POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Potočna pastrmka

#1126 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Mene nisu zvali a na konačnoj listi za Novi Grad sam prošao ? :? Bio na obuci 5 dana itd.
Jel to znači da sam rezerva ili ?
Ili da odem sutra u općinu iako nisam dobio poziv od instruktora (još) ? :-)
Potočna pastrmka

#1127 Re: POsao-Popis stanovnistva

Čuj u martu uplate ?? :?

Ako odustanem to će biti dobar razlog. Možeš krepat 3 put..do tada.. :shock:
Potočna pastrmka

#1128 Re: POsao-Popis stanovnistva

gnjev wrote:Hocu 25 maraka sto sam dolazio na obuku 5 dana MATER VAM JEBEM :mrgreen:
Biće, al na proljeće.. :-)
DON_eARL

#1129 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Potočna pastrmka wrote:Mene nisu zvali a na konačnoj listi za Novi Grad sam prošao ? :? Bio na obuci 5 dana itd.
Pa ima valjda lista popisivača i lista rezervi odvojena. Čitaj malo šta piše u nazivu dokumenta. :)
kazo

#1130 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kazo »

BadSanta wrote:
snaga_znanja wrote: U martu 2014. :D
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :shock:
Iznad neko pitao za Ilidžu, nisu ni mene zvali.
sutra ce oni zvati instruktore, a u petak oni vas... tako rece ona sto radi kad sam ja bio unutra
Potočna pastrmka

#1131 Re: POsao-Popis stanovnistva

DON_eARL wrote:
Potočna pastrmka wrote:Mene nisu zvali a na konačnoj listi za Novi Grad sam prošao ? :? Bio na obuci 5 dana itd.
Pa ima valjda lista popisivača i lista rezervi odvojena. Čitaj malo šta piše u nazivu dokumenta. :)
Ja sam gledao na stranici općine vidio da nisam rezerva, tj. da sam popisivač, a još me nisu zvali, a znam da su za jednu općinu u Sarajevu zvali i ljudi će sutra po materijal. Mi da čekamo ili da idemo u općinu bez poziva ?
Potočna pastrmka

#1132 Re: POsao-Popis stanovnistva

kazo wrote:
BadSanta wrote:
snaga_znanja wrote: U martu 2014. :D
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :shock:
Iznad neko pitao za Ilidžu, nisu ni mene zvali.
sutra ce oni zvati instruktore, a u petak oni vas... tako rece ona sto radi kad sam ja bio unutra
Vjerovatno, ako nas nisu danas zvali. Znači da ne idemo bezze u općinu..
theTruePath

#1133 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by theTruePath »

Sve to ide preko veze
Solarija

#1134 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

snaga_znanja wrote:
gnjev wrote:Hocu 25 maraka sto sam dolazio na obuku 5 dana MATER VAM JEBEM :mrgreen:
U martu 2014. :D
Hahaha koliko se ismijah na ovo :lol:

Inace sta da se radi svugdje je isto, u nasoj drzavi ako nemas stele jos malo neces moci ni disati. Tako su i kod nas ako nisi imao vezu ili si prebacaen da radis u drugoj opstini ili ako si pukim slucajem ostao u svojoj dobio si nikakav popisni krug.
donnie_brasco

#1135 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by donnie_brasco »

Zna li neko da li je moguce zamijeniti popisni krug koji smo dobili, npr. za popisni krug od druga koji je odustao, a kod istog smo instruktora ?
anonimus03

#1136 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva

Post by anonimus03 »

donnie_brasco wrote:Zna li neko da li je moguce zamijeniti popisni krug koji smo dobili, npr. za popisni krug od druga koji je odustao, a kod istog smo instruktora ?
Nama su govorili da je moguce, npr. ti i ja da se zamijenimo za pk, ti uzmes moj, ja tvoj, odnosno moras imati nekoga ko bi radio tvoj pk. Najsigurnije ti je da pitas instruktora. :)
donnie_brasco

#1137 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by donnie_brasco »

Ma pitao sam instruktora, on se slozio al kaze mora pkls odobrit. Zvao sad predsjednika pkls, kaze nemoguce je to, mora se sve ispravljat od vrha, od federalnog zavoda trazit odobrenje i tu lafinu. Nista, valja odustat, a neka rezerva ce dobit taj pk, neko njima pogodniji. Nevjerovatno koliko su neprofesionalno ovo odradili, ali moglo se i ocekivat s obzirom na stanje u drzavi.
____c0d14c____

#1138 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by ____c0d14c____ »

Darko12 wrote:Ja sam danas kuzio odustati. Dobio sam dva popisna kruga s ukupno 57 kuca, s tim da najvecu povrsinu tih popisnih krugova cine livade i suma. Sve to ne bi bilo lose da to nisu pretezno vikendice i prazne kuce, sto znaci nema P1 obrazaca, a time ni para.
Kad sam izracunao otprilike bih mogao zaraditi 200, 250 maraka, sto je u odnosu na ostale kolege zanemarivo, ali ipak to planiram odraditi u roku od najvise 3 dana, pa i zbog toga sam prihvatio posao, omjer kolicine posla i zarade.
Ali smatram da nije fer da su neke kolege dobile po 80 i kusur kuca u popisnom krugu, gdje u odnosu na mene u startu na osnovu P2 obrazaca imaju vise od 50 maraka zarade, a ako tome pridodam P1 obrasce, najmanje 100 maraka su u prednosti u odnosu na mene.
Nije to nista, ti zavrsi svoj dio I preko instruktora reci da hoces da radis jos on ce poslati entitetskoj instruktorici da si na raspolaganju I postoji mogucnost da te premjeste gdje je potrebno dodatnih popisivaca. Tako da ces vjerovatno Imati priliku zaraditi vise od tih 200 250 KM.
Po nekoj mojoj racunici ti neces zaraditi manje od 300 KM pod pretpostavkom da u 35 kuca zivi po dvoje a u 5 po jedno. 17 kuca je recimo prazno. :run:
maxell_sarajevo

#1139 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by maxell_sarajevo »

Mene stavili u rezervu, a imao samo jednu gresku i to na teorijskom pitanu, kontrolnik sam uradio kako treba.Mislim da nije moguce da su oni svi koji su izabrani za popisivace test uradili bez ijedne greske. :-)
Darko12

#1140 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Darko12 »

____c0d14c____ wrote:
Darko12 wrote:Ja sam danas kuzio odustati. Dobio sam dva popisna kruga s ukupno 57 kuca, s tim da najvecu povrsinu tih popisnih krugova cine livade i suma. Sve to ne bi bilo lose da to nisu pretezno vikendice i prazne kuce, sto znaci nema P1 obrazaca, a time ni para.
Kad sam izracunao otprilike bih mogao zaraditi 200, 250 maraka, sto je u odnosu na ostale kolege zanemarivo, ali ipak to planiram odraditi u roku od najvise 3 dana, pa i zbog toga sam prihvatio posao, omjer kolicine posla i zarade.
Ali smatram da nije fer da su neke kolege dobile po 80 i kusur kuca u popisnom krugu, gdje u odnosu na mene u startu na osnovu P2 obrazaca imaju vise od 50 maraka zarade, a ako tome pridodam P1 obrasce, najmanje 100 maraka su u prednosti u odnosu na mene.
Nije to nista, ti zavrsi svoj dio I preko instruktora reci da hoces da radis jos on ce poslati entitetskoj instruktorici da si na raspolaganju I postoji mogucnost da te premjeste gdje je potrebno dodatnih popisivaca. Tako da ces vjerovatno Imati priliku zaraditi vise od tih 200 250 KM.
Po nekoj mojoj racunici ti neces zaraditi manje od 300 KM pod pretpostavkom da u 35 kuca zivi po dvoje a u 5 po jedno. 17 kuca je recimo prazno. :run:
Znaci postoji i ta solucija :D Tako cu onda i uraditi, jer kao i vecini cilj mi je zaraditi sto vise para bez obzira na kolicinu rada, jer ipak sam student, prosli rokovi, a faks nije jos poceo, tako da nemam ama bas nikakvih obaveza.
Hvala na odgovoru :D
Cherry-Cherry

#1141 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Cherry-Cherry »

jesu li ikog zvali iz novog grada, šta se dešava tamo?
Potočna pastrmka

#1142 Re: POsao-Popis stanovnistva

Cherry-Cherry wrote:jesu li ikog zvali iz novog grada, šta se dešava tamo?
Mene još ne. Postoji li mogućnost da danas zovnu ? Ili je petak rezervisan za zvanje i određivanje PK a ?
Cherry-Cherry

#1143 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Cherry-Cherry »

Potočna pastrmka wrote:
Cherry-Cherry wrote:jesu li ikog zvali iz novog grada, šta se dešava tamo?
Mene još ne. Postoji li mogućnost da danas zovnu ? Ili je petak rezervisan za zvanje i odreživanje PK a ?
a ne znam... ove sedmice su određivali krugove, možda tu ima puno posla, pa nisu sve stigli
Potočna pastrmka

#1144 Re: POsao-Popis stanovnistva

Dobro, ali bi bilo korektno da prije vikenda znamo ko nam je instruktor i koji smo dobili PK (ako smo dobili). S obzirom na svu mutljažu.
joe_cole

#1145 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by joe_cole »

Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad :)
____c0d14c____

#1146 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by ____c0d14c____ »

Potočna pastrmka wrote:Dobro, ali bi bilo korektno da prije vikenda znamo ko nam je instruktor i koji smo dobili PK (ako smo dobili). S obzirom na svu mutljažu.
Za novi grad Sarajevo odredjena subota za preuzimanje materijala samo se to zna Nakon danasnjeg sastanka. :run:
RLewis

#1147 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by RLewis »

joe_cole wrote:Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad :)
moj popisivac za popisni krug u kom po procjeni postoje 3 domacinstva i na karti samo 2 objekta plus rusevine je dobio po 20 obrazaca. Tako da taj broj obrazaca koji si dobio ima bar 20% viska za greske i neplanska domacinstva
torres_el_nino

#1148 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by torres_el_nino »

Nisam primljen u Tuzli. Prosao obuku, radio test identican onog kraj mene , on primljen ja nisam. Sta raditi, vrijedi li se zaliti?
DON_eARL

#1149 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

joe_cole wrote:Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad :)
Realno očekuj bar 10% poništenih obrazaca, 20-30% neiskrorištenih. Ako uspiješ popisati više od 140 osoba, biće ti super. :D

@RLewis - Koliko PK u prosjeku dobije popisivač? Tj preciznije, koliko domaćinstava je prosjek?
perfect_guy

#1150 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

DON_eARL wrote:
Realno očekuj bar 10% poništenih obrazaca, 20-30% neiskrorištenih. Ako uspiješ popisati više od 140 osoba, biće ti super. :D

@RLewis - Koliko PK u prosjeku dobije popisivač? Tj preciznije, koliko domaćinstava je prosjek?
kod mene je oko 100 stanova, mada je jedan momak sam dobio čitavu jednu novu zgradu u Nedima Filipovića
Post Reply