jeza u ledja wrote:mislis tenkre?

Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.UnscarD wrote:Malo USA zatvorske statistike ... Land of the FREE
Najvise zatvorenih na svijetu na 100K gradjana.
Buduci da je zatvorski sistem privatizovan a to je dobro za biznis i ekonomiju, imamo nagli boom zatvorske populacije
I na kraju ... USA cini 5% populacije svijeta a imaju 25% svih svjetskih zatvorenika ... Land of the FREE
Nije se tesko porediti sa nasim sistemom jer od nas, ne znam da li ima gore uopste. USA treba porediti sa razvijenim zemljama tipa Kanade, Japana, Engleske , Francuske, Australije ... pregledom takvog poredjenja stvari postaju jasnije.em11r wrote: Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Fakat tesko je ikoga kritikovati glede zakonodavnog sistema, pravosudja I efikasnosti izvrsne vlasti ako govorimo iz ex Juge.em11r wrote:Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.UnscarD wrote:Malo USA zatvorske statistike ... Land of the FREE
Najvise zatvorenih na svijetu na 100K gradjana.
Buduci da je zatvorski sistem privatizovan a to je dobro za biznis i ekonomiju, imamo nagli boom zatvorske populacije
I na kraju ... USA cini 5% populacije svijeta a imaju 25% svih svjetskih zatvorenika ... Land of the FREE

Hoces reci da ,npr eto ti si sam spomenuo Francusku, su tudji sistemi posebno pravosudni, neefikasni?UnscarD wrote:Nije se tesko porediti sa nasim sistemom jer od nas, ne znam da li ima gore uopste. USA treba porediti sa razvijenim zemljama tipa Kanade, Japana, Engleske , Francuske, Australije ... pregledom takvog poredjenja stvari postaju jasnije.em11r wrote: Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Nemoj da se poredimo sa nama...nismo mi ni za kakvog poredjenja na zalost. A nije valjda velika Amerika spala na to da glavni argument bude " haj, dobro je, bolji smo od BiH" ?
Pa ti poredis sa nasim sistemom. Kazesem11r wrote:Hoces reci da ,npr eto ti si sam spomenuo Francusku, su tudji sistemi posebno pravosudni, neefikasni?UnscarD wrote:Nije se tesko porediti sa nasim sistemom jer od nas, ne znam da li ima gore uopste. USA treba porediti sa razvijenim zemljama tipa Kanade, Japana, Engleske , Francuske, Australije ... pregledom takvog poredjenja stvari postaju jasnije.em11r wrote: Bas zato je land of the free. U zatvor i sretno, i sto je najvaznije niko nije nedodirljiv. Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Nemoj da se poredimo sa nama...nismo mi ni za kakvog poredjenja na zalost. A nije valjda velika Amerika spala na to da glavni argument bude " haj, dobro je, bolji smo od BiH" ?
Pa eto Franci sude Sarkoziju bivsem predsjedniku. Kad je koji nas sljizgo osudjen?
Zatvor za neke je sloboda za narod!
Broj zatvorenika u USA nema nikakav znacaj kada su slobode radnih normalnozivecih (sorry mozda ove rijeci ne postoje ali meni tako najlakse) ljudi u pitanju.
Svi su slobodni i niko nije kriv dok mu se ne dokaze. Eto ti friskog primjera iz komsiluka, godinama rade, date su im sve slobode, ne kriju se nego sta vise rade na veoma javnim mjestima poput Las Vegasa, ali kad je dokazano da si kriv, ide ti noga ili zatvor. Oni nece ugroziti slobodu svojih ljudi ni zbog koga, pa makar bio i Obamin tecic
Ja ti kazem da USA ne treba porediti sa BiH (mislim ako je USA spala na to da se poredi sa BiH onda ...) nego sa naprednim zemljama kakve su gore pobrojane. Pa neka mi onda neko objasni zasto USA imaju neuporedivo vise zatvorenika? Da li je u pitanju efikasniji pravosudni sistem od recimo Francuske, Njemacke ili Svedske za toliko puta (ispade 20 puta efikasniji od Njemacke) pa imaju toliko vise zatvorenih ili stvari treba posmatrati malo sire u kontextu kako privatizacije zatvorskog sistema tako i socijalne diskriminacije siromasnih clanova drustva?em11r wrote:Kod nas i dokazu krivicu i sve, opet puste levate, lafo zbog nepravilnog vodjenja predmeta.
Kada su ti % ovoliki, onda nesto ozbiljno nije u redu sa kompletnim sistemom. Zasto Njemackoj ne treba ovoliko zatvorenih da bi ostali bili slobodni? Ili Francuskoj, ili Engleskoj a da ove scandinavske zemlje ne spominjem?em11r wrote: Zatvor za neke je sloboda za narod!
breuer wrote:Sinoć prvi put (u potpunosti) pogledah Stoneov "JFK"
Ljudi dragi, jeste li vi svjesni da je ono snimamo po istinitom događaju nakon ubistva Kenedija?![]()
![]()
Taj film je istorijski diskreditovan totalno i potpuno. Uz "Ljude u crnom" vazi za istorijski film koji najvise odstupa od realnostiJohnnyS wrote:breuer wrote:Sinoć prvi put (u potpunosti) pogledah Stoneov "JFK"
Ljudi dragi, jeste li vi svjesni da je ono snimamo po istinitom događaju nakon ubistva Kenedija?![]()
![]()
Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
Zato što malo ili nimalo poznaješ rusku kinematografiju, a sve i da poznaješ priznat ćeš da i nisu imali takvog materijala kakvog bi im isporučila američka politika...JohnnyS wrote:Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
Režiser je režiser, umjetnik filma, može napraviti dobru stvar i od govana.UnscarD wrote:No to ne znaci da je Oliver Stone los reziser.
Daj mi primjer takvog ruskog filma?breuer wrote:Zato što malo ili nimalo poznaješ rusku kinematografiju, a sve i da poznaješ priznat ćeš da i nisu imali takvog materijala kakvog bi im isporučila američka politika...JohnnyS wrote:Još jedan dokaz kako je velika zemlja s ogromnim slobodama u pitanju. Ja ne mogu zamisliti paralelni svemir u kojem ruski režiser u Rusiji snima film koji implicira da njihova tajna služba ubija nekog moćnika i da taj režiser, njegova obitelj i kućni ljubimci ostanu živi, a kamoli da film osvoji nagrade na domaćem tržištu...
...pa ono je dno dna jebote
Zato su dali Stonu da rezira film o 911 jer je on vazio kao anti establisment.... nije znao covjek sta ce. Ne moze da snimi ono sto bi zelio i onda snimi licnu pricu bez ikakvih ambicija kakve je imao sa JFK-om ... ovi zadovoljni ...eto jel Stone snimio film o 911 kao sto je i za JFK. Da tu ima nesto on bi to ubacio. Po meni, upravo Stoneov focus na obicnu licnu pricu govori vise nego bila sta drugo.breuer wrote:Režiser je režiser, umjetnik filma, može napraviti dobru stvar i od govana.UnscarD wrote:No to ne znaci da je Oliver Stone los reziser.
Priča je istinita nažalost, Jim Gerrison potpuno historijska ličnost kao i proces koji je vodio što je prikazano na filmu.
Grozota i strah industrije zla
"Zračenje disidenata" ti upoređuješ sa ubistvom predsjednika USA pod toliko sumnjivim okolnostima da je to smiješnoJohnnyS wrote:Daj mi primjer takvog ruskog filma?
A primjera je bilo koliko hoćeš, od zračenja disidenata do ovog posljednjeg ubojstva opozicijskih dužnosnika.
Kada ce populacija u Bocinji skontati da Charlie Hebdo, Netflix, Youtube i slicni servisi, mediji i sta sve ne u SAD-u i razvijenom svijetu nisu pod kontrolom drzave vec su to privatne firme koje same odlucuju o svojim ponudama?!?UnscarD wrote: Zato su dali Stonu da rezira film o 911 jer je on vazio kao anti establisment.... nije znao covjek sta ce. Ne moze da snimi ono sto bi zelio i onda snimi licnu pricu bez ikakvih ambicija kakve je imao sa JFK-om ... ovi zadovoljni ...eto jel Stone snimio film o 911 kao sto je i za JFK. Da tu ima nesto on bi to ubacio. Po meni, upravo Stoneov focus na obicnu licnu pricu govori vise nego bila sta drugo.
Nego kad ste vec kod slobode .. ima li na US netflixu sta od Moora ? Recimo 911 fahrenheit? Nema jel ? Na UK netflixu regulara. Sto li mu ono zabranise onomad distribuciju u USA ?