Pa Mirza i Nihad glume Jordana, Dražena ili Oscara Schmidta... Sinan i Kikan glume fosne. Mašić i Peršić su ionako statisti, Wright se polomi ali ne može sam. U odbrani svi glume statue.SundanceKid wrote:Ovo blage veze nema sa kosarkom. Basket pravi, od pocetka utakmice. Ne znam samo kako se ovako neodgovorno ponasaju, kako Aco ne uzme tajm i posamara ih sve redom. Mirza 10 puta sutne u 3coj sekundi napada, bezidejno svi skupa igraju bez ikakvog protoka lopte, u napadu nista uigrano, pik&roll igra ne postoji, pritivnik nam ima 115 ofanzivnih skokova...1 na 1 ne mozemo nikoga cuvat, stavimo zonu ubise nas jer se lose rotiramo, i zonu nam probiju ulaskom u reket......e Boze me dragi sacuvaj, to nidje nema...
BiH, kvalifikacije za EP 2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1126 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1127 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ma wright se u 8 sekundi napada standardno nabija u njihovog centra. ko bik. Ma jebo ba ovo, stvarno sam polagao velike nade u i Acu i u njihultima_palabra wrote:Pa Mirza i Nihad glume Jordana, Dražena ili Oscara Schmidta... Sinan i Kikan glume fosne. Mašić i Peršić su ionako statisti, Wright se polomi ali ne može sam. U odbrani svi glume statue.SundanceKid wrote:Ovo blage veze nema sa kosarkom. Basket pravi, od pocetka utakmice. Ne znam samo kako se ovako neodgovorno ponasaju, kako Aco ne uzme tajm i posamara ih sve redom. Mirza 10 puta sutne u 3coj sekundi napada, bezidejno svi skupa igraju bez ikakvog protoka lopte, u napadu nista uigrano, pik&roll igra ne postoji, pritivnik nam ima 115 ofanzivnih skokova...1 na 1 ne mozemo nikoga cuvat, stavimo zonu ubise nas jer se lose rotiramo, i zonu nam probiju ulaskom u reket......e Boze me dragi sacuvaj, to nidje nema...
-
ArthurSpooner
#1128 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Nurkic bi trebao igrati...
- Slo Burner
#1129 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Sinanovic sa 222 cm ima dva skoka, Nurkic bi garant odigrao boljeArthurSpooner wrote:Nurkic bi trebao igrati...
- Slo Burner
#1130 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Imamo 12 prekrsaja ukupno, pa daj covjece, kakva indolencija..
Popizdio sam
Popizdio sam
-
BHF80
#1131 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
treba mladima dati da igraju divi ba buze
ZELITE SRCANE PROBLEME ZELITE VISOK PRITISAK ZELITE DA SE NERVIRATE POGLEDAJTE TEKME KOSARKASKE REPKE BIH
BTW: MOZEMO MI DOBITI HOLANDZANSKU I RUMUNIJU U SARAJEVO I BICE TO OK

ZELITE SRCANE PROBLEME ZELITE VISOK PRITISAK ZELITE DA SE NERVIRATE POGLEDAJTE TEKME KOSARKASKE REPKE BIH
BTW: MOZEMO MI DOBITI HOLANDZANSKU I RUMUNIJU U SARAJEVO I BICE TO OK
-
LSD
#1132 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ultima_palabra wrote:Pa Mirza i Nihad glume Jordana, Dražena ili Oscara Schmidta... Sinan i Kikan glume fosne. Mašić i Peršić su ionako statisti, Wright se polomi ali ne može sam. U odbrani svi glume statue.SundanceKid wrote:Ovo blage veze nema sa kosarkom. Basket pravi, od pocetka utakmice. Ne znam samo kako se ovako neodgovorno ponasaju, kako Aco ne uzme tajm i posamara ih sve redom. Mirza 10 puta sutne u 3coj sekundi napada, bezidejno svi skupa igraju bez ikakvog protoka lopte, u napadu nista uigrano, pik&roll igra ne postoji, pritivnik nam ima 115 ofanzivnih skokova...1 na 1 ne mozemo nikoga cuvat, stavimo zonu ubise nas jer se lose rotiramo, i zonu nam probiju ulaskom u reket......e Boze me dragi sacuvaj, to nidje nema...
Kažu neki - kao Nema širinu, nema rotaciju...pa ko je i za to kriv
Mislim, znamo na Papeta, bacati drvlje i kamenje za svaku sitnicu...a ovdje vazda neka izvlakuša na ovakvu igru....ili smo neuigrani ili nemamo širinu ili fali ovaj, onaj, onaj bolesten, ima temperaturu, onog ufatio proljev, onaj izgubio pasoš...pa dokad više
Ma bezveze se nerviramo oko ovoga...ne vrijedi
Last edited by LSD on 30/08/2012 20:10, edited 1 time in total.
-
nuki_cika
#1133 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Jebo ti našu košarku ako je nama krajnji domet pobijeda protiv rumunije ili holandije.Ako smo kvalitetni,kvalitet bi trebali pokazati u ovakvim utakmicama,BHF80 wrote:treba mladima dati da igraju divi ba buze
BTW: MOZEMO MI DOBITI HOLANDZANSKU I RUMUNIJU U SARAJEVO I BICE TO OK![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ArthurSpooner
#1134 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
A ipak svaki jebeni dan nesto napises na ovoj temi...LSD wrote: Ma bezveze se nerviramo oko ovoga...ne vrijedi
- ganjeta
#1135 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Znači Sabe i Menso stručnjaci
.
Ovo je očekivano, jbg nije Aco kriv što igramo za 6. igrača. Pobjediti kući ove dvije i otići na to prvenstvo, pustiti čovjeka da radi, mojne odma kenjati po njemu nakon 3. tekme.
Ovo je očekivano, jbg nije Aco kriv što igramo za 6. igrača. Pobjediti kući ove dvije i otići na to prvenstvo, pustiti čovjeka da radi, mojne odma kenjati po njemu nakon 3. tekme.
- House
#1136 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Tuga i žalost
-
zlajapravaraja
#1137 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Dabogda da i to bude dovoljnoganjeta wrote:Znači Sabe i Menso stručnjaci.
-
palermo
#1138 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
LSD wrote:
Naravno tacno, i ko je za to sve kriv
ko to dopušta sve da tako statiraju
ko je selektorao sve te nabrojane igrace?? jbg ne smije se pomenuti Aco, izgleda to tabu tema....pa ovakvu odbranu ni Sabit nebi dozvolio....cak ni onaj sirijac Menso.
Kažu neki - kao Nema širinu, nema rotaciju...pa ko je i za to kriv![]()
ma nek ih izmisli, neka mu ih žena rodi, boli me qrac...selektor je
jbm miša....neceo mi forumaši biti kriv zato što nema rotacije, ako je strucnjaku dovoljno ovih 7 ljudi koje je sam selektirao, onda neka se ne žali....zna se ko je glavni i odgovorni za to i ko prima platu za taj posao.
Mislim, znamo na Papeta, bacati drvlje i kamenje za svaku sitnicu...a ovdje vazda neka izvlakuša na ovakvu igru....ili smo neuigrani ili nemamo širinu ili fali ovaj, onaj, onaj bolesten, ima temperaturu, onog ufatio proljev, onaj izgubio pasoš...pa dokad više....nikad selektor nije kriv....e jbg više
Ma bezveze se nerviramo oko ovoga...ne vrijedi
Ima tu istine što kažeš, mislim sasvim je legitimno postaviti neka pitanja i Petroviću......
Mada ja opet mislim da od ove ekipe može biti nešto...samo neke stvari stvarno treba mijenjati.
Nego, treba dobiti Rumuniju i Holandiju, a ja ni u to baš više nisam siguran
Last edited by palermo on 30/08/2012 20:16, edited 1 time in total.
- shake69
#1139 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Strasno. Bit ce uspjeh ako se plasiramo ikako. Ne valja ovo nista. Na momente igramo pocetnicki i daj Boze da Aco napravi sta od ovog tima do EP,, ako se plasiramo. Kakve imamo padove strahovat cemo i protiv Holandije i Rumunije. Od Gruzije ce biti takodjer potop.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1140 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ovo je bilo ocajno. Ova pauza nista dobro nije donijela. Ekipa je kilava do bola. Trebali bi se kvalifikovati, ali treba praviti ekipu da ne budemo kanta za nabijanje. Ne moze ovako, do sad se i moglo opravdati, ovo veceras je ocaj.
-
Nebitan32
#1141 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Losa igra
Osnovni krivac je selektor.
Nije bila niti jedna isplanirana akcija. Sve se svodi na "silovanje" jedan na jedan. 90% akcija prode sa manje od 2 dodavanja. Dakle cim neko dobije loptu ili forsira sut ili ide 1 na 1. Uopste nema isplaniranog napada.
A selektor je osnovni krivac sto je tako.
Drugi krivac je Teletovic koji je unistio X napada s nerezonskim sutevima. Trebao ga je poslati 4-5 minuta na kupu vec u drugoj cetvrtini.
Osnovni krivac je selektor.
Nije bila niti jedna isplanirana akcija. Sve se svodi na "silovanje" jedan na jedan. 90% akcija prode sa manje od 2 dodavanja. Dakle cim neko dobije loptu ili forsira sut ili ide 1 na 1. Uopste nema isplaniranog napada.
A selektor je osnovni krivac sto je tako.
Drugi krivac je Teletovic koji je unistio X napada s nerezonskim sutevima. Trebao ga je poslati 4-5 minuta na kupu vec u drugoj cetvrtini.
- Slo Burner
#1142 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Uopste nije iskljuceno da se neki vanserijski rumunski igras probudi i nabije nam 30 poenaganjeta wrote:Znači Sabe i Menso stručnjaci.
Ne mogu brate da budem zadovoljan Acom i reprezentacijom sa ovim veceras. Letonija jebena
- jasko_ba
#1143 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
moglo je puno bolje veceras, al idemo dalje
iznenaditi gruziju sada i mirni smo
iznenaditi gruziju sada i mirni smo
- Tkd
#1145 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Mirza Teletović
Za dva poena je imao 2\9 22%, za tri poena 2\7 28%, slobodna bacanja 3\6 50%.
Malo je reći katastrofalan
Mi 60 šuteva od čega 24 ušla, znači 40% od čega za dva poena 21\48(43.8%), te za tri poena 3\12(25%). Slobodna bacanja 13\25(52%).
Imali smo 12 asistencija kao tim, a 31 skok od čega 6 u napadu. S druga strane Latvija je imala 52 skoka , od čega čak 16 u napadu. Imali su i 19 asistencija. Za razliku od nas su imali ukupni šut od 35\7 (45%).
Zanimljivo da smo dobili dvije četvrtine kao i oni, no prvu +3 i posljednju +1, dok su oni drugu dobili s 15 razlike, odnosno treću s 5 razlike. Nudili su se i u drugom poluvremenu, no nismo to iskoristili.
Ruku na srce, imali su i oni par nevjerovatnih poena što ulazi jednom od deset pokušaja, ali to su čari te igre.
Ne treba sada napadati sve igrače, kritike mora uvijek biti , no pljuvati po repki je tabu tema. Treba igrati od utakmice do utakmice kao na početku. Protiv Gruzije se ulazi s 0:0, tako da je još sve moguće, samo da nam opet napad proradi , a ako Bog da i hoće.
Po meni igrač koji je najmanje pokazao do sada u kvalifikacijama je Peršić. U svim utakmica je imao par loših poteza. Očigledno limitiran igrač, ne mogu vjerovati da nemamo boljeg igrača od njega.
Za dva poena je imao 2\9 22%, za tri poena 2\7 28%, slobodna bacanja 3\6 50%.
Malo je reći katastrofalan
Mi 60 šuteva od čega 24 ušla, znači 40% od čega za dva poena 21\48(43.8%), te za tri poena 3\12(25%). Slobodna bacanja 13\25(52%).
Imali smo 12 asistencija kao tim, a 31 skok od čega 6 u napadu. S druga strane Latvija je imala 52 skoka , od čega čak 16 u napadu. Imali su i 19 asistencija. Za razliku od nas su imali ukupni šut od 35\7 (45%).
Zanimljivo da smo dobili dvije četvrtine kao i oni, no prvu +3 i posljednju +1, dok su oni drugu dobili s 15 razlike, odnosno treću s 5 razlike. Nudili su se i u drugom poluvremenu, no nismo to iskoristili.
Ruku na srce, imali su i oni par nevjerovatnih poena što ulazi jednom od deset pokušaja, ali to su čari te igre.
Ne treba sada napadati sve igrače, kritike mora uvijek biti , no pljuvati po repki je tabu tema. Treba igrati od utakmice do utakmice kao na početku. Protiv Gruzije se ulazi s 0:0, tako da je još sve moguće, samo da nam opet napad proradi , a ako Bog da i hoće.
Po meni igrač koji je najmanje pokazao do sada u kvalifikacijama je Peršić. U svim utakmica je imao par loših poteza. Očigledno limitiran igrač, ne mogu vjerovati da nemamo boljeg igrača od njega.
-
ArthurSpooner
#1146 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Holandija Rumunija 31-30 nakon druge cetvrtine
-
palermo
#1147 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ne može biti Teletović nikad krivac, po defaulut ne može biti, mislim u ovoj reprezentaciji. On mora pucati, pa makar i nerezonske šuteve.Nebitan32 wrote:
Sa ostatkom posta se slažem, zaista se ne vidi, barem u ovim zadnjim utakmicama ruka trenera. Moguće je da je jednostavno Wrught premoren. Nije ni on mašina. A bez njega nema ni akcije
- ganjeta
#1148 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ma brate nisam ni ja zadovoljan, ali nije Aco kriv što igramo sa 6. igrača, nije kriv što je bila smjena generacije, o tome ja govorim.Slo Burner wrote:Uopste nije iskljuceno da se neki vanserijski rumunski igras probudi i nabije nam 30 poenaganjeta wrote:Znači Sabe i Menso stručnjaci.
Ne mogu brate da budem zadovoljan Acom i reprezentacijom sa ovim veceras. Letonija jebena
Nisam zadovoljan, ali sa ovakvim rosterom je uspjeh 3. mjesto u ovoj grupi. Aco radi pravi posao i treba ga pustiti. Ali jok, jebati mu mamu nakon tri utakmice, ne ide...
- House
#1149 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Nisu ubacili 15 slobodnih bacanja !!! 
-
Nebitan32
#1150 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ganjeta wrote:Znači Sabe i Menso stručnjaci.
On je selektor i on treba naci sposobnije igrace ako ovi nevaljaju. On je taj koji treba smisliti kako da se postave na terenu. To mu je posao. I on je svakako prvi krivac. I za izgubljene i za dobijene utakmice.
Inace osnovni problem kako u sportu tako i u bilo cemu je nasa malobrojnost.
Dok nas ne bude 5 miliona nikad necemo biti stabilni u bilo cemu. Pocevsi od same stabilnosti drzave pa do sporta. Jednostavno fali brojcanosti da bi imali dovoljno kvalitetnih igraca. Imamo talenata ali ne u dovoljnom broju.
A to je vec nesto sto se tice svakog od nas.