Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
van Basten wrote:jesam li ja dobro upratio da će sada stubovi mostova stajati između desne i srednje trake u oba smjera???
da nije morbidno mogla bi se otvoriti kladionica - datum prve pogibije udarcem u stub.
Upravu si. Ja sam pogrijesio, mislio sam da nece onako ostaviti i da ce napraviti malo ostrvo i ivicnjake oko stuba, ali nista, samo su obiljezili i to je to.
Ne znam, meni ono ne izgleda nikako dobro, ides pravo i odjednom stub ogroman nasred ceste, jeste sve obiljezeno horizontalnom signalizacijom, ali opet bilo bi dobro da su napravili ostrva kao sto sto je na renderu i planirano...
Black swan wrote:jedini lijek za prelazak preko pruge jeste veliko pouljeno iskorišenim motornim uljem kamenje
ali hrapavo naravno da se zglobovi lome
ili fizičke prepreke...
meni je veći problem što će raja preko ceste pretrčavati
to će potpopavati smisao prokopanog podvožnjaka za pješake
Ograda, citavom duzinom. Svu petlju zagraditi i no pasaran!
van Basten wrote:jesam li ja dobro upratio da će sada stubovi mostova stajati između desne i srednje trake u oba smjera???
da nije morbidno mogla bi se otvoriti kladionica - datum prve pogibije udarcem u stub.
Upravu si. Ja sam pogrijesio, mislio sam da nece onako ostaviti i da ce napraviti malo ostrvo i ivicnjake oko stuba, ali nista, samo su obiljezili i to je to.
Ne znam, meni ono ne izgleda nikako dobro, ides pravo i odjednom stub ogroman nasred ceste, jeste sve obiljezeno horizontalnom signalizacijom, ali opet bilo bi dobro da su napravili ostrva kao sto sto je na renderu i planirano...
il ostrvo ili ogradu da postave. ono će onako stojati dok neko ne pogine, a onda će ograditi. isto kao što su svojevremeno na izlaz sa autoputa u blažuju stavili betonski blok 2x1 metar. tek kad se lukovac zabio u njega, skloniše ga.
OldMayor wrote:Ja samo ne kontam zasto nisu stavili posrano ostvrvo, pa jbmu jel problem troje civare zemlje, 30-ak onih elemenata... je li to jebeni toliki problem.
Plus sto ga ne moras vise nikad oznacavati, jbt komplikovanije im je bilo ono iscrtati nego da su ovo napravili.
Em bi bilo ljepse, em funkcionalnije...
Isto kao što je bilo komplikovano staviti znak zabrane skretanja lijevo od pravca Skenderija-Ljubljanska na lijevu stranu ulice kod OHR.
mene brine ono ondje što nema ostrva nego je samo horizontalna dignalizacija
baš će biti bubanja u stub ako se to ne riješi barem da nešto svijetli...blinka
ili fizička prepreka
Ne kontam čemu se čudite, nakon decenija zapošljavanja amiđića, tetića i stranačkih trčkarala, šta mislite ko radi u ovim institucijama? Zar treba očekivati bilo šta osim ovakvih i sličnih idiotluka?
VjecitiStudent wrote:Ne kontam čemu se čudite, nakon decenija zapošljavanja amiđića, tetića i stranačkih trčkarala, šta mislite ko radi u ovim institucijama? Zar treba očekivati bilo šta osim ovakvih i sličnih idiotluka?
A biće sve gore i gore ...
Smjelim koracima ka Bangladešu
Pod hitno staviti vrlo dugu ogradu duž pruge kako bi se zatrla svaka ideja prelaska trčeći preko ceste:
A ovaj kretenluk s rasvjetnim i nosivim stubovima direktno na asfaltu pod hitno popraviti ivičnjacima/ostrvima uz obavezne svijetleće ćunjeve s strelicom, kakvi su ranije bili na glavnim raskrsnicama uz šine(dok ih majmuni za volanom ne uništiše jednog po jednog):
madner wrote:Ograda se vec juce pravila, tako da bi trebalo malo sacekati da vidimo krajnje rezultate. Cini mi se betonska, da stiti pjesake od mahnitih vozaca.
Aha, napraviće je u dužini samog stajališta + uvrh glave 5m sa strana.
Na tom mjestu mora se napraviti čelična ugrada u dužini 3-5 stajališta jer u suprotnom seljakluk-pješacima neće biti mrsko pješačiti 10m od stajališta do prve prilike za pretrčavanje ceste!
A kako su oni zamislili da povezu stup sa gradom jer je trenutna isključna traka ulaz/izlaz na rampu prema aerodromu. Ako su mislili da ce komplet saobracaj za stup prebaciti preko hece i nedzarica vrli SDAovci ce to morati ekspresno promijeniti pa ćemo imati dogradnju taman pred iduće izbore
Napravili su nevidjen debilizam sa ukljucnim i iskljucnim trakama na petlji. Ako ostane onakva horizontalna signalizacija definitivno nije imalo svrhu prosirivati petlju..
neki wrote:Napravili su nevidjen debilizam sa ukljucnim i iskljucnim trakama na petlji. Ako ostane onakva horizontalna signalizacija definitivno nije imalo svrhu prosirivati petlju..
Ovu glupost dosada nigdje nisam vidio. Zašto su onda gradili ulaznu/izlaznu traku?