Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

kakavdanakneiskustvu

#1126 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /161028083

on pod bošnjačkom državnom mafijom misli na svoje koalicione partnere?
PM72

#1127 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by PM72 »

Radončić i Hašim Tači su prvi rođaci.Tačijeva majka je rođena tetka Fahrudina Radončića.Zato nikad nećete naći niti jedan tekst protiv Tačija koji je kriminalac,profiter i švercer.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1128 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

državna mafija... de šČepa nabrojidera, poČnidera od sebe :bih:
Mirza007

#1129 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Mirza007 »

Ocekujem kraj koalicije SDA-SBB I povratak stare urednicke politike u Avazu (antikorupcijski tsunami, borba protiv drzavne mafije, kila zlata za mog ....itd). To sve naravno pod uvjetom da Fahro ostane na slobodi.
aratet

#1130 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by aratet »

Ne volim ga, ali ovo je dobro. :thumbup:
Haris.ba

#1131 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Jeko čitao izvještaje iz ambasade USA o Fahraonu iz 2010?

Postavio bih ih ovdje, ali ne znam hoće li mi pokucati na vrata. Ne sunča mi se po Gvantanamu.

Uglavnom, ima nevjerovatno zanimljivih predviđanja. Koga zanima, dostupni su na internetu. :D
KB9

#1132 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by KB9 »

Haris.ba wrote:Jeko čitao izvještaje iz ambasade USA o Fahraonu iz 2010?

Postavio bih ih ovdje, ali ne znam hoće li mi pokucati na vrata. Ne sunča mi se po Gvantanamu.

Uglavnom, ima nevjerovatno zanimljivih predviđanja. Koga zanima, dostupni su na internetu. :D
sumiraj nam par recenica ziv bio
Haris.ba

#1133 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Kaže mu reis (bivši) da treba narod da ga viđa češće u džamiji. A on da ne zna da klanja. :D

Ma ima tračeva. To je nebitno. Bitan je komentar kako će se stvari razvijati, i tu su pogodili 100%.
Banksy

#1134 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

ukucaš us embassy 2010 radoncic...
insomnia78

#1135 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

Samo se pazi ljetovanja na Kubi
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Jbt led
Haris.ba

#1136 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

https://www.wsws.org/en/articles/2011/10/bosn-o17.html

Da se odmah ogradim. Sve ja to iz novinskih tekstova. :D
Samo komentarišem. Novinari su krivi. Njih ganjajte. I onoga Asanža. Ja ne volim D vitamin.
By Ante Dotto
17 October 2011

Constitutional reform, the cable continues, “if unsuccessful...could further inflame the political situation here, perhaps irretrievably. To be stark: a process that failed could bring such pressure as to splinter the state.”
The way imperialist foreign policy has spawned a corrupt, super-rich local elite is exposed in an embassy cable of February 2010. It describes the entry into politics of “the powerful, reportedly corrupt, and sometimes vindictive media mogul Fahrudin Radoncic, [who] has the support of the leader of the Islamic community... [and] ownership and direct control of the most widely-read daily newspaper in Bosnia [which] will ensure that his campaign message is well propagated."
The cable tells how Radoncic, said to be the richest man in Bosnia, had risen “from relative poverty and obscurity after the 1992-95 BiH war to become the founder and owner of Bosnia's leading publishing company.” This company has become a “powerful tool against Radoncic's opponents, particularly the police authorities investigating his role in corruption scandals.”
Radoncic’s “corrupt business practices: are then described, including his bribing of the Federation Development Bank director Ramiz Dzaferovic for a loan of about 11 million euros to build his business high-rise office block—money that had been allotted for agricultural development. Having been accused of links to an international drug dealer, Radoncic then launched “a full-scale attack in the pages of Avaz [his paper] against the police officials working on that case.”
In the cable, senior diplomat US ambassador Charles English concludes, "Radoncic is almost certainly seeking political status in order to secure protection from the investigation of his illegal business deals by wielding government influence over the judiciary."
The cable notes Radoncic’s close relations with Islamic religious leaders including Reis-ul-ulema Mustafa Ceric, explaining: “Although Radoncic is not at all devout, he and Reis Ceric have enjoyed a close relationship for over a year, most likely tied to Radoncic's gift of one million KM (approximately 714,000 USD) for the construction of Reis's headquarters and residence in Sarajevo. Additionally, Reis Ceric is the only public figure whom Avaz has never criticised.”
The US nevertheless views Radoncic as someone it can do business with. The cable concludes: “At the same time—however distasteful it may be to us or others—if Radoncic... gains enough authority through the October 2010 elections to join a ruling coalition at the state or Federation level... [he] could perhaps contribute to a more peaceful political situation in Bosnia and Herzegovina over the near term.
Banksy

#1137 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Ma nije to ništa tako senzacionalno i strašno, sve se to zna i o svemu se već pričalo, pa i same agencije kupe podatke iz čaršije, ono što se u narodu već zna...
klixo

#1138 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by klixo »

- "Bio je duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsednika (Alija) Izetbegovića."

- Radoncic je kazao da Keljmendija nikada nije smatrao mafijasem.

:lol: :lol:

Pa ovakvo nesto da se kod Srba/Hrvata desi davno bi sahranjen bio.
Danguba

#1139 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Danguba »

Isutat ce ga Ridji kada se vrati. :D
StupskaBitanga

#1140 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Kakav je ovo medijski delirijum pa sta je ovo
Nevjerovatno
vivaldi

#1141 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:Kakav je ovo medijski delirijum pa sta je ovo
Nevjerovatno
otkud tebe? nije te dugo bilo...fahrine izjave te reaktivirale :D
StupskaBitanga

#1142 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Pa vadi se Fahro a to ce za njega biti bolno ustvari vec postaje bolno
Sad jedva cekam pravdanje članova njegove stranke zato je potrebno pratiti ovdje s punom paznjom
vivaldi

#1143 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:Pa vadi se Fahro a to ce za njega biti bolno ustvari vec postaje bolno
Sad jedva cekam pravdanje članova njegove stranke zato je potrebno pratiti ovdje s punom paznjom
ko je ovdje njegov simpatizer? sjecam se da je leclerc cini mi se njemu naklonjen, i onaj @neki ili tako nesto mislim da je imao na avataru onog bivseg iranskog predjesndika ne mogu sad da se sjedim imena
StupskaBitanga

#1144 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Zanimljivo je da je veću paznju medijsku, društvenu koju god zauzela SDA i popratni novinarski Članci o Fahri iz Pristine jucer i danas nego da se DF i Komsic nude Niksicu.
KB9

#1145 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by KB9 »

budala je ako se vrati u drzavu a jos su vece budale ovi ostali ako ga ne spandjaju na duuugi vremenski period kad se vrati
kakavdanakneiskustvu

#1146 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

vivaldi wrote:
StupskaBitanga wrote:Pa vadi se Fahro a to ce za njega biti bolno ustvari vec postaje bolno
ko je ovdje njegov simpatizer? sjecam se da je leclerc cini mi se njemu naklonjen, i onaj @neki ili tako nesto mislim da je imao na avataru onog bivseg iranskog predjesndika ne mogu sad da se sjedim imena

jest,taj vec dugo nije na forumu izgleda,nekad je i @kata pisala u odbranu avaza i radončića,jednom sam je uhvatio u laži,sad se više i ne sjećam tacno sta je u pitanju
Haris.ba

#1147 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Došo vakat niko Fahra da brani.
Banksy wrote:Ma nije to ništa tako senzacionalno i strašno, sve se to zna i o svemu se već pričalo, pa i same agencije kupe podatke iz čaršije, ono što se u narodu već zna...
Nije stvar u podacima. Stvar je u komentaru. Svaki ozbiljniji izvještaj ima komentar na kraju. A taj ti komentar na kraju utiče i kroji vanjsku politiku.
Haris.ba

#1149 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

U jednom razgovoru Fahro kaže, da ne može podržavati islamske radikale, jer bi on bio njihova prva žrtva. :D
Vidovit čova.
kakavdanakneiskustvu

#1150 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Haris.ba wrote:
U jednom razgovoru Fahro kaže, da ne može podržavati islamske radikale, jer bi on bio njihova prva žrtva. :D
Vidovit čova.

a kad ih je u avazu branio od pisanja u danima i s. bosni na to je zaboravio
Post Reply