Jel to znači da sam rezerva ili ?
Ili da odem sutra u općinu iako nisam dobio poziv od instruktora (još) ?
Moderator: anex
Biće, al na proljeće..gnjev wrote:Hocu 25 maraka sto sam dolazio na obuku 5 dana MATER VAM JEBEM
Pa ima valjda lista popisivača i lista rezervi odvojena. Čitaj malo šta piše u nazivu dokumenta.Potočna pastrmka wrote:Mene nisu zvali a na konačnoj listi za Novi Grad sam prošao ?Bio na obuci 5 dana itd.
sutra ce oni zvati instruktore, a u petak oni vas... tako rece ona sto radi kad sam ja bio unutraBadSanta wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasnaga_znanja wrote: U martu 2014.![]()
Iznad neko pitao za Ilidžu, nisu ni mene zvali.
Ja sam gledao na stranici općine vidio da nisam rezerva, tj. da sam popisivač, a još me nisu zvali, a znam da su za jednu općinu u Sarajevu zvali i ljudi će sutra po materijal. Mi da čekamo ili da idemo u općinu bez poziva ?DON_eARL wrote:Pa ima valjda lista popisivača i lista rezervi odvojena. Čitaj malo šta piše u nazivu dokumenta.Potočna pastrmka wrote:Mene nisu zvali a na konačnoj listi za Novi Grad sam prošao ?Bio na obuci 5 dana itd.
Vjerovatno, ako nas nisu danas zvali. Znači da ne idemo bezze u općinu..kazo wrote:sutra ce oni zvati instruktore, a u petak oni vas... tako rece ona sto radi kad sam ja bio unutraBadSanta wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasnaga_znanja wrote: U martu 2014.![]()
Iznad neko pitao za Ilidžu, nisu ni mene zvali.
Hahaha koliko se ismijah na ovosnaga_znanja wrote:U martu 2014.gnjev wrote:Hocu 25 maraka sto sam dolazio na obuku 5 dana MATER VAM JEBEM
Nama su govorili da je moguce, npr. ti i ja da se zamijenimo za pk, ti uzmes moj, ja tvoj, odnosno moras imati nekoga ko bi radio tvoj pk. Najsigurnije ti je da pitas instruktora.donnie_brasco wrote:Zna li neko da li je moguce zamijeniti popisni krug koji smo dobili, npr. za popisni krug od druga koji je odustao, a kod istog smo instruktora ?
Nije to nista, ti zavrsi svoj dio I preko instruktora reci da hoces da radis jos on ce poslati entitetskoj instruktorici da si na raspolaganju I postoji mogucnost da te premjeste gdje je potrebno dodatnih popisivaca. Tako da ces vjerovatno Imati priliku zaraditi vise od tih 200 250 KM.Darko12 wrote:Ja sam danas kuzio odustati. Dobio sam dva popisna kruga s ukupno 57 kuca, s tim da najvecu povrsinu tih popisnih krugova cine livade i suma. Sve to ne bi bilo lose da to nisu pretezno vikendice i prazne kuce, sto znaci nema P1 obrazaca, a time ni para.
Kad sam izracunao otprilike bih mogao zaraditi 200, 250 maraka, sto je u odnosu na ostale kolege zanemarivo, ali ipak to planiram odraditi u roku od najvise 3 dana, pa i zbog toga sam prihvatio posao, omjer kolicine posla i zarade.
Ali smatram da nije fer da su neke kolege dobile po 80 i kusur kuca u popisnom krugu, gdje u odnosu na mene u startu na osnovu P2 obrazaca imaju vise od 50 maraka zarade, a ako tome pridodam P1 obrasce, najmanje 100 maraka su u prednosti u odnosu na mene.
Znaci postoji i ta solucija____c0d14c____ wrote:Nije to nista, ti zavrsi svoj dio I preko instruktora reci da hoces da radis jos on ce poslati entitetskoj instruktorici da si na raspolaganju I postoji mogucnost da te premjeste gdje je potrebno dodatnih popisivaca. Tako da ces vjerovatno Imati priliku zaraditi vise od tih 200 250 KM.Darko12 wrote:Ja sam danas kuzio odustati. Dobio sam dva popisna kruga s ukupno 57 kuca, s tim da najvecu povrsinu tih popisnih krugova cine livade i suma. Sve to ne bi bilo lose da to nisu pretezno vikendice i prazne kuce, sto znaci nema P1 obrazaca, a time ni para.
Kad sam izracunao otprilike bih mogao zaraditi 200, 250 maraka, sto je u odnosu na ostale kolege zanemarivo, ali ipak to planiram odraditi u roku od najvise 3 dana, pa i zbog toga sam prihvatio posao, omjer kolicine posla i zarade.
Ali smatram da nije fer da su neke kolege dobile po 80 i kusur kuca u popisnom krugu, gdje u odnosu na mene u startu na osnovu P2 obrazaca imaju vise od 50 maraka zarade, a ako tome pridodam P1 obrasce, najmanje 100 maraka su u prednosti u odnosu na mene.
Po nekoj mojoj racunici ti neces zaraditi manje od 300 KM pod pretpostavkom da u 35 kuca zivi po dvoje a u 5 po jedno. 17 kuca je recimo prazno.
Mene još ne. Postoji li mogućnost da danas zovnu ? Ili je petak rezervisan za zvanje i određivanje PK a ?Cherry-Cherry wrote:jesu li ikog zvali iz novog grada, šta se dešava tamo?
a ne znam... ove sedmice su određivali krugove, možda tu ima puno posla, pa nisu sve stigliPotočna pastrmka wrote:Mene još ne. Postoji li mogućnost da danas zovnu ? Ili je petak rezervisan za zvanje i odreživanje PK a ?Cherry-Cherry wrote:jesu li ikog zvali iz novog grada, šta se dešava tamo?
Za novi grad Sarajevo odredjena subota za preuzimanje materijala samo se to zna Nakon danasnjeg sastanka.Potočna pastrmka wrote:Dobro, ali bi bilo korektno da prije vikenda znamo ko nam je instruktor i koji smo dobili PK (ako smo dobili). S obzirom na svu mutljažu.
moj popisivac za popisni krug u kom po procjeni postoje 3 domacinstva i na karti samo 2 objekta plus rusevine je dobio po 20 obrazaca. Tako da taj broj obrazaca koji si dobio ima bar 20% viska za greske i neplanska domacinstvajoe_cole wrote:Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad
Realno očekuj bar 10% poništenih obrazaca, 20-30% neiskrorištenih. Ako uspiješ popisati više od 140 osoba, biće ti super.joe_cole wrote:Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad
kod mene je oko 100 stanova, mada je jedan momak sam dobio čitavu jednu novu zgradu u Nedima FilipovićaDON_eARL wrote:Realno očekuj bar 10% poništenih obrazaca, 20-30% neiskrorištenih. Ako uspiješ popisati više od 140 osoba, biće ti super.joe_cole wrote:Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad![]()
@RLewis - Koliko PK u prosjeku dobije popisivač? Tj preciznije, koliko domaćinstava je prosjek?