BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

agent_zero

#1126 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by agent_zero »

Artest wrote:Osrvnuce se samo na par najkriticnijih stvari, koje su odavno znane (?) ,a veceras se samo potvrdile.

Jos od prvog baraza s Portugalom - dokazano da Salihovic ne moze igrati lijevog beka. Stoga, koji k. se ovog sivonju gura na beka? Bolje da je pozvan neko iz mlade repke.

Lulic - igarc koji bljesne svako 5-6. utakmicu, tako da je rano bilo za ocekivat, da nakon dobrog nastupa protiv Latvije, odigra na istom nivou veceras. Dokazao da ne moze igrat beka; nigdje ga nije bilo kod cetvrtog gola.

Begovic - krivac za dva gola. Prvi gol sve jasno; nisu dzaba primjedbe da je linijski golman. Kod treceg gola, zakasnjela reakcija. Pomakao se tek kad je lopta bila na pola puta do mreze.

Spahic – jos jednom se vidjelo koliko nam znaci. Komandant i lider, koji ce nadam se igrati do 40.

Sunjic - zalutalo govedo , tek da popuni spisak. Valjda im treba jedan vatahr.
Vrsajevic - Samo nek ga jos jednom pozove... :)

Zahirovic – Je li dosta vise, Safete? Taraba koja ne moze napravit faula, kamoli oduzeti loptu. Slucajni prolaznik, koji izgleda kao djete koje zelit oduzet sladoled metar visocijoj osobi. O nekim drugim pozitivnim osobinama, ne mozemo govoriti, jer iste ne postoje. Zapoceo drugi gol amerikanaca.

Bicko- korektno na beku, poslije zavaljen da igra sa amaterima

Zukanovic Bolje mu ide cuvanje cuskija, dok ga brzi i okretniji igraci prave smjesnim. Pomalo me razocarao.

Dzeko - dijamant je svjetska klasa, jasno.

Susic- guranje igraca na neprirodne pozicije, improvizacija (Bicakcic nije poceo drugo poluvrijeme na stoperu, nego tek u 60.) zapostavljanje igraca koji su zavrijedili poziv. (Cocalic, Said...)

Imamo dobar prvi tim, samo se treba molit da svi ostanu zdravi. Ne daj ti boze da ovisis o sunjicima i vrsajevicima. Nadat se da ce Kolasinac sto prije zavrsiti papire, pa taman ne imao nikakav ofanzivni potencijal, igrajuci lijevog beka.

Valjda smo izvukli pouke iz ove prijateljeske. Ne treba panicit.
Dobar osvrt, samo se ne bih složio da je begović kriv za dva gola. Za jedan možda i snosi dio krivice uz tarabe koje su igrale u odbrani. Zuka i Lula odigrali, po meni, najslabiju utakmicu u repki. Pogotovo Zuka. Za Seju se odavno zna da nije za one pozicije.

Dalje, potpuno je asno da trojac Vršajević, Šunjić, Zahirović nije u ovom trenutku za ozbiljne repke. I više ih ne treba zvati.

Imamo dovoljno drugih, boljih igrača (Bičakčić, Kolašinac...). Stevanović ispuho totalno u sevilji, valjda dođe sebi u elcheu, jer ovakav kakav je zadnje 3 utakmice nikom ne može koristiti.

Pape - loše odrađeno taktički, previše izmjena u pogrešno, preuranjeno vrijeme.

I btw, što se lik ne pojavi na dole u studiju? Svaki put dođe kad pobjedimo i smješka se, sad kad smo izgubili, nigdje ga.

Suma sumarum, nikako nismo smjeli primiti 4 gola i izgubiti na svom terenu, pred punim stadionom. U redu da smo izgubili sa 0-1, 1-2, ali ovo nije nikom trebalo. Pa nismo protiv barcelone igrali, majka mu stara. Vrijeme je da se sad uozbiljimo i prihvatimo posla kojeg treba završiti. Kako selektor, tako i igrači (nadam se bez gore spomenutog trojca više).
Last edited by agent_zero on 14/08/2013 23:50, edited 1 time in total.
Arteta

#1127 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

leškarenje wrote: Nemas ti pojma ko i sta je Said u Dinamu.
Said mi je veoma drag igrac i svaki put mi je drago kad ga vidim u timu i zbog njeg i gledam utakmice DInama ali treba biti realan.
Antolic mu krade minutazu, cak i pocinje nekad umjesto njega, a treba ipak jos znati da je prva opcija na toj njihovoj poziciji Sammir ozlijedjena.
cvrčak_na_hedonizmu

#1128 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

luckylaka wrote: Upravo tako .Dijaspora ide kuci Dzeko,Vedo,Mire,Bega,Spaha ...do skorog vidjenja a onda ce opet dijaspora da valja.
Igrači iz dijaspore nam trebaju, jer su dobri igrači, bolji od ovin naših taraba ( Svraku izuzimam iz jednačine ) :-D Dijaporci koji nisu fudbaleri nam ne trebaju. Nek pošalju pare familiji i nek ne dolaze :D
Korisničkoime

#1129 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Korisničkoime »

Izgubili iako nismo trebali ali nije ništa strašno i iskreno mislim da je čak pozitivno trabalo nam je malo da nas spusti na zemlju i Sušić je to sam primjetio. Javnost je davno odlijepila kao i mnogi na ovom forumu 1/2 protiv Argentine minimalan cilj postao a mi se još nismo ni kvalificirali po prvi put na svjetsko.
Sušiću se nema ništa zamjeriti na ovom porazu neka je probao rezerve kad će to učiniti nego u prijateljskoj, Šunjić nije uopšte isproban igrač iako je već cijeli ciklus u repki. Sušić mora probati igrače a nema druge nego na prijateljskim neka ih je probao i trebao je.
Vršaljević definitivno za Zahirovića se mislim može također reći a izgleda i za Šunjića da je repka jednu do dvije klase iznad njihovih mogućnosti. Nekako se još uvijek nadam i molim za Zahirovića jer nam taj def.vezni toliko treba. Graditi budućnost sa 37 godina starim Rahimićem je suludo bez obzira koliko on znao čovjek nije od kamena ne možemo ni mi više od čovjeka tražiti. Ponovit ću to po ne znam ni ja 100-ti put Višća je izgleda neko ko bi se mogao pokazati kao korisna zamjena barem za početak iako ga neki ovdje ubrajaju u ublehe ali neka ih i Zukanovića i Vranješa su eto ljudi igraju.
Sve u svemu po meni poučna tekma nadam se da če Sušić izvući svoje zaključke po pitanju nekih igrača mada je nam lako govoriti ako ćemo iskreno pravi je problem naći i lijevog beka i def.veznog i desno krilo. Kad god sam kritikovao Sušića uvijek se moralo priznati čovjek ne može roditi igrača koji nam treba.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1130 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Picajzla »

last mohicans wrote:
jeza u ledja wrote:Ma ako moze kako Bichu na stopera, Zuku na lijevog beka, Mujdzu desno, a Salihovicu jebiga klupa.

Vise on i njegovi ubacaji. Ni Lulic nije puno bolji. Imamo toliko posjed na lijevoj strani, ali je smijesno gledati njih dvojicu kako se smjenjuju sa ubacajima. Jedan gadja prvog do sebe ili u korner, drugi ama bas svaki put prebacuje loptu na desnu nogu.
Kad je lula pokusao centrirati,ama baš svaki put su mi naumpali igrači sarajeva kako se muče i pokušavaju je potrefiti. Stvarno je loše odigrao i kod četvrtog je gola dosta kasnio i ostavio prazninu po lijevoj strani.
Pa na nasoj lijevoj strani je bio propuh citavu utakmicu samo sto Ameri nisu znali to najbolje iskoristiti. Valjda se Lulic i Salihovic nisu mogli dogovoriti koj bek a ko krilo :oops:
noiserr

#1131 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by noiserr »

Image
To Vedo! :bih:
jeza u ledja

#1132 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote:
jeza u ledja wrote:Ma ako moze kako Bichu na stopera, Zuku na lijevog beka, Mujdzu desno, a Salihovicu jebiga klupa.

Vise on i njegovi ubacaji. Ni Lulic nije puno bolji. Imamo toliko posjed na lijevoj strani, ali je smijesno gledati njih dvojicu kako se smjenjuju sa ubacajima. Jedan gadja prvog do sebe ili u korner, drugi ama bas svaki put prebacuje loptu na desnu nogu.
Kad je lula pokusao centrirati,ama baš svaki put su mi naumpali igrači sarajeva kako se muče i pokušavaju je potrefiti. Stvarno je loše odigrao i kod četvrtog je gola dosta kasnio i ostavio prazninu po lijevoj strani.
Tadejevic. :D

Nego, mozel ko ukratko napisati koje su tacno bile izmjene na poluvremenu?

Neko pise 5 igraca.

Jel ono Spahic, Ibisevic i Rahimic za Sunjica , Svrsajevica i Zahirovica?

Poslije izasli Zukanovic i ko ono jos, Salihovic i Lulic, za Medunjanina , Stevanovica i Viscu??
Logovan

#1133 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Logovan »

north wrote:Navijanje kad igra tekma je nešto čega se svaki put dotaknem, pa moram i sad, dva evergreena i dalje dominiraju i mislim da argentinci kad bi čuli takvo navijanje da bi se naježili....da je kako fakat uvesti cenzuru za pjevanje tih budalaština, pa dokle više, fakat me bude stid, da se mora malo stišati ton jer je sramota...čega ba šampion, šta ba probeharo, šta ba razočarao :lol: ....cenzura ponavljam ovih pjesama pod hitno, blamiramo se žestoko :oops: i uvesti nešto novo, ili samo sjediti na stolicama i aplaudirati na poteze...bolje i to nego ovo blamiranje....
Mi koliko pjevamo da smo šampioni, na kraju ćemo to i postati. :mrgreen:
nekoeko

#1134 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by nekoeko »

Zamislite samo Said ulazi u 70. minuti na Kosevu, huk sa tribina, prima loptu na centru, prolazi jednog, pa drugog.... :mrgreen:
Picajzla

#1135 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Picajzla »

luckylaka wrote:
Artest wrote:Onaj momenat, kad cujes da se prolama:

Bosna je sampiiooon OOoooOOOOOoOOOO :cry: :cry:

Pa ovo je gore od behara 100x.

Dijaspora u elementu. Zavrsio se teferic, nadam se da ce ubrzo prtit kuci.
Upravo tako .Dijaspora ide kuci Dzeko,Vedo,Mire,Bega,Spaha ...do skorog vidjenja a onda ce opet dijaspora da valja.
Pa vecina A,erickih igraca su dijasporci. Nastupaju u Evropi.
SSemir

#1136 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by SSemir »

ljudi nakon prijateljske na kojoj je napravljeno bezbroj izmjena, iznose neke analize i traze promjene :lol: :lol:

po meni, ovaj visca je odlican. najbolji od svih ovih sa klupe
last mohicans

#1137 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by last mohicans »

Slo Burner wrote:Jest ono ruzno vidjeti da kad izgubimo ali nam je jasno da onoj ekipi iz prvog poluvremena kremen odbiti :D
Kao sto neko rece trojac Zahirovic-Šunjić-Vršajević u ovom trenutku nam je potpuno nepotreban, neka ih malo nek se kale u timovima koji igraju, hvala lijepo. Nadam se da ce Višća naći bolji klub , veceras se vidjelo da ima potencijala. Zukanović-Bičakčić mogu igrati na svojim pozicijama, bez Spahe nas u ovom trenutku nigdje nema. Jedva cekam da vidim Kolašinca na zadnjem veznom i Hajrovica umjesto Stevanovica a o ovoj gore četvorci je suvisno bilo sta reci, znas sta mozes ocekivati i dobices vise nego sto si ocekivao.
Zar je igrao Zahirović ? Jebote Rahimić tata da mu bude ,ali je za njega tata-mata u fudbalu.Pa frajer se nije vidio.Šunjić za dva gola direktno odgovoran,Vršajević, suvisno govoriti.Ne znam što niko nespominje Medu, i on se brate nije vidio na sredini, Miske pola terena pokrivao.
Neradnik

#1138 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Neradnik »

Glavni mi je bio onaj debil sto sere na stadionu predstavi ovog bosanca sto igra za ameriku kaze nase gore list :lol:
e jebo te nase gore list u supak :D
nemozemo mi bez krkanluka nikako.
baxul

#1139 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by baxul »

ne razumijem zašto su neki ovoliko emotivni ovde?
mislim da je pape dobio tačno ono što je htio od ove utakmice. ide slovačka aBd tu ćemo vidit ekipu i sistem koji treba da vidimo, ovo je bilo trial and error isprobani mnogi, našli jednog kako treba. odlično. klinsman je u dvije godine vođenja isprobo 70 igrača (jbga on sebi u konkafu može priuštit zezat se i sa kvalifikacionim utakmicama).
ja prezadovoljan utakmicom kakav potencijal ima prva ekipa to je strašno vidi se da se znaju i vole igrat jedni sa drugima.

ovo dijaspora nedijaspora smiješna rasprava. btw na poluvremenu sam slušao neki američki podcast pojedoše se zbog ibiševića.
cindrlimindrli

#1140 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

Ova prica na forumu je jasan pokazatelj zasto mi ne mozemo dozvoliti sebi luksuz kao sto je ovaj poraz. Mrznju i krkanluk mozes nozem rezati, sto je najgore ljudi u reprezentaciji su istog mentaliteta, oko nje jos gore, i ne bi me iznenadilo da pocnu pickaranja po novinama i sranja raznoraznih samozvanih strucnjaka. Boze na hajr, al' ovo nece proci bez posljedica.
elcaliente

#1141 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by elcaliente »

_terminaš_ wrote:
north wrote:Navijanje kad igra tekma je nešto čega se svaki put dotaknem, pa moram i sad, dva evergreena i dalje dominiraju i mislim da argentinci kad bi čuli takvo navijanje da bi se naježili....da je kako fakat uvesti cenzuru za pjevanje tih budalaština, pa dokle više, fakat me bude stid, da se mora malo stišati ton jer je sramota...čega ba šampion, šta ba probeharo, šta ba razočarao :lol: ....cenzura ponavljam ovih pjesama pod hitno, blamiramo se žestoko :oops: i uvesti nešto novo, ili samo sjediti na stolicama i aplaudirati na poteze...bolje i to nego ovo blamiranje....
Mi koliko pjevamo da smo šampioni, na kraju ćemo to i postati. :mrgreen:
Barem na BHT atmosfera na stadionu je bila zesci racku, nikakvo navijanje, nikakva podrska timu.
Koliko je bilo ljudi?
bingov buraz

#1142 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by bingov buraz »

Da nemamo Spahića mi bi u ovim kvalifikacijama imali 4 boda.
Korisničkoime

#1143 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Korisničkoime »

nekoeko wrote:Zamislite samo Said ulazi u 70. minuti na Kosevu, huk sa tribina, prima loptu na centru, prolazi jednog, pa drugog.... :mrgreen:
Jest da repka igra protiv Gradine ili Zvijezde.
ibizza

#1144 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by ibizza »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ako može Vršajević kao rezerva, onda može i SaJid kao starter, što da ne. Onaj seljak barem zna lopte :D
Jos boli? :D
Picajzla

#1145 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Picajzla »

Bez zajebancije, onaj spiker na stadionu kad poce da predstavlja onog Amera i navijanje "Bosna je sampion ooo ooo" je ravno Cevljanovicima :D
Static-X

#1146 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Static-X »

A mozda je kosevo krivo. Tu nikad srece ne imasmoh

Sent from my SCH-I500
Rob_Atl

#1147 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Rob_Atl »

Na ESPN su rekli da je sold out bilo dakle 24 000 , ali bilo je sigurno 30 000 , ma najvise mi je krivo zbog ove fifine liste :D . Ne znam sto pape kalkulise , da smo igrali protiv uzbekistana pa haj, al kad igras protiv top 20 reprezentacije svijeta nema se tu sta puno mjenjati, ustvari da al tamo od 60 i neke minute a ne na poluvremenu. Ko da su spanci, portugalci, njemci mjenjali na poluvremenu, al' eto jebat ga idemo dalje!
luckylaka

#1148 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
luckylaka wrote: Upravo tako .Dijaspora ide kuci Dzeko,Vedo,Mire,Bega,Spaha ...do skorog vidjenja a onda ce opet dijaspora da valja.
Igrači iz dijaspore nam trebaju, jer su dobri igrači, bolji od ovin naših taraba ( Svraku izuzimam iz jednačine ) :-D Dijaporci koji nisu fudbaleri nam ne trebaju. Nek pošalju pare familiji i nek ne dolaze :D
A ti si kao neka faca pa se nesto ko pitas moze li dijaspora doci ili ne. :-) Da nije smijesno bilo bi zalosno ali hvala Bogu pa se ne pitas ni za sto.Slican mi jedan takav(Dodik) brani da dodjem svojoj kuci.Ali nije tema a i zaobilazim te u najsirem luku.
Arteta

#1149 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

Neradnik wrote:Glavni mi je bio onaj debil sto sere na stadionu predstavi ovog bosanca sto igra za ameriku kaze nase gore list :lol:
e jebo te nase gore list u supak :D
nemozemo mi bez krkanluka nikako.
Glavno je bilo sto je poslije toga momak dobio zvizduke.
north

#1150 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by north »

Da se napokon složim sa cvrletom, iako kad je tema oko repke tu baš i nismo toliko na suprotnim stranama, poprilično si blizu stajališta, za razliku od klubova :oops: ..dakle, vizavi Saida, za Vršajevića Sesara i Svraku je doktor fudbala koliko god da nisu na istim pozicijama...on ukoliko nastavi sa igrama u prvih 11 u Dinamu, na njega se polako mora računati, pa barem u kontekstu šireg spiska...ako ćemo realno, jedan od rijetkih igrača, ako ne i jedini, koji ima taj cug kako brkati Amar jednom prilikom reče iskreno :oops: , da povuče loptu povalja jednog-dvojicu i sjuri se u šesnaest...ne kažem da to može raditi jačim repkama, ali protiv buranije u vidu Latvije, Litvanije i sličnih nesretnika sigurno može...kakav crni Avdija :roll:
Last edited by north on 14/08/2013 23:54, edited 1 time in total.
Locked