hrvatska-more

Post Reply
Smajic.smajo

#1126 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Hrulj wrote:
Smajic.smajo wrote:Kako majke ti moze 10 kometara s nekog portala ista predstavljati isto ko i komentari s klixa? Komentari anonimaca koji su bog zna gdje ne mogu nikako biti osnov za neku ozbiljnu analizu.

Hrulj sto se tice tog gadjanja, nije li crna gora bila zajedno sa srbijom u toj jugoslaviji koja nas je tako lijepo zabavljala 90ih? Ti tamo hvalis cg i ides njima cccc :D et na svaki vas taj tulavi argument ja imam jos tulaviji

joj i ja sam budala s kima se ja raspravljam :lol:
Meni su se crnogorci odvajanjem od Srbije iskupili :)
Otidji na Krstaricu ili koji god forum hoces, napisi da si Bosnjak, pokreni temu o Sarajevu pa cemo vidjeti kako ces proci.
Ako ti je milije, evo imas i ovaj sajt :)
Imaju cak i hrvatski i srpski podforum ;)
Ne smeta ti kruhovanje pa se mozda snadjes ;)
http://www.stormfront.org/forum/
Iskupili se :lol:
Kako ces u crnoj gori bez avaza? Recimo ides u ulcinj, pa tamo albanci sve, ne znjau ni sta je hljeb ni sta je kruh :D
Mani se ic na more preko foruma i interneta, vec sam ti reko, otputuj malo, provedi se, nije lose vidjet ces

Joj nije vis zanimljivo
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1127 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uuuuh jesi našao sajt za primjer!!!! :-) Pronacistički isprani mozgovi na jednom mjestu koji mrze Cigane, Jevreje, crnce, Muslimane, Arape, Marsovce...a svi imaju u prosjeku 16 godina :run:
Smajic.smajo

#1128 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

stormfront, nisam to ni vidio :lol: :lol:
Nokija

#1129 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

A sto se zakuhalo :lol: :lol: :lol:

Bojim se da ne dodje do medjudrzavnog incidenta. Cudi me da se Josipovic jos uvijek nije direktno obratio Avazu sa molbom za oprost i blagoslov. Sigurno je i medjunarodna zajednica uznemirana. A mogu misliti tek EU. Ipak se ovdje radi o Makarskoj, poznatoj kao epicentru svjetskih dogadjanja. A i ugled najtiraznije dnevne novine u jugosistocnoj Evropi je poljuljan i to na najperfidniji nacin od kako se vodi ova vrsta evidencije.
Rubbie

#1130 Re: hrvatska-more

Post by Rubbie »

evo gledam livestream na dnevnik.hr sa zrce, dovoljno je procitat komentare samo... toliko vjestacki i neorginalno postaje da je muka gledat vise od pola minute... lafo dobre koke, nidje veze s vezom... :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1131 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

Zanimljiv smo mi narod. Kad nabrajamo i pobrajamo kako se imaju poštivti radnička i "samoupravna" prava, onda je na prvom mjestu radno vrijeme, jel jelte ne dao Bog ostati na poslu koji minut više. Sa druge strane u inozemstvu, lamentiramo i u muriju idemo ako nam se nije prodalo prije početka radnog vremena :D I to voljeni Avaz. Ali, hajd, to na stranu , ima svatko pravo da kupuje Avaz ili šta želi, nego meni privlači pozornost to što trgovkinja nije znala da li ima Avaz, jer joj posljednja dva dana nije došao. Što mi smrdi na to da je ta firma otkazala FahrU poslovni odnos, pa je ovaj, naravno, poslao svog čovjeka..
I za ove što se spore oko jezika, neka dobro pročitaju Ustav svoje domovine..
djordje5

#1132 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

Joooooj ljudi koliko disksije oko jednog nazovi incidenta.. A i ovaj navalio mora na sabajle da čita novine, što mu je navika..
benderr

#1133 Re: hrvatska-more

Post by benderr »

http://www.vecernji.hr/vijesti/partijan ... nak-580670

Eto nam Hrvatima. Sodoma i Gomora. Kako bi rekla baba iz onog bosanskog vica. Lepi naši Vlasi :lol:
Umjesto Bosanaca koji donose ćevape, sudžuk, burek i pite na more Britanci nose nove načine drogiranja. :-D

Na Zrću se pojava toliko proširila da je u trgovinama teško pronaći patrone s plinom, budući da su partijaneri sve pokupovali. :shock: :lol: :lol:

Malo špijuniram svoje sugrađane Dalmatince.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/t ... fault.aspx

http://www.dalmacijanews.com/Magazin/Vi ... -FOTO.aspx

Odabrali su dobru destinaciju za party. Zadar, Split cijela Dalmacija nije ni njima strana ta vrsta zabave.
Izgleda kako neće profitirati samo turistički djelatnici. ;-) :-D
Warashii

#1134 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

djordje5 wrote:Joooooj ljudi koliko disksije oko jednog nazovi incidenta.. A i ovaj navalio mora na sabajle da čita novine, što mu je navika..
Ma et ja citavo vrijeme ne zelim ista vise da dodam, jer poprilicno nam je postalo bezveze ovo prepucavanje sa par ljudi koji ne idu na ljetovanje u Hrvatsku a ko zna kad su zadnji put i bili.
Ako nesto nije kao sto je kod kuce odma ne valja.
Mozel i ko objasnit cemu radost pojedinaca ako Hrvati nemaju dobru turisticku sezonu? Ja se nadam da ce imati.
Nokija

#1135 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Svako cita sta hoce i koliko hoce. Nepotrebno obiljezavas ljude koji citaju Avaz. Njihovo pravo za svoje pare da kupe je sta god oni hoce, a prodavac je tu da proda - bez ikakvih kvalifikacija kojima nema mjesta.
Skonto!
[/quote]

Samo si djelimicno upravu. Da se radi o mlijeku kojeg mozes kupiti od kojeg proizvodjaca hoces jer imas mogucnost izbora, mozes reci kupujem koliko hocu i kad hocu.
Ali kad kupujes dnevne novine u BH nemas neki poseban izbor. Avaz i ekipa su sve ucinili da uniste i ono malo konkurencije sto je bilo. Istovremeno, drzavi nije u interesu da pomogne nezavisno novinarstvo. Dakle imas jednog Berluskonija koji drzi najjace dnevne novine u zemlji i njom siri svoju ideologiju. Obicni citalac koji je navikao da dnevno cita novine nema izbora. Poslije par godina indokrinacije prosjecan citalac poznaje samo Avaz i pocinje da mu vjeruje. Jer nema alternativu. I tako nastaje jednoumlje.
korisnicc

#1136 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Ja sam iz HR.
Meni su gosti iz BiH OK.
Možda je "problem" s Makarskim krajem, što tu, za razliku od drugih djelova obale, bosanci prevladavaju.
Nekulturnih gostiju ima svugdje, no u drugim mjestima su "ravnomjernije raspoređeni", ima nekulturnih čeha, engleza, australaca...

No jedna stvar mi smeta. Mislim da jedan broj BiH gostiju idu u HR "preko neke stvari", isfrustrirani.. pa samo traže nešto oko čega će se "uhvatiti"...Za te je bolje da i ne dolaze.

Ostali su ok. :)
poz
Warashii

#1137 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

korisnicc wrote:Ja sam iz HR.
No jedna stvar mi smeta. Mislim da jedan broj BiH gostiju idu u HR "preko neke stvari".isfrustrirani.. pa samo traže nešto oko čega će se "uhvatiti"...Za te je bolje da i ne dolaze.
I isfrustrirani i sa nekim pravo pogresnim razmisljanjem.
Takodje se slazem sa tobom, za takve je najbolja CG, Turska, Grcka .
Uzivajte ljudi u odmorima, opustite se, disite, gledajte.
Koja je ljepota ustati rano sjesti blizu mora na neku stijenu, gledati more i slusati kako lagano udara u stijene, udisat zrak, osluskivat motore brodica koje se vracaju, osluskivat galebove, okanite se losih misli, ne mislite o poslu, ostavite laptope i ostale zerzevate, jednostavno odmarajte.
Bodkin

#1138 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Danas isao na 4 sata u hr. osim guzvi na granici ( vidim zlovenac jedan objasnjava hrvatskim granicarima kako se radi :D) sve je bilo odlicno. Hr sa cg ne moze u istu recenicu. Jedino sto je u cg bolje jesu cure :D
Bio mi neki mladi granicar, onako standardno malo prepotentno granicarsko drzanje ali jako kulturan. Na ulazu bila zenska pa sam bacio suplju i sve ok :D
Bodkin

#1139 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Ma to nije podlozno diskusiji. Dakle cak ni ukus ne igra ulogu :p jedino da mi otkrijes neku destinaciju pa da se uvjerim svojim ocima :D
Bodkin

#1140 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:Ma to nije podlozno diskusiji. Dakle cak ni ukus ne igra ulogu :p jedino da mi otkrijes neku destinaciju pa da se uvjerim svojim ocima :D
Zagreb :D
Haha na mobu sam pa nemam thumb up :D ali cure u zagrebu su vrh. Idem za par dana na mjesec dana u zg pa ce biti veselo :D
Bodkin

#1141 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

sherbett wrote: e baksuzu!! ti si lud ako ih misliš sad vidjet...ZG je pustoš usred ljeta, svi sele na obalu :D
Sretno :mrgreen:
Jebiga, posao :) ali bio sam prosle godine jedan vikend preko ljeta i bila je spica :D
djordje5

#1142 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

Warashii wrote:
djordje5 wrote:Joooooj ljudi koliko disksije oko jednog nazovi incidenta.. A i ovaj navalio mora na sabajle da čita novine, što mu je navika..
Ma et ja citavo vrijeme ne zelim ista vise da dodam, jer poprilicno nam je postalo bezveze ovo prepucavanje sa par ljudi koji ne idu na ljetovanje u Hrvatsku a ko zna kad su zadnji put i bili.
Mozel i ko objasnit cemu radost pojedinaca ako Hrvati nemaju dobru turisticku sezonu? Ja se nadam da ce imati.

Pa znaš li ti onu narodnu... samo nek komšiji crkne krava..pa onda igramo kolo i slavimo.
Edin H.

#1143 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

djordje5 how's business? :D
djordje5

#1144 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

Edin H. wrote:djordje5 how's business? :D

Mogu ti reći da nije loše, prošle godine njemci, a ove da ne povjeruješ, do sada svi su bili iz Prijedora. Ma da mi je neko rekao prošle godine da će ovako biti sada samo bi mu se blago nasmijao.
Havatar

#1145 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

djordje5 wrote:
Warashii wrote:

Pa znaš li ti onu narodnu... samo nek komšiji crkne krava..pa onda igramo kolo i slavimo.
Da susjedu crkne krava..
Warashii

#1146 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

djordje5 wrote: Pa znaš li ti onu narodnu... samo nek komšiji crkne krava..pa onda igramo kolo i slavimo.
Na zalost znam :( .
Nadam se da cemo s vremenom zaboraviti tu narodnu.
sandokann

#1147 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Warashii wrote:
Dosao iz Umaga, apartmana Sol polynesia prije dvije sedmice.

Usluga, servis, polupansion u apartmanu... ravan 0.

Valjda zbog toga ovdje i komentarisemo.
Hrulj

#1148 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

sandokann wrote:
Warashii wrote:
Dosao iz Umaga, apartmana Sol polynesia prije dvije sedmice.

Usluga, servis, polupansion u apartmanu... ravan 0.

Valjda zbog toga ovdje i komentarisemo.

Ma kakvi. Mi komentarisemo jer mrzimo hrvate. Mi smo clanovi Handzar divizije i mudzahedinskih odreda :lol: :lol: :lol: :lol:
sandokann

#1149 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Nokija wrote: Samo si djelimicno upravu. Da se radi o mlijeku kojeg mozes kupiti od kojeg proizvodjaca hoces jer imas mogucnost izbora, mozes reci kupujem koliko hocu i kad hocu.
Ali kad kupujes dnevne novine u BH nemas neki poseban izbor. Avaz i ekipa su sve ucinili da uniste i ono malo konkurencije sto je bilo. Istovremeno, drzavi nije u interesu da pomogne nezavisno novinarstvo. Dakle imas jednog Berluskonija koji drzi najjace dnevne novine u zemlji i njom siri svoju ideologiju. Obicni citalac koji je navikao da dnevno cita novine nema izbora. Poslije par godina indokrinacije prosjecan citalac poznaje samo Avaz i pocinje da mu vjeruje. Jer nema alternativu. I tako nastaje jednoumlje.
Nije ovdje tema nezavisno novinarstvo i njihova zastupljenost u drustvu, ali mozemo i o tome.
Govorimo o kupcu kao kupcu, bio on bilo gdje i njegovom pravu da kupuje, za svoje pare, sta god zeli od onoga sto je na ponudi.
uglavnomja

#1150 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Warashii wrote:
korisnicc wrote:Ja sam iz HR.
No jedna stvar mi smeta. Mislim da jedan broj BiH gostiju idu u HR "preko neke stvari".isfrustrirani.. pa samo traže nešto oko čega će se "uhvatiti"...Za te je bolje da i ne dolaze.
I isfrustrirani i sa nekim pravo pogresnim razmisljanjem.
Takodje se slazem sa tobom, za takve je najbolja CG, Turska, Grcka .
Uzivajte ljudi u odmorima, opustite se, disite, gledajte.
Koja je ljepota ustati rano sjesti blizu mora na neku stijenu, gledati more i slusati kako lagano udara u stijene, udisat zrak, osluskivat motore brodica koje se vracaju, osluskivat galebove, okanite se losih misli, ne mislite o poslu, ostavite laptope i ostale zerzevate, jednostavno odmarajte.

neJma ljepote bRez havaza :D
Post Reply