USA fan page

Post Reply
Putnik ali stvarno

#1126 Re: USA fan page

Post by Putnik ali stvarno »

Image

Image
trubadur

#1127 Re: USA fan page

Post by trubadur »

:-)
Stoner

#1128 Re: USA fan page

Post by Stoner »

Image

Kakva je ovo kraljina 8-)
jeza u ledja

#1129 Re: USA fan page

Post by jeza u ledja »

mislis tenkre?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1130 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

Malo USA zatvorske statistike ... Land of the FREE

Najvise zatvorenih na svijetu na 100K gradjana.
Image

Buduci da je zatvorski sistem privatizovan a to je dobro za biznis i ekonomiju, imamo nagli boom zatvorske populacije
Image

I na kraju ... USA cini 5% populacije svijeta a imaju 25% svih svjetskih zatvorenika ... Land of the FREE
Image
sumirprimus

#1131 Re: USA fan page

Post by sumirprimus »

ih da nam je vaka statistika..
jenom kad ode u aps,nema na produzeni vikend,krci palci...fino vladanjepraznik,more,planina vanka..a na ionako smijesne kazne i kad se osudi...
UnscarD

#1132 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

jeza u ledja wrote:mislis tenkre?
:thumbup:

On moze biti kralj samo nekome sa potpuno poremecenim vrijednostima a svaki amerikanac sa iole sirim pogledima, se ovog lika i ovog perioda stidi.

Image
Last edited by UnscarD on 03/03/2015 12:02, edited 1 time in total.
em11r

#1133 Re: USA fan page

Post by em11r »

UnscarD wrote:Malo USA zatvorske statistike ... Land of the FREE

Image

Buduci da je zatvorski sistem privatizovan a to je dobro za biznis i ekonomiju, imamo nagli boom zatvorske populacije
Image

I na kraju ... USA cini 5% populacije svijeta a imaju 25% svih svjetskih zatvorenika ... Land of the FREE
Image
Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
UnscarD

#1134 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

em11r wrote: Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Nije se tesko porediti sa nasim sistemom jer od nas, ne znam da li ima gore uopste. USA treba porediti sa razvijenim zemljama tipa Kanade, Japana, Engleske , Francuske, Australije ... pregledom takvog poredjenja stvari postaju jasnije.
Nemoj da se poredimo sa nama...nismo mi ni za kakvog poredjenja na zalost. A nije valjda velika Amerika spala na to da glavni argument bude " haj, dobro je, bolji smo od BiH" ?
Cybernetic

#1135 Re: USA fan page

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 13:14, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#1136 Re: USA fan page

Post by Putnik ali stvarno »

em11r wrote:
UnscarD wrote:Malo USA zatvorske statistike ... Land of the FREE

Image

Image

Image
Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Fakat tesko je ikoga kritikovati glede zakonodavnog sistema, pravosudja I efikasnosti izvrsne vlasti ako govorimo iz ex Juge.

Iako ce povrsni reci da je USA stara 230 god, valja naglasati da se radni okvir USA vlasti za toliko godina nije nikada urusio, a menja se samo

nuzno I uvek na finansijski odrzivim platformama.

"Nasi" sistemi su stari 20 godina, najcesce prepisivani - a ne formirani; onaj prethodni je vazio 45 god, onaj pre njega 20 godina, a pre toga ex YU je

funksionisala u 3 razlicita sistema koji su trajali nesto duze I uhvatili korena :okice: Malo li je mesanja loncica bilo ?

Istina je i da je USA system, jezivo efikasan i da ta hiperefikasnost potice od budzetskog finansiranja privatnog biznisa, a ruka ruku mije I tamo

ali nuzno u skladu sa zakonom :D

Image
em11r

#1137 Re: USA fan page

Post by em11r »

UnscarD wrote:
em11r wrote: Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Nije se tesko porediti sa nasim sistemom jer od nas, ne znam da li ima gore uopste. USA treba porediti sa razvijenim zemljama tipa Kanade, Japana, Engleske , Francuske, Australije ... pregledom takvog poredjenja stvari postaju jasnije.
Nemoj da se poredimo sa nama...nismo mi ni za kakvog poredjenja na zalost. A nije valjda velika Amerika spala na to da glavni argument bude " haj, dobro je, bolji smo od BiH" ?
Hoces reci da ,npr eto ti si sam spomenuo Francusku, su tudji sistemi posebno pravosudni, neefikasni?
Pa eto Franci sude Sarkoziju bivsem predsjedniku. Kad je koji nas sljizgo osudjen?

Zatvor za neke je sloboda za narod!

Broj zatvorenika u USA nema nikakav znacaj kada su slobode radnih normalnozivecih (sorry mozda ove rijeci ne postoje ali meni tako najlakse) ljudi u pitanju.
Svi su slobodni i niko nije kriv dok mu se ne dokaze. Eto ti friskog primjera iz komsiluka, godinama rade, date su im sve slobode, ne kriju se nego sta vise rade na veoma javnim mjestima poput Las Vegasa, ali kad je dokazano da si kriv, ide ti noga ili zatvor. Oni nece ugroziti slobodu svojih ljudi ni zbog koga, pa makar bio i Obamin tecic :)
broj dva

#1138 Re: USA fan page

Post by broj dva »

Nije mi jasno kako se jos uvjek podvaljuju pod "zapadna demokratija"
Mrzim ih (ne ljude- samo politiku i vodstvo, senat, lobiste, fox, mogule, god bless america, rasizam i jos par sitnica) sto ne znaci kako neki automatski misle da su mi Rusija ili Kina drazi...
Ali sto prave dobru muziku i sticome, to bruka.
UnscarD

#1139 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

em11r wrote:
UnscarD wrote:
Hoces reci da ,npr eto ti si sam spomenuo Francusku, su tudji sistemi posebno pravosudni, neefikasni?
Pa eto Franci sude Sarkoziju bivsem predsjedniku. Kad je koji nas sljizgo osudjen?

Zatvor za neke je sloboda za narod!

Broj zatvorenika u USA nema nikakav znacaj kada su slobode radnih normalnozivecih (sorry mozda ove rijeci ne postoje ali meni tako najlakse) ljudi u pitanju.
Svi su slobodni i niko nije kriv dok mu se ne dokaze. Eto ti friskog primjera iz komsiluka, godinama rade, date su im sve slobode, ne kriju se nego sta vise rade na veoma javnim mjestima poput Las Vegasa, ali kad je dokazano da si kriv, ide ti noga ili zatvor. Oni nece ugroziti slobodu svojih ljudi ni zbog koga, pa makar bio i Obamin tecic :)
Pa ti poredis sa nasim sistemom. Kazes
em11r wrote:Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Ja ti kazem da USA ne treba porediti sa BiH (mislim ako je USA spala na to da se poredi sa BiH onda ...) nego sa naprednim zemljama kakve su gore pobrojane. Pa neka mi onda neko objasni zasto USA imaju neuporedivo vise zatvorenika? Da li je u pitanju efikasniji pravosudni sistem od recimo Francuske, Njemacke ili Svedske za toliko puta (ispade 20 puta efikasniji od Njemacke) pa imaju toliko vise zatvorenih ili stvari treba posmatrati malo sire u kontextu kako privatizacije zatvorskog sistema tako i socijalne diskriminacije siromasnih clanova drustva?
Jos sire gledajuci, svrha kazne i zatvora je rehabilitacija zatvorene osobe a idealno bi bilo da se otklanjaju uzroci koji do devijantnog ponasanja dovode ali u USA, bar ja sticem takav utisak, nakon privatizacije ovog sektora, u pitanju je jasna diskriminacija socijalno ugrozenih osoba koja nemaju niti blizu ista prava kao njihovi bogati sugradjani. Naravno tu i tamo osude i po kojeg bogatasa (kao sto je bio recimo onaj DuPont pa onda moraju o tome da snime film, upravo kako bi promovisali ove vrijednosti) kako bi izuzetak potvrdjivao pravilo ali ako gledamo % to je zanemarljivo. Bogati su u USA izvuku gotovo uvijek. Novac je jedino mjerilo. Svi smo stvoreni isti al samo da pravimo dolare.
...and justice for all ...pardon ...and justice for some.
UnscarD

#1140 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

em11r wrote: Zatvor za neke je sloboda za narod!
Kada su ti % ovoliki, onda nesto ozbiljno nije u redu sa kompletnim sistemom. Zasto Njemackoj ne treba ovoliko zatvorenih da bi ostali bili slobodni? Ili Francuskoj, ili Engleskoj a da ove scandinavske zemlje ne spominjem?

A kada si vec kod naseg sistema, mada je OT, poznajem jednog sudiju koji mi je ispricao sljedecu stvar. Radili su na krivicnom predmetu 3-4 godine ...skupili dokumnetacije hiljade i hiljade stranica. Priskuskivanja, pracenja nema sta nije bilo. Predmet se dobija 100%. Prilikom transporta slucaja sluzbenim vozilom iz suda u gradu, valjda u onaj sud u Svrakinom (Anexu) , predmet je jednostavno nestao. Jedina posljedica toga je da je vozac dobio ukor za "nesavjesno postupanje prema sluzbenoj dokumentaciji". Pitam ga sta bi sa tim predmetom. Kaze, nista, pojeo vuk magarca. Nema predmeta nema slucaja.

Sa sistemom u kojem se ovo desava, eventualnomozes porediti nekoliko Africkih zemalja ali ne bi trebali porediti sa nasim sistemom USA. Na kraju krajeva, BIH ne "exportuje" svoj sistem vrijednosti sirom svijeta brandirajuci ga kao najbolji.
JohnnyS

#1141 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

Zlobnici bi rekli da u Njemačkoj i Skandinaviji nemaju toliko zatvorenika jer nenaju toliko pripadnika crne rase i portorikanaca... Ali to bi zlobnici rekli, ne ja.
breuer

#1142 Re: USA fan page

Post by breuer »

Sinoć prvi put (u potpunosti) pogledah Stoneov "JFK"

Ljudi dragi, jeste li vi svjesni da je ono snimamo po istinitom događaju nakon ubistva Kenedija? :shock: :cry: :evil:
JohnnyS

#1143 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

breuer wrote:Sinoć prvi put (u potpunosti) pogledah Stoneov "JFK"

Ljudi dragi, jeste li vi svjesni da je ono snimamo po istinitom događaju nakon ubistva Kenedija? :shock: :cry: :evil:

Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
UnscarD

#1144 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

JohnnyS wrote:
breuer wrote:Sinoć prvi put (u potpunosti) pogledah Stoneov "JFK"

Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
Taj film je istorijski diskreditovan totalno i potpuno. Uz "Ljude u crnom" vazi za istorijski film koji najvise odstupa od realnosti :mrgreen:

Samo googlajte "debunking JFK" ...

No to ne znaci da je Oliver Stone los reziser.
breuer

#1145 Re: USA fan page

Post by breuer »

JohnnyS wrote:Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
Zato što malo ili nimalo poznaješ rusku kinematografiju, a sve i da poznaješ priznat ćeš da i nisu imali takvog materijala kakvog bi im isporučila američka politika...

...pa ono je dno dna jebote :-)
breuer

#1146 Re: USA fan page

Post by breuer »

UnscarD wrote:No to ne znaci da je Oliver Stone los reziser.
Režiser je režiser, umjetnik filma, može napraviti dobru stvar i od govana.

Priča je istinita nažalost, Jim Gerrison potpuno historijska ličnost kao i proces koji je vodio što je prikazano na filmu.

Grozota i strah industrije zla :!:
JohnnyS

#1147 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

breuer wrote:
JohnnyS wrote:Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
Zato što malo ili nimalo poznaješ rusku kinematografiju, a sve i da poznaješ priznat ćeš da i nisu imali takvog materijala kakvog bi im isporučila američka politika...

...pa ono je dno dna jebote :-)
Daj mi primjer takvog ruskog filma?

A primjera je bilo koliko hoćeš, od zračenja disidenata do ovog posljednjeg ubojstva opozicijskih dužnosnika.
UnscarD

#1148 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

breuer wrote:
UnscarD wrote:No to ne znaci da je Oliver Stone los reziser.
Režiser je režiser, umjetnik filma, može napraviti dobru stvar i od govana.

Priča je istinita nažalost, Jim Gerrison potpuno historijska ličnost kao i proces koji je vodio što je prikazano na filmu.

Grozota i strah industrije zla :!:
Zato su dali Stonu da rezira film o 911 jer je on vazio kao anti establisment.... nije znao covjek sta ce. Ne moze da snimi ono sto bi zelio i onda snimi licnu pricu bez ikakvih ambicija kakve je imao sa JFK-om ... ovi zadovoljni ...eto jel Stone snimio film o 911 kao sto je i za JFK. Da tu ima nesto on bi to ubacio. Po meni, upravo Stoneov focus na obicnu licnu pricu govori vise nego bila sta drugo.

Nego kad ste vec kod slobode .. ima li na US netflixu sta od Moora ? Recimo 911 fahrenheit? Nema jel ? Na UK netflixu regulara. Sto li mu ono zabranise onomad distribuciju u USA ?
breuer

#1149 Re: USA fan page

Post by breuer »

JohnnyS wrote:Daj mi primjer takvog ruskog filma?

A primjera je bilo koliko hoćeš, od zračenja disidenata do ovog posljednjeg ubojstva opozicijskih dužnosnika.
"Zračenje disidenata" ti upoređuješ sa ubistvom predsjednika USA pod toliko sumnjivim okolnostima da je to smiješno :shock: :oops:

Da ne spominjem ubistvo nekakvog lidera opozicije koji u najboljem slučaju ima 5% podrške naroda :D

A za Kenedijem su išli - Martin Luter King, njegov brat... :-)

oličenje zla :evil:
Freamon Lester

#1150 Re: USA fan page

Post by Freamon Lester »

UnscarD wrote: Zato su dali Stonu da rezira film o 911 jer je on vazio kao anti establisment.... nije znao covjek sta ce. Ne moze da snimi ono sto bi zelio i onda snimi licnu pricu bez ikakvih ambicija kakve je imao sa JFK-om ... ovi zadovoljni ...eto jel Stone snimio film o 911 kao sto je i za JFK. Da tu ima nesto on bi to ubacio. Po meni, upravo Stoneov focus na obicnu licnu pricu govori vise nego bila sta drugo.

Nego kad ste vec kod slobode .. ima li na US netflixu sta od Moora ? Recimo 911 fahrenheit? Nema jel ? Na UK netflixu regulara. Sto li mu ono zabranise onomad distribuciju u USA ?
Kada ce populacija u Bocinji skontati da Charlie Hebdo, Netflix, Youtube i slicni servisi, mediji i sta sve ne u SAD-u i razvijenom svijetu nisu pod kontrolom drzave vec su to privatne firme koje same odlucuju o svojim ponudama?!?
Post Reply