Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
didžej

#1126 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote:
didžej wrote: sta cu ja u lukavici? da gledam ko ce me kakvom flasom udariti po glavi kad se napije ili da me gledaju ispod oka?
neki idu dole, znam ih ja, nasli, culi ima kurava misle zguzit' ce nesto nabrzaka...
to ti je jedini razlog sto raja iz grada ide tamo a idu i srbi i hrvati da "udahnu zraka" kod svoje brace.
i to je opste poznato.
Ma da, lete flase gdje god uđes. :-) To ti je ovde pozdrav, umjesto dobar dan, gađas sankera flasom odmah s vrata. :lol: A nema te ko sta gledati ispod oka, jedino ako rogove nemas? :D
I da, dolaze po danu na kafu i misle nesto zguzit, kako da ne... Necu te ja nista ubjeđivati, zivi idalje u zabludi. :wink:
nisam u zabludi, limvo ja srbe, posebno srpkinje za koje mislim da su jedne od najljepsih zena na svijetu al' sto bih ja iz grada isao u selo da trazim provod kad to sve imam u gradu?
ako hocu ludilo odem u bg ili u sabac na vasar a ne u blijedu kopiju toga. :wink:
budi ti objektivan. :)
kockica_kockica

#1127 Re: Istočno Sarajevo

Post by kockica_kockica »

Konobari u kaficima su hiper ljubazni prema svima... Obisla sve kafane tamo i sve i jedan je bio toliko ljubazan da mi nekad bude neugodno, a i kafa je jeftinija, i na vecini mjesta dobrog ukusa ... :-D

Ne znam zasto neki imaju tako odbojan stav prema I.S...
Havatar

#1128 Re: Istočno Sarajevo

Post by Havatar »

didžej wrote:
Black swan wrote:
didžej wrote:]barem su državljani bih
i raso je drzavljanin bih.
al' u k.rcu. :wink:
porediš zajedničku državu sa poslijeratnim preseljenjima iz drugih država
mentalitet je isti i u zajednickoj drzavi prije rata i u samostalnim drzavama poslije rata.
batko iz niksica, karadzic s durmitora a 'vamo ganic iz novog pazara i celo delalic iz prijepolja.
ubice i lopovi i jedni i drugi.
a to im je dopustio niko drugi nego fina gradska raja sa bh. drzavljanstvom.[/quote]
Nisu isto posto su Srbi na celu sa Karadzicem pocinili genocid dok Bosnjaci nisu a osim toga Ganic nije pocinio nikakav zlocin tako da je sramota da ovo pises i da izjednacavas ono sto ne moze da se izjednaci.
didžej

#1129 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Havatar wrote: Nisu isto posto su Srbi na celu sa Karadzicem pocinili genocid dok Bosnjaci nisu a osim toga Ganic nije pocinio nikakav zlocin tako da je sramota da ovo pises i da izjednacavas ono sto ne moze da se izjednaci.
ganic je lopov i lazov a ko laze taj i krade, ko krade taj i ubija, stara narodna. :D da li je zlocinac formalno ili nije nije toliko ni bitno.
sta to znaci izjednacavam?
ako ubijes jednog covjeka kao da si ubio cijeli svijet, stoga nema sta da me bude stid.
k'o sto ne bih volio da sjedim za stolom s masovnim ubicom tako ne bih volio da sjedim za stolom ni sa covjekom koji je napravio jedno ubistvo ili pokrao nekoga.
samo je to razlika izmedju njih.
kremali

#1130 Re: Istočno Sarajevo

Post by kremali »

kockica_kockica wrote:Konobari u kaficima su hiper ljubazni prema svima... Obisla sve kafane tamo i sve i jedan je bio toliko ljubazan da mi nekad bude neugodno, a i kafa je jeftinija, i na vecini mjesta dobrog ukusa ... :-D

Ne znam zasto neki imaju tako odbojan stav prema I.S...

sto li boze???
nisam_ni_ja

#1131 Re: Istočno Sarajevo

Post by nisam_ni_ja »

Creasy wrote:Istocno Sarajevo, a nalazi se juzno od SA... :-)
Pa i nije baš.

Image
radostan dan

#1132 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

ja što vas navlače da odete tamo, da izgubite glavu, kukala vam majka...
ultima_palabra

#1133 Re: Istočno Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Jednom kupio kauč u Simpu (zadovoljan) i par puta bio na utakmici (najčešće zadovoljan). Za nešto drugo fakat nemam potrebu...
didžej

#1134 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

radostan dan wrote:ja što vas navlače da odete tamo, da izgubite glavu, kukala vam majka...
tako su maltretirali neke "teherance" pa im doslo par vozilica na celu sa izom spahovicem i postrojili ih u tom kaficu, palo je i par samara...
od tad nema problema. 8-)
radostan dan

#1135 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

ne bi ja tamo ni za karton vinjaka...
Creasy

#1136 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Bodkin wrote:@DJ idu da cugaju za malo para, za 10 km se napijes i platis taksi :D ( bar je tako prije bilo.ne znam jesu cijene skocile). idu da malo promijene ambijent ili idu da kupuju klempu jer je jeftinija ili veca ponuda.
nego jel fakat onu ulicu zovete spasa? :D

Spasa, sto da ne. :D
Creasy

#1137 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote:
radostan dan wrote:ja što vas navlače da odete tamo, da izgubite glavu, kukala vam majka...
tako su maltretirali neke "teherance" pa im doslo par vozilica na celu sa izom spahovicem i postrojili ih u tom kaficu, palo je i par samara...
od tad nema problema. 8-)

:lol:

Koji je to film? Daj trailer! :D
radostan dan

#1138 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

mene jednom izvuko rođak, drugi put sam išo anonimno...
didžej

#1139 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote:

raspitaj se, ima neki savo sto kafic drzi, savo bokser, bokso, il' tako nesto, je dobio po labrnji.
ima od tad godina-dvije.
radostan dan

#1140 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

pića su jeftinija ali slabijeg kvaliteta.
radostan dan

#1141 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

koke lakše daju al se naše bolje ...
Creasy

#1142 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote:
Creasy wrote:

raspitaj se, ima neki savo sto kafic drzi, savo bokser, bokso, il' tako nesto, je dobio po labrnji.
ima od tad godina-dvije.

"Roma" - tu samo balavurdija izlazi, ali cisto sumnjam da je Izo Spahovic tu nekoga postrojavao. Ti bgm ko malo dijete, sta god ti serviraju, ti popases. :D
didžej

#1143 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote:
"Roma" - tu samo balavurdija izlazi, ali cisto sumnjam da je Izo Spahovic tu nekoga postrojavao. Ti bgm ko malo dijete, sta god ti serviraju, ti popases. :D
aha, sad smo vec dosli do imena kafica i argumenta tipa "cisto sumnjam". :wink:
nista ne pasem nego sam cuo od momka koji je bio tamo, kafic na sprat, frka izbila, ovi otisli po izu, skupila se ekipa i dosla u kafic.
za ostalo pitaj savu boksu. :D
pa sta ti mislis vi da se nekome kurcite a valja vam svima ujutro u grad na posao. :D
Creasy

#1144 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote:
Creasy wrote:
aha, sad smo vec dosli do imena kafica i argumenta tipa "cisto sumnjam". :wink:
nista ne pasem nego sam cuo od momka koji je bio tamo, kafic na sprat, frka izbila, ovi otisli po izu, skupila se ekipa i dosla u kafic.
za ostalo pitaj savu boksu. :D
pa sta ti mislis vi da se nekome kurcite a valja vam svima ujutro u grad na posao. :D

Vidi nesto, prica ti je toliko smijesna da je vise necu komentarisati, jer mi se po tvojoj prici cini da si maloljetan. :D A sto se ovog drugog tice, ja kad idem na posao maskiram se, stavim brkove i bradu da me ne prepoznaju Hordasi i Manijaci... :lol:
didžej

#1145 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote: Vidi nesto, prica ti je toliko smijesna da je vise necu komentarisati, jer mi se po tvojoj prici cini da si maloljetan. :D A sto se ovog drugog tice, ja kad idem na posao maskiram se, stavim brkove i bradu da me ne prepoznaju Hordasi i Manijaci... :lol:
samo se ti raspitaj pa napisi sta si cuo, da vidimo ko je ispao smijesan. :D
ja ga bemje ko zivi u batrljku a radi u seheru, gdje ces radit' sutra kad se otcijepite? :D
radostan dan

#1146 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

naš je tata jači od vašeg tate...
CSKA

#1147 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Kazu nema belaja,a ovamo ekipa dolazila u I.S. :D
Jedinstvo_Manchester

#1148 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

Creasy wrote:
didžej wrote:
Creasy wrote:

ima od tad godina-dvije.

Postrojio Savu :lol: , to ti je skoro ko da je rekao da je postrojio Ždrala i Eleza sa sve ekipom i ostao živ :lol:
moranadruga

#1149 Re: Istočno Sarajevo

Post by moranadruga »

radostan dan wrote:ne bi ja tamo ni za karton vinjaka...
hoces i mezu? ha? :lol:
radostan dan

#1150 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

moranadruga wrote:
radostan dan wrote:ne bi ja tamo ni za karton vinjaka...
hoces i mezu? ha? :lol:
u is bolje koke, u sa auta...
Post Reply