Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
dalje

#1126 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

ultima_palabra wrote:
Bodkin wrote:
ultima_palabra wrote: Oni koje smatraju herojima iz zadnjeg rata su svi odreda zločinci, i takvim ih vidi svaki normalan čovjek.
Svaki normalan po definiciji carsija-m.dvor. Masa ljudi koje srbi smatraju herojima iz pomenutog perioda koji veze sa zlocincima nemaju. Osim ako je tebi samo ucesce u vrs zlocin ali onda nemamo o cemu pricati jer je tebi nebo zuto, a meni zeleno
Jesi se ti dovezao čaršije i M.dvora... govorimo o opštim civilizacijskim vrijednostima. Bilo je onih koji su se samo borili na bojnom polju, ali takve oni ne veličaju... nego samo zločince, jer tako mogu gurati prst u oko Bošnjacima.
Pa kad su Bošnjaci paljevine.
Kad pokažeš slabu tačku onda očekuj da će te tu ubosti.
neimenovan.x

#1127 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by neimenovan.x »

Dzudista wrote:Srpski heroj je Srdjan Aleksic iz Trebinja (i vjerovatno mnogi drugi za koje se ne zna). On je srpstvo ili makar ono sto bi trebalo da bude.

A Karadzic i Mladic su ratni zlocinci i kukavice koje su se krile nakon 1995-te radi svog dupeta, dok im je "matica" Srbija bila pod sankcijama i pritiscima radi njih.
Koliko sam samo ja puta na ovom forumu napisao da njih dvojica trebaju trunuti u zatvoru i da to mišljenje sa mnom dijeli komplet moja porodica i prijatelji. Ali takvi postovi se ignorišu i čeka se registracija nekog trola koji ovdje napiše da su heroji. E tek tad se raspišu naši vrsni "intelektualci" jer je to zanimljivije. Maloprije pročitah da je neki "intelektualac" napisao da se na srpskim svadbama priželjkuje novi genocid. Ja bih ga upitao na koliko je to on srpskih svadbi bio pa može reći da je to pravilo? Ja sam bio na mnogim i niko Bošnjake, rat, genocid i sl., nije nikad spomenuo. Nego hajmo mi od izuzetaka praviti pravilo, to nam je uvijek donosilo dobro u prošlosti.
ultima_palabra

#1128 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by ultima_palabra »

Bodkin wrote: To je drugi par rukava. Ako govorimo o provociranju i takvom velicanju, tu si u pravu. Ali ja govorim o obicnim ljudima, a ne o politici
Pa normalno da sam u pravu... prošle godine je umro Slavko Lisica, koji je po vojnim uspjesima bio najuspješniji četnički komandant. Ali nije činio zločine nad civilima, i njega niko ne slavi i ne proglašava herojem za razliku od ovih koji jesu.
Drinski

#1129 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Drinski »

Ma mozemo mi pricati sta god zelimo, mozemo se praviti da ne generalizujemo, ali ce prosjecan evropljanin uvijek reci nijemci su izazvali WW2, japanci su napali USA i sl. a tek kasnije ako ih pitas zasto generalizuju onda krece prica da svi nijemci nisu bili nacisti i sl. pravdanja.
dakle, i ove tantavice o (ne) generalizaciji kod Srba su samo tantavice.
Dzudista

#1130 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dzudista »

To je tvoje mišljenje.
Ne možeš ga nametnuti nekom ko misli drugačije. Pogotovo ne cijelom narodu kako pojedini uzaludno pokušavaju kad uzimaju cijeli narod u usta.
To nije samo moje misljenje vec misljenje medjunarodnih tuzilaca, novinskih agencija, pa i djela srpskog naroda. Ja naravno ga nemogu nametati drugome, i stvar je licnog morala, karaktera, postenja, i ljudskosti na kraju krajeva, da li ce neko slaviti one pod cijom komandnom palicom su masovno ubijana djeca u Sarajevu, te napravljeni najveci zlocini u Evropi poslje drugog svjetskog rata.

Objektivnoj javnosti je jasno ko su i sta su ti (ne)ljudi. To sto su Srbi je nebitno, i upravo je greska sto ste dozvolili da vam se u rs-u Srpstvo definise po Karadzicu i Mladicu, a ne po Srdjanu Aleksicu i slicnim ljudima. Jer neistina i zlo (bilo da je srpsko, bosnjacko, hrvatsko ili eskimsko) nemoze na duge staze opstati.

Ja razumijem problem vas u rs-u, jer vam je rs osnovan od ljudi koji su optuzeni za ratne zlocine i na (ne)djelima poput Srebrenice, Tomasice, i Sarajevske djece. Vjerujem da mislite da ako priznate to sto je ocigledno da cete time izgubiti RS i da to negiranje ociglednog dolazi odatle. Medjutim, niko vam ne brani da se distancirate od svega toga, i da se suocite sa svojom nelaskavom skorasnjom istorijom i od RS-a napravite nesto ipak zdravije.

Negiranjem zaista ociglednog izgledate samo sve cudniji i zadrtiji. A mislim da mozete bolje - doduse ne pod Dodikom i na sa nastavkom preobucene politike Karadzica i Mladica. RS moze opstati naravno ali ne kao "Ausvic" republika - ne zbog Bosnjaka ili Hrvata, vec zbog toga jer zlo, prije ili kasnije samo sebe pojede i istrune.

Uzimajuci u obzir da su Srbi do 1992-ge imali izuzetno svjetlu anti-fasisticku istoriju, cudi me da ste dozvolili da vam srpstvo definisu Karadzic i Mladic.
neimenovan.x

#1131 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by neimenovan.x »

ultima_palabra wrote:
Bodkin wrote: To je drugi par rukava. Ako govorimo o provociranju i takvom velicanju, tu si u pravu. Ali ja govorim o obicnim ljudima, a ne o politici
Pa normalno da sam u pravu... prošle godine je umro Slavko Lisica, koji je po vojnim uspjesima bio najuspješniji četnički komandant. Ali nije činio zločine nad civilima, i njega niko ne slavi i ne proglašava herojem za razliku od ovih koji jesu.
Ti očigledno ne razumiješ kako nam država funksioniše. Svako javno slavljanje zločinaca je unaprijed planirano radi ostvarivanja političkih ciljeva. Ako misliš da ovaj krst nije najveći poklon tvom Bakiru, onda nemamo šta više pričati. Nije valjda da stvarno misliš da Srbi spontano sa vremena na vrijeme kažu hajmo veličat Mladića :lol: Ja ga se sjetim kad ga ovako spomenu na vijestima i forumima, inače ne bi znao ni ko je.
Dzudista

#1132 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dzudista »

Koliko sam samo ja puta na ovom forumu napisao da njih dvojica trebaju trunuti u zatvoru i da to mišljenje sa mnom dijeli komplet moja porodica i prijatelji. Ali takvi postovi se ignorišu i čeka se registracija nekog trola koji ovdje napiše da su heroji. E tek tad se raspišu naši vrsni "intelektualci" jer je to zanimljivije. Maloprije pročitah da je neki "intelektualac" napisao da se na srpskim svadbama priželjkuje novi genocid. Ja bih ga upitao na koliko je to on srpskih svadbi bio pa može reći da je to pravilo? Ja sam bio na mnogim i niko Bošnjake, rat, genocid i sl., nije nikad spomenuo. Nego hajmo mi od izuzetaka praviti pravilo, to nam je uvijek donosilo dobro u prošlosti.
Odlican post. Problem je sto kad se mase "zapale" umjereni glasovi se ne cuju, a racionalnost i neka objektivnost se ignorisu.
someone_

#1133 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by someone_ »

Bodkin wrote:
someone_ wrote:
Ljudi koji su Srbima heroji su cijelom svijetu zlocinci.
Ljudi koji su za Srbe zlocinci su oslobodjeni od svih relevantnih sudova.
E sad sto neko uzima zlo i vidi ga kao dobro je problem njegove psihopatije, sociopatije i sizofrenije.
Jesu tvonm cijelom svijetu od carsije do m.dvora
Hm. Prije je tvoja realnost shizofrena. Moj svijet seze i dalje od Marin Dvora i Zlatista.

Tribunal u Hagu "...is a body of the United Nations".

Ujedinjene nacije imaju 193 drzave clanice.

Tako da si tehnicki upravu - nisu cijelom svijetu - jer Vatikan nije dio Ujedinjenih nacija.

Nisu samo Karadjic i Mladic osudjeni. Evo jedna infograika sa BBC-a iz 2011.

Image

Pogledaj istini u oci. Suoci se. Bice ti lakse poslije. Nemoj umrijeti zao.
dalje

#1134 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

ultima_palabra wrote:
Pa kad niko ne pljuje po njemu. Dobiće on i ulice i spomenik al tiho bez pomope.
Bošnjaci što više pljuju po određenim srpskim likovima to ih više dižu i stvaraju kult ličnosti. Nebitno da li je to Dodik ili Karadžić ili neko peti. Antireklama je isto što i reklama. Karadžić je od strane Srba bio popljuvan odmah poslije rata, gadio se Srbima, spustli su ga na dno, Bošnjaci su ga svojom kukumavkom digli iz mrtvih i sutra će RS biti puna njegovih spomenika. Prosječan čovjek razmišlja... "Čim ga ovi ovoliko pljuju...možda i nije bio budala..."
neimenovan.x

#1135 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by neimenovan.x »

Uglavnom nastavićete tako sa prepucavanjem i to će našu djecu dovesti do ekstremnog siromaštva.
Ja svakoga mogu svrstati u neku negativnu skupinu. Mogu reći da smo mi svi monstrumi jer smo bjelci a bjelci su uzimali crnce za robove. Ili isto tako mogu reći da si terorista jer si musliman. Ali ja sam dovoljno pametan da znam da nisu svi ljudi isti i da generalizacijom vrijeđam dobre ljude koji slučajno pripadaju toj grupi. Ako sam uvrijedio barem jednog dobrog čovjeka jer sam htio da provociram nekog idiota, onda ja smatram sebe lošim čovjekom.
Znam da vam je život dosadan pa vam mržnja unese malo vatre u svakodnevnicu, al' opet treba bit čovjek na kraju dana. Toliko od mene na ovoj temi.
dalje

#1136 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

Dzudista wrote:
To je tvoje mišljenje.
Ne možeš ga nametnuti nekom ko misli drugačije. Pogotovo ne cijelom narodu kako pojedini uzaludno pokušavaju kad uzimaju cijeli narod u usta.
To nije samo moje misljenje vec misljenje medjunarodnih tuzilaca, novinskih agencija, pa i djela srpskog naroda. Ja naravno ga nemogu nametati drugome, i stvar je licnog morala, karaktera, postenja, i ljudskosti na kraju krajeva, da li ce neko slaviti one pod cijom komandnom palicom su masovno ubijana djeca u Sarajevu, te napravljeni najveci zlocini u Evropi poslje drugog svjetskog rata.

Objektivnoj javnosti je jasno ko su i sta su ti (ne)ljudi. To sto su Srbi je nebitno, i upravo je greska sto ste dozvolili da vam se u rs-u Srpstvo definise po Karadzicu i Mladicu, a ne po Srdjanu Aleksicu i slicnim ljudima. Jer neistina i zlo (bilo da je srpsko, bosnjacko, hrvatsko ili eskimsko) nemoze na duge staze opstati.

Ja razumijem problem vas u rs-u, jer vam je rs osnovan od ljudi koji su optuzeni za ratne zlocine i na (ne)djelima poput Srebrenice, Tomasice, i Sarajevske djece. Vjerujem da mislite da ako priznate to sto je ocigledno da cete time izgubiti RS i da to negiranje ociglednog dolazi odatle. Medjutim, niko vam ne brani da se distancirate od svega toga, i da se suocite sa svojom nelaskavom skorasnjom istorijom i od RS-a napravite nesto ipak zdravije.

Negiranjem zaista ociglednog izgledate samo sve cudniji i zadrtiji. A mislim da mozete bolje - doduse ne pod Dodikom i na sa nastavkom preobucene politike Karadzica i Mladica. RS moze opstati naravno ali ne kao "Ausvic" republika - ne zbog Bosnjaka ili Hrvata, vec zbog toga jer zlo, prije ili kasnije samo sebe pojede i istrune.

Uzimajuci u obzir da su Srbi do 1992-ge imali izuzetno svjetlu anti-fasisticku istoriju, cudi me da ste dozvolili da vam srpstvo definisu Karadzic i Mladic.
Nisam ni rekao da je to samo tvoje mišljenje.
Dobro pričitaj prije nego što se raspišeš.
LBVIEW

#1137 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by LBVIEW »

dalje wrote:
Dzudista wrote:Srpski heroj je Srdjan Aleksic iz Trebinja (i vjerovatno mnogi drugi za koje se ne zna). On je srpstvo ili makar ono sto bi trebalo da bude.

A Karadzic i Mladic su ratni zlocinci i kukavice koje su se krile nakon 1995-te radi svog dupeta, dok im je "matica" Srbija bila pod sankcijama i pritiscima radi njih.
To je tvoje mišljenje.
Pa kad je tako, kojeg se onda vraga bunite kad pojedini generaliziraju, tvrdeci kako Srbi kolektivno slave zlocin i zlocince?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1138 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by hrasno38 »

neimenovan.x wrote:
Nahranite mi dijete ja mogu i gladan
U krilu drži trogodišnjeg sina Nedžiba koji je tražio hljeba i paštete.
“Muka me natjerala prijatelju da ovako tražim pomoć. Nemam nikakvog primanja, a djece traže da jedu. Gladni su”
http://www.kalesija.info/nahranite-mi-d ... gu-gladan/
Samohranoj majci Nizaheti Imamović, koja živi na Soukbunaru u Sarajevu sa sedmero djece potrebna je hitno pomoć dobrih ljudi. Ova porodica živi u izuzetno teškim uslovima, a Nizahetu je jučer privela i policija zbog neizmirenog duga prema Elektrodistribuciji od 2.325 KM. Ukupna primanja ove porodice iznose 264 KM dječijeg dodatka, i 384 KM invalidnine za kćerku koja je od rođenja nepokretna i boluje od inteletualne insuficijencije. Ova primanja nisu dovoljna kako bi osigurala novac da vrati dug za struju.
http://www.avaz.ba/clanak/137102/samohr ... -za-struju
Mladi bračni par Sead Mujkić i Hasema Miskić, iz sela Kudići pored Velike Kladuše, sa svojim desetomjesečnim sinom već 15 mjeseci živi improviziranoj drvenoj nastambi prekrivenoj najlonom.
http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /140729072

Ovo sam našao za manje od 5 minuta, a nažalost ovoga u Bosni ima u izobilju. Al' nek su vama prioriteti j*b*ni spomenici :bih:
Tako je mali milion ovakvih primjera i za ovo nabrojano (posto se radi o ljudima iz F BiH) nije kriv Dodik ni RS nego je kriva prije svega SDA a onda redom i ostale stranke koje su svih ovih 20-tak godina participrale u vlasti. Al bitno je da smo Bosnjaci, Srbi i Hrvati iako dosta ovih ne mogu djeci kupiti usranu cokoladu od pola marke.
I cime se to F BiH moze isprsiti ispred RS-a i reci "pogledajte nas, pogledajte kako ljudi zive u vecem BH entitetu". Ne mi se mozemo isprsiti i reci vikendica Bakira Izetbegovica je bolja od Ivaniceve ili Caviceve ili nas direktor elektroprivrede je klapio vise nego vas.......ko nam je branio svih ovih 20 godina da od F BiH napravimo "cudo" pa da jebe narod iz RS-a sam svojim debilima majku sto i oni tako ne zive nego se bave improviziran krstovima i premjestanjem mostiju.
Dzudista

#1139 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dzudista »

Nisam ni rekao da je to samo tvoje mišljenje.
Dobro pričitaj prije nego što se raspišeš.
Razumijem da ste osjetljivi na tu temu, pogotovo kada su cinjenice nepodobne po vas, ali ipak preporucujem malo vise tolerancije i manji font slova.
dalje

#1140 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

dalje wrote:
ultima_palabra wrote:
Pa kad niko ne pljuje po njemu. Dobiće on i ulice i spomenik al tiho bez pomope.
Bošnjaci što više pljuju po određenim srpskim likovima to ih više dižu i stvaraju kult ličnosti. Nebitno da li je to Dodik ili Karadžić ili neko peti. Antireklama je isto što i reklama. Karadžić je od strane Srba bio popljuvan odmah poslije rata, gadio se Srbima, spustli su ga na dno, Bošnjaci su ga svojom kukumavkom digli iz mrtvih i sutra će RS biti puna njegovih spomenika. Prosječan čovjek razmišlja... "Čim ga ovi ovoliko pljuju...možda i nije bio budala..."
Da se nadovežem.
Isto je i sa ove dvije ukštene bandere. Srbe sramota na šta to liči a Bošnjaci im dali do značaja kao da je Ajfilov toranj.
Sutra ćeš dobiti još ovakvih bandera. rade posao a jeftine. Možda se i Srbima svide. :lol:
Šala.. al to je to.
Dzudista

#1141 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dzudista »

Da se nadovežem.
Isto je i sa ove dvije ukštene bandere. Srbe sramota na šta to liči a Bošnjaci im dali do značaja kao da je Ajfilov toranj.
Sutra ćeš dobiti još ovakvih bandera. rade posao a jeftine. Možda se i Srbima svide. :lol:
Šala.. al to je to.
Iako ste ovo gore napislai kao salu ima u toj sali i mudrosti. Kada prestanu ljudi (3 naroda) u Bosni da prave i da se pale na provokacije, na enticka-podbadanja, i kad se fokusiraju na to da od svojih politicara traze konkretne poteze koji ce im povecati place, broj radnih mjesta, bolje skolstvo za djecu, tad ce biti i prosperiteta.

Kolika ce mi plata biti za godinu dana?
Koliko radnih mjesta ce biti otvoreno za godinu dana?
Kada ce bolnica dobiti novo odjeljenje?
Kada ce u skolama djeca imati bolje uslove?

A onda ih za godina dana podsjetiti sta su obecali a sta su konkretno uradili. Pa ako su lagali, ili bili nesposobni, mjenjajte ih.

Da vozite auto kod istog mehanicara 20 godina a on nikako da ga popravi pa ja mislim da bi ste ga do sada 100 puta promjenili. A ovi sto su vam bitniji od mehanicara, evo 20 godina nista konkretno nisu napravili, nego vam pred izbore spucaju etno-furku, vi se postrojite ko Lemingzi i ajmo opet preko provalije....
someone_

#1142 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by someone_ »

LBVIEW wrote:
dalje wrote:

To je tvoje mišljenje.
Pa kad je tako, kojeg se onda vraga bunite kad pojedini generaliziraju, tvrdeci kako Srbi kolektivno slave zlocin i zlocince?
Velika vecina, manje vise je jednaka kolektivu.

LBVIEW

#1143 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by LBVIEW »

dalje wrote:
Pa kad su Bošnjaci paljevine.
Kad pokažeš slabu tačku onda očekuj da će te tu ubosti.
Aha, znaci Srbi to rade jer znaju kako to vrijeda Bosnjake? :-)Genijalno, nema sta, dobro je sto imamo takve poput tebe,inace bi ostali u "mraku", jadni neprosvjeceni.Shodno toj nakaradnoj logici, svaki narod bi se trebao ponasati poput Srba i zabadati ne prst, vec ruku u oko susjedima i komsijama.I koji se *urac onda Srbi bune na iskazivanja
"bratske" ljubavi u stihovima Thomsona i slicnih?
A ako je ono sto su npr. monstrumi poput Lukica Bosnjacima napravili "slaba" tacka na koju se udara prezentacijom lika i djela istog u reziji SPC-a u Hramu Svetog Save npr., o cemu mi ovdje pricamo? Ne radi se tu o nekakvom pravu na stav/tumacenje historijskih cinjenica vec o psihopatoskom poremecaju i stavovima u suprotnosti s osnovnim civilizacijskim vrijednostima. I uopce nije bitno sto to Bosnjaci ne mogu promijeniti(to je srpski problem) i sto se k'o biva moraju pomiriti s istim- samo se nemojte cuditi kako se Srbi danas od strane vecine Bosnjaka dozivljavaju, I nemojte se nadati nekakvoj normalizaciji i rijesenju politickih problema o kojima pisete , istovremeno propagirajuci toleranciju i razumijevanje podrske zlocinu. :-)
LBVIEW

#1144 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by LBVIEW »

neimenovan.x wrote:

Imas na Youtube-u uradaka gdje slavljenici cupkaju u kolu uz stihove u kojima se slavi srebrenicki genocid te najavljuje onaj u Novom Pazaru,koliko hoces.
LipeCvat

#1145 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by LipeCvat »

Dzudista wrote:
Tipovi kao ovaj Džudista iritiraju jer uporno,po mom mišljenju,pokušavaju provući tezu da smo svi u jednakoj mjeri kao kolektiviteti doprinjeli ovakvom stanju bosanskohercegovačkog društva..Eto meni ne može naumpasti da su bošnjački tornjaci negdje napravili spomen obilježje ubicama na masovnoj grobnici Srba ili Hrvata a da su Bošnjaci napunili tu masovnu grobnicu.Može li tebi? Šta veliš Sarajlija ??
Ne citate dovoljno pazljivo moje postove. Mozda ih cak ne citate u potpunosti - zapalite se oko neke tacke i ne vidite ostatak. Procitajte ih, ako zelite, pazljivije i ponovo.

Ja sam se jasno odredio prema nacinu na koji je nastala rs, i jasno odredio gdje u ratu 1992-1995-te lezi najveci dio krivice (to je jedino sporno za ultra-srpske nacionaliste). Naravno da ima krivice itekako i na druge dvije strane, ali ne u toj mjeri u kojoj je na srpskoj strani. To sto je cinjeno u ime srpstva 1992-1995-te je ogromna sramota i ljaga za srpstvo, kao i sve te provokacije nakon 1995-te tipa crkva u Srebrenici, krst na zlatistu itd.

Medjutim, sta cemo sa privredno-gledajucim periodom od 1995-te do 2014-te. Za 19 godina sta je za vas uradila postojeca politicka garnitura? Jesu li vam podigli ili spustili standard? Jesu li povecali ili umanjili broj radnih mjesta? Jesu li ispunili ista od predizbornih obecanja i ako jesu u kom postotku? Jesu li uredili Federaciju? Ma jesu li uredili grad Sarajevo?

Od kuda im na stotine hiljada maraka? Vikendice, jahte itd, dok imate gladnih nazalost po svuda.

Cini mi se da je vasa soba izolirana malo previse pa ne vidite neke stvari dovoljno jasno. Nacija pa nacija. Pa nista, sljedeci put kad vam zatreba hljeba otidjite pa umjesto novcem platite ga predizbornim obecanjima i nacijom. Recite da vas je poslao Bakir/Dodik/Covic.
Dopiru li do tvoje dobro izolovane dnevne sobe da npr.u Amsterdamu ima x daklozen,ili u Beču y obdachlosen......i opet tamo Wilders,vamo Strache .....U Americi demokrate i republikanci a vamo homeless people kolko hoš....i za koga glasaju,ili su glasali isti.....Pokušavam na neki način da ne omalovažavam tvoj blijedi pokušaj dobronamjernosti ali ako dozvoliš....nemoj i sam sebe izolovati,dovoljno je što si dnevnu sobu tako dobro izolovao...

svako dobro
rovac13

#1146 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by rovac13 »

Da li je normalno da tema KRST NA ZLATISTU bude smjestena u odjeljak za politiku.
LipeCvat

#1147 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by LipeCvat »

dalje wrote:
LipeCvat wrote:
dalje wrote:[quote="LipeCvat"u Republici Srpskoj već poodavno podižu spomenici na masovnim grobnicama đelatima sadržaja tih masovnih grobnica.....Moja znatiželja nema granica,molim te da meni kao tornjaku preporučiš kako da se ponašam u takvoj situaciji....nešto u fazonu polaganja cvijeća......izvođenje poeme Ivana Gorana Kovačića.....pusti svojoj kreativnosti na volju.
Ljudi koji su Srbima heroji za tebe su zločinci.
Ljudi koji su za tebe heroji za Srbe su zločinci.
Taj odnos ne može promjeniti ni bog da se spusti sa neba. Nikad Srbi i Bošnjaci neće imati isto istorijsko sjećanje perioda 1992-95.
Da li ćeš ti to prihvatiti i kako ćeš se ponašati to je tvoja stvar. Ne može ti niko pomoći oko toga.
jebi ga druže valjda na ovome dunjaluku postoje opšteprihvatćene norme kojima se definiše šta je žrtva,šta je zločinac,etc,etc...ili je tamo kod tebe Radovan postavio drugačije osnove za ovakve stvari....ipak to nije razlog da ih prihvatiš.Pridruži se naprednim civilizacijskim okvirima.Bit će ti lakše,stare mi.
Problem je što nema.
Pogledaj šta se radi po Bliskom istoku, Afganistanu...
nadam se da si svjestan da si nesvjesno imputirao cjelokupnom srpskom narodu poštovanje zločinaca.....ako nisi ...produži dalje..
a to tamo nikakve veze sa univerzalnim ljudskim normama...
Novak20

#1148 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Novak20 »

rovac13 wrote:Da li je normalno da tema KRST NA ZLATISTU bude smjestena u odjeljak za politiku.
Jeste kad je sklepan mjesec dana prije izbora na zadovoljstvo tri dosadašnja vlasnika nacionalnih torova. Jedina namjena mu je da poslije izbora u BiH ostane sve ovako kako je bilo dvadeset godina i kako je sada.
rovac13

#1149 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by rovac13 »

Ako je narod toliko glup pa pusi ovakve stvari,onda i ne zasluzuje da mu bude bolje.

Samo ne kontam cemu onoliki protesti,paljenje,umalo rat da ispane,i sad ce opet glupi narod glasat za iste.
L u c i f e r

#1150 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

LipeCvat wrote:Sarajlija i šta.....još....Kao da u Sarajevu nije moguče imati dobro izolovanu dnevnu sobu.Nisam zato da se nasilnim putem rješavaju ovakve situacije,naprotiv. Tipovi kao ovaj Džudista iritiraju jer uporno,po mom mišljenju,pokušavaju provući tezu da smo svi u jednakoj mjeri kao kolektiviteti doprinjeli ovakvom stanju bosanskohercegovačkog društva..Eto meni ne može naumpasti da su bošnjački tornjaci negdje napravili spomen obilježje ubicama na masovnoj grobnici Srba ili Hrvata a da su Bošnjaci napunili tu masovnu grobnicu.Može li tebi? Šta veliš Sarajlija ??
Imputiraš čovjeku bezveze.

Simbolika spomen obilježja je mamac za ovce da se međusobno glože, kao i kompletna nacionalistička žvaka, dok čobani hajruju na njihovoj gluposti.

Pametni ljudi se bave životnim i realnim stvarima.
Locked