Inicijativa Prvi Mart
-
kowalski1
#1126 Re: Inicijativa Prvi Mart
i šta će donijeti ovo prepucavanje ala dodik - silajdžić? jel cilj ovih "patriota" da se bih integriše ili da se još više separira? ovako se sigurno neće integrisati. iskustvo sa hrvatima posljednjih par godina to najbolje pokazuje. pa vidjelo se da se u bih institucionalno ništa ne može proći bez bazičnog dogovora tri strane. i umjesto da se forsira taj dogovor i da se relaksira atmosfera - jer u ovom okolnostima se više od toga ne može - oni idu sa ovim glupostima koji će još više da napale nacionaliste koji će da broje kolko je potrebno "mojih" da izađe da bi dobili izbore. šta mislite ko će tu da najviše izgubi?
- heckler
#1127 Re: Inicijativa Prvi Mart
kowalski1 wrote:i šta će donijeti ovo prepucavanje ala dodik - silajdžić? jel cilj ovih "patriota" da se bih integriše ili da se još više separira? ovako se sigurno neće integrisati. iskustvo sa hrvatima posljednjih par godina to najbolje pokazuje. pa vidjelo se da se u bih institucionalno ništa ne može proći bez bazičnog dogovora tri strane. i umjesto da se forsira taj dogovor i da se relaksira atmosfera - jer u ovom okolnostima se više od toga ne može - oni idu sa ovim glupostima koji će još više da napale nacionaliste koji će da broje kolko je potrebno "mojih" da izađe da bi dobili izbore. šta mislite ko će tu da najviše izgubi?
Jok treba se poklopiti po usima dok ti fasisti uskracuju najosnovnije ljudsko pravo .... radi "mira u kuci"
I sta se to vidi sa hrvatima posljednjih godina matereti? HDZ zargizao vise nego je mogao odlomiti, dobio u po usima i otisao na hladjenje. Ova kriza je samo rezultat SDPovih nebuloza i rusenja platforme a ne nekakvog uticaja HDZa. HDZ je svoje odsvirao za sva vremena, sad se treba okrenuti ovim drugim monstrumima i osigurati politicka prava u genocidnom entitetu.
I eki Prvi Mart porediti sa Lepim. Lepi pored sveg svog naprdjavanja je u cetnitet otisao 2 puta nakon rata, dok Prvi Mart tamo zivi i dise. Prvi Mart je u 2 mjeseca uradio vise za ovu zemlju nego Hare za citave politicke karijere.
Svaki put kada cetnici ovakvim fasistickim izjavama podignu tenziju to je nama vjetar u ledja i lakse ce se glasaci mobilizirati.
-
unix
#1128 Re: Inicijativa Prvi Mart
Kao što smo i obećali, dali smo odgovor Ognjenu Tadiću, više o istom možete pročitati na linku ispod:
http://www.prvimart.ba/vijesti/tadica-j ... cnost-rs-a
- biske
#1129 Re: Inicijativa Prvi Mart
tadića su u dom naroda izabrali srpski poslanici iz skupštine rs. na izborima je bio protivkandidat miletu. još uvijek niko od vas nije odgovorio na pitanje u vezi izbora za ovaj dom (u koji se bira indirektno). da ne bi mislio kako se ideji "prvog marta" i njenoj realizaciji protivim prelistaj malo šta sam ranije pisao na temi. pitanje ostaje: sve i da bude famozna trećina poslanika iz eresa koji nisu srbi, šta je sa domom naroda? hvala.unix wrote:Kao što smo i obećali, dali smo odgovor Ognjenu Tadiću, više o istom možete pročitati na linku ispod:
dakle, čisto informativno me zanima. a evo "originalno" pitanje drugog forumaša:
http://www.klix.ba/forum/inicijativa-pr ... l#p8569319
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1130 Re: Inicijativa Prvi Mart
udrch wrote:ovo ide dalje, a oni kojima smeta mogu da mlate ušima..
- novi.dan.nova.nafaka
#1131 Re: Inicijativa Prvi Mart
Pridružujem se čestitkama - naprijed naši!PipiDugaDevetka wrote:udrch wrote:ovo ide dalje, a oni kojima smeta mogu da mlate ušima..![]()
-
kowalski1
#1132 Re: Inicijativa Prvi Mart
evo, ja ću ti odgovoriti - haos će se sa federacije prebaciti na bih. akcija izaziva reakciju- ovi će da bojkotuju-blokiraju-pozivaju na referendume-i stranci će jednostavno da dignu ruke.unix wrote: pitanje ostaje: sve i da bude famozna trećina poslanika iz eresa koji nisu srbi, šta je sa domom naroda? hvala.
dakle, čisto informativno me zanima.
kako ja vidim situaciju, postoje tri, uslovno rečeno, opcije:
1. tri etničke zajednice sa svojim stepenom zaštite (entiteti, zajednice kantona-kako god) koje imaju minimalni zajednički interes (npr. ulazak u eu i ekonomski boljitak) i da se nacionalne teme skinu sa dnevnog reda, da se forsiraju samo ekonomske. ako mi, na guzove, uđemo u eu, ako uđu i srbija i kosovo, manja će biti potreba da se busa u nacionalističke grudi jer će pitanje granica biti potpuno irelevantno, a i nadam se da će doći nova generacija koja će te odnose na drugi način sagledavati.
2. ako se još više pogorša situacija da ohr po skandinavskom modelu stavi moratorijum na bilo kakavu politiku sljedećih 50 godina. ovo vjerovatno više nije moguće, a mislim da je bilo vrlo realna - i po meni poželjana varijenta- do prije desetak godina.
i postoji treći model koji predlaže suljagić a najslikovitije obrazlaže kolega hekler:
dakle, stvoriti političke uslove za novi rat. ok. to jeste legitimno ali ti garantujem da je za ovu opciju nje ni 5% usijanih glava koji žive izvan ove zemlje-što se tiče nas koji ovdje živimo, ne postoji niko. cijela ta suljagićeva priča kada jednom iz popularističke pređe u akademsku fazu argumentiranog sukobljavanja će se pokazati kao neizvodiva i naivna. ona zapravo i služi kao mobilizacija tih nacionalista po forumima, koji će opet da manipulišu neobrazovanim i onima koji su emocionalno još u ratu.heckler wrote:Kakav ba dogovor sa genocidasima? O cemu ti bulaznis?
HDZ zargizao vise nego je mogao odlomiti, dobio u po usima i otisao na hladjenje. HDZ je svoje odsvirao za sva vremena, sad se treba okrenuti ovim drugim monstrumima i osigurati politicka prava u genocidnom entitetu.
Svaki put kada cetnici ovakvim fasistickim izjavama podignu tenziju to je nama vjetar u ledja i lakse ce se glasaci mobilizirati.
![]()
![]()
![]()
mene suljagić i ta ekipa podsjećaju na narkomana koji samo čeka da se ovjeri. rušiti dejton na etničkoj osnovi i to u ovakvoj situaciji je zaista ludački i ne mogu da razumijem šta oni zaista misle da postignu? ako su stranci odustali, ako hrvati ne žele više federaciju, idemo sad da se okrenemo, ko što reče hekler, rs pa da napokon pobijedimo. a jedina legitimacija koju još uvijek imamo su te institucije bih koje, prema suljagiću i hekleru, treba uništiti. suljagić preko ovoga juriša na posljednje što postoji kao kolko-tolko-funkcioanlno i da dokaže da ova zemlja ne može da ni na jednom nivou postoji. zašto to radi-nemam pojma.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1133 Re: Inicijativa Prvi Mart
a stvoriti uslove za implementaciju Anexa VII Dejtona? Oba četniteta imaju pravnu obavezu da implementiraju Anex VII
Osigurati slobodu kretanja svih državljana BiH? Za šta imaju ustavnu obavezu...
za te te stvari libo tuki jelde
Osigurati slobodu kretanja svih državljana BiH? Za šta imaju ustavnu obavezu...
za te te stvari libo tuki jelde
-
unix
#1134 Re: Inicijativa Prvi Mart
Pogledajte kako to izgleda kada Ognjen Tadić čita oficijelnu stranicu http://www.prvimart.ba i "prosipa silu" preko svog oficijelnog facebook profila, sa izraženim prijetnjama što možete vidjeti iz komentara (print screen) na ovom linku:
Vijest koju je komentarisao Ognjen Tadić: http://www.prvimart.ba/vijesti/tadica-j ... cnost-rs-a
LINK2 : http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/14521 ... martu.html
Vijest koju je komentarisao Ognjen Tadić: http://www.prvimart.ba/vijesti/tadica-j ... cnost-rs-a
LINK2 : http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/14521 ... martu.html
- Corto Maltese
#1135 Re: Inicijativa Prvi Mart
Od svih aktivnosti koalicije, do sada najbolje uspijeva dizanje ovo cijene Ognjenu Tadiću. Nadam se da on će biti fer i nakon izbora se zahvaliti, kao što se Ruža Tomašić zahvalila Zoranu Milanoviću.
- heckler
#1136 Re: Inicijativa Prvi Mart
kowalski1 wrote:evo, ja ću ti odgovoriti - haos će se sa federacije prebaciti na bih. akcija izaziva reakciju- ovi će da bojkotuju-blokiraju-pozivaju na referendume-i stranci će jednostavno da dignu ruke.unix wrote: pitanje ostaje: sve i da bude famozna trećina poslanika iz eresa koji nisu srbi, šta je sa domom naroda? hvala.
dakle, čisto informativno me zanima.
kako ja vidim situaciju, postoje tri, uslovno rečeno, opcije:
1. tri etničke zajednice sa svojim stepenom zaštite (entiteti, zajednice kantona-kako god) koje imaju minimalni zajednički interes (npr. ulazak u eu i ekonomski boljitak) i da se nacionalne teme skinu sa dnevnog reda, da se forsiraju samo ekonomske. ako mi, na guzove, uđemo u eu, ako uđu i srbija i kosovo, manja će biti potreba da se busa u nacionalističke grudi jer će pitanje granica biti potpuno irelevantno, a i nadam se da će doći nova generacija koja će te odnose na drugi način sagledavati.
2. ako se još više pogorša situacija da ohr po skandinavskom modelu stavi moratorijum na bilo kakavu politiku sljedećih 50 godina. ovo vjerovatno više nije moguće, a mislim da je bilo vrlo realna - i po meni poželjana varijenta- do prije desetak godina.
i postoji treći model koji predlaže suljagić a najslikovitije obrazlaže kolega hekler:
dakle, stvoriti političke uslove za novi rat. ok. to jeste legitimno ali ti garantujem da je za ovu opciju nje ni 5% usijanih glava koji žive izvan ove zemlje-što se tiče nas koji ovdje živimo, ne postoji niko. cijela ta suljagićeva priča kada jednom iz popularističke pređe u akademsku fazu argumentiranog sukobljavanja će se pokazati kao neizvodiva i naivna. ona zapravo i služi kao mobilizacija tih nacionalista po forumima, koji će opet da manipulišu neobrazovanim i onima koji su emocionalno još u ratu.heckler wrote:Kakav ba dogovor sa genocidasima? O cemu ti bulaznis?
HDZ zargizao vise nego je mogao odlomiti, dobio u po usima i otisao na hladjenje. HDZ je svoje odsvirao za sva vremena, sad se treba okrenuti ovim drugim monstrumima i osigurati politicka prava u genocidnom entitetu.
![]()
![]()
![]()
mene suljagić i ta ekipa podsjećaju na narkomana koji samo čeka da se ovjeri. rušiti dejton na etničkoj osnovi i to u ovakvoj situaciji je zaista ludački i ne mogu da razumijem šta oni zaista misle da postignu? ako su stranci odustali, ako hrvati ne žele više federaciju, idemo sad da se okrenemo, ko što reče hekler, rs pa da napokon pobijedimo. a jedina legitimacija koju još uvijek imamo su te institucije bih koje, prema suljagiću i hekleru, treba uništiti. suljagić preko ovoga juriša na posljednje što postoji kao kolko-tolko-funkcioanlno i da dokaže da ova zemlja ne može da ni na jednom nivou postoji. zašto to radi-nemam pojma.
Kao sto ostalim trolcinama poput tebe rekoh, sta ja imam dalje sa vama raspravljati kada vi stvaranje uslova za povratak izbjeglica karakterisete kao "stvaranje uslova za rat". Daljeg prostora za raspravu vise jednostavno nema. Nemam vam vise nista drugo porucuti nego nije vam ovo 1992. Stisnite petlju vise pa se "odCepite".
-
A_A_AKCIJA
#1137 Re: Inicijativa Prvi Mart
heckler wrote: Kao sto ostalim trolcinama poput tebe rekoh, sta ja imam dalje sa vama raspravljati kada vi stvaranje uslova za povratak izbjeglica karakterisete kao "stvaranje uslova za rat". Daljeg prostora za raspravu vise jednostavno nema. Nemam vam vise nista drugo porucuti nego nije vam ovo 1992. Stisnite petlju vise pa se "odCepite".
Fašizam, kad se primi, je teška bolest. Tako je oboljelom teško shvatiti da i drugi imaju prava i da hoće da ih ostvare. Oboljeli lahko povlači paralele između nečije sikiracije i srušene kuće nekog drugog.
Daj da komšo ne pravi kuću i nek se ne vraća, nasikiraće me, mogo bih opet pripucat. A ako se i vrati, neka prčka motikom po ledini, a u ostalo nek se ne miješa
Okanite se priče o "relaksaciji" (Dodikova omiljena riječ). Kakva crna relaksacija kada hiljade ljudi ne mogu da se vrate kući??? Kakvo preljevanje haosa sa federacije na BiH? Ko sad nam cvjetaju ruže pa da ne kvarimo idilu
-
kowalski1
#1138 Re: Inicijativa Prvi Mart
dobar vam je taj argument da ko se ne slaže sa tobom je ustvari za etničko čišćenje.ili ovaj ispod tebe "što će uzeti stvar u svoje ruke"
me naziva fašistom. ok. bojim se da ti ni ta stvar što ćeš uzeti u ruke neće pomoći da shvatiš da bilo kakva promjena zakona ne može natjerati stotine hiljada ljudi da se vrate u svoje domove. ne radi se o stoki koje možeš uvoditi u torove kako ti odgovara već o ljudima. zapravo, to nije ni poenta inicijative 1. mart već da se stvara manipulacija među narodom "hajde da se još jednom mobilišemo za državu", a u isto vrijeme znaju da je to carte blanche ili blanko poziv za rasturače ove države.
evo, da ti nacrtam pošto ne vjerujem da si me skonto prvi put. nakon izbora 2014. inicijativa 1. mart pomaže dodiku da ostane još četiri godine na vlasti i uspijeva da osvoji možda. 3% podrške, ali , svi su saznali za njih i dižu se naci-tenzije na max:
snsd-sds:"muslimani su ekstremisti, oni nas preglasavaju-hoćemo secesiju"
hdz,hdz1990:"muslimani su ekstremisti, oni nas preglasavaju-hoćemo separaciju"
bosanci:"bošnajci-muslimani su ekstremisti"
odgovor iz 1. marta će biti otprilike "mi smo pravednici, oni su zlikovci" a takvu vrstu argumentacije u politici imaju još samo hamasovci i slični. znači, idealni uslovi da hekler napokon i kolega mu iz malmea uzmu stvar u svoje ruke i isprave nepravde.
evo, da ti nacrtam pošto ne vjerujem da si me skonto prvi put. nakon izbora 2014. inicijativa 1. mart pomaže dodiku da ostane još četiri godine na vlasti i uspijeva da osvoji možda. 3% podrške, ali , svi su saznali za njih i dižu se naci-tenzije na max:
odgovor iz 1. marta će biti otprilike "mi smo pravednici, oni su zlikovci" a takvu vrstu argumentacije u politici imaju još samo hamasovci i slični. znači, idealni uslovi da hekler napokon i kolega mu iz malmea uzmu stvar u svoje ruke i isprave nepravde.
- AliceInChains
#1139 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ti mučki širiš dezinformacije o nekakvom "ratu". Svako zna, da je ClobodarCki narod za mirno razdruživanje. Mora bit' da si neki ekstremno lijevo orijentisani lik iz pederacije.kowalski1 wrote:dobar vam je taj argument da ko se ne slaže sa tobom je ustvari za etničko čišćenje.ili ovaj ispod tebe "što će uzeti stvar u svoje ruke"me naziva fašistom. ok. bojim se da ti ni ta stvar što ćeš uzeti u ruke neće pomoći da shvatiš da bilo kakva promjena zakona ne može natjerati stotine hiljada ljudi da se vrate u svoje domove. ne radi se o stoki koje možeš uvoditi u torove kako ti odgovara već o ljudima. zapravo, to nije ni poenta inicijative 1. mart već da se stvara manipulacija među narodom "hajde da se još jednom mobilišemo za državu", a u isto vrijeme znaju da je to carte blanche ili blanko poziv za rasturače ove države.
-
unix
#1140 Re: Inicijativa Prvi Mart
Izvinjavamo se svima onima koji nisu mogli pristupiti web stranici građanske koalicije "Prvi mart" u protekla 3h radi jakih DDoS napada.
Ali smo i to sa lakoćom riješili
Ali smo i to sa lakoćom riješili
-
miki.ba
#1141 Re: Inicijativa Prvi Mart
@pipi
Jel se ovo Tadic primio na tvoj komentar?

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1142 Re: Inicijativa Prvi Mart
Mene brine to što su mene lajkovali 2 puta od kojih sam ja jedan, a njega 6 puta.miki.ba wrote:@pipi
-
miki.ba
#1143 Re: Inicijativa Prvi Mart
Evo
da ne budu samo dva.
- Skijaš
#1144 Re: Inicijativa Prvi Mart
U ovom slucaju jeste tako. Jer ako registraciju na prijeratna mjesta boravka smatras problemom, sta je to nego agitacija u korist ratom ostvarenog etnickog ciscenja ?kowalski1 wrote:dobar vam je taj argument da ko se ne slaže sa tobom je ustvari za etničko čišćenje.
Sve one koji bi da se vrate, treba podrzati. Srbe Ilijasa, Hrvate Posavine, Bosnjake Bratunca. A preregistracija je prvi korak ka tome. I ako ce mali Tadic zbog toga izazvati rat, neka izazove. Neki jedva cekaju da velikosrbi izadju van okvira mirovnog sporazuma.
-
A_A_AKCIJA
#1145 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ne znam od koje laži da krenemkowalski1 wrote:dobar vam je taj argument da ko se ne slaže sa tobom je ustvari za etničko čišćenje.ili ovaj ispod tebe "što će uzeti stvar u svoje ruke"me naziva fašistom. ok. bojim se da ti ni ta stvar što ćeš uzeti u ruke neće pomoći da shvatiš da bilo kakva promjena zakona ne može natjerati stotine hiljada ljudi da se vrate u svoje domove. ne radi se o stoki koje možeš uvoditi u torove kako ti odgovara već o ljudima. zapravo, to nije ni poenta inicijative 1. mart već da se stvara manipulacija među narodom "hajde da se još jednom mobilišemo za državu", a u isto vrijeme znaju da je to carte blanche ili blanko poziv za rasturače ove države.
Ponavljam tebi i ostalima tvoje sorte: zaboli me neka stvar što će ostvarenje mog ljudskog prava i prava zagarantovanog Ustavom ove države nekoga iznervirati. Da se nije desio genocid i protjerivanja, ne bi bilo potrebe da se borimo za nešto što nam pripada. Tražiti bilo kakvo opravdanje da se nastavi nepoštivati jedna skupina ljudi je čisti fašizam, svidjelo se to tebi ili ne. Ne traži neku političku kartu da odigraš kada je u pitanju borba ljudi za jednakost. Trebam svojim malim rođacima u Zvorniku reći: farbajte jaja za Vaskrs, da se komšije ne naljute? Trebam trpiti brisanje pridjeva bosanski iz imena gradova? Crkvu u svom dvorištu? Zbog čega, da bi SNSD uzeo manji čekić dok razvaljuje državu?
Spominjanje ekstremizma je podvala samo takva. Kakvi ekstremisti, čiji? Navedi šta ima ekstremističko u ciljevima Prvog marta? Povratak kući? Pravo da izaberu načelnika opštine? Da obezbijede sredstva za povratnike iz budžeta RS?
Možda ciljaš na to da je jednonacionalan? Pa druže, ko je birao koga će protjerati? Je li do protjeranih to što su ih protjerali na nacionalnoj osnovi? Za kakve gluposti se hvatate!
Ispadoše i Hrvati iz udruge Prsten muslimanski extremisti
RS je dio BiH kao i Federacija: multietnički entitet po Ustavu. Kome se ne sviđa, neka mijenja Ustav (ako može). Znam da mnoge boli što se neko sjetio da uzme što mu pripada i da kvari talove neformalne podijele BiH. Boli vas to što ću za malo više od godine dana učestvovati u političkom životu RS zajedno sa desetinama rođaka i prijatelja iz RS.
I šta ćete uraditi po tom pitanju? Narušiti mirovni sporazum kršenjem Ustava? Teško da imate resursa i hrabrosti za to
- Corto Maltese
#1146 Re: Inicijativa Prvi Mart
Kako se stvari odvijaju, pismena zahvalnica Ognjena Tadića neće biti dovoljna. Za ovakav PR, bilo bi red da Vam uplati golemu donaciju. Ničim izazvan, OT postaje glavni igrač u RS, a to nije jeftino.
- PipiDugaDevetka
#1147 Re: Inicijativa Prvi Mart
I obratno, glavno je da se priča o ''Prvom martu''. Povratnici u ofanzivi.Corto Maltese wrote:Kako se stvari odvijaju, pismena zahvalnica Ognjena Tadića neće biti dovoljna. Za ovakav PR, bilo bi red da Vam uplati golemu donaciju. Ničim izazvan, OT postaje glavni igrač u RS, a to nije jeftino.
- Corto Maltese
#1148 Re: Inicijativa Prvi Mart
Naravno. Kao što je i Lepi Hare bio u ofanzivi dok je stvarao Dodika.PipiDugaDevetka wrote:I obratno, glavno je da se priča o ''Prvom martu''. Povratnici u ofanzivi.Corto Maltese wrote:Kako se stvari odvijaju, pismena zahvalnica Ognjena Tadića neće biti dovoljna. Za ovakav PR, bilo bi red da Vam uplati golemu donaciju. Ničim izazvan, OT postaje glavni igrač u RS, a to nije jeftino.
S tim da i dalje ne shvatam kakva je veza između povratnika i 1. Marta? Među brojnim reportažama o povratnicima, koje 1. Mart objavljuje na svojoj internet stranici, nisam našao niti jednu koja pokazuje da je 1. Mart zaslužan za povratak i jedne osobe u bilo koji dio BiH. Molim da me uputite, ukoliko sam nekoga previdio.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1149 Re: Inicijativa Prvi Mart
1. mart stvara političke pretpostavke za povratak. Nekad je u čitavoj istočnoj Bosni udio Bošnjaka u stanovništvu bio oko ili preko 50% , u sjevernoj i sjeverozapadnoj udio Bošnjaka i Hrvata isto tako blizu 50 % što je pratila i struktura uposlenih u općinskoj administraciji i javnim preduzećima.
Da povratiš, barem približno, taj ekonomski, odnosno egzistencijalni balans, moraš prvo vratiti političku moć danas, genocidom kreiranim, manjinama. Manjinama koje su planski svedene na zacrtanih do 5% udjela u stanovništvu čime praktički nemaju nikakvog političkog utjecaja i čime Srpska ostaje Srpska vavjek vjekova.
Zato prvi korak za bilo kakvu ozbiljnu priču o povratku mora biti restauracija političke moći nesrba u RS-u. Kome to nije jasno neka neka se brate vrati u osnovnu školu, al sumnjam da će i to pomoć jer kako naš prost narod kaže: Star se konj ne uči orat!
Da povratiš, barem približno, taj ekonomski, odnosno egzistencijalni balans, moraš prvo vratiti političku moć danas, genocidom kreiranim, manjinama. Manjinama koje su planski svedene na zacrtanih do 5% udjela u stanovništvu čime praktički nemaju nikakvog političkog utjecaja i čime Srpska ostaje Srpska vavjek vjekova.
Zato prvi korak za bilo kakvu ozbiljnu priču o povratku mora biti restauracija političke moći nesrba u RS-u. Kome to nije jasno neka neka se brate vrati u osnovnu školu, al sumnjam da će i to pomoć jer kako naš prost narod kaže: Star se konj ne uči orat!
- PipiDugaDevetka
#1150 Re: Inicijativa Prvi Mart
Skoro sve genijalne ideje su najčešće, u osnovi, JEDNOSTAVNE!JoseMujica wrote:1. mart stvara političke pretpostavke za povratak. Nekad je u čitavoj istočnoj Bosni udio Bošnjaka u stanovništvu bio oko ili preko 50% , u sjevernoj i sjeverozapadnoj udio Bošnjaka i Hrvata isto tako blizu 50 % što je pratila i struktura uposlenih u općinskoj administraciji i javnim preduzećima.