EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

Jasmin Kopcic

#1126 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Jasmin Kopcic »

Itakoto wrote:direktan plasman na EP 2016: 6%
baraz za EP: 40%

a 99% da necemo u Francusku. :skoljka: :roll:

Edit :
k'o da gledam, dobijamo Izrael 4-1 u Zenici. Zadnje kolo, Izrael 16, mi 14 bodova. Belgiji ne treba vise apsolutno nista jer su prvi na tabeli i igraju sa semitima u sred Brisela 2-2. Nasi "satrali" jadni Kipar (osveta je slatka) ali koji ce nam qrc...
cao Francuska.
Ja ipak nas gledam sa 17 bodova u slucaju da izgubimo samo od Belgije. Uslucaju da cifuti i Velsani odigraju nerijeseno, vidim njih sa 16.
Charuga
Globalni moderator

#1127 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Charuga »

Jasmin Kopcic wrote:Ja ipak nas gledam sa 17 bodova u slucaju da izgubimo samo od Belgije. Uslucaju da cifuti i Velsani odigraju nerijeseno, vidim njih sa 16.
Manite se ovih i ovakvih naziva za narode. Imali smo nekada već raspravu o tom nazivu, šta znači na turskom i da li je uvreda ili ne i o tome ima raznih mišljenja.
Generalno, jevrejima smeta kad ih se tako zove i izbjegavajte to na forumu, nikad ne znate ko je ko od forumaša.
Itakoto

#1128 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

Jasmin Kopcic wrote:

Edit :
k'o da gledam, dobijamo Izrael 4-1 u Zenici. Zadnje kolo, Izrael 16, mi 14 bodova. Belgiji ne treba vise apsolutno nista jer su prvi na tabeli i igraju sa semitima u sred Brisela 2-2. Nasi "satrali" jadni Kipar (osveta je slatka) ali koji ce nam qrc...
cao Francuska.
Ja ipak nas gledam sa 17 bodova u slucaju da izgubimo samo od Belgije. Uslucaju da cifuti i Velsani odigraju nerijeseno, vidim njih sa 16.
I ja nas vidim sa 17 a njih sa 16 ili 17. Racunam da ce oni imati 16 a mi 14 bodova pred zadnje kolo. Njima je posljednja tekma u Briselu i onda je sve do Belgije... osim ako ne razbijemo Izrael u Zenici sa 3+ razlike.
and

#1129 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by and »

nadam se da ćemo se u utakmici protiv izraela koncentrisati na teren i da ćemo ih tu rasturiti jer smo puno bolji.
ne bi trebali utakmicu pretvoriti u nekakav miting i baviti se drugim stvarima.oni će jedva dočekati provokacije i pokušati izazvati neki incident ili prekid.
Jasmin Kopcic

#1130 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Jasmin Kopcic »

Itakoto wrote:
Jasmin Kopcic wrote:

Edit :
cao Francuska.
I ja nas vidim sa 17 a njih sa 16 ili 17. Racunam da ce oni imati 16 a mi 14 bodova pred zadnje kolo. Njima je posljednja tekma u Briselu i onda je sve do Belgije... osim ako ne razbijemo Izrael u Zenici sa 3+ razlike.
Radi te cifre koju su nam dali mi njih moramo dobiti sa 3 a ne primiti gol od njih radi sigurice u slucaju da Belgija zakaze. Ipak nadam se ako su mogli sa 10 i u gostovanju, onda mogu i kod kuce.
Jasmin Kopcic

#1131 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Jasmin Kopcic »

Charuga wrote:
Jasmin Kopcic wrote:Ja ipak nas gledam sa 17 bodova u slucaju da izgubimo samo od Belgije. Uslucaju da cifuti i Velsani odigraju nerijeseno, vidim njih sa 16.
Manite se ovih i ovakvih naziva za narode. Imali smo nekada već raspravu o tom nazivu, šta znači na turskom i da li je uvreda ili ne i o tome ima raznih mišljenja.
Generalno, jevrejima smeta kad ih se tako zove i izbjegavajte to na forumu, nikad ne znate ko je ko od forumaša.
Poruka prihvacena.
Pitarrr82

#1132 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Pitarrr82 »

Pjanic je kljuc svega :mrgreen:
BackInBlack

#1133 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by BackInBlack »

Itakoto wrote:
Jasmin Kopcic wrote:

Edit :
cao Francuska.
Kako ovo racunate ... ?
Da ce Kipar, Welse, Belgija i Izrael u međusobnim tekmama odigrati nerijeseno, i bodovi ce im se oduzeti zbog incidenta na utakmicama, te da ce isti navedeni izgubiti utakmice protiv Andore i BiH?
Pa Andora ce imat 12 bodova ... i ide u baraz? :D Belgija odustaje od kvalifikacija zbog incidenta na proslim utakmicama.... i BiH poslje katastrofalnog pocetka ide na Euro sa provog mjesta :shock:

Tolko o realnosti pojedinih forumasa ... Gdje nalazite toliki optimizam poslje ovako lose odigranih utakmica ...
Gledajuci utakmice protiv zanatlija i Osterreicha ja sam se vise zabrino ... a citajuci komentare neki jos vjeruju u prvo mjesto u grupi ... :thumbup:
ultima_palabra

#1134 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ultima_palabra »

Postby BackInBlack » 12/10/2013 15:50

Prvi korak su ucinili Slovaci ...
Drugi korak cine Litvanici ...
Treci korak ce uciniti Portugalci ...
Zabrinut, jelde?

Crkni mišu :zoka:
Itakoto

#1135 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

BackInBlack wrote:
Itakoto wrote:
Jasmin Kopcic wrote: Ja ipak nas gledam sa 17 bodova u slucaju da izgubimo samo od Belgije. Uslucaju da cifuti i Velsani odigraju nerijeseno, vidim njih sa 16.
Kako ovo racunate ... ?
Da ce Kipar, Welse, Belgija i Izrael u međusobnim tekmama odigrati nerijeseno, i bodovi ce im se oduzeti zbog incidenta na utakmicama, te da ce isti navedeni izgubiti utakmice protiv Andore i BiH?
Pa Andora ce imat 12 bodova ... i ide u baraz? :D Belgija odustaje od kvalifikacija zbog incidenta na proslim utakmicama.... i BiH poslje katastrofalnog pocetka ide na Euro sa provog mjesta :shock:

Tolko o realnosti pojedinih forumasa ... Gdje nalazite toliki optimizam poslje ovako lose odigranih utakmica ...
Gledajuci utakmice protiv zanatlija i Osterreicha ja sam se vise zabrino ... a citajuci komentare neki jos vjeruju u prvo mjesto u grupi ... :thumbup:
Da ti nacrtamo? :D
I ko spominje direktan plasman a kamoli prvo mjesto u grupi? :skoljka:
El_comadante

#1136 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

mi teško možemo direktno na EP ipak je mnogo 6 bodova 5 utakmica do kraja. realno je 3 mjesto i baraž. medjutim ključna utakmica je protiv Izraela. ključno ih je pobjediti pa makar i jedan razlike pa čemo vidjeti dalje.
todd_smith

#1137 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by todd_smith »

El_comadante wrote:mi teško možemo direktno na EP ipak je mnogo 6 bodova 5 utakmica do kraja. realno je 3 mjesto i baraž. medjutim ključna utakmica je protiv Izraela. ključno ih je pobjediti pa makar i jedan razlike pa čemo vidjeti dalje.
ovo mozes reci za svaku utakmicu do kraja kvalifikacija

prvi remi ili izgubljena utakmica i mi totalno ispadamo iz kvalifikacija

5 utakmica 5 pobjeda. Ova ekipa nema sposobnosti za tako nesto koliko god to bilo bolno priznati.
Itakoto

#1138 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

Predaj se odmah. :roll: Koji qrc onda uopste igramo vise?
Pitarrr82

#1139 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Pitarrr82 »

3-1-1 do kraja
incognito071

#1140 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by incognito071 »

El_comadante wrote:mi teško možemo direktno na EP ipak je mnogo 6 bodova 5 utakmica do kraja. realno je 3 mjesto i baraž. medjutim ključna utakmica je protiv Izraela. ključno ih je pobjediti pa makar i jedan razlike pa čemo vidjeti dalje.
Slazem se s ovim.
Samo bih jos dodao da prestanemo nagadjati sta ce biti poslje Izraela.
Prvo njih, prvo tri boda, na koji god nacin, pa cemo dalje naglabati.

Ima 5 utakmica do kraja a to je jako puno. Svasta se moze izdesavati.
El_comadante

#1141 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

todd_smith wrote:

5 utakmica 5 pobjeda. Ova ekipa nema sposobnosti za tako nesto koliko god to bilo bolno priznati.
pazi računao sam uz poraz od Belgije, koji je nažalost realniji nego pobjeda, vodi nas do pozicije 3. dakle 4 pobjede plus ovih 5 bodova do sada to je 17 a Izrael ima nas, Belgiju i Vels z gostima i realno bi trebali izgubiti sve tri i ostaju im dvije utkamice protiv Andore i Kipra kući gdje če pobjediti plus ovih 9 što imaju to je 15. ako nepobjedimo Izrael onda i teoretski nemožemo do 3 mjesta.
BackInBlack

#1142 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by BackInBlack »

Itakoto wrote:
Da ti nacrtamo? :D
I ko spominje direktan plasman a kamoli prvo mjesto u grupi? :skoljka:
Nacrtaj i oboji ...
pa procitaj neke predhodne postove :)

Samo da se prisjetim nekih postova kao BiH vs Kipar , 5:0, 4:0, 3:0 i sl ... svi znamo kako je zavrsena utakmica ...
Ili Izrael vs BiH .. 0:3, 0:2 ... i tu se zna rezultat ...

I sta ocekivat ? ... Max baraz .. al i to sa ovakom formom repke ... tesko .... tesko.
Ako bude uspjeha, mozda ce Besic+Dzeko izmlatit nekog na terenu a Mesa ce pojest nekoliko linijskih sudija u ovih par preostalih utakmica ...
todd_smith

#1143 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by todd_smith »

El_comadante wrote:
todd_smith wrote:

pazi računao sam uz poraz od Belgije, koji je nažalost realniji nego pobjeda, vodi nas do pozicije 3. dakle 4 pobjede plus ovih 5 bodova do sada to je 17 a Izrael ima nas, Belgiju i Vels z gostima i realno bi trebali izgubiti sve tri i ostaju im dvije utkamice protiv Andore i Kipra kući gdje če pobjediti plus ovih 9 što imaju to je 15. ako nepobjedimo Izrael onda i teoretski nemožemo do 3 mjesta.
Naravno da se moze sve desiti, mozemo i mi nekim cudom uzeti Belgiju...ili da Belgija kiksa, pa da do kraja moraju uzeti Izrael, Vels sto bi nam pomoglo na kraju...

Sve se moze desiti u fudbalu, ali situacijom oko repke i trenutnom formom igraca i nacinom igre i pristupom samim, ne vjerujem da imamo neke sanse.

Jevreje mozemo uzeti, eto neka uzmemo, ali onda mora Vels izgubiti od Belgije, sto je realno i onda ce biti:

Belgija P6 14 bodova
Vels P6 11 bodova
Israel P6 9 bodova
BiH P6 8 bodova

To je idealan scenarij u Junu

Onda imas Belgiju koja ce biti nabrijana da rijesi vec kvalifikacije tj da privodi kraju...neka uzmemo i bod tu nekako onda Izrael igra protiv Anodre i to ce biti pobjeda njihova i onda ce ti biti

Belgija P7 15 bodova
Israel P7 12 bodova
Vels P6 11 bodova
BiH P7 9 bodova

Gdje se opet moras nadati da Vels izgubi...ne remi, nego da izgubi protiv Kipra, sto je jednako da mi npr uzmemo Belgiju..ali eto recimo remi bude

Belgija P7 15 bodova
Israel P7 12 bodova
Vels P7 12 bodova
BiH P7 9 bodova

Onda imas Vels, hajde neka i njih uzmemo, Belgija protiv Andore i Izrael protiv Kipra opet nekim cudom recimo kipar remizira

Belgija P8 18 bodova
Israel P8 13 bodova
Vels P8 12 bodova
BiH P8 12 bodova

Zadnje kolo:

Belgija vec se kvalifikovali ljudi a igraju protiv Izraela, Kipar protiv nas, Vels kuci protiv Andore

Znaci trebas gledati da ti se desi cudo svaku rundu ne samo za tebe nego i za druge dvije, ne jednu nego dvije ekipe, da bi na kraju borio se za baraz na osnovu gol razlike....
riko-ga

#1144 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by riko-ga »

Fulio si ti citavo jedno kolo ovdje
karanana

#1145 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by karanana »

auh.
pushiona nam je.

edit: a ja, gdje smo mi protiv andore? prepade me jebote, kontam nemoguca misija a totalno fulio jos nasa 3 boda sa andorom u nicize
El_comadante

#1146 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

za @todd smith
ukratko kalkulacija ako bude realno.
slideče kolo u 6 mjesecu u slučaju da mi i belgija dobijemo tablea je
bel- 14 mi 8 ostali ostaju na istom broju bodova.
7 kolo:
mi izgubimo od Belgije a Vels i Izrael dobiju Kipar odnosno Andoru
bel - 17, vel - 14, izr - 12 mi 8
8 kolo:
mi i belgija uzimamo Andoru i Kipar a recimo da vels uzme jevreje jer su ih dobili u gostima
bel - 20, vel - 17, izr - 12 mi 11
9 kolo:
belgija i izrael dobijaju kipar i andoru a mi uzimamo Vels.
bel - 23, vel - 17, izr - 15 mi 14
10 kolo:
raspored Bel-Izr, Kip-BiH i Vel - And
znaći nesmje belgija izgubiti a netreba im nizašta.
karanana

#1147 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by karanana »

ali ako uzmemo svih 5 onda ni drugo mjesto nije nemoguce. mada ja mislim da mi ne mozemo ni 4 od 5 uzeti.
todd_smith

#1148 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by todd_smith »

karanana wrote:ali ako uzmemo svih 5 onda ni drugo mjesto nije nemoguce. mada ja mislim da mi ne mozemo ni 4 od 5 uzeti.
Pa iznad sam isto rekao. Kada pogledas igru, pristup, formu igraca, ponasanje....ne znam kako smo u stanju uzeti 5 od 5 ili 4 od 5. Jos dodatno sto svako kolo pritisak ce se duplati jer neces imati ama nikakvog prostora za kiks...a znas kakvi smo mi sa pritiskom

mislim daj Boze naravno, ali kada ti moras uzeti sve svoje i cekati da dvije jos ekipe kiksaju....to je vec druga stvar
sumirprimus

#1149 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by sumirprimus »

a koliko ih ide u baraz? i ko se tu kome smijesi?
nesto mi srbija na um pade,bog te ..
ultima_palabra

#1150 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ultima_palabra »

Pa znat će se manje više u junu... ako dobijemo imamo vrlo realne šanse bar za baraž. Ako ne dobijemo, možemo početi s pripremama za naredni ciklus.
Locked