15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
P308

#1126 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by P308 »

Objektivni navijac wrote:Bravo momci :thumbup: :thumbup:

Miske bolji od Pjanica,mada i Pjanic solidan. Lulic,je bio najaktivniji nas igrac,najvise je igrao,borio se a ko radi,taj i grijesi. Odbrana dobra. Steta sto je Spaha dobio karton. Kolasinac tragicar ali inace odlican.
Ibisevic je postigao gol i upisao se u istoriju. Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.

Safet Susic Pape polako u trenerskom smislu postaje ono sto je bio u igrackom. Nije ga Argentina uspjela nadigrati. Hrabro,ubacuje napadace na vrijeme,od kojih jedna zamjena postize gol i vraca nas u igru. Jedina zamjerka sto nije Ibisevic od pocetka igrao mjesto Hajrovica.
Sa malo srece dobijamo Nigeriju a i Iran i to je to :thumbup: :bih:
:thumbup: Slazem se. Jos i sudiju da pohvalim s obzirom na moju veliku brigu u vezi istog.
SmokingMan

#1127 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SmokingMan »

Mračajski proto wrote:Možemo biti ponosni. Šteta je što na klupi nemamo bolje igrače od Sušića, Vršajevića i sličnih te se ne možemo nadati boljem. Bit će guravo u sljedeće dvije utakmice.
Ne znam da imamo trenutno bolje kandidte za klupe,mada mi je vokri što Zuke nema,baš...

Samo strpljivo protiv Nigerije,imaju ljudi kuveta,baš poucaju od snage,ali velikim zalaganjem možemo do neke solidne pobjede.

Irance ne treba nikako podcjenivati iako su solidni su u svim segmentima,jako su organizovana ekipa,ipak evropska kvalifikaciona zona je daleko jača od azijske,lahko se provući pored saudije,Katra,Iraka,Jordana... 8-)

Ekipa će dati sigurno sve od sebe,ali ja sam i presretan činjenicom da igramo na ovako jednom elitnom takmičenju,momci trebaju polahko sticati iskustvo na ovakvom nivou.

Idemo dalje...
Kinaski

#1128 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kinaski »

Nadam se da ce Bico nadoci :D Bio je povrijedjen imao je par kikseva ali nista strasno. Jebote mene su nosile emocije, a kako li je tek njima bilo. Svaka cast momci

Sto Bega parla English vidi se da nije bosnac
m-m

#1129 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by m-m »

Naletio na relevantnu temu .... ovom prilikom zelim da cestitam reprezentaciji Bosne i Hercegovine na prvoj tekmi na SP. Izgubili pa sta, izgubila i Spanija! Nema zamjerke momcima nikakve. Samo Ibisevic mora uvijek igrat!

I ovom prilikom... za analizu Senada i njegove Face tv... serem ti se u novinarstvo majmune. Glupa pitanja postavljas ... sto nisi doveo Bukija ili Adzema ili Uscuplica da ti vode program. Pisam ti se ba u televiziju... Nesto o udavacama spominjes s onom sto je iz pionirske pobjegla, o cemu pricas na cemu li si ne znas ni sam. Pa Senade jel uvijk bas ti moras biti u centru paznje?
k3ngur

#1130 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by k3ngur »

Za mene nerijeseno, 16 suteva prema golu a oni 11, 44% posjeda kod nasih :thumbup: . Kolasinac, Besic i Hajrovic najbolje odigrali veceras. Misketu se nemoze prigovoriti nista veceras. Dzeko igrao protiv pet odbrambenih igraca, flaster imao na sebe sta ocekivati od njega jedino da pravi prostor nasima sto je i radio. Uglavnom bez autogola za mene nerijeseno. :thumbup: :bih:
Atticus Finch

#1131 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Atticus Finch »

Ostaje žal jer sam ubjeđen da smo mogli više protiv ovakve Argentine.

Bez obzira, ponosan sam na momke večeras. U dobrom raspoloženju u drugi krug. :)
Baresi 6

#1132 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Baresi 6 »

sa malo vise srece mogli smo izvuci nerijeseno a mozda cak i pobjedu. nasi se sasrali na pocetku. bicakcicu, pa zasto nako nogu postavi, zasto???
O'zone
Globalni moderator

#1133 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by O'zone »

k3ngur wrote:Za mene nerijeseno, 16 suteva prema golu a oni 11, 44% posjeda kod nasih :thumbup: . Kolasinac, Besic i Hajrovic najbolje odigrali veceras. Misketu se nemoze prigovoriti nista veceras. Dzeko igrao protiv pet odbrambenih igraca, flaster imao na sebe sta ocekivati od njega jedino da pravi prostor nasima sto je i radio. Uglavnom bez autogola za mene nerijeseno. :thumbup: :bih:
Da maglasim ovo za one koji ga spominju :thumbup:
Mračajski proto

#1134 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mračajski proto »

Baresi 6 wrote:sa malo vise srece mogli smo izvuci nerijeseno a mozda cak i pobjedu. nasi se sasrali na pocetku. bicakcicu, pa zasto nako nogu postavi, zasto???
Onako sam ja nekidan na terminu nogu postavio. Nije baš učinkovito. :D
Kinaski

#1135 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kinaski »

Baresi 6 wrote:sa malo vise srece mogli smo izvuci nerijeseno a mozda cak i pobjedu. nasi se sasrali na pocetku. bicakcicu, pa zasto nako nogu postavi, zasto???
daj ne serite strucnjaci.... hajde molim vas ostavite ovo kraj. Kad se zavrsi Svjetsko prvenstvo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1136 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Chmoljo »

O'zone wrote:
k3ngur wrote:Za mene nerijeseno, 16 suteva prema golu a oni 11, 44% posjeda kod nasih :thumbup: . Kolasinac, Besic i Hajrovic najbolje odigrali veceras. Misketu se nemoze prigovoriti nista veceras. Dzeko igrao protiv pet odbrambenih igraca, flaster imao na sebe sta ocekivati od njega jedino da pravi prostor nasima sto je i radio. Uglavnom bez autogola za mene nerijeseno. :thumbup: :bih:
Da maglasim ovo za one koji ga spominju :thumbup:
ispucaš loptu i...

Džeko je primi.

toliko o slonovom dodiru...
_mufljuz_

#1137 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by _mufljuz_ »

samo da cestitam sudiji za sudjenje - nisam ga primijetio sekunde nemam pojma ko je bio - i samo zbog toga ocjena 1-10 = 15
zetareticula

#1138 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by zetareticula »

Koji samo lijep osjecaj kad su na pocetku utakmice izlazili na stadion i onda himna aaaaaaa :bih:
AhmetShabo

#1139 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by AhmetShabo »

71% planete Zemlje pokriva voda. Ostalih 29% pokriva Muhamed Bešić !
Dead Man Walking

#1140 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dead Man Walking »

Ma sve je super, samo steta Spahicevog kartona. Odigrali smo vise nego solidno, prvi gol nesreca, drugi yebiga... Miske odlican, zagovarao sam klupu za njega ali me covjek demantovao. Malo mi je Lulic nejasan bio, ali sve u svemu svi su se borili ko lavovi i mozemo biti ponosni. Prolazimo grupu!
udrch

#1141 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by udrch »

dobro je ovo bilo..nismo kartonirani, prošli bez povreda, ostavili lijep dojam..
malo me plaši što Nigerija igra zadnju sa Argentinom koja će tad već imati 6 bodova, ali može to biti i loše po Nigeriju..
Mračajski proto

#1142 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Smejem seee aa plačeeeeeeeeeeeeee mi seeeeeeeeeeeee
Mračajski proto

#1143 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

udrch wrote:dobro je ovo bilo..nismo kartonirani, prošli bez povreda, ostavili lijep dojam..
malo me plaši što Nigerija igra zadnju sa Argentinom koja će tad već imati 6 bodova, ali može to biti i loše po Nigeriju..
Da ti nisi, slučajno, prebacio na TV1000?
Infaze Studio

#1144 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Infaze Studio »

_mufljuz_ wrote:samo da cestitam sudiji za sudjenje - nisam ga primijetio sekunde nemam pojma ko je bio - i samo zbog toga ocjena 1-10 = 15
Potpis... Sjetih ga se samo sad kad procitah ovaj post. :thumbup:
pink floydd

#1145 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by pink floydd »

nema jadan para da kupi dvije iste kopačke al zabija na svjeCkom prvenstvu... i to Argentini

:bih: :bih: :bih:

Image
mushkile chibira

#1146 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mushkile chibira »

Helem, nisam ni ocekivao da razbijemo Argentinu ali mogli smo i vise mada sam i ovako izuzetno zadovoljan. Meni je licno Pape dezurni krivac jer nismo od pocetka igrali svoju igru sa dva napadaca (mi fakat i ne znamo drugacije) i ne bi mi bilo krivo ni da smo u tom slucaju primili i 5 komada ali sam ubjedjen da bi dali makar dva gola. Znam da su "poslije bitke svi generali" i da mnogi od nas imaju svoje vidjenje utakmice. Krivo mi je i sto je Lulic podbacio (iskreno nisam ga nikad nesto ni cijenio) ali je meni on bio fula utakmice. Nije imao posteno dodane tri lopte, izgubio je i previse lopti jos u prvom poluvremenu da bi ga se uopste ostavilo u igri pa sve ostalo sto nije napravio samo cu adresirati na tzv. "trenera" ili kako ga nazvase "mastermind" koji stoji iza uspjeha reprezentacije. Svi ostali igraci na terenu su mi bili OK, Dzeko nije mogao nista sam a pred kraj je vec izgleda bio preumoran. Pjanke puno bolji u drugom poluvremenu a odbrana je bila izvanredna. Kod prvog gola je po meni iskljucivi krivac Spaha jer je pratio slijepo igraca umjesto loptu i on je trebao istu izbiti glavom (ne znam kako mu se uz toliko iskustvo desila takva pocetnicka pogreska). Sve ostalo sto je Spaha napravio je bilo za 10 a o malim i mladim Besicu, Bicakcicu i Kolasincu necu trositi rijeci, ti momci su buducnost kako BiH tako i svjetskog fudbala (pogotovo Besic, poslije ove utakmice ako se ne proda negdje za velike pare ja u zivotu necu vise pogledati utakmicu - mislim da Messija nije bilo ni na mapi prvo poluvrijeme). Mujdza dobar-odlican kao i Miske mada je evidentno da ga stizu godine dok je Izo standardno dobar a to sto je igrao na poziciji kojoj i jeste opet adresiram na "trenera". Argentina je definitivno strasna po imenima a Messi je po meni najbolji igrac na svijetu kojeg sam imao prilike gledati u zivotu, malo mu je trebalo da nas baci u hendek. Kako god bilo, mogli smo bolje i vise ali nismo. Raduje me sto su neki nasi igraci dobili priliku da na zalasku karijere budu na ovakvoj velikoj smotri i pokazu djelic carolije koju posjeduju kao i da buducnost BiH fudbala nije upitna mada bih volio da su tu i neki koji su otpali a smatram da imaju mjesta u repki. Meni je srce svejedno puno i nek nas i Iran i Nigerija "razvale" ja necu biti razocaran.
Idemedosumom

#1147 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Idemedosumom »

Zadovoljan sam :izet:

Utakmicu smo otvorili pod velikim pritiskom, i tek nakon nesretno primljenog autogola (Seo, halalim ti) smo se malo rasteretili i poceli igrati.

Susic je postavio dobru taktiku. Ako se sjecate prijateljske protiv Argentine, ljudi su nas razmontirali kontrama i dugim loptama u prostor, moglo je 5:0 bit. Ovako smo neutralisali vecinu njihovih pokusaja da naprave kontre.

Samo mi nije jasno zasto nasi bocni igraci nisu skoro pa nikako pokusavali probijati po stranama (Lulic?)? Sva ofanziva se svodila na suteve s distance i polu-distance i po koji pokusaj da se Dzeko/Lulic dugim loptama proigraju. Cesto su nam igraci bili u kojekakvim "nesporazumima" pa smo nakon ukradene ili osvojene lopte, istu odmah predavali argentincima. Za kraj treba dodati da nam tranzicija iz odbrane u napad vec odavno nije jaca strana. Moramo naucit i na kontranapade igrat, malo kondiciju i brzinu popraviti!

Muhamed Besic me odusevio, momak je cijelu tekmu igrao hladne glave, 3 puta poj'o messia, koristio svaku priliku da sutira s distance (a pape negoduje :D ).

Bicakcic mi je podbacio, valjda ce se popravit protiv Nigerije.

Nemojmo tugovati dragi forumasi, za nas je nekada bilo nezamislivo da Grcku dobijemo, a nocas smo se dobro nosali s velikom Argentinom!
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zikamu

#1148 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by zikamu »

Zna li iko sto Dzeko nije igro?
PS:Cestitke Zmajevima; bili ste ubjedljivo bolji protiv napuhanih favorita!
Cybernetic

#1149 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Cybernetic »

U odnosu na dosadasnje, ovo je bila prilicno fer i elegantna utakmica. Ne mozemo se pozaliti na sudjenje ili neke druge "prepreke". Nasi su bili previse nesigurni u napadu, previse oklijevanja i zbunjenih pasova (mozda trema), ali treba biti zadovoljan i ide se dalje. Pustimo se pametovanja jer za to placaju Susica. Sada lagano protiv Nigerije i Irana. :bih:
topcam
Vozim: uzbrdo

#1150 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by topcam »

P308 wrote:
Objektivni navijac wrote:Bravo momci :thumbup: :thumbup:

Miske bolji od Pjanica,mada i Pjanic solidan. Lulic,je bio najaktivniji nas igrac,najvise je igrao,borio se a ko radi,taj i grijesi. Odbrana dobra. Steta sto je Spaha dobio karton. Kolasinac tragicar ali inace odlican.
Ibisevic je postigao gol i upisao se u istoriju. Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.

Safet Susic Pape polako u trenerskom smislu postaje ono sto je bio u igrackom. Nije ga Argentina uspjela nadigrati. Hrabro,ubacuje napadace na vrijeme,od kojih jedna zamjena postize gol i vraca nas u igru. Jedina zamjerka sto nije Ibisevic od pocetka igrao mjesto Hajrovica.
Sa malo srece dobijamo Nigeriju a i Iran i to je to :thumbup: :bih:
:thumbup: Slazem se. Jos i sudiju da pohvalim s obzirom na moju veliku brigu u vezi istog.
Profesionalno. Mada je argentini i ranije mogao "udijeliti" zuti, pa i dva.. Spram nasih korektan.
Locked