U dilemi sam uzeti ovaj 7 incni ili neki slabiji 9 incni, sta bi vi preporucili?bordo gandalf wrote:Ovaj za 280 izgleda pravo dobar deal? Je li neko imao iskustva sa ovim tabletom?
www.pik ba/artikal/6775698/bmorn-quad-core-android-4-1-1gb-ram-5mp-8gb/
NoName Tableti - all about
Moderator: Benq
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1126 Re: NoName Tableti - all about
-
Mustang1
#1127 Re: NoName Tableti - all about
Kakvi su ovi 2look tableti sa pika iz promedie ? Kontam da uzmem da imam korisno mi je pogotovo sad ljeto da mogu na balkonu i tako to
Nesto oko 200 KM sam mislio .. Imaju oni od 7 to im je cijena otprilike ima jedan 9 incha nesto skuplji .. Jel bolje od 9 uzeti ili neki od 7
- Qler
#1128 Re: NoName Tableti - all about
Juce sam cackao ovaj 2look. Kinez pravi. Jaran ga je jeftino platio i to je ok. Ali ovo sto traze po meni ne vrijedi tih para. Display ocajan, laga i stopa pravo, a kvaliteta je losa. Ima sim slot, i slhsalica je recimo sa gornje strane, dugme za zakljucavanje je dole a kamera je ako postavis slusalicu lijevo, u donjem desnom uglu, i ono 2look nazad isto naopako ako ti je slusalica gore... Jaran ga platio 80KM i toliko realno i vrijedi
- seoBIH
#1129 Re: NoName Tableti - all about
QLER ti je dao odgovorSwatkiMawi13 wrote:Kakvi su ovi 2look tableti sa pika iz promedie ? Kontam da uzmem da imam korisno mi je pogotovo sad ljeto da mogu na balkonu i tako toNesto oko 200 KM sam mislio .. Imaju oni od 7 to im je cijena otprilike ima jedan 9 incha nesto skuplji .. Jel bolje od 9 uzeti ili neki od 7
Bolji su ostali kinezi koje mozes naci i za 150KM a touch i brzina skoro pa duplo bolja.
-
Mustang1
#1130 Re: NoName Tableti - all about
Koji .. Ima li neki neka preporuka .. Evo ja gledam sad sve ti 2look.ovi 
-
irconbih
#1131 Re: NoName Tableti - all about
Ljudstvo, treba mi preporuka za neki tab. Namjena bi mu bila iskljucivo gledanje videa u autu. Od "dodatne opreme" tipa GSM - ne treba, kvalitetna kamera - ne treba. Jedino je bitno da ima mjesto za karticu i da tecno pleja video koji se pusti. Ili mozda neki drugi uredjaj koji bi posluzio istoj svrsi.

-
Nermin_BH
#1132 Re: NoName Tableti - all about
Kupite galaxy tab 7.0 kosta 320 KM bolji je i brzi od tih kineza a jos brend.
-
kojeime
#1133 Re: NoName Tableti - all about
Bolji 7 incni se vise isplati nego slab 9 incni. Osim ako velicina ekrana nije najvaznija stvar.bordo gandalf wrote:U dilemi sam uzeti ovaj 7 incni ili neki slabiji 9 incni, sta bi vi preporucili?bordo gandalf wrote:Ovaj za 280 izgleda pravo dobar deal? Je li neko imao iskustva sa ovim tabletom?
http://www.pik ba/artikal/6775698/bmorn-quad-core-android-4-1-1gb-ram-5mp-8gb/
Ako nekome treba tablet za ozbiljne stvari onda obavezno dobar brendirani, Da li je to iPad, Galaxy, Asusi, Aceri... Ovi jeftini kineski (do 300 KM sa 9 ili 10 incnim ekranima) su bas to, jeftini kineski, znaci ne ocekujete od njih nista posebno.
Iako, za ozbiljan rad ja ne bih uopste razmisljao o tabletu vec o pravom racunaru, bio to laptop, ultrabook ili netbook. Ali ako bas mora biti tablet, za ozbiljan rad kupovati ozbiljan tablet.
- seoBIH
#1134 Re: NoName Tableti - all about
Sta smatras pod "ozbiljan" rad na tabletu !?
-
kojeime
#1135 Re: NoName Tableti - all about
Na primjer ljudi koriste tablete kao uredjaje za snimanje muzike sa Garage band softverom. Kada je bio Nguyen Le u Sarajevu, koristili su iPad na koncertu. Za sta tacno ne znam, ali svi su vidjeli da koriste iPad. Moze se koristiti za spisak pjesama, ili pustanje zvucnih efekata koje muzicari ne mogu otsvirati, za upravljaje uredjajem koji kontrolise svetla i svjetlosne efekte, i ko zna za sta se sve moze tablet koristiti sto se muzike tice.123456789 wrote:Sta smatras pod "ozbiljan" rad na tabletu !?
Ili fotografi koji su na terenu pa trebaju izabrati i sortirati fotografije koje ce poslati u redakciju. Mozda ih cak primitivno obraditi (isjeci ili napraviti slicne jednostavnen zahvate), ili ljudi koji prikuplaju podatke na terenu (naucne, statisticke...) i salju svojim "centralama". Prezentacije.
I tako dalje.
Ima puno poslova za koje je lagan prenosni uredjaj dobra stvar, ali za ozbiljan posao treba jaca kompjuterska snaga.
Last edited by kojeime on 15/06/2013 15:44, edited 2 times in total.
- seoBIH
#1136 Re: NoName Tableti - all about
Slazem se! Za takve poslove su potrebni i "poslovnI" tableti, i oni se ne mogu naci ispod 700-800KM, zato takve osobe nece ni traziti tablet od 200KM i ocekivati da to moze 
Na ovoj temi nisam vidio nikoga da trazi preporuku tableta do 200KM a da moze to sto si naveo.
Na ovoj temi nisam vidio nikoga da trazi preporuku tableta do 200KM a da moze to sto si naveo.
-
kojeime
#1137 Re: NoName Tableti - all about
123456789 wrote:Slazem se! Za takve poslove su potrebni i "poslovnI" tableti, i oni se ne mogu naci ispod 700-800KM, zato takve osobe nece ni traziti tablet od 200KM i ocekivati da to moze
Cini mi se da je forumas Haris.ba prije nekoliko postova trazio preporuku tableta koji ce mu sluziti za prezentacije ili malo ozbiljniji rad, pa sam napisao svoj post misleci i na njega.
-
suza81
#1138 Re: NoName Tableti - all about
da li se moze slomljeni samsung tablet na bilo koji nacin vise iskoristiti??? Popraviti, prodati...?
- seoBIH
#1139 Re: NoName Tableti - all about
Definisi slomljen.
-
suza81
#1140 Re: NoName Tableti - all about
U jednom je komadu ali napukao i malo otvoren.. displej ne funkcionise, napuni bateriju.. mogu ga upaliti i to je sve.
- seoBIH
#1141 Re: NoName Tableti - all about
Pa mozes popraviti, tj zamjeniti displej ili touch sta je vec puklo. ako ne znas sam odnesi u neku radnju pa da provjeris s njima koliko KM.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1142 Re: NoName Tableti - all about
Ma ne treba mi za te ozbiljnije stvari, tablet cu koristiti za net (skype, fb i sl), gledanje filmova znaci cisto za neku zabavukojeime wrote:
Bolji 7 incni se vise isplati nego slab 9 incni. Osim ako velicina ekrana nije najvaznija stvar.
Ako nekome treba tablet za ozbiljne stvari onda obavezno dobar brendirani, Da li je to iPad, Galaxy, Asusi, Aceri... Ovi jeftini kineski (do 300 KM sa 9 ili 10 incnim ekranima) su bas to, jeftini kineski, znaci ne ocekujete od njih nista posebno.
Iako, za ozbiljan rad ja ne bih uopste razmisljao o tabletu vec o pravom racunaru, bio to laptop, ultrabook ili netbook. Ali ako bas mora biti tablet, za ozbiljan rad kupovati ozbiljan tablet.
-
Son1
#1143 Re: NoName Tableti - all about
Zar je moguce obavljati bilo kakav ozbiljan rad na tabletu?
Uz dodatak tastature, recimo da se korisnost tableta povecava, ali ni tada nije pogodan za neke osnovne operacije, tipa rada u full office paketima.
Koja je to funkcija tableta, koja se moze koristiti za obavljanje nekog ozbiljnog posla?
Uz dodatak tastature, recimo da se korisnost tableta povecava, ali ni tada nije pogodan za neke osnovne operacije, tipa rada u full office paketima.
Koja je to funkcija tableta, koja se moze koristiti za obavljanje nekog ozbiljnog posla?
- seoBIH
#1144 Re: NoName Tableti - all about
Zasto ne bi mogao raditi u office kada spojis mis i tastaturu, te uz to imas i ekran osjetljiv na dodir !? Cak mozes vrijednosti unositi lakse na tablet nego na pc.
-
kojeime
#1145 Re: NoName Tableti - all about
Prije nekoliko postova to mnpisah.Son1 wrote:Zar je moguce obavljati bilo kakav ozbiljan rad na tabletu?
Imas puno poslova gdje na terenu moras unijeti podatke. Bilo rucno bilo prikljucivanjem na uredjaje sa kojih downloadujs podatke. Lakse je nositi tablet nego laptop. To je jedan primjer.
Fotograf si, radis u redakciji, na terenu si, trebas fotografiju poslati u redakciju, nemas u blizini WiFi, nema se vremena cekati dok ti dodjes do redakcije ili dok dodjes na mjesto gdje imas WiFi, , prikopcas tablet na aparat i preko GSM internet pristupa uradis posao. Opet ti je lakse nositi tablet nego laptop. To je drugi primjer.
A bio sam na koncertu na kojem se tablet koristi za vrijeme svirke. Ima toga jos.
Ali to tableti od 200 KM nece uraditi ili nikako ili dovoljno dobro i brzo, za to trebaju bolji i skuplji uredjaji.
-
kojeime
#1146 Re: NoName Tableti - all about
Imam netbook tezak 1,2 kg sa windows 7 na njemu, 250 GB HDD, baterija od 8 sati, itd. Imam tablet koji je sa tastaturom je tezak oko 700 grama, velicina (zbog tastature) slicna kao kod netbooka. Ali za razliku od netbooka koji je 10,1 inca tablet je 7 inca, sa baterijom od oko 3,5 sati. Veci tablet i tablet sa boljom baterijom sa tastaturom je vec 1 kg ako ne i vise. A onda prednost ide ka Windows 7 ili Linuxu koji su ipak bolji OS-ovi bolji od Androida, vecem HDD, boljoj tastaturi, vise USB prikljucaka, itd, a to znaci da je tada bolje koristiti netbook jer za istu velicinu, tezinu i cijenu dobijas vise.123456789 wrote:Zasto ne bi mogao raditi u office kada spojis mis i tastaturu, te uz to imas i ekran osjetljiv na dodir !? Cak mozes vrijednosti unositi lakse na tablet nego na pc.
Dodavanjem tastature i misa tablet gubi smisao. Probao sve to i to je moj zakljucak.
- O'zone
- Globalni moderator
#1147 Re: NoName Tableti - all about
Možda je već bio na ovoj temi ali bih volio da mi neko ko ima iskustva sa tabletima više od mene (moje je 0) predloži nešto do 300 KM
Ovo nađoh i kod nas jeftino
http://arnovatech.com/products/g3/arn_1 ... gb&lang=en
Tablet mi treba s vremena na vrijeme za mailove,malom za crtane i igrice te za internet kad sam na mjestima gdje istog nema (imam usb za mobilni internet valjda može se nekako skopčati na tablet) i fino bi bilo da je kompatibilan sa nekom USB tastaturom ono fotrola tastatura u jednom.
Zahvaljujem
Ovo nađoh i kod nas jeftino
http://arnovatech.com/products/g3/arn_1 ... gb&lang=en
Tablet mi treba s vremena na vrijeme za mailove,malom za crtane i igrice te za internet kad sam na mjestima gdje istog nema (imam usb za mobilni internet valjda može se nekako skopčati na tablet) i fino bi bilo da je kompatibilan sa nekom USB tastaturom ono fotrola tastatura u jednom.
Zahvaljujem
-
Skin
#1148 Re: NoName Tableti - all about
.
Last edited by Skin on 11/10/2013 01:09, edited 1 time in total.
- mbenz
#1149 Re: NoName Tableti - all about
ja se izvinjavam , vjerujem da je bilo rijeci i o ovim prestigio tabletima ali mi se neda citati 47 stranica foruma da ga nadjem , vidim francuski proizvod pa mislim da bi trebali biti bolji od kineza, ako ko ima da kaze kako ga slusa i tako 
- respo
#1150 Re: NoName Tableti - all about
kakav ba francuski produkt kinez isto kao i ostali