
vivak

#1144 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vivak »

Matzan wrote:
vivak wrote:Zene sto pate za bivsim :-)
:thumbup: :thumbup:

Vrijedi ponoviti.

Nagledo se a i dozivio sam karma je kurva sto ne zaboravlja jarane :thumbup:
annoy

#1145 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Nekada su mediji koristili moć da oblikuju javno mnijenje, da edukuju i da kritikuju.
Nisu klinci 80-ih gledali Branka Kockicu, Opstanak i čitali Galaksiju jer su željeli to a današnji eto izabrali da gledaju grand paradu, već su u medijima radili ozbiljni i školovani ljudi i znalo se gdje je mjesto žutilu a gdje osmišljenom programu.
Danas jeste internet kao medij promijenio štošta, ali to ne skida odgovornost sa ozbiljnog novinarstva.

Zadnje što sam čula od Massima je obrada Sve je to od lošeg vina prije prekonekoliko godina, zar ima šta novo :D
Novinarstvo je svakako na niskim granama, s tim se u potpunosti slažem...međutim, i dalje mislim da je TV program jednostavno odraz mentaliteta ljudi i stanja u društvu. Mediji naravno mogu utjecati na oblikovanje mišljenja, pa možda i interesa ljudi, ali ne vjerujem da psihički zdravoj osobi mediji mogu KREIRATI interese. Mogu stavit deset Kim Kardashian i njoj sličnih po cijeli dan na svim TV programima, ja to neću gledat, jer me ne interesira.
Naravno da postoje i oni koji takve stvari gledaju jer je, eto, na TVu i nema ništa drugo, ali vjerujem da su takvi u manjini i da većina gleda jer ih to stvarno zanima...uz svu dostupnu tehnologiju danas zbilja nisi ograničen na jedan televizijski program i više manje svatko može filtrirati sadržaj i gledat samo ono što ga zaista zanima.

A novinari se često ne znaju ni materinjim jezikom služiti, još da oni nekog obrazuju... :D shvaćam ja što ti želiš reći samo eto mislim da se danas snima i prikazuje ono što većina želi, a da nije obrnuto
ultima_palabra

#1146 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

annoy wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:

Novinarstvo je svakako na niskim granama, s tim se u potpunosti slažem...međutim, i dalje mislim da je TV program jednostavno odraz mentaliteta ljudi i stanja u društvu. Mediji naravno mogu utjecati na oblikovanje mišljenja, pa možda i interesa ljudi, ali ne vjerujem da psihički zdravoj osobi mediji mogu KREIRATI interese. Mogu stavit deset Kim Kardashian i njoj sličnih po cijeli dan na svim TV programima, ja to neću gledat, jer me ne interesira.
Naravno da postoje i oni koji takve stvari gledaju jer je, eto, na TVu i nema ništa drugo, ali vjerujem da su takvi u manjini i da većina gleda jer ih to stvarno zanima...uz svu dostupnu tehnologiju danas zbilja nisi ograničen na jedan televizijski program i više manje svatko može filtrirati sadržaj i gledat samo ono što ga zaista zanima.

A novinari se često ne znaju ni materinjim jezikom služiti, još da oni nekog obrazuju... :D shvaćam ja što ti želiš reći samo eto mislim da se danas snima i prikazuje ono što većina želi, a da nije obrnuto
Pa nećeš zato što si odrasla u nekom drugom dobu (pretpostavljam). Hajd probaj odgojiti dijete danas bez takvih gluposti.
annoy

#1147 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

ultima_palabra wrote: Pa nećeš zato što si odrasla u nekom drugom dobu (pretpostavljam). Hajd probaj odgojiti dijete danas bez takvih gluposti.
Nemam ja baš tako puno ljeta iza sebe, kad sam bila tinejdžerka već su na TVu bili Big Brotheri i slične gluposti.
Logovan

#1148 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

annoy wrote: Novinarstvo je svakako na niskim granama, s tim se u potpunosti slažem...međutim, i dalje mislim da je TV program jednostavno odraz mentaliteta ljudi i stanja u društvu. Mediji naravno mogu utjecati na oblikovanje mišljenja, pa možda i interesa ljudi, ali ne vjerujem da psihički zdravoj osobi mediji mogu KREIRATI interese. Mogu stavit deset Kim Kardashian i njoj sličnih po cijeli dan na svim TV programima, ja to neću gledat, jer me ne interesira.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
supercali

#1149 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

annoy wrote:
ultima_palabra wrote: Pa nećeš zato što si odrasla u nekom drugom dobu (pretpostavljam). Hajd probaj odgojiti dijete danas bez takvih gluposti.
Nemam ja baš tako puno ljeta iza sebe, kad sam bila tinejdžerka već su na TVu bili Big Brotheri i slične gluposti.
ja ne kontam kako mi vec nismo na kafu otisli kad nemas tako puno ljeta :D
Dr Kova

#1150 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

:lol:
Post Reply