Ne mora znaciti ako se bavis kosarkom da ces vise narasti...XeuX wrote:zippoo87 wrote:poenta je da visinu dobijas po rodjenju,geneteski i na osnovu nekih drugih predispozicija i nikako se ne moze vjestacki utjecati na nju,stvoren si takav i takav,pruhvati to i zivi takav...zato mi nisu jasni ovi neki koji pisu da su "superiorniji" u odnosu na neke nize
meni moja visina nikada nije ni odmogla ni pomogla a nije niko ni rekao da sam bolji ili gori zbog visine ...zato mi neke "teoreme" ovdje i nisu jasne
ok,kontam cure se vise lijepe na visoke ,to je i logicno,ali to im nikako nije jedini i kljucni faktor kod odabira muzjaka...znaci ni to nije presudan faktor
recimo cure vislje od 180 cm uopste nisu sexy,bas djeluju neprirodno i ok je da one traze vislje momke,samo nije ni da vislje momke pale te visoke cure...vise puta na temi je napisano da furaju cure od 160 cm
zato zajebite tu nepotrebnu diskusiju...potpuno je nebitna...ima i previse primjera da bi bila slucajnost
Može se na visinu itekako uticat.Dobra ishrana,dosta sna.izbjegavanje alkohola i cigareta te bavljenjem sportom kao što je košarka mogu itekako uticati na visinu.
visina. problem ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
samsung456
#1126 Re: visina. problem ili ne?
- madner
#1127 Re: visina. problem ili ne?
Imas geneteski potencijal, koji ne mozes promjeniti. No losom ishranom itd... moze se desiti da ga ne ispunis.
- Ramzess Veliki
#1128 Re: visina. problem ili ne?
Ne ozbiljno, bavio sam se time. Kad imaš situaciju da šalješ komandosa da se provuče kroz žicu, kanalizacionu cijev ili da prepuže minsko polje omalehan i žgoljav ti je idealna kombinacija, ali ga sigurno nećeš slati da smiruje demonstrante ili da štiti tijelom ministra koji je snajperisti kresnuo ženu.pashasolidni wrote:pretjera ga sad i ti Ramo,ovo je u rangu da su bijelci inteligentniji od crnaca, a svi zajedno ni blizu Azijata.Ramzess Veliki wrote:Nije do toga nego su osobe niže rastom brže, stabilnije i mobilnije od visokih osoba pa su predodređenije za komandoska dejstva. Visoke osobe su sporije i manje mobilne, ali dobro štite svojom tjelesnom građom i djeluju autoritativnije pa se regrutuju za boddygarde, vojnu policiju i gardiste.Josip321 wrote:Zajeb..o je biti niži!![]()
Zaboravio sam kako su ih zvali, ali Amerikanci su u Vjetnamu niže vojnike slali u podzemne tunele da gonjaju Vjetnamce. Vjetnamci niži i kopali tunele pod zemljom koji su bili njima prilagođeni. Prosječni američki vojnik teško mogao ulaziti u njih. Pa slali niže.
Osobe srednje visine su svuda prispjele.
Jaran mi je tako stradao u minskom polju - bio je krakat i dok je puzao zakačio je minu van označene staze.
- Kikibombona
#1129 Re: visina. problem ili ne?
Ti mi se cinis zanimljiva za mini istrazivanje.alkalna_baterija wrote:Zar se nakon toliko vremena još uvijek prepucavaju?![]()
Svako će naći nekoga ko mu odgovara, ne nužno po visini, već po ukusu. Dešavalo mi se da mi prilaze momci koji su niži od mene, ali i viši. Jedan od dobrih drugova je visok gotovo 190 cm, a njegova djevojka oko 160 cm... Oni su sretni i tako im odgovara; nijedna njegova djevojka prije nije bila viša od sadašnje.![]()
Ja lično ne bih mogla biti s nekim ko je niži od mene, pa sa mojih 180 cm savršen je sklad (bar po meni) sa muževih 190 cm. Isto tako, da sam visoka 160, idealan bi bio neko od 170 cm, +- koji cm, iako je to zapravo malo za muškarca, po našim standardima.
Ovo sto kazes je razumno i logicno. Vecina zena razmislja na ovaj nacin. Sve ok.
Kako bi reagovala da ti se nabacuju dva tipa, jedan 1.80 a drugi 1.90
1.80
1.90

Dakle, sta je vaznije, visina ili lice i tijelo?
Drugo pitanje
Kako bi reagovala da ti se nabacuju dva momka podjednako privlacnog lica i tijela, samo je jedan 1.80 a drugi 1.90
1.80
Pametan, sarmantan i duhovit. Izezetno inspirativna i zanimljiva osba. Privlaci te njegov karakter i fizicki izgled, ali bi volje da je 10cm visi.
1.90
Prosjecna ineteligencija, sarm i duhovitost. Privlaci te njegov fizicki izgled i svidja ti se sto je visok, ali bi voljela da je snaznija licnost.
Koga bi izabrala?
-
zippoo87
#1130 Re: visina. problem ili ne?
haha to @ kiki,samo ostro i u kosti
pazi sada izgovora
pazi sada izgovora
- insomnia78
#1131 Re: visina. problem ili ne?
Sto bi u mene nena rahmetli rekla
Nit' se mali produzuju
Nit' se vel'ki skracuju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Nit' se mali produzuju
Nit' se vel'ki skracuju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Ramzess Veliki
#1132 Re: visina. problem ili ne?
Bravo Kiki, kombinacija je milion.
Osobu ne definiše samo jedna vrlina nego šarenilo vrlina i mana. 
-
Jokericious
#1133 Re: visina. problem ili ne?
Auuu. Znaci sada ocekujemo sukob krakatih i niskih. Madner je svoje uradio.zippoo87 wrote: recimo cure vislje od 180 cm uopste nisu sexy,bas djeluju neprirodno i ok je da one traze vislje momke,samo nije ni da vislje momke pale te visoke cure...vise puta na temi je napisano da furaju cure od 160 cm![]()
- Capajebo
#1134 Re: visina. problem ili ne?
To drugo pitanje, za osobu br. 1 si navela 7 pozitivnih osobina, a za osobu broj 2. 4 pozitivne, i jednu negativnu (prosjecna inteligencija), sto samo po sebi kazuje sta ti pokusavas da dokazes ovde 
- Kikibombona
#1135 Re: visina. problem ili ne?
Cilj je da uvidimo koliko je visina bitna i da ki se kod djevojke kao sto je Baterija moze nadomjestiti drugim kvalitetima.Capajebo wrote:To drugo pitanje, za osobu br. 1 si navela 7 pozitivnih osobina, a za osobu broj 2. 4 pozitivne, i jednu negativnu (prosjecna inteligencija), sto samo po sebi kazuje sta ti pokusavas da dokazes ovde
Zgodan muskarac od 1.90 u vecini slucajeva izgleda privlacnije od zgodnog muskarca od 1.80. Tu nema spora. Pokusavamo otkriti nesto drugo.
Dakle, prva osba je privlacnog karaktera, druga je prosjecnog i ima prolaznu ocjenu. Pitanje je sta ce prevagnuti, visina ili karakter. Tu je dilema.
- Capajebo
#1136 Re: visina. problem ili ne?
Visina jeste bitna, samo je pitanje pod kojim uslovima prestaje biti bitna. A ne koliko je bitna.
A pod ovim tvojim uslovima, svaka zenska osoba koja odabere visinu ispred onoga sto si ti napisala kao vrline te manje osobe je glupa 1/1. Tako da se ne moze bas tako porediti.
A sva ova price je vala sizifov pos'o
A pod ovim tvojim uslovima, svaka zenska osoba koja odabere visinu ispred onoga sto si ti napisala kao vrline te manje osobe je glupa 1/1. Tako da se ne moze bas tako porediti.
- madner
#1137 Re: visina. problem ili ne?
Inace je anketa pogresna jerbo osoba sa 190 daje drugi dojam samom visinom.
To jeste poenta.
To jeste poenta.
- Kikibombona
#1138 Re: visina. problem ili ne?
I ovdje moram intervenisati.zippoo87 wrote:recimo cure vislje od 180 cm uopste nisu sexy,bas djeluju neprirodno i ok je da one traze vislje momke,samo nije ni da vislje momke pale te visoke cure...vise puta na temi je napisano da furaju cure od 160 cm![]()
Ako si nizi rastom, logicno da te ne privlace izrazito visoke djevojke. Ima tu nesto u genima. Muskarce obicno privlace djevojke koje su njihove visine (par cenata gore - dole ili nize).
Izrazito visoke muskarce privlace visoke djevojke ako su lijepo gradjene. Privlace ih vise nego niske, sasvim sigurno.
Ako si dobar frajer, imat ces dobre trebe. Sve se stavi na vagu, cijela licnost odasilje privlacnost. Sve je vazno i nista nije presudno.
-
Jokericious
#1140 Re: visina. problem ili ne?
Kad je stavio 180 i 190. 180 je sasvim solidna visina, sa kojom si visi od vecine cura. Tako da ce uzeti ih dosta u ovom slucaju to.sha_ba wrote:180
Nek promjeni na 170 pa ce biti druga prica.
- Kikibombona
#1141 Re: visina. problem ili ne?
Nije glupa. Pitanje je samo kakve ima priroitete.Capajebo wrote:Visina jeste bitna, samo je pitanje pod kojim uslovima prestaje biti bitna. A ne koliko je bitna.
Zasto je covjek prosjecne inteligencije i prosjecne dopadljivosti los? Za sebe mislim da sam takav, prosjecan.
Naveo sam primjer prosjecnog covjeka i covjeka sa 'x faktorom'. Jedan se djevojci iznimno svidja karakterom, drugi fizickim izgledom. Prvi isto tako izgleda dobro i privlacan je, drugi isto tako ima privlacnu osobnost.
Jbg. Nemoj previse bukvalno shvatati. Samo stavljam dilemu izemdju vrhunskog karaktera i vrhunskog izgleda.
- Kikibombona
#1142 Re: visina. problem ili ne?
Stavio sam 1.80 zato sto je Baterija toliko visoka. Kod nje momak od 1.70 iz razumnih i logicnih razloga ima male sanse.Jokericious wrote:Kad je stavio 180 i 190. 180 je sasvim solidna visina, sa kojom si visi od vecine cura. Tako da ce uzeti ih dosta u ovom slucaju to.sha_ba wrote:180
Nek promjeni na 170 pa ce biti druga prica.
Da postavim pitanje za sve djevojke
Ovaj momak je visok koliko i vi, nosom se dodirujete
Ovaj momak je od vas visi 10-15cm

Karakter oba momka vas podjednako privlaci. Samo se oko izgleda dvojite. Hocete li izabrati ljepse lice i tijelo ili visnu? To je kljucno pitanje koje nam uveliko moze reci koliko je visina vazna.
-
sha_ba
#1143 Re: visina. problem ili ne?
kiki ba sto puta isto pitanje.... ponovo pod a, za mene

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1144 Re: visina. problem ili ne?
Fakatsha_ba wrote:kiki ba sto puta isto pitanje.... ponovo pod a, za mene![]()
inace, uvijek lice
-
Jokericious
#1145 Re: visina. problem ili ne?
Kakvo lice treba biti za tebe lady? 
-
mefistofilis
#1146 Re: visina. problem ili ne?
ma i ta genetika je cudna.
moj stari visok 174 a stara 160 i nesto... a ja 186. buraz 175.
e gdje je sad tu logika.
i dede i nane s obje strane nisu presli 175
moj stari visok 174 a stara 160 i nesto... a ja 186. buraz 175.
e gdje je sad tu logika.
i dede i nane s obje strane nisu presli 175
-
Jokericious
#1147 Re: visina. problem ili ne?
Buraz ima 13, ti 22? 
-
mefistofilis
#1148 Re: visina. problem ili ne?
Jokericious wrote:Buraz ima 13, ti 22?
-
Jokericious
#1149 Re: visina. problem ili ne?
I reci nam ko vise cura pokupi?
- South Blue Mama
#1150 Re: visina. problem ili ne?
jooooj, Titina mi rahmeta niste normalni
dok je svijeta vazice ona stara da birac nikada nije bio veliki
Samo mi recite sta se desilo sa teorijom pupak na pupak? Molila bih madnera da nam nadje kakvo strucno misljenje na zadatu temu
Samo mi recite sta se desilo sa teorijom pupak na pupak? Molila bih madnera da nam nadje kakvo strucno misljenje na zadatu temu