Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1126 Re: Unicredit banka, all about

Post by Tomahawk11 »

Jah, bogati Nijemci....a Austrijanci nisu bogati :-)
Svica, Austrija, Njemacka....sveto trojstvo banaka i osiguravajucih drustava ;-)
starii

#1127 Re: Unicredit banka, all about

Post by starii »

sta im ovo znaci:

naknada za korištenje kartice, u slučaju manje od 5 terećenja računa (knjiženja na računu) po kome je izdana kartica za bezgotovinska plaćanja karticom u prethodnom kalendarskom tromjesečju (primjenjuje se od 01.01.2018.)

3KM kvartalno, 0KM za korisnika JES! Paket računa, 0KM za Teenage kartice
saa

#1128 Re: Unicredit banka, all about

Post by saa »

starii wrote:sta im ovo znaci:

naknada za korištenje kartice, u slučaju manje od 5 terećenja računa (knjiženja na računu) po kome je izdana kartica za bezgotovinska plaćanja karticom u prethodnom kalendarskom tromjesečju (primjenjuje se od 01.01.2018.)

3KM kvartalno, 0KM za korisnika JES! Paket računa, 0KM za Teenage kartice
Ako ne budes placo karticom barem 5 puta u tri mjeseca, platices naknadu za (ne)korištenje kartice, ako ja dobro razumijem.
probook

#1129 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

Postaju katastrofa. Uvijek im malo para. Imaju ubjedljivo najvece provizije i sada jos podizu cijene za pravna lica od nove godine. I izmisli to oko placanja karticama i naknade ako ne platis par puta karticom.

Haos su...najgora banka :run:
Dinostula

#1130 Re: Unicredit banka, all about

Post by Dinostula »

Kakva im je ovo fora sa neaktivnim racunima ??
Meni dosla obavjest da su mi racuni neaktivni a nikad u zivotu nisam nista kod njih otvorio.
Da li je jos neko ovo dobio preko poste ??
Isto tako stari dobio ali od rajfajzen banke.
newklear

#1131 Re: Unicredit banka, all about

Post by newklear »

Na VISA CLASSIC mi piše da vrijedi 01/17. Da li vrijedi i januar ili moram otići do banke prije januara?
Heller

#1132 Re: Unicredit banka, all about

Post by Heller »

newklear wrote:Na VISA CLASSIC mi piše da vrijedi 01/17. Da li vrijedi i januar ili moram otići do banke prije januara?
do kraja mjeseca
kokuz_sa

#1133 Re: RE: Re: Unicredit banka, all about

Post by kokuz_sa »

newklear wrote:Na VISA CLASSIC mi piše da vrijedi 01/17. Da li vrijedi i januar ili moram otići do banke prije januara?
Meni pise 12/16..
U banci mi rekose zadnje sedmice u mjesecu da dodjem po karticu

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
MAN-lion's coach

#1134 Re: Unicredit banka, all about

Post by MAN-lion's coach »

Dinostula wrote:Kakva im je ovo fora sa neaktivnim racunima ??
Meni dosla obavjest da su mi racuni neaktivni a nikad u zivotu nisam nista kod njih otvorio.
Meni jeste danas došla.
Imala sam nekad otvoren račun obični žiro na onu kartonsku karticu dok sam dobijala stipendiju nekad 2006-2007 godine i poslije nisam više sa njima imala ništa jer sam otišla u drugu banku.
Morat ću otići da provjerim zašto se sada nakon toliko vremena oglašavaju, jer od 2007 do danas je prošlo 9 godina, tako mi to liči na besmislicu, ako su već ažurni u poslovanju trebali su se oglasiti odmah u roku od godine.
Dinostula

#1135 Re: Unicredit banka, all about

Post by Dinostula »

MAN-lion's coach wrote:
Dinostula wrote:Kakva im je ovo fora sa neaktivnim racunima ??
Meni jeste danas došla.
Imala sam nekad otvoren račun obični žiro na onu kartonsku karticu dok sam dobijala stipendiju nekad 2006-2007 godine i poslije nisam više sa njima imala ništa jer sam otišla u drugu banku.
Morat ću otići da provjerim zašto se sada nakon toliko vremena oglašavaju, jer od 2007 do danas je prošlo 9 godina, tako mi to liči na besmislicu, ako su već ažurni u poslovanju trebali su se oglasiti odmah u roku od godine.
Jesi bila u banci Unicredit vezano za racun ?
Danas isao zenska mi vice da imam jos 18KM na racunu.
Zadnji put digao stipendiju 2001 godine i likovi mi nakon 15 godina salju da mi je racun neaktivan.
MAN-lion's coach

#1136 Re: Unicredit banka, all about

Post by MAN-lion's coach »

Nisam, bila sam zauzeta ovih dana, otiću valjda do srijede da utvrdim o čemu se radi.
kokuz_sa

#1137 Re: Unicredit banka, all about

Post by kokuz_sa »

Podigoh karticu ovu novu..
Na pitanje za placanje preko paypala..odgovor ovakav bi

"Mozete platiti..ali ne mozete primiti refund"

Na pitanje imaju li mi neku drugu opciju da ponude da mogu i ferundirat pare ..kaze nema nikakve jer neki zakon to nije definisao..

Tako da primam prijedloge gdje da otvorim novi racun u drugoj banci gdje cu imati mogucnost placanja preko paypala i fefundiranja

Tomahawk11
Globalni moderator

#1138 Re: Unicredit banka, all about

Post by Tomahawk11 »

Ja bih ti preporucio da vidis u Intesi.
Sve u jednoj kartici.
Capsicum

#1139 Re: Unicredit banka, all about

Post by Capsicum »

kokuz_sa wrote:Podigoh karticu ovu novu..

Na pitanje imaju li mi neku drugu opciju da ponude da mogu i ferundirat pare ..kaze nema nikakve jer neki zakon to nije definisao..

Tako da primam prijedloge gdje da otvorim novi racun u drugoj banci gdje cu imati mogucnost placanja preko paypala i fefundiranja

Ne vjerujem da ne mozes primiti refund. Mozda se nije dobro izrazila ili ne razumije materiju. Refund bi morao moci bez problema. Ali primanje novca preko Mastercard debit nece biti moguce.
MrShadow

#1140 Re: Unicredit banka, all about

Post by MrShadow »

a je li u unicredit banci sa visa credit karticom moguce primati pare na paypal ? Odnosno koristio bih ovu karticu i za primanje i za placanje s tim da naravno vodim racuna da ne idem u minus ?
Visa credit karticu mi rekose da mogu dobiti bez ikakve naknade kao dio YES paketa ako sam zaposlen ?
fortaleza

#1141 Re: Unicredit banka, all about

Post by fortaleza »

kokuz_sa wrote:Podigoh karticu ovu novu..

Ja upravo primio refund s paypala sa ovom novom Mastercard karticom... Ne može se primati uplata, refund već može.

Image
kokuz_sa

#1142 Re: Unicredit banka, all about

Post by kokuz_sa »

Ja namjenski pitah za refund..
Jel mi ne treba da primam pare kartica nikako..
I izriicito rekli da samo placat mogu a da ni ferund ne moze da se dobije

probook

#1143 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

kokuz_sa wrote:Ja namjenski pitah za refund..
Jel mi ne treba da primam pare kartica nikako..
I izriicito rekli da samo placat mogu a da ni ferund ne moze da se dobije

Sjecam se da prije nije moglo ni sa jednom karticom u BiH da se primaju uplate, a refund je radio sa svim karticama, tako da je to sigurno i danas tako sto se tice refund-a
toure123

#1144 Re: Unicredit banka, all about

Post by toure123 »

Ljudi trebam da otvorim devizni Visa electron racun. Do sada sam imao karticu u Unicredit Visa Electron i sve je bilo ok. Dolaskom nove MasterCard - da li je istina da vise necu moci isplacivati novac sa PayPal-a na tu istu MasterCard???

Ako je to istina ,moze li mi neko preporuciti alternativnu banku u kojoj se moze dobiti Visa electron debitna kartica na koju se mogu vrsiti isplate???
perfect_guy

#1145 Re: Unicredit banka, all about

Post by perfect_guy »

toure123 wrote:Ljudi trebam da otvorim devizni Visa electron racun. Do sada sam imao karticu u Unicredit Visa Electron i sve je bilo ok. Dolaskom nove MasterCard - da li je istina da vise necu moci isplacivati novac sa PayPal-a na tu istu MasterCard???

Ako je to istina ,moze li mi neko preporuciti alternativnu banku u kojoj se moze dobiti Visa electron debitna kartica na koju se mogu vrsiti isplate???
tačno, nećeš moći. Što ja mogu potvrditi, RF funkcioniše, Bor (sad privredna) ne. Malo prelistaj Paypal temu, tu i tamo se pominju banke i vidjećeš od ostalih šta može
S@din

#1146 Re: Unicredit banka, all about

Post by S@din »

nije riječ o unicredit banci, ali sasvim slučajno otvorih račun u NLB Banci jer mi je bila najbliža, uglavnom sad račun koristim za sve ...

Start paket, naknada 3 km mjesečno, dobije se sms bankarstvo (sms dolazi iste sec kad se desi promjena, internet bankarstvo), a najvažnija stvar dizanje gotovine na bankomatima bez provizije ... :idea: :thumbup:
problemnatravunu

#1147 Re: Unicredit banka, all about

Post by problemnatravunu »

S@din wrote:nije riječ o unicredit banci, ali sasvim slučajno otvorih račun u NLB Banci jer mi je bila najbliža, uglavnom sad račun koristim za sve ...

Start paket, naknada 3 km mjesečno, dobije se sms bankarstvo (sms dolazi iste sec kad se desi promjena, internet bankarstvo), a najvažnija stvar dizanje gotovine na bankomatima bez provizije ... :idea: :thumbup:
NLB , od mene nula bodova, slaba pokrivenost poslovnicama i bankomatima, uz to, ja licno imam OGROMNU averziju spram te banke nasljednice "poštene i časne Ljubljanske banke" :run:
S@din

#1148 Re: Unicredit banka, all about

Post by S@din »

ok samo ti daj unicredit group. da te pljačka :-D

ps i limit je iznos plaće 1:1
MOSALJOZE

#1149 Re: Unicredit banka, all about

Post by MOSALJOZE »

S@din wrote:ok samo ti daj unicredit group. da te pljačka :-D

Otvoriš temu o pomenutoj banci,i napišeš šta imaš.Ovo je tema o korisnicima Unicredit banke,koji kada imaju neke nedoumice napišu i uglavnom dobiju odgovor.
Co0l

#1150 Re: Unicredit banka, all about

Post by Co0l »

S@din wrote:ok samo ti daj unicredit group. da te pljačka :-D

U drugim bankama limit ide do visine tri plate.
Post Reply