Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#112376 Re: Sirija vol. 2
jarane svaka druga rijec vehabije,a svaka prva cionisti 
-
sarajevoxxxx
#112378 Re: Sirija vol. 2
Govorim o običnom narodu, sekularisti, vehabije, svejedno. Niko ti normalan u društvu neće podržati Rusiju i Asada. To što je zvanična politika tih zemalja takva kakva je da moraju balansirati to je sasvim druga stvar.Krokodajl wrote:.....
Ja govorim o situaciji u muslimanskom svijetu prije početka sirijske revolucije i danas. Bila je tu podrška pa i simpatije prema Hezbollahu i Rusima daleko više nego danas.
Danas je potpuno obrnuta situacija, bio sam u dosta tih arapskih zemalja zadnjih godina znam o čemu govorim. Izrael nikada nije imao veću podršku muslimanskih društava ili zemalja ili političke elite tih zemalja kao što je ima danas.
Rusija je imala, danas nema i to su činjenice. Imat će je od likova poput Sisija ili Asada, niko normalan niti je podržao ovo rusko nasilje u Siriji niti će ikada podržati
Ono što je u muslimanskom svijetu bila Amerika i Izrael prije 2011. to je Rusija i Iran danas i to daleko više se smatraju neprijateljima nego što je to Izrael ikada bio.
Nikada Izrael od kada postoji nije činio ovoliko nasilje kao što to danas čini Rusija i Iran ili politička elita tih zemalja.
- Nadzornik
#112379 Re: Sirija vol. 2
Dodji brate moj,padni mi na grudi...

- Acid25
#112380 Re: Sirija vol. 2
Vehabocionisti.sumirprimus wrote:jarane svaka druga rijec vehabije,a svaka prva cionisti
- basar
#112381 Re: Sirija vol. 2
Neka "pravi muslimani"- vehabo-cionisti rade sa svojim državama šta god hoće, neka ih pripoje Izraelu ako hoće, ali šiitske ne mogu, kao ni Siriju. Šiitski muslimani i sirijski narod ne žele biti sluge izraela, ako vi želite niko vam ne brani.
Asad, Allah ga sačuvao, zajedno sa vladom - legano izabran i odražava volju naroda Sirije
Hezbollah - odražava volju šiitskog naroda u Libanonu
Irak i Iran također.
Vama ako je volja okačite izraelsku zastavu u Meki i Medini, sve dok je pod vašom kontrolom radite šta god hoćete. Ali zna se kako se okupator tretira, i dan slobode uvijek dođe, naravno da ne dolazi brzo.
Asad, Allah ga sačuvao, zajedno sa vladom - legano izabran i odražava volju naroda Sirije
Hezbollah - odražava volju šiitskog naroda u Libanonu
Irak i Iran također.
Vama ako je volja okačite izraelsku zastavu u Meki i Medini, sve dok je pod vašom kontrolom radite šta god hoćete. Ali zna se kako se okupator tretira, i dan slobode uvijek dođe, naravno da ne dolazi brzo.
- Nadzornik
#112382 Re: Sirija vol. 2
Nekad je dobro pogledati novinske arhive.

-
sarajevoxxxx
#112383 Re: Sirija vol. 2
Na današnji dan 12. aprila 1971. postao je predsjednik Sirije Hafez al-Asad otac ratnog zločinca Bešara al-Asada, i to nakon izbora na kojima je pobjedio sa 99,2 % glasova. Od tada pa do danas porodica al-Asad vlada Sirijom nakon što je Hafezov sin Bešar naslijedio vlast od oca.

Last edited by sarajevoxxxx on 12/04/2018 15:13, edited 2 times in total.
- Nadzornik
#112384 Re: Sirija vol. 2
Gdje su sad ona dobra stara vremana kad su ratovi bili ozbiljna stvar... 
- Nadzornik
#112385 Re: Sirija vol. 2
Duma u potpunost oslobodjena...

- Krokodajl
#112387 Re: Sirija vol. 2
Putina ne sekira puno da li ga Ruski narod voli a đe jel mu skandiraju u Šarm el Šejku...sarajevoxxxx wrote:Govorim o običnom narodu, sekularisti, vehabije, svejedno. Niko ti normalan u društvu neće podržati Rusiju i Asada. To što je zvanična politika tih zemalja takva kakva je da moraju balansirati to je sasvim druga stvar.Krokodajl wrote:.....
Ja govorim o situaciji u muslimanskom svijetu prije početka sirijske revolucije i danas. Bila je tu podrška pa i simpatije prema Hezbollahu i Rusima daleko više nego danas.
Danas je potpuno obrnuta situacija, bio sam u dosta tih arapskih zemalja zadnjih godina znam o čemu govorim. Izrael nikada nije imao veću podršku muslimanskih društava ili zemalja ili političke elite tih zemalja kao što je ima danas.
Rusija je imala, danas nema i to su činjenice. Imat će je od likova poput Sisija ili Asada, niko normalan niti je podržao ovo rusko nasilje u Siriji niti će ikada podržati
Ono što je u muslimanskom svijetu bila Amerika i Izrael prije 2011. to je Rusija i Iran danas i to daleko više se smatraju neprijateljima nego što je to Izrael ikada bio.
Nikada Izrael od kada postoji nije činio ovoliko nasilje kao što to danas čini Rusija i Iran ili politička elita tih zemalja.
Bitna je politika.
I u nas običan narod pljuje po kome stigne, od Erdoana, Vučića, Putina, Trumpa, Engelsa i Marksa. O Bakiru i SDA da ne govorim, a opet pobjeđuju redovono.
- Superhikk
#112389 Re: Sirija vol. 2
Kako Trollp trola po twitteru.
- Imal' tomahawka ?
- Tomahawka nema, more bit bidne, ali sada nema.
-Ali ako nema tomahawka, dokle će onda salafixxx i ekipa čekat?
- Mogu čekat pet dana, mogu čekat des't dana, des't godina, ali tomahawka nema. A oni nek čekaju. Što s' mene tiče ja odo gledat film sa Stormi Daniels
- Imal' tomahawka ?
- Tomahawka nema, more bit bidne, ali sada nema.
-Ali ako nema tomahawka, dokle će onda salafixxx i ekipa čekat?
- Mogu čekat pet dana, mogu čekat des't dana, des't godina, ali tomahawka nema. A oni nek čekaju. Što s' mene tiče ja odo gledat film sa Stormi Daniels
- basar
#112390 Re: Sirija vol. 2
Cionistički reis ul ulema
Jadnici, žalim ih, biti sluga cionizmu je zaista jadno.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#112391 Re: Sirija vol. 2
Napisao sam oko 2015-e, ponoviću. Vrijeme saudijske uzurpacije Arabije je na izmaku. Ovo je vrijeme njihovog neminovnog zalaska. Potreban je samo okidač, a to može biti npr. Zio-USA agresija na Siriju i ruska odmazda po saudijskim vojnim instalacijama.basar wrote:Vama ako je volja okačite izraelsku zastavu u Meki i Medini, sve dok je pod vašom kontrolom radite šta god hoćete. Ali zna se kako se okupator tretira, i dan slobode uvijek dođe, naravno da ne dolazi brzo.
- Challenger_
#112392 Re: Sirija vol. 2
Vrlo zanimljiva i indikativna vijest.
- U sjeni sirijskih dešavanja imamo stalne grčko-turske tenzije. U vazdušnom okršaju, oboren je grčki vojni avion.
- U sjeni sirijskih dešavanja imamo stalne grčko-turske tenzije. U vazdušnom okršaju, oboren je grčki vojni avion.
-
sarajevoxxxx
#112393 Re: Sirija vol. 2
Predsjedavajući Odbora za odbranu Državne dume Rusije: Odlazak ruskih vojnih brodova iz baze u Tartusu je zbog njihove sigurnosti.
(Interfax)
(Interfax)
- Challenger_
#112395 Re: Sirija vol. 2
Zašto je ona vijest bitna? Jer može da indicira stvarno stanje duhova unutar turske republike. Naime, Turska ima tri bitna izazova:
1. Dugoročni, kurdski (natalitetna disproporcija), za sada gurnut u stranu;
2. kratkoročni, sirijski (ulazak na tlo Sirije, bez saglasnosti Sirije i/ili njenih saveznika), za sada izbjegnut;
3. srednjeročni, grčki izazov. Pozicioniranje Ankare za sada nepoznato, ja lično mislim da će pasti na njemu.
Šta je grčki izazov? Naime, Oded Yinonov plan predviđa podjelu, prije svega Iraka i Sirije, po etničkim i konfesionalnim linijama, gdje bi iz vana poticani nacionalizmi i sektaške tenzije dovele do građanskog rata i konačne podjele tih zemalja. Ralph Petersov, redigovani pristup u "Krvavim granicama" ("Blood Borders") je išao korak dalje i uzimao čitav istok Turske za buduću državu Kurdistan, koja bi bila vazal USA i Izraela. Međutim, ni prvi ni drugi plan ne sadrže ono što što sam ovdje nazvao grčki izazov. Šta je to? To je poziv Turskoj, koju iza scene ohrabruju prije svega GB i Izrael, da posegne za izmjenom grčko-turskih granica, kako na dijelu ostrva tako i na kopnu.
O ovoj stvari su upoznati i turski i grčki krugovi, kao i Moskva.
O razlozima ovih ohrabrivanja se može špekulisati ali mislim da to prevazilazi potencijale ovog foruma.
Eto, zato je ona vijest vrlo indikativna i zanimljiva jer će pokazati "čija je danas Turska"? Svoja ili Krunina i Jakobova.
1. Dugoročni, kurdski (natalitetna disproporcija), za sada gurnut u stranu;
2. kratkoročni, sirijski (ulazak na tlo Sirije, bez saglasnosti Sirije i/ili njenih saveznika), za sada izbjegnut;
3. srednjeročni, grčki izazov. Pozicioniranje Ankare za sada nepoznato, ja lično mislim da će pasti na njemu.
Šta je grčki izazov? Naime, Oded Yinonov plan predviđa podjelu, prije svega Iraka i Sirije, po etničkim i konfesionalnim linijama, gdje bi iz vana poticani nacionalizmi i sektaške tenzije dovele do građanskog rata i konačne podjele tih zemalja. Ralph Petersov, redigovani pristup u "Krvavim granicama" ("Blood Borders") je išao korak dalje i uzimao čitav istok Turske za buduću državu Kurdistan, koja bi bila vazal USA i Izraela. Međutim, ni prvi ni drugi plan ne sadrže ono što što sam ovdje nazvao grčki izazov. Šta je to? To je poziv Turskoj, koju iza scene ohrabruju prije svega GB i Izrael, da posegne za izmjenom grčko-turskih granica, kako na dijelu ostrva tako i na kopnu.
O ovoj stvari su upoznati i turski i grčki krugovi, kao i Moskva.
O razlozima ovih ohrabrivanja se može špekulisati ali mislim da to prevazilazi potencijale ovog foruma.
Eto, zato je ona vijest vrlo indikativna i zanimljiva jer će pokazati "čija je danas Turska"? Svoja ili Krunina i Jakobova.
Last edited by Challenger_ on 12/04/2018 15:42, edited 1 time in total.
- basar
#112396 Re: Sirija vol. 2
Vehabo-cionistički stavovi su se kretali ovako, između ostalog i salafixovi
Izrael je zlo treba ga uništit (kad mobilizuju jadni narod i vehabizuju)
kad ga vehabizuju i regrutuju onda ide priča:
Iran i šiije štite Izrael, zato moramo ukloniti šiije
Iran i šiije rade tukiju (pretvaraju se da su Amerika i Izrael njihovi neprijatelji dok sarađuju sa Amerikom i Izraelom krijući)
Asad je postavljen da štiti Izrael
Hezbollah postoji da štiti Izrael
Hezbollah nikad nije ratovao sa Izraelom
Sirija nikad nije ratovala sa Izraelom
nakon što su došli do stadija koji su trebali, vide da ne mogu ništa, sad počinje ova priča:
Iran i šiije su uradili mnogo više zločina muslimanima nego Izrael i Amerika u svojoj historiji
Izrael nije loš za muslimane
Izrael ima pravo na državu
Izrael nije prijetnja muslimanima
Muslimani trebaju sarađivati sa izraelom protiv šiija i prljavve šiitske ideologije
Nakon što su sve ove gore navedene stvari oprečne jedna drugoj mi bi trebali povjerovati:
- da se iran i izrael i amerika pretvaraju (svi koriste tukiju)
- kada ginu izraelci od strane hezbollaha (oni zapravo glume da su umrli, sve je to da nas zavaraju)
- kada izrael bombarduje siriju, irance hezbollah i ŠIIJE onda je to pretvaranje jer oni zapravo sarađuju, malo umrli da se malo pretvaraju
- kada glavni dužnosnici amerike i izraela daju izjave šalju vojske, uvode sankcije itd- to je sve pretvaranje, oni zapravo sarađuju
I kad raja provali sve te laži onda trebamo povjerovati:
- Izrael je super, vrh, demokratija, prava muslimana, islama, super napredna država, imaju pravo ovo ono
- Iran, Sirija i šiije su fuj ,diktatura, ubijaju muslimane, mrze islam, nazadni, nemaju pravo, treba ih srokat, skrkat, poklat itd...
- Challenger_
#112397 Re: Sirija vol. 2
Bašare.
Sve te sektaške teze koje plasiraju vahabistički krugovi se ne mogu sagledati izvan Oded Yinonovog i dopunjenog Ralph Petersovog plana čiji je konačni cilj atomizacija i balkanizacija (upravo taj izraz koriste!) šireg izraelskog okruženja. Gorivo za antagonizaciju stanovništva je nacionalizam (primjer, Barzanijeva frakcija u Iraku), i sektaška mržnja (najizraženija kroz vahabitsku pseudo-akidu).
Sektaška mržnja i nacionalizam su najefikasnije gorivo za ostvarenje tih geopolitičkih projekcija.
Sve te sektaške teze koje plasiraju vahabistički krugovi se ne mogu sagledati izvan Oded Yinonovog i dopunjenog Ralph Petersovog plana čiji je konačni cilj atomizacija i balkanizacija (upravo taj izraz koriste!) šireg izraelskog okruženja. Gorivo za antagonizaciju stanovništva je nacionalizam (primjer, Barzanijeva frakcija u Iraku), i sektaška mržnja (najizraženija kroz vahabitsku pseudo-akidu).
Sektaška mržnja i nacionalizam su najefikasnije gorivo za ostvarenje tih geopolitičkih projekcija.
- Challenger_
#112398 Re: Sirija vol. 2

Vehabije, šovinisti i nacionalisti, drugi ostrašćeni sektaši te ihvanije (upravo, nepobitno i svakako) su samo oružje u rukama puppet-mastera.
-
The 51st State
#112399 Re: Sirija vol. 2
svi sektasi samo sije nisu i nisu papetovane.