Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
miki.ba

#1126 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

saale wrote: Potpis, samo sto Susic Misimovica nece staviti nikada na klupu pa makar ovaj igrao s jednom nogom, kaze lafo sinoc Susic ko igra u svom klubu ima se cemu nadati , samo da napomenem da misimovic neigra u svom klubu ako se ko sjeca to je Dinamo iz Moskve koji je zakovan za dno tabele, nekazem ja da miske nije dobar igrac ali u danasnjem fudbalu jednostavno je prespor i ima vazda potez viska, po meni treba malog stevanovica od pocetka staviti na desnu stranu i prestati eksperimentisati jer mi sinoc nismo imali DESNE strane, a bogami plaho ni lijeve, hvala bogu na genijalnosti jednog Mireta,.
Stvarno veze nemaš, aj pogledaj formaciju i zapitaj se kakve veze ima Miske sa Stevanovicem?
Ko bi ti igrao umjesto Misketa?
Ako Miske ne igra Džeko ili Ibišević moraju se vratiti na polušpica.
Ne može se igrati sa krilnim napadacima ako imas dva klasicna špica u ekipi.
vryzas

#1127 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vryzas »

andr0id wrote:Nije susic mislio na sve igrace.. Ima tu igraca koji zauzimaju uvijek startnu poziciju.. A neki dio se uvijek nadje s kojim on moze raspolagati i njegovu formu gledati.. To su ti ovi vecinom iz zadnje linije i sredine terena.. osim spahica sve.. ili oni na klupi sto sjede.. a dzeko, ibisevic, pjanic, salihovic, misimovic, spahic, begovic, ce uvijek igrati.. miske je tito na onoj poziciji.. miske ima iskustvo dugogodisnje za razliku svih igraca od sinoc.. i iskustvo jedno je tesko porediti sa necijom spremom od ovih mladji.. izuzev pjanica, koji briljira iz utakmice u utakmicu..

Ma jooooook...mislio je pa se predomislio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pape i njegovi biseri :-)
Djubre_

#1128 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Ma ne moze on dati takvu izjavu nikad.. Nema mi tu logike.. primjer je Misimovic.. igrao on u klubu ili ne, on ce jos 3-4 godine igrati za repku, igrao on u klubu ili ne.. Dzeko isto tako, ostao u cityu grijao klupu, on ce igrati jos 5-6 godina.. itd.. on to moze samo laprdat za lulica, jer vec moze naci zamjenu neku za njega, za zahirovica, medunjanina, ibricica i tako te.. da ih djaba ne vodi..
ganjeta

#1129 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ganjeta »

Moramo se naviknuti da će Sajo laprdati uvjek u nastupima po medijima, valjda poštenjačina ne zna drugačije. Ja se navikao i lakše mi.

Sinoć rutinski, mada je na početku bila patnja, i onda genijalnost Pjane i vozdra levati. U drugom nam je falio završni pas, imali smo dosta situacija gdje to nismo odradili kako treba ili je lopta kratka ili je prejaka ili se Vedo posvađa sa njom...ali nismo ga imali. Sve u svemu, odlično je za sad, negdje na 30 % smo od Brazila, sad nam slijedi onaj teži dio kvalifikacija, nadati se da ćemo konačno uspjeti.

Komitet i Ivica imaju moć, jedan čist ofsajd nam nije sviran kad je Vedo upropstio onu šansu u prvom ala Lazar.
miki.ba

#1130 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

andr0id wrote:Ma ne moze on dati takvu izjavu nikad.. Nema mi tu logike.. primjer je Misimovic.. igrao on u klubu ili ne, on ce jos 3-4 godine igrati za repku, igrao on u klubu ili ne.. Dzeko isto tako, ostao u cityu grijao klupu, on ce igrati jos 5-6 godina.. itd.. on to moze samo laprdat za lulica, jer vec moze naci zamjenu neku za njega, za zahirovica, medunjanina, ibricica i tako te.. da ih djaba ne vodi..
Ne može se to uzimati zdravo za gotovo, to je po meni nacin motivisanja, trudite se igrat ce te.
Ako uzmemo zdravo za gotovo igrat ce nam puleni iz PL.
Djubre_

#1131 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

miki.ba wrote:
andr0id wrote:Ma ne moze on dati takvu izjavu nikad.. Nema mi tu logike.. primjer je Misimovic.. igrao on u klubu ili ne, on ce jos 3-4 godine igrati za repku, igrao on u klubu ili ne.. Dzeko isto tako, ostao u cityu grijao klupu, on ce igrati jos 5-6 godina.. itd.. on to moze samo laprdat za lulica, jer vec moze naci zamjenu neku za njega, za zahirovica, medunjanina, ibricica i tako te.. da ih djaba ne vodi..
Ne može se to uzimati zdravo za gotovo, to je po meni nacin motivisanja, trudite se igrat ce te.
Ako uzmemo zdravo za gotovo igrat ce nam puleni iz PL.
eh to je to ;) samo ovi PL su standardni :lol:

Koliko znaci jedan Pjanic.. ne mogu da vjerujem.. Slusam prijenos na radiu sinoc jer sam bio na poslu.. pitam se boze pa gdje si bio u grckoj da im provlacis te lopte.. i sigurno bih mnogo mnogo bolje odigrali.. Medunjanin mu nije ni do koljena..
vryzas

#1132 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vryzas »

Jesi ti ozbiljan ili?

Covjek je izjavio ovo vise puta i svaki put nakon izjave demantovao sam sebe sa postupcima :wink:

Haj da ne idemo u off...ima tema o selektoru.

Zasluzena pobjeda uz odlicnu partiju Pjanica i Vranjesa.

Dobra ona himna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Djubre_

#1133 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

vryzas wrote:

Jesi ti ozbiljan ili?

Covjek je izjavio ovo vise puta i svaki put nakon izjave demantovao sam sebe sa postupcima :wink:

Haj da ne idemo u off...ima tema o selektoru.

Zasluzena pobjeda uz odlicnu partiju Pjanica i Vranjesa.

Dobra ona himna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa to ja pokusavam nekima ovdje pojasniti, jer ne vide to.
Logovan

#1134 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Logovan »

PREZADOVOLJAN. :thumbup: Nastavljamo trpati golove protivnicima, nastavljamo dosta lijepo igrati. Gol-razlika 15:2 sve govori. :bih: Čestitam igračima, čestitam Papetu.

GAZI BOSNO, GAZI!!!
vozač

#1135 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vozač »

rutinskih 3:0, kao što sam i predosjećao plafon litvanaca je bio jedno 25 minuta da ga ne prime, da su ih stisli u drugom mogla je biti petica ko flak, al dobro, malo se probalo, eksperimentisalo,
pjanić ... fenomenalan, vranješ odličan uz nekoliko situacija u kojima je izmamio aplauz i podršku sa tribina (posebno ona kontra prije našeg gola, to na TV i nije izgledalo tako opasno, ali na stadionu ... sreća pa je onaj njihov glup ko zid, da nije odmah uputio loptu u sredinu, oledio sam se)

ne mogu više da analiziram, jedino što moram pomenuti to je vršajević, pa šta je ono majko draga, brojao sam do 5 lopti koje je usrao, (što na beskorisne centaršuteve u izglednim kontrama, što na nekakvo petljanje, ko da mu je neko zmiju među noge bacio) dalje nisam mogao, frajer je očajan, užas živi, kad je onako izgubljen kod vodstva 3:0 šta očekivati od njega u nekoj težoj situaciji, doduše ne znam kakav je kad je bliže našem golu, ovo sinoć kad se prebacuje u napad ... katastrofa
_dreamer_

#1136 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by _dreamer_ »

Jao kako me osip nekakav uhvati kad vidim raju kako se plasi Slovackog veznog reda ili utakmice sa Grckom kod kuce.

Ljudi moji, ja ovdje upravo vidim kod mnogih forumasa onaj tipicni nas mentalitet koji je godinama bio prisutan i u nasoj reprezentaciji. Mi se jednostavno plasimo uspjeha.

Ako cemo mi strahovati od jedne Slovacke ili Grcke ú Zenici, mi nemamo sta traziti na evropskoj sceni.

Isto tako mi je neobjasnjivo da mnogima ocigledno samo negativne strane proslih utakmica ostanu u sjecanju dok one pozitivne izblijede do te mjere da se ni ne mozemo sjetiti da su se dogodile.

Sto se tice utakmice s Grckom, mi smo odigrali solidnih 50tak minuta. U prvom poluvremenu smo unatoc onim njihovim prilikama koje su ustvari nasi pokloni imali loptu u svojim nogama. Imali smo blagu terensku inicijativu. Istini za ljubav, u drugom poluvremenu jesmo pali, ali ja za razliku od mnogih nisam vidio tu neku silu Grcke. Prilika koju su nam stvorili u drugom poluvremenu je opet plod nase nonasalancije u odbrani. Ja zaista nisam vidio da su oni nas izdominirali i ta neka prenapuhavanja od strane raznih forumasa mi nikako ne mogu biti jasna.

Sto se tice nas, ocigledno je bilo a nam Pjanic mnogo fali. Isto tako se nesigurnost u odbrani odrazila i na ostatak tima, i vidjelo se da smo poslije onih gresaka poceli igrati sa dozom opreza. A cim pocnemo igrati tako, onda nema one nase "lakoce" igranja.

Utakmica sa Litvanijom je u prvih 20 minuta ponudila sliku koju smo vidjeli iz Grcke. Nasi su opet poceli u grcu i nije bilo te pomenute lakoce. Pogotovo je ona kontra Litvanije unijela nemir. No ZNAO SAM da ce nas krenuti cim izgradimo jedan dobar napad i stvorimo kakvu priliku. Na kraju se to i desilo, cim smo zabili prvi, igraci su dosli na svoje. Kako to nasi kazu, procepili su.

U drugom pol je onda to bila rutinska igra bez nekog ogromnog zalaganja.

Eh sad, sto se tice slijedecih utakmica, ovo je moje vidjenje:

Mi cemo Grcku - ako odigramo kako znamo - dobiti u Zenici. BItno je samo da ne bude povreda kljucih igraca i ja se necu sikirati za ishod. Ujedno, to je i nasa najbitnija utakmica. Mi dobijanjem Grka u Zenici mozemo sebi priustiti remi u Slovackoj, pa cak i poraz. I svejedno cemo opet biti prvi ako ovu ostalu buraniju dobijemo..

Sto se tice buranije, ne vidim razlog da se plasimo njih na strani. Cinjenica da igramo u gostima nam uopste ne bi trebala biti otezavajuca okolnost, jer mi u zadnjih par godina protiv slabijih reprezentacija igramo cak bolje u gostima. Vjerujem da razlog lezi u tome sto se domacini malo vise odvaze i nasima ostave vise prostora naprijed, dok je to u Zenici obicno teze dobiti posto protivnik najcesce parkira autobus pred golom. Iz tog razloga smatram da se ne trebamo sikirati oko gostovanja i da cemo - ako budemo igrali kako znamo - dobiti sve te utakmice i na strani.

Molim vas za malo optimizma, ali bez euforije. Shvatite da ova reprezentacija ima ogroman potencijal, ali ne zbog toga sto smo igracki toliko dominantni, vec zato sto izmedju nasih igraca postoji ona potrebna hemija. Gradi se jedan veoma jak KOLEKTIV koji ce - ukoliko rijesimo probleme u odbrani - za god ili dvije biti krema evropskog fudbala.
Melami

#1137 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Melami »

_dreamer_
emirolini

#1138 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by emirolini »

Dreamer svaka cast
Djubre_

#1139 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Bas nas je dobro krenulo ove godine.. sve vise vjerujem u onaj smak svijeta da ce se desiti u decembru :lol:
It_is_a_Leclerc

#1140 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by It_is_a_Leclerc »

It_is_a_Leclerc wrote:Pogodio sam za 0-0 protiv Grčke, i za to kažem da je sutrašnji rezultat :

3-0. (Ibišević 9', Džeko 60', Džeko 65')

Prvo poluvrijeme će završiti sa 1-0, i kao i obično, ovdje će sve poludjeti, pljuvati selektora i dan kad se rodio, a o Džeki da i ne govorim. Na kraju utakmice, opet slavlje i veličanje. Dakle, klasika !
Pogodih rezultat i dva strijelca. Ostalo promaših :D
Melami

#1141 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Melami »

It_is_a_Leclerc wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pogodio sam za 0-0 protiv Grčke, i za to kažem da je sutrašnji rezultat :

Prvo poluvrijeme će završiti sa 1-0, i kao i obično, ovdje će sve poludjeti, pljuvati selektora i dan kad se rodio, a o Džeki da i ne govorim. Na kraju utakmice, opet slavlje i veličanje. Dakle, klasika !
Svaka ti cast za rezultat, a strijelce, bar ova dva nije bilo tesko pogoditi :D
agent_zero

#1142 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by agent_zero »

veella wrote:
agent_zero wrote:Pomalo (ne)očekivana pobjeda grčke u slovačkoj (s obzirom na dešavanja na terenu) sad je dodatno zakomplikovala stvari u našoj grupi.

Grci su sad osokoljeni, slovaci su svjesni da su skoro izgubili sve šanse za prvo mjesto i sad će kao lavovi gristi da pokušaju makar drugo osvojiti.

Protiv grka u zenici (s obzirom na prikazanu igru u zadnje dvije utakmice) ne mislim da možemo do pobjede. Ako mislimo ostati prvi, moramo uzeti min. bod protiv grka, a sve ostale utakmice dobiti. Jer kad se grčka protiv slovaka u gostima nije okliznula, ne vjerujem da će protiv litvanaca, latvijaca ili lihtenštajna.

Ključ kvalifikacije drže slovaci i naš dvomeč s njima. Ne dobijemo li obje, mislim da nam opet ne gine baraž (ako se poklope i ostali rezultati).

Ponavljam, sve ovo je zakomplikovao sinoćnji rezultat u bratislavi.
Ko kaze da se Grci nece okliznuti u Atini protiv Slovaka...
Evo ja kažem (mada bih žarko volio da se prevarim).
Logovan

#1143 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:

Od sada tebe slušam za kladaru. :mrgreen: Samo nastavi prognozirati.
ja71

#1144 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ja71 »

agent_zero wrote: Ponavljam, sve ovo je zakomplikovao sinoćnji rezultat u bratislavi.
Slovaci su pokazali jaku igru sinoc.
Nije ih sreca pratila.
Mislim da ce biti teze protiv njih nego protiv Grka.
Zato mozda i nije lose sto su sinoc kiksnuli.

Ne vjerujem da ce Grke pratiti sreca kroz cijele kvalifikacije,
mada ruku na srce i mi smo protiv njih imali srece.
Iako smo bolju igru pokazali, oni su bili 2 puta konkretniji.

Ponavljam, mozda je ipak bolje sto je sinoc bolja ekipa kiksnula
ja71

#1145 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ja71 »

saale wrote: Potpis, samo sto Susic Misimovica nece staviti nikada na klupu pa makar ovaj igrao s jednom nogom, kaze lafo sinoc Susic ko igra u svom klubu ima se cemu nadati , samo da napomenem da misimovic neigra u svom klubu ako se ko sjeca to je Dinamo iz Moskve koji je zakovan za dno tabele, nekazem ja da miske nije dobar igrac ali u danasnjem fudbalu jednostavno je prespor i ima vazda potez viska, po meni treba malog stevanovica od pocetka staviti na desnu stranu i prestati eksperimentisati jer mi sinoc nismo imali DESNE strane, a bogami plaho ni lijeve, hvala bogu na genijalnosti jednog Mireta,.
Misketa kao protiv Bjelorusa u proslim kvalifikacijama staviti na klupu. On ce ponovo popizditi :D
e onda ga u 70-toj minuti ubaciti u igru pa da vidis kako taj tad gine na terenu
mogu misliti kako ce se preko zime udebljati, niposto ga protiv Grka u Martu ne stavljati u pocetnih 11
:run:
vozač

#1146 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vozač »

vozač wrote:mislim da je za litvaniju plafon X/1
ili možda 1/1, s tim da bi izdržali do jedno 25 minute da ga ne prime, :D
sve ostalo ... mimo očekivanog

ako bude 2:0 do poluvremena, onda u nastavku ide roditeljska pažnja jer bi moglo biti scena otvorenog sexa :dance:
razočarali su me, očekivao sam više u nastavku, pogotovo što sam bio bliže tom golu, ništa od :dance: :x
todd_smith

#1147 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by todd_smith »

9876543210 wrote:Image
Bundesliga dominira :lol:
9876543210

#1148 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by 9876543210 »

emirolini wrote:Dreamer svaka cast
+1
todd_smith

#1149 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by todd_smith »

zlo87 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Pogodih rezultat i dva strijelca. Ostalo promaših :D
Od sada tebe slušam za kladaru. :mrgreen: Samo nastavi prognozirati.
Imam i ja prognozu, Leclerc daje dojavu, zlo uplacuje, zlo kasnije psuje Leclercu sve od a do z :lol:
Infaze Studio

#1150 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

Jeli ko skonto da je pocetak Litvanske himne original melodija nase originalne...Kako me trznu.. :sad:
Locked