Musliman nikad ne napada prvi i bez razloga, ako bude potrebno branicemo se naravno nikakav problemsha_ba wrote:pridruzi se braci i spasi svijet od nevjernika@ngel wrote:sta?sha_ba wrote:@angel, pa onda znas sta ti je ciniti
Terorizam u Parizu!
- @ngel
#1126 Re: Terorizam u Parizu!
- York Light 100`s
#1127 Re: Terorizam u Parizu!
ExNihilo wrote:'Ajd da budemo iskreni. Hipotetički magazin koji bi karikaturalno ismijavao homoseksualce ili lidere LGBT pokreta, ako već ne bi bio zatvoren, zasigurno bi bio markiran kao ksenofobičan, homofobičan, netolerantan i radikalan. Sloboda govora ne bi našla mjesto u jednačini koja opisuje djelovanje takvog magazina, čak ni kada bi neki homo uletio i pobio urednike. S druge strane, zamijeni LGBT sa religijom i postaješ posljednji bastion otpora za slobodu govora protiv sila zla. Nema sumnje da su dvostruki standardni na snazi. Treba otvoreno reći da je Charlie bio ksenofobičan, "religiofobičan" i netolerantan. To ne znači da nisu imali pravo da objavljuju šta hoće, jer jesu. To ne znači da to pravo ne treba braniti, jer treba. To ne znači da zaslužuju da ih neki idioti izrafalaju, jer ne zaslužuju. Ali znači da je apsurdno predstavljati ih kao "svece slobode govora i liberalne misli". Likovi su se vodili paorlom: izazovi skandal da povećaš tiraž. Kakva borba za slobodu govora, kakvi bakrači. Neke budale se uhvatile na to i ostalo je historija...dječak sa šibicama wrote:Nije da ne smije, nego su na zapadu, modernom i naprednom kako ga nazivaju, homoseksualci danas dozivljeni kao normalna pojava. Dapace, zbog svog lobija, promicu homoseksualnu ideju, predstavljaju je simpaticnom, i slicno.Lincoln-Burrows wrote: Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
Dok je religija, posebno u Francuskoj, dobila status zaostalosti, retrogradnosti, konzervativnosti, cemu uvelike kumuju i sami vjernici jer... pa evo, upravo tema o tome, sta ce ovaj cin donijeti nego dodatnu osudu religije (u ovom slucaju islama) kao takve.
Jebiga, dodjes i pucas covjeku u glavu, jer je nacrtao Muhameda. Jel to normalno? kakvu to sliku stvara o tvojoj religiji.
Kontraproduktivno, u svakom slucaju. Puno je pametnije ignorisati, ali kad ono ne zna...
Da li ćeš ako neko usput svrati iz RSa u tvoju kafanu da popije nešto dok čeka autobus početi da ga vrijeđaš na nacionanoj osnovi jer tvoja kafana, tvoje društvo, tvoja pravila?uglavnomja wrote:dakle, ako je "moja" kafana i moje drustvo ... boli me qrac koje dosao u moju kafanu, radicu sta hocu.York Light 100`s wrote: Slažem se ali da li bi nekom živčanom opalio šamar, ušao u lokal i opsovao svima u prostoriji mater, onom koji ne voli određene pjesme otpjevao jednu nacionalističku protiv njegovog naroda?
Ima sloboda govora i ima provokacija, ako imaš pravo iznijeti svoje mišljenje to ne znači da to smiješ iskoristiti u negativnom smislu. Moje pravo je da ti kažem da mi se ne sviđaju tvoji postovi (samo primjer, ne pratim uopšte ni tebe ni tvoje postove) ali drugo je ako te ja počnem vrijeđati pa ti opletem i po vjeri i po familiji samo zato što se ne slažem sa jednim tvojim posto. Ako bi tako postupio onda bi najvjerovatnije bio banovan, kako bi ja onda imao pravo da pizdim kako na Klixu vlada teror ako sam 100% kriv?
Kladim se da većina što brani slobodu govora nije ni pogledala one karikature? Samo ću da kažem da ni Šešelj ni Karadžić ne bi imale poganije ideje.
ako odem u "njihovu" kafanu ponasacu se kao gost, naravno. bio je moj izbor da odem u tu kafanu i svjesno cu se ponasati prema domacinovim pravilima.
ne mislim samo na kafanu, nego i na kucne posjete, ako odem kod muje koji ne pije i nema pive u kuci, necu ponijeti paket pive da imam ..
ali isto tako ocekujem da taj isti mujo nece srati kad dodje kod mene i ja izvadim hladno pivo da srknem ...
a sto se tice karadzica i seselja ... jos jedan u nizu bisera ...
mislim ako su ovdje sve neke princeze na zrnu graska, onda je veca uvreda strpati muhameda u istu recenicu sa ovom dvojicom nego nacrtati nesto
Veći je biser ako se uzme u obzir da u najcrnjim vremenima ni Šešelj, ni Karadžić se nisu tako negativno izjasnili o Islamu
kao ovi karikaturisti ali pretpostavljam da je linija između slobode govora i govora mržnje tako tanka da niko ne može ovdje da objasni razliku.
Pitam ponovo, kako bi svi reagovali ovdje da nije francuska kuća u pitanju nego Kurir
- uglavnomja
#1128 Re: Terorizam u Parizu!
ovo nije terorizam.GaRGa wrote:amiliana wrote: Kakvog mi terorizma imamo?
ovo je i gore...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sc ... ted_States
ne da mi se otvariati, vidim koja je lista
90% slucajeva pucanja su ucenici, sadasnji ili bivsi, koji su posli da se svete i drugovima i profesorima. ciljana meta, sa imenom i prezimenom. koja se zavrsava taj dan i tu. nema poruke ni ideologije. ni pristalica.
-
sha_ba
#1129 Re: Terorizam u Parizu!
pa sta cekas/te?@ngel wrote: Musliman nikad ne napada prvi i bez razloga, ako bude potrebno branicemo se naravno nikakav problem
- emigrazione
#1130 Re: Terorizam u Parizu!
Zasto su ukinuti komentari na svaku vijest vezanu za ovo, ne kontam sta se time zeli postici 
- O'zone
- Globalni moderator
#1131 Re: Terorizam u Parizu!
Jeste primjetili da niti jedna od radikalnih grupa nije preuzela odogovrnost za slanje ovih terorista? Niti jedna se ne hvali da su to baš njihovi borci a nije neki mali poduhvat pa da ga ne žel prisvojiti. Oglašavaju se samo podrškom "hrabrim borcima" i to je to.
- dječak sa šibicama
#1132 Re: Terorizam u Parizu!
Zatvoren? markiran kao ksenofobican? vjerovatno, moguce, ali niko nebi bio ubijen zbog toga.ExNihilo wrote:'Ajd da budemo iskreni. Hipotetički magazin koji bi karikaturalno ismijavao homoseksualce ili lidere LGBT pokreta, ako već ne bi bio zatvoren, zasigurno bi bio markiran kao ksenofobičan, homofobičan, netolerantan i radikalan. Sloboda govora ne bi našla mjesto u jednačini koja opisuje djelovanje takvog magazina, čak ni kada bi neki homo uletio i pobio urednike. S druge strane, zamijeni LGBT sa religijom i postaješ posljednji bastion otpora za slobodu govora protiv sila zla. Nema sumnje da su dvostruki standardni na snazi. Treba otvoreno reći da je Charlie bio ksenofobičan, "religiofobičan" i netolerantan. To ne znači da nisu imali pravo da objavljuju šta hoće, jer jesu. To ne znači da to pravo ne treba braniti, jer treba. To ne znači da zaslužuju da ih neki idioti izrafalaju, jer ne zaslužuju. Ali znači da je apsurdno predstavljati ih kao "svece slobode govora i liberalne misli". Likovi su se vodili paorlom: izazovi skandal da povećaš tiraž. Kakva borba za slobodu govora, kakvi bakrači. Neke budale se uhvatile na to i ostalo je historija...dječak sa šibicama wrote:Nije da ne smije, nego su na zapadu, modernom i naprednom kako ga nazivaju, homoseksualci danas dozivljeni kao normalna pojava. Dapace, zbog svog lobija, promicu homoseksualnu ideju, predstavljaju je simpaticnom, i slicno.Lincoln-Burrows wrote: Nego jedno pitanje: zašto se ne smije ismijavati pedere?
Dok je religija, posebno u Francuskoj, dobila status zaostalosti, retrogradnosti, konzervativnosti, cemu uvelike kumuju i sami vjernici jer... pa evo, upravo tema o tome, sta ce ovaj cin donijeti nego dodatnu osudu religije (u ovom slucaju islama) kao takve.
Jebiga, dodjes i pucas covjeku u glavu, jer je nacrtao Muhameda. Jel to normalno? kakvu to sliku stvara o tvojoj religiji.
Kontraproduktivno, u svakom slucaju. Puno je pametnije ignorisati, ali kad ono ne zna...
I tu je krucijalna razlika, koju pojedinci ocito ne mogu razumjeti.
Oduzeto je 12 zivota, zbog par crteza.
Pametnom ne treba vise pisati.
- Capajebo
#1133 Re: Terorizam u Parizu!
Uzasno me podsjecas na jednu forumasicu, koju sam inace plaho gotivio@ngel wrote:
Musliman nikad ne napada prvi i bez razloga, ako bude potrebno branicemo se naravno nikakav problem
- O'zone
- Globalni moderator
#1134 Re: Terorizam u Parizu!
Danish cartoonist Kurt Westergaard: Charlie Hebdo attack will lead to self-censorship
Controversial Danish cartoonist Kurt Westergaard, who who is under police protection after creating a caricature of the Prophet Muhammad, has spoken out following the Charlie Hebdo attack.
He told Today's James Naughtie: "I'm afraid but one feeling which has helped me very much is anger."
"I was threatened on my life and my house was attacked. But I had only done my job."
Asked whether the Charlie Hebdo attack would lead to censorship he said: "The fear from yesterday will not disappear. There will be some kind of self-censorship and that is the worst kind of censorship."
-
5 0 5
#1135 Re: Terorizam u Parizu!
svijet nije crnobijel'. ne dozivljvaju ni vjeru svi jednako.LSD wrote: zavisi u kojoj religiji....znam da u islamu ta dva pojma ne mogu zajedno...za druge religije nisam siguran
- filosofman
-
vedo_bhf
#1137 Re: Terorizam u Parizu!
BOLI NAS KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA 
- uglavnomja
#1138 Re: Terorizam u Parizu!
York Light 100`s wrote:
Da li ćeš ako neko usput svrati iz RSa u tvoju kafanu da popije nešto dok čeka autobus početi da ga vrijeđaš na nacionanoj osnovi jer tvoja kafana, tvoje društvo, tvoja pravila?
Veći je biser ako se uzme u obzir da u najcrnjim vremenima ni Šešelj, ni Karadžić se nisu tako negativno izjasnili o Islamu
kao ovi karikaturisti ali pretpostavljam da je linija između slobode govora i govora mržnje tako tanka da niko ne može ovdje da objasni razliku.
Pitam ponovo, kako bi svi reagovali ovdje da nije francuska kuća u pitanju nego Kurir
je li vi stvarno ne znate slova ili ste isli na neki poseban kurs citanja gdje ne znaci rijec ono sto pise nego ono sto vi zelite da pise??????
poenta je u tome da neko doje u moju kafanu i ZABRANI meni da se provodim onako kako mi je cejf i kako to radim godinama.
- BHCluster
#1139 Re: Terorizam u Parizu!
Ovo je jos jedan od problema kad ljudi misle da ih se netice a tice se sviju nas i te kako!Idemedosumom wrote:Ah šta je izronilo ovih islamofoba, to je haos![]()
I po treći put:
Ja se uopšte ne distanciram. Ja uopšte neću da osuđujem terorizam. Ne tiče me se terorizam! Kakve veze on ima sa nama? Ja tražim od zapadnih medija da nam se izvine zato što vezuju islam i terorizam, jer to je uvreda! Ne postoji islamski terorizam!
- O'zone
- Globalni moderator
- amiliana
#1141 Re: Terorizam u Parizu!
5 0 5 wrote:svijet nije crnobijel'. ne dozivljvaju ni vjeru svi jednako.LSD wrote: zavisi u kojoj religiji....znam da u islamu ta dva pojma ne mogu zajedno...za druge religije nisam siguran
- MyTao
#1142 Re: Terorizam u Parizu!
Koga boli" tebe i druga ti ili?vedo_bhf wrote:BOLI NAS KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA
Ja sam Bosanac kao i ti, i mene boli. A sudeci po ovoj temi ima nas jos dosta koji osudjuju ovo ponasanje iz kamenog doba.
- mO k3
#1143 Re: Terorizam u Parizu!
To je tvoje pravo i tvoje mišljenje , ali to mišljenje je pogrešnoIdemedosumom wrote:Ah šta je izronilo ovih islamofoba, to je haos![]()
I po treći put:
Ja se uopšte ne distanciram. Ja uopšte neću da osuđujem terorizam. Ne tiče me se terorizam! Kakve veze on ima sa nama? Ja tražim od zapadnih medija da nam se izvine zato što vezuju islam i terorizam, jer to je uvreda! Ne postoji islamski terorizam!
- Kikibombona
#1144 Re: Terorizam u Parizu!
In solidarity with the journalists at Charlie Hebdo and police officers killed in today's terror attack in Paris.ime_kojeg_nema wrote:pa covjek je fino napisao da se south park zajebaje s pederima, sto i jeste istina, i da mozes izguglati milion magazina koji se zajebavaju na tu temu i opet djaba, vi gonite svoje. i charlie nije bio ksenofobican. pisao sam vec da je charlie zajebavao marinu le pen i njezine ksenofobicne stavove protiv emigranata itd. charlie je bio i propalestinski i ismijavao je i izrael zbog onoga sto rade palestincima. charlie je u sustini lijevi satiricki magazin, ali izgleda djaba ovdje to govoriti...ExNihilo wrote:
'Ajd da budemo iskreni. Hipotetički magazin koji bi karikaturalno ismijavao homoseksualce ili lidere LGBT pokreta, ako već ne bi bio zatvoren, zasigurno bi bio markiran kao ksenofobičan, homofobičan, netolerantan i radikalan. Sloboda govora ne bi našla mjesto u jednačini koja opisuje djelovanje takvog magazina, čak ni kada bi neki homo uletio i pobio urednike. S druge strane, zamijeni LGBT sa religijom i postaješ posljednji bastion otpora za slobodu govora protiv sila zla. Nema sumnje da su dvostruki standardni na snazi. Treba otvoreno reći da je Charlie bio ksenofobičan, "religiofobičan" i netolerantan. To ne znači da nisu imali pravo da objavljuju šta hoće, jer jesu. To ne znači da to pravo ne treba braniti, jer treba. To ne znači da zaslužuju da ih neki idioti izrafalaju, jer ne zaslužuju. Ali znači da je apsurdno predstavljati ih kao "svece slobode govora i liberalne misli". Likovi su se vodili paorlom: izazovi skandal da povećaš tiraž. Kakva borba za slobodu govora, kakvi bakrači. Neke budale se uhvatile na to i ostalo je historija...
This piece was written by the director, one of the victims in today's attack: I am not Kurdish, I don't know any Kurdish word, I don't know any Kurdish writers, I am not at all familiar with the Kurdish culture...But today I am Kurdish, I think in Kurdish, I talk in Kurdish, I sing in Kurdish and I cry in Kurdish. The Kurds in the besieged city in Syria are not Kurds, they are humanity resisting darkness...
Rest in Peace you heroes of the Free Word!
https://www.facebook.com/pages/Save-Kob ... 9630456872
Evo kako dogadjaj tretiraju na kurdskoj stranici ljudi koji se suocavaju sa zlom koje je imalo krvavi pir u Parizu.
Solidarnost i podrska.
A ovdje vecina opravdava, duboko u sebi vjerovatno i podrzava..... Jadno.
Last edited by Kikibombona on 08/01/2015 17:36, edited 1 time in total.
-
TheMule
#1145 Re: Terorizam u Parizu!
joj jeste dosadni u pm
- avetinja
#1146 Re: Terorizam u Parizu!
Govorim ja ovo isto, ali plaču ljudi za Francuzima više nego za svakim Bošnjom.vedo_bhf wrote:BOLI NAS KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA
- uglavnomja
#1147 Re: Terorizam u Parizu!
sha_ba wrote:pa sta cekas/te?@ngel wrote: Musliman nikad ne napada prvi i bez razloga, ako bude potrebno branicemo se naravno nikakav problem
pa ceka da ga napadnu
ustasko cetnicko cionisticko vatikanske snage ...
a hebote tito, svi ovi salonci imaju neka fensi semsi imena, andjeli, folovi, sve nesto na engleskom
samo hvatar nije na eMgleskom, ali pade ko s kruske iz engleskog
- Vitezanin
#1148 Re: Terorizam u Parizu!
Neko reče da religija nije ideologija...Religija jeste ideologija. Sve je ideologija. Idelogija je skup ideja po kojima se živi. Dakle, ljudi žive prema kršćanskim, islamskim, budističkim, ....načelima. I mnogim drugim nevezanim za neku religiju.
Problem ideologija (prije svega religijskih) je što su sve APSOLUTISITČKE. Sve ideologije propisuju navodno najbolje. U tom je problem, što sljedbenici svih religija i drugih ideja i ideologija ne mogu izaći iz tog okvira jer ne vide dalje od toga. I ja možda imam ideje koje slijedim i za koje smatram da su najbolje. Što sam privrženiji i što doslovnije tumačim ono što slijedim postajem slijep, zatvoren i konzervativan. A bojim se da ljudi to uopće ne mogu skontati što je uvijek uvod u neku verziju sukoba.
Koliko religije dopuštaju kritičko razmišljanje, ha?!
Problem ideologija (prije svega religijskih) je što su sve APSOLUTISITČKE. Sve ideologije propisuju navodno najbolje. U tom je problem, što sljedbenici svih religija i drugih ideja i ideologija ne mogu izaći iz tog okvira jer ne vide dalje od toga. I ja možda imam ideje koje slijedim i za koje smatram da su najbolje. Što sam privrženiji i što doslovnije tumačim ono što slijedim postajem slijep, zatvoren i konzervativan. A bojim se da ljudi to uopće ne mogu skontati što je uvijek uvod u neku verziju sukoba.
- Kikibombona
#1149 Re: Terorizam u Parizu!
Kratko i precizno!Vitezanin wrote:Neko reče da religija nije ideologija...Religija jeste ideologija. Sve je ideologija. Idelogija je skup ideja po kojima se živi. Dakle, ljudi žive prema kršćanskim, islamskim, budističkim, ....načelima. I mnogim drugim nevezanim za neku religiju.
Svaka cast!
- ExNihilo
#1150 Re: Terorizam u Parizu!
Odakle tolika rezigniranost i nipodaštavanje zbog toga što pojedinci komentarišu događaj drugačije no što bi ti želio? Zar nisi za slobodu govora?Kikibombona wrote:
In solidarity with the journalists at Charlie Hebdo and police officers killed in today's terror attack in Paris.
This piece was written by the director, one of the victims in today's attack: I am not Kurdish, I don't know any Kurdish word, I don't know any Kurdish writers, I am not at all familiar with the Kurdish culture...But today I am Kurdish, I think in Kurdish, I talk in Kurdish, I sing in Kurdish and I cry in Kurdish. The Kurds in the besieged city in Syria are not Kurds, they are humanity resisting darkness...
Rest in Peace you heroes of the Free Word!
https://www.facebook.com/pages/Save-Kob ... 9630456872
Evo kako dogadjaj tretiraju na kurdskoj stranici ljudi koji se suocavaju sa zlom koje je imalo krvavi pir u Parizu.
Solidarnost i podrska.
A ovdje vecina opravdava, duboko u sebi vjerovatno i podrzava..... Jadno.